Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 22:30   #4741
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
malwiska nie wiem jak jest z tymi pomiarami, ale chyba na tym etapie to juz moze byc spory przyrost wszystkiego moze tez od sprzetu zalezy, dokladnosci.
Dziwi mnie ze dalej idzie w zaparte z ta plcia, o co jej chodzi moze chce cie wkurzyc

Joanna straszne z tym AZS, moja corcia ma tak jakby zaczatki tego, mam nadzieje ze wyrosnie z tego z wiekiem
Mi też tak mówili , spokój był 2 lata a teraz jak zaczęła dojrzewać to się uaktywniło Też mam nadzieję, że jej minie bo to męczy, drapie się nawet przez sen i nie mam na to wpływu

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to badanie na glukoze robi sie tylko do 28tc? Przeciez cukrzyca moze wystapic tez pozniej czy sie myle...
Szczerze to wiem, że do 28 tc ale dlaczego nie mam pojęcia cukrzyca podobno najbardziej uaktywnia się w trzecim trymestrze. W poniedziałek ma wizytę to spytam i glukoza mnie też czeka
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:31   #4742
rybka13
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

vegetka to fajny doktorek ci sie trafil
Jedna noc wytrzymasz z plasterkami
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:32   #4743
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Wiem ze panika najgorsza a u mnie to moze byc i nadrzerka bo miałam stwierdzona wiec po badaniu najpewniej. Mam tez pana h od pracy siedzacej. Mam powiedziane najpierw nospa potem jak nie pooze to szpital. Ale nieczuje sie az tak zle by ja brac a i mala kopie co jakis czas.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:37   #4744
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mi też tak mówili , spokój był 2 lata a teraz jak zaczęła dojrzewać to się uaktywniło Też mam nadzieję, że jej minie bo to męczy, drapie się nawet przez sen i nie mam na to wpływu

Szczerze to wiem, że do 28 tc ale dlaczego nie mam pojęcia cukrzyca podobno najbardziej uaktywnia się w trzecim trymestrze. W poniedziałek ma wizytę to spytam i glukoza mnie też czeka
Skoro ma ta takie fazy ta choroba, to moze po dojrzewaniu odpusci juz... oby.
Moja bratanica jak byla mala miala z tym problemy i ok 5.rz jej pzreszlo, ale teraz mysle ze skoro moze to nawracac, to kto wie...

A glukoza to chyba mnie w takim razie ominie, bo ja bede w pl w 30tc i dalej, wiec jak juz nie robia to miec nie bede, no nic ani sie ciesze ani placze Moze tak jest, ze jak wyjdzie zle ta do 28tc to potem kontroluja, a jak jest ok to nic nie robia...
Stary 2014-03-19, 22:37   #4745
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Wiem ze panika najgorsza a u mnie to moze byc i nadrzerka bo miałam stwierdzona wiec po badaniu najpewniej. Mam tez pana h od pracy siedzacej. Mam powiedziane najpierw nospa potem jak nie pooze to szpital. Ale nieczuje sie az tak zle by ja brac a i mala kopie co jakis czas.
Jak uważasz kontroluj sytuację
Miłością tą największą
Stary 2014-03-19, 22:38   #4746
Fame
Zakorzenienie

Vegetka tez mialam Holtera i wiem jakie to niewygodne ale to tylko doba na szczęście a co do lekarza to rzeczywiscie w dzisiejszych czasach to rzadkośc

viki to obserwuj jak tam i jak coś to nie zwlekaj z pogotowiem
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:39   #4747
joanna2228
Wtajemniczenie

Vegetka dasz radę , plasterki to pikuś w porównaniu z ciążą
Miłością tą największą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 22:40   #4748
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Wrazie co mam tz czyli szybka taxi hehe ale i apetyt duzy.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:41   #4749
rybka13
Zakorzenienie

Ooo widze, ze "powtwierdzilam" teorie mamaya na temat badania glukozy
Stary 2014-03-19, 22:43   #4750
joanna2228
Wtajemniczenie

Idę spać kochane brzuchatki bo jutro pobudka o 6 rano
Spokojnej nocy
Miłością tą największą
Stary 2014-03-19, 22:51   #4751
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Idę spać kochane brzuchatki bo jutro pobudka o 6 rano
Spokojnej nocy
Kolorowych snow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-19, 22:56   #4752
bambusiek
Zakorzenienie

Bry wieczór

Miałam posiedzieć z Wami, ale synek dostał ataku kaszlu z wymiotami i teraz leży obok i próbuje zasnąć. Oby to tylko chwilowe

Jutro najwyżej do lekarza jak bedzie miejsce.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-19, 22:58   #4753
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Lillian, mam Samsunga Galaxy S3 i ja go z kolei nie polecam mnie się on zawiesza, bateria trzyma maksymalnie 12 godzin dosłownie przy użytkowaniu go tylko do dzwonienia i pisania SMSów (bez szaleństw z ilością).
telefon mam od października 2013, więc około pół roku.
poza tym według mnie zdjęcia nie są wcale świetnej jakości (wynika to może z faktu użytkowania od kilku lat wyłącznie lustrzanek, więc jestem przyzwyczajona do naprawdę świetnej jakości zdjęć).
oj to jakis felerny cis ie trafił a moze tylko jakas aplikacja go wiesza co do zdjec to pewnie ze nie porownuje sie zdjec z telefonu z tymi z lustrzanki bo te z lustrzanki sa z dusza zwlaszcza po wywołaniu widac roznice. Kocham lustzranke choc i kompakta lubie bo mały i zawsze łatwiej go zabrac a lustrzanke z obiektywami bierzemy rzadziej ale za to na wazniejsze wypady
Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
A reaguje córeczka na dotyk? Bo mój to jak pogłaszcze brzuch to się bardziej wierci
mam to samo czesto sie odzywa na pogłaskanie fajne to jest bo to taki dialog wydaje mi sie jakbysmy kontakt nawiazali
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
już jestem po ogólnie pierwsze co to powiedziała dziewczynka ale jak jej powiedziałam że mówiła w 17tc że chłopak to zaczeła szukac i mówi że już sama nie jest pewna jak jej powiedziałam że mówiła inaczej i sprawdzimy za 2 tyg przy badaniu tętna ale powiedziała że dziewczynka, tyle że podkreśliła że to niemożliwe trochę skoro w 17tc potwierdziła chłopaka :P

wizyta trwała około 25-30minut ale bez porównania z tym co ostatnio miałam w szczecinie.
Ogólnie wg tego usg i jej pomiarów moje dziecko waży 505g - to w ogóle możliwe że przez 5 dni tyle urosło??
Wymiary 5 dni temu a wymiary dziś
bpd 52,8mm 56,7
hc 190,7 203,9
ac 152,1 169,3
fl 39,4 40,2
no bo te wymiary to takie wyliczane i przyblizone wszytsko wiec tak naprawde to nie wiadomo jak to jest
Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Właśnie się wystraszyłam bo plamiłam. Czy to możliwe ze z powodu wizyty. Ale to było o 12?? A plamienie teraz.
samo plamienie moze byc od badania ginekologicznego ale bol to juz raczej nie

Kurcze wlasnie wrocilam z pracy a tam dowiedziałam sie od kolegi ze godzine temu jego sasiad zastrzelił sie w schowku kolo domu. Miał 34-35lat zostawił żone i 3 małych dzieciakow, jak ta kobieta bedzie funkcjonowac teraz, jakim trzeba byc samolubem zeby tak zostawic rodzine a zwlaszcza dzieci.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2014-03-19 o 23:01
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:16   #4754
Fame
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja już od 5 nie śpię więc zaraz pewnie jeszcze pójdę w kime.. Ale dobija mnie taki "przerywany" sen

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:20   #4755
joanna2228
Wtajemniczenie

Hej witam się, dziś w nocy mała zamordowała mnie wycieczkami do wc czuje jakby ktoś wyssał ze mnie całą energię, chyba jeszcze pokimam. Miłego dnia.

