Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 21:55   #3121
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochana i za to, że cierpliwie dostarczasz mi radości w komentarzach

skarpetę tez próbowałam Jak mówiłam - jestem weteranem w kwestii nocnych dziwactw, od zawsze chciałam mieć ładne loki, więc kombinowałam jak koń pod górę

Imperfecta - dziękuję!
Jak skarpeta się spisała?

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja już dołączyłam
I ja, no nie, miałam być 1
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:10   #3122
bijum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jak skarpeta się spisała?

I ja, no nie, miałam być 1

Skarpetka nawet fajnie, tylko czasem trochę nierówno

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 22:44   #3123
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja na przekór śpię w rozpuszczonych - jakakolwiek forma spięcia moich włosów powoduje tym że się odgniatają w tym miejscu. A jak położę się spać w takich półmokrych to są świetne. Czasem uważam że są lepsze niż od razu po myciu Jednak staram się je przerzucać za poduszkę no ale wiecie jak to jest - czasem budzę się na włosach
a TŻ się przyzwyczaił już że włosy muszę mieć zawsze przerzucone więc sam mi przerzuca
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:01   #3124
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Kojarzę co to takiego, ale tym nakładasz jantar?
Nie nakładam tylko mam taką malunią strzykawkę i nia nakładam, a potem delikatnie masuje tym masażerem bo nie trze o skalp tylko fajnie pobudza krążenie...

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Jak zawsze piękne
Też mam taki kupiłam za całe 2 zł na szrocie
Napisz po fryzjerze
No mówię, grosze! ;]

Cytat:
Macie może jakieś (te bardziej falowane z Was) swoje ulubione nocne kukuryku?
Cytat:
U mnie szczerze mówiąc nie sprawdzały się żadne takie próby wydobycia skrętu w nocy( jedyne co się sprawdziło to spanie w mokrych ale to skutkowało raczej krzywulcami z objętością i skrętem od nasady i jednocześnie z dłuższmi włosami z jednej strony a krótszymi z drugiej ) Może koczki ślimaczki pomogą albo 2 francuzy ( francuzy to raczej taka odmienność od codzienności bo widać że to nienaturalne fale ).
Jak tylko tu przybyłam to od razu dostałam opierdziel za sock buna co noc.
Ktoś mi nagadał i sobie zapamietałam. Takie fryzury stylizacyjne mogą połamać włosy [ sock bun do najdelikatniejszych/najluźniejszych nie nalezy,] mi np po tym włosiory wypadały bardziej i końce byłyn ostro połamane...

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Każda inna gumka jest za ciasna, a ta akurat idealnie dobrana, żebym mogła ją zawinąć na 2 razy i zostawić pętelkę z włosów. Resztę kitki staram się owijać naokoło frotki i wtedy jest fajnie, bo końcówki się nie szlajają po pościeli.
No i się smiałyście ze związywania gumką od majtek!!! ;P
A ja własnie mam taki lycrowaty pasek materiału i bierę włosy w doł zbieram tym materiałem wiążąc luźną kokardkę na czubku i ananas gotowy i nic nie ciśnie, nie ciagnie

Imprefecta Na pewno będą się lepiej krecić choć przygotuj się, że na ramiona będzie mniej 'płaszczem' opadać. Podkręcą się podejrzewam. Ja jestem za bo nigdy nie komentuję Twoich fot mimo, ze włosy masz ładne tylko fryzura to taki bałagan... Cieniowanie definitywnie nada lekkości, nie mogę się więc doczekać na fotę pofryzjerową.

No to ja już pofryzjerowo...
Wróciłam,

Ciachała na sucho, poprosiłam by nie cieniowała tez za mocno bo chcę zapuścić do długości kiedy się pochorowałam a nie chcę by mi wisiał mysi ogon z 1/5 włosów. Więc podcięła co nieładne one od razu się podniosły, wyglądaja objętościowi lepiej choć nie ścinała wiele z długośći, bo powiedziała, że nie ma co radykału strzelać skoro mozna delikatnie i że widać że dbam o włosy więc katastrofy i kruszenia się nie powinno być

Fotka tego samego dnia przed i po, nie było nic myte, układane, dokręcane, tylko światło inne bo różnica 6 h. [no i do cięcia rozczesała mi loki więc sama jestem w szoku że wróciły ładnie na miejsce i nie ma szopy]
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:06   #3125
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
piankowałam sobie dzisiaj włosy na różowo, ale przy tym żółtym świetle i tak nic nie widać, będę musiała poczekać do rana
tak btw to oglądam sobie zdjęcia z wakacji i coś mi w ogóle włosy nie rosną, niby jak mierzyłam centymetrem to jest bodajże 52 cm, ale jak dla mnie to one wiecznie są do ramion

Co Ty chcesz od tego koloru jest boski po prostu
Też przez długi czas nie widziałam w ogóle wzrostu moich włosów, jak po kilku miesiącach w końcu zauważyłam że urosły to się ucieszyłam bardzo, ale wiem że kolejnego przyrostu pewnie nie zobaczę przez następne kilka miesięcy.

Cytat:
Z Moim jest tak samo, ale jemu głównie chodzi o to, żebym jemu nie truła nonstop o moich "problemach", trochę mniej troszczy się o włosy innych xD

To z moim jest lepiej udaje że słucha i albo za chwile nie umie powtórzyć tego co powiedziałam (ale sucha nie ) albo patrzy mi głęboko w oczy po chwili i mówi Kocham Cię wiesz ? Więc następuje zmiana tematu bo zapominam co chciałam powiedzieć. Ewentualnie faktycznie słucha i radzi co mogłabym zrobić i jak czasem słyszę jakie głupoty wygaduje (bo przecież chce pomóc ale się nie zna) to sama zmieniam temat

Cytat:
bijum a może dorzuciłabyś gadżet obserwatorów?

O właśnie właśnie

Cytat:
Od kilku dni usiłuję dodać Listę obserowanych blogów i blogger odmawia mi współpracy ;< Gadżetów obserwatorów jeszcze nie dodałam, bo... bo glupio jakby miał być pusty

Dodałam no.

E tam głupio Ja mam jednego obserwatora którym jest... moja mama no i Ciebie bijum teraz

Ja kilka dni z rzędu chciałam dołączyć do obserwatorów Imperfecty i nie mogłam dołączyć bo jakiś głupi błąd wyskakiwał ale się w końcu udało

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ja się dołączę na pewno do obserwatorów, to już jedną czytelniczkę masz

Ja też więc już 2 albo 3
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:07   #3126
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, chyba się źle wyraziłam, albo coś.. :c to może od początku - moje włosy są bardzo słabo falowane, takie słabe 2A, jak bym się bardziej postarała, to byłyby całkiem proste (tylko napuszone jak dzikie kurczaki, po za tym w prostych się nie lubię ;c). Jak usiłuję wydobyć skręt to coś tam jest, jednak po nocy już zupełnie się rozlatuje, sucharki są nie dla mnie, a rano być głowy też nie dam rady - od dawna więc śpię w różnych instalacjach, które je delikatnie zakręcają, są na tyle podatne, że się na nich to spokojnie trzyma bez większej ilości stylizatorów. Chciałam więc zebrać Wasze ulubione dokręcające konstrukcję, żeby wypróbować wszystkiego na sobie i znaleźć tę najlepszą. Fajnie się sprawują piankowe papiloty, ale zakładać je codziennie rano i wieczorem to jakaś mordęga, po za tym już widzę minę ludzi w internacie xD
Hmm, albo ja nie umiem czytać ze zrozumieniem, nieważne w każdym bądź razie w takim razie nie bardzo pomogę, a nie stop.. mam jeden sposób który działał gdy miałam krótsze włosy troszkę niż teraz. Mianowicie, myłam włoski, poczesywałam palcami, wygniatałam w ręcznik, a potem w inny suchy zawijałam turban nie taki ciasny i tak spałam muszę to spróbować na czasie czy dam radę usnąć w tym w ogóle, ale kiedyś bez problemu

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
piankowałam sobie dzisiaj włosy na różowo, ale przy tym żółtym świetle i tak nic nie widać, będę musiała poczekać do rana
tak btw to oglądam sobie zdjęcia z wakacji i coś mi w ogóle włosy nie rosną, niby jak mierzyłam centymetrem to jest bodajże 52 cm, ale jak dla mnie to one wiecznie są do ramion
Super kolor
Stary 2014-03-18, 23:18   #3127
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

No mówię, grosze! ;]

Zgadzam się zgadzam

Cytat:
Jak tylko tu przybyłam to od razu dostałam opierdziel za sock buna co noc.
Ktoś mi nagadał i sobie zapamietałam. Takie fryzury stylizacyjne mogą połamać włosy [ sock bun do najdelikatniejszych/najluźniejszych nie nalezy,] mi np po tym włosiory wypadały bardziej i końce byłyn ostro połamane...

