|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Czy to oznacza, że nasz wątek na wizażu umrze śmiercią naturalną?
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grupa facebookowa mojego wątku ślubnego była zupełnie martwa, przez pewien czas roznoleglego funkcjonowały wątek i klub, teraz istnieje już w zasadzie tylko klub.
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też myślę o szczepionkach- Adaś jutro kończy 8 tyg i też nic nie miał bo najpierw ten węzeł teraz ten szpital i antybiotyk....
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() - dzięki temu, że czasem mi wygodniej zajrzeć tam niż tu i jestem w miarę na bieżąco ![]() no i jest ta pewność, ze nikt kto nie trzeba tam nie zajrzy i można pisać o wszystkim robię reklamę, ale brakuje nam tam kilku Was - "niefacebookowych"
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby się udało bez szpitala. Ze szczepieniami jeszcze spokojnie zdążycie, nic się nie martw
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
co do FB to nie mam tam konta i nie jestem przekonana aby tam zakładać nawet fikcyjne. Po niku nie założę też bo to znana moja ksywka.
Najwyżej pozostanę tu
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jeśli chcecie zaproszenie do tajnej grupy FB to proszę o wiadomości prv z adresami e-mail.
Senira możesz to umieścić na pierwszej stronie, z zaznaczeniem, że tylko dla użytkowniczek aktywnie się udzielających ? |
|
|
|
#189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Działacie jak najlepsza grupa wsparcia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
konsternacja: tych komentarzy było więcej, nie było obrażania typu wyzwiska, ale wyśmiewanie. Dlatego ja nie zamierzam na naszym watku tutaj pisać o jakichś ważnych kwestiach, dopóki to forum nie przestanie być pożywką dla troli
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam konto na FB ale go nie lubię za bardzo. Wizaż ogarniam bez względu na to czy pisze z komputera czy z komórki i tu jestem znacznie częściej.
Na razie dzieciaki zjadły cały "obiad" i teraz zasnęły na brzuchach z kuprami wywalonymi w górę ![]() Jak leżą na brzuchach to tak nawet nie charczą. Chyba zacznę im dzisiaj jakieś maskotki dziergać, bo na razie to szewc bez butów chodzi hehe. Co do Chrztu to my chyba będziemy je mieć na rękach. Nie lubię stawiać fotelików na podłodze, gdzie ludzie z buciorami nie wiadomo co przynoszą. A na ławce za mało miejsca, żeby fotelik postawić. A propos Chrztu. Nie widziałyście gdzieś w internetowych sklepach jakiegoś lekkiego płaszczyka dziewczęcego w kolorze ecru w rozmiarze 62?
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-03-18 o 16:10 |
|
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wątek nie umrze, ino gorzej tu ogarnąć np. mi na telefonie, bo nie mam androida, a mam stary laptop , który warzy 10 kg
i z małą w nocy, to ciężko odp, dlatego tylko podczytuję i co jakiś czas odpisuję. Witam się na odchowalni. Ciągle ciężko mi uwierzyć, że mam córkę. Przecież jeszcze pamiętam siebie jako małe dziecko przy swojej mamie. Może to dlatego, że jeszcze sama jestem młoda? Jednak 25 lat to jest mało. Moje dziecko znów na mnie wisi. Ona już nie sypia inaczej. Albo na mnie, albo w łóżku i zaczynam podejrzewać, że wychowam sobie wymuszacza. Z drugiej jednak strony, co zrobić skoro ona ma dopiero miesiąc i dopiero była w brzuchu, a już musi poznawać otaczający świat? Mam pytanie dotyczące laktacji. Czy skoro mała płacze przy piersi i ja ją nakarmię z obu piersi , a ona potem zje jeszcze 60 ml MM to znaczy, że nie dojada z piersi? Przybrała 800 gram w ciągu 3 tygodni. Czy to wystarczająco? Urodziła się 3400 g, w dniu wypisu 3200, a teraz ma miesiąc i 4 kg.
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Będę bardzo żałować (i pewnie nie tylko ja), jeżeli ten wątek przeniesie się w miejsce dostępne tylko dla "członków". Ja udzielam się rzadko, ale zaglądam codziennie od momentu powstania - takie przyzwyczajenie. Jesteście kopalnią wiedzy, a każdą chorobę/dolegliwość Waszą/Waszego dzieciaczka przeżywam tak jak i inne współforumowiczki i za wszystkie trzymam kciuki
![]() Staram się udzielać, ale średnio mi to wychodzi z jednego prostego względu - jesteście bardzo zżyte i głupio mi tak czasem się wcinać i rzucać radami/pytaniami(choć wiem, że to głupie podejście, bo to w końcu publiczne forum). )
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do chrztu ja będę na rękach małego trzymać . Będzie spokojniejszy . Chociaż jak był w brzuchu nie przepadał być w kościele strasznie kopał podczas kazania jak nasz ksiądz nie mówił a krzyczał |
||
|
|
|
#196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na fejsie podajemy swoje prywatne, prawdziwe dane - większość z nas dość łatwo namierzyć w realu po danych z fejsa. Stąd do tajnej grupy zapraszamy tylko osoby, które chociaż trochę "poznałyśmy" na wątku. No offence, ale wszystkie chcemy chronić swoją prywatność. Cytat:
![]() Swoją drogą, zauważyłyście że zawsze na początku każdego wątku odzywa się stadko nieznanych nicków, które piszą po dwa posty i znikają ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Mezaga dużo zdrowia dla maluszków
|
||
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
używałam bo to za droga impreza ![]() Ale jestem zaskoczona - dzwonek do drzwi, przyszły moje sąsiadki emerytki zobaczyć Małą. Kupiły jej zabawki do kąpieli (z zaznaczeniem że to nie chińskie) a mi kwiatka. Posiedziały chwilę, a kiedy wspomniałam że zaraz będę karmiła od razu się zmyły, żeby nie przeszkadzać. A spodziewałam się raczej zaglądania w cycki i komentowania czy dobrze je ale mi się miło zrobiło, nie spodziewałam się zupełnie tych odwiedzin
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Jej ale naprodukowalyscie. Biore sie za czytanie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#199 |
|
Raczkowanie
|
Ja obecnie testuje pomaranczowe pampki numer 3. I sa w porzadku, dosc chlonne, mqrm wrazenie, ze lepsze od Dad dwojek. A ciekawa jeatem tych tescowych-mówicie, ze warto, tak?
Nie zapeszajac... chyba dziecię mi sie naprawia. Dzikich rykow dzis tylko sztuk trzy. A jeden dzieki Drogiemu Malzonkowi, mowie mu,położ ja spać bo marudzi a on jej samolocik robi. No i ryk. Ale jak sam zepsul to sam naprawial :-D Na poprzednim watku przyuwazylam pytanie o wykształcenie i kp.. U mnie sie nie sprawdza- mam wyższe razy dwa a karmie sztucznie ;-) Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odp.w temacie chrztu
![]() Co do fb i wizazu. Ja jestem i tu i tu, ale nie mam zamiaru zrezygnowac z udzielania sie tutaj. Za fajnie tu jest i tyle ![]() Po prostu nie bede tylko publicznie pokazywac zdjec Alka, bo jakby jakis troll internetowy zaczal sie z niego wysmiewac, to wytropilabym i udusila wlasnymi rekami Sprawdzalam wyniki badan Alka. Wszystko ok
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
Hej kobietki drogie!
dawno mnie tu nie było i wchodzę z jednego powodu - chciałam bardzo gorąco namówić te dziewczyny które nie zapisały się na fejsie zeby przyłączyły sie jednak do nas, klimat jest troszkę inny ale jest po prostu super, wszystkim się dzielimy, wszystko na bierząco i atmosfera jest bardziej niż rodzinna haha bardzo tęskno mi do niektórych dziewczyn które tu zostały, fajnie by było widzieć na codzień zdjecia ich bobasów (Emma, tęskni mi się do kochanej Doris ) wiec zachęcam. Emma jak dla mnie możesz sie nawet nazywać Alama Kota, jezeli będziemy wiedziały ze to Ty a do koleżanki z nickiem na C (wybacz, pisze z tel ale bez aplikacji) widać ze tez byś sie chciała przyłączyć - a konto na fejsie swoje normalne masz?
|
|
|
|
#202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Któraś z dziewczyn z UK wrzucała negatywną opinię o tescowych 3-kach. |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Roane... Co to wskaznik przesikania?
![]()
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Pampersy premium Care mają pasek, który zmienia kolor. Im większa cześć paska niebieska, tym bardziej przesikana pielucha.
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo Marcelkowi odparzyły pupkę,ale po za tym były jakościowo ok i nie przemakały. Może kupię znów i zrobimy małą próbę. Teraz używam pomarańczowych pampkow i sa ok, tylko ze strasznie czuc mocz kiedy maly nasiusia bardzo. W zielonych pamkach jest też ok i nie czuć siuśkami. perfuzja: odebrałaś mail? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-18 o 17:52 |
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Jakby co tekst wyżej to ja, przy synku jestem tak zakręcona ze na stare konto sie zalogowalam
|
|
|
|
#207 | |
|
Rozeznanie
|
mezaga- zaproszenia cudne
![]() Super Amberella- Super,że u was wszystko dobrze, ,żeby laktacja nie zaginęła . I powiedz mi co jest małemu ? Nie wiem, ale coś przeoczyłam, ma coś z nóżkami ?Cytat:
Mały na spacerze cały czas spał. Wróciliśmy do domu, szybkie cyckanie i usnął sam w koszu już 2gi raz dzisiaj .Moje dziecko rośnie . Cały dzień grzeczny i praktycznie bez płaczu za to z bekami i pierdkami . Teraz TŻ w domu zajmuje się małym a ja mam chwilkę dla siebie
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Aaa bo ja mam Sleep and Play ;-)
Perfuzjo, dziekuje
|
|
#209 | ||
|
Rozeznanie
|
I ja wreszcie dotarłam na Odchowalnię.
Trochę tu ruch większy niż ostatnio na Poczekalni. ![]() Cytat:
Cytat:
A co do Pampersów, do tej pory miałam z serii New baby i były świetne, teraz kupiłam inne w promocji i to już nie to. Jakoś naiwnie myślałam, że wszystkie Pampersy są takie same.
|
||
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używałam 1 a teraz mam 2 i jestem z nich zadowolona tylko fakt cena wysoka ale biorąc pod uwagę przeboje z tyłkiem mojego syna nie zmieniam pieluch
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

16.06.2012 

oby się udało bez szpitala.