|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Anesthesia & mojakaren video to vipstudio
![]() zły jeż witaj Panna Izabela to ja chętnie przygarne ten kwartet z W-wy szkoda że tyle km ale cena naprawdę super ![]() rossifumi super że udało się z tą salą A ja dzisiaj z TŻ polowaliśmy na garniak Wchodzimy do pierwszego salonu i garnitur leży jak ulał, kolor mu odpowiada (ciemny grafit czy jakiś taki ale ładny, slim itd) nawet buty super (tylko na rozmiar trzeba poczekać bo akurat nie było w kolorze czarnym tylko brąz) a że znajome laski i sympatyczny chłopak tam pracują to jest odłożony, tylko że chcemy jeszcze zobaczyć na inne niż napalać się na pierwszy lepszy ![]() W innym salonie upatrzyliśmy koszulę śmietankową (naprawdę super idealna do mojej kiecki) tylko na rozmiar znowu też trzeba poczekać bo nie mieli na wzrost ![]() ![]() więc chyba lepiej będzie kupić najpierw koszule, a później mierzyć garniak z krawatem już sama nie wiem bo takie mam nerwy
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-03-19 o 23:59 |
|
|
|
#483 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() dobre podsumowanie i dąłaś mi do myślenia, bo chcieliśmy w aucie Teściów schować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() iliy ojj 3mam kciuki, żeby decyzja była łatwiejsza... sami mamy problem z dodatkami, bo gajerek juz kupiony... i nie mamy pojęcia jaki kolor krawat będzie miał... gajerek ciemnoszary z połyskującą nicią i tłoczeniem, a kuszula biała będzie... Edytowane przez milka777 Czas edycji: 2014-03-20 o 00:14 |
|||||
|
|
|
#484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Także po godzinie mielismy Tż gotowego na ślub
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#485 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde tak piszecie te swoje plany dnia, a ja na swój jeszcze nie mam pomysłu. O 18-stej ślub, około 17.00 przyjedzie TŻ do mnie i więcej nic nie wiem. Ok 16.20 zacznę się ubierać. Hym no dobra pomyślmy. 8:00 pobudka, ogarnianie, śniadanko. 9:00 wyjazd na salę i robienie bukietów 11:00 powrót do domu i ogarnianie tzn mycie włosów, drugie śniadanie 12:00 fryjzerka 14:00 będę się malowała eee nie co do 17-stej robić? Wstanę ok 10-tej pewnie dopiero wtedy będzie na luzie i się wyśpie.OOO
|
|
|
#486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo, to najważniejszy argument ![]() Cytat:
bo będziesz siedzieć i się stresować ![]() ja od fryzjera wracam około 13.30 i nie wiem co będę robić do jakieś 15, bo ślub na 16 chociaż pewnie fotki, ubieranie się i zleci 1,5h
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
witam się z rana, nic nie pospałam w nocy, a dzisiaj na te kwiatki na 10...
co do ubioru TŻ to ja bym chciała go w zestawieniu czarny gajer - amarantowy krawat - śmietankowa koszula, myślicie, że będzie pasować?
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz szykuję się do pracy, a po pracy mam pierwszą przymiarkę sukni
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
Melduje sie na nowej czesci watku
|
|
|
|
#490 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lexie chyba zdecydowałabym się na pierwszą, jej makijaże bardziej mi się podobają. Cytat:
![]() Zakręcona kropka - to tekst z jakiejś piosenki? Kamilka - będzie
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj umówiłam sie juz z Panią z kwiaciarni co do bukietu, butonierek dla Tz i świadków, koszt tego wszystkiego to ok 150 zl, plus w kosztach kwiat do włosow, ponoc ladnie komponuje się frezja i różą ale zobaczymy :P na godzinę odbioru sie juz tez umówiliśmy. Nadal jednak mam dylemat nad wódka bols platinum czy żołądkowa de luxe :/
Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam też Klaudie ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
?---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Mój plan 7.00- pobudka 7.30- kąpiel i pielęgnacja ciała i włosów, paznokcie 8.30- śniadanko 9.00- fryzjer 11.30- kosmetyczka 13.00- 13.40 ubieram się 14.00- przyjeżdża TŻ 14.20- błogosławieńswto 14.40- wyjeżdżamy do kościoła- mamy 1 km ![]() 15.00 ślub )
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
Już tylko 37 dni !!!
![]() Kupiliśmy koszulę i krawat, wszystko w kolorze ivory. Panie z salonu mówiły, że koniecznie! Koszula ma jakiś specjalny gors, żeby nie prześwitywał nagi tors i to fajne rozwiązanie, bo nie trzeba pod spód nic ubierać. Już tylko spinek nam brakuje. Możecie jakieś polecić? Najlepiej klasyczne srebrne i kwadratowe/prostokątne. |
|
|
|
#494 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do wodki to ja bym brala zoladkowa, bolsa nie lubie, ale tego platinum nie pilam... zoladkowa sprawdzona wielokrotnie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe
Cytat:
Sama się zastanawiam jak to będzie u nas, czy Tż będzie nocował u rodziców, tam się ubierze i przyjedzie po mnie czy zostanie w domu i tylko świadek po nas przyjedzie. Cytat:
|
||
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Próbne pudełeczko
będziemy zamawiać na nasz ślub bo jest śliczne ![]()
|
#497 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś w tym jest i chyba moja siostra tak ma... My z TŻtem po niecałym roku się zaręczyliśmy, ona jest już ponad 5 lat ze swoim i nic...zły jeż Witaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do planu dnia - u mnie na razie tak to wygląda: 7:00 pobudka, prysznic, mycie włosów, śniadanie. 8:40 wyjazd do fryzjerki 9:00 fryzura + make up około 11:00 powrót do domu (może w drodze powrotnej zajrzę na salę sprawdzić czy wszystko ok) 11:30-12:00 II śniadanie i nerwowe spoglądanie na zegarek W międzyczasie czas spędzony z gośćmi, którzy pewnie się będą już zjeżdzać13:00 ZAKŁADAM SUKNIĘ 14:10-14:20 Przyjazd TŻta - błogosławieństwo 14:40 wyjazd do kościoła 15:00 ŚLUB Aż mnie dreszczyk przeszedł jak pisałam ten plan
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-03-20 o 08:22 |
||||
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam tyle pocytowanych i mi wszystko znikło z wczoraj :beczy: A sumiennie nadrobiłam od pierwszej strony...
Cytat:
![]() I to nie ostatni, bo jeszcze parę szczegółów trzeba dograć na miejscu. I moje urodziny też byśmy chcieli tam poświętować Już się uczyliśmy jak otwierać i zamykać dom samodzielnie, bo może czasem sami będziemy sobie tam wyskakiwać (TŻ pomaga im w remoncie, więc możemy sobie użytkować ich domek). TŻtowi w ogóle marzy się "podróż poślubna" tam, ale ja stawiam opór, bo ja chcę jednak GDZIEŚ wyjechać, a nie 5 km od sali weselnej... My mamy gorzką de lux, polecaną przez kolegę restauratora i mi też się dobrze ją kiedyś piło. Zazdroszczę Wam planów dnia, my póki co mamy tylko wstępnie godzinę ślubu (15:00) i wesela (15:45-16:00). Na sali ustalone i załatwione: -koncepcja dekoracji: kolorowe kwiaty, biel, koronkowy bieżnik. Wstążki stoją pod znakiem zapytania, bo jednak kolory sali, plus kolory kwiatów, plus kolory kwiatów dadzą duży misz-masz i kicz -koncepcja dekoracji miejsca ślubu-stół dla urzędnika, krzesła dla nas i świadków, kilka ławek dla starszych gości, reszta stoi. 15-20 minut dadzą radę. Jak by było załamanie pogody przenosimy się do sali tanecznej z uroczystością. -mamy do dyspozycji wielką tablicę drewnaną i tablicę na kredę, obie możemy wykorzystać -wódka, soki i woda będą na stołach, reszta na oddzielnym stole-czyli wina, herbata, kawa, inne alkohole, napoje gazowane-co mnie bardzo cieszy, bo dzięki temu stoły będą ładniejsze, przynajmniej na wejściu -do obiadu na stół wjeżdża kilka butelek czerwonego wina, reszta stoi grzecznie na stoliku -będą sery! chciałam na deseczkach, będziemy się jeszcze dogadywać -właścicielka kupując kwiaty do dekoracji kupi mi od razu kwiaty do bukietu -w USC szybko i bezproblemowo, ślub w plenerze-żaden problem, dojazd urzędnika-żaden problem, pani bardzo miła, mamy się zgłosić następnym razem już z dokumentami i podaniem-licencja na udzielenie ślubu poz urzędem-39 zł -mam wstępnie upatrzoną jedną kosmetyczkę i fryzjerkę, wypróbuję je w maju/czerwcu ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Pół roku do ślubu!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podoba mi się, choć nie przepadam za takimi rozbitymi myślami Dzięki chciałam żeby to było coś związanego z nami i są to słowa piosenki która mi się najbardziej kojarzy z TŻ https://www.youtube.com/watch?v=_z4LKZ4oAEw&featu re=kp
|
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() co powiecie na takie figurki? wysokość około 12 cm ![]() --- co do planu dnia to u mnie mniej więcej tak ![]() 6:00 pobudka 6:30 prysznic 7:00 fryzjer 8:30 makijażystka 9:30 ubieranie sukni 10:00 przyjazd TŻ i wykupiny 10:20 wyjazd do kościoła (mamy 5 minut autem ale trzeba być 30 min przed mszą) 11:00 ślub |
|
|
|
#502 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
możesz mieć welon a potem wymienić na spinkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co Ty gadasz, robi ładne zdjęcia ![]() mój plan dnia będzie wyglądał mniej więcej tak koło 8:00 prysznic, śniadanie, ubrać wejście do domu 10:30 fryzjer koło 12:30 jestem w domu, przekąska 13:00 makijaż 14:30 pewnie znowu coś zjem koło 15:00 ubieranie koło 15:30 przyjeżdża Tż 15:45 błogosławieństwo 16:10 wyjeżdżamy 16:30 wychodzę za mąż
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2014-03-20 o 08:52 |
||||||
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A plan pozwolę sobie skopiować bo też mam ślub na 11 i wykupiny ale dlaczego musicie być 30 min przed mszą? Ja raczej wstanę szybciej bo zwykle mi trochę czasu schodzi na ogarnięcie soczewek itd :P no i zostawię więcej czasu na wykupiny i błogosławieństwo jeszcze
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także zrobię sobie naszą małą kopię ![]() też mam błogosławieństwo i będzie po wykupinach ![]() musimy być 30min przed mszą bo podpisujemy wcześniej dokumenty żeby się przy ołtarzu nie kręcić tyłka wypinać itp. razem ze świadkami
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Ooo a ile wspomnien z nia zwiazanych, tez lubie bardzo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? Ja w sumie nie wiem jak to u mnie z podpisywaniem chyba jest po mszy tez trochę nie fajnie bo goście bedą czekać- mam nadzieje że sobie nie pojadą na salę
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że świadkowie podpisują dokumenty przed mszą, a młodzi na ołtarzu - jak tak to się zdecyduję na tę opcję ![]() Jakoś przeszło mi podjaranie ślubne Dobrze, że chociaż chodzimy na te tańce, bo żadnej atmosfery ślubnej nie ma
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
ja wole podpisać w kancelarii potem tylko ksiadz nam da papiery po mszy i ani mi goście nie uciekną ani nie bede sie stresować isc na ołtarz zeby się nie wywalić czy zeby mi cycki wyleciały przy nachylaniu
![]() ![]()
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Też chętnie bym poprosiła o namiar.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swój plan wymyśliłam taki: 7:30 pobudka, śniadanie, kąpiel 10:30 fryzjer 12:00 makijaż 13:30 powrót do domu, przekąska 14:00 ubieram kiecę 15:00 przychodzi K. z rodzicami, płaczemy i składamy sobie życzenia 15:40 idziemy orszakiem do kościoła ![]() 16:00 ślub A dalej: ![]() 17:30 powitanie, szampan dla gości, obiad, pierwszy taniec 20:00 tort weselny 22:00 podziękowania dla rodziców 24:00 oczepiny 4:00 w końcu można iść spać ![]() 14:00 poprawiny Plan na pewno jest jeszcze do dopracowania - oprócz mnie w kolejce do fryzjera i makijażystki jest jeszcze moja mama i siostra, trzeba do nich dojechać do miasta 15 km dalej, więc pewnie od szóstej będziemy poganiać jedna drugą, żeby nie siedziała tak długo w wannie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

ale cena naprawdę super 

15:00

coś w tym jest i chyba moja siostra tak ma... My z TŻtem po niecałym roku się zaręczyliśmy, ona jest już ponad 5 lat ze swoim i nic...
I moje urodziny też byśmy chcieli tam poświętować