Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 20:30   #1591
Keithlyn
Zadomowienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Rickybobby - podziel się wiedzą , na prawdę mnie to ciekawi czy zupełnie się myliłam? ani część tego co napisałam nie było prawdą ?Jeśli tak to ladne głupoty gadają w TV :/

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
W jakiej kwestii?
"Dziecko się poci tylko jest to pot bezzapachowy . Bakterie, które są odpowiedzialne za nieprzyjemny zapach potu, powstają w okresie dojrzewania "

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:41   #1592
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
W kwestii dlaczego pot dorosłego śmierdzi a dziecka nie (ew. nie tak bardzo).

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

No I miejsce juz obsadzone.
Nie rozumiem.

Co do tematu potu-to nie jest takie proste, że u dziecka nie śmierdzi, u dorosłego tak, zapach potu zależy od ogólnie mówiąc rasy, bardziej dokładnie od genów(a najbardziej od alleli chromosomów).To na poziomie genetyki.

Z punktu mechanicznego działania organizmu zapach potu zależy również od składu chemicznego potu warunkowanego okresami pocenia. Kiedy jest ono stałe skład jest inny niz kiedy jest nagłe(powodowane różnymi czynnikami)W poceniu nagłym mają udział gruczoły apokrynowe(prosto mówiąc gruczoły pod pachami i okolic genitaliów)-te gruczoły uaktywniają się w okresie dojrzewania.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 20:47   #1593
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Za mało na wizażu siedzisz

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 02:03   #1594
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem.

Co do tematu potu-to nie jest takie proste, że u dziecka nie śmierdzi, u dorosłego tak, zapach potu zależy od ogólnie mówiąc rasy, bardziej dokładnie od genów(a najbardziej od alleli chromosomów).To na poziomie genetyki.

Z punktu mechanicznego działania organizmu zapach potu zależy również od składu chemicznego potu warunkowanego okresami pocenia. Kiedy jest ono stałe skład jest inny niz kiedy jest nagłe(powodowane różnymi czynnikami)W poceniu nagłym mają udział gruczoły apokrynowe(prosto mówiąc gruczoły pod pachami i okolic genitaliów)-te gruczoły uaktywniają się w okresie dojrzewania.
Moim zdaniem, rickybobby, pot zdrowego człowieka nie ma prawa śmierdzieć Oczywiście chodzi o taki, do którego nie dobiorą się bakterie Nie wiem, czy zaglądasz na strony wege i witarian, ale oni twierdzą, że im nawet kupy od ich zdrowego odżywiania nie śmierdzą, o pocie nie wspominając
Co do wytłuszczonego przez Ciebie zdania - napisałam wg mnie jasno, że słowo "bezzapachowy" rozumiem jako "nie śmierdzący" Co oznacza obiektywnie nie śmierdzący (o ile przyjmiemy, że pewne rzeczy możemy oceniać obiektywnie)... Bo subiektywnie to komuś nawet zapach róży może śmierdzieć, prawda?
Chodziło mi o ewidentny smród potu, który czujemy od człowieka, który się nie myje (jak w temacie niemytego noworodka), a nie o naturalny, zdrowy zapach np. potu mężczyzny zgrzanego od uprawiania sportu, który można kochać albo nienawidzić A Ty opisałaś zapach potu w tym drugim znaczeniu (wszak użyłaś słowa zapach ).
Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Twoim zdaniem pot u niemowlęcia pachnie tak samo jak u dorosłego człowieka ?dziecko ma taką samą florę bakteryjną na skórze jak człowiek od wiekuj dojrzewania i pózniej ? ty mi tu nie rozkazuj maszerować do biologii ok? i zluzuj galoty bo niby grzecznie piszesz a prześmiewczy ton bije na odległość...

Dobrze przekaże tą głupotę lekarzowi, który się wypowiadał w telewizji
Nie, ze względu na pkt. 1 i 2. wymienione w moim poście Ale najwyraźniej tak się zbulwersowałaś tym, że śmiem się z Tobą nie zgadzać, że nie raczyłaś doczytać mojego posta do końca (albo gorzej - nie umiesz kojarzyć faktów / czytać ze zrozumieniem, ale tak pesymistycznej opcji nie zakładam)

Jak ktoś powtarza bez przemyślenia głupoty zasłyszane w TV to się śmieję, to oczywiste Zresztą, nie ja jedna na Wizażu
PS. Na ezoTV też na pewno same mądrości prawią... W końcu to telewizja, nie może kłamać

Cytat:
Ta, niemyty 3 dni półroczniak na pewno pachniałby tak samo jak niemyty 3 dni dorosły Szczególnie pod pachami.
A co ja o działaniu bakterii napisałam? Najpierw czytać ze zrozumieniem, potem komentować, drogie Panie

Edytowane przez Pantegram
Czas edycji: 2014-02-04 o 02:07
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 08:37   #1595
DiamondDust
Raczkowanie

Mozna by wrocic do tematu OZM?
Bo wchodze i czytam wywody na temat potu :/
DiamondDust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 09:56   #1596
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, rickybobby, pot zdrowego człowieka nie ma prawa śmierdzieć Oczywiście chodzi o taki, do którego nie dobiorą się bakterie Nie wiem, czy zaglądasz na strony wege i witarian, ale oni twierdzą, że im nawet kupy od ich zdrowego odżywiania nie śmierdzą, o pocie nie wspominając
Co do wytłuszczonego przez Ciebie zdania - napisałam wg mnie jasno, że słowo "bezzapachowy" rozumiem jako "nie śmierdzący" Co oznacza obiektywnie nie śmierdzący (o ile przyjmiemy, że pewne rzeczy możemy oceniać obiektywnie)... Bo subiektywnie to komuś nawet zapach róży może śmierdzieć, prawda?
Chodziło mi o ewidentny smród potu, który czujemy od człowieka, który się nie myje (jak w temacie niemytego noworodka), a nie o naturalny, zdrowy zapach np. potu mężczyzny zgrzanego od uprawiania sportu, który można kochać albo nienawidzić A Ty opisałaś zapach potu w tym drugim znaczeniu (wszak użyłaś słowa zapach ).
To jest twoje zdanie, a zadanie nauki jaką jest biologia jest inne. Twoje jest błędne. Świeży pot zdrowego człowieka może śmierdzieć (niezależnie od sposobu odżywiania) i to bardzo. EOT z mojej strony.
Stary 2014-02-04, 10:15   #1597
szprotka_
Zakorzenienie

kobiety, offtop'y miały być na szaro... dyskusja o pocie jest offtop'em.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-04, 15:12   #1598
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pantegram Pokaż wiadomość

Nie, ze względu na pkt. 1 i 2. wymienione w moim poście Ale najwyraźniej tak się zbulwersowałaś tym, że śmiem się z Tobą nie zgadzać, że nie raczyłaś doczytać mojego posta do końca (albo gorzej - nie umiesz kojarzyć faktów / czytać ze zrozumieniem, ale tak pesymistycznej opcji nie zakładam)

Jak ktoś powtarza bez przemyślenia głupoty zasłyszane w TV to się śmieję, to oczywiste Zresztą, nie ja jedna na Wizażu
PS. Na ezoTV też na pewno same mądrości prawią... W końcu to telewizja, nie może kłamać

A co ja o działaniu bakterii napisałam? Najpierw czytać ze zrozumieniem, potem komentować, drogie Panie
śmiej się, kto ci broni? Jak ktoś tu wcześniej napisał, nie masz racji i ja też się z tym zgadzam. Jedyną pesymistyczną opcją jaką ja tu widzę to jest to, że nie przyjmujesz do świadomości tego, że twoje teorie są błędne i albo nie potrafisz właściwie skonstruować i przedstawić swoich przekonań. A potem się wybielasz i piszesz, że "nie doczytałyśmy itp"EOT

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:21   #1599
faeria
she-wolf

Nie wiem, czy to jest przykład OZM (jeżeli nie to przepraszam ), ale ostatnio mój TŻ przez przypadek podsłuchał w pracy rozmowę dwóch mniej więcej w wieku 35. lat pań. Rozmawiały o wszystkim i o niczym i w pewnym momencie jedna z nich, obecnie mająca, o ile się nie mylę 8-letnie dziecko, na spokojnie popijając kawę i klepiąc się po brzuchu zarzuciła sobie tekstem: "Oj Krysia, nie chce mi się pracować, męczy mnie to i tak ostatnio sobie myślę, że machnęłabym sobie drugiego bobaska, byleby znowu na kilka lat mieć wolne."
Nie podoba mi się takie podejście do pracy, do dziecka, do życia. Tak jakby dziecko było tylko przepustką do nieróbstwa, a jak będzie już za duże, by siedzieć w domu to "machnę sobie kolejne".

P.S. Witam wszystkich na wątku

tłumaczę
faeria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 17:51   #1600
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez faeria Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to jest przykład OZM (jeżeli nie to przepraszam ), ale ostatnio mój TŻ przez przypadek podsłuchał w pracy rozmowę dwóch mniej więcej w wieku 35. lat pań. Rozmawiały o wszystkim i o niczym i w pewnym momencie jedna z nich, obecnie mająca, o ile się nie mylę 8-letnie dziecko, na spokojnie popijając kawę i klepiąc się po brzuchu zarzuciła sobie tekstem: "Oj Krysia, nie chce mi się pracować, męczy mnie to i tak ostatnio sobie myślę, że machnęłabym sobie drugiego bobaska, byleby znowu na kilka lat mieć wolne."
Nie podoba mi się takie podejście do pracy, do dziecka, do życia. Tak jakby dziecko było tylko przepustką do nieróbstwa, a jak będzie już za duże, by siedzieć w domu to "machnę sobie kolejne".

P.S. Witam wszystkich na wątku
Nie, to raczej nie przykład OZM, ale właśnie byle jakiego podejścia do życia.

Stary 2014-03-18, 19:29   #1601
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to raczej nie przykład OZM, ale właśnie byle jakiego podejścia do życia.
Właśnie też mi się tak wydaje - wręcz absolutna odwrotność do OZM.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 19:58   #1602
faeria
she-wolf

to w takim razie przepraszam za złe w tym wypadku wpasowanie się w wątek
owszem, owa Pani w przerwach potrafi tylko i wyłącznie dyskutować o swoim synku, ale takie sytuacje z pewnością były poruszane i przedyskutowywane

tłumaczę
Stary 2014-03-18, 20:04   #1603
rickybobby
Wtajemniczenie

O wątek wypłynął to opisze wam historię która niedawno miała swój brzydki finał.
Otóż pod koniec studiów, dwie moje kolezanki zaszły prawie równocześnie w ciąże. Wcześniej trzymałyśmy się razem, nie były to moje przyjaciółki, ale dobre koleżanki z którymi spędzałam czas na uczelni i podczas okienek. Kiedy okazało się że są w ciąży to zaczęło się snucie planów o wspólnych spacerach z dziećmi, podnieta wózkami, łożeczkami, przewijakami itd. Mnie odsuwały trochę na bok. Jedna zaręczyła się jeszcze przed wpadką(ślub był w planach), druga wzięła ślub w trzecim miesiącu. Zaczęły się niewybredne komentarze pod moim adresem niby żarty, że szkoda bo nie będę miała dzieciaczka tedy co one. Takie szpileczki w stylu: "no, ale żeby mieć dziecko to trzeba mieć narzeczonego chociaż albo chłopaka stałego". Tego typu "subtelne" uwagi na temat mojej rozwiązłości, podczas gdy one maja takie poukładane życie. Ja nie nazwałabym poukładanym życiem brania ślubu z powodu ciąży w przypadku jednej, która przerwała studia albo mieszkania u "teściów", bez pracy w przypadku drugiej. Mi z biegiem czasu przestało zależeć na znajomości z nimi bo dziewczyny niesamowicie się zmieniły, na spotkaniach z nimi obowiązywał jeden temat czyli ciąża i nienarodzone jeszcze wtedy dzieci.
To było rok temu. Na początku roku wpadła do mnie koleżanka, która rzuciła studia i praktycznie od progu zaczęła w baaardzo obrazowych słowach(z których "sucz" było chyba najdelikatniejszym) określać koleżanką nr 2. O co się tak pokłóciły? Koleżanka nr 2 napisała naszej wspólnej znajomej na facebooku, że dziecko koleżanki nr 1 jest powoli się rozwija. Po czy nastąpił wywód pokrzywdzonej mamy i udowadnianie, że to nieprawda, w czym jej dziecko jest lepsze oraz jak bardzo brzydkie jest dziecko tamtej. Dowiedziałam się również, że koleżanka nr 2 rozstała się z narzeczonym i wyjechała do swojego rodzinnego miasta, z czego opowiadająca miała ogromną satysfakcję.
Masakra co się stało z tymi dziewczynami, kiedyś je szczerze lubiłam, teraz nie mam zamiaru utrzymywać z żadną kontaktu.
Stary 2014-03-18, 20:16   #1604
faeria
she-wolf

na pewno nie było Ci miło zostać tak potraktowaną przez swoje koleżanki, na Twoim miejscu tak samo bym postąpiła i się odcięła, tacy ludzie nie byliby warci znajomości

Cytat:
O wątek wypłynął to opisze wam historię która niedawno miała swój brzydki finał.
Otóż pod koniec studiów, dwie moje kolezanki zaszły prawie równocześnie w ciąże. Wcześniej trzymałyśmy się razem, nie były to moje przyjaciółki, ale dobre koleżanki z którymi spędzałam czas na uczelni i podczas okienek. Kiedy okazało się że są w ciąży to zaczęło się snucie planów o wspólnych spacerach z dziećmi, podnieta wózkami, łożeczkami, przewijakami itd. Mnie odsuwały trochę na bok. Jedna zaręczyła się jeszcze przed wpadką(ślub był w planach), druga wzięła ślub w trzecim miesiącu. Zaczęły się niewybredne komentarze pod moim adresem niby żarty, że szkoda bo nie będę miała dzieciaczka tedy co one. Takie szpileczki w stylu: "no, ale żeby mieć dziecko to trzeba mieć narzeczonego chociaż albo chłopaka stałego". Tego typu "subtelne" uwagi na temat mojej rozwiązłości, podczas gdy one maja takie poukładane życie. Ja nie nazwałabym poukładanym życiem brania ślubu z powodu ciąży w przypadku jednej, która przerwała studia albo mieszkania u "teściów", bez pracy w przypadku drugiej. Mi z biegiem czasu przestało zależeć na znajomości z nimi bo dziewczyny niesamowicie się zmieniły, na spotkaniach z nimi obowiązywał jeden temat czyli ciąża i nienarodzone jeszcze wtedy dzieci.
To było rok temu. Na początku roku wpadła do mnie koleżanka, która rzuciła studia i praktycznie od progu zaczęła w baaardzo obrazowych słowach(z których "sucz" było chyba najdelikatniejszym) określać koleżanką nr 2. O co się tak pokłóciły? Koleżanka nr 2 napisała naszej wspólnej znajomej na facebooku, że dziecko koleżanki nr 1 jest powoli się rozwija. Po czy nastąpił wywód pokrzywdzonej mamy i udowadnianie, że to nieprawda, w czym jej dziecko jest lepsze oraz jak bardzo brzydkie jest dziecko tamtej. Dowiedziałam się również, że koleżanka nr 2 rozstała się z narzeczonym i wyjechała do swojego rodzinnego miasta, z czego opowiadająca miała ogromną satysfakcję.
Masakra co się stało z tymi dziewczynami, kiedyś je szczerze lubiłam, teraz nie mam zamiaru utrzymywać z żadną kontaktu.
co się na tym świecie wyrabia, to już nie OZM, tylko zwyczajna podłość i sam fakt pisania czegoś takiego na facebook'u mnie powala, z czego to się wzięło? zawiść? zazdrość? chęć pokazania, kto jest lepszy? przykre to jest

tłumaczę
Stary 2014-03-18, 20:37   #1605
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez faeria Pokaż wiadomość
na pewno nie było Ci miło zostać tak potraktowaną przez swoje koleżanki, na Twoim miejscu tak samo bym postąpiła i się odcięła, tacy ludzie nie byliby warci znajomości
A no nie było, nie było. Nagle, do tej pory kumpelki dawały mi odczuć, że sa lepsze bo były w ciąży, śmieszne, ale prawdziwe. Jedna miała drugą i tak sobie podbijały ego, a teraz nienawiść na stodwa.
Stary 2014-03-18, 20:48   #1606
faeria
she-wolf

Cytat:
A no nie było, nie było. Nagle, do tej pory kumpelki dawały mi odczuć, że sa lepsze bo były w ciąży, śmieszne, ale prawdziwe. Jedna miała drugą i tak sobie podbijały ego, a teraz nienawiść na stodwa.
tak po opisie sytuacji i ich zachowania uważam, że wcześniej czy później i tak by Ci coś odwaliły, podpuściły świnię, obgadały, itp. itd. - taki typ ludzi, a że akurat trafiło, że zobaczyłaś, jakie są naprawdę w trakcie (i po ) ich ciążach, to widocznie los tak chciał pewnie gdyby nie były w ciąży, znalazłoby się coś innego

ale co się poradzi, takie ludziska bywają
trzeba być twardym, a nie miętkim

tłumaczę
Stary 2014-03-18, 23:57   #1607
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Okropne... współczuję całej sytuacji.

Stary 2014-03-19, 18:58   #1608
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Cytat:
O kurde, ale kaszana W sumie dobrze, że w porę pokazały swoje twarze. Zazwyczaj ci, co tak bardzo "życzą" poukładanego życia, dzieci i mężusiów, sami szczęścia w nim nie mają. Szpile pt. "A on to dlaczego ci się jeszcze nie oświadczył", "Czas najwyższy się za dzieci brać" zawsze wtykały mi koleżanki ze zdradzającymi facetami u boku, teściowymi z piekł rodem i wynajmowanymi pokoikami

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:41   #1609
201605021613
Konto usunięte

Rozmowa dwóch dziewczyn, z którymi byłam na jednym roku studiów II stopnia.

Oczywiście gadka o dzieciach i o porodzie. Jedna z nich mówi, że w wigilię była w szpitalu- bo termin na dniach, ale nic się nie zapowiadało, więc poprosiła lekarza, by na święta mogła wrócić do domu. No i wróciła, a zaraz po świętach trafiła do szpitala (przed sylwestrem) i urodziła dziecko.

Na co ta druga laska do niej mówi: ,,eeeeee to co nie mogłaś przenosić tego dziecka do nowego roku? tylko tak je pod koniec urodziłaś"''

Najlepsze, że to nie był żart! Ona miała poważną minę, jeszcze zaczęłą gadać, że szkoda, bo dziecko będzie w tyle w szkole w stosunku do dzieci np. ze stycznia. Ciekawe, co ta dziewczyna miała zrobić, jak zatrzymać poród?

Klasycznym przykładem z OZM jest moja ciotka.

Wiele lat temu byliśmy całą rodziną w kościele na mszy za kogoś tam zmarłego (nie pamiętam kogo).

I w tym kościele dwuletnia! córka mojej ciotki zaczęła coś tam piszczeć, to ciotka cyca wywaliła (w kościele!) i dawaj karmić maleństwo.

Ja i moja kuzynka- wtedy miałyśmy 10 lat byłyśmy zniesmaczone. Najgorsze, że jakieś dzieciaki z innych ławek zaczęły się z tego nabijać.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 23:10   #1610
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Mnie ciekawi jak to jest z tym porodem. Moja bratowa przetrzymala do urodzin mojego brata, ktore.byly 2 tyg po terminie

wysłano z mojej Xperii SP

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:29   #1611
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Mnie ciekawi jak to jest z tym porodem. Moja bratowa przetrzymala do urodzin mojego brata, ktore.byly 2 tyg po terminie

wysłano z mojej Xperii SP
Ale co jak jest z pprodem? Czy mozna przetrzymac sobie na zyczenie? Bo jesli to mialas na mysli to nie nie mozna. Moze da sie lekko opoznic jak sie przy koncu bedzie lezo plackiem i nic nie robilo ale delikatnie opoznic. Na pewno nie o 2 tygodnie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 13:40   #1612
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ale co jak jest z pprodem? Czy mozna przetrzymac sobie na zyczenie? Bo jesli to mialas na mysli to nie nie mozna. Moze da sie lekko opoznic jak sie przy koncu bedzie lezo plackiem i nic nie robilo ale delikatnie opoznic. Na pewno nie o 2 tygodnie.

Tak też myślałam. Jak ktoś urodził 2 tygodnie po terminie, znaczy, że tak miało być akurat i nie można sobie opóźniać ,,bo ja tak chcę''
Stary 2014-03-23, 13:57   #1613
Northpole
Rozeznanie

Trochę jak z biegunką
chwilę może i się uda opóźnić, ale później...natury nie powstrzymasz
mówimy oczywiście o terminowych, fizjologicznych porodach
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:05   #1614
201607111040
Konto usunięte

Nie każde dziecko chce się urodzić Mój kuzyn urodził się 2 tydz po terminie i 3 wywoływaniach porodu, a na koniec i tak odwrócił się tyłkiem i trzeba było robić cesarkę
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 14:37   #1615
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Dzięki
Wiadomo, że jak już się poród zacznie to się nic nie zrobi, ale ciekawiło mnie czy matka ma jakiś wpływ na to kiedy on się zacznie. skoro nie, to znaczy że to był tylko fart

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-23, 23:26   #1616
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Dzięki
Wiadomo, że jak już się poród zacznie to się nic nie zrobi, ale ciekawiło mnie czy matka ma jakiś wpływ na to kiedy on się zacznie. skoro nie, to znaczy że to był tylko fart
Nie ma....chociaż, staralam się, żeby nie urodzić w samochodzie jadąc do szpitala przez zakorkowane miasto :-( .

Mniedziwi moja kuzynka i jej 5 letnie dziecko. Ta mała do dziś ssie smoka i pije z butelki dla niemowląt. Przez to chyba ma zęby w opłakanym stanie. W dodatku jest rozkapryszone, rzadzi i wyzywa wszystkich dookoła. Kuzynka nie reaguje tylko się nad tym dzieckiem trzęsie. Cieszę się, że mam z nią słaby kontakt.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-28, 18:35   #1617
201605021613
Konto usunięte

Właśnie weszłam na faceboka i tam mi się wyświetliło, jak ludzie składają jednej znajomej gratulacje z okazji urodzenia dziecka. Patrzę a jedna laska jej napisała ,,powodzenia w prawdziwym życiu''.

To co, życie przed ciążą/urodzeniem dziecka jest nieprawdziwe, udawane? Oczywiście, przyjście dziecka na świat bardzo wiele zmienia, często przewraca życie do góry nogami, ale bez przesady.
Stary 2014-03-28, 22:02   #1618
emememsik
po prostu Em :)

Nie bralabym tego tekstu aż tak poważnie. To taki żart, prawdziwe życie po studiach/wyprowadzce z domu/urodzeniu dziecka. Prawdziwe, czyli trochę bardziej odpowiedzialne życie, inne niż wcześniej Ja tak to odbieram.
Stary 2014-04-03, 11:45   #1619
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nie bralabym tego tekstu aż tak poważnie. To taki żart, prawdziwe życie po studiach/wyprowadzce z domu/urodzeniu dziecka. Prawdziwe, czyli trochę bardziej odpowiedzialne życie, inne niż wcześniej Ja tak to odbieram.
Też tak myślę. Fakt, że dziecko duuużo zmienia w życiu. Wydaje mi się, ze wcześniej faktycznie mysleliśmy z mężem mniej poważnie, bardziej żylismy na spontanie. Mając dziecko, wcześniej wszystko planujemy, bo tak jest łatwiej.

MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 19:16   #1620
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

OZM jest dla mnie przegrzewanie dziecka.
Dzisiaj rano u mnie w mieście cieplutko, słoneczko, ja w bluzce z krótkim rękawem. Ok. 10:30-11 rano. Jedziemy busem, wsiada przede mną babcia z dzieckiem. i zaczyna je rozbierać. Kurtka, bluza, szalik, czapeczka... w południe było 22 stopnie -.- Jak można? Dodam, że ta babka miała na sobie jakiś tam sweterek
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości