|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 375
|
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟
wrzucam dzisiejsze utrzymanko
好iadanie: "smoothie- owsianka” z mro穎nych malin, 鈍ie篡ch truskawek, ½ banana, szpinaku baby, naturalnego serka homogenizowanego i 3 造瞠k p豉tk闚 owsianych i 造磬i p豉tk闚 篡tnich II 郾iadanie: jajecznica na 造瞠czce mas豉 ze szczypiorkiem, kromka razowca z past z avocado, pomidorem i roszponk. Du瘸 pomara鎍za godzina basenu, a po powrocie do domu 獞iczenia na tali z blogilates - jakie 20 min Obiad: filet pstr庵a grillowany z cytryn i zio豉mi + risotto z br您owego ry簑 z cukini, broku豉mi i orzechami pini, do tego sur闚ka z marchewki i selera. Podwieczorek: mocne cappuccino, pieczone owoce (miks: gruszki, jab趾a i truskawki) z mas貫m migda這wym Kolacja: zupa krem z zielonego groszku i soczewicy z jogurtem greckim + kromka razowca ze s這necznikiem z serem koryci雟kim, sa豉t, rzodkiewk i szczypiorkiem. |
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Cytat:
ja bardzo lubi pieczone jab趾o w cie軼ie dro盥zowym/ francuskim nadziewane mas貫m orzechowym/migda這wym
|
|
#4713 | |
|
BAN sta造
Wiadomo軼i: 884
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4714 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
Cytat:
dla mnie ![]() forsvinn kurczaka kroj w kostk i dodaj do jajek na patelni. |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 793
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 832
|
Redukcja jad這spis na jutro (troch 鄉ieszny rozk豉d posi趾闚 ale tak akurat mam okienko wystarczaj帷o d逝gie 瞠by sobie co ugotowa na ciep這):
郾iadanie: 4 造磬i p豉tk闚 owsianych z rodzynkami, 造磬 d瞠mu niskos這dzonego, 造磬 wi鏎k闚 kokosowych i szklank mleka wczesny obiad : 150 g indyka usma穎ne na 2 造磬ach oliwy z oliwek w przecierze pomidorowym i z papryk, do tego... ciastko francuskie ze szpinakiem nie mog豉m si powstrzyma przed zakupem a nie wiem w sumie jak si ma ciasto francuskie do redukcji i szklanka soku pomara鎍zowegokolejny posi貫k o nieokre郵onej nazwie: sa豉ta, pomidorki koktajlowe, og鏎ek, kukurydza, groszek, troch sera feta i oliwa (ile wla? 造磬, dwie?) podwieczorek: serek wiejski z 造瞠czk wi鏎k闚 kokosowych (dobre to i p鏦i co nic mi nie jest kolacja: kromka chleba razowego z twarogiem, pol璠wic i og鏎kiem, dwa jajka sadzone z musztard |
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 148
|
czeszczzzz, poni瞠j dzisiejsze R
I - bu趾a (pszenna ;p) z kotletem z mintaja, miksem sa豉t i fet - tyle co do posmarowania bu造 II - sa豉tka z kurczakiem ,sa豉t, pomidorami suszonymi, sosem vinegret III - kefir, dwie mandarynki IV - kotlet z mintaja, puree z selera godzina zumby, ale b璠 te pokazywa nowy uk豉d wi璚 pewnie si mega zm璚z ;p V - shake z truskawek, kiwi, jogurtu naturalnego i mleka
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 741
|
dzisiejsza Redukcja:
7.30: 5 造瞠k p豉tk闚 owsianych na wodzie + 1 鈔edni banan + p馧 jab趾a + cynamon 10.30: dwie kromki ciemnego ale mieszanego chleba + plaster szynki + pomidor + sa豉ta + odrobina fety 13.30: sa豉tka z selera naciowego i kurczaka (polane jogurtem naturalnym) 16.30: pier z kurczaka nadziana 鈍ie篡m szpinakiem, selerem naciowym - ob這穎ne pomidorem i cebul, polane przyprawionym jogurtem naturalnym z musztard(zawini皻e w foli i do piekarnika) 19.30: kiszona kapusta lub twar鏬 bardzo prosz o ocen
|
|
|
|
#4719 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
Te przerabia豉m r騜ne "szko造" 篡wieniowe.... wegetarianizm, eliminacja zb騜, paelo itp... i po tym wszystkim mam jeden wniosek, 瞠 nale篡 je嗆 wszystko w odpowiednich proporcjach, za wyj徠kiem 篡wno軼i przetworzonej. Gotowa/przetwarza jedzenie samemu, ze sk豉dnik闚 najlepszej jako軼i na jakie nas sta i tyle, a eliminacja czegokolwiek (chyba, 瞠 jest uzasadniona problemami zdrowotnymi) jest bez sensu i pozbawia nas jakiej grupy sk豉dnik闚 od篡wczych. Masz racj co do tego kt鏎y koncern traci kt鏎y zyskuje. Nie rozumiem mody na jagody goi, spilurin, korze maca i tego typu bajery, bo niby do czego to jest niezb璠ne? By豉 moda na wegetarianizm, potem ogromna nagonka na nabia, teraz na diet bez pszenicy za jaki czas b璠zie kolejny szum o co nowego, oczywi軼ie jak zawsze wszystko jest poparte badaniami naukowymi (swoj drog cz瘰to jedne badania przecz drugim) dlatego przede wszystkim rozs康ek... ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Kwas fitynowy to nie tylko zbo瞠, ale tak瞠 orzechy, pestki, nasiona oraz ro郵iny str帷zkowe. W og鏊e w ca造m jedzeniu jest tyle substancji antyod篡wczych, pomijaj帷 dodane i sztuczne, tych naturalnych jak cho熲y kwas szczawianowy/hitynowy, metale ci篹kie w mi瘰ie, rt耩 w rybach, amigdalina, awidyna i inne, 瞠 jakby popatrze to ju by nic nie zosta這... |
||||
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat amigdalina nie jest a tak szkodliwa jak mog這by si wydawa, do przemiany w cyjanowod鏎 dochodzi tylko w kom鏎kach rakowych.
Orzechy wystarczy namoczy. Na wszystko znajdzie si rada, poza pszenic ![]() Te jestem zdania 瞠by do wszystkich doniesienie podchodzi ostro積ie, poniewa najzdrowsza jest urozmaicona dieta. Je瞠li jednak widz teraz 瞠 po zjedzeniu cho熲y okruszka chleba mam zgag, to logicznym jest, 瞠 b璠 go unika. Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 671
|
Cytat:
Gdybym wiedzia豉 kiedy to, co wiem teraz, mo瞠 nie mia豉bym tylu zdrowotnych problem闚.. i chyba nie ja jedyna.Przy okazji dzisiejsza eRrrr: I: trzy gryczane nale郾iki z serkiem wiejskim i startym jab趾iem. II: owsianka - 4. p豉tk闚, 2. otr帳 gryczanych, gruszka, cynamon, mleko i jajko. III: filet z kurczaka podsma穎ny na oleju kokosowym z makaronem gryczanym, pieczarkami, papryk i zielonym groszkiem. IV: homo naturalny z p豉tkami migda堯w, pestkami dyni i domowym mas貫m migda這wym. V: mam ochot na sa豉tk z tu鎍zykiem, z r騜nymi warzywami i sosem na oliwie. U鄉iecham si o ocen
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ok jajka mam,wi耩 tak jak radzisz po prostu machn jajecznic, nawet szybciej ni wrzuca wszystko do maszyny i potem czy軼i po tym koktajlu ;p przeka輳 twoj pi徠eczk T-owi i podpisuj si rownie pod tym co dopisa豉 w kotynuacji moich wywod闚 mi貫go dnia moi drodzy!
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 741
|
zmiana dzisiejszego menu:
Cytat:
3.06.2010 Je郵i co kochasz, pu嗆 to wolno -je郵i wr鏂i, jest Twoje, -je郵i nie, nigdy Twoim nie by這. Paulo Coelho UBRANIA I KOSMETYKI!!! Edytowane przez Kisame Czas edycji: 2014-03-19 o 13:46 |
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 88 472
|
Ja mam takie pytanie... O co chodzi z tr鎩glicerydami we krwi ? Brat mi powiedzia, 瞠 im wi瘯sze to oznacza lepsza spalanie t逝szczu
|
#4725 | |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 5 832
|
Cytat:
Do tej sa豉tki dorzuci豉m sobie jeszcze kilka plastr闚 pol璠wicy z indyka, masz racj, przeoczy豉m to wcze郾iej. Co do orzech闚, awokado i innych: pisa豉m 瞠 nie chc wprowadza za du穎 nowych rzeczy naraz bo musz sprawdzi czy nowy sk豉dnik mi nie szkodzi. Nie zawsze jest to do zauwa瞠nia po jednorazowym zjedzeniu 造瞠czki takich np. wi鏎k闚 kokosowych. Mas這: twar鏬 jest dla mnie bardziej syc帷y przez to skorzysta豉m z rady innej wiza瘸nki z tego tematu i dodaj sobie do kanapek troch majonezu. D瞠m wyjadam tylko do ko鎍a bo by fajny smak i musia豉m go mie Ciastka na pewno drugi raz nie zjem... g堯wnie przez szpinak Bia趾o: co masz na my郵i? Je郵i "nabia to nie bia趾o, jedz mi瘰o i jajka do ka盥ego posi趾u" to si nie dostosuj Do kolacji: tam s jajka przecie ![]() Co masz na my郵i pisz帷 o ma造m urozmaiceniu? Nie dostrzegam w tym problemu je郵i patrzysz pod k徠em "jak mo積a w k馧ko je嗆 (prawie) to samo i si nie znudzi". |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#4726 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 499
|
R: my郵, 瞠 jest ju ok, ale jakby co Wam wpad這 w oko to piszcie
![]() 1) grzanka z chleba pe軟oziarnistego z pestkami dyni z plastrem brie i suszonym pomidorem, ma造 kawa貫k w璠zonej makreli i sok wielowarzywny z imbirem 2) sa豉tka z lodowej, gotowanego jajka, pomidora, papryki, cebuli i 2 造瞠k fasoli czerwonej z puszki, oliwa z oliwek, 鈍ie瞠 zio豉 3) filet z indyka sma穎ny na 造盧e oleju rzepakowego, kasza gryczana, buraczki z chrzanem 4) sernik z orzechami laskowymi ( piek豉m sama z chudego twarogu, wiejskich jaj, mo磧iwie zdrowo cho s這dko i pysznie ) kawa貫k 100 g + kawa ze 鄉ietank5) 1 kromka pe軟oziarnistego na zakwasie z past zrobion z 3 造瞠k fasoli czerwonej z puszki, makreli w璠zonej i pikantnego przecieru z papryki
|
#4727 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 254
|
Redukcja
I 1.5 kromki pieczywa ciemnego z mas貫m , jajkiem i spory kawa貫k papryki + zielona herbatka II 2 jab趾a , marchewka , owsianka truskawkowa a activii III Wrocilam ok 18 ;/ "Dietetyczna tortilla " prosze w豉snie o sprawdzenie mi tej tortilli bo uwielbiam a nie wiem czy do konca wszystko jest OK . Sk豉d : 1.ciasto robione na bazie m彗i razowej , jajka , odrobinki jogurtu naturalnego i oliwy z oliwek . Wyrobi豉m u podpiek豉m na teflonie z kapk oliwy 2. Pier z kurczaka w przyprawie gyros na oliwie z oliwek sma穎na 3. Sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego , 3 z帳k闚 czosnku , pieprzu , soli , papryki sypkiej 5.Pomidor , cebula , sa豉ta , papryka . + zielona herbata I teraz ... zastanawiam si ile KCAL mo瞠 mie m鎩 obiad=tortilla , i czy z powodu p騧nej godziny jedzenia obiadu czyli po 18 jest sens jedzenia IV posi趾u , kt鏎ym by mog造 by w璠zone brzuszki 這sosia przegryzane ciemnym pieczywem i jakie warzywo. Co Wy na to ? Pozdrawiam !
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 290
|
Cytat:
![]() Wszystko jest trucizn i nic ni nie jest... Dzisiejsze U kobiety pracuj帷ej . Z bonusowymi fotkami posi趾闚 zjedzonych w domu (I i IV) .I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: jagodami w soku w豉snym, serkiem homo, mas貫m orzechowym crunchy i zbo穎wymi p豉tkami czekoladowo-orzechowymi Do kawy u klienta: kawa貫k domowego piernika Przek御ka: ma貫 jab趾o II Grahamka z serkiem zio這wym, plasterkiem boczku, rzodkiewkami i sa豉t III Grahamka z bazyliowym serem brie, pomidorem i sa豉t IV Pier z kurczaka sma穎na bez t逝szczu; ponad p馧 woreczka kaszy gryczanej; sa豉tka z pikli warzywnych (marchew, og鏎ek, papryka, cebula)
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrzucam solidne U, bo ci篹ko mi nie traci na wadze, sama nie wiem czemu badania tarczycy wykazuj wr璚z delikatn niedoczynno嗆, jem sporo, a mimo to delikatnie, ale regularnie z tygodnia na tydzie spada mi waga. 郾iadanie: owsianka z 4 造瞠k p豉tk闚, z serkiem homogenizowanym, bananem, 郵iwkami i 造瞠czk mas豉 migda這wego II 郾iadanie: kanapka na ciep這 z bu趾i razowej z ziarnami z serem kozim, pomidorem, papryk, rukol, gruszk i balsamico. sok wyciskany z marchewki przek御ka: kawa貫k domowej szarlotki + cappuccino obiad: spaghetti razowe z domowym pesto, broku豉mi i jajkiem sadzonym+ sa豉tka z sa豉ty rzymskiej, suszonych pomidor闚, bak豉瘸na, oliwek, pomidork闚 cherry i pestek dyni godzina roweru w lesie kolacja: 2 placki z cukinii i dyni z jogurtem greckim, 這sosiem w璠zonym, rze簑ch i rukol + sa豉tka z obiadu Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-19 o 21:53 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 94
|
Dziewczyny pom騜cie w ocenie mojego jad這spisu
R/U1.郾iadanie: jogurt naturalny + musli II 郾iadanie: 2 kanapki ciemnego chleba z chud w璠lin i pomidorem Obiad: krem z broku podwieczorek: jab趾o kolacja: grillowana pier z kurczaka 2. : owsianka II: jogurt z ziarnami + jab趾o o: ry z warzywami p: koktajl z owoc闚 k: lekka sa豉tka + kanapka ciemnego chleba z chudym serkiem 鄉ietankowym 3. : 2 jajka na mi瘯ko + kanapka ciemnego chleba z chud w璠lin II: owoc O: niedu瘸 porcja spaghetti P: gar嗆 orzech闚 k: puszka tu鎍zyka + lekka sa速ka 4. : p豉tki z mlekiem II: bu趾a grahamka z chud w璠lin i pomidorem O: Grillowana pier z kurczaka + sa豉ta p: owoc k: serek homogenizowany 5. : jogurt naturalny z miodem II: 2 kanapki ciemnego chleba + 鈍ie篡 sok o: zupa pomidorowa P: 2 kostki gorzkiej czekolady k: szpinak + jajko na twardo Jak uwa瘸cie, czy wszystko jest ok czy raczej powinnam co zmieni? Doda豉m kilka produkt闚 bo podobno bardziej to przypomina這 g堯d闚k Dzi瘯i z g鏎y za pomoc
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejszy jad這spis R
I - bu趾a pe軟oziarnista posmarowana fet, z sa陰t, pol璠wic, og鏎kiem zielonym, jajecznica z 2 jajek ze szczypiorem (obficie, by豉m mega g這dna po wczoraj, chyba za ma陰 kolacj wci庵n窸am )II - sa豉tka z serem typu 鈔鏚ziemnomorskiego, pomidorkami, oliwkami, mixem sa豉t, z oliw III - 2 mandarynki, troch kefiru IV - pulpety rybne w sosie pomidorowo-koperkowym, kasza gryczana, mizeria 15 minutowy trening brzucha w domu - nic ci篹kiego V - shake z jogurtu, i owoc闚
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#4734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-03-20 o 10:31 |
|
|
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
R :
Koktajl:p馧 banana , pomara鎍za, jab趾o, troch jogurtu, kiwi Pier z kurczaka z oliw i warzywa pieczarki, cukinia, brukselki pomidor p馧 awokado 鈍ie瞠 orzeszki ziemne 20 kanapki z 3 kromek pe軟oziarnistego, jajko, troch piersi z kurczaka, seka do smarowania warzywa R: Koktajl: p馧 banana, jab趾o, troch jogurtu, kawa z mlekiem obiad: kurczak 100 g z sezamem, warzywa cukinia pieczarki oliwa orzeszki ok 20 sztuk 3 ma貫 kromki orkiszowego jajo troch szynki z kurczaka R: Owsianka 2 造磬i zwyk造ch p豉tk闚 +2 造磬i otr瑿闚, p馧 banana, jab趾o p馧 kiwi cynamon 造磬a twarogu i troch jogurtu naturalnego zupa marchewkowa :marchewki gotowane z kostk roso這w i przyprawami 50 g gorzkiej czekolady z ca造mi orzechami 50 g w徠r鏏ki drobiowej z warzywami chi雟kimi ,oliwa bu趾a 篡tnia z s這necznikiem pasta twarogowo jajeczna(jajko+造磬a twarogu p馧t逝stego) warzywa, marchewka Dzisiaj : Bu趾a 篡tnia ze s這necznikiem z twarogiem i odrobin d瞠mu w豉snego Kawa z mlekiem Koktajl : p馧 banana, jab趾o, pomara鎍za, p馧 kiwi Obiad: Pier z kurczaka z cukinia warzywa chi雟kie Kolacja: Broku z serkiem wiejskim i jajkiem lub kanapka 2 razowe z jajkiem Nie wiem czy jestem czy schudn na takiej diecie w tym tygodniu i tak jestem przed @ wi璚 efektu na pewno nie zobacz. Co my郵icie dosta豉m diet z BeBiO, ale jest dla mnie nie jadalna za du穎 chleba i nabia逝 wiec troch modyfikuje wed逝g siebie trzymaj帷 si w 1500 kaloriach .
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde mo瞠 i masz racj....jestem teraz na takiej g鏎ce pocz徠kuj帷ego pakera, du篡 przyrost si造, tkanka t逝szczowa fajnie schodzi, i 豉two mo積a przebajerowa mo瞠 powinnam zje嗆 bardziej tre軼iw kolacj, ale jako nic mi nie przychodzi do g這wy..mo瞠 kanapki z past z makreli albo co z orzechami, 瞠by t逝szcz闚 dostarczy? podsu mi co <kwiatek>
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
pewnie, makrela super, sama uwielbiam te w璠zonego halibuta, bo jest du穎 delikatniejszy, mniej s這ny, a niesamowicie zdrowy
je郵i nie rybka to mo瞠 np. kanapka lub omlet francuski z mas貫m orzechowym i twaro磬iem?
|
|
|
|
#4738 |
|
Zadomowienie
|
mmmm
ten omlet mi si podoba )) a jak si robi omlet francuski?
|
|
#4739 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 401
|
wczorajszy:
郾iadanie 6:30 p豉tki owsiane 50g mleko 200ml kromka chleba pelnoziarnistego 30g og鏎ek chuda w璠lina II 郾iadanie 10:00 kefir 200g jab趾o 200g III posi貫k 13:00 Chleb peloziarnisty 60gram szynka chuda z kurczaka pomidor sa豉ta lodowa 100 gram papryki jogurt naturalny 150gram obiad 16:00 Chlebek pelnoziarnisty 60gram ogorek salata lodowa papryka rzodkiewki 3szt. chuda wedlina z kurczaka Kolacja 19:00 ser poltlusty 120gram rzodkiewka papryka |
|
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
omlet francuski to tradycyjnie taki, kt鏎y robi si z samych jajek i odrobiny mleka. mimo to, w smaku naprawd nie przypomina jajecznicy
nie ubija si go, jest do嗆 cienki, zazwyczaj jem go z twarogiem i owocami, konfitur, mas貫m orzechowym lub na s這no z warzywami dodanymi pod koniec sma瞠nia. Czasem dodaj 造磬 m彗i 篡tniej, je郵i chc, 瞠by by po篡wniejszy, ale to ju nie to samo Mas z 2-3 jajek, mleka, szczypty soli roztrzepuj dobrze widelcem i wylewam na niedu膨, mocno rozgrzan patelni posmarowan lekko t逝szczem (np. mas貫m klarowanym) lub na patelni teflonow. Sma輳 lekko najpierw z jednej strony, czasami "podwijam" lekko brzegi i przelewam pod sp鏚 mas z g鏎y, tak, 瞠by by zwarty i bez trudu mo積a by這 go przewr鏂i. Z drugiej strony podsma瘸m go ju bardzo kr鏒ko, uk豉dam na g鏎ze dodatki i sk豉dam go na p馧.
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Dietetyka
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

ja bardzo lubi pieczone jab趾o w cie軼ie dro盥zowym/ francuskim nadziewane mas貫m orzechowym/migda這wym
dla mnie 

Gdybym wiedzia豉 kiedy to, co wiem teraz, mo瞠 nie mia豉bym tylu zdrowotnych problem闚.. i chyba nie ja jedyna.

badania tarczycy wykazuj wr璚z delikatn niedoczynno嗆, jem sporo, a mimo to delikatnie, ale regularnie z tygodnia na tydzie spada mi waga.
Dzi瘯i z g鏎y za pomoc