In Vitro - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-18, 13:28   #1021
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay
Dot.: In Vitro

Dokładnie!!!
yssmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 13:41   #1022
kasia_ruda
Zakorzenienie

Bardzo się z wami zgadzam. Miło dla odmiany było nie czuć tego koszmarnego żalu i rozczarowania.

Linka wow podziwiam cię! Masz idealne podejście ja się złamałam 8 dni po transferze i to był błąd, bo za wcześnie było na dwie kreski.

Yssmay dobrze, że już ci lepiej, martwiłam się o tą duszność u ciebie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-18, 21:10   #1023
annaantonina
Raczkowanie

GG do annaantonina

Cytat:
Napisane przez yssmay Pokaż wiadomość
annaantonina Dzięki za odpowiedź, teraz po twoim wpisie to już wiem jak to wygląda. A z ciekawości, jeśli mogę spytać, miałaś przy pierwszym podejściu badane AMH? Moje wynosi 7,15 i stąd taka łagodna stymulacja. Ja z wyniku 8-7 komórek była bym mega szczęśliwa. Statystycznie jeśli wszystko pójdzie wtedy dobrze, to mamy 4 zdrowe zarodki (tzn. bez mojej choroby), 4 próby to dużo.
Dziś już się czuje super i normalnie, jedynie jajniki trochę sobie tam "bzykają" . Na razie mam luz kompletny, panikowanie mi się pewnie w PL zacznie.
moje AMH wynosło 4,01ng/ml
I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;(
Kariotypy - prawidłowe
eMek -oligoasthenoteratozoosper mia
annaantonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 19:13   #1024
Pandorcia84
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Ja już jestem po wczorajszej wizycie w Novomedice. Odebrałam wyniki badań które mi robiono 2 tygodnie temu i były ponoć w normie. Lekarz od razu rozpisał nam in-vitro a później jeszcze pobrali nam z mężem krew na jakieś badania hiv i choroby weneryczne. Zapłaciliśmy za te zastrzyki 1750 zł. Normalnie jak mi powiedzieli tą kwotę to aż sobie zbladłam. No ale trudno, jak trzeba to trzeba. Mam je robić sobie w brzuch od 2 dnia cyklu ale cykl stary mi sie jeszcze nie skończył więc nie wiem kiedy to będzie. W 8 dniu cyklu mam do nich tam znowu pojechać na USG. Boję się trochę czy dam sobie radę z tymi zastrzykami, ale skoro wy dałyście sobie radę to ja też muszę przecież.
Pandorcia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 23:28   #1025
katarzynka1kasia
Przyczajenie

Witam,
dziewczyny dość długo Was "podczytuję", dziś postanowiłam do Was dołączyć, ponieważ potwierdziło się coś, czego bałam się od dawna... Kilka dni temu mąż badał nasienie- diagnoza- ANI JEDNEGO plemnika w nasieniu, nic, zero. Za kilka dni badanie musi powtórzyć łącznie z innymi badaniami krwi itd. Lekarz od razu zaproponował mu in vitro- oczywiście najpierw musi robić biopsję, aby sprawdzić czy jakieś plemniki znajdują się w jądrach... Badał jądra i stwierdził, że są poprawnej budowy i wszystko z nimi ok. Ale żołnierzyków nie ma :-(
Dodam, że ze mną wszystko ok, mamy po 24 lata. Dziewczyny... mam tyle pytań i wątpliwości w głowie- ile może potrwać cała "procedura" in vitro- od badań do zabiegu? Jakie są szanse, jeśli potwierdzi się diagnoza azoospermii? Jak często trzeba jeździć do kliniki? Czy pozostaniemy anonimowi?... Proszę pomóżcie :-(
katarzynka1kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 23:54   #1026
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Cytat:
Napisane przez katarzynka1kasia Pokaż wiadomość
Witam,
dziewczyny dość długo Was "podczytuję", dziś postanowiłam do Was dołączyć, ponieważ potwierdziło się coś, czego bałam się od dawna... Kilka dni temu mąż badał nasienie- diagnoza- ANI JEDNEGO plemnika w nasieniu, nic, zero. Za kilka dni badanie musi powtórzyć łącznie z innymi badaniami krwi itd. Lekarz od razu zaproponował mu in vitro- oczywiście najpierw musi robić biopsję, aby sprawdzić czy jakieś plemniki znajdują się w jądrach... Badał jądra i stwierdził, że są poprawnej budowy i wszystko z nimi ok. Ale żołnierzyków nie ma :-(
Dodam, że ze mną wszystko ok, mamy po 24 lata. Dziewczyny... mam tyle pytań i wątpliwości w głowie- ile może potrwać cała "procedura" in vitro- od badań do zabiegu? Jakie są szanse, jeśli potwierdzi się diagnoza azoospermii? Jak często trzeba jeździć do kliniki? Czy pozostaniemy anonimowi?... Proszę pomóżcie :-(
Witaj! Nie wiem czy oglądałaś serial "In Vitro. Czekając na dziecko" na programie TLC. Tam był dokładnie taki sam przypadek jak wasz. Zero żołnierzyków w nasieniu. Biopsja jądra i uzyskanie dokładnie kilku plemników. Rezultat? Ciąża! I to za pierwszym podejściem do IVF. Także jest nadzieja! Sama procedura idzie szybko, nie wiem jak wygląda sytuacja z biopsją jądra, jakie są koszty i czas oczekiwania. Może macie też szanse z korzystać z programu rządowego. Trzeba próbować bo szanse są. O animowość bym się nie martwiła, jeśli sami zachowacie leczenie w "tajemnicy" to wątpię żeby ktoś was wytykał palcami na ulicy. Poza tym, tu nie ma się czego wstydzić.

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja już jestem po wczorajszej wizycie w Novomedice. Odebrałam wyniki badań które mi robiono 2 tygodnie temu i były ponoć w normie. Lekarz od razu rozpisał nam in-vitro a później jeszcze pobrali nam z mężem krew na jakieś badania hiv i choroby weneryczne. Zapłaciliśmy za te zastrzyki 1750 zł. Normalnie jak mi powiedzieli tą kwotę to aż sobie zbladłam. No ale trudno, jak trzeba to trzeba. Mam je robić sobie w brzuch od 2 dnia cyklu ale cykl stary mi sie jeszcze nie skończył więc nie wiem kiedy to będzie. W 8 dniu cyklu mam do nich tam znowu pojechać na USG. Boję się trochę czy dam sobie radę z tymi zastrzykami, ale skoro wy dałyście sobie radę to ja też muszę przecież.
Dasz radę, my dałyśmy. Ja się staram dawać radę. Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez annaantonina Pokaż wiadomość
moje AMH wynosło 4,01ng/ml
O dziękuję Ci za tą odpowiedź. No nic zobaczymy już niedługo co tam wyhodowałam.

A ja utknęłam . Mieliśmy dziś wieczorem lecieć do Reykjaviku a rano mieć samolot do Frankfurtu i dalej do Gdańska. I co? I jest straszna wichura i nigdzie nie polecieliśmy. Trzeba było działać szybko i kosztowało mnie to dużo stresu. Udało się przesunąć bilety na piątek rano i przed 16stą lądujemy... w Warszawie. Dzwonie o 20.50 do Invicty (do 21.00 pracują), oczywiście już nikogo na infolinii . Napisałam im maila i będę męczyć od jutra, abym mogła się w ten piątek zgłosić do Invicty w Warszawie. Załamana jestem strasznie, ale liczę na to że mi pomogą. Mam serdecznie dość tej mojej dziury, z której się nie idzie wydostać. Chcieliśmy jechać autem, ale równało się to z utratą życia. Wieje nam 28 metrów na sekundę i do tego śnieg z deszczem. Cudownie po prostu. 3majcie kciuki aby to wszystko udało się doprowadzić do końca.
Stary 2014-03-20, 09:37   #1027
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj! Nie wiem czy oglądałaś serial "In Vitro. Czekając na dziecko" na programie TLC. Tam był dokładnie taki sam przypadek jak wasz. Zero żołnierzyków w nasieniu. Biopsja jądra i uzyskanie dokładnie kilku plemników. Rezultat? Ciąża! I to za pierwszym podejściem do IVF. Także jest nadzieja! Sama procedura idzie szybko, nie wiem jak wygląda sytuacja z biopsją jądra, jakie są koszty i czas oczekiwania. Może macie też szanse z korzystać z programu rządowego. Trzeba próbować bo szanse są. O animowość bym się nie martwiła, jeśli sami zachowacie leczenie w "tajemnicy" to wątpię żeby ktoś was wytykał palcami na ulicy. Poza tym, tu nie ma się czego wstydzić.

Dasz radę, my dałyśmy. Ja się staram dawać radę. Będzie dobrze!

O dziękuję Ci za tą odpowiedź. No nic zobaczymy już niedługo co tam wyhodowałam.

A ja utknęłam . Mieliśmy dziś wieczorem lecieć do Reykjaviku a rano mieć samolot do Frankfurtu i dalej do Gdańska. I co? I jest straszna wichura i nigdzie nie polecieliśmy. Trzeba było działać szybko i kosztowało mnie to dużo stresu. Udało się przesunąć bilety na piątek rano i przed 16stą lądujemy... w Warszawie. Dzwonie o 20.50 do Invicty (do 21.00 pracują), oczywiście już nikogo na infolinii . Napisałam im maila i będę męczyć od jutra, abym mogła się w ten piątek zgłosić do Invicty w Warszawie. Załamana jestem strasznie, ale liczę na to że mi pomogą. Mam serdecznie dość tej mojej dziury, z której się nie idzie wydostać. Chcieliśmy jechać autem, ale równało się to z utratą życia. Wieje nam 28 metrów na sekundę i do tego śnieg z deszczem. Cudownie po prostu. 3majcie kciuki aby to wszystko udało się doprowadzić do końca.
Och Yssmay strasznie ci współczuję. Za dużo tego wszystkiego... nawet nie wiem, co napisać. Takie cholerne coś jak wiatr ma teraz wszystko do "powiedzienia" jakie to jest kurde głupie!!! Mam nadzieję, że wam się uda wydostać i dostać do Pl, byle gdzie już, z Wawy do Gdańska się dostaniecie w kilka godzin.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynka1kasia Pokaż wiadomość
Witam,
Hej. Po pierwsze witaj. I spokojnie. Wiem, że na początku jest ciężko się z tym oswoić, ale in vitro to nie wyrok, to szansa na dziecko. Pisze ci to osoba w 17 t.c.więc wiem, co mówię

Cała procedura jest mega szybka, myślę, że będziesz w szoku, jak to idzie. Jeśli nas podczytujesz, to może pamiętasz, ja w listopadzie zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, a 6 grudnia już miałam podane zarodki. Co prawda nie wiem, jak jest z biopsją jądra, ale wydaje mi się, że nie przedłuża to procedury. Do kliniki jedzie się (jak wszystko ok) mniej więcej tyle razy:
1.wizyta wstępna
2.badania
3. rozpisanie in vitro
4. Kontrola stymulacji
5. Pobranie komórek jajowych i spermy
6.transfer

Przy czym punkty 4-6 to w ciągu kilku dni się realizują.

Yssmay dobrze ci napisała, nie masz się czego wstydzić. Walczysz o dziecko, to jest powód do dumy. Ale jeśli chcesz być anonimowa, to nikt twoich danych ujawniać nie ma prawa. Z drugiej strony ja nie wierzę w robienie tajemnicy, zawsze komuś się powie, ktoś tam dalej powtórzy... ja chcę pełnej otwartości i mówię, że moja ciąża jest z in vitro. I dziecku też to powiem... nic dobrego z tajemnic się nie rodzi. Ale tak jak napisałam wasza anonimowość zależy od was tylko.

Stary 2014-03-20, 10:47   #1028
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

No sytuacja wstępnie opanowana. Mamy zapisaną wizytę na jutro na 18.50 w Invicie w Warszawie. Gorzej, że pewnie moje badania hormonów nie będą na czas, ale tutaj już nic nie zrobię.
Najlepsze, że mieliśmy mieć kolejny lot o 10.20 i co? Przesunęli nas od tak sobie na 12.30 , to jest krajowy przewoźnik który nie liczy się z niczym. Będziemy dziś załatwiać papiery aby dostać zwrot kasy z ubezpieczenia za te bilety co musieliśmy je przebookować z Gdańska na Warszawę. Musieliśmy dopłacić 1400zł i może uda się chociaż coś z tego odzyskać.
Już jestem spokojna, bo załatwiłam wszystko w Invicie, ale na prawdę chcę się wyprowadzić z tej dziury.
Stary 2014-03-20, 12:12   #1029
kasia_ruda
Zakorzenienie

Najważniejsze, że opanowana. Grunt to dostać się do pl, potem już pójdzie szybko.

Stary 2014-03-20, 12:41   #1030
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

A ciekawostka, poszłam się dziś zważyć bo muszę tam wpisać wagę na ankiecie do znieczulenia. Przed rozpoczęciem stymulacji miałam 75,00kg. Wchodzę dziś i to już po śniadaniu (mam taką zasadę że głównie warzę się rano, bez ubrania) a tam waga mi, że mam 75,20kg. Ja nic nie przytyłam! Ale domyślam się co się stało, bo ja staram się racjonalnie odżywiać i odstawiłam przecież te głupie antytabletki. No i pewnie zaczęłam chudnąć i w tym samym czasie przybierać wodę ze względu na stymulacje (chodzę już w spódniczkach, o spodniach mogę zapomnieć), także dlatego waga stoi w miejscu. Cieszy mnie to.

Jedziemy na lotnisko, podejście nr 2.
Stary 2014-03-20, 13:46   #1031
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A ciekawostka, poszłam się dziś zważyć bo muszę tam wpisać wagę na ankiecie do znieczulenia. Przed rozpoczęciem stymulacji miałam 75,00kg. Wchodzę dziś i to już po śniadaniu (mam taką zasadę że głównie warzę się rano, bez ubrania) a tam waga mi, że mam 75,20kg. Ja nic nie przytyłam! Ale domyślam się co się stało, bo ja staram się racjonalnie odżywiać i odstawiłam przecież te głupie antytabletki. No i pewnie zaczęłam chudnąć i w tym samym czasie przybierać wodę ze względu na stymulacje (chodzę już w spódniczkach, o spodniach mogę zapomnieć), także dlatego waga stoi w miejscu. Cieszy mnie to.

Jedziemy na lotnisko, podejście nr 2.
Yssmay trzymam kciuki jak będziesz miała gdzieś tam dostęp do netu, to daj znać, czy się udało.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Linka a jak tam u ciebie? Nadal spokój? Dobrze się czujesz? Żadnych przygód z jajnikami?

Stary 2014-03-20, 14:09   #1032
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Linka a jak tam u ciebie? Nadal spokój? Dobrze się czujesz? Żadnych przygód z jajnikami?

Pierwsze 2 dni po trasferze były bolesne i nieprzyjemne..a teraz zapominam ze po nim jestem. Czasem coś lekko zakłuje - ale tak zawsze było w II fazie wiec nie czuje nic a nic. Zero objawów , a spodziewałam się ze zatopi mnie lawina objawów..siła perswazji

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 14:11   #1033
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Pierwsze 2 dni po trasferze były bolesne i nieprzyjemne..a teraz zapominam ze po nim jestem. Czasem coś lekko zakłuje - ale tak zawsze było w II fazie wiec nie czuje nic a nic. Zero objawów , a spodziewałam się ze zatopi mnie lawina objawów..siła perswazji
Ale to może dobry znak tak podobno często bywa przy udanych transferach mnie brzuch bolał tak okresowo, ale to już w późniejszym okresie, tak po 2 tygodniach gdzieś. Beta we wtorek?

Stary 2014-03-20, 14:52   #1034
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale to może dobry znak tak podobno często bywa przy udanych transferach mnie brzuch bolał tak okresowo, ale to już w późniejszym okresie, tak po 2 tygodniach gdzieś. Beta we wtorek?

...w czwartek

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-20, 18:46   #1035
katarzynka1kasia
Przyczajenie

Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi... Podczytuję Was trochę i tak Wam zazdroszczę... większość z Was ma już prawie wszystko za sobą! A my dopiero zaczynamy Super macie

A czy jest na forum może jakaś kobitka, której mąż tudzież partner boryka się z takim samym problemem jak mój? Tzn. ani jednego żołnierzyka w nasieniu...- jeśli tak, to proszę dajcie znać. Razem zawsze raźniej

Powiedzcie proszę, ile się już borykacie z tym problemem???
katarzynka1kasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 19:41   #1036
ewapop3
Raczkowanie

Witajcie kochane!! śledzę tu was i jak zwykle trzymam mocno kciuki i wierzę że już niedługo powiększy się grono mamusiek.
Ostatnio się nie udzielam bo czekam dalej na okres to już 10 dni po terminie i mam tak pierwszy raz wybrało sobie moment i tak właściwie cieszyłam się jak głupia jak nas zakwalifikowali a tu już niedługo 6 miesiąc od 1-szej wizyty i pewnie jeszcze się przedłuży nie wiem co się dzieje,wiem że przy pco może tak być ale pierwszy raz tak mam w ciąży nie jestem zrobiłam 3 testy(choć to by był cud)gdyby nie ta torbiel przy ostatniej wizycie to już bym była na tym etapie co wy dziewczyny a tak siedzę i czekam na zbawienie,jeszcze trochę i zacznę rwać włosy z głowy bo przyznam,że jeszcze nigdy nie oczekiwałam okresu jak teraz,boli mnie brzuch,ponad to jest jak by napuchnięty
Buziaczki
ewapop3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-21, 20:54   #1037
Pandorcia84
Raczkowanie

Dziewczyny, za godzinę biorę pierwszy zastrzyk. Aż się denerwuję strasznie czy mi się uda, czy nie będzie bolało.
Stary 2014-03-21, 21:04   #1038
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Ehhh byliśmy... najpier badanie krwi, estradiol 127 :banghead:. USG - prawie nic nie urosło, są pęcherzyki ale malutkie. Zwiększyli mi dawkę na 225 i kontrola w poniedziałek. Może uda się dokonać pick-up, ale transfer to już raczej w "następnym cyklu" - czyli kolejny przylot do Polski i nie wiem za co. Jestem padnięta, załamana i zrezygnowana. Mam doła i już mi się nie chce walczyć. Nie mam dziś sił wierzyć, że to się uda. Mam po prostu dość.
Może chociaż uda się odzyskać pieniądze za przebookowanie biletów.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-21, 21:15   #1039
kasia_ruda
Zakorzenienie

Yssmay tak mi przykro. Za dużo tego na ciebie spada... nie poddawaj się, przy zwiększonej dawce jeszcze masz sporo czasu na wyhodowanie jajeczek. Trzymam kciuki.

Stary 2014-03-21, 21:23   #1040
Linka1984
Zakorzenienie

Yessway ktory dzien stymulki??? Ja 6dzien stymulki miałam 240 estradiol

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-21, 21:40   #1041
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Linka - Dzień 8my :banghead:

Stary 2014-03-21, 21:41   #1042
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka - Dzień 8my :banghead:

Ja miałam w dniu punkcji 1250 a inne ponad 3 tys..okazało sie ze za slaba stymula

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-21, 21:44   #1043
kasia_ruda
Zakorzenienie

Yssmay ale jeszcze nie wszystko stracone. Większa dawka menopuru może jeszcze pobudzić te komórki do dojrzewania! Trzy zastrzyki do kontroli, może to coś da, a na pewno pokaże, czy zmierzacie w dobrym kierunku. Do kiedy zostajecie w Pl? Może w pon.ocenią, że jeszcze kilka dni stymulacji wystarczy. Bardzo czekałam na wiadomości od ciebie i bardzo ci współczuję, że to takie trudne. Nie poddawaj się, jeszcze jest przecież nadzieja.

Stary 2014-03-21, 21:44   #1044
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Tylko tak jak wcześniej mówiłam, jeśli skończę z 3 zarodkami, to nie podejdę do IVF. 3 zarodki to za mało aby zrobić na nich PGD.

Stary 2014-03-21, 21:56   #1045
Linka1984
Zakorzenienie

A ile jest tych pecherzykow?

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-21, 22:12   #1046
Pandorcia84
Raczkowanie

No to pierwszy zastrzyk mam za sobą Nawet tak żle nie było
Stary 2014-03-21, 22:15   #1047
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Linka - nawet nie wiem ...

Stary 2014-03-21, 22:26   #1048
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
No to pierwszy zastrzyk mam za sobą Nawet tak żle nie było
Ja tez sie bałam a bolu zero!!!

Cytat:
Linka - nawet nie wiem ...

Moze one urosną i e2 tez?!?!?!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-03-21, 22:28   #1049
yssmay
Wtajemniczenie

GG do yssmay

Linka - sama nie wiem... jestem już taka zmęczona.. jestem od 5 rano na nogach

Stary 2014-03-21, 22:55   #1050
kasia_ruda
Zakorzenienie

Yssmay odpocznij, w poniedziałek będziesz się widziała ze swoim lekarzem, on ci wszystko rozjaśni. Ja mam nadzieję, że uda się pobrać wystarczającą ilość do pgd. Powodzenia. Trzymajcie się.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości