Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 20:30   #4711
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.23

gdzie kupię w Warszawie stacjonarnie (albo internet+odbiór osobisty) oryginalny zestaw do manicure japońskiego?

i jeszcze jakiś tydzień-dwa temu w tym wątku (albo w warszawskim) któraś wizażanka pytała o taki naturalny krem do twarzy w opakowaniu z pompką. naturalny w sensie składu. wzmacniający naczynka, nawilżający itd. nie pamiętam firmy a bardzo chciałabym go sobie kupić

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 20:31   #4712
enamour
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
W jakiej sieci mozna doladowac za dowolna kwote i aktywne rok?
W playu jest starter 'rok ważności konta' z tego, co pamiętam, to doładowywałam co miesiąc za 20 zł i przedłużało mi konto o rok, jak się nie mylę.
Stary 2014-03-18, 20:33   #4713
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Są jakieś domowe sposoby na rozjaśnienie podkładu (choćby o ton), oprócz mieszania z jaśniejszym?
Dostałam w prezencie, szkoda mi wyrzucać. Nienawidzę dostawać kosmetyków.
też mam z tym problem. mam aż 3 opakowania nowych podkładów, wszystkie za ciemne żal wyrzucać, a nikomu ze znajomych nie pasują.
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
gdzie kupię w Warszawie stacjonarnie (albo internet+odbiór osobisty) oryginalny zestaw do manicure japońskiego?

i jeszcze jakiś tydzień-dwa temu w tym wątku (albo w warszawskim) któraś wizażanka pytała o taki naturalny krem do twarzy w opakowaniu z pompką. naturalny w sensie składu. wzmacniający naczynka, nawilżający itd. nie pamiętam firmy a bardzo chciałabym go sobie kupić
sylveco?
Stary 2014-03-18, 20:51   #4714
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Bez przesady, wiadomo że margaryny to syf, ale jak się raz użyje to miażdżycy się nie dostanie
Serio wywnioskowalas z mojej wypowiedzi, ze raz użyta margaryna spowoduje miazdzyce? Wow

Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Czas edycji: 2014-03-18 o 20:52
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:13   #4715
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Miał ktoś doświadczenie z takimi kubkami termicznymi: http://globalpol.gr5.pl/TERMOS380ml/TERMOShf380ml2.jpg ?

Chodzi mi o to czy nie przeciekają i mogę je spokojnie do torebki wrzucić.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Ceny są dość podobne. Bic Maca nie kupowałam, wiem, że pieczywo jest w podobnej cenie w przeliczeniu na złotówki, nic więcej nie przeliczyłam sobie .

Spójrz tutaj: http://forum.wegierskie.com/index.php

Tam jest dużo informacji na ten temat .

ja mam taki, wrzucałam do torebki i nic nie przecieka całkiem nieźle też trzyma ciepło. nie wypowiem się co do trwałości, bo tak intensywniej korzystałam z niego może 2-3 miesiące, teraz po prostu nie mam takiej potrzeby.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:18   #4716
Cattivo
Wtajemniczenie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45647802]Nie do końca jest tak jak mówisz. Nawet jeśli w nazwie będzie miał przymiotnik w rodzaju nijakim to żadna to gwarancja, że producent miał na myśli wypasione masło Równie dobrze może to być "Wypasione coś do smarowania chleba" albo "Wypasione miksełko". Jeśli masło jest masłem, to nazwa MASŁO musi na opakowaniu być, basta.
Generalnie, produkt, który masłem wg norm nie jest, nie ma prawa mieć w nazwie słowa MASŁO. Będzie miał tylko jakieś dziwne wymysły typu "Śniadaniowa", "Miksełko" czy inne pierdu-pierdu. No chyba, że producent świadomie fałszuje produkt i kłamie pisząc na opakowaniu, że to masło. Wtedy nawet czytanie składów nam nie pomoże [/QUOTE]

Mi chodziło o to, że jeśli mamy "wypasiony" to to nie będzie masłem na pewno. W drugą stronę to nie działa, tu masz rację. No i właśnie, jeśli na opakowaniu nie jest napisane, że to masło, to ja się nawet nie zbliżam do takiego produktu i nie zaglądam do składu, bo szkoda czasu.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:22   #4717
Whim
...

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
możecie polecić jakąś niedrogą maść na blizny?
Cepan?
Zależy jeszcze jakie te blizny .

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja mam taki, wrzucałam do torebki i nic nie przecieka całkiem nieźle też trzyma ciepło. nie wypowiem się co do trwałości, bo tak intensywniej korzystałam z niego może 2-3 miesiące, teraz po prostu nie mam takiej potrzeby.

Trzymanie ciepła to mniejszy problem dla mnie, bo kawę lubię pić zimną .

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:26   #4718
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
też mam z tym problem. mam aż 3 opakowania nowych podkładów, wszystkie za ciemne żal wyrzucać, a nikomu ze znajomych nie pasują.

sylveco?
nie wiem jakim cudem odgadłaś po moim opisie ale tak, to to

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2014-03-18, 21:31   #4719
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Cepan?

a to jakaś różnica?
to blizna pooperacyjna na brzuchu

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko

Edytowane przez khloe
Czas edycji: 2014-03-18 o 21:34
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:42   #4720
kawa_zmlekiem
damn good coffee

khloe - na blizny polecam Cepan (tańszy, no ale trzeba być systematycznym i cierpliwym żeby były efekty), albo Scagel (jak dla mnie rewelacyjny, szybciej działa, niewiele droższy).
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 21:49   #4721
Whim
...

Cytat:
a to jakaś różnica?
to blizna pooperacyjna na brzuchu
Nie wiem czy jest jakaś różnica, różne opinie o cepanie słyszałam, ale na pooperacyjną mojej mamie pomógł.

U mnie cudów nie zdziałał na bliźnie po kolczyku, ale nie byłam zbyt systematyczna, nie mogłam znieść jego zapachu.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:02   #4722
201709071045
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonia59 Pokaż wiadomość
ad.2 Jeśli chodzi o płaskostopie, to dawno już ortopeda mi powiedział, że wkładki go nie leczyły. Skoro przekrzywiasz buty, to jest jakiś problem z kręgosłupem, udaj się do ortopedy lub neurologa.
Tak, kręgosłup też mam krzywy. Dostałam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. Już się umówiłam i wtedy się dowiem, co i jak.
201709071045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:25   #4723
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Miał ktoś doświadczenie z takimi kubkami termicznymi: http://globalpol.gr5.pl/TERMOS380ml/TERMOShf380ml2.jpg ?
Chodzi mi o to czy nie przeciekają i mogę je spokojnie do torebki wrzucić.

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Ceny są dość podobne. Bic Maca nie kupowałam, wiem, że pieczywo jest w podobnej cenie w przeliczeniu na złotówki, nic więcej nie przeliczyłam sobie .

Spójrz tutaj: http://forum.wegierskie.com/index.php
Tam jest dużo informacji na ten temat .
Dziękuję :-* a czy jest jakiś kraj w europie z dobrym przelicznikiem, że mając trochę złotówek można być królem świata? :-D

Stary 2014-03-18, 22:46   #4724
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
a czy jest jakiś kraj w europie z dobrym przelicznikiem, że mając trochę złotówek można być królem świata? :-D
dobre pytanie
Stary 2014-03-18, 23:03   #4725
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Dziękuję :-* a czy jest jakiś kraj w europie z dobrym przelicznikiem, że mając trochę złotówek można być królem świata? :-D

nie wiem, ale chętnie się tam wybiorę

--------------------------------

dzięki za odp ws kremów na blizny!

mam takie pytanie:

miesiąc temu miałam usuwany wyrostek. 2 tygodnie temu powinnam dostać okres, a nadal go nie mam zawsze miałam okresy w zegarku, anwet co do godziny teraz nawet nie mam PMS-u, więc chyba okres szybko nie nadejdzie. Jak to racjonalnie wytłumaczyc? przeciez wyrostek nie ma nic wspólnego z układem rozrodczym

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:08   #4726
eibhlin87
Zakorzenienie

khloe, może narkoza/leki spowodowały przesunięcie? stres związany z operacją?
Stary 2014-03-18, 23:17   #4727
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Lol, faktycznie, fakt że masz ochotę na lody czy cokolwiek innego ale ich nie zjesz, sygnalizuje brak rozsądku i umiaru.
Z tego co wiem, jeśli nasz organizm mocno się czegoś domaga to znak, że tego potrzebuje. Tylko ja bym wolała w tym przypadku ewentualne braki uzupełnić może jakimś warzywem a nie pizzą
Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Uzasadnienie jest takie, że organizm głupi nie jest i jeśli mu czegoś nie dostarczamy to sam się tego domaga. Np. jeśli jesteś spragniona to chcesz pić.
Zresztą nie miałaś nigdy, naprawdę nigdy ochoty na coś? I nie mówię o łaknieniu na czekoladę, choć to może świadczyć o niedoborze magnezu na przykład. Ale na inną, zdrową rzecz?

Przykładów jest sporo, wystarczy poszukać w necie. Nieraz widziałam takie tabelki w jakiś gazetach.
Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Bzdura :/ brakiem zdrowego rozsądku jest pożeranie tych wszystkich rzeczy, a sama ochota na nie jest zupełnie czym innym i faktycznie wiąże się z brakami w diecie. Tyle że ja zamiast opierać się na tabelkach, skupiłabym się na odżywianiu ogólnie, wywaliła węglowodany proste i wysoko przetworzone produkty, dodała więcej zdrowych tłuszczy, więcej białka, więcej warzyw.
Z tym rozsądkiem i obżarstwem to żartowałam, ale chyba mi nie wyszło... Jeśli chodzi o drugą kwestię to też się wszystkie nie zrozumiałyśmy. Zastanawiałam się natomiast, jakie medyczne czy neurologiczne a może psychologiczne uzasadnienie ma twierdzenie, że chcemy jeść pizzę to oznacza brak x. Rzeczą oczywistą jest przecież, że chcemy pić czy jeść w ogóle i ten mechanizm jest znany. To samo w przypadku niedoborów witamin, odcinanie gwałtowne od pewnych produktów, np. mięsa czy cukru (a więc od uzależnienia, przyzwyczajenia, jakkolwiek to nazywać). Zastanawiam się właśnie, na ile w tych chciejstwach możemy mówić o jakichś brakach (podkreślam, nie chodzi o braki oczywiste jak brak jakichś witamin itd.). Osobiście moim problemem w odmawianiu sobie kawy/słodyczy jest raczej słaba psychika, aczkolwiek poza tym odżywiam się bardzo zdrowo, bo muszę.

Czy w razie śmierci w domu wzywa się policję? Czy tylko karetkę? Albo policję i karetkę? Pytam o przypadek, kiedy chodzi o osobę samotną.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:

Zasadniczo Ukraina i Mołdawia, choć będąc nieostrożnym też można się nadziać. Nie jest to jednak tak, że jadąc z 50 zł w kieszeni można się wyżywić, przespać i przywieźć pamiątki dla rodziny. Po prostu w mniejszych miastach jest taniej w stopniu zdecydowanym, natomiast w dużym mieście można żyć taniej, aczkolwiek to nie jest pewne.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:35   #4728
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość

Czy w razie śmierci w domu wzywa się policję? Czy tylko karetkę? Albo policję i karetkę? Pytam o przypadek, kiedy chodzi o osobę samotną.
Zależy chyba jaka to sytuacja
powiedzmy ktoś odwiedził tę osobę i nie podejrzewa przestępstwa to najpierw wzywa się karetkę (czy tam inne służby odpowiadające za stwierdzenia zgonów, nie wiem jak jest teraz) i jeśli oni podejrzewają ingerencję osoby tzreciej to wzywają policję
a jeśli podejrzewa się przestępstwo (zabójstwo, włamanie itp.) to i policję i karetkę
Stary 2014-03-18, 23:40   #4729
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
powiedzmy ktoś odwiedził tę osobę i nie podejrzewa przestępstwa to najpierw wzywa się karetkę (czy tam inne służby odpowiadające za stwierdzenia zgonów, nie wiem jak jest teraz) i jeśli oni podejrzewają ingerencję osoby tzreciej to wzywają policję
a jeśli podejrzewa się przestępstwo (zabójstwo, włamanie itp.) to i policję i karetkę
Chodzi o osobę, która nadużywa alkohol, jednak jakoś się trzyma... Martwię się...
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:50   #4730
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś pół roku temu czytałam artykuł, że ratownicy z karetek nie mogą wystawiać zaświadczenia o zgonie i tak naprawdę w przypadku śmierci w domu to megakłopot, bo nikt nie chce podjąć się wypisania papierka.

Stary 2014-03-19, 00:00   #4731
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
jakieś pół roku temu czytałam artykuł, że ratownicy z karetek nie mogą wystawiać zaświadczenia o zgonie i tak naprawdę w przypadku śmierci w domu to megakłopot, bo nikt nie chce podjąć się wypisania papierka.
teoretycznie zgon stwierdza lekarz, który tę osobę leczył, w moim rodzinnym mieście kilak lat temu dzwoniło się nie na karetki tylko do jakiegoś ośrodka zdrowia/hospicjum/ pomoc nocną? coś takiego (na pewno nie na pogotowie, bo tam nas odesłali właśnie do tego hospicujm). a jeszcze wcześniej (10 lat temu) dzwoniło się po swojego lekarza. co tam teraz wymyślili to nie wiem.
a pogotowie tzn. lekarz chyba wypisuje kartę zgonu bo co, jak np. ktoś umrze podczas reanimacji to wzywają kogoś jeszcze?

ratownik nie może wypisać chyba w ogóle karty zgonu, musi to być lekarz
Stary 2014-03-19, 07:05   #4732
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Cepan?

Trzymanie ciepła to mniejszy problem dla mnie, bo kawę lubię pić zimną .
Ja tez mam ten kubek. Polecam. Nie przecieka, trzyma cieplo, wytrzymaly. Mam go chyba rok, uzywam czesto i wszystko z nim ok.

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 07:34   #4733
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez zuleyka89 Pokaż wiadomość
czy zbieranie plastikowych nakrętek ma sens? jeśli tak, to w jakie miejsca je oddawać?
Ma sens Popytaj w schroniskach, szkołach - często zbierają na wózki inw, na zwierzaki itp.
Cytat:
nie wiem, ale chętnie się tam wybiorę

--------------------------------

dzięki za odp ws kremów na blizny!

mam takie pytanie:

miesiąc temu miałam usuwany wyrostek. 2 tygodnie temu powinnam dostać okres, a nadal go nie mam zawsze miałam okresy w zegarku, anwet co do godziny teraz nawet nie mam PMS-u, więc chyba okres szybko nie nadejdzie. Jak to racjonalnie wytłumaczyc? przeciez wyrostek nie ma nic wspólnego z układem rozrodczym
Narkoza może opóźnić
Stary 2014-03-19, 08:42   #4734
tekila901
Zakorzenienie

co się bardziej opłaca kupić: fairy/ludwik czy wielką butlę (5l) najtańszego płynu do naczyń?
Stary 2014-03-19, 08:58   #4735
201708160922
Konto usunięte

Lepiej drozszy. Ta taniocha doprowadza mnie do szalu Zle sie pienia i bardzo szybko mi sie wydaje, ze ich juz nie ma i znow nakladam na gabke. W dodatku sa bardzo rzadkie. No, nie polecam ogolnie.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:05   #4736
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
co się bardziej opłaca kupić: fairy/ludwik czy wielką butlę (5l) najtańszego płynu do naczyń?
Zawsze byłam wierna Ludwikowi

Ale Fairy w moim odczuciu lepiej się pieni.
Te najtańsze zazwyczaj się nie pienią, szybko się wypłukują i trzeba lać ich hektolitry, aby cokolwiek się domyło.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 09:20   #4737
201708160922
Konto usunięte

Pur tez jest ok (i tez dlugo uzywalam Ludwika).

Stary 2014-03-19, 09:22   #4738
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Lepiej drozszy. Ta taniocha doprowadza mnie do szalu Zle sie pienia i bardzo szybko mi sie wydaje, ze ich juz nie ma i znow nakladam na gabke. W dodatku sa bardzo rzadkie. No, nie polecam ogolnie.

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
Zawsze byłam wierna Ludwikowi

Ale Fairy w moim odczuciu lepiej się pieni.
Te najtańsze zazwyczaj się nie pienią, szybko się wypłukują i trzeba lać ich hektolitry, aby cokolwiek się domyło.
wiem, że te droższe lepiej się pienią, ale chodziło mi o to, który wystarcza na dłużej
ja też wolę te droższe, ale moja mama wychodzi z założenia, że im więcej, tym lepiej a nie jestem do końca przekonana czy tak naprawdę jest, dlatego pytam
Stary 2014-03-19, 09:23   #4739
201708160922
Konto usunięte

Czy mozna odwrazliwic cere? Nie wiem, jak to wytlumaczyc. Nawilzyc mozna, usunac tradzik, zaskorniki czy inne problemy - tez (raczej). Zeby poprawic stan cery alergicznej nalezy unikac alergenow. A co z wrazliwcami? Wiadomo, ze jesli np. pojawiaja mi sie czerwone plamy w klimatyzowanych miejscach, to powinnam takich unikac, ale czy jest sposob, zeby to zlagodzic? Kremy, zabiegi? Czego szukac?

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2014-03-19 o 09:26
Stary 2014-03-19, 09:43   #4740
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość

Cytat:
Cytat:
teoretycznie zgon stwierdza lekarz, który tę osobę leczył, w moim rodzinnym mieście kilak lat temu dzwoniło się nie na karetki tylko do jakiegoś ośrodka zdrowia/hospicjum/ pomoc nocną? coś takiego (na pewno nie na pogotowie, bo tam nas odesłali właśnie do tego hospicujm). a jeszcze wcześniej (10 lat temu) dzwoniło się po swojego lekarza. co tam teraz wymyślili to nie wiem.
a pogotowie tzn. lekarz chyba wypisuje kartę zgonu bo co, jak np. ktoś umrze podczas reanimacji to wzywają kogoś jeszcze?

ratownik nie może wypisać chyba w ogóle karty zgonu, musi to być lekarz
Wzywasz karetkę koniecznie, a oni w razie czego sobie policję mogą wezwać sami. Ale jak wezwiesz jedno i drugie to nic się nie stanie.
To nieprawda, że ratownik nie wypisuje karty zgonu. Lekarze są leniwi i każą im to robić ale podpisać się musi lekarz, bo tylko on może stwierdzić zgon. Lekarz, ten, który przyjeżdża, nie rodzinny.
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości