|
|
#1771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Smarrita mi się zdążyło tylko raz w kolejce do kasy że ktoś chciał mnie przepuścić a na dodatek była to starsza pani taka naprawdę babcinka, która pchala przed sobą wózek, na którym miała butlę z tlenem do którego była podłączona. Byłam tak zszokowana że oczywiście nie skorzystałam. A wszyscy inni młodzi i kobiety to jestem dla nich niewidzialna, albo jak mówisz jeszcze przyspieszają kroku do kasy .... smutne to strasznie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz mnie przepuściły kobietki do laboratorium- jedna bo urodziła 4 dzieci więc wie jak to jest a inne bo im głupio było jak tak powiedziała, raz mnie przepuścił młody Pan na poczcie, reszta to niemiłe sytuacje głownie w kasach pierwszeństwa w których stali sami mężczyźni ok. 50 i którzy ponoć mają grupy inwalidzkie Ostatnio jak chodzę z małżem na zakupy a naprawdę już mam mało sił to mam ich w nosie i bez pardonu się przepycham na sam przód. Ostatnio gdyby spojrzenia mogły zabić to już bym była martwa bo babeczka stała z kilkoma zakupami i nie łaska było jej nawet się odsunąć bym mogła przejść. Ale na litość boską są kasy do 10 artykułów i są kasy pierwszeństwa i to nie są te same kasy ![]() Komunikacją nie jeżdżę, w kościele sobie zawsze zajmuje wcześniej miejsce więc nie mam innych doświadczeń ale obawiam się, ze mogłoby być podobnie- stałabym i tyle. I gdzie jest to "więcej życzliwości dla kobiet w ciąży"
|
|
|
#1773 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja płacze jak wkładamy do fotelika i idziemy do samochodu. Jak samochód rusza to jest cisza ![]() Cytat:
a najlepsze, że herbatę piję bez cytryny i bez cukru, tylko zalewam i już, ale moja mi nie smakuje ![]() Bardzo miły pan Mnie w ciąży nikt nigdzie nie przepuścił
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Ile chodzicie w gaciach siateczkowych?
|
#1776 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja tez dzisiaj zmienilam poradnie i zapisalismy sie do niej cala rodzina, mam nadzieje ze tez bede zadowolona ![]() Polozna niestety dopiero w piatek bedzie ale jak sobie tyle radzilismy to teraz sie nie spieszy - jedyny problem mamy z kapiela bo maly sie drze jakby go zarzynali i wierzga strasznie ![]() Ja tez Ci tego zycze, czego sobie zyczysz A autem my jeszcze nie mielismy okazji jechac oprocz ze szpitala wiec nie wiem. Pogode mamy beznadziejna wiec z utesknieniem czekam na spacer ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-19 o 21:21 |
|||
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nie ma takiego czego, ze kobiety w ciazy maja pierwszenstwo. Wszedzie sie czeka tak samo jak inni.
Zreszta ja jakos tego szczegolnie nie oczekiwalam, moze dlateog mnie to nie rusza.
|
#1778 |
|
Moderator
|
A czapusie masz wiazana?
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna mentalnosc i nikt sie nie denerwuje.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1780 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie oczekuję, dlatego zawsze w kolejce grzecznie stoję, ale nie powiem miło jest jak ktoś czasem przepuści w kolejce, albo ustąpi miejsca siedzącego. Samej też mi się zdarzyło, będą teraz w ciązy przepuścić laskę, która tylko z winem stała a ja miałam wózek zakupów. Ale co innego jak ktoś grzecznie stoi i czeka a co innego jak ktoś się sam wciska i to przed ciężarną.
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny ... ja z doskoku 2 dni nie mialam internetu ani tel stacjonarnego ...
w poniedziałek wyszłysmy wiec dziekujemy za kciuki , mała troche jeszcze zażółcona ale ok wazyła przy urodzeniu 3010 i spadła d0 2750 w jedna noc przybrała 50 gram i wyszłysmy z waga 2800 mała by cycała i cycała budzi sie co 2/3 godz na mleczko i pije expresem max 10 min ..za to masowo brudzi pieluchy naraze spokonjna za to Amelia masakra musze jej ciagle pilnować bo chce duzo sama opis porodu napisze w pozniejszym czasie bo chodz miałam szybki i nie wspominam go zle były chwile grozy jak narazie GRATULACJE dla wszystkich mamusiek DZIEKUJE za brokuły i kciuki podczytuje was w tel ale zle sie pisze ... trzymam kciuki za rodzace i przesyłam
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-03-19 o 21:45 |
|
|
|
#1782 | |
|
Moderator
|
To moze jakby jej doszyc sznureczki i zawiazac to by sie trzymala?
Cytat:
![]() Zazdroszcze karmienia co 2-3 godz przez 10 min.
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia we wszystkim
|
|
#1784 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak sobie dzisiaj uswiadomilam, ze przeciez moj syn potrzebuje jakiejs poscieli badz kocyka do wozka. Czyz nie? Wogole wylecialo mi to z glowy. Chcialam na prezent kocyk minky, myslicie ze sie nada? Gdzies widzialam tez takie poduszeczki. Mam jeszcze ten otulaczek z lidla. Wogole nie wiem o co chodzi ale boje sie poduszek i do lozeczka i do wozka. Skoro mi jest bez niej niewygodnie to pewnie synu tez nie bedzie sie czul komfortowo, ale mimo wszystko mam jakies dziwne obawy...
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia - fajnie, ze Was wypuscili
Przesylam brokuly w intencji wszystkich potrzebujacych Wybaczcie, ze sie nie odnosze, ale dopadla mnie niemoc i paraliz prawego posladka ![]() Spokojnej nocki! |
|
|
|
#1786 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia ![]() Cytat:
ja Ci tez tego zycze ![]() a co do auta to Natalia usypiala jak tylko auto ruszalo i ja troche pobujalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
ja wogole pościeli nie kupowalam, dopiero jak maly mial rok:p zreszta bez sensu bo spi pod kocykiem ukochanym
do wozka mialam tylko kocyk, zaleznie od pogody grubszy lub cienszy i spiworek-ale ja rodzilam wtedy w listopadzie poduszki do wozka nie mialam btw takei male dziecko nie powinno spac na poduszce, ja pod materacyk wlozylam ksiązke grubsza, tak nam radzil lekarz ma to zapobiec zakrztuszeniu sie ulaniem itp Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2014-03-19 o 22:28 |
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
twardnienie brzucha to skurcze? Bo nic mnie nie boli przy tym a coś często twardnieje ;/
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Poduszek tez slyszalam zeby na poczatku nie uzywac Cytat:
|
||
|
|
|
#1792 |
|
Wtajemniczenie
|
sa takie poduszki kliny na allegro
|
|
|
|
#1793 |
|
Rozeznanie
|
równie dobrze można kocyk odpowiednio złożony włożyć pod materac, tak, żeby dziecko spało na płasko, ale pochylone
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
mysle, ze to nic nie da, bo ona rusza glowa, a czapka w miejscu lezy ale juz na dniavh powinna pasowac, bo psnnica juz wieksza, poza tym mało co samochodem jezdzimy.Cytat:
ja do wozka wsadzilam kocyk z ikei i przykrywam tez kocykiem, Cytat:
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ale ja tak musze z tymi kocykami, bo chudzinka nie ma grama tluszczu i nie ma sie jak ogrzackocykow mam pelno, bo u mnie to podstawa, wiec zmieniam w zaleznosci od tego jak mnie najdzie. pod glowke mam pieluszke czy cos w razie gdyby mu sie ulalo. ale niedawno widzialam pania, ktora wozila dziecko w wozku bez niczego, nawet bez przescieradelka czy kocyka pod spodem , ale u mnie normalne taki hardcore ![]() za to ja ze 3 razy zagladalam do tego wozka, czy dobrze widze
|
|
#1796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mnie zgielo w pol to koniec /na sama mysl mnie wzdryga/ ![]() My troche polezymy w szpitalu. Maly ma podwyzszone crp co oznacza stan zapalny i dostal antybiotyk. Bidulek ma wenflonik. Ciezko przeszedl porod. Szkoda mi go. Mnie szwy ciągną i pieką. Dupsko boli bo peklam blisko odbytu. Ech..uroki. Jeszcze ciezko mi sie zajac malym tak jak powinnam. Polozne pomagaja. Wczoraj troche przystawialam go do piersi i widocznie cos tam jest bo sobie ssal. Ale jest dokarmiany. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Raczkowanie
|
Jednak to nie wody
Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka dla Ciebie i Maksia wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#1798 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pościel mam ale specjalnie kupiłam większą na później teraz używam kocykow. Maja ma swój ulubiony z BabyOno i tylko pod nim śpi w łóżeczku. Ten kocyk to tska trochę podrobka la millou ale tez mi soe bardzo podoba ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|||
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
wewillrockyou
Cytat:
![]() mmhym witaj w domku elunka88 super że zadowolona jesteś z wyboru przychodni ![]() i za 3 tygodnie Smarrita współczuję całej sytuacji w przychodni, za to Pan przed Tobą prawdziwy dżentelmen ![]() Edzia400 jaka wspaniała córa, jak szybcuitko się najada ![]() mara86 no to super, tylko czekać aż zaczniesz rodzić i dla potrzebujących |
|
|
|
|
#1800 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:PCytat:
![]() Ja poscieli do wozka nie mam, nawet sie nie zastanawialam nad tym. Do lozeczka mam po Krzysiu )Edzia400 to ze mala sie tak szybko najada to chyba kwestia prawidlowego przystawienia nie??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Jego herbatki bardziej mi smakują niż swoje 
żonka swojego męża
dla pana

bo Mikołaj marudził u lekarza, a jak go wsadziliśmy w fotelik i do samochodu to znowu kimał
a najlepsze, że herbatę piję bez cytryny i bez cukru, tylko zalewam i już, ale moja mi nie smakuje

II kreski 30.07.2013
za 3 tygodnie