Miłością tą największą
Stary 2014-03-20, 06:38   #4756
mamaya
Zakorzenienie

agnes, tak jak pisałam wcześniej, ja telefonu używam do pisania SMSów i dzwonienia, nie instaluję żadnych aplikacji
w otoczeniu mam kilka osób, które są bardzo niezadowolone z Samsungów, więc nie sądzę, żeby wszyscy mieli felerne modele
ja wiem, że na pewno Samsunga nie będę polecać, zdecydowanie bardziej przemawia do mnie iPhone, z którego korzystałam kilka lat i był niezawodny, teraz wymieniając telefon na pewno zdecyduje się na Apple ponownie

moje dziecko od wczoraj kopie niemalże non stop miał przerwę na sen od około 20 do 6:30
nie obrazilabym się, gdyby po wyjściu z brzucha tak mu zostało - w nocy sen, w dzień bez snu
z resztą do tej pory w nocy jest zawsze spokojnie, nie czułam ani razu ruchów, a zdarza mi się w nocy nie spać

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-20 o 06:47
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 06:52   #4757
joanna2228
Wtajemniczenie

Mamaya życzę wszystkim takiego snu dzieci, sama pamiętam wstawianie co 2 albo 3 godziny w nocy. Ah żeby było teraz chociaż co 4 godzinki

Miłością tą największą
Stary 2014-03-20, 06:55   #4758
mamaya
Zakorzenienie

Asia, ja wierzę, że moje dziecko będzie kolejnym, które udowodni, że teoria - aktywność w brzuchu jest podobna do aktywności poza brzuchem - jest prawdziwa
choć na razie wszystkie znane mi dzieci faktycznie są potwierdzeniem tych słów

viki, widzę Cię jak się czujesz? Co z plamieniem?

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-20 o 07:13
Stary 2014-03-20, 07:48   #4759
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Yuza już Ci nie podjadam kisielu, miałam na stanie malinowy i już mam własną salaterkę ale dzięki, bo nie wiedziałam co mi się chce przy moim chorym żołądku, ato było właśnie to
Cieszę się, że mogłam pomóc i podzieliłabym się swojąporcją, bo była ogromniasta

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Ehh ja dziś cały dzień w łóżku, niby wyspana, a nieprzytomna. Chyba wina ciśnienia bo sama mam niskie jak trup i na taką pogodę "przymieram". Także Yuza nie jesteś dziś sama, pogoda we Wro przepaskudna
Dzisiaj będzie lepiej bo słoneczko już na niebie i ma być 19 stopni

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
m
Witam się po całym dniu ... byłam dziś rano w szpitalu chorób serca, zrobili mi ukg i założyli holter - wkurza mnie niesamowicie, swędzi mnie pod tymi plasterkami i nie mogę się wykąpać !
Mimo kiepskiej pogody mam świetny humor po tej wizycie w szpitalu, nigdy nie widziałam lekarza tak przejętego pacjentem. Pan doktor przyjął mnie w szpitalu poza wszystkimi kolejkami, chodził po swoich kolegach i prosił żeby zrobili mi badanie poza kolejką - a ja nie prosiłam o to mogłam spokojnie poczekać. Dawno nie spotkałam takiego człowieczeństwa w polskiej służbie zdrowia.
Jutro rano mam przyjechać oddać holter, a w piątek przyjechać do doktora (oczywiście poza kolejką) z wynikami.
Dasz radę i

Mnie dzisiaj obudzili o nieludzkiej godzinie-6:40! i oczywiście już później nie mogłam usnąć więc zwlekłam się z łóżka, ale niewykluczone, że jeszcze tam wrócę robi się ładna pogodaoby tak już zostało, wczoraj poszukiwałam sukienek ciążowych na wiosnę i niektóre są takie piękne, że już nie mogę się doczekać jak będę mogła takie cudności założyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 07:52   #4760
debesciara
Zadomowienie

Witam się porannie bez dolegliwości, jedynie z niewyspaniem.. Dziś małą obudził kaszel o 5:53... no i po spaniu bo na dworze już jasno.. niech już będzie letni czas... może choć troszkę da się niunke oszukac
nie wiedziałam, że glukoze robi sie do 28 tygodnia... muszę się wybrać w takim razie.. jutro lub w poniedziałek.. Wole zrobić, niż później tfu tfu żałować..

mamaya życzę Ci takiej aktywności dzidziusia..

Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 07:54   #4761
roksanka88
Raczkowanie

dzień dobry

U mnie piękne słoneczko zaczyna wychodzić, także chyba będzie dzisiaj ładny dzień zbieram się do przychodni po wyniki

miłego dnia

"Tam jest Ci najlepiej, wiem.
Cicho... ciepło... ciemno...
I długo śni się dobry sen, że zawsze będziesz ze mną.
Tam, moje serce stuku puk, szepce Ci zaklęcia.
A ja czekam jak na cud, jak na małego księcia."
roksanka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:05   #4762
dusia_tcv
Zadomowienie

Ja dziś miałam koszmary nie z tej ziemi ale teraz byle wytrzymać do 14 tylko to jest tyle godz....
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:08   #4763
svelta
Rozeznanie

Witam
Ja właśnie łyknęłam glukozę na herbatę z cukrem nie spojrzę przez 10 lat nie słodzę ani kawy ani herbaty, więc to była dla mnie katorga. Najgorsze jest to, że teraz nie mogę nic zjeść żeby ten smak zabić.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:19   #4764
mamaya
Zakorzenienie

debesciara, biedna Matyldka niech już minie u Was ten chorobowy sezon

svelta, trzymam , żebyś wytrzymała

mnie przeraża wizja glukozy co prawda slodze herbatę, ale tylko pół łyżeczki
Stary 2014-03-20, 08:33   #4765
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Witam
Ja właśnie łyknęłam glukozę na herbatę z cukrem nie spojrzę przez 10 lat nie słodzę ani kawy ani herbaty, więc to była dla mnie katorga. Najgorsze jest to, że teraz nie mogę nic zjeść żeby ten smak zabić.
Oj biedna ale masz to za sobą a ja przed sobą hehe
Debeściara 3 majcie się z Matyldą nebulizacje z soli fizjologicznej pomagają...

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:43
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:42   #4766
sunfire
Rozeznanie

Hej zapowiada się słoneczny, ciepły dzień

ja się na glukozę wybieram w przyszłym tygodniu od mojego lekarza dowiedziałam się, że już tylko w pl kobiety się tak męczą z glukozą, bo wszędzie jest wprowadzona glukoza smakowa i pije się jak słodki sok.

pochwalę się Wam, dostałam dzisiaj w nocy mms, urodziła żona mojego kuzyna, dziewczynka - 4550, 60cm taka mała kruszynka
sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:42   #4767
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Dzień dobry ale mi się dobrze spało....

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:43   #4768
simka234
Wtajemniczenie

Witam z rana

Ja mam patent na glukoze pielęgniarka mi sprzedała..wziełam ze sobą cytryne i przekroiłam na pól..i jak piłam glukoze to na 4 razy ja zmogłam to jak konczyłam to dotykałam cytryna do jezyka i wtedy ok było bo zabijał sie ten smak...
Także było nawet dobrze...

Odebrałam wyniki na szczęscie watroba ok..ale mam dietę zaczac stosowac, bo jest ucisk na wątrobe i trzeba ja odciazyc i za duzo kg na cyfer blacie..
Zobaczymy efekty dzis troche mniej boli

U mnie dzidzia jest raczej aktywna w dzien około 21 -22 kończy akrobację..i przesypia ze mna cala noc i nad ranem znowu..
A wyglada to tak rano od 6 do 8 w zaleznosci od dnia
Potem ok 12-13 ...przerwa i od 16 -18 roznie , i potem od 20 do 22 i spać
Oby tak miał jak się urodzi..

U na już 26 tydz. Się zaczoł..
A mały ma 730 g i 31 cm

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-03-20 o 08:45
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 08:44   #4769
mamaya
Zakorzenienie

mam pytanie do dziewczyn, które skorzystały z oferty Super - Pharm czy Wy też mogłyście wybrać jedynie z pampersów od rozmiaru 2 wzwyż? i nie obejmowała ta promocja Pampers Premium Care?

ja dostałam taką informację i zastanawiam się czy rzeczywiście tak było

a poza tym, jeśli któraś z Was jest zainteresowana to teraz 2 opakowania kremu Pharmaceris zapobiegającego rozstępom kosztują niecałe 30 zł promocja trwa cały czas Pharmaceris jest porównywany do Elancylu, który ja z czystym sumieniem polecam
Stary 2014-03-20, 08:47   #4770
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
pochwalę się Wam, dostałam dzisiaj w nocy mms, urodziła żona mojego kuzyna, dziewczynka - 4550, 60cm taka mała kruszynka
rzeczywiście KRUSZYNKA
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości