Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 10:53   #4801
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Lillian, ja co prawda łóżeczko będę kupować nowe, ale nie rozumiem oburzenia, że używane to złe. materacyk i tak musisz kupić nowy, a to na nim dziecko śpi, nie na szczebelkach
w ogóle bym się nie zastanawiała i jeśli znalazłabym używane w dobrym stanie i za rozsądne pieniądze to bym na Twoim miejscu brała
są dzieci, które w swoich łóżeczkach nie śpią wcale i są one nowiuteńkie (moja mama oddała łóżeczko po mnie wujkowi, było nowe, bo ja nie przeleżałam w nim nawet 10 minut).
a że u kogoś stały w domu? w sklepie też stoją i się kurzą

połączenie bieli, turkusu i szarości jest fajne choć nie wiem czy jak już to nie ograniczyłabym się jedynie do bieli i turkusu, rezygnując z szarości. ale ja mam specyficzny gust

elcia, w Warszawie też szaro, buro i ponuro tyle dobrego, że całkiem ciepło.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:00   #4802
Agata0606
Raczkowanie

Dot.: Lipiec miesiąc odlotowy, będzie dzidziuś duży, zdrowy! MAMUSIE LIPIEC 2014 cz.I

Cytat:
Napisane przez Lillian_ Pokaż wiadomość

Ps chce któraś może łóżeczko sosnowe drewniane o zaokrąglonych bokach b. ładne tanio oddam 70/140 wymiary

A zrobisz zdjęcia tego łóżeczka ???
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:05   #4803
malwiska
Zakorzenienie

Lilian coś nie chciał mi się zacytować Twój post, a więc nie rozumiem dlaczego nie można używanego łóżeczka tzn czemu takie oburzenie bo rozumiem materac ale łóżeczko...
co do koloru sypialni to ja bym bardziej celowała w miętowy szary i biały ale z przewagą białego... mi się marzy taka

Stary 2014-03-20, 11:07   #4804
bambusiek
Zakorzenienie

My już po lekarzu - tak jak myślałam zapalenie krtani na szczęście tyle co ruszyło, więc tylko syropek

Jak byłam w przychodni, to mówię, że telefonów nie odbierają, dziecko z gorączką musiałam z kimś zostawić i w 6 tym m-cu ciąży zapier... przez pół miasta w 4 strony, a ona, że awarię mieli

Niby najłatwiej tak powiedzieć ale zapisała mnie i miała pustą listę, więc może rzeczywiście

Zaraz ma być znów mama, a ja na jakieś zakupy oiadowe muszę wyjść, bo pusto w lodówce, obiadu miało nie być ( ja mam resztę zupy, synek u babci miał jeść, a mąż będzie dopiero ana kolację).
I do apteki jeszcze i do lumpka, bo mąż jutro występuje na dzień wiosny i jakieś obciachowe ciuchy potrzebuje.

Zajrzę popołudniu.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:10   #4805
Lillian_
Rozeznanie

narazie nie mas go u mnie w domu bo jest u ciotki :/ ale jak będę mogła to zrobie
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:12   #4806
simka234
Wtajemniczenie

Dla takego dzieciaczka nie ma różnicy czy ten mebel bedzie nowy czy używany to sa juz widzimisie rodziców..

Ja osobiscie wole kupic za mniejszą cene a używane mały i tak z tego szybko wyrośnie a zaoszczedzona kase wole malemu na konto włożyć przynajmniej mu się w życiu przyda..
Bo mam zamiar mu takie konto załozyć jak się urodzi..

U nas tez zaszło słonko i się pochmurnie zrobiło
A sypialnia super..

Połączenie kolorów jest niezłe moja sis ma take w salonie i ładnie to wyszło
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:13   #4807
Lillian_
Rozeznanie

A szary w tej sypialni - to tylko akcenty metalowa rama łóżka i lekko metalowe obramowanie luster- szafa komandor na całej ścianie więc z szarego to tlyko tyle nic więcej reszta to mam na mysli 2 turkusowe ściany i 2 białe i do tego ... uwaga turkusowo zielone dodatki

Też mi się wydaje że to są fanaberie rodziców - tzn mojego męża ale tak się uparł że zwątpiłam. na serio " nie i koniec nie będzie dziecko spało w używanym łózeczku !" no ale nie odpuszczę. tak łatwo lubię kupować z głową - co to za frajda kupowac po zawyżonych cenach
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje !

Edytowane przez Lillian_
Czas edycji: 2014-03-20 o 11:14
Lillian_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 11:20   #4808
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny mam pytanie- mam łóżeczko po kuzynce o wymiarach 70 na 140 czyli te największe nie chcę go używać bo mi zagraci całą sypialnię- chce kupić łóżeczko małe 120 /60 i poluje na używane na tablicy a mi mąż siostra i szwagier powiedzieli, że nigdy by nie kupili używanego łóżeczka, zwątpiłam nosz kurcze nie chce mieć wszystkiego nowego bo chcę z głową kupować zakupy dla maluszka... ale zaskoczyli mnie we trójkę...

P.s jak wam się pododoba turkusowa sypialnia? takie kolory biały- turkus -szary ? ZYję już rmeontem bo u mnie w sypialni jest grzyb bo dach zaciekł .... i wygląda już w tej sypialni jak w graciarni.
a spytałaś ich czemu by nie kupili? Tak jak dziewczyny piszą, ja rozumiem materacyk.. ale łóżeczko? Ja mam łóżeczko od koleżanki, która w nim odchowała w tej chwili 13to latka i 7latkę... nie wiem czy dużo w nim spali czy nie ale było w całkiem dobrym stanie... Przed użyciem wymyłam każdy szczebelek.. włożyłam nowy materacyk i gotowe Matylka cały czas w nim, śpi niebawem przejmie je Ignaś i kto wie ile dzieci jeszcze.. nie widzę w tym nic oburząjącego.. Mało tego mąż tej koleżanki to taki techniczny umysł i złota rączka i z 2 poziomowego łóżeczka zrobili dziurki na 4 poziomy co baaardzo się nam przydało. Także uważam, że nie ma nic złego w kupnie czy przejęciu po kimś łóżeczka, z resztą wszystko można kupić używane w fajnym stanie.. no może właśnie poza materacykiem... bo wszystko inne umyjesz/upierzesz..

Co do sypialni my też planujemy remont, swoją drogą musimy wreszcie zaplanować kiedy... i zastanawiam się nad kolorystyką.. kolor turkusowy bardzo lubię w połączeniu z szarością też byłby fajny U nas turkusowa jest łazienka.. więc już dość, mi się marzy jakieś połączenie szarości, elementy czerwieni... ale z drugiej strony meble mamy w bardzo jasnym drewnie.. nie wiem czy to będzie pasowało. Generalnie też szukam inspiracji, więc jak macie coś fajnego to wrzucajcie
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:31   #4809
elcia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Lilian coś nie chciał mi się zacytować Twój post, a więc nie rozumiem dlaczego nie można używanego łóżeczka tzn czemu takie oburzenie bo rozumiem materac ale łóżeczko...
co do koloru sypialni to ja bym bardziej celowała w miętowy szary i biały ale z przewagą białego... mi się marzy taka

podobają nam się podobne inspiracje
Ogólnie cały domek urządziłam w stonowanych kolorach (poza pokoikami dziewczynek) Teściowa po oględzinach stwierdziła że brak jej koloru, a ja powiedziałam że kolor i energię wprowadzą domownicy
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:35   #4810
Nautiz
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim!

Robiłam dziś test obciążenia glukozą- nie jest tak źle jak ludzie mówią! Faktycznie słodkie to, ale można to wypić bez odruchu wymiotnego - dacie radę!

Cytat:
Cześć dziewczyny mam pytanie- mam łóżeczko po kuzynce o wymiarach 70 na 140 czyli te największe nie chcę go używać bo mi zagraci całą sypialnię- chce kupić łóżeczko małe 120 /60 i poluje na używane na tablicy a mi mąż siostra i szwagier powiedzieli, że nigdy by nie kupili używanego łóżeczka, zwątpiłam nosz kurcze nie chce mieć wszystkiego nowego bo chcę z głową kupować zakupy dla maluszka... ale zaskoczyli mnie we trójkę...

P.s jak wam się pododoba turkusowa sypialnia? takie kolory biały- turkus -szary ? ZYję już rmeontem bo u mnie w sypialni jest grzyb bo dach zaciekł .... i wygląda już w tej sypialni jak w graciarni.

Ps chce któraś może łóżeczko sosnowe drewniane o zaokrąglonych bokach b. ładne tanio oddam 70/140 wymiary
Pogadaj z nim... może mu o materac chodziło?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 11:46   #4811
mamaya
Zakorzenienie

Nautiz, za glukozę

debesciara, na tumblrze można znaleźć fajne inspiracje

ja lubię wnętrza w skandynawskim stylu biel, rozmydlone szarości, beże

leżę na łóżku i wołam "jeść", ale że poza mną w domu jest tylko moje futrzaste to muszę podnieść tyłek i sama sobie coś zrobić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 11:55   #4812
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Nautiz, za glukozę

debesciara, na tumblrze można znaleźć fajne inspiracje

ja lubię wnętrza w skandynawskim stylu biel, rozmydlone szarości, beże

leżę na łóżku i wołam "jeść", ale że poza mną w domu jest tylko moje futrzaste to muszę podnieść tyłek i sama sobie coś zrobić
Ale mnie teraz zażyłaś nawet nie wiem co to jest, wujek google podpowiada, muszę popatrzeć w wolnej chwili, lubię takie strony, gdzie ludzie mają ładnie
Moja mała wczoraj mojej mamie proponowała zjedzenie kota.. mięsko i samo przyjdzie, nie musisz wstawać..

Nautiz a miałaś cytrynę? bo ja tym razem zamierzam wziąć...

bambusek dobrze że szybko zareagowałaś kciuki za Tima żeby szybciutko zdrowiał

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-20 o 11:59
Stary 2014-03-20, 11:58   #4813
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ale mnie teraz zażyłaś nawet nie wiem co to jest, wujek google podpowiada, muszę popatrzeć w wolnej chwili, lubię takie strony, gdzie ludzie mają ładnie
Moja mała wczoraj mojej mamie proponowała zjedzenie kota.. mięsko i samo przyjdzie, nie musisz wstawać..

na to bym nie wpadła co Wy tam w domu jecie, że Matyldka takie ma pomysły?
Stary 2014-03-20, 12:03   #4814
agnes208
Zakorzenienie

lillian nie rozumiem tego oburzenia tzta ja jak znajde uzywane to tez kupuje chyba ze nie znajde bo chce polskie uzeczko irlandzkie sa inne. Co do uzywanego lozeczka nie mam oporow gdzie te bakterie maha siedziec w drewnianej ramie nonsens tymbardziej ze nowy materacyk sie kupuje. Dziewczyny ubranka kupuja z lumpka i jest ok a co dopiero sama rama lozeczka. Powiedz tztowi ze filozofia jest robic zakupy z glowa. A co to po kuzynce niby nie uzywane?
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:06   #4815
Fame
Zakorzenienie

Lilian nie przejmuj się! ja też będę mieć używane łóżeczko.. po sobie

co do sypialni to my będziemy malować jak tż wróci i będzie to na pewno jakiś odcień beżu

wróćiłam do domu kupiłam kilka rzeczy na ciuchach
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:10   #4816
mamaya
Zakorzenienie

słońce, widzę słońce!

Fame, pokaż ciuchencjały

ch*** w bombki strzelił tak pochwaliłam słońce, że aż zaszło

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:12
Stary 2014-03-20, 12:14   #4817
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
na to bym nie wpadła co Wy tam w domu jecie, że Matyldka takie ma pomysły?
TŻ wniósł na chwilę naszego kota do domu (normalnie biega na dworze) no i Matylka byla zachwycona, biegała wokół niego, głaskała i pewnym momencie mówi "baba am miau"... skąd to jej przyszło o głowy nie wiem, być może żeby baba dała coś dla kotka do zjedzenia... ale brzmiało to hmmm Ale co się dziwić nasze rejony swego czasu zasłynęły ze smalczyku z psów

U mnie słoneczko od rana, ale co z tego jak wieje tak że głowę urywa...

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:16
Stary 2014-03-20, 12:16   #4818
mamaya
Zakorzenienie

debesciara, ja jestem zapaloną obrończynią zwierząt, więc mnie takie historie mrożą krew w żyłach i taką jestem Królową Lodu
Stary 2014-03-20, 12:23   #4819
Fame
Zakorzenienie

zdjęcia może słabe, ale wszystkie rzeczy są w b.dobrym stanie (jak nowe), a sukieneczce nie mogłam się oprzeć nowa z metką, ale ma jedną wadę, na którą wcześniej nie zwróciłam uwagi - guziczki na pleckach. ale kosztowała tylko 7 zł
wszystko w rozm New Born
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1413.jpg (107,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1412.jpg (95,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1411.jpg (80,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1410.jpg (67,5 KB, 27 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 12:32   #4820
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
zdjęcia może słabe, ale wszystkie rzeczy są w b.dobrym stanie (jak nowe), a sukieneczce nie mogłam się oprzeć nowa z metką, ale ma jedną wadę, na którą wcześniej nie zwróciłam uwagi - guziczki na pleckach. ale kosztowała tylko 7 zł
wszystko w rozm New Born
ale piękne krowie body nie chcesz odsprzedać?
Stary 2014-03-20, 12:36   #4821
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
wszystko w rozm New Born
piękne pajacyki no i sukienka... pal sześć guziki
Stary 2014-03-20, 12:37   #4822
Fame
Zakorzenienie

mamaya ta krówka kosztowała mnie 4zł

w ogóle to za wszystko dałam niecałe 20zł
Stary 2014-03-20, 12:38   #4823
mamaya
Zakorzenienie

Fame, dam i 20 zł za samą krowę
Stary 2014-03-20, 12:38   #4824
Vegetka
Zakorzenienie

dzień dobry

u mnie piękne słoneczko rano byłam oddać holter, nie mogłam cholerstwa potem odkleić strasznie mocno trzymało !

Dzwoniłam wieczorem do mojej ginki i bez problemu wypisze mi l4, mam podjechać w sobotę między pacjentkami
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 12:40   #4825
mamaya
Zakorzenienie

Vegetka, dobrze, że masz już holter z głowy
i pocieszę Cię - holter ciśnieniowy jest milion razy gorszy od tego holtera EKG
miałam przyjemność 7 razy z ciśnieniowym i raz z EKG, naprawdę wiele bym dała, żeby było odwrotnie

pomalowałam paznokcie u stóp pisząc jednocześnie tutaj

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-03-20 o 12:42
Stary 2014-03-20, 12:41   #4826
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame, dam i 20 zł za samą krowę
nie mam litości kochana
ale w sumie niezły interes bym robiła na tym.. to ja może będę szukać Wam krów a Wy mi płacic 5 razy drożej
Stary 2014-03-20, 12:44   #4827
mamaya
Zakorzenienie

Fame, jak byś znalazła jeszcze jedną taką krowę to ja przyjmę z miłą chęcią i nawet te 20 zł zapłacę
Stary 2014-03-20, 12:45   #4828
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Fame, jak byś znalazła jeszcze jedną taką krowę to ja przyjmę z miłą chęcią i nawet te 20 zł zapłacę
oki będę pamiętać jak znajdę
Stary 2014-03-20, 12:48   #4829
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Ja w moim lumpku taką krowę widziałam, ale nie wiem czemu nie kupiłam, czy ze względu na cenę czy ze względu na kiepski stan, jak będę następnym razem to jej poszukam i obejrzę raz jeszcze
Stary 2014-03-20, 12:48   #4830
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
oki będę pamiętać jak znajdę

dobijmy już do tych 5000 postów bo coś jak krew z nosa nam to idzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości