![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rosyjskie kosmetyki do włosów
Ja jak na razie miałam do czynienia z 3 rosyjskimi kosmetykami:
-Szampon z efektem laminowania Love2Mix Organic - u mnie nie sprawdził się zupełnie, spowodował łupież a po kilku umyciach włosy wyglądały jakbym je posmarowała smalcem :/ - Tonik Agafii przeciw wypadaniu - całkiem fajne, mam wrażenie, że ogranicza wypadanie włosów, nie przesusza, nie przetłuszcza. -Złota maska ajurwedyjska - jest ok, ale bez szału. Mam wrażenie że nieźle nawilża i odżywia, ale włosy się po niej trochę za bardzo puszą. Fakt, że moje w ogóle lubią się puszyć, ale znam produkty, po których zachowują się lepiej. Poza tym niby ma ona wpływać na wzrost i gęstość włosów a u mnie nałożona na skalp obciąża tzn. normalnie moje włosy wytrzymują spokojnie mycie co drugi dzień, a po nałożeniu jej na skalp pierwszego dnia jest ok. ale drugiego już nie za bardzo :/
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
A używała któraś z Was oleju łopianowego z papryczką chilli albo z kiełkami pszenicy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
strasznie mnie zaciekawiły Wasze opinie o tych kosmetykach, najgorsze, że nie wiem od czego zacząć
![]() Szczerze mówiąc do tej pory rosyjskie kremy i szampony nie istniały w ogóle w moim jadłospisie, ale piękne składy są bardzo zachęcające. Jak tylko rozwiążę zagadkę co wybrać najpierw to wrócę i zrelacjonuję
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ostatnie zakupy:
Odżywka turecka Planeta organica - Rewelacyjna odżywka, zapach dosyć mocny (przypomina Midnight Poison), ale nie przeszkadza. Włosy się łatwo rozczesują, są gładkie i miękkie. szampon Agafii do słabych i zniszczonych włosów - Nie polecam, ciężko rozczesać włosy, sa tępe i sztywne, używam sporadycznie gdy chce je porządnie oczyścić. Ma SLS w składzie. szampon love2mix na porost włosów - Kolejna rewelacja Love2mix, tak samo dobry jak szampon Mango, świetny zapach, nie ma problemów z rozczesaniem włosów bez odzywki. Mam zwiększony porost, ale wątpię czy to od tego szamponu bo stosuje wcierki. złota maska ajurwedyjska - dosyć dobra, ale marokańska jest o niebo lepsza imho. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki pojawiły sie w krakowie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
za rosyjskimi kosmetykami podpisuję się rękami i nogami
![]() aktualnie posiadam: 1. krem do buzi, Baikal Herbals, do cery tłustej i mieszanej, NOCNY DETOX 2. Baikal Herbals krem do twarzy jw. tylko że na dzień ![]() Ten duet to póki co jedne z najlepszych kremów jakie posiadałam, spełniają moje wszystkie zachcianki, no może oprócz wielogodzinnego matu ALE NIE MOŻNA MIEĆ PRZECIEŻ WSZYSTKIEGO, BO BYŁOBY ZA PIĘKNIE ![]() 3. szampon do włosów zniszczonych i farbowanych, Natura Siberica - pojemność 400ml za 20 zł, więc cena jest niska w stosunku także do wydajności oraz jakości, świetnie się pieni i zostawia włosy miękkie w dotyku, nie plącze 4. balsam do włosów na brzozowym propolisie - przyjemniaczek, ma bardzo dużą pojemność. Jak dla mnie jest do użycia tylko po szamponie, który nie jest ziołowy - jak Equilbra. 5. maska do włosów z efektem laminowania, Love2Mix - ładnie nawilża, fajny zapach, ale brakuje mi w niej czegoś 6. maska do włosów z jagodami acai i perłami, Love2Mix- jw. 7. miałam też ten sprej odżywczy od agafii, te witaminy dla włosow, miodowe. bardzo średnie, ładny zapach miało to, ale jednak opakowanie okropne- praktycznie od razu zapsuła mi się pompka. Na tym się nie skończy, bo mam świeżo co otwarte stoisko z rosyjskimi kosmetykami w galerii w moim rodzinnym mieście, więc przy okazji odwiedzenia rodziców pewnie będę KUUPOOOWAAŁAA
I) włosy za talie II) włosomaniaczka od lutego 2012 III) wegetarianka od 2005 http://ochdearme.tumblr.com http://www.bonjourdisko.blogspot.com - założyłam! http://instagram.com/lilyhatesroses 29.09 - kosmetyki LUSH: peeling RUB RUB RUB, lotion Charity Pot, peeling do ust Bubblegum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Mod-Śnieżynka
|
Byłam dwa razy w stacjonarnym sklepie Setare. Jestem zachwycona. Wszystko w zasięgu ręki, można dotknąć, powąchać
![]() Zrobiłam małe zapasy, nie mogę się doczekać testowania. Kupiłam: Natura Siberica Balsam do włosów osłabionych. Ochrona i energia Love2mixorganic Maska odżywcza do włosów zniszczonych Proteiny pszenicy i żółtko jajka keratyna hydrolizowana mydełko aleppo z czerwoną glinką serum dla mamy 50+ masło do ciała (dla koleżanki) peeling do ciała (dla koleżanki) odżywka z efektem laminowania (jedną kupiła siostra, druga dla koleżanki) szampon natura siberica (nie pamiętam jaki, siostra kupowała) pasta do zębów (jestem jej bardzo ciekawa - zakup siostry)) wcierka (zakup siostry)) mydelko z różą (zakup siostry) Siostra coś jeszcze kupiła, ale tyle tego było, że nie pamiętam ![]() Moglyśmy sobie wybrać gratisy ![]() Ja mam krem do rąk z masłem shea, siostra z oliwą z oliwek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Hej, ja długo szukałam i w końcu znalazłam świetny sklep w Warszawie niedaleko placu Bankowego (al. Solidarności 60 z tego co pamiętam)
kupiłam sobie: balsam do włosów tłustych baikal szampon dziegciowy czarne mydło (super zapach ![]() tonik do twarzy pasta do zębów bez fluoru (nietypowy smak, ale fajny) i jeszcze naftę kosmetyczną (przetestuję... ) za wszystko zapłaciłam niecałe 100zł (chyba nowy sklep bo ceny maja niższe niż w internecie i jeszcze dostałam 5% rabatu i kilka próbek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Ja jakiś czas temu trafiłam na dość sporo kosmetyków rosyjskich w swoim małym mieście i zaryzykowałam balsam wzmacniający do włosów Baical i gdyby nie to, że czasami mnie obciąża, to byłby to kosmetyk idealny dla mnie
![]()
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Jeżeli chodzi o te do włosów.. Moje włosy ogólnie są gęste, ale przyklapnięte, ciężko jest je rozczesać, plączą się.. Miałam problemy z rozdwojonymi końcówkami. Teraz zauważyłam olbrzymią poprawę, końcówki przestały mi się rozdwajać, a włosy łatwiej się rozczesują, nawet na mokro grzebieniem! Dodam że włosy codziennie suszę i często prostuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
Z wypadaniem włosów ostatnio problem miała moja mama. Zaczełam szperać w necie i trafiłam na stronkę xxxxxxx i tam znalazłam dermatologiczny szampon przeciw wypadaniu włosów (apteka agafii), który trzeba używać 2-3 razy w tygodniu. Do tego zamówiłam mamie szampon i balsam na łopianowym propolisie z serii receptury babuszki agafii. Mama używa tych produktów 3 tygodnie i puki co jest bardzo zadowolona, no i wypadanie włosów zmniejszyło się.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2013-10-25 o 14:01 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Ja wlasnie skonczylam uzywac maske drozdzowa Babuszki Agafii oraz szampon Love2mix z papryczką chilii. Oby produkty kupiłam jakiś czas temu w sklepie internetowym. Szampon jest ok, ale szału nie robi. Domywa oleje. Natomiast maska drożdżowa spowodowała wysyp baby hair
![]() Powiem Wam kochane tylko tyle, że mój mąż jest kierowcą w transporcie międzynarodowym i jeździ na Rosję i podczas ostatniego pobytu zakupił mi kilka rosyjskich kosmetyków w śmiesznych cenach ![]() ![]() Oto lista kosmetyków, jakie mąż mi zakupił : -maska jajeczna Babuszki Agafii (cena 5,50zł ) -krem do rąk Babuszki Agafii (2, 70zł) -krem do stóp (2,70) krem pod oczy (3,30) -scrub do twarzy (5,50) -pasta do zębów Babuszki Agafii (7,50) -maska łopianowa (5,50) szampon Natura Siberica (15 zl) -żel pod prysznic Natura Siberica (9zł) krem do twarzy Natura Siberica (cos ok. 15-16 zl) chyba do cery suchej. Bardzo sie ciesze z tych kosmetykow i juz zaczelam testy ![]() ![]() Pozdrawiam i zdam relacje niebawem jak sie sprawuja powyzsze kosmetyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja trafiłam do tej pory na wiele postów na blogach, w których dziewczyny kupując osobiście lub mając dostęp stacjonarnie wypisywały ceny oryginalne. Jednak zauważyłam, że ceny mimo wszystko spadły, czasem nawet znacząco. Ale jestem tak zachwycona serum Agafii oraz maską drożdżową, że nawet z pełną świadomością jestem w stanie tyle 'przepłacać'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Jak mąż do mnie zadzwonił i powiedział, że jest tyle kosmetyków i po takich cenach to też byłam zszokowana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj zamówiłam swoje pierwsze rosyjskie kosmetyki
![]() Sławną drożdżową maseczkę balsam na kwiatowym propolisie odżywkę aleppo ![]() Mam nadzieję, że jutro już będą u mnie i zacznę testy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balsam na kwiatowym propolisie - mam odlewkę i niedługo testy. Mialam też pół opakowania tego na brzozowym propolisie, niezbyt przypadł mi do gustu, lekki i zaczął przesuszać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jest dziewczyny jakakolwiek szansa dostania tych kosmetyków rosyjskich na Ukrainie czy nie ma szans? Mam jedną znajomą osobę, która jeździ tam bardzo często i mogłaby mi coś przywieźć tylko pytanie czy jest sens jej zawracać tym głowę? ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
A jest dziewczyny jakakolwiek szansa dostania tych kosmetyków rosyjskich na Ukrainie czy nie ma szans? Mam jedną znajomą osobę, która jeździ tam bardzo często i mogłaby mi coś przywieźć tylko pytanie czy jest sens jej zawracać tym głowę?
![]() Mąż niestety na Ukraine nie jezdzi wiec nie wiem, ale myślę, że raczej też tam powinny być te rosyjskie cuda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Ja do tej pory wypróbowałam szampon pokrzywowy do włosów przetłuszczających się seria Czistaja linija - ładny, orzeźwiający zapach, bardzo dobrze się pieni. Z tej samej serii miałam jeszcze odżywkę do włosów farbowanych z kończyną - spektakularnych efektów nie zauważyłam, ale zapach był śliczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ja powoli kończę maskę drożdżową Agafii [kolejna moja kuracja z jej użyciem] i teraz zakupiłam balsam Tybetański do włosów Planeta organica i balsam Agafii na łopianowym propolisie. Kierowałam się opiniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Ja własnie zaczęłam stosować 2 maski od Babuszki Agafii: jajeczną i drożdżową. Na razie trudno mi się wypowiedzieć, co do efektów długotrwałego stosowania, ale zaraz po zmyciu i wysuszeniu włosy są ładne, gładkie i miękkie
![]() Te dwie maski koleżanka mi przywiozła z Rosji, cena w Kaliningradzie to 11 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek
![]() Jak pewnie wiecie składy szamponów i balsamów Natura Siberica uległy zmianom :/ Musiałam je odstawić bo po kilku próbach miałam siano na głowie, a szkoda bo jeszcze do niedawna były moimi ulubionymi produktami do włosów (mowa oczywiście o starej wersji) ![]() Czy wiecie może które rosyjskie marki nie wprowadziły zmian w składach tak jak NS? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.