|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
hej
Ja już po wizycie nie było Usg ( kazała mi się umówić na szczegółowe, tam gdzie byłam w 13tc i 22tc) żeby dokładnie go obejrzeli Z pozytywów- moja waga domowa oszukuje o 1,5 kg ;-) Także przytyłam jakieś 8,5 a nie 10 Będą więc lody Z drugiej strony, ja jakoś nie przejmuje się zbytnio wagą, ale też nie chciałabym mieć po ciąży 10 dodatkowych kilogramów ;-) Z szyjką ok, badania w porządku, na kolejną wizytę idę za jakieś 2,5 tygodnia. Dalej luteina, dalej zwolnienie, więc bez zmian Położna dziś obejrzała moje brodawki i stwierdziła, że są płaskie, i muszę o nie zadbać... bo mogę mieć problemy z karmieniem. Mam zakupić takie nakładki plastikowe, separujące pierś od stanika. Ale ich nie masować, bo to powodować może skurcze! Ech... Powiem Wam, że tęskni mi się do pracy, spotkałam dziś moich pacjentów, i jakoś tak mi się przykro zrobiło, że chodzą teraz do kogoś innego. Ale w sumie tak teraz jest, i muszę się z tym pogodzić... Arletko mi też się łezka w oku zakręciła. Poród to cudowne przeżycie ![]() Kluska Wybraliśmy imię Borys Iza super, że już w domu, a inhalator się przyda Mysia Oby jak najszybciej wrócił do zdrowia. danego wieczoru Ruda To szykuje się imprzka |
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
gianka ech twoja juz 3 tyg,omg ale zleciało,a moja juz tydzień wczoraj, tez nie wiem kiedy...tak te paluszki, słodkie usmieszki, kazda minka-to wszystko jest tak piękne, wzruszające że normalnie wyć się chce!
no z tym pokarmem to jednak poczekam,to dopiero poczatek. a z cyckiem to smaruje kremem,masowac włąsnie nie można tylko lekko opukac piers palcami, no i spróbuje ten ciepły okład zrobić. ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- czekam na ten wynik i sie denerwuje!
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja tak na szybko.
Jestesmy w domu balam sie ze nas skieruja do szpitala. Na szczecie nie . Dostala mala antybiotyk i ma byc lepiej. Przy okazji obejrzala lekarka mnie i jest juz lepiej. Jak bede mogla to nadrobie bo mala ciagle na moich rekach. Nawet spi na rekach . No trudno jakos musze to scierpiec. Przepraszam ze dopiero teraz pisze co z nami ale nie mialam neta w komurce Wszystko na mojej glowie . Reszta pozniej
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza Rozwaliła mnie ta sprawa z tymi świrami, to już na prawdę przesada jakaś. Skąd tacy ludzie się biorą!?
Ruda Tylko nie czytaj tej książki po nocy i po ciemku. Ja się bałąm nawet z TŻtem obok. Arletka Jeszcze raz gratulacje! Fajnie, że już jesteście w trójkę. Ja daję znać, że wyruszam. Dam znać jak będę w PL. 3majcie się |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Yss
kciuki jak z tad na islandię
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Mysiu współczuje chorego tżta, trzymaj sie dzielnie
Basiu zdrówka dla Was Kluska ale wy kilometry z Hanula robicie ![]() Ewcia a tam dieta, już tyle schudłaś i cały czas ćwiczysz , biegasz za Kostellem , że czasem można sobie pozwolić ![]() Arletka super że tak dobrze Wam idzie w domku, kciuki za wyniki Gianna takie momenty są tak wspaniałe, że wynagradzają te godziny bezsenne. Cieszę się, że cieszysz się macierzyństwem. Zophiee, Tasia, Coffee ale to leci szybko, dopiero co były dwie kreseczki a tu już maluchy szaleją w brzuszkach Yss bezpieczniej podróży i trzymam kciuki! Agabi jak dziś się czujesz? Kami co u Was? My dzisiaj wybraliśmy się na mini spacer do moich rodziców (miałam tam korki) i co w połowie złapał nas deszcz. Kuba oczywiście ciepło ubrany, z folią na gondoli cieszył się, a ja leciałam na złamanie karku z fruwającym kapturem teraz już mam katar i boli mnie gardło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Hej melduję się
Yss właśnie mam taki zamiar-ja lubię mieć nastrój Kochana obyście bezpiecznie i spokojnie dotarli an miejsce Basiu jak dzidzia chora to nie ma jak u mamy więc wiem co przeżywasz z noszeniem na rękach ![]() Kluska ja na spacerki zawsze adidasy zakładam a też lubię długie trasy zaliczać jestem z Ciebie bardzo dumna i gorąco Ci kibicowałam :jupi :Zophiee wiesz co? ja też miałam płaskie sutasy i co?teraz już nie są A tak odnośnie imienia położne mówiły że mój Kostek jest chyba pierwszym Konstantym urodzonym na nowym oddziale (który ma już kilka lat)i były zachwycone![]() Gianna ja też nie chciałam spać z Małym ale zasypiałam przy karmieniu za cycuchyIzka dla naszego siłaczaArletko ja żeby poczuć ulgę z oby cyców musiałam ściągnąć łącznie nawet 180ml więc mroziłam w słoiczkach po obiadkach które podrzucała mi kumpela Ziajka ale numer z tym deszczem ![]() Mysia,Agabi.Migocia heloł?
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2014-03-19 o 20:24 |
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
zophiee, brawo za wizytę. Super, że wszystko gra! Jak sie w ogóle czujesz? Ja bym sie teraz z Tobą chetnie zamieniła i posiedziała trochę w domku, mam urwanie głowy w pracy
![]() Arletka, są już wyniki? Mam nadzieje, że dobre ![]() Kluska, zazdroszczę basenu, bardzooo długo już nie byłam. Byliśmy w koncu w knajpie, pojedliśmy, wypiłam dwie truskawkowe margarity i dobrze mi
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dżizassss kocham wszystko co truuuuuskawkowe,TŻ z Niemiec mi takiego zaje,bistego drinka litrowego gęstego i z lodem jest cudny
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Domiś nie jest sobą po powrocie do domu.Tak jakby nie poznawał domu i swoich rzeczy.Cały dzień dziś przepłakał,i znowu ma taki odruch straszenia się jak miał po porodzie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Izka to reakcja na pobyt w szpitalu,musi się na nowo do domu przyzwyczaić.Nawet większe dzieci tak mają. Daj mu troszkę czasu i wszystko wróci do normy
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem, jestem Nie odzywałam się bo niestety w pracy też mam urwanie głowy tak jak MysiaArletka super, że już jesteście w domu, ja też uważam, że Lenka to wykapany tatuś Iza baaardzo się cieszę, że z Domisiem już lepiej, no i nareszcie w domu Ruda, a Ty już przygotowana na przyjazd TŻ-ta? Zbierasz siły?
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy się zapracujecie Dziewczyny zbieram ale przy Kostellu trochę ciężko żeby jakieś zapasy zostały
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kluska jak ty się zamierzasz odchudzać?Bo ja też się musze za to wziąść,ale podobno ograniczenie jedzenia=ograniczenie mleka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Nie trafiliśmy na basen bo tż się przejadł na obiad. Za to byliśmy w galerri, poszwędaliśmy się i zjedliśmy lody. I pomyślałam, że teraz albo nigdy i kupiliśmy dla mnie pamiątkę z okazji porodu
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Kluska jaka pamiątka? Pokaż nam
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Ruda no ja właśnie tak myślę czy to nie jest wina pracy, że nam się nie udaje, trochę stresującą mam pracę i może dlatego
|
|
#1968 |
|
Wtajemniczenie
|
Kluska super, trzeba wykorzystać póki tż przymila się za wczoraj
Iza Domiś szybko się odnajdzie, najważniejsze, że ma ciebie, u msmusi najbezpieczniej Mysia, Migotka praca was wykończy :przutul: Dziewczyny ale smaka mi robicie, lody , margerity truskawkowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, robilam manicure japonski, do tevo oczyszczalam twarz, mialam masaz paszczy i maske algowa.
Migotka, czy ja wiem czy nam sie nie udaje przez prace.. ja moze i kiedys tak myslam, ale chyba jest inna glowan przyczyna. Licze na to ze pobyt w szpitalu cos u mnie rozwikla.. Kluska kupilas to co chcialas?
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
A ja po wizycie. I niby wszytko ok. Parametry w normie. Ale mała jest o tydzień mlodsza. Lekarz powiedział ze mam sie tym tak nie przejmować. Ze to jest w granicy normy. Ale jednak sie martwie....Jeszcze do tego cukier w moczu.... Cholera jak mierze glukometrem to mam 80-90.... sama nie wiem....smutno mi jakoś.
|
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
No i to znowu ja... i utknęliśmy. Odwołali nam lot do Reykjaviku, straszną mamy pogodę, bardzo złe warunki - czyli dzień jak co dzień na Islandii. Musieliśmy szybko działać, chcieliśmy jechać autem ale groziło to utratą życia. Lot do stolicy mamy jutro rano, a do Polski w piątek rano. Muszę jutro z rana do kliniki dzwonić i błagać o pomoc aby USG sprawdzające zrobili mi w oddziale w Warszawie. Masakra, jedziemy na lody bo mam dość...
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Migociu może to jest trochę przyczyną wiesz jesteś zmęczona,organizm zblazowany ... różnie bywa.
Mysia moja siostra po hybrydzie ma takie słabe pazury że szok więc teraz planuje japończyka a ja mam jak skała.Przed ślubem mi się jakiś zabieg marzy ale nie mam pojęcia co... Ziajka nie całuj Kubusia Klusia wow pokaaaaaa mi się marzy Pandorka tak jak Mysi![]() Izka nic mi nie mów o odchudzaniu bo ja mam taki kryzys na dietę i ćwiczenia że szok Tasia nie ma się czym martwić,ważne że Malutka zdrowa ![]() Yss u nas pizga jak nie wiem. Na jutro mam ambitny plan-będę gotować bigos i moczyć fasolę na fasolkę po bretońsku dla TŻta i muszę mu to zawekować na następny wyjazd.
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2014-03-19 o 22:01 |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Ale naprodukowałyście!
Pokażę tylko z kompa, tu mi się coś załącznik nie chce dodać. Tasiu, jeśli dr mówi, że nie ma się co martwić to tak jest ![]() Zophiee, Borys- ślicznie ![]() Migotko, może tak być, że praca. W sumie ja zaszłam jak zmieniła mi się szefowa z hitler baby na normalną. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy stres. Ewcuu, mi jurtka zimowa ni w *** ni w oko do adidasów dlatego dopiero jak dziś zaczęłam nosić wiatrowke i polar to dopiero założyłam dobre buty ![]() Iza, u mnie to będą spacery i pilnowanie co jem, bo niestety folguję czasem no i basen mam nadzieję, ale to trudniejsze logistycznie bo ktoś musi zostać z Hanią.Yss, o kurde... mam nadzieję, że już wszystko będzie po Waszej myśli z podróżą ![]() Zaraz napiszę do Lilki. Martwię się
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki z AZS pomocy. Czym sie myjecie ? Albo co kupiliscie dla maluszkow . Wanessa jest tak zsypana ze az nie wiem w czym myc
Ja juz z nim byc . Juz mam dosc. Przepraszam nie bede tu Wam marudzila ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Kobitki z AZS pomocy. Czym sie myjecie ? Albo co kupiliscie dla maluszkow . Wanessa jest tak zsypana ze az nie wiem w czym myc Ja juz nie chce z nim byc . Juz mam dosc. Przepraszam nie bede tu Wam marudzila
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na AZS dobry jest Cetaphil-ja używam tego do twarzy (kremu)ale jest do całego ciała a tej aptece kupisz najtaniej http://www.aptekagemini.pl/search?st_search tylko wpisz co chcesz no i zamów co jeszcze chcesz bo jest na serio tanio w normalnej aptece zapłacisz o wiele więcej
> http://www.suwaczki.com/tickers/fdqgxqpkse5uzrmp.png Run bitch!Ruuun! Edytowane przez RudaEwcia25 Czas edycji: 2014-03-19 o 22:23 |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja wymarzona pamiątka
klasyczny łańcuszek z zawieszką - aniołek z serduszkiem. skrzydełka ma z białego złota. kiedyś dam go Hani Basiu co jest?
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Klusiu piękny
Basiu moja siostra tym młodszą córkę smaruje,koleżanki synek ma AZS i też tego używają.
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu zawieszka 500zl, ja nie miałam lancuszka wiec tez trzeba było kupić. Szkoda tylko, że nie ma gdzie graweru zrobić bo ja mam czuba na tym punkcie. ale i tak myślę, że to będzie dla Hani coś wyjątkowego.
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

kciuki jak z tad na islandię

teraz już mam katar i boli mnie gardło
Kochana obyście bezpiecznie i spokojnie dotarli an miejsce 

no i basen mam nadzieję, ale to trudniejsze logistycznie bo ktoś musi zostać z Hanią.