|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
gratuluje kupionej koszuli i krawatu - my dopiero sie za to musimy zabrac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#513 | |
|
Rozeznanie
|
iliy - ciężka sprawa z TŻ. Czemu nie godzi się na czarny? Nie lubi tego koloru, źle się w nim czuje? Spróbuj bo jeszcze podgadać
a jak się nie zgodzi to chyba najlepiej będzie jak kupicie koszulę i krawat i dopasujecie wtedy. Bo rozumiem, że ten krawat być musi ![]() 21klaudyna - to super, że tak szybko. Mój nawet nie chce słyszeć, żeby szukać tak wcześnie. Mówi, że wystarczy 2 tygodnie przed ślubem szukać Lexie42 - daj znać jak na przymiarce ![]() Kaigara - zazdroszczę ![]() Kasiulenkowo - ta pierwsza jest świetna ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Uważa, że dzień ślubu nie jest od zajmowania się papierami
|
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
dopiero doczytałam poprzedni wątek i witam się w nowym![]() Figurki rewelacyjne i sama przyłączam się do prośby o namiary ![]() Ze spraw ślubnych wszystko póki co stoi,bo niestety teraz mamy inne rzeczy na głowie-mam cichą nadzieje,że lada moment ruszymy ponowie do przodu ![]() Co do dokumentów to też chciałabym podpisywać przy ołtarzu-tak jak była na ślubie mojej siostry-tyle,że ona brała w innym kościele i nie wiem jak jest u mnie? Jak czytam Wasze plany dnia na ten piękny dzień to,aż mnie ciarki przechodzą i dociera do mnie że to i mnie czeka Miłego dnia kochane,postaram się jeszcze dzisiaj wlecieć |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Wiem Ania ale mała_czarna już ma tak blisko wesele
więc byłam ciekawa czy już po próbnym make-upie ![]() activelifestyle mój Tż pracuje w Londynie i jak na złość w tym roku mają tyle pracy że wszytskie urlopy musimy wykorzytać maksymalnie a wiele ich już nie będzie . Więc jak tylko jest to załatwimy wszystko co możemy . Marynarka jest ciut za szeroka i spodnie do zwężenia też są ale to w lipcu na 2 tyg przed ślubem będą mu dopasowywać.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja bym brała ślub konkrdatowy to bym naciskała na podpis w trakcie lu ostatecznie po mszy, wszelkie inne kombinacje nie powinny mieć miejsca. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- W klubie dokładniejszy opis naszych wczorajszych ustaleń plus zdjęcia
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#517 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ślub na 15:30 , ale mam się na czym wzorować ![]() Poza tym dzień dobry PMczki Wczorajsze przeglądanie stron z biustonoszami nie przyniosło rezultatów - muszę to zrobić na żywo, chociaż okropnie się boję, że bardotka bez ramiączek nie utrzyma mojego biustu Powiedzcie mi proszę co uważacie o takim bukiecie , początkowo miały być wymarzone anemony , ale nie o tej porze roku Stylem do sukni powinno pasować - prosta delikatna z koronką, ale kolorem ? Moja kiecka w śmietankowej bieli
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-20 o 10:20 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Figurki super
Podoba mi się pierwsza Ja już swoją z traktorem zamówiłam Ale będzie szok ![]() Dziewczyny jakie torty bierzecie tzn. w jakim stylu? U mnei regionie przyjęło się, że wypożycza się specjalny stojak z cukierni i każdy poziom tortu jest na innej podstawce. A mi się podoba w stylu angielskim Macie może jakieś fajne zdjęcia takich tortów? Byłabym wdzięczna ![]() Cytat:
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
iliy Poprzymierzajcie jeszcze - chociaż dobrze, że odłożyli Wam garnitur
Myślę, że ze śmietankową koszulą nie ma się co stresować, to nie jest ecru, żeby wrzosowy źle wyglądał. Nie martw się na zapas ![]() A Twoi kameruni mają ładne realizacje - z tych ostatnich. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() milka Może jasnoszary krawat? Kamilka Świetne zestawienie kolorów - TŻ zgodzi się na taki krawat? Linaewen Najbardziej cieszy to, co piszesz o podejściu urzędników, że zorganizowanie pięknej ceremonii w plenerze nie jest dla nich żadnym problemem ![]() Kasiulenkowo Bardzo ładne figurki - jak możesz jeszcze zmieniać małe szczegóły to już w ogóle activelifestyle Lepiej zmobilizuj mężczyznę do znalezienia garniaka. Nie Wy jedyni macie ślub w sezonie, więc co fajniejsze modele mogą być już wykupione... ![]() Le_lena Piękne. Na miniaturce naprawdę wyglądają jak anemony ![]() no_doubt Ja się zachwycam tortami stąd
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-03-20 o 10:28 |
|
|
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
Ja w końcu wymyśliłam, ale myślałam nad tym ze 2dni
8:00 pobudka, śniadanie, kąpiele, szaleństwo 9:00 fryzjer dla mnie / wizażysta dla mamy 11:30 wizażysta dla mnie/mama do fryzjera 13:00 zbieramy suknie, ciuchy, welony i resztę szały i zabieramy dla hotelu, po drodze zamawiamy jedzenie albo jak wystarczy czasu jemu w sushibarze pod hotelem (sushi to jest jedyne co ja mogę zjeść przed ślubem, żebym się nie czuła jak obżarty balon i była najedzona, czyli obowiązkowy punkt programu[jak będę głodna to wpadnę w taki szał że ludzie będą latać po ścianach] 14:00 logujemy się w hotelu, kawusia, relaksik, pierdoły, prostujemy suknie bo się gniecie jak nieszczęście, nawet od wiszenia 14:45 zaczynam się ubierać, upinamy welon, poprawiamy włosy i make up. 15:40 ładujemy się do auta bo o 15:45 mamy być w urzędzie 16:00 ślub jeżeli ktoś z gości/rodziców/teściów/świadków przyczyni się do powstania opóźnienia w harmonogramie - rozstrzelam
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Tylko oczywiście nie każdemu pasuje.
|
|
#522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę z księdzem ponegocjować ![]() Cytat:
Myślę, że będzie pasował
|
||
|
|
|
#524 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam po cytować trochę, ale niestety sesja mi wygasła i już nie dam rady
![]() W każdym bądź razie, witam nowe PM-ki ![]() Ja też niestety nie mam jeszcze planu dnia. Jedynie fryzjerkę na 9.30 i ślub na 16 :P Trzeba się za to wziąć
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie mów mu tego ![]() Mój też nie chce garniaka jeszcze szukać, ale mu to na razie odpuszczam. |
|
|
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się nie podobają, ale co kto lubi
![]() Cytat:
Ysia, nie boisz się, że pod koniec to 5min na dojazd do urzędu to za mało? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam :P
Mamy dziś poradnię i boję się co ta Pani będzie nam gadać ![]() We wtorek mam próbną fryzurę - zobaczymy co i jak ![]() I mam jeszcze jeden problem - niestety strasznie przetłuszczają mi się włosy... Boję się, że jak umyję rano, babka zrobi mi fryzurę to one nie wytrzymają długo... Spędza mi to sen z powiek ;(
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
one mają w sobie tyle lakieru i innych specyfików, żeby dać radę przejść przez wojnę atomową. Po studniówce (uczciwie przetańczonej) poszłam jeszcze na drugi dzień na poprawiny, wyszalałam się tam i umyłam włosy dopiero na trzeci dzień, bo głupio mi było iść do szkoły z brokatem gdyby nie to, trzymałaby się jeszcze.
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prawidłowo! Muszę i ja sobie przemyśleć i rozpisać plan tego dnia. A dzisiaj mieliśmy jechać do USC, budzik rano zadzwonił, TŻ "choć pojedziemy innego dnia" ja nie protestowałam i spaliśmy dalej Obiecuję foty butów jutro, teraz czas mnie goni do pracy...
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
milka777 dzięki za kciuki na pewno się przydadzą
21klaudyna też mi się coś wydaję że ten pierwszy będzie najlepszy ale niech sobie jeszcze coś pomierzy żeby później nie było że coś gdzieś lepszego ![]() Atomoowka no właśnie garniak też nie jest czarny tylko taki coś grafit jakby bardzo ciemny szary lekko połyskujący ale nie świecący (o ile dobrze pamiętam że to taki kolor bo z tych nerwów to już sama nie wiem dokładnie) Koszula śmietankowa i krawat wrzosowy, bo pas w mojej sukience też chciałam takiego koloru, w butonierkę kwiatki koloru śmietanki żeby już za dużo nie miał tego wrzosu- tak coś myślałam ![]() KaMilka4891 super to pasuje jak właśnie garniak jest czarny (tak jak powiedziała to Pani przy koszulach) ![]() ane3kaa pudełeczka śliczne ![]() Kasiulenkowo figurki activelifestyle no właśnie problem w tym że mój księciunio czarnego garniaka nie chce, tak samo jak niebieskiego i granatowego a jak on sobie coś ubzdura to kaplica cornflower_girl też tak uważam że śmietanka to nie ecru bo wygląda prawie jak biały ale Pani w salonie że biały i wrzos to zimne kolory a śmietanka ciepły i jej się to nie widzi
|
#532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My na pierwszym spotkaniu byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni. Kobietka tłumaczyła te wykresy, dała nam 2 do przeanalizowania żeby zobaczyć czy łapiemy o co chodzi, powiedziała żeby sobie zrobić taki wykres i umówiła nas na 2 spotkanie. Na całość zeszło nie więcej jak 20 minut.Co do włosów mam ten sam problem z przetłuszczaniem się. Moje dodatkowo nie chcą się układać, są proste jak drut, ciężkie i przez to cały czas takie... hm, przyklapnięte. Ale jak mi się porządnie upnie to wszystko się będzie trzymać - wiem po balu gimnazjalnym i studniówce - w obu przypadkach byłam czesana przez tę samą osobę. I postaram się ugadać na czesanie na w miarę późną godzinę.Cytat:
Edytowane przez annic Czas edycji: 2014-03-20 o 11:04 |
||
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#535 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę myć rano, bo jak umyję wieczorem to rano już mam tłuste ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Powiedziała, że coś ok 2h... Dlatego mam pietra ![]() Mam nadzieję, że nakituje mi tyle tego, że mi się fryz utrzyma ![]() Ale martwię się niesamowicie ;( Też tak mam - muszę myć codziennie rano
|
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na szczęście świadek jest po mojej stronie i zasugerował mu kupienie nowego garniacza także na poprawiny. Pytał też czy ma przywieźć go już do Olsztyna, ale powiedziałam, że nie ma za bardzo miejsca na naszych 12 m kw. na trzymanie tego wszystkiego i przywieziemy, jak pozbędziemy się dodatkowego aneksu kuchennego z pokoju (gazówka i lodówka od mojej kuzynki, które ma przetransportować do swoich rodziców, a która stacjonuje u mnie w pokoju.) A ja wciąż szukam wisiorka na ślub w kolorze głębokiej fuksji. 99 dni do ślubu W przyszłym tygodniu zamawiamy obrączki...
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl - te anemony tak mnie zachwyciły, że szukałam czegoś w zastępstwie i znalazłam te - może nie są tak "ślubne" ale jednak kolorystyka zachowana i do tego skromne
activelifestyle - dziękuje za opinie no_doubt - dziękuję ![]() Elrosa - noszę 65G ![]() Zrzucenie 46 kg zrobiło swoje z jędrnością Jesteś wspaniała za ten namiar! P.S. kolor ecru biustonosza będzie dobry pod śmietankową sukienkę czy molestować ich o biały ![]() Sunrise28 - ja miałam Panią z poradni z tych bardzo zaangażowanych, a przeżyliśmy - pamiętaj na czas poradni , że tabletki anty to zło i dasz radę ![]() My też mieliśmy jedno spotkanie 2 godzini
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycha - za papierek z USC płaci się 84zł.
Buczorek - my sobie zrobimy pudło na koperty Anesthesia - jeszcze nie rozmawiałam, muszę wysłać fryzjerce cały mój zamysł ![]() hihihi - u nas jest odwrotnie, zawsze jak gdzieś wychodzimy, to ja stoję gotowa w przedpokoju, a on jeszcze się szykuje i zawsze jeszcze mu się przypomni 'jeszcze włosy nie zrobione'; 'jeszcze buty umyć' itd. ![]() Zakrecona kropka, piekny grawer! ![]() iliy, ja jestem na nie dla kolorowych krawatów pod kolor sali, bukietu, czy czego tam jeszcze Dlatego my kupujemy czarną muchę, ma być elegancko. Madziara, dzięki za zdanie ![]() Minusem tego rozwiązania jest też ograniczona możliwość ![]() I chyba wybierzemy opcję 3. TŻ wczoraj powiedział, że trzeba usiasc i spisać wszystko, bo w dniu ślubu będziemy odbierać nasze auto ze SPA bukiet z kwiaciarni, trzeba ubrac auto (to kwestia 10 minut, bo ozdoby beda gotowe, a ubieramy tylko klamki).Aneczka, też mamy tego typu pudelka ![]() Tak, w Willi Decjusza kręcili Julię ![]() nasturcja, dzięki za opinię Kasiulenkowo, figurki nie w moim stylu Anesthesia, Sunflower, jeśli włosy Wam się przetłuszczają, to dobrze jest umyć wieczorem i nałożyć na noc troszkę mąki ziemniaczanej , pudru dla dzieci (np. babydream) albo po prostu użyć suchego szamponu. Mąka itp. absorbuje ten 'tłuszcz' i rano włosy są fajne ![]() Ja nakładam czasem na grzywkę i włosy przy nasadzie trochę mąki, idę spać, rano wytrzepuję/wyczesuję, a włosy nie są tłuste i są odbite od nasady ![]() Możecie też porozmawiać z fryzjerką o tym
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-03-20 o 11:24 |
|
|
|
#539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze planu nie mam w przyszlym tygodniu widze sie z moja makijazystko-fryzjerka to umowimy sie na konkretna godzine i moze cos sklece w okolo tego ![]() Kamilka super polaczenie kolorow krawata i garniaka Ane3kkaa bardzo fajne te pudelka na ciasta! Dotka ja bym wybrala opcje nr 1 fotograf zdarzy znaczy tak mysle.Moje wlosy tez sie okropnoe przetluszczaja wiec umyje rano bo bym sie czula nie swiezo inaczej. Witam nowe PMki Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

?
tez trochę nie fajnie bo goście bedą czekać- mam nadzieje że sobie nie pojadą na salę

dopiero doczytałam poprzedni wątek i witam się w nowym

bukiet z kwiaciarni, trzeba ubrac auto (to kwestia 10 minut, bo ozdoby beda gotowe, a ubieramy tylko klamki).