Mamusie sierpień 2014 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 15:43   #4861
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Szkoda, że wszystkie są tylko w tych większych miastach... U mnie nie ma nic!!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
ubranka są słodkie ale jakieś spore się wydają, albo ja mam takie maleńkie

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Nie za bardzo wiedziałam o co w tych badaniach chodzi... Myślałam, ze lekarz jakoś o tym wspomina, albo cokolwiek o tym mówi...Dopiero na wątku zauważyłam, że wy robiłyście...ale w tedy już było za późno jak dojrzałam...
Wydają się takie na zdjęciach, większość jest na 56-62 cm

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Zuken jak idzie zakładanie nowego wątku?

Jaki tytuł wybrałaś?
Bo jak jeszcze nie masz żadnego to mam propozycje :
* Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy

* sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują
Czekam aż ten wykończymy

Co do tytułu to trzeba coś razem wybrać, wiem że wcześniej dziewczyny też miały jakieś propozycje Trzeba się zdecydować na jeden! Te Twoje tytuły super
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:53   #4862
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No tak.

Mój wspominał, żeby zrobić, chociaż sam ich nie wykonuje. Powiedział nawet, że jak pacjentka odmawia zrobienia prenatalnych, to on to odnotowuje w karcie ciaży, żeby taka info była, że została poinformowana, a odmówiła świadomie.

A może zorientuj się, jak to wyglada i zrobisz chociaż to drugie?
No widzisz mnie nie poinformował... a to nie jest tak żę zazwyczaj je się robi jak się spełnia dane kryteria? Tak przynajmniej słyszałam....Jak by mi coś wspomniał to na pewno bym poszła...jak bym tu nie trafiła to nie wiedziała bym o nich...Dowiem się... heh
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 15:55   #4863
88natka
Zadomowienie

Cytat:
A wiesz co, raz na środku, raz z boku.
mi tak dzidziuś się wypycha ale w poprzedniej ciąży od ok 20 tygodnia macica mi się stawiała, to było na środku i takie dziwne uczucie i brzuch się tak stawiał na środku ale to normalne było.
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Czekam aż ten wykończymy

Co do tytułu to trzeba coś razem wybrać, wiem że wcześniej dziewczyny też miały jakieś propozycje Trzeba się zdecydować na jeden! Te Twoje tytuły super
To może dajcie jeszcze raz swoje propozycje. Zrobimy głosowanie albo zrobię ankietę.
Dodamy też zwykły tytuł : mamusie sierpień 2014
I który tytuł zdobędzie najwięcej głosów to go ustawimy

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2014-03-19 o 15:58
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:20   #4864
Moni 26
Zadomowienie

Z tą ankietą dobry pomysł, aby było prościej, bo pogubimy sie w tych tytułach. Ja proponuję:Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki. Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach, Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy:0
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:31   #4865
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Absolutnie mam takie samo podejście jak Butter. Żadnego alkoholu w ciąży- nawet minimalnych ilości.
Też jestem zdania żeby sobie odpuścić alko na te kilka miesięcy. Po co mam narażać dziecko na na wystąpienie u niego jakiś nieprawidłowości tylko dlatego, że napiłam się o ten jeden kieliszek lub szklankę za dużo....

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Jestem megaaa szczesliwa bede miala DZIEWCZYNKE : love:

na poczatku odwracala sie pupcia ale lekarka sprawdzala i juz wiadomo, ze w brzuszku siedzi Olivia

Malenka ma wymiary wzorowe mialam odrazu usg genetyczne i wszystko jest superrr !!!

JESTEM MEGAAAAAAA HAPPY

Mala wazy 326 g

co do wagi od poczatku ciazy przytylam tylko 2 kg

Dziekuje wszystkim mamusia za kciuki
G R A T U L A C J E !!! Trzymałam mocno kciuki za Was! Teraz poproszę o trzymanie ich za mnie w piątek ! Po ciuchu marzę o dziewczynce ! Ale się cieszę, że spełniły się Twoje marzenia o córci!

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Co do kawy ja nie piję i nie piłam nigdy - nie lubię fuj, natomiast lubię herbatyi czarne też, rozcieńczam je sokiem malinowym, ale staram się pić soki (pomidorowy, pomaranczowy) i herbatki owocowe.
[B]
Też jestem anty-kawowa ! Nienawidzę kawy. Tego smaku i osadu na języku....fuj!
Za to kocham herbatki podobnie jak Ty! Mam w domu prywatną małą herbaciarnię. Teraz musiałam zrezygnować z picia zielonej ale zostało mi całe mnóstwo innych.

Sok POMARAŃCZOWY !! Mniam !!

Cytat:

U mnie dzisiaj 20t0d czyli połowa ciąży kiedy to zleciało...
/
leci ten czas leci... Ja w sobotę zaczynam 22 tydzień!

Cytat:
Dziewczyny zrobiłam kilka fotek tego, co udało mi się upolować już Staram się, żeby wszystko nie było różowe, nie podoba mi się jak dziewczynka jest cała ubrana na różowo

No to chwalę się

Jestem zakochana w tych ślicznych rzeczach!!

Cytat:
Jeśli sam chce iść, to na pewno będzie zachwycony!
Co więcej, ja uważam, ale nie tylko ja, a także nauka , że można już w ciaży tworzyć więź z dzieckiem. I nie dotyczy to tylko kobiet, a również mężczyzn. Mężczyźni, którzy w ciaży uczestniczyli w badaniach, rozmawiali z partnerka o ciaży, oczekiwaniach, planach, jak to wszystko będzie wygladać, jak pojawi się dziecko, sa z nim bardziej zwiazani.
A rola kobiety w tym wszystkim jest taka, aby mężczyźnie to uniemożliwić, dopuścić do wspólnego przeżywania, ale i spytać o jego watpliwości, niepokoje
Jak to ktoś kiedyś powiedział ładnie: 'Ojca z mężczyzny nie robi dziecko, a kobieta'
Piękne słowa!!

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
ale szybko piszecie pojechałam tylko po synka do szkoły i na szybkie zakupy a tu juz dwie strony

masakra jakas cały czas bym cos jadła...
Jak zobaczyłam ile mam do nadrobienia od wczorajszego wieczora to byłam w szoku. Dziewczyny chyba chcą szybko "wykończyć" ten wątek!!

Cytat:

Jaki tytuł wybrałaś?

sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują

SUPER !!!!!

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:33   #4866
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Jestem megaaa szczesliwa bede miala DZIEWCZYNKE : love:

na poczatku odwracala sie pupcia ale lekarka sprawdzala i juz wiadomo, ze w brzuszku siedzi Olivia

Malenka ma wymiary wzorowe mialam odrazu usg genetyczne i wszystko jest superrr !!!

JESTEM MEGAAAAAAA HAPPY

Mala wazy 326 g

co do wagi od poczatku ciazy przytylam tylko 2 kg

Dziekuje wszystkim mamusia za kciuki
GRATULACJE!!!!!!! Przede wszystkim ze dzidzia jest zdrowa ale rowniez tego ze będziesz miała wymarzona córcie chociaz ja czułam ze u ciebie to bedzie dziewczynka nie wiem czemu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:50   #4867
angelika__2014
Raczkowanie

Tak sobie czytam rymowane forum i zainspirowałam się staraczkami
i wyszło mi takie ....

Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ !

"...pukasz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 16:50   #4868
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Też jestem zdania żeby sobie odpuścić alko na te kilka miesięcy. Po co mam narażać dziecko na na wystąpienie u niego jakiś nieprawidłowości tylko dlatego, że napiłam się o ten jeden kieliszek lub szklankę za dużo....

G R A T U L A C J E !!! Trzymałam mocno kciuki za Was! Teraz poproszę o trzymanie ich za mnie w piątek ! Po ciuchu marzę o dziewczynce ! Ale się cieszę, że spełniły się Twoje marzenia o córci!
trzymamy trzymamy
i życzę małej księżniczki w brzuszku !!

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 16:58   #4869
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
też tak mam od wczoraj, cały czas coś podjadam. Właśnie żeby nie zjeść kolejnej kanapki zjadłam 2 banany
Ja mam fazę na jabłka…

Cytat:

Czekam aż ten wykończymy

Z tytułem to można odpalić sondę, chyba założycielka wątku może coś takiego zrobić.
Ja wolę tytuł bez rymowanek, ten nasz obecny jest krótki i od razu go na liście znajduję, a te rymowanki mnie denerwują bo się muszę naczytać żeby wiedzieć co i jak.

Cytat:

Też jestem anty-kawowa ! Nienawidzę kawy. Tego smaku i osadu na języku....fuj!
Za to kocham herbatki podobnie jak Ty! Mam w domu prywatną małą herbaciarnię. Teraz musiałam zrezygnować z picia zielonej ale zostało mi całe mnóstwo innych.

Sok POMARAŃCZOWY !! Mniam !!

leci ten czas leci... Ja w sobotę zaczynam 22 tydzień!

Jestem zakochana w tych ślicznych rzeczach!!

Piękne słowa!!

Jak zobaczyłam ile mam do nadrobienia od wczorajszego wieczora to byłam w szoku. Dziewczyny chyba chcą szybko "wykończyć" ten wątek!!

sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują

SUPER !!!!!
Ale jak to zrezygnowałaś z zielonej, szkodliwa jest w ciąży czy jak? Ja ją piję….
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:13   #4870
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
trzymamy trzymamy
i życzę małej księżniczki w brzuszku !!

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja mam fazę na jabłka…

Z tytułem to można odpalić sondę, chyba założycielka wątku może coś takiego zrobić.
Ja wolę tytuł bez rymowanek, ten nasz obecny jest krótki i od razu go na liście znajduję, a te rymowanki mnie denerwują bo się muszę naczytać żeby wiedzieć co i jak.

Ale jak to zrezygnowałaś z zielonej, szkodliwa jest w ciąży czy jak? Ja ją piję….
Jabłka też szamam .... wszystkie owoce mogę jeść tonami.

Ja słyszałam opinię, że zielona herbata zawiera więcej kofeiny niż kawa więc nie jest wskazana dla kobiet w ciąży. dlatego nie piję.

"...pukasz
Stary 2014-03-19, 17:22   #4871
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Jabłka też szamam .... wszystkie owoce mogę jeść tonami.

Ja słyszałam opinię, że zielona herbata zawiera więcej kofeiny niż kawa więc nie jest wskazana dla kobiet w ciąży. dlatego nie piję.
Tutaj piszą, że zielona jest ok. Ilość przyjmowanej kofeiny to do 200 mg dziennie. Taka ilość to w przeliczeniu 3-4 filiżanki zielonej herbaty.
Ha! Piszą, ze kofeina znajduje się także w czekoladzie ....świat się kończy.
Stary 2014-03-19, 17:24   #4872
AgnesD
Rozeznanie

zaczarowanadlaniego gratki wielkie za dziewuszkę w środku no i za jej zdrowie

ja też mam w piątek badanie połowkowe wiec prosze o kciuki już

co do tytułow, ja podałam jako pierwsza, ale mój to się chowa przy waszych więc nie przypominam - najlepsza bedzie sonda i głosowanko
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:52   #4873
88Camelia88
Raczkowanie

Hej, dziewczyny
Przywitam się jeszcze raz, od momentu kiedy do was zawitałam niestety nie było czasu na siedzenie na Wizażu.

Jutro mija mi 18 tc. Termin 20 sierpień.
Za 3 tyg mamy półówkowe.
Wiem, że to będzie chłopiec. w 12 tc trafiłam do szpitala z krwotokiem i podejrzeniem poronienia - to był dla nas horror. Jedno już w swoim zyciu przeżyłam, ale do tego okresu z życia już nigdy nie chce wracać Okazało się, że był bardzo duży krwiak. Miesiąc leżenia, wstawanie tylko do łazienki, mnóstwo leków. Powoli wszystko się stabilizuje. W szpitalu USG trwało bardzo długo, dwóch lekarzy mnie badało i Pani doktor stwierdziła, że to na bank chłopiec Padł wtedy tekst "widzi Pani jakie jajka? chłop jak nic ! "

Wczoraj lekarz stwierdził, że nadal jestem w grupie podwyższonego ryzyka , bo krwiak jest, może po raz kolejny się opróżnić, wiec bez szaleństw tak sobie powoli wypoczywamy z maleństwem
Wczoraj podczas USG mój gin stwierdził, że on nie stawia na 100% chłopaka, niestety maluszek miał skrzyżowane nogi i był odwrócony.
Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia aby było zdrowe Mój TŻ wszystkim już się dumnie chwali, że będzie to syn

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja mam fazę na jabłka…

......

Ja też jjem jabłka po kilka dziennie. Tydz temu nie wiadomo skąd zachciało mi sie zupy burakowej okazało się, że morfologia mi spada troszkę i położna kazała mi jeść buraki i garściami natkę pietruszki, ale ja po ostatnim obżarstwie buraczkami już nie mogę na nie patrzeć

Ja uwielbiam zieloną herbatę i tylko taką pijam. Mogę pić do 3 filiżanek dziennie. Podobno taka ilość nie szkodzi.
Taki smutek mnie dziś dopadł, jak nigdy...wiem że nie powinnam bo maluszek wszystko czuje

Edytowane przez 88Camelia88
Czas edycji: 2014-03-19 o 17:55
88Camelia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 17:57   #4874
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli sam chce iść, to na pewno będzie zachwycony!
Co więcej, ja uważam, ale nie tylko ja, a także nauka , że można już w ciaży tworzyć więź z dzieckiem. I nie dotyczy to tylko kobiet, a również mężczyzn. Mężczyźni, którzy w ciaży uczestniczyli w badaniach, rozmawiali z partnerka o ciaży, oczekiwaniach, planach, jak to wszystko będzie wygladać, jak pojawi się dziecko, sa z nim bardziej zwiazani.
A rola kobiety w tym wszystkim jest taka, aby mężczyźnie to uniemożliwić, dopuścić do wspólnego przeżywania, ale i spytać o jego watpliwości, niepokoje
Jak to ktoś kiedyś powiedział ładnie: 'Ojca z mężczyzny nie robi dziecko, a kobieta'
Zuken napewno twój Tż bedzie zachwycony szczególnie z 3/4D ja teraz widziałam w 3d i mój Tż sie poplakal jak zobaczył te małe rączki jakby na żywo widział i mała piąstki zaciskala i buzke taka słodka miała i ustka duże po tatusiu cos niesamowitego!!!!!! I zgodzę sie z tobą butterbear ze więź z ojcem tworzy sie juz w ciazy, moja Zuzia poznawała głosy ktore słyszała jeszcze w brzuszku hehe najbardziej to moja Weronikę kojarzyła bo ta to cała ciaze krzyczała do brzuszka i głaskała go ale i tak najważniejszy był dla nas porod

A właśnie co wy dziewczyny myślicie o porodach rodzinnych? Bo ja jestem z moim Tż bardzo zżyta i nawet nie braliśmy pod uwagę żebym miała rodzic sama i powiem wam dziewczyny ze byłam mega zadowolona!!!!! Po pierwsze Tż mnie wspierał po drugie widział jak cierpię i dzięki temu tez zrozumiał czym jest porod i jaki jest trudny dla kobiety i teraz podchodzi z respektem do kobiet ktore urodziły SN bo wie ze to nie takie proste.....a po trzecie ta chwila kiedy dzidzius wychodzi i bierze pierwszy oddech i pierwszy raz płacze jest bezcenny Tż przecinał pępowinę i dopiero w tamtej chwili zobaczyłam ze zakochał sie w naszej córci od pierwszego wejrzenia

Oczywiscie uzgodniliśmy wcześniej ze bedzie ze mną przy porodzie ale lepiej zeby nie zaglądał mi w krocze podczas porodu zeby sie nie obrzydził, uszanował moja decyzje i wszystko poszło tak jak planowaliśmy a Tż chodził dumny jak paw

Teraz rozmawialiśmy tez o porodzie ze sie boje ze jak zacznę rodzic to pójdzie szybko i nie zdazymy zawieźć Zuzi do rodziców bo to godzina drogi jest a smutno mi bedzie rodzic samej a Tż zaprotestował ze nie ma możliwości żebym ja sama rodziła ze cos sie wymyśli i choćby miał nasza Zuzie zostawić z pielęgniarka na korytarzu szpitalnym to on musi byc przy porodzie bo inaczej nie wyobraża sobie nawiązania tak silnej więzi z maleństwem jaka daje porod

Boje sie ze w moim przypadku bedą chcieli zrobić CC zeby nie narażać główki na uciskanie a ja tak bardzo chciałam rodzic SN ale wszystko ma swoje plusy przynajmniej bede znała dzien i godzinę i załatwię opiekę dla Zuzy wcześniej...

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-19 o 18:05
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:30   #4875
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaki tytuł wybrałaś?

Super;-)

Cytat:
Z tą ankietą dobry pomysł, aby było prościej, bo pogubimy sie w tych tytułach. Ja proponuję:Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki. Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach, Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy:0
Z ankieta to dobry pomysł. Ten z serduszkiem ♡

Zaczarowana wiedzialam jupiiii ;-) ze będzie dziewczynka. To wyprawke czas zacząć ;-)
I zdrowiutkie.

Mam dziś strasznego lenia cały dzień w łóżku.

Udało mi się lazanie dzisiaj zrobić. ;-) pyszbat była, ale strasznie mnie po niej zgaga meczy.

Śliczne zakupy dziewczyny, piękne. Ostatnio bylam a Zarze ależ tam cudne sukieneczki sa.♡

Witam nowe mamusie.
Ide lody jeść mniam mniam

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:37   #4876
gosia3103
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale żeście się napisały
Ciuszki śliczne wszystkie i gratuluję poznania płci
Co do alkoholu to już starając się o dziecko zrezygniwałam z niego, tak jak z branych bez większej potrzeby. Palenie rzuciłam 8 miesięcy przed zajściem w ciążę, też już z tą myślą żeby organizm zdążył się oczyścić.
Ale xzy naprawdę myślicie, że kawa jest aż taka zła? Wszędzie piszą, że można dziennie wypić trzy filiżanki espresso. Ja każdy dzień zaczynam od kubka kawy z mlekiem, sypię półtorej łyżeczki zamiast dwóch jak przed ciążą. Jeśli bardzo czuję taką potrzebę, to pozwalam sobie na drugą w ciągu dnia, ale to od początku ciąży zdarzyło się może z 10 razy.
Co do badań prenatalnych to ja przy usg przesiewowym robiłam test pappa, który jest refundowany tylko dla kobiet z grupy ryzyka. Ale nie pytałam, po co, kazali to robiłam na szczęście wszystko było ok.
Aa, jeszcze co do tych pasów, któraś pisała, że ich nie kontoluje jak się zapina na płaszcz. Otóż trzeba się zapinać pod płaszczem czy kurtką, albo na rozpiętych, generalnie pilnować żeby pas był jak najblizej ciała, inaczej nie chroni jak trzeba i może bardzo uszkodzić narządy wewnętrzne przy wypadku. Trafiłam kiedyś na taką stronę mądrą, jak odnajdę to wrzucę linka.

Edytowane przez gosia3103
Czas edycji: 2014-03-19 o 18:40
gosia3103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 18:44   #4877
88Camelia88
Raczkowanie

gosia3103 nie sądzę by wypita od czasu do czasu filiżanka kawy miała by zaszkodzić. Jak we wszystkim trzeba zachować umiar. Kawa jest szkodliwa w nadmiernych ilościach, tak samo jak herbata, a często o tym się zapomina. Mnie lekarz ostatnio zapytał czy pije kawe, bo przy tak ekstremalnie niskim ciśnieniu jakie mam to nie da się funkcjonować 80/55. Po kawie skoczy mi górne w porywach do 90
88Camelia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:23   #4878
pati1078
Rozeznanie

cześć dziewczyny ale dużo piszecie, jak wracam z pracy to mam co nadrabiać, sorki ze nie cytuje ale czytam na raty w wolnych chwilach a potem mi się wszystko miesza
dziewczyny śliczne ciuszki ja tez wchodzę czasem do SH ale takich larytaskow nie upolowałam na razie kupiłam jedne body i osłonkę(nie wiem jak dokładnie się na to mowi może ochraniacz) do łóżeczka z kolderka

Zaczarowana gratuluje dziewczynki i widzisz wyszlo tak samo jak u mnie wszyscy mówili ze chłopak a to dziewczynka.

co do alkoholu to ja tez nie pije w ciąży i moja polozna tez mi odradzila picia kawy chociaż ja kawoszem nigdy nie bylam wiec żadna dla mnie strata ale musze wam powiedziac ze jak moja siostra była w ciąży i miała mało krwinek czerwonych to lekarz kazal jej wypijać trochę czerwonego wina utartego z zoltkiem gdzie mnie to bardzo dziwi bo ani surowych jajek ani alkoholu nie wolno w ciazy
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:25   #4879
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie za bardzo wiedziałam o co w tych badaniach chodzi... Myślałam, ze lekarz jakoś o tym wspomina, albo cokolwiek o tym mówi...Dopiero na wątku zauważyłam, że wy robiłyście...ale w tedy już było za późno jak dojrzałam...

a wy dziewczyny wszystkie robiłyście te badania prenatalne?
ja nie robiłam badań prenatalnych, robiłam jedynie tzw. usg genetyczne między 12 a 13 tygodniem. Z tego co ja się orientuję to badania prenatalne robi się w przypadku podejrzeń wad genetycznych i kobiet po 35r.ż.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:28   #4880
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
i wyszło mi takie ....

Ja jestem za tym tytułem bo jako jedyny mówi o przyszłych tatusiach i uważam, że jest oryginalny!!!

Co do sondy to wątpię czy zdążymy takową przeprowadzić, trzeba coś wybrać i już
Stary 2014-03-19, 19:33   #4881
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem za tym tytułem bo jako jedyny mówi o przyszłych tatusiach i uważam, że jest oryginalny!!!

Co do sondy to wątpię czy zdążymy takową przeprowadzić, trzeba coś wybrać i już
No to weźmy pierwszy lepszy tytuł z brzegu, w końcu nikt o tych tytułach nie myśli aż tak bardzo jak klika
Stary 2014-03-19, 19:35   #4882
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Co do kawy to ja nie piłam w I trymestrze bo po prostu było mi od niej niedobrze

Od II trymestru tak jak już pisałam piję jedną, czasem dwie dziennie z mlekiem i cukrem Powiem Wam, że przed ciążą dzień zaczynałam od kawy i papierosa (wiem, niezbyt to zdrowe) no i jak zrezygnowałam z obydwóch rzeczy to mój metabolizm trochę stanął w miejscu, wiecie o co chodzi kawa i fajki pędzą Jak wróciłam do porannej kawy (tym razem ze śniadankiem) to wszystko wróciło do normy także myślę, że w tym przypadku kawa bardziej pomaga niż szkodzi
Stary 2014-03-19, 19:52   #4883
Optymistka26
Zadomowienie

Tż wchodzi z wami do lekarza na kazdej wizycie?Moj grzecznie czeka przed drzwiami a potem mu opowiadam. Choc on mowil ze w poczekalnie wszystko slychac, ale i tak mu opowiadam Na USG go biore ale to oddzielne wizyty, u innego lekarza i planowo bede ich miala 3 albo 4 w ciazy (tylko te obowiazkowe).

Cytat:
ależ mnie to rozczuliło najlepsze!!

Camelia
ale masz przejscia brrr mam nadzieje ze teraz juz bedzie dobrze - bede trzymala kciuki za połówkowe, też mam je za 3 tyg

Mamuśka my też chcieliśmy SN rodzinny.TŻ by stał koło mojej głowy i nie zaglądał w "miejsce akcji" ale raczej z tego nic nie wyjdzie przez alergie TŻ Na zapach niektorych odkażaczy szpitalnych mdleje a potem cały dzien na zmiane wymiotuje i spi+nie wie co sie z nim dzieje. Podobno przy porodzie tych srodkow stosuja mnostwo.
Jak zapach bedzie ok to bedzie ze mna a jak nie to w ostatniej fazie bedzie musial wyjsc. Ale wole by po porodzie mogl zobaczyc Dzidzie i pamietac ten moment a nie byc nieprzytomny i przytulac porcelanowa muszle do nastepnego dnia. Ech bardzo mi żal bedzie ale cóż... życie.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 19:53   #4884
pati1078
Rozeznanie

dziewczyny a ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek czy do nosidełek które sa w zestawie z wozkiem np. Tako można dokupić taka baze do samochodu żeby nie trzeba zapinac pasow

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:01
Stary 2014-03-19, 19:54   #4885
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny co myślicie, żebym przejrzała tą listę na pierwszej stronie i zostawiła tylko te mamusie, które się udzielają? Niektóre osoby tylko się przedstawiły i od tego czasu ich nie ma, połowę nicków nawet nie kojarzę

Aha i nie będę wklejać tej listy norm dla kobiet w ciąży bo już ostatnio mówiłyśmy, że te wszystkie normy dużo zależą od lekarza
Stary 2014-03-19, 20:00   #4886
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Zuken napewno twój Tż bedzie zachwycony szczególnie z 3/4D ja teraz widziałam w 3d i mój Tż sie poplakal jak zobaczył te małe rączki jakby na żywo widział i mała piąstki zaciskala i buzke taka słodka miała i ustka duże po tatusiu cos niesamowitego!!!!!! I zgodzę sie z tobą butterbear ze więź z ojcem tworzy sie juz w ciazy, moja Zuzia poznawała głosy ktore słyszała jeszcze w brzuszku hehe najbardziej to moja Weronikę kojarzyła bo ta to cała ciaze krzyczała do brzuszka i głaskała go ale i tak najważniejszy był dla nas porod

A właśnie co wy dziewczyny myślicie o porodach rodzinnych? Bo ja jestem z moim Tż bardzo zżyta i nawet nie braliśmy pod uwagę żebym miała rodzic sama i powiem wam dziewczyny ze byłam mega zadowolona!!!!! Po pierwsze Tż mnie wspierał po drugie widział jak cierpię i dzięki temu tez zrozumiał czym jest porod i jaki jest trudny dla kobiety i teraz podchodzi z respektem do kobiet ktore urodziły SN bo wie ze to nie takie proste.....a po trzecie ta chwila kiedy dzidzius wychodzi i bierze pierwszy oddech i pierwszy raz płacze jest bezcenny Tż przecinał pępowinę i dopiero w tamtej chwili zobaczyłam ze zakochał sie w naszej córci od pierwszego wejrzenia

Oczywiscie uzgodniliśmy wcześniej ze bedzie ze mną przy porodzie ale lepiej zeby nie zaglądał mi w krocze podczas porodu zeby sie nie obrzydził, uszanował moja decyzje i wszystko poszło tak jak planowaliśmy a Tż chodził dumny jak paw

Teraz rozmawialiśmy tez o porodzie ze sie boje ze jak zacznę rodzic to pójdzie szybko i nie zdazymy zawieźć Zuzi do rodziców bo to godzina drogi jest a smutno mi bedzie rodzic samej a Tż zaprotestował ze nie ma możliwości żebym ja sama rodziła ze cos sie wymyśli i choćby miał nasza Zuzie zostawić z pielęgniarka na korytarzu szpitalnym to on musi byc przy porodzie bo inaczej nie wyobraża sobie nawiązania tak silnej więzi z maleństwem jaka daje porod

Boje sie ze w moim przypadku bedą chcieli zrobić CC zeby nie narażać główki na uciskanie a ja tak bardzo chciałam rodzic SN ale wszystko ma swoje plusy przynajmniej bede znała dzien i godzinę i załatwię opiekę dla Zuzy wcześniej...

super ze twój TZ tak cie wspiera na porodówce ,ja raczej tez pojade rodzic z moim chłopakiem ale to tez w dużym stopniu dlatego żeby az tak się nie stresować bo nie mowi az tak dobrze po ang, zresztą na usg tez ze mna jeździ. u mnie może tez się skonczyc CC ale to się okaze w 36 tyg
Stary 2014-03-19, 20:11   #4887
Aisog1987
Rozeznanie

Hej babeczki
U mnie demolka na całego - burzenie ścian kurz jest wszędzie

Byłam dziś u lekarza. Miałam mieć połówkowe, ale dzidzia sobie siedziała i nic nie było w stanie ją ruszyć. Lekarz tylko powiedział, że duży dzidziuś

Pozdrawiam ciepło
Stary 2014-03-19, 20:23   #4888
88natka
Zadomowienie

Cytat:
i wyszło mi takie ....

świetny tytuł!
Cytat:
Napisane przez 88Camelia88 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny
Przywitam się jeszcze raz, od momentu kiedy do was zawitałam niestety nie było czasu na siedzenie na Wizażu.

Jutro mija mi 18 tc. Termin 20 sierpień.
Za 3 tyg mamy półówkowe.
Wiem, że to będzie chłopiec. w 12 tc trafiłam do szpitala z krwotokiem i podejrzeniem poronienia - to był dla nas horror. Jedno już w swoim zyciu przeżyłam, ale do tego okresu z życia już nigdy nie chce wracać Okazało się, że był bardzo duży krwiak. Miesiąc leżenia, wstawanie tylko do łazienki, mnóstwo leków. Powoli wszystko się stabilizuje. W szpitalu USG trwało bardzo długo, dwóch lekarzy mnie badało i Pani doktor stwierdziła, że to na bank chłopiec Padł wtedy tekst "widzi Pani jakie jajka? chłop jak nic ! "

Wczoraj lekarz stwierdził, że nadal jestem w grupie podwyższonego ryzyka , bo krwiak jest, może po raz kolejny się opróżnić, wiec bez szaleństw tak sobie powoli wypoczywamy z maleństwem
Wczoraj podczas USG mój gin stwierdził, że on nie stawia na 100% chłopaka, niestety maluszek miał skrzyżowane nogi i był odwrócony.
Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia aby było zdrowe Mój TŻ wszystkim już się dumnie chwali, że będzie to syn

Ja też jjem jabłka po kilka dziennie. Tydz temu nie wiadomo skąd zachciało mi sie zupy burakowej okazało się, że morfologia mi spada troszkę i położna kazała mi jeść buraki i garściami natkę pietruszki, ale ja po ostatnim obżarstwie buraczkami już nie mogę na nie patrzeć

Ja uwielbiam zieloną herbatę i tylko taką pijam. Mogę pić do 3 filiżanek dziennie. Podobno taka ilość nie szkodzi.
Taki smutek mnie dziś dopadł, jak nigdy...wiem że nie powinnam bo maluszek wszystko czuje
hej mam nadzieję że teraz już będziesz częstym gościem
oszczędzaj się dużo i nie smuć się
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość

mój też był przy porodzie i nawet wszystko widział dużo mi pomagał, taka pomoc jest nie oceniona

niespodzianka
Stary 2014-03-19, 20:25   #4889
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co myślicie, żebym przejrzała tą listę na pierwszej stronie i zostawiła tylko te mamusie, które się udzielają? Niektóre osoby tylko się przedstawiły i od tego czasu ich nie ma, połowę nicków nawet nie kojarzę

Aha i nie będę wklejać tej listy norm dla kobiet w ciąży bo już ostatnio mówiłyśmy, że te wszystkie normy dużo zależą od lekarza
w innych wątkach jest coś takiego jak mamy zaginione i tam wpisują osoby, które się nie udzielały. W sumie to wszyatko jedno chyba, skoro się w ogóle nie udzielają, to można nie wpisywać chyba, chociaż ja się tak średnio znam na tym...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 20:31   #4890
88natka
Zadomowienie

jest sonda - głosować!!

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:

wrzuć je do "zaginione" - przynajmniej jak kiedyś wrócą nie będzie trzeba wpisywać od nowa tylko skopiować i wkleić na listę. Jest parę mam które np poprosiły o wpisanie przez pw i nigdy nie napisały na forum. A pierwsza strona to Twoja inwencja twórcza, ja wklejałam to o co prosiłyście żebym wkleiła
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Hej babeczki
U mnie demolka na całego - burzenie ścian kurz jest wszędzie

Byłam dziś u lekarza. Miałam mieć połówkowe, ale dzidzia sobie siedziała i nic nie było w stanie ją ruszyć. Lekarz tylko powiedział, że duży dzidziuś

Pozdrawiam ciepło
u mnie też łączę się w bólu (kurzu) ale już nie długo i będzie u nas czysto i pięknie

niespodzianka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości