Korona zębowa - wątek zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 17:48   #121
Vivi12399
Raczkowanie

Dot.: Korona zębowa - wątek zbiorczy

umowilam się na wiztę jutro .. łoh.. ! aż się boję co mi zrobi.. niechce znowu jak coś to nosić tych takich ' wkładek oczekujacych' jak ja to nazywam hehe
Vivi12399 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 15:58   #122
nikodem22
Przyczajenie

Witam.
Korony robił technik ale niezbyt pasowaly. dokladnie 2 porcelanowe zeby gorny i dolny byly ciut za duze gdyz zgryz mialem tylko tymi 2 zebami. Więc po przymiarce dentysta zaczął je piłować, aż sie dokopał do sztyftów. I tak jakby "przebił" koronę.
Czy taka korona przebita a potem zamalowana porcelaną jest wytrzymała?
Czy będzie mi się przebarwiać w miejscu "sztukowania?
Czy można w ten sposób łatać koronę czy powinno się wyrobić nowe korony, a nadmiar sztyftu wcześniej przyszlifować aby warstwa porcelany była w tym miejscu grubsza?
Co powiedzieć dentyście?
nikodem22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 16:05   #123
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez nikodem22 Pokaż wiadomość
Witam.
Korony robił technik ale niezbyt pasowaly. dokladnie 2 porcelanowe zeby gorny i dolny byly ciut za duze gdyz zgryz mialem tylko tymi 2 zebami. Więc po przymiarce dentysta zaczął je piłować, aż sie dokopał do sztyftów. I tak jakby "przebił" koronę.
Czy taka korona przebita a potem zamalowana porcelaną jest wytrzymała?
Czy będzie mi się przebarwiać w miejscu "sztukowania?
Czy można w ten sposób łatać koronę czy powinno się wyrobić nowe korony, a nadmiar sztyftu wcześniej przyszlifować aby warstwa porcelany była w tym miejscu grubsza?
Co powiedzieć dentyście?
ale przebił się do sztyftu czy do czapeczki metalowej korony-to korona na metalu czy pełnoceramiczna?

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-24, 16:59   #124
Vivi12399
Raczkowanie

no i mam tego sztyfta śmiesznego..jak ja się teraz pokaże ludziom..hehe..stoje przed lustrem i się śmieje z tego jak wygladam <lol2> ale dobrze, że tylko do środy.. ! ..jak mialam to 1 wszy raz to mialam załamke..a teraz sie smieje sama z siebie przezyjemy!
Tylko powiedział, że jak skoncze 18 to mam przyjsc i zrobić sobie od rauz implanta
Stary 2007-05-25, 10:15   #125
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eta Carinae Pokaż wiadomość
Anker zawsze można wykręcic, troszkę pogłębic kanał, zrobic wicisk silikonem i odlac wkład odlewany. Wkręcane ankery to za przeproszeniem jedno wielkie nieporozumienie (czyt. jedno wielkie G...), dziewiętnasty wiek w stomatologii.
Korzeń ma kształt stożka więc i wszystko co w nim ma siedziec powinno miec podobny kształt a ankery są jak zwykłe małe śrubki z kwadratowym łbem.Tak samo grube na początku jak i na końcu. Ja na Twoim miejscu powiedziałbym dentyście,żeby to szybko wywalił i zrobił porządny odlewany wkład koronowo-korzeniowy.

przepraszam że troszkę zaśmiecam Wam wątek, ale mam pytanie odnośnie tego wkręta , bo chyba mam coś takiego.....jakoś w zeszłym roku podczas wakacji ułamał mi się ząb górna 5 , pękł w połowie tak że część od strony języka odpadła, a część od strony policzka została, dentysta wkręcił mi jakiś szyft i uzupełnił go ząb wyglada bardzo dobrze , nic mi na razie nie dolega...
Mam zatem pytanie czy powinnam usunąć tego sztyfta skoro ma on korzeń rozsadzać?Nie rozumiem również tego dlaczego nie zaproponowano mi innego rozwiązania tylko ten nieszczęsny sztyft
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-26, 10:12   #126
Vivi12399
Raczkowanie

mam pytanie. jak wyglada 'załozene' implantu.. po wyrwaniu zęba ile trzeba czekać na niego z tym głupim sztyftem w buzi ? i np czy jak jeden ząb jest zdrowy tylko jest ukruszony i trzeba go co 2 lata uzupelniać tez mocna dać implanta? i jak ewentualnie wyglada wybielanie zębów przy implantach ?
Stary 2007-06-02, 19:55   #127
Vivi12399
Raczkowanie

to jak ?
Stary 2007-06-14, 08:24   #128
enka14
Przyczajenie

korony zębowe na jedynkach

Kochani, czy ktoś może mi powiedzieć jakie jest odczucie mając założone korony zębowe. czy czuje się , że to są jakieś obce ciała?
enka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 10:13   #129
Mischa86
Przyczajenie

I ja mam założone 2 korony- na dwójkach. Moje dwójki były całkowicie zdrowymi zębami, ale były bardzo malutkie i wyglądało to nieestetycznie. Nosiłam również aparat ortodoncyjny i moj lekarz powiedzial ze efekt nie bedzie dobry, jezeli nie zaloze koronek. Zgodziłam się. Moje korony są porcelanowe ale na metalu i nie jestem z nich zadowolona. Metal prześwituje przy dziąśle, pozatym troche róznią się od reszty moich zębów (korony miałam zakłądane, podczas gdy na reszcie zębów znajdowały się zamki od aparatu i to było mylące przy wyborze koloru koron...).

Teraz pytanie: czy wymiana koron tych co mam na korony pełnoporcelanowe wiąże się z jakimś dodatkowym piłowaniem zębów? Moje dwójki były już piłowane, ale nie tak bardzo, gdyż i tak były małe i cienkie. Czy można w ogóle pełnoceramiczną korone założyć na całkiem zdrowy ząb? Bo przewijająć ten wątek czytam tylko o jakiś wkrętach w korzeń zębów;/
Mischa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 12:38   #130
Kika77
Raczkowanie

Vivi12399 a wiec jesli zab ktory masz jest zdrowy tylko ukruszony, to to co mozna z nim zrobic zalezy od tego jak duzo go brakuje.Z tego co piszesz,uzupelnienia robione przez dentyste wypadaja co 2 lata, wiec chyba nie zdaja egzaminu, jesli ten ubytek nie jest baardzo duzy mozna zrobic wklad koronowy porcelanowy inaczej zwany "onlay", wykonuje sie go takze w pracowni dentystycznej,jest pelnoceramiczny a pozniej tylko cementuje w zebie. Zarowno jednak i dentysta i technik musi byc naprawde dobry..dentysta zeby dobrze przygotowac i oszlifowac zeba, a technik zeby to pozniej dobrze i dokladnie wykonac. Innym rozwiazaniem, jest nie wyrywanie, a tylko umartwienie zeba. Szlifuje sie nastepnie zeba pozbawionego nerwu praktycznie na rowni z dziaslem pozostawiajac tylko czesc korzeniowa, nastepnie wykonuje sie wklad koronowo-korzeniowy,ktory dolna swoja czescia zacementowany jest w korzeniu zeba a gora imituje oszlifowany zab, na nim juz normalnie robi sie korone. Jest to rozwiazanie prostsze i mniej kosztowne od implantu no i trwa o wiele krocej. Zalozenie implantu jest bardziej skomplikowane, dentysta -chirurg,musi otworzyc dziaslo, dostac sie do kosci,w niej wywiercic dziure i wszczepic tam implant.. pozniej czeka sie czy implat sie przyjmie.. Jesli kosc dobrze "obrasta" implant znaczy ze sie przyjal, ale moze sie zdarzyc ze Twoje cialo "odrzuci" implant, wtedy sie juz niewiele da zrobic. Ile to dokladnie trwa nie wiem, bo to zalezy troche indywidualnie od kazdej osoby, ale tak minium ze 3-4 tyg na samo przyjecie sie implantu na pewno.No a pozniej jeszcze czas wykonania korony na tym implancie. Ja bym wybrala prostsza i tansza opcje bo dobrze zrobiony wklad i korona sa na lata, moim zdaniem implanty to ostatecznosc dla osob ktore juz zeby stracily albo jesli zeba nie da sie juz naprawde uratowac.
Pozdrawiam
Kika77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 13:02   #131
Kika77
Raczkowanie

Mischa86 korony pelnoceramiczne mozna jak najbardziej zalozyc na zdrowy zab, pod warunkiem ze mamy wystarczajaco miejsca w zgryzie i nie musimy szlifowac zeba tak duzo ,ze musi byc pozbawiony nerwu. Jesli masz zalozone korony metal-porcelana i nie bylo zadnego problemu z podnoszeniem w zgryzie, prawdopodobnie z koronami pelnoceramicznymi nie powinno tez byc problemu. Sa moim zdaniem dwa najwazniejsze warunki jakie musza byc spelnione: pierwszy to wlasnie ten, ze musi byc wystarczajaco duzo miejsca w zgryzie jak i wokol oszlifowanego zeba,aby na podbudowe ceramiczna bylo okolo 0,6-0,8 mm (taka musi miec grubosc,w zaleznosci od firmy i systemu w jakim sie ja wykonuje) na to pozniej jest napalana porcelana wiec ponad 1mm musi byc na pewno zeby nie bylo problemu z pekaniem takiej korony. Drugi warunek, to dobre oszlifowanie zeba przez dentyste,tzn ze oszlifowany zab musi dookola "stopien" czyli ze przy dziasle korona nie moze byc cienka jak ostrze noza, tylko taka grubsza oparta o ten stopien. Wielu lekarzy nie potrafi tak szlifowac..przy koronach metal-porcelana, nie jest to problemem bo mozna zrobic je "na ostrze noza" metal wytrzyma, natomiast material ceramiczny jest wytrzymaly ale pod warunkiem ze ma swoja zalecana przez producenta grubosc,jesli wiec zrobi sie cieniutkie zakonczenie, prawdopodonie moze byc problem z lamaniem sie i odpryskiwaniem korony przy samej szyjce zeba. Poza tym w tej chwili juz jest tak wiele systemow i firm ktore co chwila ulepszaja to co jest i wymyslaja nowe rozwiazania,ze juz prawie wszystko jest mozliwe Najnowszym rozwiazaniem sa maszyny ktore juz same szlifuja z bloczkow ceramicznych zarowno struktury jak i cale korony i podobno material jest jeszcze bardziej wytrzymaly. Takze zawsze nalezy sie zorientowac jakim doswiadczeniem dysponuje lekarz no i z jaka pracownia wspolpracuje, czy propnuja rozwiazania sprzed 20 lat czy juz sa w naszych czasach
pozdrawiam
Kika77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-14, 15:21   #132
mocucha
Przyczajenie

Smile Dot.: korony zębowe na jedynkach

hej
ja mam korony na dwojce i jedynce i nie mam zadnego odczucia, wygladaja jak moje wlasne zeby)
mocucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-14, 15:42   #133
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1
Dot.: korony zębowe na jedynkach

Cytat:
Napisane przez enka14 Pokaż wiadomość
Kochani, czy ktoś może mi powiedzieć jakie jest odczucie mając założone korony zębowe. czy czuje się , że to są jakieś obce ciała?
dobrze zrobione korony są w ustach niewyczuwalne...ot co, po prostu zęby

Stary 2007-06-14, 17:02   #134
soni
Raczkowanie

a czy szanse utracenia koronki sa duze ? mam martwa jedynke , ktora jest troche zszarzala , ale boje sie , ze koronka mi wypadnie i zostanie tylko spilowany kiel - a to by byla tragedia !
i przebarwia sie koronka ? tak samo jak inne zeby , czy po pewnym czasie widac roznice odcieni?
czy mozna miec jedna koronke cale zycie ?
soni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-15, 12:53   #135
enka14
Przyczajenie

dzięki za odpowiedż.masz pełnoceramiczne czy na metalu?
enka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-15, 13:56   #136
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Dlaczego ma wypaść? Jesli jest dobrze zacementowana nie powinna
Porcelana nie zmienia koloru, nie przyjmuje osadu.
Korony i mosty warto wymieniać co jakiś czas (ok. 8-10 lat)

Stary 2007-06-15, 16:38   #137
soni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
Dlaczego ma wypaść? Jesli jest dobrze zacementowana nie powinna
Porcelana nie zmienia koloru, nie przyjmuje osadu.
Korony i mosty warto wymieniać co jakiś czas (ok. 8-10 lat)
dziekuje za odpowiedz , moze jednak sie zdecyduje ... ciekawi mnie np . taka sytuacja , gdybym zalozyla koronke po wybieleniu zebow . reszta zebow wraca podobno do wczesniejszego odcienia po 2 latach , a koronka , wedlug tego , co napisalas , nie zmienia koloru , zatem bylaby w takim przypadku widoczna roznica po jakims czasie ...?
Stary 2007-06-15, 16:52   #138
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez soni Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz , moze jednak sie zdecyduje ... ciekawi mnie np . taka sytuacja , gdybym zalozyla koronke po wybieleniu zebow . reszta zebow wraca podobno do wczesniejszego odcienia po 2 latach , a koronka , wedlug tego , co napisalas , nie zmienia koloru , zatem bylaby w takim przypadku widoczna roznica po jakims czasie ...?
wybielanie warto powtarzać, zwłaszcza w przypadku gdy palisz papierosy, pijesz herbatę czy kawę. Przy wybielaniu nie występuje tylko problem z koroną ale np. z wypełnieniami które też nie ciemnieją. Zakładane po wybieleniu są jaśniejsze (dopasowane do wybielonych zębów) i jeśli nie podtrzymujesz efektu wybielania co
rok-półtora to również odróżniają się od reszty zęba.
A o jakiej koronie mówisz? Na przodzie?

Stary 2007-06-15, 17:07   #139
soni
Raczkowanie

Cytat:
wybielanie warto powtarzać, zwłaszcza w przypadku gdy palisz papierosy, pijesz herbatę czy kawę. Przy wybielaniu nie występuje tylko problem z koroną ale np. z wypełnieniami które też nie ciemnieją. Zakładane po wybieleniu są jaśniejsze (dopasowane do wybielonych zębów) i jeśli nie podtrzymujesz efektu wybielania co
rok-półtora to również odróżniają się od reszty zęba.
A o jakiej koronie mówisz? Na przodzie?
tak , na przodzie . po przeczytaniu polaczonych watkow zastanawiam sie , czy nie lepsza czasem bylaby licowka ... zab ma ladny ksztalt , jest tylko zszarzaly , no i ma w sobie dosyc spora plombe . jest martwy ,wiec obawiam sie , ze kiedys mi sie wykruszy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-15, 17:19   #140
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
tak , na przodzie . po przeczytaniu polaczonych watkow zastanawiam sie , czy nie lepsza czasem bylaby licowka ... zab ma ladny ksztalt , jest tylko zszarzaly , no i ma w sobie dosyc spora plombe . jest martwy ,wiec obawiam sie , ze kiedys mi sie wykruszy.
w takim razie licówka na początek a za jakiś czas korona- jesli jest martwy to jest kruchy i moze się ukruszyć. Nie szlifowałabym go potem pod koronę tylko zrobiła wkład koronowo-korzeniowy

Stary 2007-06-15, 17:47   #141
soni
Raczkowanie

Cytat:
w takim razie licówka na początek a za jakiś czas korona- jesli jest martwy to jest kruchy i moze się ukruszyć. Nie szlifowałabym go potem pod koronę tylko zrobiła wkład koronowo-korzeniowy
kolejny raz dziekuje za rade . nie wiem wprawdzie , co to jest wklad koronowo-korzeniowy , ale zapytam o to wszystko przy kolejnej wizycie . pozdrawiam !
Stary 2007-06-16, 13:50   #142
agabil1
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
kolejny raz dziekuje za rade . nie wiem wprawdzie , co to jest wklad koronowo-korzeniowy , ale zapytam o to wszystko przy kolejnej wizycie . pozdrawiam !
wkład jest odlewany , cementuje sie go w kanale zeba gdy nie ma korony zebowej i jest tylko korzeń. Przy zębach martwych i posiadajacych rozległe wypełnienia jest spore prawdopodobieństwo że się ukruszą dlatego często lekarze zamiast szlifować ząb pod koronę zeszlifowują go całkowicie by od razu wykonać wkład i koronę-to jest pewniejszy i solidniejszy sposób

Stary 2007-06-23, 06:32   #143
blush
Zadomowienie

Czy ktoś może mi podać orientacyjnie cenę sztyftu ze złota albo porcelanowego?? Wkrótce będę miała robioną koronę porcelanową, ale jestem uczulona na chrom i nikiel i sztyfty chromowo-niklowe i chromowo-kobaltowe(mam nadzieje ze dobrze zapamietałam) odpadają. Dentysta powidział że są sztyfty ze złota i z porcelany, tylko musi sie zorientować ile kosztują a potem mam sobie wybrać który chcę.
Czy ktoś może mi doradzić co zrobić?? Nie mam pojęcia który wygląda ładniej i jest trwalszy??
Stary 2007-07-17, 18:54   #144
blush
Zadomowienie

Hej, czy ktoś może mi odpowiedzieć?
Dentysta zaproponował mi porcelanę na czystym złocie (koszt 1tys. zł), czy jest ona trwała i estetyczna?? Zależy mi na ładnym uśmiechu i chciałabym żeby sie nie odróżniała od naturalnych zębów. Bardzo prosze o odpowiedź.
Stary 2007-07-19, 20:42   #145
Vivi12399
Raczkowanie

jaki krem albo zel albo CO KOLWIEK mam uzyc na zsiniałe dziasło po eksrakcji zeba gdzie teraz jest korona...pomozcie mi ;/
Stary 2007-07-21, 20:03   #146
Misio007
Przyczajenie

Witam,

Postanowiłem napisać w tym dziale ponieważ jest on jak najbardziej odpowiedni.
Jak w temacie chodzi mi tu o 'koronę na ząb" mam kilka pytań dotyczących właśnie tej metody modernizacji zębów.
Chciałbym opisać i jednocześnie prosić was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, a przynajmniej o kilka dobrych rad.

Mój problem zaczął się już w podstawówce gdyż poprzez aroganckie zachowanie jednego z kolegów straciłem połowę lewej jedynki.
Teraz aż wstydzę się uśmiechnąć. Miałem doklejany ząb 9 lat temu.
Wygląda to strasznie ząb ma barwę czerni i widać wyraźną różnice miedzy innymi zębami. Najgorsze jest to że przez tą właśnie lewą jedynkę, sąsiadujący ząb nabiera podobnej barwy ale dosłownie 2mm.
Nie było pieniędzy na zrobienie czegoś lepszego by to miało ręce i nogi.
Może teraz.

Pytanie do was, powiedzcie mi ile może kosztować zabieg po którym będę mógł normalnie się uśmiechnąć i jak to mniej więcej wygląda i czy naprawde trzeba chodzić tydzień bez zęba ??

Proszę o pomoc
Wszelakie rady są mi bardzo potrzebne.
Pozdrawiam.
Misio007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 16:56   #147
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misio007 Pokaż wiadomość
Witam,

Postanowiłem napisać w tym dziale ponieważ jest on jak najbardziej odpowiedni.
Jak w temacie chodzi mi tu o 'koronę na ząb" mam kilka pytań dotyczących właśnie tej metody modernizacji zębów.
Chciałbym opisać i jednocześnie prosić was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu, a przynajmniej o kilka dobrych rad.

Mój problem zaczął się już w podstawówce gdyż poprzez aroganckie zachowanie jednego z kolegów straciłem połowę lewej jedynki.
Teraz aż wstydzę się uśmiechnąć. Miałem doklejany ząb 9 lat temu.
Wygląda to strasznie ząb ma barwę czerni i widać wyraźną różnice miedzy innymi zębami. Najgorsze jest to że przez tą właśnie lewą jedynkę, sąsiadujący ząb nabiera podobnej barwy ale dosłownie 2mm.
Nie było pieniędzy na zrobienie czegoś lepszego by to miało ręce i nogi.
Może teraz.

Pytanie do was, powiedzcie mi ile może kosztować zabieg po którym będę mógł normalnie się uśmiechnąć i jak to mniej więcej wygląda i czy naprawde trzeba chodzić tydzień bez zęba ??

Proszę o pomoc
Wszelakie rady są mi bardzo potrzebne.
Pozdrawiam.
Cześć!! Właśnie jestem na etapie tygodniowego oczekiwania na nowy ząbek. To co mam w tej chwili założone w zastępstwie nie wygląda najgorzej, ale i tak źle sie z tym czuję. Na koronę trzeba tyle czekać, ponieważ technik ją wypala tak żeby idealnie pasowała do reszty Twoich zębów, poza tym moja korona jest robiona w innym mieście i muszę sobie czekać aż do mnie przyjedzie
Co do tego jak wygląda zabieg : to będziesz miał jeszcze raz udrażniany kanał, żeby można było w nim umiejscowić sztyft, na który później zakłada się koronę, martwego zęba się oszlifowuje, później bierze się odlew szczęki (żuchwy) i zgryzu, tak żeby korona była idealnie dopasowana. No i na końcu czekanko, niestety. Za leczenie kanałowe zapłaciłam 260zł, natomiast za koronę zapłacę 1000zł (porcelanową na złocie).
To by było na tyle z moje własnego doświadczenia, sorki za niefachowe słownictwo.
Pozdrawiam.
Stary 2007-08-07, 16:47   #148
OliwiaAnita
Raczkowanie

a ja miałam dzisiaj oszlifowane dwie dwójki górne , zdecydowałam się na koronki na cyrkoniach, ma ktoś taką?? zabki miałam zdrowe ale nie były do konca ukształtowane do tego przekrzywione i ścięte, ide za 2 dni na przymiarke cerkoni a za tydzien odbiór koron...strasznie sie martwie zeby wszystko było dobrze...:|
OliwiaAnita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 15:17   #149
OliwiaAnita
Raczkowanie

czy ktoś z was miał szlifowanego zdrowego zęba pod korone , jeśli tak to czy nadwrażliwość występowała i jak długo i jak silny to był ból?? mnie pobolewają te ząbki przy zimnym i jak stukam delikatnie w te ząbki oszlifowane:| martwie się bo nie chce je leczyć kanałowo :| bo to i koszty dodatkowe i szkoda zębów;(
OliwiaAnita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 20:03   #150
AaniaA
Zakorzenienie

OliwiaAnita to normalne, ze zeby oszlifowane mozesz "czuc". sa to zywe zeby, ktore beda podstawa dla korony. na razie sie nie przejmuj. daj im troche czasu. wazne, zeby zalozone koronki byly szczelne.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości