|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: KIEDY pierwsza tabletka
Wczoraj było już za późno, aby dzwonić
więc musiałam podjąć sama decyzje zdecydowałam się w końcu zażyć wieczorem, najwyżej będę sie męczyć przez ten miesiąc
|
#752 |
|
Przyczajenie
|
sie tak zastanawiam czy jak jest zmiana czasu to wtedy trzeba przesunąć o godzinę przyjmowanie tabletek??
tak samo jak sie wyjedzie gdzieś za granicę ? może głupie pytanie ale zawsze sie nad tym zastanawiałam;p' ale będę wdzięczna za odp pozdrawiam wszystkie wizażystki
|
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak musze zaczac kolejna paczeke tabsow w sobote ale jasna cholera dzisiaj dzwonie do spojego ginekologa i go juz nie bedzie do soboty co wychejal na jakies sympozjum i bedzie wponiedzialke i nie wiem co mam robic przerwe miesieczna czy te dwa dni sie nic nie stanie ale jak wezme pozniej czy nie beda dzialac prosze pomozcie!!!
|
|
|
|
#754 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak musze zaczac kolejna paczeke tabsow w sobote ale jasna cholera dzisiaj dzwonie do spojego ginekologa i go juz nie bedzie do soboty co wychejal na jakies sympozjum i bedzie wponiedzialke i nie wiem co mam robic przerwe miesieczna czy te dwa dni sie nic nie stanie ale jak wezme pozniej czy nie beda dzialac prosze pomozcie!!!
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami
czesc! chcialabym sie was zapytac czy jak biore tabl anty i tabl na wlosy (Vitapil)to czy to wplynie na dzialanie tabl anty??
|
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
witam . mam małe pytanko. od ponad pół roku stosuję tabletki antykoncepcyjne i zauważyłam,że cały czas pęka mi kącik w ustach. czy to może byc spowodowane tabletkami? i czy są jakieś specjalne witaminy dla kobiet stosujących w/w tabletki?
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki A Witaminy?
hm.... chyba to nie od tabletek...
mysle ze witaminy nie zaszkodza Ci w polaczneiu z tabletkami... ale to niech lepiej sie jeszcze dziewczyny wypowiedza ja tabletek nie uzywam wiec moge sie mylic:P
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
pękanie kącików ust może być spowodowane niedoborami witamin z grupy B.
pigułki sprzyjają niedoborom witaminB oraz magnezu. kup sobie wit.Bcompositum |
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Na marginesie - przy pigulkach warto zainwestowac tez w leki oslonowe na watrobe. np. Hepatil, Esseliv.
|
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
wpływ antybiotyku na skuteczność tabletek anty
biore antybiotyk Forcid (Amoxicillinum + Acidum clavulanicum) na angine. Czy tabletki antykoncepcyjne Mercilon mam brać tak jak zawsze i czy ich działanie jest zachiowane?
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wpływ antybiotyku na skuteczność tabletek anty
Cytat:
Cytat:
|
|
#762 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami - wątek zbiorczy
Ale wit. C sama w sobie nie obniża działania pigułek. Jeśli przyjmuje się dawki 1g [1000mg] i większe przez dłuższy okres czasu, przyjmując jednocześnie anty, to zwiększony zostaje poziom estrogenu z pigułek, i gdy potem te dawki nagle się odstawi, to jest groźba, że organizm odczyta to jako za małą ilość hormonów i zapomnienie pigułki. Normalne dawki wit. C nie powinny być problemem
|
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
witam.
potrzebuje informacji na temat stosowania xanaxu z pigulkami anty. czy oslabiaja dzialanie czy cos??? szukam i szukam odpowiedzi ale nie doszukalam sie ani na wizazu ani nigdzie indziej w necie. no i boje sie go zazywac bo wogole to poprosilam lekarke o cos uspokajajacego bo jestem dosc nerwowa, latwo sie wkurzam, mam 2,5 letniego rozrabiake w domu i czasem nie daje rady. i uprzedzilam ja ze zadne ziolowe tabletki i ziólka absolutnie na mnie nie dzialaja nawet te typu forte wziete podwójnie... a ta mi tak hop siup xanax...ten lek to tylko znam z nazwy z filmów woody allena ![]() i nie wiem nawet czy takie dorazne wziecie cos mi tu pomoze na skolatane nerwy,ale czasem naprawde nie daje rady...
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
a ja Seronilu na skuteczność Yasminelle
wie ktoś bo się zapomniałam lekarza spytać
|
|
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Łatwiej by było, jakbyście podały ich składy...
|
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
xanax 1mg to alprazolamum
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
leki przeciwdepresyjne lepiej nie laczyc z hormonami, gdyz moze dojsc do zwiekszenia ich toksycznosci...
Najlepiej przeczytaj ulotke. Konkretnie fragment o interakcji z innymi lekami. A jeszce lepiej zrobisz jesli zadzwonisz do lekarza i sie zapytasz.
|
#768 |
|
Przyczajenie
|
Rispolept a antykoncepcja
Czy stosowanie jednocześnie Rispoleptu i antykoncepcji homornalnej(plastrów Evra)może zmniejszyć działanie antykoncepcji?
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rispolept a antykoncepcja
Prosze uzywac wyszukiwarki.
Watek lacze
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Czy stosowanie labletek diane przy zazywaniu tabletek na niedoczynność tarczycy " letrox 50". osłabia działanie antykoncepcji. I czy zażywanie tych tabletek przy niedoczynności tarczycy jest bezpieczne( chodzi mi o skutki uboczne diane).
Dla wyjaśnienia dodam że na niedoczynność tarczycy zachorowałam po urodzeniu pierwszej córki 3,5 roku temu. Teraz poziom tsh mam w normie. A tabletki diane poleciła mi i dermatolog ( która powiedziała ze nic na moją skóre nie działa i że to wina chormonów ) no i poszłam do ginekologa abuy wybrać najlepszą dla mnie metode antykoncepcji i też powiedział ze dziane jest to jedyna tabletka która leczy trądzik i działa antykoncepcyjnie. Biore dopiero pierwsze opakowanie diany. Ja jednak mam obawy czy diane przy niedoczynności tarczycy jest skuteczna i czy dodatkowo nie wywoła u mnie jheszcze większych rozregulowań chormonalnych, albo jakiegoś nowotworu. Prosze bardzo p porade co mam w tej sytuacji robić czy brac te diane . lczy może zrobić sobie jeszcze jakieś dodatkowe badania hormonalne. no i oczywiscie bede robić cytologie. z góry dziękuję justna Bardzo prosze pana /panią doktor o
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie do ginekologa
Justys ja kiedys bralam diane i pamietam ze na ulotce pisalo ze nie stosuje sie jej jako "typowej"tabletki anty, lecz bardziej jako lecznicza(mi zreszta na cere nie pomogla) zerknij na ulotke bo na necie nie moge znalesc
|
#772 |
|
Raczkowanie
|
ja biore tabletki antykoncepcyjne i bardzo dużo tabletek przeciwbólowych i ziołowych uspokajających. robie tak od około roku i jak narazie wszystko jest ok. Czasem zdarzy mi się jakis większy uspokajacz typu neroleptyk. Lekarz powiedział, że można je ze sobą łączyć, ale nie za często. Natomiast typowe leki antydepresyjne poprostu likwidują działanie pigułek antykoncepcyjnych.
goha80 nie wiem czy masz świadomośc jak silny jest xanax, on ogłupia, a nie uspokaja. po jakimś miesiącu będziesz musiała zwiększyc dawke. Ja zaczynałam od połówki tabletki 0,25mg, a po roku prawie wylądowałam na odwyku. Polecam ziołowe tabletki LABOFARM, albo poprostu terapie, gdzie nauczą cię jak radzić sobie z nerwami. |
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie sie zdziwilam ze mi przepisala cos takiego zwlaszcza ze zaznaczylam ze nie moge byc otumaniona bo sama zajmuje sie malym dzieckiem. Zawsze czytam ulotki i jak przeczytalam to odlozylam je na bok bo stwierdzilam ze to nie dla mnie. kiedys wzielam jedna na noc w najciezszym okresie i zwiotczylo mi miesnie ze jeszcze rano nie trafilam w futryne...a wcale nie spalo mi sie dobrze...
a te ziolowe tabletki - spróbuje choc w czasie studiów przed sesja wypróbowalam juz bardzo duzo i zadne nie dzialaly.ale to co innego...czasem trafia sie w zyciu taka sytuacja która przerosnie kazdego, mnie sie taka trafila...ale radze sobie bez wspomagania
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Seronil zawiera 20 mg fluoksetyny
|
|
|
|
#775 |
|
Przyczajenie
|
Czy tabletki antykoncepcyjne można zacząć zażywać tydziń po okresie i będą one działać???dokładnie chodzi mi o harmonet.jak długo trzeba je zażywać żeby zaczęły działać i uchroniły przed ciążą???
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: antykoncepcja
takich pytan sa tu setki.wystarczy poszukac... no dobra. nie ma sensu brac pigulek tydzien po okresie. poczekaj do poczatku nastepnego to w koncu niedlugo. tabletki sa skuteczne jesli sie je bierze tak jak pisze w ulotce zaczyna pierwszego dnia krwawienia i bierze o stalych porach.potem 7 dni przerwy i nastepne opakowanie. jak zaczniesz brac teraz to nie bedzie mialo zadnego sensu bo owulacje moglas juz miec i tabletki tego nie zatrzymaja...
|
#777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.drugdigest.org/DD/Interac...,4109,,00.html - tu jest stronka, na której można sprawdzić interakcje
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
jakoś nie umiem znaleść
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.

więc musiałam podjąć sama decyzje
zdecydowałam się w końcu zażyć wieczorem, najwyżej będę sie męczyć przez ten miesiąc 
ja tabletek nie uzywam wiec moge sie mylic:P