|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Ela- super leżaczek
bardzo nam sie podoba, ale Mała dostala ode mnie używaną chuśtawkę chicco, więc starczy ![]() Asienka- emilka miała być Laurą. W Dojczlandii można ją jeszcze zdrabniać "laurie"- po polsku średnio. A Lena u nas odpadła- siostrzenica ma tak na imię. Zdrówka dla wszystkich i lepiej przesypianych nocy Idę młodą powietrzyć na spacerze. Margo- u nas też spanie na brzuchu działa, ale na noc tylko na plecach układam. Z dziś wypróbuję w wózku- może gondolę polubi
|
#1622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1623 |
|
Raczkowanie
|
Spakowałam torby
Torba 1 - na poród: -ręcznik -papier toaletowy -chusteczki higieniczne - kapcie -japonki pod prysznic -majtki siateczkowe -skarpety (jedne cienkie jedne grube) -pomadka -szlafrok -koszula do porodu - woda i przekąski Torba 2 - po porodzie: - ręcznik mały - kosmetyki: szampon, żel pod prysznic, żel do twarzy, kulka, szczoteczka, pasta, szczotka, gumka do włosów, kosmetyki kolorowe - podkłady - podkład na łóżko 1 ( Tż dowiezie jakby co) - staniki (sportowy i do karmienia) - kubek, sztućce - ładowarka - badania (zawsze w torebce nosze) - koszula - pidżama (spodnie + koszulka na ramiączkach) - chusteczki nawilżone - tantum rosa, bephanten, octanisept, wkładki laktacyjne - pampersy - podpaski -majtki bawełniane 1 para Torba 3 na wyjście zostanie w domu Tż dowiezie: - ubrania dla mnie - komplet na 56cm i/lub komplet na 62cm - kombinezon -kocyk może czegoś zapomniałam a komuś wpadnie w oko? Będę wdzięczna za rady
|
|
#1624 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
asienko ja bym wybrała Lenę |
|||||
|
|
|
#1625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wydaje się okCytat:
|
||
|
|
|
#1626 | |||||
|
Zadomowienie
|
Frogutka sereczne gratulacje!!
Side to mnie zmartwiłaś, bo ja kupiłam 3 smoczki bibi .Na oko ksztalt podobny do NUKa a tylko one Basi podchodzily . Ciekawa jestem czy inne dzieci też pałaja taką niechęcią do bibi. Szkoda by bylo, są takie śliczne ![]() Cytat:
Lena niekoniecznie mi się podoba... chociaż w zestawieniu z Natalią nabiera swoistego uroku . Natalia i Lena... może być ![]() To Ci pomogłam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a brokuła nie chcesz? ![]() Cytat:
![]() thidien gratki za wizytę!! I za 1 kwietnia
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-03-18 o 17:24 |
|||||
|
|
|
#1627 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie będzie spała, to najwyżej imię jej zmienię![]() Lena z drugiej strony jeśli Laura miałaby być taka grzeczna jak córa mojej szwagierki, to się zastanów, bo drugiego takiego grzecznego dziecka to nie spotkałam![]() Cytat:
![]() 2. no i mamy sposób na spanie, dac sie dziecku wypłakać Cytat:
śpiewaj częściej, będzie spokojniejszy ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami tylko popręży się,ale to trwa chwilkę, leci bąk i spokój.
|
|
#1629 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1630 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tak dalej ![]() Cytat:
widzialam lezaczek, sliczny i Oli sie napewno tez spodoba Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wynikiale przeciez 36t3d to juz jest 37 tydzien czyli wychodzi wam to samo ![]() Co do torby to ja biore jedna bo dla dziecka nic nie potrzebuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
podliczam glosy
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
NUK stara dobra firma. Moja ma smoczki do butelek z Nuka. Avent, BabyOno, Canpol nie pasował
Cytat:
Przecież można wydać pieniądze, których się jeszcze nie ma
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() bebe Ci dobrze doradzila Cytat:
2. jeszcze gdyby mi to ktos zagwarantowal ![]() 10-11 dla Lenki ![]() Przed chwila dostalam 2 wiadomosci, jedna, ze szwagierce odeszly wody i sa w szpitalu a termin ma na 2 maja, a druga, ze kolezanka, ktora miala termin na 15 kwietnia urodzila wczoraj ![]() bebe cofam wszystko co pisalam o czasie, kiedy sie pakujemy ![]() ![]()
|
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma smoczek Bibi tak jak Side, i nie bardzo mu chyba podpasowal, ale nie bede kupowala na razie drugiego.
Ela zaszalalas z lezaczkiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1636 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na jednej wizycie wychodzi nam tak samo a na kolejnej juz zupelnie inaczej poza tym chyba wrastają mi paznokcie u dużych palców u stóp, nie wiem co z tym robic ma ktoś jakieś sposoby? niby cos tam czytalam na googlu zobaczymy.bebe dzięki za rade, stopery baaardzo przydatna sprawa, nie pomyślałam ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- lutien dopakuje jeden podkład, a te takie poporodowe wkłady zapewnia szpital także może wezme z jeden/dwa w torbe na wszelki wypadek w sumie. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- a i błagam powiedzcie mi coś albo przekonajcie że wcale tego nie potrzebuje http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...031503143.html głupie reklamy na facebooku..
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna sory, ale nie przekonam
ja jestem zydem bo sobie nie kupilam okrycia ale jedno dostalam i jestem zadowolona, drugie jeszcze by mi sie przydalo, bo mi mala obsikuje czasami okrycie, a zwykly recznik nienjest tak wygodnyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
martyna141
za spakowaną torbę, co do ręczniczka to nie pomogę bo nie używałam, dostałam jeden ale zużyty i nie wiem czy będę stosować. Ale za to zakochałam się w tej żabce, uwielbiam zielony i jestem zatracona bez reszty w nim ale mi zrobiłaś ![]() Cytat:
wewillrockyou nie odzywasz się, ciekawa jestem jak ktg
|
|
|
|
|
#1640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może więc macie kogoś takiego, kto by dodał wsparcia albo realnej pomocy? Side - za sesję. My się ciągle wahamy chociaż Gucio jutro skończy 2 tygodnie. Nie chciałam żeby na zdjęciach był jeszcze kikut pępkowy, a teraz już sama nie wiem czy się zdecydować na taką sesję.Frogutka - gratuluję Hani!
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
martyna
za torby no i co nikt dziś nie rodzi?
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
najprawdopodobniej będzie Kalina
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wycieram zwykłym ręcznikiem, a ten kapturek uważam za zbędny bajer I tak wycieranie trwa chwilę, na wytartą głowę zakładam czapkę.Dzisiaj odbębniliśmy pierwszą wizytę u pediatry no i Gabryś wyrównał wagę urodzeniową! I był taki grzeczny, że nawet nie płakał przy przebieraniu ani badaniu Bardzo się cieszę, że bo to straszny leniuszek jeśli chodzi o jedzenie Zjada ledwo 60 ml na porcję i to też nie zawsze, a powinien już do 100 ml dobić. I po mleku zagęszczonym Nutritionem nie ulał bo dzisiaj cały dzień marudny i płakał przy kupie Narazie masujemy brzuch i podaję herbatkę z koperku ale może powinnam jakieś kropelki podać. No i wg lekarki pępek się dobrze goi i nie ma żadnego ziarniaka więc już nie wiem komu wierzyć- jej czy położnej ![]() A i pochwalę się że dzisiaj jak wyrodna matka zostawiłam chłopaków samych na 1,5 godziny i pojechałam do sklepu Od razu mi się zrobiło lepiej.
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-03-18 o 21:38 |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Ag super masz koleżanki.
Przeczytałam Was ale zupełnie nie mam weny na odpisywanie, wybaczcie. Teraz mnie dopadla chandra i złe samopoczucie. Wszystko mnie boli, niby po kontuzji jest dużo lepiej ale forma podupadla ogólnie i doszedł ból w kregoslupie. W dodatku młody zaczął naciskać na szyjke. Zaczynam się bać że nie dotrwam... Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
uuuuuuuu teraz to mam presję Muszę się wziąć w garść i zacząć rodzić :p a tak na marginesie to już bym naprawdę chciała. .ahhh Cytat:
Robiłam je tylko w czerwcu, jednocześnie testy i miałam aplikacje w telefonie która mi obliczala kiedy mam dni płodne, testy owulacyjne wychodziły wszystkie negatywne wiec myślałam że nie mam owulacji a tu taka niespodzianka i ciąża. Tak że przy następnej ciąży ich nie kupię. Dla mnie wyrzucony pieniądz i mi jeszcze codziennie rano humor psuly Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Hej :-* Ja w szpitalu jestem, na ktg wyszlo ze maly za Malo sie rusza i tętno mu skacze, jestem tez juz po badaniach w szpitalu. Szyjka podobno zgladzona, Stasio ma ok 2600g. Co dalej dowiem się jutro. Moj gin mówil ze w sumie nie ma na co czekać i być może jutro oxy mi podadzą ale jak to będzie to nie wiem... Trochę się boję...
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno dobrze się skończy Cytat:
|
|
#1648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
martyna to rzeczywiście dziwne filupka Cytat:
będzie dobrze ![]() Jak wy umiecie pisać z tel, zaraz mnie szlag trafi
|
|
|
#1649 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]() Kwestia wprawy
|
||
|
|
|
#1650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jasne, za 18 lat to będzie taka masakra, że tęsknić będziesz za tym jak była mała
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

bardzo nam sie podoba, ale Mała dostala ode mnie używaną chuśtawkę chicco, więc starczy 

Odstawiam więc na dwa dni a potem będę brała jedno dziennie, bo mały się ewidentnie męczył.
Ja czuję się nieźle, choć zmęczona i trochę obolała i oczywiście jesteśmy z Tż w Malutkiej zakochani bez pamięci.
łeb mi zaraz pęknie i powrócił ukochany ból żeber, a już było tak dobrze
także proszę o kciuki