Ja śpię na (jak to określa Myszka i bardzo mi się to podoba) "słoneczko" i nie uznaje jakiegoś spinania czy spania w ananasie, bo na następny dzień włosy się tylko do koczka albo kucyka nadają, sprawdza się u mnie tylko spanie na "słoneczko" które też do końca zdrowe dla włosów nie jest bo się mogą ocierać i łamać. No ale nie mam pomysłu jak inaczej spać żebym nie musiała na następny dzień włosów myć.

Cytat:
No i się smiałyście ze związywania gumką od majtek!!! ;P
A ja własnie mam taki lycrowaty pasek materiału i bierę włosy w doł zbieram tym materiałem wiążąc luźną kokardkę na czubku i ananas gotowy i nic nie ciśnie, nie ciagnie

Ja od miesiąca chcę taką gumkę kupić i zrobić mniejsze, ale ponieważ nie ma nigdzie w mojej okolicy kolorowych to będę musiała jakieś gotowe kupić

Cytat:

Wróciłam,

Ciachała na sucho, poprosiłam by nie cieniowała tez za mocno bo chcę zapuścić do długości kiedy się pochorowałam a nie chcę by mi wisiał mysi ogon z 1/5 włosów. Więc podcięła co nieładne one od razu się podniosły, wyglądaja objętościowi lepiej choć nie ścinała wiele z długośći, bo powiedziała, że nie ma co radykału strzelać skoro mozna delikatnie i że widać że dbam o włosy więc katastrofy i kruszenia się nie powinno być

Fotka tego samego dnia przed i po, nie było nic myte, układane, dokręcane, tylko światło inne bo różnica 6 h. [no i do cięcia rozczesała mi loki więc sama jestem w szoku że wróciły ładnie na miejsce i nie ma szopy]

Mam wrażenie że nawet troszkę lepiej się ułożyły. W każdym razie i tak są piękne

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
Stary 2014-03-18, 23:24   #3128
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Imprefecta Na pewno będą się lepiej krecić choć przygotuj się, że na ramiona będzie mniej 'płaszczem' opadać. Podkręcą się podejrzewam. Ja jestem za bo nigdy nie komentuję Twoich fot mimo, ze włosy masz ładne tylko fryzura to taki bałagan... Cieniowanie definitywnie nada lekkości, nie mogę się więc doczekać na fotę pofryzjerową.
A ja tam lubię mój bałagan. Wyglądają na "żywe".
Cytat:
CE tam głupio Ja mam jednego obserwatora którym jest... moja mama no i Ciebie bijum teraz
I mnie
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-18, 23:35   #3129
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
A ja tam lubię mój bałagan. Wyglądają na "żywe".

I mnie

Super Bardzo się cieszę

Imperfecta
Stary 2014-03-19, 10:40   #3130
Milena_ 798
Raczkowanie

Siedze z henną na włosach już prawie godzine Pierwszy raz hennowałam się sama.Zawsze tył malowała mi siostra. Srednio sobie radziłam ale potem wpadłam na pomysł zeby wcierać w tył i skórę głowy te henne jak odżywkę i jakoś sobie poradziłam w sumie zajęło mi to 30 minut.Mam nadzieję, że jakoś w miarę będę wyglądać bo odrosty miałam z 6-7 cm
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 11:16   #3131
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
A ja na przekór śpię w rozpuszczonych - jakakolwiek forma spięcia moich włosów powoduje tym że się odgniatają w tym miejscu. A jak położę się spać w takich półmokrych to są świetne. Czasem uważam że są lepsze niż od razu po myciu Jednak staram się je przerzucać za poduszkę no ale wiecie jak to jest - czasem budzę się na włosach
a TŻ się przyzwyczaił już że włosy muszę mieć zawsze przerzucone więc sam mi przerzuca
Ja też śpię w rozpuszczonych. Jak spałam w ananasie to były brzydkie

Cytat:

Wróciłam,

Twoje włosy są piękne, i ten kolor

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Siedze z henną na włosach już prawie godzine Pierwszy raz hennowałam się sama.Zawsze tył malowała mi siostra. Srednio sobie radziłam ale potem wpadłam na pomysł zeby wcierać w tył i skórę głowy te henne jak odżywkę i jakoś sobie poradziłam w sumie zajęło mi to 30 minut.Mam nadzieję, że jakoś w miarę będę wyglądać bo odrosty miałam z 6-7 cm
Pokaż później jak Ci wyszło

Wrzuciłam swoje włosy do codzienniaka

Mam zamiar pierwszy raz kupić półprodukt do włosów. Tylko nie wiem jaką ilość wybrać. Możecie mi powiedzieć np. czy 15g Hydrolizat keratyny to dużo, na ile mniej więcej wystarczy?
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:23   #3132
iwonsia01
Zadomowienie

Ja miałam zapuszczać grzywkę i włosy na prosto, ale jednak to mi kompletnie nie pasuje:/ Wzięłam więc nożyczki i odcięłam grzywkę i pocieniowałam włosy na 1 i 2 warstwie,ale nie kucykowo tylko zwijając włosy i nacinając w kilku miejscach na całej długości. Wyszło ładnie i włosy tam odzyskały wkręt Jeszcze myślę czy nie obciąć ok 3-4 cm z długości, bo tam też średnio się kręcą.
Stary 2014-03-19, 12:26   #3133
Imperfecta
Zakorzenienie

Dziewczyny zaczynam się zastanawiać nad tym hennowaniem i już sama nie wiem co mam zrobić czytałam gdzieś, że hennować trzeba co 2 tygodnie albo i częściej a mi się to tak szczerze średnio uśmiecha że łapie dużo gorzej niż farba chemiczna i inne takie. Ale z drugiej strony boję się, że chemiczną nie złapie mi na taki kolor jak chcę no i włosów szkoda
Stary 2014-03-19, 12:32   #3134
sereniti
Zakorzenienie

co 2 tygodnie? bez przesady ja farbuję co 5 i tylko dlatego ze mi bardzo szybko rosną włosy i mam widoczny odrost, zanim zaczęłam dbać o włosy i suplementować je od wewnątrz to rosły tylko 2 cm na miesiąc więc hennowałam raz na 2-3 miesiące. zalezy też jaką hennę masz na myśli - jeśli jakąś pseudohennę typu eld czy venita to faktycznie, wypłukuje się ona szybko ale 100% zioła jak np khadi trzymają mocno tylko musisz wziąć pod uwagę ze na Twoje geste włosy 200 g to minimum a 100 g kosztuje ok 30 zł - ale wiem ze są tańsze np z polahenny - też muszę się rozejzreć za czymś tańszym bo przy tempie wzrostu moich kłaków niedługo będę musiała co miesiac kłaść hennę a używam 150 g
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 12:35   #3135
Imperfecta
Zakorzenienie

To, że na moje włosy trzeba więcej to wiedziałam od początku. normalnej farby już powoli dwa opakowania przestają mi wystarczać. Oczywiście mam na myśli Khadi, na allegro jest po 22zł jeszcze nie wiem. Boję się, że mi nie wyjdzie. Ostatnio oglądałam zdjęcia dziewczyny po hennowaniu to aż mi jej żal było, wyszła jej jakaś zebra, w ogóle równo nie złapało
Stary 2014-03-19, 12:56   #3136
sereniti
Zakorzenienie

22 zł plus wysyłka ja na szczęście mam u siebie duży sklep zielarski w którym mam khadi, rózne indyjskie kosmetyki, rosyjskie rzeczy do włosów i ogólnie mnóstwo fajnych rzeczy - zawsze się w nim rujnuję zastanawiam się czy nie zamówić czystej henny i indygo i samej pokombinować z mieszanką - za 200 g zapłacę ok 40 zł z wysyłką i starczy mi na 2 razy (podobno jest bardziej wydajne niż khadi) tylko czy efekt będzie taki dobry jak po khadi bo obecnie moje włosy są piękne - błyszczą mocno i są wizualnie gęstsze
Stary 2014-03-19, 13:01   #3137
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja już sama nie wiem. Znając mnie i tak pewnie skończę na farbie chemicznej
Stary 2014-03-19, 13:11   #3138
Joanku
Zadomowienie

Imperfecto ja rozumiem Twoje obawy bo mam kolezankę, która na słowo henna się zjeżyła, bo akurat ona nie miała dobrych doświadczeń.
Bardzo ciężko było jej zejść z czerwieni bo henna się nie wypłukuje tak jak farba chemiczna...
Ja farbuje już tylko odrost bo reszta trzyma się i nie blednie ani nic. Więc trzyma mocno i musisz uważać co robisz.
Dodatkowo własnie farby chemiczne zrobiły jej zebrę i 'kuku'...
W mojej kuchni henna to stacja małego alchemika wagi/menzurki/zioła... Przekombinowałam już chyba większość...
Co Ci mogę powiedzieć, zastanów się dobrze i albo ryzykuj albo zapomnij.
To co masz jestv ciemne [próczy tych jasnych pasm] złapie Ci naprawdopodobniej na jakiś mahoniowo czerwonawy kolor.
Te blondy mogą pomarańczem błysnąć ale jak mówię trudno to określić.
Nie wiem czy chcesz włosy rozjaśniać np. kąpielami, ale nie szkoda Ci?
Dodatkowo wszystkie tu wyją do Twojego koloru a Ty chcesz się mazać.
Mam gęste włosy i na to co widzicie na zdjęciach używam 2 opakowań żeby porzadnie włosy pokryć a nie tylko maznąć.
Ty masz dłuższe i cm więcej w kucyku.
Gra jest warta świeczki ale najpierw musisz podjąć ryzyko, no a potem to uż Ci mogę zagwarantować, że na tle żywej henny odrost będzie szary i będziesz musiała mazać chemią jak chcesz meić rudy bo henna tego tak super nie złapie.

Edit.
Co do farby chemicznej, to zdajesz sobie sprawę, że będziesz się wypłukiwac do brązów i kasztanów? Plus przy farbowanych chemicznie rudościach będziesz musiała całe włosy mazać. Bo te z kolei się wypłukują szybko, bledną i płowieją.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-19 o 13:18
Stary 2014-03-19, 13:16   #3139
Imperfecta
Zakorzenienie

Ja jestem leniem, przyznaję otwarcie, mi się nie chce. Wiem, że to źle, ale zawsze wybieram drogę najprostsza, nie zawsze dobrą, ale prostą. Dlatego właśnie jak myślę o hennie to aż mnie skręca we wszystkie strony. Farbę chemiczną rozrobię, kładę na głowę, czekam i mam. A z taką henną, choć lepiej to trudniej i to mnie odstrasza cholernie skutecznie.
Już nie mogę patrzeć na to co mam na głowie, na te 5 kolorów. Mam ochotę iść i kupić farbę czarną, byle tylko przykryło mi to wszystko na jeden kolor.
Stary 2014-03-19, 13:39   #3140
sereniti
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem leniem, przyznaję otwarcie, mi się nie chce. Wiem, że to źle, ale zawsze wybieram drogę najprostsza, nie zawsze dobrą, ale prostą. Dlatego właśnie jak myślę o hennie to aż mnie skręca we wszystkie strony. Farbę chemiczną rozrobię, kładę na głowę, czekam i mam. A z taką henną, choć lepiej to trudniej i to mnie odstrasza cholernie skutecznie.
Już nie mogę patrzeć na to co mam na głowie, na te 5 kolorów. Mam ochotę iść i kupić farbę czarną, byle tylko przykryło mi to wszystko na jeden kolor.
dla mnie te 5 kolorów wygląda bardzo ładnie i naturalnie - ja nic bym nie zmieniała na Twoim miejscu kręcone włosy są o tyle fajne że takie różnice w kolorze nie rzucają się w oczy tak jak przy prostych włosach
Stary 2014-03-19, 14:24   #3141
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
dla mnie te 5 kolorów wygląda bardzo ładnie i naturalnie - ja nic bym nie zmieniała na Twoim miejscu kręcone włosy są o tyle fajne że takie różnice w kolorze nie rzucają się w oczy tak jak przy prostych włosach
Szkoda tylko, że przez ciemniejsze pasmo przy twarzy i z tyłu ciągle wyglądam jakbym miesiąc włosów nie umyła
Stary 2014-03-19, 14:25   #3142
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
No pewnie, że tak. Wiadomno, że słoneczko rozjasnia to tu to tam i ja tam wolę tęcze 5 naturalnych kolorów i pasemek [za któe babki u fryzjera płacą krocie] Niż równomiernie pofarbowany hełm bez połowy różnicy odcienia....
[jak te zdjęcia na opakowaniach farb...]

Stary 2014-03-19, 14:53   #3143
Milena_ 798
Raczkowanie

Imprfecto
Tylko jak kładzie się hennę pierwszy raz to tak idealnie kolorystyczne zwykle nie jest u mnie było za drugim razem i kładłam henne wtedy na sprane szamponetki z joanny u mojej siostry zadowalający efekt był za chyba 4 razem piszę to tylko ze swoich doświadczeń może dziewczyny tu na forum miały inaczej i im pięknie złapało za pierwszym razem no a jak na hemicznej farbie będzie to już nie powiem bo nie wiem.

Mam nadzięje, że to nie zabrzmiało zbyt zniechęcająco. Ja polecam hennę z czystym sumieniem
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-03-19 o 14:58
Stary 2014-03-19, 15:01   #3144
Imperfecta
Zakorzenienie

No dlatego się boje, bo nie dość, że teraz mam chemię to jeszcze będę im kąpiele rozjaśniające robić i nie wiadomo co to wyjdzie
Stary 2014-03-19, 15:09   #3145
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
No dlatego się boje, bo nie dość, że teraz mam chemię to jeszcze będę im kąpiele rozjaśniające robić i nie wiadomo co to wyjdzie
nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chcesz na rudo się pomalować?
szkoda włosów na kąpiele rozjaśniajace a ciemnych Ci do twarzy
Moje stare konto
Stary 2014-03-19, 15:14   #3146
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chcesz na rudo się pomalować?
szkoda włosów na kąpiele rozjaśniajace a ciemnych Ci do twarzy
Wszyscy mówią mi jak to mi do twarzy w tym co mam. Nie mówię, że nie, ale jestem już znudzona tym kolorem... zdania nie zmienię
Stary 2014-03-19, 15:18   #3147
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Wszyscy mówią mi jak to mi do twarzy w tym co mam. Nie mówię, że nie, ale jestem już znudzona tym kolorem... zdania nie zmienię
w porządku jeśli tak bardzo potrzebujesz jakiejś zmiany to tak zrób

5,5 h z henną siedze jak do tej pory to mój rekord
Moje stare konto
Stary 2014-03-19, 15:26   #3148
Imperfecta
Zakorzenienie

O widzisz, świetnie to ujęłaś. Bardzo potrzebuję zmiany. Jeśli mam być szczera to najchętniej obcięłabym włosy do ramion jestem nimi tak znudzona i zmęczona, że już nie wiem co mam zrobić żeby było dobrze jak we wtorek wrócę z włosami połowę krótszymi to się nie zdziwcie
Stary 2014-03-19, 16:38   #3149
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, świetnie to ujęłaś. Bardzo potrzebuję zmiany. Jeśli mam być szczera to najchętniej obcięłabym włosy do ramion jestem nimi tak znudzona i zmęczona, że już nie wiem co mam zrobić żeby było dobrze jak we wtorek wrócę z włosami połowę krótszymi to się nie zdziwcie
Słoneczko Ty nasze narzekające , to Twoje włosięta i Ty masz się z nimi dobrze czuć, rób, co uważasz za stosowne i jak Tobie będzie się podobać
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:39   #3150
iwonsia01
Zadomowienie

Ja myślę Imperfecta, że jak już zadziałasz zmianą u fryzjera będziesz po części zaspokojona Twoim włosom moim zdaniem cięcie może diametralnie poprawić humor, bo ja już oczami wyobraźni widzę te Twoje włosy jak jeszcze ładniej, regularniej się kręcą

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości