|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tytułu to trzeba coś razem wybrać, wiem że wcześniej dziewczyny też miały jakieś propozycje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zadomowienie
|
mi tak dzidziuś się wypycha ale w poprzedniej ciąży od ok 20 tygodnia macica mi się stawiała, to było na środku i takie dziwne uczucie i brzuch się tak stawiał na środku ale to normalne było.
Cytat:
Dodamy też zwykły tytuł : mamusie sierpień 2014 I który tytuł zdobędzie najwięcej głosów to go ustawimy Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2014-03-19 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zadomowienie
|
Z tą ankietą dobry pomysł, aby było prościej, bo pogubimy sie w tych tytułach. Ja proponuję:Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki. Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach, Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy:0
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Za to kocham herbatki podobnie jak Ty! Mam w domu prywatną małą herbaciarnię. Teraz musiałam zrezygnować z picia zielonej ale zostało mi całe mnóstwo innych. Sok POMARAŃCZOWY !! Mniam !! ![]() Cytat:
Jestem zakochana w tych ślicznych rzeczach!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
SUPER !!!!!
![]() |
#4866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Raczkowanie
|
Tak sobie czytam rymowane forum i zainspirowałam się staraczkami
i wyszło mi takie .... Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! ![]()
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i życzę małej księżniczki w brzuszku !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wolę tytuł bez rymowanek, ten nasz obecny jest krótki i od razu go na liście znajduję, a te rymowanki mnie denerwują bo się muszę naczytać żeby wiedzieć co i jak. ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja słyszałam opinię, że zielona herbata zawiera więcej kofeiny niż kawa więc nie jest wskazana dla kobiet w ciąży. dlatego nie piję.
![]() |
#4871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ha! Piszą, ze kofeina znajduje się także w czekoladzie ....świat się kończy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Rozeznanie
|
zaczarowanadlaniego gratki wielkie za dziewuszkę w środku
![]() ![]() ja też mam w piątek badanie połowkowe wiec prosze o kciuki już ![]() co do tytułow, ja podałam jako pierwsza, ale mój to się chowa przy waszych więc nie przypominam ![]() ![]()
#4873 | |
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny
Przywitam się jeszcze raz, od momentu kiedy do was zawitałam niestety nie było czasu na siedzenie na Wizażu. Jutro mija mi 18 tc. ![]() Za 3 tyg mamy półówkowe. Wiem, że to będzie chłopiec. w 12 tc trafiłam do szpitala z krwotokiem i podejrzeniem poronienia - to był dla nas horror. Jedno już w swoim zyciu przeżyłam, ale do tego okresu z życia już nigdy nie chce wracać ![]() ![]() ![]() Wczoraj lekarz stwierdził, że nadal jestem w grupie podwyższonego ryzyka , bo krwiak jest, może po raz kolejny się opróżnić, wiec bez szaleństw tak sobie powoli wypoczywamy z maleństwem ![]() Wczoraj podczas USG mój gin stwierdził, że on nie stawia na 100% chłopaka, niestety maluszek miał skrzyżowane nogi i był odwrócony. Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia aby było zdrowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja uwielbiam zieloną herbatę i tylko taką pijam. Mogę pić do 3 filiżanek dziennie. Podobno taka ilość nie szkodzi. Taki smutek mnie dziś dopadł, jak nigdy...wiem że nie powinnam bo maluszek wszystko czuje Edytowane przez 88Camelia88 Czas edycji: 2014-03-19 o 17:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A właśnie co wy dziewczyny myślicie o porodach rodzinnych? Bo ja jestem z moim Tż bardzo zżyta i nawet nie braliśmy pod uwagę żebym miała rodzic sama i powiem wam dziewczyny ze byłam mega zadowolona!!!!! Po pierwsze Tż mnie wspierał po drugie widział jak cierpię i dzięki temu tez zrozumiał czym jest porod i jaki jest trudny dla kobiety i teraz podchodzi z respektem do kobiet ktore urodziły SN bo wie ze to nie takie proste.....a po trzecie ta chwila kiedy dzidzius wychodzi i bierze pierwszy oddech i pierwszy raz płacze jest bezcenny Tż przecinał pępowinę i dopiero w tamtej chwili zobaczyłam ze zakochał sie w naszej córci od pierwszego wejrzenia Oczywiscie uzgodniliśmy wcześniej ze bedzie ze mną przy porodzie ale lepiej zeby nie zaglądał mi w krocze podczas porodu zeby sie nie obrzydził, uszanował moja decyzje i wszystko poszło tak jak planowaliśmy a Tż chodził dumny jak paw ![]() Teraz rozmawialiśmy tez o porodzie ze sie boje ze jak zacznę rodzic to pójdzie szybko i nie zdazymy zawieźć Zuzi do rodziców bo to godzina drogi jest a smutno mi bedzie rodzic samej a Tż zaprotestował ze nie ma możliwości żebym ja sama rodziła ze cos sie wymyśli i choćby miał nasza Zuzie zostawić z pielęgniarka na korytarzu szpitalnym to on musi byc przy porodzie bo inaczej nie wyobraża sobie nawiązania tak silnej więzi z maleństwem jaka daje porod ![]() Boje sie ze w moim przypadku bedą chcieli zrobić CC zeby nie narażać główki na uciskanie a ja tak bardzo chciałam rodzic SN ale wszystko ma swoje plusy przynajmniej bede znała dzien i godzinę i załatwię opiekę dla Zuzy wcześniej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczarowana wiedzialam jupiiii ;-) ze będzie dziewczynka. To wyprawke czas zacząć ;-) I zdrowiutkie. Mam dziś strasznego lenia cały dzień w łóżku. Udało mi się lazanie dzisiaj zrobić. ;-) pyszbat była, ale strasznie mnie po niej zgaga meczy. Śliczne zakupy dziewczyny, piękne. Ostatnio bylam a Zarze ależ tam cudne sukieneczki sa.♡ Witam nowe mamusie. Ide lody jeść mniam mniam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale żeście się napisały
![]() Ciuszki śliczne wszystkie i gratuluję poznania płci ![]() Co do alkoholu to już starając się o dziecko zrezygniwałam z niego, tak jak z branych bez większej potrzeby. Palenie rzuciłam 8 miesięcy przed zajściem w ciążę, też już z tą myślą żeby organizm zdążył się oczyścić. Ale xzy naprawdę myślicie, że kawa jest aż taka zła? Wszędzie piszą, że można dziennie wypić trzy filiżanki espresso. Ja każdy dzień zaczynam od kubka kawy z mlekiem, sypię półtorej łyżeczki zamiast dwóch jak przed ciążą. Jeśli bardzo czuję taką potrzebę, to pozwalam sobie na drugą w ciągu dnia, ale to od początku ciąży zdarzyło się może z 10 razy. Co do badań prenatalnych to ja przy usg przesiewowym robiłam test pappa, który jest refundowany tylko dla kobiet z grupy ryzyka. Ale nie pytałam, po co, kazali to robiłam ![]() Aa, jeszcze co do tych pasów, któraś pisała, że ich nie kontoluje jak się zapina na płaszcz. Otóż trzeba się zapinać pod płaszczem czy kurtką, albo na rozpiętych, generalnie pilnować żeby pas był jak najblizej ciała, inaczej nie chroni jak trzeba i może bardzo uszkodzić narządy wewnętrzne przy wypadku. Trafiłam kiedyś na taką stronę mądrą, jak odnajdę to wrzucę linka.
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Raczkowanie
|
gosia3103 nie sądzę by wypita od czasu do czasu filiżanka kawy miała by zaszkodzić. Jak we wszystkim trzeba zachować umiar. Kawa jest szkodliwa w nadmiernych ilościach, tak samo jak herbata, a często o tym się zapomina. Mnie lekarz ostatnio zapytał czy pije kawe, bo przy tak ekstremalnie niskim ciśnieniu jakie mam to nie da się funkcjonować 80/55. Po kawie skoczy mi górne w porywach do 90
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny ale dużo piszecie, jak wracam z pracy to mam co nadrabiać, sorki ze nie cytuje ale czytam na raty w wolnych chwilach a potem mi się wszystko miesza
dziewczyny śliczne ciuszki ja tez wchodzę czasem do SH ale takich larytaskow nie upolowałam na razie kupiłam jedne body i osłonkę(nie wiem jak dokładnie się na to mowi może ochraniacz) do łóżeczka z kolderka Zaczarowana gratuluje dziewczynki i ![]() co do alkoholu to ja tez nie pije w ciąży i moja polozna tez mi odradzila picia kawy chociaż ja kawoszem nigdy nie bylam wiec żadna dla mnie strata ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sondy to wątpię czy zdążymy takową przeprowadzić, trzeba coś wybrać i już ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Zakorzenienie
|
Co do kawy to ja nie piłam w I trymestrze bo po prostu było mi od niej niedobrze
![]() Od II trymestru tak jak już pisałam piję jedną, czasem dwie dziennie z mlekiem i cukrem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Zadomowienie
|
Tż wchodzi z wami do lekarza na kazdej wizycie?Moj grzecznie czeka przed drzwiami a potem mu opowiadam. Choc on mowil ze w poczekalnie wszystko slychac, ale i tak mu opowiadam
![]() Cytat:
![]() ![]() Camelia ale masz przejscia brrr mam nadzieje ze teraz juz bedzie dobrze - bede trzymala kciuki za połówkowe, też mam je za 3 tyg ![]() Mamuśka my też chcieliśmy SN rodzinny.TŻ by stał koło mojej głowy i nie zaglądał w "miejsce akcji" ![]() ![]() Jak zapach bedzie ok to bedzie ze mna a jak nie to w ostatniej fazie bedzie musial wyjsc. Ale wole by po porodzie mogl zobaczyc Dzidzie i pamietac ten moment a nie byc nieprzytomny i przytulac porcelanowa muszle do nastepnego dnia. Ech bardzo mi żal bedzie ale cóż... życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek czy do nosidełek które sa w zestawie z wozkiem np. Tako można dokupić taka baze do samochodu żeby nie trzeba zapinac pasow
![]() Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-19 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co myślicie, żebym przejrzała tą listę na pierwszej stronie i zostawiła tylko te mamusie, które się udzielają
![]() ![]() Aha i nie będę wklejać tej listy norm dla kobiet w ciąży bo już ostatnio mówiłyśmy, że te wszystkie normy dużo zależą od lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
super ze twój TZ tak cie wspiera na porodówce ,ja raczej tez pojade rodzic z moim chłopakiem ale to tez w dużym stopniu dlatego żeby az tak się nie stresować bo nie mowi az tak dobrze po ang, zresztą na usg tez ze mna jeździ. u mnie może tez się skonczyc CC ale to się okaze w 36 tyg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Rozeznanie
|
Hej babeczki
![]() U mnie demolka na całego - burzenie ścian ![]() ![]() Byłam dziś u lekarza. Miałam mieć połówkowe, ale dzidzia sobie siedziała i nic nie było w stanie ją ruszyć. Lekarz tylko powiedział, że duży dzidziuś ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() oszczędzaj się dużo i nie smuć się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||
Zadomowienie
|
jest sonda - głosować!!
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.