Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 20:08   #3691
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

zdolne te nasze bestyjki
debrah - punkt 10rozwalil moj system na miazge! tak sie balas jak to bedzie ... a jest cudnie!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:15   #3692
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Standardowo przeczytałam wszystko, ale na pisanie brakuje czasu. Zresztą pisałam dziś w k. Domcia przeziębiona, ale jest ciut już lepiej.

Marsi gratuluję! Trzymam za Was kciuki

Cała ja też pewnie obejrzę mjm, o ile Domcia mi pozwoli, i pójdę spać Także impra nam się szykuje niezła

Co do szczepienia to ja też odraczam i nie wiem kiedy zaszczepię, bo ostatnio często coś łapie.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ale zawsze uwaga wszystkich skierowana jest na najmłodsze
a z drugiej strony tak się cieszę,że Leos będzie mieć kompana do zabaw bo taka różnica jest po prostu genialna
TZ ciagle mnie obserwuje, głupio się uśmiecha i co chwilę puszcza mi oczka
ale radocha

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
noooom nie dalabym rady z drugim dzieciem sama jak malz non stop na szkoleniach teraz..... jeszcze mu studia podyplomowe zaproponowali i kurs jezyka japonskiego (ma 2certyfikaty zdane juz i zaproponowali mu kontynuacje) takze srednio raz na 3tyg jestem teraz u mamy na 3-4 dni, weekendy dojda mu studia plus w tygodniu poza praca japonski..... jak sie wszystko uspokoi to pomyslimy.... dobrze, ze na Pietraszka sie tak od razu zdecydowalismy, bo teraz pewnie bysmy odkladali przez jego "kariere"

No wlasnie, bo ciagle zapominam sie spytac, jak z tymi histeriami? Bo tyle sie najezdziliscie, zeby to zdiagnozowac.....

My tez bedziemy chcieli niespodziewajke

Ta szkola liderow to jak nazwa wskazuje - na lidera, project menagera ciezko mi sie polapac w stanowiskach u nich w firmie. Generalnie 90% ludzi ktorzy ukonczyli ten pakiet szkolen w przeciagu 5lat awansuje na bardzo wysokie stanowiska kierownicze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moj tzt tez awansował;> na dyrektora (jak to brzmi;;p hehe) ...;p tzn.. to nie jest tak ze on juz dyrektor itd.. on sam musi podjąć pewne działania... szef dał mu wolną rękę co do działan gdzie pracuje, czyli
w Łodzi.

Poza tym, tztowi potrzebny ten papier ze studiów, no i musi chodzić bidak co dwa tygodnie na zjazdy.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Co do jedzenia: Blanka jest szczupła, a to że je znaczy, że potrzebuje. Dużo się teraz rusza, ja bym się nie martwiła.

A opisywane sytuacje - mamy tak samo dokładnie, dam parę przykładów. Cudne to, niee?

1. Jak wstanie wcześnie, jeszcze przed wyjściem Tż do pracy to "żegna tatę" - nosi do niego buty, jeszcze się nie zdąży ubrać a jej już ręka odpada od robienia "papa" tatusiowi i mówi przy tym cały czas "papa papa papa" (Nancy i Kubie też pomachała zanim zaczęli na dobre wychodzić ) a potem posyła buziaka rączką z takim głośnym "cmok"

2. Jak Tż wraca od razu niesie do niego piłkę, bo zawsze po powrocie Tż się szybko rozbiera z kurtki i idzie się bawić, chociaż chwilę zanim zasiądzie do obiadu.

3. Mieszkam na parterze - w oknach mam ( bo są takie jak drzwi balkonowe) na zewnątrz takie metalowe rolety - opuszcza/podnosi się je przy pomocy takiej korbki, kręci się nią. Jak Amelcia była mniejsza to miała obsesję na punkcie tej korbki, stawała, wyjmowała ją i chciała wsadzić od nowa - bałam się, że spadnie z łożka przez to, więc zaczęłam ją chować do 1rwszej szuflady w komodzie. Obecnie jest tak, że jak chcę odsłonić rolety i dam jej korbkę do ręki to biegnie na łożko, wstaje, podaje mi korbkę, czeka aż się zmacham i odsłonię okno;p, czasem bije brawo. Potem mówię, że "idziemy schować", złazi z łóżka idzie do komody, staje przy niej i wyciąga do góry rączkę z korbką, żebym odsunęła szufladę i schowała.

4. Jak powiem, że idziemy nastawić pralkę/wyjąć pranie/mama idzie zrobić siku to biegnie do łazienki razem ze mną i wie dokładnie co będziemy robić, wyjmuje pranie z pralki i podaje po jednym, albo załaduje rzecz do środka i zamyka pralkę, chce spuścić wodę w wc

5. Kiedy jest wieczór to wie, że po jedzeniu idziemy się kąpać, idzie do sypialni, staje pod zamkniętymi drzwiami, woła "mama mama brrrrum", waląc w drzwi, ja otworzę, weźmie piżamkę (przewieszona przez łóżeczko), ja daję jej czystą pieluchę i ona maszeruje dumna z manatkami do łazienki, po czym, podnosi ręce z nimi do góry i krzyczy "taaa" ("tam") bo rzeczy zawsze na pralkę odkładam. Potem próbuje się rozbierać. Kąpie się, pytam się czy już, czy wychodzimy jeśli się zgodzi to wstaje, obraca się tyłem i ręce do góry daje, żeby ją pod pachami chwycić Potem musi wyrzucić pieluszkę zużytą, sama zamyka drzwi od łazienki i idzie do sypialni.

6. Chce mi chować produkty do lodówki, np śmietankę do kawy jak znajdzie, staje nad lodówką z tym, podnosi do góry,woła. Ja chowam, ona zamyka lodówkę i bije brawo

7. Wyciera ze mną kurze :P
8. Przyniesie totalnie wszystko o co ją poprosić.
9. Dzisiaj wreszcie próbowała myć swoje ząbki jak mówiłam, że myjemy.
10. Rano gdy wstanie pierwsza i włażenie na mamę nie działa i ma dalej śpi, to mnie klepie po twarzy i woła z uśmiechem "maama mamaaa" po czym schodzi na dół idzie do drzwi, orientuje się, że zamknięte i muszę wstać ja żeby jej otworzyć.. bierze wózek, przyciąga go do łóżka cały czas mnie wołając , wstaję, ona robi mi miejsce, żebym mogła usiąść i wychodzimy z pokoju.
Ale naj naj najlepsze są spontanicznie dawane buziaki i wszelkie przytulasy, też nas dopada jak na podłodze jesteśmy
Rozpisałam się. Sorry. Ogólnie jestem oczarowana

cudownie <3<3<3 ja też się jaram umiejętnościami Amelki <3

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:15   #3693
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zdolne te nasze bestyjki
debrah - punkt 10rozwalil moj system na miazge! tak sie balas jak to bedzie ... a jest cudnie!!!

Biorę pod uwagę, że teraz jest malutka, ma chęć się uczyć i robić wszystko z mamą i że to się może zmienić jak troszkę podrośnie..ale kurcze i tak mnie rozczula tak że nie spodziewałam się.. zobaczymy jak będzie jak będzie starsza czy dużo będzie trudności.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:24   #3694
marsi11
Zakorzenienie

Debrah, 10 punkt tak mnie wzruszył,że przeczytałam TZ i S

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Marsi, a Sami? Kiedy mu powiecie? Z tego co pamietam to na wiesc o Leosku chyba trzasnal drzwiami?

Nawijko, no, na chwile zdradzilam, musialam malzowi oddac bo jemu sie popsul telefon a w tym co mu dziadek pozyczyl nie ma nawigacji a chacha ma.... ale jeszczd gdzies tydzien podobno i odzyskam moja czacze!

Lady, za wcześnie,żeby mówić poczekamy z tym minimum 6 tygodni
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:24   #3695
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na dworku, ale pizga strasznie więc dość szybko wróciliśmy, Kuba śpi, ja nadrobiłam i w międzyczasie ugotowałam obiad powiedźcie, czy Wasze dzieci też tak brudzą ? Gdzie się Kuba nie przewinie to robi syf, dzisiaj dorwał się do worka, w którym trzymam Jego skarpetki i wywalił wszystkie :/ do tego nie słucha mnie wcale, patrzy na mnie, ja mówię "nie wolno" a on dalej to robi i jeszcze się śmieje.

no ba, u nas razy dwa to wszystko

Cytat:
śliczny, mi się cholernie podoba ten niebieski
cena faktycznie ale skoro mu wybaczasz to znaczy że wart!

dziewczyny, dziękuję za komplementy
Leoś rewelacja sprytny jak małpka! i nawija ciągle jak Dorotka

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Dokładnie Ja po pierwsze nie muszę wózka nigdzie wnosić/znosić, bo sobie stoi w garażu, po drugie, paradoksalnie, my mamy Opla Tigrę, rodzice O. Merrivę, a siora O. Atsrę - a tylko do naszego bagażnika sie mieści jak się go złoży Wystarczy wyguglować, żeby zobaczyć, że nasze autko zbyt "rodzinne" nie jest
łooo to wy macie auto takie bajeranckie bardzo pamiętam, jak mi się tigry podobały gdy do PL weszły

Cytat:
chcecie newsa???
zrobiłam test

jestem w szoku idę zajrzeć jeszcze raz bo nie wierzę

oooo fuck! rewelacja, gratuluję i kciuki trzymam!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

boj sie boga, o tej godzinie?
zdziadziałaś czy co?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Znów wpadam tylko powiedzieć że nie mam czasu wiedziałam że jak wrócę do pracy to nie bede miala czasu na forum
Daria na szczęście nie gorączkowała w nocy i w dzień też nie. Mam nadzieje że dzisiejsza nocka też będzie spokojna.
Na dodatek wczoraj popsuł nam sie laptop i tż oddał go do naprawy...

Wpadł mi oko news od marsi GRATULUJĘ!!!!!!!!!!

Jutro pracuję od 9.00 do 20.00 MASAKRA

Tesknię za Wami
Wysłane z mojego GT-I8160
czym się

------------------
Dorotka zaczęła dzisiaj chodzić przy łóżku! jak się cieszę

I padłam dzisiaj, zrobiłam kanapkę jej z dżemem (biedra albo łowicz mają rewelację, 100% owoców, bez dodatków żadnych!) i odrywam kawałeczki kromki i do dzioba jej, podleciała Agatka, że ona też chce - Dorotka sobie wyjęła i wsadziła siostrze
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:28   #3696
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, 10 punkt tak mnie wzruszył,że przeczytałam TZ i S
mnie to codzienie wzrusza tak samo. Niesamowite jak dzieci się adaptują do sytuacji, jaka ona jest dla nich..normalna. Takie zwykłe "mama brum" a jestem cała rozwalona od razu.
Oby później też jakoś szło

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45649314]no ba, u nas razy dwa to wszystko

Leoś rewelacja sprytny jak małpka! i nawija ciągle jak Dorotka

łooo to wy macie auto takie bajeranckie bardzo pamiętam, jak mi się tigry podobały gdy do PL weszły

oooo fuck! rewelacja, gratuluję i kciuki trzymam!

czym się

------------------

I padłam dzisiaj, zrobiłam kanapkę jej z dżemem (biedra albo łowicz mają rewelację, 100% owoców, bez dodatków żadnych!) i odrywam kawałeczki kromki i do dzioba jej, podleciała Agatka, że ona też chce - Dorotka sobie wyjęła i wsadziła siostrze [/QUOTE]
klask i: dla Dorotki! Daaaaj nam jeszcze jakąś fotę jej, taka śliczna jest, Mała Szajka

A co do zachowania padłam, cudne! Co Agatka na to?

Też mam ten dżem, łowicz 100% - teraz mamy truskawkę. Młoda jeszcze nie chce, ale może się przekona, więc w lodówce jest co jakiś czas - jem ja
Stary 2014-03-18, 20:32   #3697
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45649314]

I padłam dzisiaj, zrobiłam kanapkę jej z dżemem (biedra albo łowicz mają rewelację, 100% owoców, bez dodatków żadnych!) i odrywam kawałeczki kromki i do dzioba jej, podleciała Agatka, że ona też chce - Dorotka sobie wyjęła i wsadziła siostrze [/QUOTE]

wowwoow!!!!
nooooo, te dżemy sa mega pyszne!!!!

Stary 2014-03-18, 20:34   #3698
nafiyqa
Zakorzenienie

szaja dla Dorki!
I jaka kochana dla siostry

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:41   #3699
misiaeel
Wtajemniczenie

marsi nadal nie mogę uwierzyć i chyba sobie uświadomiłam, że też chcę drugie

silver

Debrah, fewciu mądre Dziewczynki

już któryś raz się zabieram, żeby Wam opisać co Hania robi i jakoś tak, nie mogę ale straszliwie się jaram, że też jest taka mądra i kumata

Deli Twój Tż w Łodzi? a nie wybierasz się z nim czasem w delegację

szaja brawa dla Dorotki

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:44   #3700
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
marsi nadal nie mogę uwierzyć i chyba sobie uświadomiłam, że też chcę drugie

silver

Debrah, fewciu mądre Dziewczynki

już któryś raz się zabieram, żeby Wam opisać co Hania robi i jakoś tak, nie mogę ale straszliwie się jaram, że też jest taka mądra i kumata

Deli Twój Tż w Łodzi? a nie wybierasz się z nim czasem w delegację

szaja brawa dla Dorotki
Nom ciągle w Łodzi ;p dlatego nienawidzę tego miasta.. ale chciałabym jechać.. np do Ikei;p I chciałam się w końcu spotkac z Askąadpocje, ale prędzej ona do mnie przyjedzie;p niż ja do niej ;p Ale jak będę jechać(chociaż wątpie) to dam znać! fajnie byłoby się spotkac;p

Ale suchar na kwejku dali.. buehehhehehe nie moge;p

Kogo wyeliminowano w 1 rundzie "Jaka to melodia"?................ ...............Słabeuszy ... hahahah

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-03-18 o 20:46
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:45   #3701
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziękujemy A Agatka, no cóż... zjadła i otworzyła paszczę po jeszcze
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:46   #3702
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny, jesteście kochane,że dzisiaj razem z nami dzielicie tę radość
strasznie mi miło kiedy czytam,że się wzruszacie

tak wogóle to zrobiłam szybki przegląd szafy i myślę,że poza kosmetykami,nowymi tetrówkami i kombinezonem zimowym nic nie będę musiała kupować
szkoda tylko że opyliłam kołyskę bo sama bujała i szkoda mi też karuzelki FP
Stary 2014-03-18, 20:47   #3703
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

tak wogóle to zrobiłam szybki przegląd szafy i myślę,że poza kosmetykami,nowymi tetrówkami i kombinezonem zimowym nic nie będę musiała kupować
kurdę, ale czad
Szybko będzied tak, że się będą mogli razem bawić
Stary 2014-03-18, 20:48   #3704
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
** przywykłąś juz chodz troszke ze wrocilas do pracy ??
No można powiedzieć że trochę już przywykłam. Z dnia na dzień jest lepiej... ale jutro pierwszy raz ide na caly dzień od rana do wieczora
Bokeh, a Ty już zdecydowałaś czy wracasz do pracy??

Wysłane z mojego GT-I8160
Stary 2014-03-18, 20:48   #3705
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

poszukac Ci na all?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 20:49   #3706
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ale zawsze uwaga wszystkich skierowana jest na najmłodsze
a z drugiej strony tak się cieszę,że Leos będzie mieć kompana do zabaw bo taka różnica jest po prostu genialna
TZ ciagle mnie obserwuje, głupio się uśmiecha i co chwilę puszcza mi oczka

Cytat:

chyba że będzie dziewczynka :P
Stary 2014-03-18, 20:49   #3707
nancykenator
Zakorzenienie

Wasze dzieciątka to już takie rozumne, że hej a mój nadal dzidzi

szaja dla Dorki

Debrah ale Amelka jest mądra
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:49   #3708
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nom ciągle w Łodzi ;p dlatego nienawidzę tego miasta.. ale chciałabym jechać.. np do Ikei;p I chciałam się w końcu spotkac z Askąadpocje, ale prędzej ona do mnie przyjedzie;p niż ja do niej ;p Ale jak będę jechać(chociaż wątpie) to dam znać! fajnie byłoby się spotkac;p

Ale suchar na kwejku dali.. buehehhehehe nie moge;p

Kogo wyeliminowano w 1 rundzie "Jaka to melodia"?................ ...............Słabeuszy ... hahahah
no z aśką mamy się spotkać jak ciepło będzie ale jak będziesz miała jechać to mów!
Cytat:

oj też żałuję karuzeli z FP:/ ja się nie mogę doczekać usg

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-18, 20:54   #3709
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie mogę doczekać usg
swojego czy Marsi?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-18, 20:57   #3710
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
swojego czy Marsi?
u mnie by tam nic nie było ciekawego (jeszcze)

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-18, 20:57   #3711
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
poszukac Ci na all?
no jak będzie już czas to walę do Ciebie jak w dym

Cytat:

chyba że będzie dziewczynka :P
no żesz się czepiła

Cytat:
oj też żałuję karuzeli z FP:/ ja się nie mogę doczekać usg
jakoś jeszcze nie pomyślałam o tym ale teraz tak sobie myślę,że kurde straaacha mam,oby tylko było zdrowe, cała reszta no matter
Stary 2014-03-18, 21:00   #3712
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, no, na chwile zdradzilam, musialam malzowi oddac bo jemu sie popsul telefon a w tym co mu dziadek pozyczyl nie ma nawigacji a chacha ma.... ale jeszczd gdzies tydzien podobno i odzyskam moja czacze!

Kocham ten telefon. Gdyby nie ta cholerna pamiec wewnetrzna to bylby bez wad.
Przez pamiec musialam juz 2x wgrywac nowy system, wrrrr

Cytat:
swojego czy Marsi?
Tez mialam pytac :P

Stary 2014-03-18, 21:05   #3713
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
z tymi gruczołami to tak jak Ci mówiłam- ostatnio chyba ze 3 osoby mi o tym mówiły,że dziewczynkom rosną cyce po kurczakach- szkoda,że mi nie urosły
a ja tylko kurczaki jem i brzuch mi rosnie zamiast cycków coś tu jest nie tak

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a słuchajcie byłam wczoraj z siostrą u ortodonty no i ojciec z Młodą wszedł do gabinetu, a ja z Młodym na korytarzu zostałam no i sobie oglądaliśmy obrazki na ścianach, auta przez szybe, trochę sobie pośpiewaliśmy i potańczyliśmy i asystentki ortodontki na nas paczałowały itp i w końcu jedna mi mówi: A Ty to się chyba lubisz nim zajmować nie? Widać, że Cię lubi. Fajnie taką siotrę ma do zabawy

Cytat:
Musze pochwalic Kubusia!
Zjadl dzis w calosci swoj pierwszy 3-skladnikowy obiad (ziemniaczki, pieczony schab w ziolach i brokuly).

Cytat:
dziewczyny obiacałam Wam filmik z Leosiowej zabawy "mama wyciągnij" przepraszam za kiepskie światło
https://www.youtube.com/watch?v=x6kF...ature=youtu.be
genialny jest i jak nawija, normalnie jakbym moją pleciugę słyszała jak się ze mną "kłóci"

Cytat:
Taaak, tak jak tu mniej wiecej od 5:45 http://www.youtube.com/watch?v=VoCeLTtXP-U
fajna sprawa jak ktos duzo jezdzi. Nam sie do pociagu przyda
ale super ten wózek TŻ mi turczy za uszami, że nasz skrzypi i trzeba wymienić a jak z kółkami? bo to chyba piankowe są? jakoś nie mogę się do piankowych przekonać

Cytat:
powiedźcie, czy Wasze dzieci też tak brudzą ? Gdzie się Kuba nie przewinie to robi syf, dzisiaj dorwał się do worka, w którym trzymam Jego skarpetki i wywalił wszystkie :/ do tego nie słucha mnie wcale, patrzy na mnie, ja mówię "nie wolno" a on dalej to robi i jeszcze się śmieje.

tylko u mnie bardziej brudzi jedzeniem staram się jakoś specjalnie tym nie przejmować, ale jak któryś raz z kolei wdepnę w rozmemlanego na podłodze biszkopcika, albo wiszę szafki i drzwi balkonowe oblepione chlebem, to mnie to trochę rusza

Cytat:
chcecie newsa???
zrobiłam test

jestem w szoku idę zajrzeć jeszcze raz bo nie wierzę

ogromne gratulację Kochana ale musicie być szczęśliwi, jak sobie przypomnę jakie to super uczucie....
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Przepraszam, ze sie tak wtryniam w radosna nowine, ale poradzcie cos

Mamy pierwsze w zyciu odparzenie pupy.
Pupka czerwona, przy zmianie pampa jest pisk nie z tej ziemi.
Kuba na przewijaku momentalnie przekreca sie na brzuszek, trzyma glowke plasko, pupke bardzo wysoko i zastyga w takiej pozycji na kilka minut strasznie krzyczac.
nie pomogę, bo tylko raz mieliśmy takie większe odparzenie i chyba bepanthen sobie poradził; ale jak piszesz, że Kubuś aż krzyczy, to musi być poważnie

Cytat:
hmmm, mlody wpierdziela kurczaki, i indyki a cycuszki ma w mame

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poza tym to dzisiaj panie w żłobku powiedziały że Blanka dużo je. Tzn nie mówiły tego ze złością czy coś,tylko tak pozytywnie że ma ogromny apetyt. Powiedzcie mi kiedy powinnam się zacząć martwić nadmiernym apetytem małej? Dodam że Blanka je zdrowo,żadnych słodyczy,cukru czy soli. .
Filip też dużo je, w sumie to jadłby zawsze i wszędzie jakby mógł, jak tylko widzi, że ktoś coś wyciąga z lodówki albo szeleści papierkiem, albo robi coś przy blacie kuchennym, to od razu ama ama ama.... staram się nie dawać mu za dużo przekąsek między posiłkami i w sumie tyle mogę zrobić ale jakoś specjalnie się tym nie martwię

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:12   #3714
hope01
Zakorzenienie

elllmi jasne że będe w P. Poczekajmy aż się cieplej zrobi

kurde marsi ale się cieszę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:20   #3715
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale super ten wózek TŻ mi turczy za uszami, że nasz skrzypi i trzeba wymienić a jak z kółkami? bo to chyba piankowe są? jakoś nie mogę się do piankowych przekonać

nie pomogę, bo tylko raz mieliśmy takie większe odparzenie i chyba bepanthen sobie poradził; ale jak piszesz, że Kubuś aż krzyczy, to musi być poważnie

Filip też dużo je, w sumie to jadłby zawsze i wszędzie jakby mógł, jak tylko widzi, że ktoś coś wyciąga z lodówki albo szeleści papierkiem, albo robi coś przy blacie kuchennym, to od razu ama ama ama.... staram się nie dawać mu za dużo przekąsek między posiłkami i w sumie tyle mogę zrobić ale jakoś specjalnie się tym nie martwię
Taaak, piankowe. Mi to nie przeszkadza jakos zbytnio (wiadomo - na sniegi tylko czolg!), bo ja po miescie jezdze.
Ta firma ma jeszcze prawie identyczny model z pompowanymi kolami: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-br...071030654.html ale przez to jest o 2,5kg ciezszy (i drozszy )
Mi zalezalo na lekkosci.

Moj diabełek tez sporo je.
Dla przykladu dzis:
17:30 - krem ze szpinaka ok 220ml
18:30 - banan; sam pokazal paluchem, ze chce. Jak udawalam, ze nie widze to krzyczal
19:30 210ml mm

Wiem, za czesto i za duzo (nie codziennie je co godzine ), ale on jest taki szczypiorek, ze tucze go jak moge...

Stary 2014-03-18, 21:21   #3716
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no to już mam pierwszą relację TZ powiedział,że tym razem na pewno będzie Arielek
On dalej z tym Arielkiem

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Znów wpadam tylko powiedzieć że nie mam czasu wiedziałam że jak wrócę do pracy to nie bede miala czasu na forum

jeszcze trochę i czas się znajdzie

Cytat:
A co do 3 chlopaka, wyobrazam Was sobie wtedy jako rodzinke.pl
rzeczywiście i mamuska też taka odlotowa jak Kożuchowska będzie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45649314]
Dorotka zaczęła dzisiaj chodzić przy łóżku! jak się cieszę [/QUOTE]

i prawdziwa siostrzana miłość na razie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
mnie to codzienie wzrusza tak samo. Niesamowite jak dzieci się adaptują do sytuacji, jaka ona jest dla nich..normalna. Takie zwykłe "mama brum" a jestem cała rozwalona od razu.
Oby później też jakoś szło
to Amelkowe "mama brum" tak mi utkwiło w głowie jak kiedyś o tym pisałaś, że jak gdzieś widzę wózek, to od razu mi się przypomina

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
elllmi jasne że będe w P. Poczekajmy aż się cieplej zrobi
ok

Stary 2014-03-18, 21:25   #3717
sylwietta1988
Zakorzenienie

O rany, ale mnie nowina powaliła MARSI kochana gratulacje przeogromne, bardzo sie ciesze, az mi sie łzy zakreciły zebys tylko dobrze znosiła te wspaniałe miesiace a fasolka była zdrowa to wszystko bedzie super

Aż sie z ekscytacji zapomniałam przywitac hejo
U nas kolejny dzien pod znakiem skrzekowyja, az tu nagle ni z gruszki ni z pietruszki od 17 calkowita przemiana, sam sie zaczął bawic, usmiechom i radosnym gruchaniom nie było konca jestem w szoku
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:31   #3718
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Wasze dzieciątka to już takie rozumne, że hej a mój nadal dzidzi

szaja dla Dorki

Debrah ale Amelka jest mądra
Nancy, jak cię czytam - czy ty się czymś martwisz w związku z Kubą?
Konkretnie czymś?
Ja Was znam, widziałam, to się trochę mogę odnieść.

Co do tych umiejętności, rozumowania itp itd - to IMO dużo ma wspólnego też z motorycznym rozwojem, u nas ruszyło jak Młoda na dobre zaczęła sama chodzić, jakby wreszcie mogła zrobi to co chce i pokazać/wyrazić, bo sama może, ma możliwość dzięki chodzeniu. Wydaje ci się, że Kubuś "dzidziuś" bo sam ci jeszcze nie potrafi pokazać co by chciał, ile by chciał. Tak mi się wydaje.

Weź pod uwagę, że moja lada moment skończy 14mcy - a zaczęła "się puszczać" przed skończeniem roczku, czyli już mamy ponad 2mce chodzenia, to się zdążyła rozkręcić.

Luzik
Stary 2014-03-18, 21:31   #3719
elllmi
Zakorzenienie

"rozmowa" wieczorna, Filip w piżamce w łóżeczku szaleje, ja robię mleko w kuchni i słyszę, że wyrzucił smoczek na podłogę:

Ja: "Filuś, kto wyrzucił smoczusia?"
Filip: : "Jiiiia!" chichranie, rzuca się na materac, wstaje i wyrzuca miśka krzycząc "Jiiiiiiaaaa!"
Ja: "Filip, mama mówiła żebyś nie wyrzucał smoczusia, bo będzie brudny. Chyba ktoś dostanie po dupce..."
Filip: "Mama! Mama! Mama!"
chichranie, rzut na materac i poduszka tym razem poleciała z okrzykiem "Mmmama!"

i tak jest za każdym razem; jak np. pytam kto tutaj tak nabrudził, to od razu jest "Jiiiiia", ale jak już zapytam, kto to teraz posprzata, to bez wahania "Mama!"

Cytat:
Taaak, piankowe. Mi to nie przeszkadza jakos zbytnio (wiadomo - na sniegi tylko czolg!), bo ja po miescie jezdze.
Ta firma ma jeszcze prawie identyczny model z pompowanymi kolami: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-br...071030654.html ale przez to jest o 2,5kg ciezszy (i drozszy )
Mi zalezalo na lekkosci.
jak są pompowane koła, to chyba będzie brany pod uwagę w przyszłości

Stary 2014-03-18, 21:32   #3720
sylwietta1988
Zakorzenienie

Teraz polece jak Misiaeel, bom z radosci nie pocytowała i nie chciało mi sie wracac

MISIAEEL, gratulacje dla Hanny

DEBRAH, przesłodka Amelcia

MARSI, Leos cudo, motorek w tyłku chyba ma

BLACK, gratulacje dla meza

SZAJA, ale reakcja Dorci i brawa za chodzenie

HJE, mój brat ma tigre, ja tam jak wsiadam to mało co widze zza szyby moja reakcja na pepsi

NAWIJKO, brawa przeogromne dla Kuby za obiad u nas na megaodparzenie pomógl bepanthen

HOPE, ale Cie skomplemetowały ja jak byłam z małym w szpitalu to pani od obiadu do mnie wyjechała z tekstem: chłopczyk juz taki duzy a mamunia młodziutka, jak jej powiedziałam,ze mam te 25 lat to szczęke z podłogi zbierała

LADY,fajnie, ze masz prace zdrówka dla Piotrula

FEWCIU, Bartulo tez sporo je, dzis np zjadł chyba z 500 ml zupy poprawił waflami i butelką herbaty

NETI, zdróweczka dla Antonia

SILVER, trzymaj sie kochana

PSTRYNIU, nieodmiennie zachwycasz mnie podejsciem do rozmiaru swoich uu. Powiem szczerze, tez chciałabym miec taki luz w stosunku do nich, niestety nie umiem sie tego nauczyc, dobijają mnie od zakonczenia kp moze zaczne opychac sie kurzecymi cycami jak dziewczyny radzą
no i co z kurtałką? Znalazałas cos?

Bartulo dziekuje za komplementy My mamy 8 zebów- wszystkie jedynki i dwójki, teraz pchają sie kompletne czwórki, dzis przebiła sie górna prawa moze to było powodem tak spektakularnej zamiany zachowania szkraba

Młodemu tez pocą sie stopki w Befado W innych nie, o co kaman?

Dzięki za odpowiedzi zdrowotne jednak dzis nie pojechalam bo pediatra miała urlop, ale na wlasną reke przeinhalowałam go mucosolwanem z solą fizjologiczną. I chyba przez kilka dni mu jeszcze postosuje taką kurację, bo jakby z mniejszą częstotliwoscią kaszle, ale katar jak Niagara sie leje, na szczescie bez gorączki czy kichania, wiec przypuszczam, ze zębowy

Słyszałyscie o ponad 100% frekwencji w referendum na Krymie? To sie nazywa demokracja na całego
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości