|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
![]() I ja, no nie, miałam być 1 |
|
|
|
|
#3122 |
|
Raczkowanie
|
Skarpetka nawet fajnie, tylko czasem trochę nierówno
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na przekór śpię w rozpuszczonych - jakakolwiek forma spięcia moich włosów powoduje tym że się odgniatają w tym miejscu. A jak położę się spać w takich półmokrych to są świetne. Czasem uważam że są lepsze niż od razu po myciu
Jednak staram się je przerzucać za poduszkę no ale wiecie jak to jest - czasem budzę się na włosach ![]() a TŻ się przyzwyczaił już że włosy muszę mieć zawsze przerzucone więc sam mi przerzuca
|
|
|
|
#3124 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie nakładam tylko mam taką malunią strzykawkę i nia nakładam, a potem delikatnie masuje tym masażerem bo nie trze o skalp tylko fajnie pobudza krążenie...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktoś mi nagadał i sobie zapamietałam. Takie fryzury stylizacyjne mogą połamać włosy [ sock bun do najdelikatniejszych/najluźniejszych nie nalezy,] mi np po tym włosiory wypadały bardziej i końce byłyn ostro połamane... Cytat:
A ja własnie mam taki lycrowaty pasek materiału i bierę włosy w doł zbieram tym materiałem wiążąc luźną kokardkę na czubku i ananas gotowy i nic nie ciśnie, nie ciagnie ![]() Imprefecta Na pewno będą się lepiej krecić choć przygotuj się, że na ramiona będzie mniej 'płaszczem' opadać. Podkręcą się podejrzewam. Ja jestem za bo nigdy nie komentuję Twoich fot mimo, ze włosy masz ładne tylko fryzura to taki bałagan... Cieniowanie definitywnie nada lekkości, nie mogę się więc doczekać na fotę pofryzjerową. ![]() No to ja już pofryzjerowo... Wróciłam, ![]() Ciachała na sucho, poprosiłam by nie cieniowała tez za mocno bo chcę zapuścić do długości kiedy się pochorowałam a nie chcę by mi wisiał mysi ogon z 1/5 włosów. Więc podcięła co nieładne one od razu się podniosły, wyglądaja objętościowi lepiej choć nie ścinała wiele z długośći, bo powiedziała, że nie ma co radykału strzelać skoro mozna delikatnie i że widać że dbam o włosy więc katastrofy i kruszenia się nie powinno być ![]() ![]() Fotka tego samego dnia przed i po, nie było nic myte, układane, dokręcane, tylko światło inne bo różnica 6 h. [no i do cięcia rozczesała mi loki więc sama jestem w szoku że wróciły ładnie na miejsce i nie ma szopy]
|
|
|
#3125 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co Ty chcesz od tego koloru jest boski po prostu Też przez długi czas nie widziałam w ogóle wzrostu moich włosów, jak po kilku miesiącach w końcu zauważyłam że urosły to się ucieszyłam bardzo, ale wiem że kolejnego przyrostu pewnie nie zobaczę przez następne kilka miesięcy. Cytat:
To z moim jest lepiej udaje że słucha i albo za chwile nie umie powtórzyć tego co powiedziałam (ale sucha nie ![]() O właśnie właśnie ![]() Cytat:
E tam głupio no i Ciebie bijum teraz Ja kilka dni z rzędu chciałam dołączyć do obserwatorów Imperfecty i nie mogłam dołączyć bo jakiś głupi błąd wyskakiwał ale się w końcu udało ![]() Cytat:
Ja też więc już 2 albo 3
|
|
#3126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym bądź razie w takim razie nie bardzo pomogę, a nie stop.. mam jeden sposób który działał gdy miałam krótsze włosy troszkę niż teraz. Mianowicie, myłam włoski, poczesywałam palcami, wygniatałam w ręcznik, a potem w inny suchy zawijałam turban nie taki ciasny i tak spałam muszę to spróbować na czasie czy dam radę usnąć w tym w ogóle, ale kiedyś bez problemu ![]() Cytat:
|
|
#3127 | |||
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się zgadzam Cytat:
Ja śpię na (jak to określa Myszka i bardzo mi się to podoba ) "słoneczko" i nie uznaje jakiegoś spinania czy spania w ananasie, bo na następny dzień włosy się tylko do koczka albo kucyka nadają, sprawdza się u mnie tylko spanie na "słoneczko" które też do końca zdrowe dla włosów nie jest bo się mogą ocierać i łamać. No ale nie mam pomysłu jak inaczej spać żebym nie musiała na następny dzień włosów myć.Cytat:
Ja od miesiąca chcę taką gumkę kupić i zrobić mniejsze, ale ponieważ nie ma nigdzie w mojej okolicy kolorowych to będę musiała jakieś gotowe kupić ![]() Cytat:
Mam wrażenie że nawet troszkę lepiej się ułożyły. W każdym razie i tak są piękne
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3129 |
|
Rozeznanie
|
Super
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
Siedze z henną na włosach już prawie godzine
Pierwszy raz hennowałam się sama.Zawsze tył malowała mi siostra. Srednio sobie radziłam ale potem wpadłam na pomysł zeby wcierać w tył i skórę głowy te henne jak odżywkę i jakoś sobie poradziłam w sumie zajęło mi to 30 minut.Mam nadzieję, że jakoś w miarę będę wyglądać bo odrosty miałam z 6-7 cm
|
#3131 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wrzuciłam swoje włosy do codzienniaka ![]() Mam zamiar pierwszy raz kupić półprodukt do włosów. Tylko nie wiem jaką ilość wybrać. Możecie mi powiedzieć np. czy 15g Hydrolizat keratyny to dużo, na ile mniej więcej wystarczy?
|
|||
|
|
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam zapuszczać grzywkę i włosy na prosto, ale jednak to mi kompletnie nie pasuje:/ Wzięłam więc nożyczki i odcięłam grzywkę i pocieniowałam włosy na 1 i 2 warstwie,ale nie kucykowo tylko zwijając włosy i nacinając w kilku miejscach na całej długości. Wyszło ładnie i włosy tam odzyskały wkręt Jeszcze myślę czy nie obciąć ok 3-4 cm z długości, bo tam też średnio się kręcą.
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaczynam się zastanawiać nad tym hennowaniem i już sama nie wiem co mam zrobić
czytałam gdzieś, że hennować trzeba co 2 tygodnie albo i częściej a mi się to tak szczerze średnio uśmiecha |
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
co 2 tygodnie? bez przesady ja farbuję co 5 i tylko dlatego ze mi bardzo szybko rosną włosy i mam widoczny odrost, zanim zaczęłam dbać o włosy i suplementować je od wewnątrz to rosły tylko 2 cm na miesiąc więc hennowałam raz na 2-3 miesiące. zalezy też jaką hennę masz na myśli - jeśli jakąś pseudohennę typu eld czy venita to faktycznie, wypłukuje się ona szybko ale 100% zioła jak np khadi trzymają mocno tylko musisz wziąć pod uwagę ze na Twoje geste włosy 200 g to minimum a 100 g kosztuje ok 30 zł - ale wiem ze są tańsze np z polahenny - też muszę się rozejzreć za czymś tańszym bo przy tempie wzrostu moich kłaków niedługo będę musiała co miesiac kłaść hennę a używam 150 g
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
To, że na moje włosy trzeba więcej to wiedziałam od początku.
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
22 zł plus wysyłka
ja na szczęście mam u siebie duży sklep zielarski w którym mam khadi, rózne indyjskie kosmetyki, rosyjskie rzeczy do włosów i ogólnie mnóstwo fajnych rzeczy - zawsze się w nim rujnuję zastanawiam się czy nie zamówić czystej henny i indygo i samej pokombinować z mieszanką - za 200 g zapłacę ok 40 zł z wysyłką i starczy mi na 2 razy (podobno jest bardziej wydajne niż khadi) tylko czy efekt będzie taki dobry jak po khadi bo obecnie moje włosy są piękne - błyszczą mocno i są wizualnie gęstsze
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sama nie wiem. Znając mnie i tak pewnie skończę na farbie chemicznej
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Imperfecto ja rozumiem Twoje obawy bo mam kolezankę, która na słowo henna się zjeżyła, bo akurat ona nie miała dobrych doświadczeń.
Bardzo ciężko było jej zejść z czerwieni bo henna się nie wypłukuje tak jak farba chemiczna... Ja farbuje już tylko odrost bo reszta trzyma się i nie blednie ani nic. Więc trzyma mocno i musisz uważać co robisz. Dodatkowo własnie farby chemiczne zrobiły jej zebrę i 'kuku'... W mojej kuchni henna to stacja małego alchemika wagi/menzurki/zioła... Przekombinowałam już chyba większość... Co Ci mogę powiedzieć, zastanów się dobrze i albo ryzykuj albo zapomnij. To co masz jestv ciemne [próczy tych jasnych pasm] złapie Ci naprawdopodobniej na jakiś mahoniowo czerwonawy kolor. Te blondy mogą pomarańczem błysnąć ale jak mówię trudno to określić. Nie wiem czy chcesz włosy rozjaśniać np. kąpielami, ale nie szkoda Ci? Dodatkowo wszystkie tu wyją do Twojego koloru a Ty chcesz się mazać. Mam gęste włosy i na to co widzicie na zdjęciach używam 2 opakowań żeby porzadnie włosy pokryć a nie tylko maznąć. Ty masz dłuższe i cm więcej w kucyku. Gra jest warta świeczki ale najpierw musisz podjąć ryzyko, no a potem to uż Ci mogę zagwarantować, że na tle żywej henny odrost będzie szary i będziesz musiała mazać chemią jak chcesz meić rudy bo henna tego tak super nie złapie. ![]() Edit. Co do farby chemicznej, to zdajesz sobie sprawę, że będziesz się wypłukiwac do brązów i kasztanów? Plus przy farbowanych chemicznie rudościach będziesz musiała całe włosy mazać. Bo te z kolei się wypłukują szybko, bledną i płowieją.
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-19 o 13:18 |
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem leniem, przyznaję otwarcie, mi się nie chce. Wiem, że to źle, ale zawsze wybieram drogę najprostsza, nie zawsze dobrą, ale prostą. Dlatego właśnie jak myślę o hennie to aż mnie skręca we wszystkie strony. Farbę chemiczną rozrobię, kładę na głowę, czekam i mam. A z taką henną, choć lepiej to trudniej i to mnie odstrasza cholernie skutecznie.
![]() Już nie mogę patrzeć na to co mam na głowie, na te 5 kolorów. Mam ochotę iść i kupić farbę czarną, byle tylko przykryło mi to wszystko na jeden kolor. |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kręcone włosy są o tyle fajne że takie różnice w kolorze nie rzucają się w oczy tak jak przy prostych włosach |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[jak te zdjęcia na opakowaniach farb...]
|
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
Imprfecto
Tylko jak kładzie się hennę pierwszy raz to tak idealnie kolorystyczne zwykle nie jest piszę to tylko ze swoich doświadczeń może dziewczyny tu na forum miały inaczej i im pięknie złapało za pierwszym razem Mam nadzięje, że to nie zabrzmiało zbyt zniechęcająco. Ja polecam hennę z czystym sumieniem
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-03-19 o 14:58 |
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
No dlatego się boje, bo nie dość, że teraz mam chemię to jeszcze będę im kąpiele rozjaśniające robić i nie wiadomo co to wyjdzie
|
|
|
|
#3145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda włosów na kąpiele rozjaśniajace a ciemnych Ci do twarzy
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli tak bardzo potrzebujesz jakiejś zmiany to tak zrób ![]() 5,5 h z henną siedze jak do tej pory to mój rekord
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz, świetnie to ujęłaś. Bardzo potrzebuję zmiany. Jeśli mam być szczera to najchętniej obcięłabym włosy do ramion
jak we wtorek wrócę z włosami połowę krótszymi to się nie zdziwcie
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę Imperfecta, że jak już zadziałasz zmianą u fryzjera będziesz po części zaspokojona
Twoim włosom moim zdaniem cięcie może diametralnie poprawić humor, bo ja już oczami wyobraźni widzę te Twoje włosy jak jeszcze ładniej, regularniej się kręcą
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

i za to, że cierpliwie dostarczasz mi radości w komentarzach