|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę Wam i sobie dużo zdrowia. U mnie masakra. Rozsadza mi głowę z niewyspania, pogody i chorych zatok... |
||
|
|
|
#3242 |
|
Zadomowienie
|
Cześć! dziś zalatany dzień
![]() Myśleć pozytywnie! zadanie na dziś. Ellefant - jestem z Ciebie dumna! trzymam kciuki za dalszy ciąg.Podziwiam nasze ogrodniczki. Dzik właśnie odkrywa od wczoraj czary i przekleństwo facebooka (zmotywowałam się z celów, hm... zawodowych). chyba nie mam na to czasu. |
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki,
Elle, trzymam kciuki Zdrówka tym, które chore ![]() U mnie ostatnio deficyt czasu, sprawy rodzinne zajmują mi dużo czasu. Mam też gościa z rodziny w tym tygodniu na głowie, więc wieczory całkiem zajęte. Nie mogę doczekać się Poznaniowego weekendu
|
|
|
|
#3244 |
|
Konto usunięte
|
rany, ale mam dzisiaj lenia......... dopiero co do kompa usiadłam (5 godzin zmarnowanych....)
|
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam ochotę się bujać w przód i w tył. Mam dziś taniec, nie chce mi się iść, chciałam ćwiczyć - nie chce mi się ruszyć, chciałam się uczyć języków - nie chce mi się otworzyć książki, mam do końca marca oddać pracę - odkładam. Jestem przypadkiem beznadziejnym
![]() Nie chcę taka być, ale nie chcę nic z tym zrobić. Czuję w sobie opór i wszystko na nie Na jutro mam postanowienie, wstanę o 7 i pójdę pod prysznic, ubiorę się jak człowiek, umaluję, zjem śniadanie i pójdę na jogę. Taaa, już to widzę jak wstanę, raczej nie wstanę. Kocham spać i leżeć, łózko jest moim przyjacielem. Eh... przepraszam, jestem zdołowana sobą i swoją bezradnością wobec siebie. Czuję fizycznie jak mi nogi wrosły w podłogę, a tyłek w krzesło. A mózg to już w ogóle odmawia jakiejkolwiek współpracy intelektualnej. Fajny ten blog Tygrysie co podesłałaś, ale chyba będę go z rok czytać, bo nie mogę się skupić. Najlepsza wiadomość ostatnich miesięcy: zatrudnili mnie, w czerwcu jadę gdzieś (dowiem się za 2 tygodnie gdzie). Fajnie, naprawdę się cieszę O stresie pomyślę później.
|
#3246 |
|
Wtajemniczenie
|
Inga, doskonale Cię rozumiem. Bardzo długo miałam tak jak Ty, czasem nadal mam podobnie. Nie ma rady doskonałej, trzeba samemu to zmienić, próbować, bo... recepty nie ma i już.
Ja na dziś miałam wielkie plany. Zrobiłam jedną rzecz. Ale dzień się nie skończył, więc może przestanę marnować ten czas. Zrobię sobie też listę na kolejne dni i będę odhaczać, może to pomoże mi się bardziej zmotywować.
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Facebook
/tylko lajk?! a gdzie odpowiedź na mój post FB to dzieło szatana, bez dwóch zdań. Myśleć pozytywnie - nawet mi się udało w pracy ![]() Strasznie dużo mam na głowie. W zasadzie na własne życzenie, bo wiele rzeczy łapię, wiele się chcę nauczyć. Jak to się porobiło? Co mogę z obowiązków sprzedać komuś w pracy - nie wiem. Padnę z przerobienia, a mam tylko 3/4 etatu. Edytowane przez Aper Czas edycji: 2014-03-18 o 21:23 |
|
|
|
#3249 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3250 |
|
Konto usunięte
|
nadrobiłam zaległości z weekendu.... nie jest źle, ale mogłoby być lepiej! idę ćwiczyć.....
|
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
Ja już zaczęłam dzień, jakiś sukces
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Ingo ja tez zaczynam dzień właśnie
Nie wiem co Ci poradzić - sama zbieram się do pisania jak pies do jeża ... Ale dziś to już na pewno
|
|
|
|
#3253 |
|
Konto usunięte
|
ja jestem maniakiem FB....
lubię być w kontakcie z ludźmi i ze światem architektury (mam polubionych sporo fajnych stron architektoniczno-dizajnerskich i zawsze coś ciekawego się pojawia) ![]() no cóż...... ja już działam i dziewczyny moje drogie- przekonałam się do zasady: codziennie rób po troszku wszystkiego.... jak mi się nudzi projekt, to siadam do innego i jakoś się kręci. Bo jak zostawiam na sam koniec to się robi z tego wielka ropucha i nie ogarniam później
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny.
Inga - motywacyjnie: http://www.easyworksystem.pl/trening/vid1.php a druga część http://www.easyworksystem.pl/trening/prezentacja_2.php I zawsze się zastanawiam co taki młody gość może w ogóle wiedzieć... (I kiedy z tych dzieci robią się dorośli ludzie?) Emi, przypomniała mi się nasza rozmowa, że nie koniecznie trzeba tworzyć nowe, czasem wystarczy przekazać to co stworzył już ktoś inny. Zaczęłam oglądać pierwszy filmik, mogłam wcześniej, ale nie miałam zaufania do młodej twarzy. Ciekawa graficznie prezentacja i ciekawe fakty i jestem ciekawa co dalej. Ja nadal kaszląca - myślałam, ze taka doza czosnku wystarczy i przestałam go jeść, a tu się kaszel znów wzmógł. Iiih.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ostatnio mam trochę obniżony nastrój. Skończyłam wielkie coś, pojawiła się pustka i niepewność. Odpoczęłam psychicznie przez ostatnie półtora tygodnia, była u mnie mama, spędziłam luźny weekend. Trochę zaczynam już myśleć o ponownym wdrożeniu, bo nagle, pewne (dla mnie nierealne) stany rzeczy, zaczynają nabierać konkretnych kształtów i będę musiała się z nimi zmierzyć. Dziś - szok i radość
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Zabrałam się za moją żabę
Nie raz już słyszałam że dobrze jest ze wszystkiego robić "po trochu" - i powoli dojrzewam do akceptacji tej prawdy ... Ja przynajmniej nie potrafię skupić się w stu procentach na jednej sprawie - bo czuję wtedy tak wielki opór że w ogóle do niej się niezabieram ![]() Druga sprawa - banał nad banały- jak się nie można zabrać do żaby to trzeba robić coś innego ... Najgorsze jest zombienie na kanapie albo ucieczka w internet/ksiazki itd ... Dopóki się działa i ma pozytywne wyniki jest w miarę w porządku: ehem: A że robi się wszystko tylko nie to co najważniejsze- można mieć nadzieję że i na żabę przyjdzie pora ...
|
|
|
|
#3257 |
|
Lux Mundi
|
Dołączam do chorujących . Dopadła mnie szwajcarska grypa.Ogólnie blisko 40'C gorączki przez ponad 3 dni, później już umiarkowanie 38,5 .Dziś zdecydowanie lepiej, więc trochę się ruszyłam. Zobaczymy jak to będzie dalej. Ogólnie mam pożar w burdelu, mnóstwo niepozałatwianych spraw, a sił brak, żeby ręką ruszyć. Gdzie jest wiosna ja się pytam?
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
To jakaś epidemia chyba.
Mnie nadal lekko trzyma - generalnie nic mi nie jest, tylko mam chrypkę i ciągle muszę odkaszliwać. Uciążliwe to trochę. Trochę dumna z siebie jestem, chyba z 10 cv wysłałam dzisiaj ciekawe czy ktoś zadzwoni.
|
#3259 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówk a CindyCytat:
![]() Nawet nie mam kiedy zajrzeć na bloga, który polecałyście, czy do filmików Patri. Nie mam siły się uczyć, a obiecałam sobie, że podejdę do egzaminu w maju. Powinnam się może lepiej zorganizować, ale chyba przede wszystkim zmotywować. Dzisiaj po południu byłam dodatkowo na zebraniu związanym z planowaniem zajęć dla dzieci w kolejnym miesiącu. Powiedziano mi, że dobrze żebym była, więc pojechałam . Ogólnie jest naprawdę ok. Z dnia na dzień mam coraz lepszy kontakt z dziećmi, pamiętam coraz więcej imion
|
|
#3260 |
|
tree hugger
|
Zazdroszczę Ci tych dzieciaczków, Elle.
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napiszę do Ciebie niedługo, w wiadomej sprawie W każdym razie z mojej strony bez zmianŻyczę zdrówka chorującym! Aper, zgadzam się że fb to przekleństwo No i właśnie ostatnio mam taką obniżkę - nadal beznadzieja z pracą, niby mam obiecany taki fajny kilkumiesięczny projekt (tłumaczenia ustne), miał się zacząć w poniedziałek, ale przełożyli, dziś miałam mieć info kiedy się rozpocznie i cisza... Czuję się brzydka, niezdolna i niepotrzebna I winna, że nie robię wystarczająco dużo, że nie jestem taka jak powinnam, że jestem egoistką. Beznadzieja.Aha, małe pytanko - czy któraś Warszawianka nie miałaby ochoty pochodzić w środy o 18 na zajęcia z projektowania mody? Ja bym strasznie chciała, ale poza mną w całej Wawie jest tylko jeden taki wariat, co też by chciał a to za mało żeby kurs ruszył Tu szczegóły:http://www.splotartystyczny.pl/event...-ubioru-sroda/
Edytowane przez tigrinha Czas edycji: 2014-03-19 o 22:52 |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Elle
W sumie to też jestem chora, dziś byłam u lekarza z uchem, okropny ból. Mam nadzieję, że krople i ibuprom pomogą... Cytat:
Chciałabym się spotkać, wreszcie mogę... Myślę o Tobie często. Współczuję subiektywnych, więc niemożliwych do określenia jako bezwzględnie prawdziwe, wniosków na swój temat, ale rozumiem ten schemat. Ściskam. |
|
|
|
|
#3263 | |||
|
Lux Mundi
|
Siostra Tż przywiozła z bytności w Genewie. Bawi się w couchsurfing i cały czas gdzieś się włóczy. Aż dziw, że się nie zaraziłam bakterią, którą przywlokła z Maroko .Ja zaraziłam dodatkowo Psiapsiółę, u której spałam. No i Tż też nie wytrzymał takiej presji - u niego na szczęście bez gorączki. Dzięki, przyda się Cytat:
![]() Cytat:
. Żeby nie oglądać idealnych zdjęć i wpisów, które tak na prawdę są fikcją : ustawione, wyselekcjonowane. Średnio mam ochotę na patrzeć i niepotrzebnie dołować Cytat:
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko
![]() Elle cieszę się że Ci się podoba - choć osobiście wizja dużej ilości małych dzieci mnie przeraża Ale grunt że ty się dobrze tam czujesz ... A co do języka - to może nie ma co wywierać na sobie zbyt wielkiej presji?Masz z nim kontakt na codzień - a to już dużo Myślę że kluczowe jest pilnowanie żeby jednak podchodzić do sprawy z entuzjzmem - ja ostatnio łapię się na tym że kurs staje się pewnym obciążeniem - i efekt negatywny jest -wczoraj nie mogłam się zebrać do napisania zadania ....No ale w końcu napisałam i mi z tym zdecydowanie lepiej Wszystkim chorym życzę zdrówka U nas dziś wiosna - ma być 20 stopni Słońce już daje, drzewa się zielenią - chce się żyć
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj zrobić więcej, bo wczoraj nie zrobiłam praktycznie nic.... :/Kupiłam wczoraj ziemię i nowe doniczki i zioła do wysadzenia ![]() Niestety, nadal męczy mnie choroba, teraz przerzuciło się na zatoki... |
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2014-03-20 o 12:48 |
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Intryguje mnie, jaka powinnaś być...Jesteś egoistką, bo chcesz realizować siebie i spełniać swoje marzenia? Przecież to najlepsze, co możemy robić, żyjemy dla siebie w pewnym sensie, bo jeśli my nie będziemy szczęśliwe, nasi bliscy i ukochani również nie będą. Cytat:
![]() Z dziećmi jest ok, bo na grupę 20 maluchów jest 3, 4 czasem nawet 5 opiekunów. Moim zadaniem jest potrafić wyczuć, które potrzebuje zainteresowania, wspólnej zabawy, rozmowy, "ogarnięcia" , przytulasa i pocieszenia. Więc w zasadzie nigdy nie mam pod opieką więcej niż piątki dzieci. Powinny bawić się same, poprzez zabawę uczą się, rozwijają kreatywność, nawiązują się przyjaźnie. Ale są świadome, że obok jest zawsze ktoś, kto pomoże albo zainteresuje nową zabawą. Ciekawostką jest to, że w tym przedszkolu (nie jest tak we wszystkich norweskich przedszkolach) w grupie są dzieci w wieku 3-6 lat. Tylko raz w tygodniu spotykają się trzylatki, czterolatki i starsze dzieci. I to jest fajne. Trzylatki dużo uczą się od starszych, a starsze uczą się szacunku dla maluchów, dzieci przyjaźnią się.Fajne są
|
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
właśnie rozmawiałam z gościem, który od 20 lat robi interesy w Kaliningradzie i mówi, że teraz nastroje są mega antypolskie i że Rosja szykuje się na wojnę propaganda działa u nich niesamowicie silnie i tak, jak przez 20 lat był przyjaciółmi z Rosjanami, tak teraz oni są mega źle do niego (a tym samym do nas) nastawieni
chyba trzeba się zacząć rosyjskiego uczyć... |
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie mama dzisiaj jakiś program oglądała, gdzie wypowiadali się historycy i ci co się znają na Rosji
i oni mówili, że Rosja na Polsce będzie się chciała mścić za Hołd Ruski i Cud nad Wisłą, i że bardziej nienawidzą Polską niż takie Niemcy, bo dosłownie cytując "Polska to takie małe gówno, a dwa razy pokonała Rosję" i dlatego może dojść do wojny. Wczoraj Gruzja, teraz Ukraina, jutro Mołdawia... następna w kolejce jest Polska.A tusk zlikwidował armię, teraz jak będzie wojna niech zbiera d.pę w troki i sam się idzie bić... Coś dzisiaj w wiadomościach było o tym, że ci co mają kartę mobilizacyjną to w ramach przypomnienia
|
#3270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej do mnie przemówiło że odkładanie pracy to też praca. Można dołączyć? Już któryś raz się zabieram za napisanie tutaj.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

Ludzie - przesympatyczni.

trzymam kciuki za dalszy ciąg.

.
.