|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Może raz na jakiś czas
naprawdę tego jest za dużo. A szkoda, bo w kilka dni dowiedziałam się paru cennych rzeczy Jakby to były 3 strony na dzień do czytania maks to jeszcze, ale obiecałam sobie już nigdy nie przelatywać postów po łebkach bo potem się okazuje,że już ktoś o czymś pisał albo się do mnie zwracał. A tutaj wymaga to ode mnie blisko 2 godzin dziennie czytania łącznie
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
ewaden Wow, to bedzie naprawdę piękna oprawa. Czy macie już wybrany reprtuar?
Kate Noir Może jednak uda się Wam wygospodarować jeden-dwa dni na byczenie się na pięknej, peruwiańskiej plaży ?klaudyna Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale też nie mamy zaproszeń. Tworzą się... Jeśli chcecie zamawiane, to dobry moment, żeby wybrać (niestety wiem, jak wygląda wprowadzanie poprawek/zmian, są duże obsuwy czasowe... ) Kamilka Ja bym wypróbowała tę makijażystkę - z tego co patrzę po jej pracach, dużą uwagę przykłada do podkreślania oczu, świetnie jej to wychodzi. basiczek Zaglądaj, zaglądaj A dużo postów, bo sezon ślubny się zaczyna, dużo różnych spraw wychodzi.mikonadaJeśli chodzi o intensywność tego makijażu - dla mnie jest w sam raz. Jedynie tylko dopracowałabym zarys na dolnej powiece. justynkie Wow, dobra robota z zaproszeniami ![]() magheru Faktycznie dopiero teraz po przeczytaniu Twojej historii zauważyłam, ze od zaręczyn do ślubu macie 6 mies. - jak Wam się udaje załatwiać rzeczy w tak krótkim czasie ?cude Ciekawe, co by sprawiło, że siostra przestałaby się dziwnie zachowywać? Przecież to normalne, że najbliższa rodzina jest najpierw zapraszana "ustnie"...
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A bilet z Paryża może np. w Wizzair kupicie? Teraz powinny być tanie... Ja w zeszłym roku do Hiszpanii kupowałam po 150 zł ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Zaręczyny - pojechaliśmy do Grecji zabrał mnie nad morze i uklęknął ![]() Stałam, patrzyłam (chyba nie dowierzałam), aż biedak musiał ponowić pytanie
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
hihihi - pisz magisterkę będziesz miała później więcej czasu na przygotowania
![]() 21klaudyna - wyrobicie się z zapraszaniem My mamy do zaproszenia ok 150 osób dlatego wcześniej decydowałam się na zamówienie zaproszeń. A zaprosiliśmy dopiero 2 pary ![]() KaMilka4891 - mądra decyzja ![]() Kasiulenkowo - moja siostra miała ładną, jak PM siedzi na huśtawce (załącznik) Kobitka, która robiła tort zamawiała chyba na allegro Ładne są tu: http://www.galeriacukiernika.pl/c/79/wesela.html
Edytowane przez activelifestyle Czas edycji: 2014-03-19 o 10:20 |
|
|
|
#305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
KOBITKI Z 16.08 -150 DDŚ :-D |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję obrączek! Klasyka rządzi!
![]() Cytat:
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
Activelifestyle
bardzo ładne te figurki !!!
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ich silikon jest świetny, nigdy nic nie spada, ale też nie odparza się, nie podrażnia, no po prostu ideał w dodatku same pończochy też są całkiem dobrej jakości, rzadko kiedy puści mi oczko.
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupowałam różne pończochy samonośne, i z Gatty, i z Marilyn i zwykłe z jakiegos kiosku. Żadne mi nigdy nie spadały z ud ale tez nie balsamowałam nóg przed ich założeniem. Każdy silikon się mnie trzyma, w stanikach też nic nigdy nie spada. Tylko trzeba pamiętać o nienatłuszczaniu skóry i powinno byc ok.
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za info! ![]() Choć może jak pisze Justynkie, to może i warto rozważyć tańsze?
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno, najlepiej to sprawdź sobie różne rodzaje wiadomo, każdemu co innego odpowiada ![]() patrzcie jaki fajny sposób na ustawienie zimnych ogni może na tarasie ustawimy, ewentualnie zrobimy coś w stylu 'światełka dla rodziców' na zewnątrz
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo potem na święta jadę do domu i chciałam zostać na dłużej, bo będziemy zaproszenia rozwozić i w ogóle, a nie mam zajęć już potem więc dobrze by było i tą pracę mieć z głowy ale nie mam weny Cytat:
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
Cornflowergirl wybraliśmy wstępnie zaproszenia. Już mam dość próbek bo co przyjdzie to się okazuję że w realu wygląda lipnie. Mamy dekoratorkę która zajmuje się też ślubną papeterią i na spotkanie przyniosła nam 2 zaproszenia i jak na zdjęciach mi się średnio podobały tak wykonanie było bardzo dobre więc ona nam będzie robić odrazu w tym samym stylu będziemy mieć winietki , menu na stół i w gratisie Księgę Gości
Do zaproszenia niestety mamy też około 160 osób , na weselu będzie pewnie koło 110 no i mamy na to 10 dni. Na pewno wszystkich nie zdążymy ale jeden plus , że mniej więcej gości mamy na miejscu więc musimy się jakoś sprężyć.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Bachara, nie jesteś inna, ja tez elegancko bylam ubrana
![]() Tzn. nie w sukienkę, ale koszula + żakiet, dzinsy, buty na obcasie TŻ mnie zabrał do restauracji i kazal się ładnie ubrać ![]() Magdalenka, przykro mi z powodu tych problemów zdrowotnych w Waszych rodzinach Wenedka, u Ciebie też widzę niewesołe wieści Trzymam kciuki dziewczyny, żeby wszystko było ok!Activelifestyle - jeszcze macie sporo czasu na zapraszanie, przeciez slub za 4.5 m-ca ![]() Co do odmiany nazwisk, my nie odmieniamy tylko jednego - bliska rodzina TŻta, bo zwyczajnie brzmi dziwnie. |
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!!! Make up slubny u tej kobiety to 120 zl, probny 80, dojazd w cenie (50 km), no po prostu ideal!!! Jeszcze okazalo sie, ze to kuzynki znajoma, zostala MUA z pasji, rzucila poprzednie zycie wlasnie dla makijazu
Prosze o trzymanie kciukow, zeby termin miala wolny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
say-hello super pomysł z ustawieniem zimnych ogni
ja myślałam żeby je zapalić przy podziękowaniach dla rodziców ale "plany" są jeszcze w toku ![]() activelifestyle & mikonada dzięki laseczki ![]() mimi_77 obrączki ![]() KaMilka4891 jak kobieta ideał to nie ma co się zastanawiać mocno trzymam kciuki za termin- powodzenia ![]() ijaa jaka cena takich pończoszków?
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie Magdalenę i Eugeniusza Iksiaków.
|
|
#320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo trafiła Ci się bardzo niezła okazja ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Dawałam Sz. P. Izabelę i Jacka - wicz, a nie -wiczów. Jak zrobiłam błąd to coż, ale poodmieniane dziwnie wyglądało :P
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
say-hello - a ja nigdy nie kupowałam w Calzedoni
muszę zakupić skoro tak zachwalasz ![]() 21klaudyna - super wiadomość z tymi zaproszeniami myślę, że zdążycie na spokojnie skoro macie rodzinę głównie w jednym miejscu, to zawsze ułatwia. Ale wiadomo jak to bywa - u każdego trzeba trochę posiedzieć ![]() KaMilka4891 - to trzymam kciuki Mam nadzieję, że teraz będziesz zadowolona
|
|
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale kurcze będę miała z tym niezłą zagwozdkę zapewne... A jesteśmy w lesie, już dawno powinniśmy rozdać zaproszenia ![]() Wspaniałe te Wasze historie zaręczynowe! Zazdroszczę, że macie takie wspomnienia.
|
|
|
#323 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale pognałyście z nowym wątkiem!!
![]() Cytat:
ale te tez mi się bardzo podobają, znowu włącza mi się opcja "zmień sukienkę!!!!:" Cytat:
W dodatku moja sukienka jest naprawdę bardzo prosta i skromna (jedyna ozdoba to wycięte plecy i taka "woda"), więc często mam ślinotok w stronę koronek i róznych ażurowych aplikacji Mogę jeszcze swoją zmienić ![]() Odnośnie zaręczyn - my mieliśmy najpierw zamówioną salę na wesele i zespół, a później dostałam pierścionek. to dopiero romantyczne!! w dodatku dostałam go na urlopie w Hiszpanii, wyszłam z łazienki w ręczniku w poszukiwaniu drinka, którego zrobił mi TŻ, ja złapałam za drinka, a TŻ łup na kolana przed rozczochrańcem w ręczniku później tańczyliśmy przytulance do muzyki z Youtube ![]() Dziewczyny, piękne wklejacie sukienki i makijaże. Z załatwionych spraw: - zamówiliśmy obrączki - daliśmy na zapowiedzi - dalej zastanawiamy się nad kamerzystą tzn. ja, bo TŻ nie chce. A jakimś cudem super kamerzysta ma jeszcze wolny termin za maj. Dziewczyny, czy cena ok. 3700 zł za kręcenie wesela od przygotowań do po oczepinach lustrzankami cyfrowymi to cena wygórowana czy normalna? Nigdy nie orientowałam się w cenach, bo nie chciałam filmu. Dodam, że styl filmów jest naprawdę super, coś jak te wszystkie teledyski ślubne, które czasami wklejacie na forum. |
||
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
mimi_77 gratuluję obrączek
![]() Kasiulenkowo My zamawialiśmy swoje tutaj http://www.slubnaalejka.pl/pl/c/Figu...oby-na-tort/71 KaMilka4891 3mam kciuki iliy ja najprawdopodobniej będę miała delikatny złoty łańcuszek i kolczyki, które są pamiątką od Chrzestnego say-hello łaaaaaaał Liana dużo- przynajmniej moim zdaniem. Mój fotograf i kamerzysta mają znakomity sprzęt a płacę mniej za cały pakiet. Kate Noir gratuuuluję Mój Skarb zamówił gąłąbki na tort- wcozraj przyszły- oto one a tak będzie wyglądał Nasz tort- gołąbki będą zamiast tych kwiatów Edytowane przez milka777 Czas edycji: 2014-03-19 o 13:04 |
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gołąbki też
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
idealnie będą pasować na ten tort
|
|
#327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja dłuzej nie zaglądam to potem po łepkach czytam i szukam czy ktoś coś do mnie nawiązywał. gdybym pracowała to nie wiem czy bym w ogóle miała czas nadrabiać.. apropo pracy wzięłam się ostro za poszukiwania czegoś w zawodzie albo około zawodu pewnie będę się rzadziej udzielać ale nadal czytam tylko nie umiem się bardzo wbić w temat Ja nazwisk nie odmieniałam poza tymi które kończą się na -ski myślę że gdybym odmieniała to by mnie sporo osób wyśmiało i twierdziło ze to nie do nich bo panuje takie przekonanie że wielu sie nie odmienia.. Cytat:
Cytat:
Któraś z dziewczyn wstawiła kiedyś inspiracje do kolorów przewodnich czerwień-róż mogłabym prosić o linka ?
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-03-19 o 13:18 |
|||
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj czym lepsze portfolio, tym droższa usługa.
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
Co masz w ofercie?
Ilu kamerzystów? film w HD? Od przygotowań do oczepin? I później poprawiny?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Jakby to były 3 strony na dzień do czytania maks to jeszcze, ale obiecałam sobie już nigdy nie przelatywać postów po łebkach bo potem się okazuje,że już ktoś o czymś pisał albo się do mnie zwracał. A tutaj wymaga to ode mnie blisko 2 godzin dziennie czytania łącznie

?
A dużo postów, bo sezon ślubny się zaczyna, dużo różnych spraw wychodzi.
Jutro pewnie nie dam rady Was nadrobić. 

Trzymam kciuki dziewczyny, żeby wszystko było ok!

Korzystam z tej strony: 
w dodatku dostałam go na urlopie w Hiszpanii, wyszłam z łazienki w ręczniku w poszukiwaniu drinka, którego zrobił mi TŻ, ja złapałam za drinka, a TŻ łup na kolana przed rozczochrańcem w ręczniku