|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Spodnie czy spódnica/sukienka ? | |||
| spódnica/sukienka |
|
15 | 17,05% |
| spodnie |
|
73 | 82,95% |
| Głosujący: 88. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobietki, nosicie spódnice, sukienki? Jeśli nie- dlaczego nie?
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;45656621] A takie staniki bez ramiączek ze mnie "spływają" i ześlizgują się
Dobrze dobrany stanik nawet bez ramiączek nie spada, ani się nie osuwa. Zajrzyj na wątek stanikowy na modowym - dziewczyny pomogą Ci dobrać idealny stanik Z tego co opisujesz to na 100% masz za szeroki obwód. |
|
|
|
|
#452 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Fajne sukienki są w... Mango chyba je widziałam. I nawet cenowo okej, bo wszystkie w przedziale 80-150zł, tylko z rozmiarami problem bo mało ich zawsze.
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
bo w Promodzie maja gorsze i lepsze kolekcje. Obecnie tez nic dla siebie nie znalazlam, ale np rok temu kupilam 4 sukienki za jednym razem (dzianinka, lekko przed kolano i tez do lydek), jeszcze na wyprzedazy, kazda po 50zl.
W Mango tez mi sie podobaja, ale jak sobie cos upatrze to juz nie ma mojej rozmiarowki
|
|
|
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze wiedzieć, to teraz będę szukać i w Promodzie
![]() Te na stronach też są fajne/
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubię spódnice i sukienki, bo czuję się mega kobieco, tylko szkoda że nasz klimat nie jest odpowiedni dla tych wszystkich kiecek, które mam w szafie
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
W spodniach lubie chodzić,bo mi wygodnie.Za spódnicami nie przepadam i nie ubieram,za to sukienki tak,czy to na imprezy czy latem.
Lubie też latem ubrać szorty.
|
|
|
|
|
#457 |
|
Konto usunięte
|
spódnice i sukienki noszę tylko podczas upałów. nie lubię, jak się na mnie faceci gapią.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#458 | |
|
Buc
|
Cytat:
ja w kieckach z mango wyglądam jak w worku po ziemniakach, a szkoda bo mają fajne. ja bardzo lubię H&M i sporo tam kupuję, czasem jeszcze Roxy.
|
|
|
#459 |
|
Konto usunięte
|
A czy któraś z Was ma kompleks łydek a nosi kiecki? Jakoś nie mogę sie przełamać. Ogólnie jestem szczupła ale łydki mam prawie jak uda :/ taka budowa.
|
|
|
|
|
#460 |
|
Biała Dama
|
A bez tego się nie gapią? Faceci się zawsze gapią, nie warto się tym przejmować
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w legginsach jak łaze, to sie dopiero gapia
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Raróg
|
Tylko od swieta. Nie jestem jakims miesem. Juz i tak nawet w dresach jestem zaczepiana.
|
|
|
|
#463 |
|
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam sukienki i spódnice. Mam tylko jedną parę spodni, sukienek ze 100 na pewno i okolo 25 spódnic.
Nie mam długich nóg, ale za to proste, o ładnym kształcie, więc jest to jeden w elementów mojego wyglądu, który bardzo lubię. Tak się składa, że w pracy muszę chodzić w spodniach (ubranie służbowe), więc wyznaję zasadę, że w spodniach to tylko w pracy - przed i po wyłącznie sukienki/spódnice. Jest mi w nich bardzo wygodnie i kobieco. Często w lecie, przy dużych upałach patrzę na kobiety, które grzeją i pocą się w długich jeansach i zastanawiam się, dlaczego jest ich tak dużo. No raczej trzeba. Ale to chyba niezależnie od tego, czy nosisz spodnie czy spódnicę? Czy jesteś z tych kobiet, które zimą zapuszczają futro? |
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sukienki nosze, z tymze nigdy do plaskich obcasow, zawsze musi byc jakis koturnik, bo wtedy lydka ladniej wyglada. |
|
|
|
|
|
#465 |
|
only smart shopping
|
Pytanie do fanek Mango; jaka jest ich rozmiarówka, zawyżona, zaniżona, typowa, albo w porównaniu np do Orsay'a - podobna czy nie?
Z góry dzięki za info. |
|
|
|
|
#466 |
|
BAN stały
|
z reguly ich rozmiarowka jest standardowa, przynajmniej poki co nie spotkalam sie z ciuchem w moim rozmiarze (38) zeby zle lezal.
|
|
|
|
|
#467 |
|
only smart shopping
|
Beatka, dzięki za info.
Bywam co jakiś czas w Niemczech i tam spotkanie kobitki w sukience czy spódnicy graniczy z cudem, no może się zdarzyc latem... W zestawieniu z Niemkami jesteśmy więc bardzo kobiece! ![]() A jak w innych krajach, jakie macie obserwacje? |
|
|
|
|
#468 | |
|
Konto usunięte
|
kurcze chciałam Wam się pożalić Dziewczyny, że naprawdę coraz ciężej znaleźć w sieciówkach jakieś fajne sukienki
wczoraj 3h spędziłam na szukaniu kiecki i bardzo się rozczarowałam, we wszystkich sklepach tylko bezkształtne worki i to w kolorach biało- czarnych mimo, że przecież jest wiosna więc na logikę w sklepach powinno być kolorowo! nic z tego nawet jak udało mi się znaleźć coś w ładnym kolorze to albo worek albo odcinana na biodrach- może jak ktoś ma chłopięcą sylwetkę to taki fason dodaje kobiecości ale ja jestem typową klepsydrą i najlepiej wyglądam w sukienkach które podkreślają talię więc lekko odcinanych pod biustem i kopertowych a niestety ten fason nie jest chyba modny w tym sezonie więc ze świecą szukać sukienek, które nie odstają mi w talii ![]() Cytat:
za duże, rozciągnięte bluzki, wszechobecny dres jako strój dobry na każdą okazję, mało tego za długie nogawki rozcięte na szwie i ciągnące się po ziemi dodam, że to było w dość małym miasteczku 15tyś osób, jak pojechaliśmy do Dublina to już było bardziej "światowo" i modnie
|
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teraz bardzo lubię chodzić w sukienkach - kiedyś tylko w spodniach latałam. Również ubolewam nad małym wyborem w sklepach - ze względu na wykonywaną pracę muszę mieć sukienki o optymalnej długości, ze względu na figurę - najlepiej z rękawkami. Tymczasem często, jak któraś mi się spodoba to albo zbyt krótka albo bez rękawów (i jeszcze mocno wycięta) albo zwyczajnie źle się układa. Często kupuję w H&M - duży wybór, ceny do przeżycia (zwłaszcza ze znizką 25%) i o dziwo na jakość nie narzekam. Ale dzięki Wam przejdę się też do Mango i Promod Za to jest bardzo mało spódnic, w których wyglądam dobrze - większość poszerza mnie bardzo na biodrach / w okolicach brzucha, podczas gdy w sukienkach o analogicznym kroju wyglądam o niebo lepiej
|
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy potrzebuję sukienki [jak np. ostatnio na wesele], coraz częściej szukam jej nie tylko w firmowych sklepach w galeriach, ale ląduję też na wszelakiego rodzaju bazarach i w małych sklepikach z ciuchami bez znanych metek. Często jakość i cena są porównywalne do tych w galeriach [zdarza się nawet, że lepsze], a wybór fasonów i kolorów znacznie większy.
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tam to wszystko jest obcisłe i kolorowe. W Rodezji kobiety nosiły długie, kolorowe spódnice i pięknie to wyglądało. Z RPA pamiętam kolorowe, długie sukienki maxi. Wtedy zaczęłam w nich chodzić (jako jedyne, nie są za krótkie W Irlandii nastolatki chodzą w krótkich spódniczkach, kobiety zakładają do pracy spódnice. Jak jest ciepło, widzę je w sukienkach, ale ogólnie 2/3 kobiet w IRL chodzi w spodniach. Założyłam przed chwilą spódnicę (taką do kolan) i mam wrażenie, że wyglądam w niej, jak matka, która założyła ubranka swojej małej córki. Poddaję się, wygrywają spodnie. Są bardziej praktyczne. |
|
|
|
|
|
#472 |
|
only smart shopping
|
Dot.: Kobietki, nosicie spódnice, sukienki? Jeśli nie-dlaczego nie?
Lilium, super, że miałaś okazję byc w tylu egzotycznych miejscach i nie zamknęłaś się w hotelowisku, tylko zainteresowałaś się miejscową ludnością i jej zwyczajami.
Co do doboru spódnic, jeśli mogę Ci coś radzic, trzeba mierzyc, mierzyc, aż znajdzie się odpowiednie fasony. Sukienki chyba łatwiej dobrac. Zmieniając nieco temat - lektura tego wątku skłoniła mnie do przewietrzenia (czyt. noszenia) wiosennych sukienek i wywołały one pozytywne reakcji zarówno kobiet, jak i mężczyzn... |
|
|
|
|
#473 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Może te sukienki są normalne, tylko ja jestem jakaś niewymiarowa Nosiła któraś z was kostiumy? Jak to się nazywa? http://photos.posh24.com/p/1175270/l...2011-04-12.jpg Z czym to się je? ![]() A takie zwiewne, krótkie spódnice (Polki w takich świetnie wyglądają w lecie), to jest jakaś moja fobia. Zawieje wiatr i cały tyłek na wierzchu. |
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;45810209]Wiesz, ja chyba poszukam jakiejś dobrej krawcowej w moich okolicach. W mojej pracy jest surowy dress code i krótkich spódnic nie założę, ale po pracy, to mogę poszaleć
.Może te sukienki są normalne, tylko ja jestem jakaś niewymiarowa Nosiła któraś z was kostiumy? Jak to się nazywa? http://photos.posh24.com/p/1175270/l...2011-04-12.jpg Z czym to się je? ![]() A takie zwiewne, krótkie spódnice (Polki w takich świetnie wyglądają w lecie), to jest jakaś moja fobia. Zawieje wiatr i cały tyłek na wierzchu.[/QUOTE] Kombinezon?
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie brzydzi mnie mój zarost na nogach i w zimie mogę go nosić pod spodniami, zresztą taka dyskusja o goleniu i niegoleniu jest stara jak wizaż.A sukienki kupuję głównie w lumpeksach, już cała szafa zapełniona na wiosnę. |
|
|
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Albo spodnium
![]() Lubię chodzić w sukienkach i spódnicach, jednak dawno nie kupiłam sobie jakieś ładnej i wygodnej. Ciężko mi coś znaleźć (nawet te polecane Mango i Pomod do mnie nie przemawiają...). Ale w końcu coś się znajdzie. |
|
|
|
|
#477 |
|
Wtajemniczenie
|
na codzień do szkoły raczej spodnie ...
ale pomijając kwestię uczelni myślę że chodzę 50%-50 w spodniach i spódniczkach/sukienkach Najwięcej mam z Orsay, Pretty Girl i H&M, jakieś pojedyncze sztuki z Promod Zary ... Ogólnie polecam Orsay i Pretty Girl jeśli komuś zależy na skromniejszych i nie krótkich - bardzo często są mega promocje , wiele razy kupiłam tam już sukienke za 30,40 zł
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#478 | |
|
La Moderatoiure
|
Uwielbiam sukienki, gdybym mogła nosiłabym znacznie cześciej niż spodnie. Póki co jeansy wygrywają, bo mam małe dziecko i na placu zabaw, spacerze, w sklepie, na zakupach, w zoo, niestety wygodniej w spodniach. Bardzo nad tym ubolewam. Spódnice też lubię i noszę.
Dla mnie sukienkowy raj to Mohito, H&M, Zara czasem Orsay i Aggi. W Mango nie buszowałam, muszę zobaczyć. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam spódnice, spódniczki, sukienki
Niestety mam okropne blizny na nogach przez co noszę je tylko do kryjących rajstop. Tak więc sezon jesienny i wiosenny to moj spódniczkowy czas - lato niestety już mniej
|
|
|
#480 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam dzisiaj idealną sukienkę! Wyglądam w niej jak kobieta, a nie mała dziewczynka :P.
Muszę tylko iść do krawcowej i trochę ją rozszerzyć na biuście . Musicie szukać po wszystkich sklepach, bo na pewno znajdziecie kiedyś taką, która będzie leżała na was idealnie. Mam nadzieję, że idealną, krótką spódnicę też kiedyś znajdę . Zamawiacie sukienki albo spódnice przez internet? Jakie macie wrażenia? Nie ma jak ich przecież zmierzyć i jestem ciekawa czy którą z was trafiła na idealną spódnicę, zamawianą online. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

wczoraj 3h spędziłam na szukaniu kiecki i bardzo się rozczarowałam, we wszystkich sklepach tylko bezkształtne worki i to w kolorach biało- czarnych mimo, że przecież jest wiosna więc na logikę w sklepach powinno być kolorowo! nic z tego 
za duże, rozciągnięte bluzki, wszechobecny dres jako strój dobry na każdą okazję, mało tego za długie nogawki rozcięte na szwie i ciągnące się po ziemi
dodam, że to było w dość małym miasteczku 15tyś osób, jak pojechaliśmy do Dublina to już było bardziej "światowo" i modnie