|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
hej Dziewczynki,
a oto i moje kudełki.-nie mogę dołączyć fotek, jakiś błąd mi wyskakuje ![]() zakupiłam sobie nowy szampon i odżywkę, i od razu widze różnice. wczoraj umyłam tylko odżywką, trochę się obawiałam, ale jest ok .. tak sądzę. sama nie wiem co jeszcze im zapodac, aby ten skręt loków był taki jak kiedys ![]() dodatkowo zapuszczam..bo ścięłam je niedawno, co uby "odżyły" Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-03-20 o 09:47 |
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
oo udało się załadować
|
|
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne, pięknie się pokręciły |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Racja moje tez po dwoch miesiacach przestaly wypadac prawie w 100%,a bylo naprawde zle... Niestety musialam odstawic juz miesiac temu skrzyp i pokrzywe z powodu @,ma nadzieje ze wypadanie nie powroci Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
kiedyś marudziłam, ze chcę mieć proste... a teraz ile bym dała, aby mieć takie loki jak kiedyś , achhhhhhhhhhhhh. |
|
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Ja mniej więcej od miesiąca biorę calcium pantotenicum, ale na razie też jeszcze nie widzę efektów. Zrobiłam przerwę w wiesiołku i na dniach wracam
.
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aczkolwiek zobaczymy jak będzie później... myślę nad jakimś olejowaniem ich. Ale sama już nie wiem czym ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- kiedyś brałam skrzypovitę. Wszystko było fajnie dopóki ją brałam.... a jak odstwaiłam to katastrofa! wlosy mi tak zaczęły wypadać, że |
|
|
|
|
#3189 |
|
Raczkowanie
|
![]() Po moim hennowaniu mam siano stulecia muszę jakoś wytrzymać z tym do soboty. Ogólnie kolor fajny ale za jasny... a trzymałam 7 h. Zdjęć wam nie zrobię bo mam jeden wielki stóg siana na głowie jak się ogarnę po tym hennowaniu to wtedy pokażę i pewnie potem bede hennować jeszcze raz
|
#3190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba jeszcze się wezmę w końcu za drożdże ![]() Olej weź koniecznie Moim ulubieńcem jest ciągle lniany Ale ciągle próbuję też inne. Aha - olejki z GP są dość lekkie i chyba nikt się nie skarżył na jakieś złe działanie na włosach, najwyżej na skalpie coś nie tak bywa, ale to też rzadko.
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Floria, dzięki. Wiesz, ja na początku drogi, jeśli chodzi o te wszystkie zabiegi na loczki. Ale na pewno się nie poddam
dziękuję za Twoje rady olej z GP.... podpowiesz jaki to...? ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- jak mam związane włosy, to niestety ale cebulki bolą... nie lubię tego uczucia. ale cóż zrobić, jak nieraz chce się te włoski związać, i wyglądać ciut inaczej
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz sobie kupić na początek, bo ten olej zawsze zmyjesz, a majątku nie stracisz jakby co. Jak Ci się spodoba olejowanie, to się rozejrzysz za czymś innym.https://www.google.pl/search?q=oleje...w=1131&bih=820 Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-20 o 11:20 |
|
|
|
|
#3194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde nie dam rady do soboty trzymać daty mi się pomyiły...jutro wieczorem ide ze swoim na kolacje wiec muszę umyć.
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-03-20 o 11:24 |
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja jak trzymam niecałe 3 to mam prawie czarne Jednak moje włosy mają zalety
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Floria, jesteś boska !!
a te Twoje mieszanki zrobiły na mnie piorunujące wrażenie ![]() drożdże rozpuszczasz w wodzie i pijesz? alez się uzależniłam od tego wątku....
|
|
|
|
#3197 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jeszcze mi nikt nie powiedział Ale doceniam Twój entuzjazm, to dobrze wróży Twoim włosom ![]() Drożdży jeszcze nie zaczęłam ![]() Na razie pobrałam instrukcje no i muszę kupić te drożdże.Trza zalać wrzątkiem, pomieszać i odczekać, no i wypić. Co do mieszanek, zależało mi zwłaszcza na cebuli, a wcieranie soku z cebuli jest kłopotliwe. Ja nie toleruję niestety alkoholowych wcierek, za to olej na skalpie bardzo lubię. |
|
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
ja niby mam wysokoporowe a hennę też muszę trzymać min 4 godziny. u mnie na suszę po hennie działa dodanie do rozrobionej henny tuż przed nałożeniem maski Gloria - zero suszu włosy sypkie gładkie i mięciutkie
zdradzam cg nie chce mi się bawić w ugniatanie,żele itp bo efekty marne a z tyłu głowy zwykle gniazdo dlatego po umyciu rozczesałam włosy a jak podeschną to zrobię koczka po którym mam bardzo fajnie fale poza tym jak są takie proste to widać jakie mam długie. niestety henna zaczyna mi się już wypłukiwać - nie są tak ciemne jak zaraz po farbowaniu, myślicie że jak będę częściej nakładała ten ciemny brąz to wreszcie się utrwali?
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA obj
Ja nie widzę żebyś miała tak bardzo inne włosy niż wszyscy
![]() Twoje się falują, więc wejdź na wątek kręconowłosych i spróbuj je układać tak jak one. |
|
|
|
#3201 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Przestałam śledzić ten wątek
i raczej do niego szybko nie wrócę. Cytat:
oddałam włosy fundacji. Tam się przydadzą, a ja mam piękną fryzurę (zaznaczam, bo to ważne), która mnie odmładza przyznam szczerze.
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Krótkie włosy są bardzo praktyczne szampon i chwatit
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Eee, dbam o nie jak o długie, ale stylizację pomijam. Same schną na prosto. |
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś się wkurzałam na te niesfore mocne skręty, ale kiedy ich zabrakło.... to zatęskniłam za nimi. widze, że są w gorszej kondycji poprzez moje niedbalstwo o nie. ciąża, karmienie, brak czasu.... też zrobiły swoje niestety. ale najważniejsze, to motywacja ![]() może i na ten "drink" z drożdży się skuszę.... ile to razy w tygodniu trzeba pić? pewnie niedobre to, ale jak ma pomóc...... Cytat:
lata temu, kiedy przeżywałam bardzo duży zawód miłosny..i na wszystko byłam zła..nawet na moje włosy, to je ściełam, wyprostowałam i udawałam, że ja to nie ja nieraz przydaje się drastyczna zmiana. aczkowliek potem zapuszczanie ich.... dramat ![]() postaram sie odnaleźc jakieś zdjęcie z tamtego okresu, to Wam wrzucę jutro dla porównania znajomi mnie wtedy nie poznawali ![]() a poza tym, to naprawde fajnie Ci w tej fryzurce
Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-03-20 o 12:15 |
||
|
|
|
#3205 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
może dlatego, że ścięłam włosy z zupełnie innych powodów.Nie mam takich doświadczeń, zapuszczałam już z podobnej długości. Na początku 2011 roku też skróciłam sporo, choć były parę cm dłuższe od tych, które mam aktualnie. Zdjęcia w podpisie. Dziękuję
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2014-03-20 o 12:20 |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie wiem co robić już z tymi włosami.. puszące się, wysokoporowate, OGROMNA obj
Cytat:
Mi pomogło: wycieniowanie włosów (ale nie wolno degażować! mam b. podobne włosy do Twoich - grube, falowane, i degażowanie znacznie pogorszyło ich stan; stały się jeszcze bardziej spuszone) i od czasu do czasu zamiast szamponem, mycie odżywką bez silikonów (np. ja używam Mrs Potters balsam z aloesem albo Gloria) - zobaczysz, że się uspokoją
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pięknie wyglądasz mnie też.......
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
Ja zapuszczałam będąc w ciąży, od takich króciaków, nawet nie zauważyłam kiedy urosły. Przez lata nie miałam w domu nawet grzebienia. Aha, ale to ciągle byłam ja, tylko w innej wersji.
Ja obca = ja pofarbowana....no tak mam. Kolor obcy jest dla mnie nie do zniesienia
Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-20 o 12:25 |
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Floria, te Twoje na zdjęciu są
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() zmiana na plus |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

jak we wtorek wrócę z włosami połowę krótszymi to się nie zdziwcie 
ale pięknie wyglądasz