|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dotka
ja wybrałabym opcje nr 2 Anesthesia: 7:00 pobudka 7:15 prysznic, sniadanie 8:50 wyjazd do fryzjerki 10:15 wizyta u kosmetyczki 11:30 ubieranie sie 12:30 wyczekiwanie na przyszlego męża 13:00 przywitanie się z gośćmi, błogosławieństwo 13:40 wyjazd do Kościoła 14:00 ![]() to tak na szybko jak sobie pomyslalam mniej wiecej
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cześć dziewczęta
ale pędzicie, jak szalone ![]() szukając spinki, znalazłam takie oto ozdoby na tort.. https://www.etsy.com/listing/1759516...d_tlp=weddings co o tym myślicie? na pewno oryginalne, ale cena też niezła
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
No to mnie zmartwiłaś. Możesz coś więcej na ten temat? Ja słyszałam, że porcje maławe, ale z tym można sobie poradzić zamawiając dodatkowe danie. I tak na pewno wybierzemy się tam i zrobimy degustację.
Na tym forum jest cisza i spokój, pojawia się jeden posta na kilka dni. Przeszukałam wątki , pytałam, bez odzewu |
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Liana Bardzo ładne filmy, wg mnie są warci swojej ceny
Co do kamerunów Myślę, że nie ma sensu patrzeć - im mniejsza cena za ich większą ilość. Widziałam gdzieś ofertę 4 kamerunów i zastanawiałam się, gdzie się pomieszczą. 1-2 osoby wystarczą, można zrobić piękny materiał. Przy 3+ kamerunach i fotografie (fotografach)_robi się tłok). A te przykre sytuacje, o których piszecie - mam nadzieję, że żadnej z nas się to nie zdarzy. Będzie pieknie ![]() Zły Jeż Witaj Cuna suknia, bardzo dobry wybór ![]() rossifumi Gratuluję zaklepania sali i negocjacji ![]() Mam do polecenia dwie makijażystki - Magdę Pakiet, drugą - Kasię Gringras - tyle, że jest z Jordanowa (albo dojazd, albo ona przyjeżdża jak jest dużo osób do malowania). annic Nie wiedziałam, że zaproszenia robisz sama - powodzenia ![]() ijaaPowodzenia z fryzurą i przymiarką ![]() kamilka ![]() Dotka 4 opcja jest najbardziej optymalna dla Was.
|
#425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dotka90 wszystkie wyjścia są dobre, najwazniejsze żeby wam było wygodnie. Co do ubierania mlodego: wielu fotografów robi tak, że najpierw jedzie do Pana Młodego, tam jakieś niby ubieranie do cyknięcia fotek - zakładanie spinek, marynarki itp, on się potem rozbiera, a foto jedzie do Młodej; własciwe ubieranie Młodego już bez fotografa Cytat:
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co myślicie o tym fotografie?
Skusiliśmy się na niego, ponieważ zależało nam na tym, aby cena nie była strasznie wysoka.. czy według Was zdjęcia wyglądają na marne, tanie i ogólnie brzydkie? http://emilcabaj.pl/ aaa.. jeszcze jedno malusie pytanko ![]() Czy pudełko na koperty Panienki będą miały czy może starym sposobem wykorzystają starszego do trzymania prezentów? ![]() Tak sie zastanawiam czy sama nie zrobić takiego pudełka (niezłe udogodnienie dla świadków, mniej stresu i jakoś ładniej to wygląda).. ceny są dość spore, a w sumie wielkiej filozofii w tym nie ma
"Miłością trzeba się opiekować - tak jak swoim dzieckiem, żeby się nie zaziębiło, nie zwariowało, nie zgubiło się, nie rozchorowało, nie zobojętniało." Edytowane przez Buczorek Czas edycji: 2014-03-19 o 20:07 |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Buczorek Bardzo dobry fotograf i będziecie mieć piękne, nastrojowe zdjęcia, jeśli go wybierzecie.
Marne, tanie i brzydkie to mozesz sobie pooglądać tutaj
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Póki co mam projekt zrobiony na wydruk (tekst z grafiką), pokupowane papier ecru i ekologiczny z kopertami, serwetki i wstążki. Ćwiczyłam malowanie róż i wychodzą, a o to bałam się najbardziej. Bo ze sklejeniem raczej dam sobie radę, w końcu robiło się jakieś makiety na studia
|
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl Dziękuję za opinię
![]() Ajjj.. bo już przeżywam.. w moim mieście wszyscy się zachwycają jednym fotografem, który jest dwa razy droższy od naszego i tak sobie myślę, że może źle wybraliśmy.. takie już stresowe myślenie ![]() Faktycznie, ta galeria, którą podesłałaś to masakra jakaś
|
#430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny kiedy iść na próbną fryzurę? Bo wydaje mi się że teraz za szybko ;( ?
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-03-19 o 20:18 |
|
|
|
|
#431 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
około 2,5tys. to przeciętne ceny za jednych z gorszych kamerzystów, kuzynka płaciła prawie 4 tys. zł bez teledysku, podziękowań, bez hd i bez połowy tego typu rzeczy i dużo gorsze nagranie... jak dla mnie warto!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wygląda pięknieCytat:
Cytat:
ja będę miała pudełko na koperty. zawsze to wygodniejsze i ładniej wygląda i zostanie na pamiątkę - przyda się
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki
Znowu mnie dopadło nic nie robienie i nie chce mi się na necie siedzieć. Gratuluje wszystkim załatwionych spraw ![]()
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia
Mój rokład dnia jest totalnie nieogarniety ???? pobudka, prysznic, śniadanie, wyjazd na sale aby ostatecznie zobaczyć czy wszystko ok. 9. 00 - fryzura - dojeżdzam do niej w ok 3 min. Kiedy kończy moją fryzurę, przyjezdza do niej mama, babcia, teściowa i szwagierka. ok 11.00 ? - makijaż - przyjezdza do mnie do domu. Reszta kobit się czesze, a mnie maluje 12.00 ??? - reszta kobit przyjezdza sie malować, a mnie skończy. CO JA POTEM MAM ROBIĆ?! chwila na relax / ewentualną ucieczke :P14.00 - przyjeżdza foto, video oraz orkiestra dęta na powitanie gości. 15. 30? - błogosławieństwo 15. 45 - wyjazd do kościoła 15. 55 - w kościele 16.00 - ślub Teraz pytanie i to nie jedno. O ktorej musze zacząć się ubierać zakładając, że na 14 muszę być już prawie na glanc bo TŻ pewnie wtedy przyjedzie, ok. 14.10 - foto/video nagrywają jego przyjazd. No i orkiestra już bedzie. Od razu po makijązu? Czy zostawić upinanie welonu gdy bedzie juz fotograf? Nie chce zeby uwieczniali jak się ubieram albo latam po domu w staniku i majtach. Ew. jakieś poprawki, właśnie welon czy buty. Plan dnia ślubnego jest dla mnie nie do ogarniecia Co do zazdrości - mnie już dwa razy w sercu ukuło. Myslałam, że to ja bede kolejną , ktora urodzi a tu zonk. Ciocia najpierw zaszał w 4 dzieckiem pomimo swoich 40 lat, teraz bratowa TŻ, z 3 dzieckiem
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-03-19 o 20:31 |
|
|
|
#434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
zakrecona_kropka też fajny pomysł z tym koszykiem
![]() patricia_pati dziękuje no właśnie, w przyrównaniu do innych fotografów, to jest bardzo tani no to fajnie, ze zdjęcia nie wydają się kiepskie Także jestem tego zdania, że te pudełko dużo lepiej wygląda niż upychający koperty do kieszeni świadek
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i wstaw jakąś fotkę, jak sie da![]() rossifumi brawa za salę ![]() Buczorek mi się podoba cornflower_girl łoooo matulu- coooo to już ja bym lepsze foty zrobiła?? jak nie "sztuczne" to znów widać pojęcie ostrości obce co niektórym
Edytowane przez milka777 Czas edycji: 2014-03-19 o 20:25 |
|
|
|
|
#437 |
|
Przyczajenie
|
Hej jestem nowa:P też w tym roku wychodzę za mąż dokładnie 26.lipca.2014 i mam nadzieje że nie zapomniałam o niczym. Bo czasu coraz mniej. Czytam wasze porady i super bo dużo rzeczy ciekawych jeszcze mogę dodać do swojego wymarzonego dnia żeby wszystko było ok.
|
#438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to bez balsamu? Uschnę bez niego Cytat:
|
||
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ślubujemy tego samego dnia
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
rossifumi, posty pojawiają się b. często
Nie raz na kilka dni ![]() Nie pamiętam nic więcej odnośnie Willi, tylko to jedzenie mi wpadło w głowę, że ponoć średnie, bo cieszyłam się, że mamy tam tylko ślub. ALe to było jkaiś czas temu, nie wiem jak teraz, ani nawet czy kucharz jest ten sam, wiec zrobcie degustacje i będzie ok ![]() Dzięki za sugestie i czekam na więcej odnośnie tego gdzie kto się ubiera. Na 99% nie wybierzemy opcji spania osobno Jednak ważne jest dla nas spać i obudzić się rano razem. Chcemy też
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
paula600324 mam ten sam dylemat
albo poproszę rodziców żeby to zgarnęli, albo nie wiem co ![]() Koleżanka miała super- miała sejf w pokoju dla nowożeńców, także zaniosła to wszystko, zamknęła i się nie martwiła, że wyparuje
|
#442 |
|
Przyczajenie
|
Super,myślę że pogodę zamówiłaś? Haha
![]() Czy wiecie może ile się płaci za papierek który jest potrzebny z urzędu? W Krakowie?
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedzieli, że mają jakąś bezpieczne koperty, do których możemy zapakować swoje koperty i oni nam je przechowają w sejfie hotelu Ale nadal się zastanawiam czy to bezpieczne Przecież nie będę liczyć po życzeniach ile jest w kopertach i czy tyle samo mi oddadzą |
|
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeny dziewczyny ale pędzicie..
Wiecie co, byłam dzisiaj w ramach zajęć z muzykoterapii na lekcji tańca z laskami z roku ![]() Babka pokazała nam podstawy walca angielskiego i wiedeńskiego, było cuuudnie dowiedziałam się o kurs, w maju idziemy ![]() Dziś jestem na etapie zmiany graweru bo okazało się że to co wybraliśmy nie zmieści się na mojej
|
|
|
|
#445 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#446 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My rajskie plaże mieliśmy po cywilnym, na Hawajach. Zostaliśmy tam mistrzami w byczeniu się Aktywność ograniczyliśmy do pływania i spacerów (+ no i raz wleźliśmy na wygasły wulkan )Cytat:
![]() Ale takie preferencje to oczywiście kwestia osobista i subiektywna ![]() Zwykle kilkunastotysięczne kwoty wyskakują, gdy sprawdzasz loty tylko w jedną stronę. W dwie są zawsze najtańsze. A pośrednie ceny znajdziesz przy lotach, gdy masz różne miejsca startów i lądowań (np. lecisz z Krakowa do San Francisco, a wracasz do domu lecąc z Los Angeles) Przykład z mojego życia : lot z Włoch do USA kosztowałby mnie 3,5tyś euro, ale jak zamówiłam od razu drugi przelot, tym razem z USA do Polski ( bilet na święta ) na tym samym numerze rezerwacji, to cena za przeloty w obie strony spadła do 1,3tyś dolarów (gdzie tu sens gdzie logika )
|
||
|
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oj ja to chyba bym się nie odważyła nacięliby mi jeszcze gazet i później wmawiali, ze takich mam łaskawych gości już chyba do bagażnika w samochodzie wolałabym to schować
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
a mi się wydaje, że to są takie specjalnie lakowane koperty, że nie da się ich otworzyc, albo łatwo udowodnic, że były naruszone o jakichś numerach czy nalepkach, tak mi się wydaje. przecież hotel często świadczy takie usługi sejfowania więc musi byc to jakoś zabezpieczone, bo mijałoby się z celem
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama mam gipsówkę i żadnego konkretnego koloru przewodniego, bo ide w klimat rustykalny. Ale gipsówka dobrze komponuje się z zielenią, którą zaproponowałaś, ale także z granatem, szaro-niebieskim, amarantem. Osobiście nie zaczwycają mnie połączenia róż i gipsówki. Bardziej podoobają mi się bardziej nieregularne kwiaty, coś na styl polnych - dla mnie gipsówka właśnie jest taka nieokiełznana, nieregularna. Koronka i gipsówka to też świetne połączenie. Dobrze też wygląda z drewnem, jutą, czy metalem. Wrzucam kilka(naście) stron, gdzie jest mnóstwo gipsówkowych dekroacji - delikatnych, prostych, ale zachwycających: http://blog.wytworniaslubow.pl/2013/03/gipsowka.html http://jaceksiwko.com/wp-content/upl...ografia-40.jpg http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...-wszystko.html http://www.prettywedding.pl/inspirac...slub-sloiczki/ https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater http://zszywka.pl/p/wazon-ze-sloika--3511115.html http://www.magnoliaweddings.pl/wp-co...8b498d47e9.jpg http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...-wszystko.html http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...arniejsza.html http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...nspiracje.html http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...utonierka.html http://pozytywneinspiracjeslubne.blo...dekoracje.html
|
|
|
#450 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to Ci wyobraźnia... Cytat:
) OTO ON Cytat:
ale mnie czesze koleżanka, więc moge sobie przy każdym farbowaniu pozwolić na próbne fryzury a na koperty albo ozdobię pudło po papierze ksero, a ja mi cierpliwości nie wystarczy, bo nie znajdę odpowiedniej tapety, to kupię takie z IKEI
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

około 2,5tys. to przeciętne ceny za jednych z gorszych kamerzystów, kuzynka płaciła prawie 4 tys. zł bez teledysku, podziękowań, bez hd i bez połowy tego typu rzeczy i dużo gorsze nagranie... jak dla mnie warto!

Ew. jakieś poprawki, właśnie welon czy buty. Plan dnia ślubnego jest dla mnie nie do ogarniecia 
albo poproszę rodziców żeby to zgarnęli, albo nie wiem co
to Ci wyobraźnia...