|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642845]Chwalę się przewijakiem i rogalem
[/QUOTE]
|
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale gonicie
![]() Zazdroszczę wam już prawie całych wyprawek, ja jestem daleko w tyle, dobrze że babcia uparła się że kupi dziecku łóżeczko to chociaż to mamy z głowy ![]() Co do chrzcin, to ja już wstępnie wypytałam chrzestnych z racji tego że chcielibyśmy chrzcić w Austrii, tzn z chrzestnym nie ma problemu bo jest na miejscu gorzej z chrzestną bo będzie musiała dojechać z Polski więc dobrze jest wiedzieć wcześniej czy da radę
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642555] jakiś fetysz? ![]() ![]() [/QUOTE]
|
|
|
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie u okulisty,nie jest ze mna az tak zle
![]() zakupiłam w rossmanie oliwkę J&J i emulsję babydream no i dla dzidziola patyczki do uszu z ogranicznikiem a jak cos musiałam kupic..patyczki po 1,99 w promocju ![]() Chciałam jakis pajacyk kupić w pepco ale tam same 62 ![]() a chyba te 56 tez by sie przydały no nie? bo puki co nie mam zadnego pajaca na 56
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Sola, to późno chrzciliscie.. my chcemy w lipcu albo sierpniu..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mogę Cię jeszcze pomęczyć o te odkurzacze? Podpowiesz mi który byś wybrała? [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642845]Chwalę się przewijakiem i rogalem [/QUOTE]![]() a ja się zbieram do okulisty i się boję bo mi strasznie wzrok w ciąży poleciał
|
||
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nami miała chrzest dziewczynka na oko miała ok. 2 lat. Dużo osób chrzci w okolicach roku, ale może zależy to od regionu ![]() Zresztą u mnie to też jest kwestia organizacyjna. Trzeba znaleźć jakiś lokal itp, bo w domu się nie pomieścimy, mamy dużo przyjezdnych. Także to nie będzie takie proste
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Konto usunięte
|
nie wiedziałam, że to jakieś rozmiary są to jest do karmienia tylko, nie do spania.. Wydaje mi się, że raczej normalny rozmiar, w sklepach dzieciowych większych nie widziałam ![]()
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip, też za niedługo ogarniesz wyprawkę
![]() My wszystko sami kupowalismy, bratowa dala mi troche ciuchów unisex, ale te duże rzeczy sami kupowalismy i ja nie chcialam czekac do ostatniej chwili, bo różnie się już mogę czuć, no i jakoś obydwoje zdecydowalismy, ze wolimy wszystko kupic sami, bo rodzicom tez sie nie przelewa i nie wyobrazam sobie, zeby cos teraz kupowali, czy dawali nam kase na cokolwiek. My chrzestnych mamy wybranych, bo chcemy wziąć mojego brata i siostre Tz. Tylko nie wiem kiedy im cos mówić ale chyba poczekamy do urodzenia I co to za problem, ze ktos juz ma chrzesniaka albo jest para? Dziecku sie nie odmawia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2831 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika, no i fajnie
wydaje mi się, że to już ostatni idiota musiałby odmówić bycia chrzestnym..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w sumie z wami ale wiadomo życie różnie się układa i tak biorąc pod uwagę chociażby moją rodzinę. Moje rodzeństwo samo obecnie ma łącznie 12 dzieci, jest nas pięcioro i każde z nas ma chrześniaka u rodzeństwa (i nie tylko) niektóre rodziny mają po kilkoro. I głupio by mi było np prosić moją siostrę która ma 5 swoich dzieci na utrzymaniu, jest na rencie i ma łącznie z jej mężem czworo chrześniaków żeby została chrzestną, wiadomo, ni odmówiła by mi ale nie oszukujmy się, bycie chrzestnym wiąże się z kosztami, tak można mówić i ja też sama twierdzę że nie oczekuję nie wiadomo jakich prezentów od chrzestnych, nie o to mi chodzi, ale wystarczy spojrzeć jak wyglądają teraz komunie dwa lata temu mój siostrzeniec dostał na komunię rower, wierzę, trampolinę, zegarek, i dwa aparaty cyfrowe, do tego kasę, w tamtym roku inny siostrzeniec podobnie, niestety takie głupie czasy mamy, i dziecku się nie odmawia ale niestety trzeba teraz brać wszystko pod uwagę...
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45642845]Chwalę się przewijakiem i rogalem
[/QUOTE]super zakup ![]() Cytat:
![]() jakby nie patrzeć u mnie w rodzinie sie sprawdził co do odkurzacza - ja kupiłam odysseya do domu ![]() teściowa, szwagierka i szwagier mają ten sam, czyli syrius ![]() na elektrodzie polecają jeden i drugi, jak chcesz do aspiratora, to może weź ten lżejszy, bo będzie pewnie przenoszony wiele razy, chyba że będzie w sypialni gdzies na widoku
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co sądzicie : http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...057667854.html ?
|
|
|
|
#2836 |
|
Konto usunięte
|
Twardnieje mi brzuch i boli mnie w krzyżu. Cały czas leżę i piszę ten referat, wzięłam magnez i no spę, pomogło na pół godziny i znowu się zaczyna... Jak myślicie, mogę wziąć jeszcze jedną tabletkę no spy, czy trochę odczekać??
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45645302]Twardnieje mi brzuch i boli mnie w krzyżu. Cały czas leżę i piszę ten referat, wzięłam magnez i no spę, pomogło na pół godziny i znowu się zaczyna... Jak myślicie, mogę wziąć jeszcze jedną tabletkę no spy, czy trochę odczekać??[/QUOTE]
Ja bym jeszcze trochę odczekała... |
|
|
|
#2838 |
|
Konto usunięte
|
Blue nie wiem, czy z tymi kółkami byłoby to stabilne i ta wanienka trochę nie za ciekawie wygląda
|
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Na glukozę nie pojechałam dzisiaj, bo wieczorem zorientowałam się, że nie mam kubeczka na mocz A muszę właśnie jeszcze zrobić mocz, morfo, tokso i jakiś Coombs.Karolka, Ramona wiem, że nie ma sensu robić specjalnej diety przed glukozą, tylko właśnie ja wieczorem nie jem jakoś dużo, a już szczególnie słodyczy, przeważnie do popołudnia, żeby zdążyły się spalić te kalorie. Późno jem obiad razem z tż ok.17 i potem już jakoś typowej kolacji nie jem,więc ta nutella zjedzona późno wieczorem przed badaniem mogłaby mi włąśnie zawyżyć wynik. No tak mi się wydaje Gratuluję kolejnych studniówek! Malin jak wynik? Chrzestni - my spytamy po porodzie, ale już mamy upatrzonych ![]() Anteria ja Cię rozumiem, u mnie z tymi chrześniakami i chrzestnymi to też ciężki temat. Wiem, że dziecku się nie odmawia, ale nie czarujmy się - jest to obciążenie finansowe. Moja siostra rodzi w sierpniu i już mówi, że ja będę chrzestną - to będzie mój trzeci chrześniak, tż ma dwóch (w tym jedna to bliźniaczka więc zawsze dajemy dwóm prezenty, to tak jakby miał też trzech) Ja wiem, że powinnam czuć się wyróżniona i się cieszyć, ale jakoś ciężko mi to przychodzi i robię dobrą minę do złej gry. Ja wiem, że to straszne takie moje podejście, że sprowadza się to wszystko do finansów, ale przychodzą święta i trzeba będzie kupić im wszystkim po prezencie, do tego dwójka własnych dzieci... Eh jeszcze żeby tego było mało to w maju mój chrześniak ma komunię, w lipcu roczek chrześniaka tża, w sierpniu roczek mojej chrześniaczki, potem chrzciny u siostry... Musiałam się wygadać, bo w rodzinie wolę się na ten temat nie odzywać, bo jeszcze za dużo powiem i potem będę żałować. Nie chcę też wyjść na jakąś materialistkę, ale kończymy dom i tak nam kasy zabraknie, kredytów mamy więcej niż włosów na głowie i jakoś te dodatkowe wydatki i to niemałe mnie nie cieszą ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Ja kupię ten przewijak Ikejowski, stelaż mam taki zwykły metalowy do wanienki, ale jest super stabilny, tylko wanienkę kupię.
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45645302]Twardnieje mi brzuch i boli mnie w krzyżu. Cały czas leżę i piszę ten referat, wzięłam magnez i no spę, pomogło na pół godziny i znowu się zaczyna... Jak myślicie, mogę wziąć jeszcze jedną tabletkę no spy, czy trochę odczekać??[/QUOTE] Ja bym jeszcze poczekała z tą no-spą. A magnez bierzesz regularnie? Ja dziś się pokusiłam żeby do sklepu jechać i zaczełam wysiadać z samochodu i wsiadłam spowrotem i na tym się skończyły zakupy. Tak mnie znów zakuło i brzuch twardniał że wolałam nie ryzykować. Ale mam lody bakaliowe ![]()
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-18 o 18:37 |
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ;-)
Berenika Ja też miałam takie twardnienia, które najbardziej czułam na dole brzucha. Też mnie to niepokoiło, ale jak się skonsultowałam z położną i 2 ginami w tej kwestii to byli zgodni, że niepokojące to jest do 20tc, a później są to po prostu skurcze macicy, która zaczyna ćwiczyć do pododu. Jeżeli jest ich około 10-12 dziennie, i nie towarzyszy temu skracanie się szyjki macicy, oraz jej stwardnienie ( jedno oceniamy na usg, drugie w badaniu ginekologicznym). Powiedziała mi lekarka, że szczupłe dziewczyny mocniej to odczuwają, i jedyne co mogę zrobić to w czasie tego "twardnienia" głęboko oddychać- tak do brzucha... Jeżeli skurcze by się nasiliły, np. po wysiłku, to więcej odpoczywać, byłyby częste ( co 10 minut) to konsultować się z Ginem, lub jechać od razu na IP Bierz magnez jak najbardziej, a No-spę najlepiej rano, i nie przesadzaj z ilością, takie skurcze też są potrzebne! My też jeszcze o chrzestnych nie pytaliśmy, mamy w zanadrzu kilka osób, po porodzie się tym zajmiemy najbardziej chciałabym mieć chrzest jeszcze w tym roku, późnym latem- może wrzesień- no ale jak wyjdzie, to zobaczymy A na dobre zwieńczenie dnia, kupiłam sobie 2 letnie sukienki z zalando... zobaczymy jak przyjdzie dziewczyny, nie wiem, czy rozmawiałyście, lub myślałyście o pobraniu krwi pępowinowej podczas porodu i zdeponowania jej w banku komórek macierzystych? ja bardzo się nad tym zastanawiam... macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Udanego wieczoru |
|
|
|
#2842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Oszalałyście, tyle stron naprodukowac przeczytałam, ale za dużo tego wszystkiego gaduły jedne ![]() Ja dzisiaj bylam na glukozie jak dla mnie była dobra czułam się normalnie, tylko glodna byłam już po tych dwóch godzinach, dla mnie luzik takie badania wynik mam naczczo 67 a po 2 h 75...jakoś mało...Kucyk a Ty jakie miałaś wyniki przy insulino..??? Zophiee-wczoraj o tym pobieraniu było na zajęciach w szkole rodzenia, ale my się nie decydujemy Gratuluje zbiorowo wszytskich 100- dniówek ![]()
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie. Też się zastanawiam czy będzie dobra ta komoda, ale brat ma i służy im już przy drugim dziecku i są zadowoleni
tylko właśnie jakaś płytka ta wanienka i ma taki dziwny kształt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- To dziewczyny, jak kupujecie wanienke z stelażem i osobno przewijak, to gdzie go w łazience montujecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
, bo na stałe przewijak chcę mieć w sypialni i on nie ma kółek, a nawet gdyby miał to nie chciałoby mi się z nim jeździć. I to jest dobre pytanie Może jednak przewijak pójdzie do łazienki, kurcze nie wiem teraz
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie robiłam sobie żadnej diety przed glukoza, bo jeśli miałaby wyjść cukrzyca to i tak by wyszła, a lekko podwyższony cukier przez kanapkę z nutella niczego by nie zmienił
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2848 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie tak niedługo bo przed nami wymiana dachu więc w najlepszym razie skończymy w połowie maja i dopiero zacznie się sprzątanie, może malowanie i zamawianie łóżeczka czy innych większych rzeczy Cytat:
Cytat:
![]() Tylko po co mam nosić odkurzacz skoro ma kółka? A z tych wszystkich bajerów informacja o pełnym worku czy że filtr trzeba wymienić nie jest użyteczna? Bardzo Ci dziękuje za pomoc Cytat:
Szkoda ale bardzo dobrze ze się wróciłaś do samochodu ![]() Cytat:
![]() My nie pobieramy bo dla nas to za duże obciążenie finansowe i zbyt duże ryzyko nieprawidłowego/niewystarczającego pobrania Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jak przechodziłam z pokoju do korytarza lub łazienki, to żeby go nie podnosić, to ciągłam za rurę, a ta z kolei mi się wyrywała z odkurzacza, bo nie ma blokady tego połączenia jak syrius, tylko na tzw. "wcisk" ![]() taki bajer nie jest potrzebny przy workach materiałowych, bo one ładnie przepuszczają powietrze, ale przez te papierowe słabiej ciągnie i często własnie pokazuje że worek jest pełny, a tak może z 1/5 zapełniona ![]() nie ma za co, co do wyboru musisz sama podjąć decyzję |
|
|
|
|
#2850 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc wszystkim
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

[/QUOTE]

nie wiedziałam, że to jakieś rozmiary są 
A muszę właśnie jeszcze zrobić mocz, morfo, tokso i jakiś Coombs.
13.07.2013 
przeczytałam, ale za dużo tego wszystkiego gaduły jedne