|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z rozmienianiem banknotów powyżej 20 pln
No nie wiem czy takie stare, bo to że ja ją omijam nie oznacza, ze inni [TŻet, Rodzice, znajomi] je omijają. I kiedy porównuję ceny i jakoś tych produktów z tymi, które ja kupuję - no cóż. Biedronka niestety przegrywa.
Ale skoro Ty wiesz lepiej...
|
|
|
|
|
#302 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Obecnie można w b.kupić kawy smakowe douwe egberts za 10zł z groszami (w innych sklepach są po 19,90), inkę kupiłam za 5,50 podczas gdy w almie jest za prawie 9 ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Nie twierdzę że wiem lepiej ale robię zakupy w biedronce,w almie i wielu innych i mam też porównanie cen :P Chociaż np w almie nigdy kasjer nie kręcił nosem na grubsze banknoty, zauważyłam że w tańszych sklepach kasjerzy się zachowują jak królowie świata:P W biedronce już kilkanaście razy widziałam jak idzie babka otworzyć kolejną kasę to przez pół sklepu drze się zanim tam dojdzie "zapraszam do drugiej kasy!!!!!!"
|
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.dlahandlu.pl/koszyk/miast...y-slask,1.html Biedronka ma fajne ceny produktów, które pojawiają się w okresowych gazetkach promocyjnych. ale na co dzień nie wygląda już tak kolorowo
|
|
|
|
|
|
#305 | |
|
.
|
jakieś skoki stefczyka czy coś w ten deseń. w każdym razie ja płaciłam tam prowizję :/
Cytat:
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Almy nie cierpię, przebitka cenowa na niektórych produktach jest potworna - np. tortilla pełnoziarnista w Kuchniach świata kosztuje 4,90, a w Almie - 7,90 zł. |
|
|
|
|
|
#307 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem, od czego to zalezy
Calkiem niedawno na wizazu czytalam, ze Alma nie jest taka droga, o ile nie kupuje sie "niewiadomoczego". Nie wiem, nie bywam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#309 | |
|
.
|
Cytat:
pomijam fakt, że ostatnio w 2 biedronkach nie mogłam znaleźć fileta z kurczaka to cena 16zł/kg nie jest żadnym rarytasem. w różnych sklepach kupowałam ostatnimi czasy w cenie 14-16zł/kg. nie każdy je łososia czy mieszankę chińską ja np. wcale :P chociaż zjadam sporo mrożonek i ryb
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem z mężem na diecie, co tydzień układamy sobie menu i robimy konkretne zakupy. ostatnio nie mogłam zrobić zamówienia w almie24, więc pojechałam do reala. myślałam, że się przewrócę widząc rachunek - o prawie 20% wyższy niż jakbym kupowała w almie |
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nigdzie nie widziałam tańszego kurczaka, nie chodzę po niesieciowych sklepach ani mięsnych, bo jest mi nie po drodze, poza tym wolę załatwiać wszystko w jednym miejscu. W moim osiedlowym natomiast filet kosztuje 19,99 zł. |
|
|
|
|
|
#312 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
W dni pracujące pierwsze trzy posiłki to głównie pełnoziarniste pieczywo (różne kanapki typu wędlina+warzywo, pieczony pasztet, pasta z wędzonej ryby, masło orzechowe itp)+fermentowany nabiał+owoce/warzywa. Później mamy obiadokolację (godziny wczesnowieczorne)-głównie warzywa pod różnymi postaciami + opcjonalnie trochę drobiu + trochę węgli (ryże, kasze) ew. zupy (wszystko z minimalną ilością tłuszczu, ale nie eliminujemy go całkowicie). na 3h przed spaniem mała przekąska typu wafel ryżowy z serkiem twarogowym/płatki z mlekiem/zmiksowana maślanka z owocem/surówka itp.
W dni wolne podobnie, tyle tylko że mamy 4 posiłki, przez co obiad ma więcej kalorii i wtedy dokładamy makaron, od święta czerwone mięso.W weekendy staramy się jeść ryby. Ogólnie: jemy wszystko (najwięcej warzyw i owoców), wykluczamy jedynie najtłustsze mięsa, mocno ograniczamy słodycze i alkohol.Praktycznie nie jemy nic z mąki pszennej (nawet z pełnego przemiału) - pieczywo głównie żytnie i orkiszowe. Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-19 o 14:44 |
|
|
|
|
#314 |
|
.
|
dzięki. zastanawiałam się czy nie jecie jakiś super wymyślnych rzeczy, które faktycznie mogą być w almie tańsze :P
|
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak jak często w sklepach jest problem z zapłatą kartą za papierosy. Baaardzo często się z tym spotykałam bo ludzie dzwonili, że sprzedawca odmawia ze względu na kwotę/produkt(nie powinien) ale po przeliczeniu tych prowizji okazywało się, że sprzedając papierosy i jak klient zapłaci kartą to sprzedawca jest na minus. Stąd ten problem. Cytat:
to różnica.Terminala nie można kupić na własność, bo ciekawe skąd by wziąć do niego oprogramowanie i kto by rozliczał takie transakcje ![]() Przy takich kwotach być może to nie jest dużo... ale przy innych ? Wszystko zależy od umowy jaką się ma z agentem - ALE dalej brniemy w to, że biedronka jest tania i to co teraz bierze dla siebie, mając płatności kartami płaciłaby agentowi rozliczeniowemu.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne wymyślne rzeczy to właśnie pieczywo, ale kupujemy w małej piekarence, więc nie biorę pod uwagę. chwalę sobie almę, bo dostaję do domu w godzinach, w jakich chcę, wychodzi taniej (przynajmniej dla nas) i szybciej ![]() |
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy wpłacie z kart w kwocie średnio 700zł dziennie pobrana prowizja wyniosła ok. 20zł- dużo? nie sądzę. Poza tym żadnemu agentowi nic nie płacimy.
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
tylko że w żadnym z bankomatów pko nie wydaje mniej niż 50 (czasem nei chce mniej niż 100zł a to już przegięcie moim zdaniem), nawet te co stoją w ścianie banku tak wydają, a tu mogliby przecież częściej dokładać pieniądze.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie, z PKO da sie bo i ja wyjmowalam, a ze bardzo czesto juz ich nie ma i trzeba wyjac wyzszy banknot to juz inna sprawa
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10zł wybieram w bankomatach przy bz wbk i czasem w ing (ta opcja jest w bankomatach głównie przy większych oddziałach, przynajmniej w pobliżu mojego miejsca zamieszkania) |
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
W bankomacie ing owszem była opcja wypłacenia 20 zł ale ostatnio jak chciałam wybrać pokazało mi komunikat że kwota jest nieprawidłowa, moja mama miała tak samo. Nie jest przy oddziale więc to może mieć znaczenie, ale praktycznie zawsze jak chciałam z niego wypłacić nie było problemu z taką kwotą a ostatnio chyba coś pozmieniali.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
20zł przy 700zł ? Według mnie to dużo, bo ponad 2%. A już była mowa o tym, że Biedronka jest teoretycznie tania i zarabia na tej marży, czyli 2%, jak wprowadzi karty to to co zarabiała - straci - co to za interes dla nich ? Cytat:
![]() Poza tym jest sporo osób, które tam sobie płacą 10-20zł na cały rok i mogą wtedy korzystać z wszystkich bankomatów bez opłat - to jest jakieś wyjście, jeśli takim osobom się zdarza, że kilka razy w roku skorzystają z innego bankomatu i jednorazowo zapłacą te 5zł czy ileś.
|
|
|
#325 |
|
Konto usunięte
|
No ja mam ze wszystkich (za darmo
) i znacznie ulatwia mi to zycie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
przecież ja nie pisałam że w całej Polsce, bankomaty PKO nie wydają poniżej 50zł :P tylko że u nas...są 3 bankomaty pko i żaden nie daje 20zł.
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Od kiedy mam karte, nigdy nie nosze ze soba gotowki wiec i malo mam stycznosci z prosba o drobne.
Ale raz bedac w Polsce zdarzylo mi sie. Akurat wymienilam pieniadze w kantorze i za cos tam mialam placic. Daje 50 zl za jakies tam male zakupy a kobieta do mnie czy mam drobniej. Grzecznie odpowiadam ze nie mam, a jej sie bulwers wlaczyl bo przeciez widzi ze mam otwarty portfel a tam drobne i zebym z niej idiotki nie robila. Grzecznie wysypalam jej na ta tacke wszystkie drobne: euro, funty i afrykanskie randy - jako ze tak sie zlozylo ze tydzien w tydzien bylam w innym kraju i nie mialam sily posprzatac portmonetki. Nawet przepraszam nie uslyszalam, ale przynajmniej wziela banknot i wydala reszte juz bez komentarzy. Wiem ze sa rozni ludzie i roznie sie zachowuja wiec dla mnie brakiem kultury jest i to zachowanie i nawrzucanie kasjerce bo jak smie nie miec wydac. Sama poprostu nie lubie miec kasy przy sobie. Za duzo zachodu z tym zwiazanego jak mozna ciach i karta zaplacic.
|
|
|
#328 |
|
Wtajemniczenie
|
Generalnie bankomaty pojawiają się jak zdarzy się osoba zainteresowana jego "posiadaniem" u siebie. Jak ktoś ma jakiś sklep, urząd czy coś to może się kontaktować z różnymi bankami czy euronetem itp. Bo tak w szczerym polu nikt tego bankomatu nie postawi przecież
|
|
#329 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
jak dla mnie są tu 2 nieścisłości. sprawdzałam cenę tej kawy w mojej biedronce - 13zł a nie 10 z groszami - dla mnie to różnica. w innym sklepie (lewiatan, czyli nie jest to super tani sklep) ta sama kawa po 16zł.
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie w ten sam dzień ja ją kupiłam za 12 zł w Intermarche. Co nie zmienia faktu, że według mnie Biedro też nie jest jakaś hiper tania, jak mają promocję to owszem, czasem coś okazyjnie idzie kupić. Ale w każdym większym sklepie są jakieś promocje, np. w Auchan drugi produkt za grosz się czasem pojawia.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

Calkiem niedawno na wizazu czytalam, ze Alma nie jest taka droga, o ile nie kupuje sie "niewiadomoczego". Nie wiem, nie bywam