|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Swoją drogą coś muszę pomyśleć na te koperty. Dasz radę! Serio Ci mówię, nie nakładaj na uda bo Ci pończochy zjadą. No chyba, że planujesz pas albo rajstopy.
|
|
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
ja też chcę być ubrana na przyjazd fotografa więc przy ekipie zakładam tylko welon, biżuterię i ewentualnie buty. I basta - w szlafroku kręcona być nie chcę, wystarczy jak mnie troche u fryzjera sfilmują
|
|
|
|
|
#453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#454 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli TŻ będzie o 14.10 zacznij się ubierać z godzinę wcześniej, o 13-stej. Na spokojnie bez pośpiechu. Co do nagrania przygotowań to zależy co chcesz. Jak chcesz żeby było nagrane jak zakładają Ci welon to tak zrób, ale wcześniej zanim przyjedzie kamerzysta zróbcie próbe jego zakładania. Ja bm chyba jednak welon odpuściła i np. zdecydowała sę na nagranie jak zakładasz kolczyki i powiedzmy buty. I na Twoim miejscu zrobiłabym tak: 7:30 pobudka. Zjedz śniadanko, weź kąpiel, umyj zęby, ubierz się bez stresu i pośpiechu. 9:00 masz ustalone 11;00 masz ustalone 12:00 zjedz coś na małego, przygotuj ubrania, zobacz czy wszystko spakowałaś do torebki świadkowej, do torebki podręcznej itd. 13:00 zacznij się ubierać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszędzie kosztują te papiery 84 zł
|
|
|
#455 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaa no i dziewczyny zapomniałam się pochwalić, w sobotę jestem umówiona na próbną fryzurę. Po raz enty z resztą
Jak teraz będzie znowu coś nie tak to nie wiem co ja zrobię. Chyba się wkur.... i sama uczeszę na przypał.
|
|
#457 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas sprawa prosta - kasa idzie do domu rodziców - mieszkają na trasie kościół-sala, dokładnie w połowie drogi. Bałabym się zostawiać ją w pokoju w którym będziemy nocować.
|
|
|
|
#458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie myślę, że nawet kilka tysięcy dostanę ale wolałabym, żeby to było bezpieczne. Wino i prezenty (których mam nadzieję, że nie będzie ) zostaną zaniesione do pokoju.
|
||
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa (przyszła ) opowiadała mi, że poszła się czesać do fryzjerki w dniu ślubu, wróciła do domu, patrzy do lustra i nie wytrzymała - wsadziła głowę do wiadra z wodą, tak jej się masakrycznie nie podobało ostatecznie uczesała się sama tuż przed ślubem.Ja idę na próbną dopiero na początku września (a ślub 27.09). Zobaczymy co wyjdzie
|
|
|
|
|
#460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jeszcze odnośnie bezpieczeństwa. Znajoma ściągała dekorację sprzed domu, zaraz po wyjściu PM, żeby czasem ktoś nie widział, że mają wesele i dom będzie pusty, żeby nikt się nie włamał ![]() Cytat:
Nie mogę znaleźć wygodnych samonośnych pończoch Najlepiej byłoby gdybym nie musiała zakładać ani pończoch ani tym bardziej rajstop
|
|||
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lemon_Drop u złotnika raczej odpada, bo takie mniejsze salony nie robią rodowania złota i przez to białe złoto ma w rzeczywistości lekko słomkowy kolor i nie odróżnia się od żółtego złota. Mam pierścionek zaręczynowy ze złotem rodowanym, więc koniecznie muszę mieć taki akcent w obrączce, zwłaszcza, że nie noszę żółtego złota. milka dzięki Brałam pod uwagę jeszcze Red Rubin, ale nie wiem jakie są opinie o tym sklepie..
|
|
#462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Willa Decjusza ma cuuudowne otoczenie, coraz bardziej się w nim z dnia na dzień zakochuję. Trzeba tylko uważać, żeby pijani goście nie zginęli w parku Sama restauracja Willi jest dla mnie trochę za ciemna, ale co kto lubi, klimatyczna na pewno jest O jedzeniu nic nie słyszałam, ale siostra mojej przyjaciółki miała tam wesele kilka lat temu, mogę ją wypytać trochę Była chyba dość zadowolona, choć to bardziej było przyjęcie, niż wesele, jeśli wiesz, co mam na myśli ![]() Dotka, a umawiałaś się już godzinowo z fryzjerką/makijażystką, czy Ty sobie tak założyłaś? Rozmawiałaś już z nimi o godzinach?Co do Waszych opcji, to ja chyba wybrałabym 4, albo 1 - fotografowie są przyzwyczajeni do tego typu rozwiązań . Ja też nie wiem jak to zrobić, bo TŻ na pewno nie będzie chciał się 2 razy ubierać, w tym raz "do kamery"... ale nas będzie w tym dniu dzielić jedno piętro w tym samym budynku Więc mamy albo opcję TŻ ubiera się, jak ja już jestem w pełni gotowa i "nagrana", albo TŻ ubiera sie pierwszy i czeka w garniaku, aż ja się skończę stroić Pewnie wybierzemy opcję 1, bo przy pomyślnych wiatrach jemu to zajmie 15-20minut, a ja w tym czasie będę miała chwilkę oddechu, żeby ostatni raz się czegoś napić i zamienić kilka słów z siostrą i mamą (ew. sprawdzić Wizaż )Ja właśnie się zastanawiam, czy lepiej żebyśmy się przed ślubem z TŻ widzieli krótko, czy długo - w sensie już ubrani, gotowi i w ogóle. Ile czasu na takie "bycie razem" przed wyjściem z domu jest optymalne. Pamiętam, że przed studniówką byliśmy w biegu i nie spodobało nam się to, TŻ nawet nie mógł mi się przyjrzeć ![]() Chyba zamiast planowanych 50-60minut od momentu jego przyjścia po mnie, to za dużo i wszystko sobie przesunę o pół godziny do przodu. |
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że mi przypomniałaś - też muszę się umówić na próbne czesanie, by uniknąć niespodzianek w dniu ślubu
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 ja bym wolała spać osobno i na pewno tak będzie, ale u Was skoro wolicie razem to wybór jest prosty
![]() KaMilka4891 gratuluję makijażystki!! Cytat:
![]() activelifestyle sama gipsówka będzie jak najbardziej w porządku! Buczorek cena za tą ozdobę na tort duuuża, ja na pewno nie brałabym żadnego napisu po angielsku .... Cytat:
![]() tylko, że ja fryzjerkę rezerwowałam w ciemno i chciałam ją wcześniej sprawdzić żeby potem jak coś zmienić i szukac innej. Na szczęście nie będzie takiej potrzeby
|
|
#465 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Piękna suknia
|
||
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły nasze zaproszenia
Dziewczyny mam dylemat. Wybrałam ostatnio tą wizażystkę: https://www.facebook.com/marlena.strasz.make.up ale wczoraj znalazłam ulotkę tej dziewczyny: http://www.karolinazielinska.pl/ Ta pierwsza ma wolny termin, ale jeszcze mi nie odpisała w jednej sprawie więc tak na 100% nie mam zaklepanego terminu. Ta druga robi też fryzurę w domu. W cenie 300 zł jest makijaż próbny, makijaż ślubny, próbna fryzura, i fryzura ślubna. I nie wiem co teraz wybrać
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy do szarej rzeczywistości po pięknym dwudniowym wyjeździe w weseln strony. Póki co nadrobiłam poprzedni wątek. Z ważniejszych spraw:
-cornflower, z tym "bonusem" to chodziło mi o to, że wyjeżdżamy na dwa dni do domu kolegi w górach, żeby móc sobie na spokojnie pozałatwiać -U nas ślub o 15, wesele mniej więcej od 16, do 4-5 rano, śniadanie do noclegu 8-11, a do chatki grillowej wchodzimy o 14, obsługa znika po 22, a my możemy siedzieć do oporu
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#468 |
|
Rozeznanie
|
Lg_ago - dzięki wielkie za linki
Mam nadzieję, że jutro coś ustalimy ![]() lexie42 - pooglądałam zdjęcia u jednej i u drugiej. Większe wrażenie zrobiła na mnie Karolina Chyba wybrałabym właśnie drugą opcję Wygoda, bo przyjeżdża do domu. Cena też jest niezła. Czasem za makijaż próbny + ślubny płaci się ok. 200 zł a tu masz jeszcze fryzurę, która jest zdecydowanie droższa. Po zdjęciach widać, że dziewczyna wie co robi
|
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#470 |
|
Zadomowienie
|
Koniecznie pochwal się co ustaliłaś, jestem bardzo ciekawa !
|
|
#471 |
|
BAN stały
|
Witam nowe PM
Mój mniej-więcej plan dnia 31 maja: 7.00 - wstać, zjeść, wziąć prysznic itp. 9.00 - fryzjerka przyjeżdża 11.30 - przyjeżdża makijażystka, będę malowana po mamie i babci, MOŻE w tym czasie pojadę zobaczyć na salę, ale pewnie nie będzie mi się chciało ruszyć dupy 20 km w jedną stronę 14.45 - przyjazd Tż 15.00 - błogoslawienstwo 15.25 - wyjazd do kościoła 16.00 - ceremonia... Tyle... |
|
|
|
#472 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za powitanie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie dużo załatwione, biorę się do roboty żeby nadgonić Aaa no garniak też w sumie jest, zapomniałam. I na nauki muszę się zapisać 1 kwietnia przez internet, trzeba ustawić przypomnienie na północ, bo podobno dużo chętnych i trzeba szybko. :P
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i tak narazie nie mam fryzjerki, a po fb widzę że kilka moich koleżanek poleca jej usługi więc chyba na nią się zdecyduję
|
|
#474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na pewno nie chciałabym się szykować z Tżtem, bo on mnie rozprasza i się denerwuje tyle, jak ja się ogaraniam jeszcze a on już gotowy. jak teraz na bal magisterski szliśmy, to ja tylko latałam pokój-łazienka a on siedział gotowy na fotelu
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny aż w to sama nie wierzę ale mam buty ślubne
Przyszły moje La Body zamówione na all
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz jestem najarana na buty bo sama poszukuje
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
patrycha Witaj - ślubujemy w ten sam dzień
![]() missmalezjiMasz jakiś nowy typ na grawer? Atomoowka Też tak mam z próbnymi. Byłam na trzech, żadna fryzura nie sprawiła, że czułam się w niej wyjątkowo - wybrałam jedynie fryzjerkę. Mam jeszcze dwie próby (2 wesela przed naszym)... ![]() no_doubt Red Rubin ma ładne wzory. I dla mnie te obrączki były niesamowicie komfortowe w noszeniu (kto by pomyślał, kawałek metalu). Minus - bardzo windują ceny. AnesthesiaNasz kamerun robi tak, ze najpierw jedzie kręcić ubieranie TŻ-ta (olaboga przez całe miasto i okoliczne miejscowości), potem kręci mnie. Ubieranie pana młodego może być tak tylko do kamery Linaewen Też dobry wyjazd ![]() Lexie Pierwsza ma ślicznie pomalowane PM-i na blogu. Wzięcie drugiej byłoby wygodniejsze, ale niestety ma nierówne portfolio - niektóre makijaże (te awangardowe) mniej mi się podobają, klasyczne ślubne - świetne. Z fryzurami podobnie - są i ładne upięcia, a są i takie które kojarzą mi się z kiczem sprzed 10 lat. cashmere Po Twoim enzjazmie widać, że są idealne
|
#478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja pochwalę się że wybraliśmy grawer :P co prawda obrączek jeszcze nie mamy ale pomysł na grawer jest :P no więc moja obrączka :"Mamy tylko siebie..." TŻ : "...wielką mamy moc." ![]() Normalnie na samą myśl mam taki uśmiech
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie plan dnia wyglada nastepujaco
(bede przygotowywac sie w hotelu) 7:00 pobudka, prysznic 8:00 sniadanie 9:00 przyjazd fryzjerki 10:30 make up 11:30 II sniadanie 12:00 ubiernaie sie 12:45 wyjazd z hotelu 13:30 slub
|
|
|
|
#480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

TEN dzień: 09.08.2014 

Rozmawiałaś już z nimi o godzinach?
Pewnie wybierzemy opcję 1, bo przy pomyślnych wiatrach jemu to zajmie 15-20minut, a ja w tym czasie będę miała chwilkę oddechu, żeby ostatni raz się czegoś napić i zamienić kilka słów z siostrą i mamą (ew. sprawdzić Wizaż
Piękna suknia