Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 16:35   #4291
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Teacherko ile bym dała by potrafic szyc tak jak Ty!dla mnie te rzeczy są przepiękne,wszystkie!zuzi a jest szczęściarą!

uuuuuuuuu...
powiem Ci ze ja tez mam takiego pecha.nigdy nic nie moge ukryc bo zaraz wychodzi na jaw..

jaka Ty kochana!

Sprzedałam gondole!za 400zł!

:
oklaski:

poliiii a tak z innej beczki zdradz mi patent Twojego męża na Ciebie wybacz ze pytam ale ja już nie wiem jakich argumentów mam używać dla tż żeby w końcu przestał jarać...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
te w kwiatki moje se dostałam od T.
a Mikiego rzeczy już piorę, walnę na kaloryfer i robię jutro stylówę
eeee pożycz swoją T. :P
Stary 2014-03-20, 16:37   #4292
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Kaśka, na pewno lek przeniknął do mleka. A skoro długo po zażyciu nie można karmić, to znaczy, że jest mocno inwazyjny.
Moje mleko po zamrożeniu było żółtawe. Smaku nigdy nie próbowałam, bo mnie to brzydzi

Mierzyłaś tą spódniczkę?

Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród Najprawdopodobniej będziemy mieli wesele w czwartek i poprawiny w piątek, bo terminy pozajmowane na to miejsce na 2 lata w przód. Ale to nic. czwartek tez będzie ok

Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle
Kolorem przewodnim - o ile jeszcze coś mi się nie odmieni - będzie jasny róż.

Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa

Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-20 o 16:39
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:40   #4293
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
eeee pożycz swoją T. :P
nieee
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kaśka, na pewno lek przeniknął do mleka. A skoro długo po zażyciu nie można karmić, to znaczy, że jest mocno inwazyjny.
Moje mleko po zamrożeniu było żółtawe. Smaku nigdy nie próbowałam, bo mnie to brzydzi
mnie też, ale kilka razy próbowałam

Cytat:
Mierzyłaś tą spódniczkę?
nie, ale ona do mnie mówiła z wieszaka

super, że już zaczęła się ślubna gorączka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:41   #4294
donkus
Przyczajenie

Nie jest łatwo, jest to po prostu strasznie czasochłonne...na początku odciągałam co 3h też w nocy, ale już nie daje rady i w nocy tylko raz, w dzień też już nieregularnie, bo dziecko potrzebuje coraz więcej uwagi. Ale i tak jestem z siebie dumna że tak długo jestem KPI (karmiąca piersią inaczej)
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
donkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:45   #4295
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Mierzyłaś tą spódniczkę?

Jesteśmy na zaangażowanym etapie wybierania sali i dj'a na wesele. Tzn wygląda to tak, że ja już zdecydowałam, ale tż ciśnie żeby obejrzeć jeszcze coś innego więc zachowuję pokerową twarz Moim faworytem jest taki piękny hotel w środku lasu pod miastem, z dużą salą weselną, tarasem, wyjściem na ogród Najprawdopodobniej będziemy mieli wesele w czwartek i poprawiny w piątek, bo terminy pozajmowane na to miejsce na 2 lata w przód. Ale to nic. czwartek tez będzie ok

Dekoracje już też mam obmyślone Będą papierowe lampiony, papierowe pompony i papierowe motyle

Jestem tak podekscytowana, że ostatnio nie mogę usnąć wieczorami Jestem taka szczęśliwa

Tż jest kochany. A jak ludzie z otoczenia mówią, że to świetny facet, bardzo dojrzał na przestrzeni tych naszych wspólnych 4 lat, to aż mi miło na sercu Skoro widzą to inni ludzie, to znaczy to, że naprawdę mi się nie wydaje
super, taka miejscówka musi byc piekna przypomnij to bedzie lato 2015? dokladnie jaki msc?

co do tża to bardzo sie ciesze kazdej z nas zycze bysmy byly kochane

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja też się witam po spacerze, Misiek śpi w sypialni, ja pomyłam i siedzę.

Dziewczyny mam problem, zaczełam sie ostatnio pocić bardzo i mój pot brzydko pachnie, mimo stosowania antyperspirantu i kąpieli macie może pomysł jak to zwalczyć ?
ja mialam ostatnio, samo pzreszło myłam pod pachami mydłem w kostce a nie zelami pod prysznic, kiedys kupilam tez z ziaji w kulce przeciw poceniu i przeszło

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:48   #4296
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Enci, Miloszka, Julka i Szymonka. Wiki tez dziś kończy pol roku
Z tej okazji postanowiła zrobic sobie imprezkę w nocy Teraz odsypia.
najlepsze życzonka także dla Wiki

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no to będzie ładnie. Gdyby kurtała była cała kremowa+ kremowe buty i torebka to byłoby za kremowo, ale skoro kurtała ma jeszcze czarne elementy to będzie git
dzięki
tylko jeszcze tej kurtki, butów i torebki nie mam ehhh znowu na zakupy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mam pytanka...
1. czy Wasze dzieci tez sie tak drą przy ubieraniu? u nas jest masakra,jakby go ze skóry obdzierali, wszelkie ubieranie/przebieranie to koszmar..
2. czy dzieciaki tez Was ciągle macają po twarzy?u nas non stop,przy kazdej okazji i bywa to bolesne...
1. raczej nie, bardzo rzadko to się zdarza jak już jest śpiący i zmęczony
2. tak, jak ma tylko taką możliwość to łapie mnie za twarz, najlepiej za policzki no i wiadomo, że ciągnie też za włosy, albo złapie się obiema rączkami za nie i trzyma

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
My byliśmy na szczepieniu. Płaczu było co niemiara już przy ważeniu. Waży 8700g (w bodach, skarpetach i pampersie i akurat na tej wadze zawsze wychodzi wagowo więcej niż na tej co zawsze sięważymy )

Pytałam pediatrę o przewracanie się z pleców na brzuszek i powiedziała, że niektóre dzieci po prostu omijają tą czynność i mogą tego nie robić.
(tak samo np. niektóre dzieci nie raczkują, tylko od razu chodzą itp.)
za wagę

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:55   #4297
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja też

Żałuję,że Cioci Kasi nie posłuchałam

Wow, super prezenty

Super mamusiu

Mam tak samo

Czekamy na fotkę

Nie uwierzycie! Tz przypadkowo zauważył,że przeglądam wózki w internecie... podchodzi i mówi do mnie:
'Kochanie, co oglądasz? Wózki?! ... beznadziejny ten nasz kubełek,co? Weź go sprzedaj i znajdź coś innego'
Moja mina bezcenna
Tak więc cały zestaw Quinny jest już wystawiony na e-bay'u,a ja czekam z niecierpliwością na kupca (swoją drogą,tyle tych wózków tam jest,że będzie cięzko go sprzedać za rozsądną cenę )
haha widzisz jaki kochany korzystaj poki zdania nie zmienil ;p
Stary 2014-03-20, 16:56   #4298
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wszystkiego najlepszego dla kolejnych półroczniaków

Szymek dziś kończy 5 miesięcy
gratki
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Lioton z cece med do wypadajacych wlosow. Ja juz po nim nie mam problemu z wypadaniem i mam mnóstwo baby hair.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a drogie to to?
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Szczotka... szczotkowanie kilkanaście razy dziennie... i klamra albo spinka... u mnie niestety żadne odżywki i witaminy nie działają
taaaa...jak bede duzo szczotkowac to łysa zostane
ja musze zwiazywac wlosy bo one są poprostu wszedzie
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Obijaja sie okrutnie
ja mysle ze one sie wstydzą poprostu męczyc bułe dlatego tak malo postow mają
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja póki co nie używam nic. a wypadają mi tak, że już mam prześwity skóry a dodam, że włosy zawsze miałam mega gęste
przeswity?
Cytat:
My byliśmy na szczepieniu. Płaczu było co niemiara już przy ważeniu. Waży 8700g (w bodach, skarpetach i pampersie i akurat na tej wadze zawsze wychodzi wagowo więcej niż na tej co zawsze sięważymy )

Pytałam pediatrę o przewracanie się z pleców na brzuszek i powiedziała, że niektóre dzieci po prostu omijają tą czynność i mogą tego nie robić.
(tak samo np. niektóre dzieci nie raczkują, tylko od razu chodzą itp.)

U nas to samo, jak słoneczna pogoda to wstaje wcześniej

U mnie to samo Ale boli to jak nie wiem co

Mój Maleńki się obudził, zje i idziemy na pole
gratki za wage!

a co do rozwoju to bardzo mnie to ucieszylo co napisalas
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
:[/B]oklaski:

poliiii a tak z innej beczki zdradz mi patent Twojego męża na Ciebie wybacz ze pytam ale ja już nie wiem jakich argumentów mam używać dla tż żeby w końcu przestał jarać...

ja swojemu kupilam ponad rok temu elektronicznego i z dwojga zlego wole to bo mi nie smierdzi

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 16:57   #4299
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
bardzo fajne tytuly

najważniejsze ze sobie poradził

połozyłąm młodego spać o 20.30, zaliczył juz 3 pobudki
ja mam dośc tych nocy...
nic nie mów...moja usnela o 22.30 i o 1 się obudzila...została ze mna w lozku do 3 gdzie ja się obudziłam i zle czułam, i dalam jej trochę mm to pospala od 4 do 6 w lozeczku i poziej znowu ze mna co godzine ehhh o 8.30 była gotowa do wstawania ale ja przetrzymałam i spala do 10.30
Stary 2014-03-20, 16:59   #4300
czaszka_
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 375766_674255842635141_1122295299_n.jpg (75,6 KB, 31 załadowań)

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:07   #4301
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Zjadl cvaly kubek obiadu plus pol sloiczka jogurtu na deser

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No to może ja je źle zakładam,albo są za duże/małe.Generalnie są ok,ale kilka razy mi przeciekly,może za dużo siuskow

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Moze to jeszcze zalezy od wielkosci i ksztaltu tylka
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:08   #4302
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
angelika - oby Ci szybko przeszło! Dużo zdrówka!

Hej dziewczyny, nie podołam z nadrabianiem. Ucho mnie napiernicza ciągle, dodatkowo wczoraj po siłowni polazłam na spacer rozebrana a wiatr byłi chyba mi coś przewiało szyje bo mi się tam jakiś ból wkradł. No i zrobiło mi się zapalenie dziąseł do kompletu yeah! Ale to nic, damy rade

Także wpadam tylko życzyć zdrówka wszystkim chorowitkom bo widzę że ciągle ich tu przybywa, życzyć sto lat wszystkim dzieciom starszym o kolejny miesiąc, przywitać nową mamusię i pogratulować nowych osiągnięć naszym kochanym szkrabom (widziałam, że Tusia spryciula siadać zaczela! I Macko mój zięć również. Brawo! )

Także wybaczcie, że nie jestem na bieżąco ale muszę się wyspać bo mnie rozkłada.. Trzymajcie się ciepło mamuśki - weekend idzie!
o 4 poszlam spac ale dalam rade...a Tobie zycze zdrówka ja mam problem z dziąsłami odkad urodziłam moja dentystka się przerazila ze jeszcze nie wrocily do normy :/ do tego mi żeby sciemnialy i w ogole zaczynają się robic brzydkie co mnie martwi...ehhh
Stary 2014-03-20, 17:09   #4303
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to chłopak pojadł

Stary 2014-03-20, 17:12   #4304
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dla mnie żadna ale sama napisałaś ze za 420 złoty znalazlabyś murzyna do uslugiwania na miesiac

Kaska dla mnie w BOD to juz po pierwszej edycji było wiadomo ze to nie na mieszkaniach a na uczuciach będzie sie opierać program.

a ta Luxuria ma 18 lat chodzi do LO i gada takie rzeczy że się w pale niemiesci.. ps była ładna przed tym jak przytyła te 8 kg i mogła zrobić jakas :kariere: ale po tych wypowiedziach jest spalona...

ze co ??? ja myslalam ze ma sporooooo więcej

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Encia kończy dziś pół roku
wszystkiego naj;d klask i:

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
gratulacje za pół roku, u nas też już dziś
i z tej okazji dziecko dało się wyspać, raz tylko obudził się, wystarczył smoczek i odłożenie na brzuch
i nawet obudził się w dobrym nastroju... przyda mu się na dzisiejsze szczepienia
gratulacje
Stary 2014-03-20, 17:13   #4305
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

U nas to samo, jak słoneczna pogoda to wstaje wcześniej

-)
No ja na (nie)szczescie za wielu slonecznych dni nie uswiadcze w krainie deszczowcow
Stary 2014-03-20, 17:13   #4306
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Gratki za pol roku

Julek tez
gratulacje
Stary 2014-03-20, 17:14   #4307
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
witamy się po spacerze

pierwszy raz w spacerówce. póki co - podziałało przez godzine spał, a jak się obudził pospacerowaliśmy jeszce 30 min. gdzie si,ę rozglądałi zasnał jeszcze na 30 minut obyło się płaczu
super, że podziałało, oby nie jednorazowo
ktoś poza nami jeździ jeszcze w gondoli?

Cytat:
Napisane przez macoszka1990 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to dziwne.... Jak widzi sloik z jedzeniem zje ale jak mu zrobir zupke swoja to nie chce jesc nie wiem czy to normalne? ma moze ktoras z was ta lub miala? nie wiem czemu tak jest.... smak mu nie pasuje czy jak?
mój starszy tak miał, najpierw przez jakiś czas dawałam tylko słoiczki, a potem jak zaczęłam sama gotować to nie chciał jeść dopiero po czasie mi przyszło do głowy, że chyba robiłam zbyt skomplikowane kombinacje w jednej zupce, tzn. zbyt wiele różnych warzyw, a po drugie tak jak kaśka pisała dawałam za mało marchwi w stosunku do innych warzyw

Cytat:

ślubna gorączka na całego
fajnie, że znalazłaś salę z której jesteś zadowolona, a czy to będzie czwartek czy sobota to rzeczywiście żadna różnica

Cytat:
Napisane przez donkus Pokaż wiadomość
Nie jest łatwo, jest to po prostu strasznie czasochłonne...na początku odciągałam co 3h też w nocy, ale już nie daje rady i w nocy tylko raz, w dzień też już nieregularnie, bo dziecko potrzebuje coraz więcej uwagi. Ale i tak jestem z siebie dumna że tak długo jestem KPI (karmiąca piersią inaczej)
podziwiam Cię za wytrwałoś

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
człowiek z kretem na twarzy

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:15   #4308
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Boziu, jak ja bym chciała żeby się o 8mej budził

no to Ci sie nie dziwie czemu tak chętnie przebierasz młodą
u mnie nie dość, że się drze, to jeszcze ciągle haftuje.. i jaki tu jest sens tych "stylówek"? męka tylko dla mnie i dla dziecka.

.
To kladz spac o polnocy hehehehe

Codo ubrania to ja tez wazam ze nie ma co wydziwiac w domu i tak zaraz upaprane.Wczoraj dalam malemu chrupki kukurydziane i oczywiscie ufajdal sie.Kurcze nigdzie tu nie znalazlam jakis wiekszych slupkow tych chrupek, tylko takie male i wogole na polskim stoisku bo na normalnych niemieckich nie ma, dziwne troche
Stary 2014-03-20, 17:18   #4309
kaska87
Zakorzenienie

ja do tej marchewki doszłam po tym, że w słoiczka jej najwięcej przeważnie ok 60% właśnie

Stary 2014-03-20, 17:25   #4310
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej

nadrabiania ciąg dlaszy:

anutka
za inwencję. alkohol Ci służy

papuga poka poka fryzurkę (wiem, że obiecałam fotkę w oksach ale jakoś nie mogę się zmobilizować do jej zrobienia )

Madziuchna nie martw się, i na Julka przyjdzie czas, że się nagimnastykuje

angelikada współczuję, oby szybko przeszło...

kaska są chłonne, ale wydają się być cieńsze. a może po prostu bardziej "sprasowane" nie mniej jednak człowiek kupując znany sobie produkt oczekuje równie znanej jakości

a mi dady się wydają strasznie sztywne

matal w końcu pospałaś
mój łobuziak za to od jakichś dwóch tyg budzi się kilka razy w nocy, co prawda nie na karmienie bo wystarczy go przytulić i dalej śpi, ale ja mam później problem z zaśnięciem

matal, inwersja, pszczoua brawa dla dzieciaczków za m-ce

nie uwierzycie... mieliśmy wizytę u neuro ustaloną na 17 marca a ja byłam przekonana, że na 20- czyli dziś jestem wściekła okropnie sama na siebie, bo następny wolny termin jest 28 kwietnia
oj może uda się wcisnąć szybciej ? zostaw swój numer im gdyby ktoś zrrezygnowal to może uda się was wcisnąć ??

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wszystkiego najlepszego dla kolejnych półroczniaków

Szymek dziś kończy 5 miesięcy
gratulacje

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

więcej nie dam rady nadrobić reszte może wieczorem się uda przy karmieniu dzisiaj tak piękny dzień ze szok byliśmy na spacerku mala pospala 1.5 godzinki na dworze i teraz znowu spi już godzinke ale w domu żeby w nocy chciała ladnie spac...ahhh... uciekam zaraz na aerobik bo się wzielismy cala rodzina i staramy się jesc regularnie, bez slodkosci i dietetyczne obiady...no dla chłopów cos urozmaicamy zawsze bo oni czasem kreca nosem ale ogolnie my babki się trzymamy wczoraj się smiałam z mojej mamy bo była ciocia w odwiedziny i moja mama wyciagnela delicje, zapomniala się i chwycila i ugryzła jedna delicje na to ja że babcia się zapomniała chciała odlozyc ugryziony kawałek ale już pozwoliłam jej dokończyć sama się z siebie smiała :P ok uciekam do później
Stary 2014-03-20, 17:26   #4311
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moj jak glodny to zje wszystko, a jak nie glodny to ma gdzies jedzenie chocby nie wiem jak smakowalo
Stary 2014-03-20, 17:26   #4312
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Moze to jeszcze zalezy od wielkosci i ksztaltu tylka
A możliwe,możliwe Moja raczej.chudzinka,to pewnie przelatuje.Jo asiek wszystkiego naj dla Szymka z okazji pięciu miesięcy

Stary 2014-03-20, 17:35   #4313
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie, uspokoiła mnie
Dodatkowo powiedziała, że mocno siedzi, stoi i itp.

Jak był Malutki słychać u niego było szmer w serduszku, i dzisiaj pediatra powiedziała, że dalej słychać, co mnie niepokoi musimy się umówić na ekg serca.
Trzymam kciuki, zeby szmery znikły. Moze potrzeba po prostu wiecej czasu.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Cytat:

Mierzyłaś tą spódniczkę?

Super czas przed Wami, obmyslanie wszystkich szczegółów. Z doświadczenia powiem, ze najważniejsza na weselu jest muzyka i jedzenie. Zachwyt pięknym miejscem moze minąć, gdy spróbuje sie potraw. My zanim zdecydowaliśmy sie na sale, czytaliśmy komentarze na necie, słuchaliśmy opinii znajomych i poszliśmy na obiad do tej restauracji
A co do terminu w czwartek, to pewnie jakies święto ? Czy tak po prostu? Musisz wziąć pod uwagę, ze cześć gości moze sie wyruszyć z tego powodu, zwłaszcza przyjezdnych, bo cieżko po weselu zebrać sie na drugi dzien do pracy, czy dojechać do innego miasta, a nie każdy urlop dostanie.
Stary 2014-03-20, 17:38   #4314
Aaamelkaa
Zakorzenienie

czesc

póki co nie mam mocy na nadrabianie
u nas akcja zębole
Michas tak strasznie płacze,narzeka,wkłada raczki do buzi i tak patrzy błagalnie na mnie jakby chciał pokazać ,,mamo tu boli,tu!"
Bidulek mój
smaruje mu dziąsełka, napisane jest 2-3 razy dziennie ,przekraczałyście te ilości w chwilach kryzysowych ?
niech te zębole już wyjdą
póki co stosujemy gryzak,masowanie,chłodny gryzak, chrupki do pogryzienia, żel
w razi w mam czopek
jak jeszcze mu pomóc ,tak Bidula cierpi

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-20 o 17:39
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:53   #4315
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziś przeżyłam chwilę grozy. Moje dziecko spadło z kanapy, nie zostawiłam go na niej, po prostu odwróciłam się po pampersa, no ale wystarczyło. Na szczęście złapałam go w locie, leciał głową w dół, może z cm wystarczył żeby upadł na głowę. Nie wiem co by było gdybym go nie złapała

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 17:56   #4316
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam chwilę grozy. Moje dziecko spadło z kanapy, nie zostawiłam go na niej, po prostu odwróciłam się po pampersa, no ale wystarczyło. Na szczęście złapałam go w locie, leciał głową w dół, może z cm wystarczył żeby upadł na głowę. Nie wiem co by było gdybym go nie złapała

współczuje sytuacji
za refleks
dobrze że skończyło się tylko na strachu
ufff

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-20, 17:58   #4317
LaLoca
Zakorzenienie

Angelikada już kiedyś miałam to napisać, że strasznie masz fajnie że mieszkasz z mamą i siostrą i że macie dobre relacje. Zazdroszczę Powodzenia ze slodyczami

Pytanie do wlascicielek nosidel Tula, czy materiał się Wam obiera kłakami? Mam nosidło Boba i jest juz cale obrane kłakami od innych materiałów. Kiepsko to wygląda. Zaczynam żałować zakupu a i drugie pyt. czy udaje sie Wam zapiąć tą klamrę na wysokości łopatek? Mi nie bo jest bardzo wysoko i chodze bez zapięcia :/
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:01   #4318
Aaamelkaa
Zakorzenienie

ale dziś mamy dużo półroczniaków

wszytskiego naj dla
Elenki,Oli,Miłosza,Julka, Wiktorii

za 5 miesiecy dla
Dari i Szymonka

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-20, 18:01   #4319
kaska87
Zakorzenienie

Laloca moje dziś przyszło więc nie wiem czy się obiera, ale zapiąć sama daję radę

Stary 2014-03-20, 18:01   #4320
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
O kurcze,dobry refleks masz,dobrze że się tak skończyło,ale musiałaś się trząść

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości