Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 17:22   #3001
bluesky89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cześć
My dzisiaj korzystalismy z pięknej pogody, gdyby nie ten wiatr byłoby idealnie i byliśmy na dwóch długich spacerach z bratanica

Kamila, gratuluje przetrwanej glukozy i dobrych wyników

Wszystkim gratuluje kolejnych tygodni, udanych zakupów i oby tak do końca )

No i zdecydowałam, że jednak kupimy tą komode kąpielowa, bo nie wyobrażam sobie przynoszenia za każdym razem przewijaka z łóżeczka czy też kąpania / przewijania na pralce czy w innym pomieszczeniu niż łazienka

Zastanawiam się, czy nie zacząć sobie powoli prac ciuszków dla Małego, bo mama kupiła mi proszki, po 1,5 kg do bialego i koloru ale czy to nie za wcześnie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-20, 18:15   #3002
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy nie zacząć sobie powoli prac ciuszków dla Małego, bo mama kupiła mi proszki, po 1,5 kg do bialego i koloru ale czy to nie za wcześnie?
chyba nie, ja juz wczesniej poprałam, bo suszyć nie mam gdzie, a póki była ładna pogoda słoneczko, to wszystko mi szybko poschło i ładnie pachnie świeżym powietrzem
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:25   #3003
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chyba nie, ja juz wczesniej poprałam, bo suszyć nie mam gdzie, a póki była ładna pogoda słoneczko, to wszystko mi szybko poschło i ładnie pachnie świeżym powietrzem
Hm. No to chyba zacznę powolutku prać
Stary 2014-03-20, 18:28   #3004
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość

Poziomka szukasz materacyka do kosza mojżesza?

Kupiłyście już staniki do karmienia piersią? Coś polecacie?
Ja mam tylko zwykłe z intimissimi dla kobiet w ciąży, takie regulowane, ale nie mają tej odpinanej miseczki. A w takim chyba najwygodniej karmić jednak...
szukam do kołyski Coneco. Ja weekend będę latać za stanikami, także jak trafię na coś fajnego to dam znać Póki co widziałam fajny usztywniany w h&m za 59,90 chyba był. Kupię pewnie też jakieś całkiem miękkie, choć nie za bardzo takie lubię ze wzgl na wielkość moich wymion
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

Poziomka a chcesz mieć i kołyskę i łóżeczko czy tylko kołyskę na początek? Ona ma długość 84 cm więc za dużo Wam nie posłuży, dziecko jeszcze często śpi z rączkami w górze, więc szkoda kupować jakiś super ekstra drogi materac na 5 miesięcy, a potem znowu inwestować w kolejne łóżeczko i kolejny materac. Ten co wkleiłaś wydaje się być ok.
Póki co będę zamierzam mieć tylko kołyskę Łóżeczko dokupimy po urodzeniu dziecka, ok. 4 mies, kiedy zacznie siadać. Zawsze to jeden wydatek mniej teraz, tym bardziej, że kołyskę pożyczamy, więc w zasadzie jedynym kosztem będzie materac
btw. za glukozę i za świetny wynik no i 3 trymestr !!

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja dam radę
Mąż mi będzie wnosił na 1 piętro bo pracuje z domu. Z resztą z jednym dzieckiem prościej, bo nie trzeba pilnować kilkulatka, tylko można się na targaniu wózka skupić
No i bebetto waży 13kg, a te inne na które patrzyłam 15. I ma białą ramę do wyboru
Też uwielbiam białe ramy Także jak już się zdecyduję na wózek to koniecznie na białej ramie póki co myślę intensywnie nad Jedo Fyn, jutro mam nadzieję, że gdzieś go obejrzę
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:46   #3005
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
sama planuję chyba już powoli zacząć prać bo najzwyczajniej w świecie przeszkadzają mi już te pudła i reklamówki - cała sypialnia jest zawalona a tak to popiorę, poprasuję i siup do komody
Tylko zacznę po weekendzie jak już na dobre wiosna wróci

Mój brat dał mi zdrowe słodycze
Miksujesz banana i 2 jajka. Smażysz na odrobince masła na teflonie na placuszki. Świetny pomysł na słodkie II śniadanie albo kolację!

A ja teraz placki ziemniaczane smażę

A ja mam głupie pytanie - czy są dłuuugie wkładki higieniczne? standardowe to dla mnie za mało

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-20 o 18:52
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 18:56   #3006
NecroKitty
Wtajemniczenie

Przespałam całe popołudnie i jakoś funkcjonuje puki co
Mąż bardzo rozczarowany, że nie pojechaliśmy tych wózków oglądać, aż się zdziwiłam bo jakiś czas temu mówił, że to za wcześnie. Teraz by już wszystko kupował. Może to USG tak na niego podziałało, w końcu dziecko stało się bardziej realne

Już mi się cała jego rodzina zapowiedziała na sierpień. W sumie się cieszę, bo przez ciąże kontakt mieliśmy bardzo marny

Cytat:
Teraz to już raczej nie zresztą ja też będę prać wcześniej, bo potem stanie i prasowanie tego to będzie koszmar
Stary 2014-03-20, 19:04   #3007
poziomkka
Zadomowienie

Kakusia też miałam robić dzisiaj placki ziemniaczane Ale mężowi się zachciało kaszanki no więc musiałam zmienić plany
Odnośnie prania, położna mówiła nam na sr, że wcześniejsze pranie ubranek i ułożenie je w komodzie to bdb pomysł, gdyż jak to ona ujęła "ubranka zdążą się wtedy przegryźć z domowym środowiskiem". Także ja jak tylko dorobię się komody to i zacznę prać
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 19:06   #3008
bluesky89
Zakorzenienie

Ja niby mam pochowane ciuchy w komodzie, ale jednak takie czyściutkie poukładać byłoby lepiej U nas po weekendzie ma znów padać, więc chyba poczekam do końca marca

Necro, ja na stojąco nie dam rady już prasować. Muszę to robić na siedząco, dobrze, że mam regulowaną deskę do prasowania
Stary 2014-03-20, 19:23   #3009
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Przeżyłam glukozę raz, że udało mi się nie zwymiotować, a dwa, że wynik mam w normie - 99 Cieszę się przeogromnie, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i jakąś schizę teraz ciągle miałam, że znowu poradnia mnie czeka, jeżdżenie, kłucie i w ogóle. No ale już po wszystkim Tak więc jak któraś jeszcze nie była to iść i mieć z głowy W nagrodę pojechałam sobie potem do Maca na cheeseburgera, frytki i kawkę

Zabrałam na badanie moją mamę, też zrobiła sobie krzywą cukrową, ale niestety wynik ma podwyższony.

Dzisiaj mam szczęśliwy dzień - zaczęłam III trymestr, zaliczyłam glukozę, kupiłam sobie buty na wiosnę, zamówiłam prysznic i drzwi wew. ( w końcu, bo ci panowie to już chyba mieli ze mnie niezłą polewkę, bo byłam tam z 10 razy i ciągle zmieniałam decyzję) No ale kobieta nie tylko w ciąży zmienną jest
Faktycznie udany dzień za glukozę wyniki i III trymestr
Cytat:
Hej ;-)
Będę szukała info o materacykach wieczorem, bo teraz jestem w trakcie obiadowo-deserowych przygotowań.
Byłam dziś w super-pharm kupiłam nakładki na moje brodawki, bo są według mojej położnej i ginki płaskie i muszę dać im trochę pooddychać... bo inaczej będą problemy z karmieniem...
No i przy okazji trafiłam na promocję termometru microline ( 2 funkcyjny do ucha i skroni) czytałam o nim opinie- a że była promocja z 109 zł na 79 to długo się nie zastanawiałam
Kupiłam jeszcze duże wkładki higienczne, ceratki canpola, jeszcze jednen podkład z mothehood nieprzemakalny - taki fajny bez ceratki
kosmetyczkę do szpitala ( bo inne mam jakieś małe)
i jeszcze parę innych pierdół

Wpadłam do świat dziecka obejrzeć fotelik, który jest teraz w promocji w smyku
http://www.smyk.com/chicco-polly-mag...t-niemowlaka-p

i potem do Piotra i pawła po masło orzechowe i chałkę
Dzień pełen zakupów
Zaraz poprzeglądam te materace.
Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Teraz leże zbieram siły bo w sobotę Ikea i zakupy dla Arielki już się nie mogę doczekać. Kupuje jeszcze fotel do karmienia, planujecie może sprawić sobie takie coś? Ja początkowo byłam sceptyczna ale wiele osób zachwalało i wybrałam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/ ponoć wygodny i rozkładany podnóżek. Wypróbuje i jak będzie ok to biorę. Oby był przydatny
Wrzuć likn który materac i łóżeczko będziecie brać i fotel wydaje się bardzo wygodny
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Też uwielbiam białe ramy Także jak już się zdecyduję na wózek to koniecznie na białej ramie póki co myślę intensywnie nad Jedo Fyn, jutro mam nadzieję, że gdzieś go obejrzę
Podziel się wrażeniami
Cytat:
Hm. No to chyba zacznę powolutku prać
Ja na razie piorę po kilka sztuk z naszymi rzeczami jak mam niepełną pralkę a w dziecięcym proszku przepiorę koło maja jak już będę mogła wywiesić pranie na podwórku
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Przespałam całe popołudnie i jakoś funkcjonuje puki co
Mąż bardzo rozczarowany, że nie pojechaliśmy tych wózków oglądać, aż się zdziwiłam bo jakiś czas temu mówił, że to za wcześnie. Teraz by już wszystko kupował. Może to USG tak na niego podziałało, w końcu dziecko stało się bardziej realne
Ale fajnie że i mąż się zaangażował

Kakusia jeśli pytasz o warsztaty mamo to ja to w Warszawie będą dopiero chyba 2.04
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:03   #3010
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Przeżyłam glukozę raz, że udało mi się nie zwymiotować, a dwa, że wynik mam w normie - 99 Cieszę się przeogromnie, bo w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i jakąś schizę teraz ciągle miałam, że znowu poradnia mnie czeka, jeżdżenie, kłucie i w ogóle. No ale już po wszystkim Tak więc jak któraś jeszcze nie była to iść i mieć z głowy W nagrodę pojechałam sobie potem do Maca na cheeseburgera, frytki i kawkę

Zabrałam na badanie moją mamę, też zrobiła sobie krzywą cukrową, ale niestety wynik ma podwyższony.

Dzisiaj mam szczęśliwy dzień - zaczęłam III trymestr, zaliczyłam glukozę, kupiłam sobie buty na wiosnę, zamówiłam prysznic i drzwi wew. ( w końcu, bo ci panowie to już chyba mieli ze mnie niezłą polewkę, bo byłam tam z 10 razy i ciągle zmieniałam decyzję) No ale kobieta nie tylko w ciąży zmienną jest

Majkela ja już za słodkie podziękuję na dzisiaj, ale chętnie się wproszę na kawę mrożoną z termomixa (taką właśnie na pokazie piłam) za sto dni!

W poczekalni z nudów czytałam opisy porodów na marcowo/kwietniowych...
to faktycznie super dzień miałaś, brawa za glukozę za wyniki i za III trymestr. Gratuluje kupienia nowych butów

Cytat:

Kupiłyście już staniki do karmienia piersią? Coś polecacie?
Ja mam tylko zwykłe z intimissimi dla kobiet w ciąży, takie regulowane, ale nie mają tej odpinanej miseczki. A w takim chyba najwygodniej karmić jednak...

Aha, wpadłam na fajny artykuł o ustawieniu podłużnym- miednicowym dzieci ( czyli tak jak mój Borys) czyli pupą a nie główką w dół
są pozycje ułatwiające obrócenie się dziecka... Może którejś się przyda- ja od dziś zacznę
dobrego popołudnia
chciałam ostatnio jakiś stanik kupić ale za chiny nie wiem jak się do tego zabrać, jaki rozmiar powinnam mieć ani nic, wiec odpuściłam

Cytat:
Cześć dziewczynki,

Przyszłam po długiej nieobecności, gratuluje wszystkim nowych tygodni wizyt glukozy i wyboru akcesoriów dla bobasów

Ja jestem już w 28 tc coraz bliżej 30 na który czekam z niecierpliwością. Brzuch często boli ale nie twardnieje w ciągu dnia tylko w nocy muszę spytać w poniedziałek lekarza czy to nie groźne. Boje się że to ta szyjka się skraca i dlatego boli Dziś Mała mało ruchliwa od rana więc zaczęłam się denerwować bo to do niej nie podobne ale chyba ma dziś dzień śpiocha poprostu.
Z kosmetyków biorę tą mustele ewentualnie potem zmienię zobaczę, w gemini nie wychodzi tak strasznie drogo. A jeśli chodzi o materac to ja kupuję lateksowy i łóżeczko z Ikei bo nic innego mi się nie podoba. Zamówiłam wczoraj koszulki do szpitala bo boję się że jak wcześniej trafie tam to będzie problem.
Wogle jakaś zmęczona jestem okropnie, problemy ze spaniem tak jak większość z Was też mam, jeszcze kościół za oknem budują i coś zaczęli wiercić przy fundamentach, cały parapet się tłukł u mnie, spać się nie dało była to godzina 8.. a ja dopiero zasnęłam bo pol nocy nie mogłam. Eh życie

Teraz leże zbieram siły bo w sobotę Ikea i zakupy dla Arielki już się nie mogę doczekać. Kupuje jeszcze fotel do karmienia, planujecie może sprawić sobie takie coś? Ja początkowo byłam sceptyczna ale wiele osób zachwalało i wybrałam ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914/ ponoć wygodny i rozkładany podnóżek. Wypróbuje i jak będzie ok to biorę. Oby był przydatny
Jeszcze troszkę, damy radę w tej ciąży

ja nei kupuje żadnego fotela bo nie mam go ni gdzie dać ani pewnie nie siadałabym w nim do karmienia ale ten jest całkiem fajny

jakie łóżeczko planujesz kupić w ikea?
Stary 2014-03-20, 20:13   #3011
morin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
jakie łóżeczko planujesz kupić w ikea?
Model Hensvik mam nadzieję że będzie okej.. z tego co pamiętam to fajne stabilne były te łóżeczka a to będzie pasować do szafy i ogólnej wizji pokoju
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:34   #3012
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Kakusia też miałam robić dzisiaj placki ziemniaczane Ale mężowi się zachciało kaszanki no więc musiałam zmienić plany
Odnośnie prania, położna mówiła nam na sr, że wcześniejsze pranie ubranek i ułożenie je w komodzie to bdb pomysł, gdyż jak to ona ujęła "ubranka zdążą się wtedy przegryźć z domowym środowiskiem". Także ja jak tylko dorobię się komody to i zacznę prać
moja teściowa też dziś robiła placki ziemniaczane

a u nas spaghetti carbonara i własnie mi sie przypomniało, że zostało od obiadu i miałam zjeść ale wszamałam juz mase śledzi i nie dam rady juz nic wcisnąć
jeszcze jak leżę na lewym boku, to z prawej str coś mi wchodzi pod żebra, nie wiem co to? Co jest po prawej str. żołądka?

jutro planuję pancakes z syropem klonowym , to mąż najmniejszy miłośnik placków i naleśników na słodko najwyżej zje to spaghetti
Stary 2014-03-20, 21:14   #3013
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
A tak w ogóle zaczynamy dzisiaj 27tydz

Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, nic się złego nie dzieje ale usg nie miałam.. jedynie gin nagrał mi na płytę usg z poprzedniej wizyty z 27 tc, bo nie miałam wtedy. I przy okazji dowiedziałam się, że mały ważył wtedy 1116g Na twardnienia mam brać magnez 3 razy dziennie (magnezin) i w razie bólów brzucha no-spę, ale to już w ostateczności. I mam się oszczędzać Miałam też dziś pierwsze ktg i od tej pory mam się na nie zjawiać raz na tydzień Następna wizyta 10 kwietnia...

Idę nadrabiać dalej...

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
ja dziś witam się w 30 tc
w końcu doczekałam się trójeczki z przodu, uf....

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
U nas dziś 28 tydzień zaczęty

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
No to i ja się pochwalę, w końcu i my doczekałyśmy się swojej 100dniówy Stawiam wszystkim po faworku no dobra po rafaelo, bo wczoraj z młodym robiliśmy

Cytat:
Witam Zaczynamy dzisiaj 27 tc!! go.

Cytat:

brawo

Cytat:
Ja jestem już w 28 tc coraz bliżej 30 na który czekam z niecierpliwością.
i odzywaj się częściej
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:29   #3014
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45681266]
Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, nic się złego nie dzieje ale usg nie miałam.. jedynie gin nagrał mi na płytę usg z poprzedniej wizyty z 27 tc, bo nie miałam wtedy. I przy okazji dowiedziałam się, że mały ważył wtedy 1116g Na twardnienia mam brać magnez 3 razy dziennie (magnezin) i w razie bólów brzucha no-spę, ale to już w ostateczności. I mam się oszczędzać Miałam też dziś pierwsze ktg i od tej pory mam się na nie zjawiać raz na tydzień Następna wizyta 10 kwietnia...
[/QUOTE]

ja już nie mogę się doczekać, kiedy będe chodzić na wizyty częściej niż co 4 tygodnie
Stary 2014-03-20, 21:36   #3015
Pradip
Zakorzenienie

[/QUOTE]
to łykaj magnez i oszczędzaj się
wcześnie masz chodzić na ktg i strasznie często

Co do materacy to tak na szybkiego te na które zwróciłam większą uwagę:
http://www.comfortbe.pl/menu,7,eskle...22,size,120x60
http://www.2o2.pl/materac-kokosowo-l...0-tecomat.html
http://www.2o2.pl/materac-lateksowy-...-120-x-60.html
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 22:09   #3016
sylvuniaa84
Zadomowienie

Na wizycie ok
Dziec rośnie.Ma 550gram,wydaje mi sie mało jak u Was było z waga w tych tygodniach?

Niżej kwiotki od TŻ ImageUploadedByWizaz Forum1395349725.913196.jpg

Stary 2014-03-20, 22:19   #3017
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Na wizycie ok
Dziec rośnie.Ma 550gram,wydaje mi sie mało jak u Was było z waga w tych tygodniach?
moja w 23+5 ważyła 618g

Ktoś gdzies wklejał siatkę centylową chyba

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-03-20 o 22:21
Stary 2014-03-20, 22:50   #3018
karolkya
Wtajemniczenie

Hej
Ja po SR sprawozdanie jutro
Berenika bierz magnez i nie przemeczaj sie
Ja juz ide spac
Dobrej nocy

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-03-21, 06:59   #3019
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam sie z rana.We wtorek ide na usg 4d to wtedy dopytam czy wszystko ok z waga.Wczoraj mi lekarz powiedzial ze mam nie wymyślać i nie szukać problemu jak powiedział ze wszystko jest ok....

Powiedział mi tez ze widac płeć,ale poczekam jeszcze do USG 4d.
Miała byc niespodzianka i nie dalam rady,musialam podpytac bo jednak wole kompletować wyprawkę pod płeć.

Stary 2014-03-21, 07:03   #3020
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry taka piękna pogoda a ja w domu muszę siedzieć Mąż znowu pojechał mi się z czegoś szkolić, do wieczora sama zgnije tu z nudów
Mała w nocy nie dała mi spać, pierwszy raz obudziła mnie w środku nocy. A już myślałam że to takie grzeczne dziecko będzie A później nie mogłam usnąć bo dopadły mnie skurcze łydek, już myślałam, że usiądę i się rozpłacze

Cytat:
Necro, ja na stojąco nie dam rady już prasować. Muszę to robić na siedząco, dobrze, że mam regulowaną deskę do prasowania
W sumie fakt

Cytat:

ja już nie mogę się doczekać, kiedy będe chodzić na wizyty częściej niż co 4 tygodnie
Od 36tyg powinno się chodzić co tydzień. Jeszcze Ci się odechce

Cytat:
Na wizycie ok
Moja 500g ważyła w skończonym 22tyg. A myślałam, że ona była malutka

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-03-21 o 07:05
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 07:18   #3021
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie w piątek

Cytat:
Model Hensvik mam nadzieję że będzie okej.. z tego co pamiętam to fajne stabilne były te łóżeczka a to będzie pasować do szafy i ogólnej wizji pokoju
fajne te łóżeczka i mówisz że solidne? szkoda, że nie mają szuflady

[/QUOTE]

super, że na wizycie ok

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
to łykaj magnez i oszczędzaj się
wcześnie masz chodzić na ktg i strasznie często

Co do materacy to tak na szybkiego te na które zwróciłam większą uwagę:
http://www.2o2.pl/materac-kokosowo-l...0-tecomat.html
http://www.2o2.pl/materac-lateksowy-...-120-x-60.html
czym się kierowałaś przy wyborze tych materacy? fajne są i tanie musze je sobie zapisać

Cytat:
Na wizycie ok

Niżej kwiotki od TŻ Załącznik 5623502

ja nie pamiętam ile mój olbrzym miał ale ktoś tutaj wrzucał tą siatkę aha kochana jak lekarz mówi, ze jest ok to go słuchaj i nie schizuj, bo tylko maluszkowi szkodzisz, dziecko chce szczęśliwą i nie martwiącą się mamę
Stary 2014-03-21, 07:47   #3022
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Na wizycie ok

Niżej kwiotki od TŻ Załącznik 5623502

No drobinka ale jak lekarz mówi, że ok to ok coś czuję że będzie dziewczynka

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:17   #3023
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Od 36tyg powinno się chodzić co tydzień. Jeszcze Ci się odechce
finansowo to mi się odechce, 4 stówy w miesiąc

dzien dobry
ja dziś standardowo dzień od wizażu i wstawionego prania
piorę w końcu mężowa bubę, nie będzie już śmigać do pracy w zimówce, no trudno, musi jakoś wytrzymać te temp. wieczorne

miałam dziś iść na SR, ale dzwoniła położna, że spotkamy się w poniedziałek. Nie ukrywam, że mi to na rękę, bo nie muszę jechać specjalnie do miasta, do tego w poniedziałek świeża dostawa towaru w SH no ale chciałam zabrać męża na tą pielęgnację noworodka i udało się mu wywinąć, bo jedzie na 14 do pracy no nic, od kąpieli dziecka i tak się nie wywinie, będe musiała za to pokazać mu wszystko osobiście
Stary 2014-03-21, 08:20   #3024
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
finansowo to mi się odechce, 4 stówy w miesiąc
100zl za jedno ktg będziesz płacić? W mojej przychodni 50zl i wydaje mi się dużo...

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:35   #3025
__Sylwia__88
Zadomowienie

Witajcie

Dziś mamy studniówkę
Chyba jako ostatnia wśród wszystkich.

Ale samopoczucie kiepskie. Od wczoraj boli mnie głowa, coś słabo się czuje, nawet kawy nie dam rady wypić.
Wczoraj tak mnie tż zdrażnił że nie moglam sie uspokoić.
I wogóle dołuje mnie to że jestem uwiązana w domu i nigdzie nie moge sie ruszyć. A nawet jak bym chciała to się boje.
Mąż snuje plany na weekend, jazda na motorze, znajomi itp a ja co- łóżko.
Jeszcze taki wiatr u nas że głowę urywa.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!

Edytowane przez __Sylwia__88
Czas edycji: 2014-03-21 o 08:36
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 08:41   #3026
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziś mamy studniówkę
Chyba jako ostatnia wśród wszystkich.

Ale samopoczucie kiepskie. Od wczoraj boli mnie głowa, coś słabo się czuje, nawet kawy nie dam rady wypić.
Wczoraj tak mnie tż zdrażnił że nie moglam sie uspokoić.
I wogóle dołuje mnie to że jestem uwiązana w domu i nigdzie nie moge sie ruszyć. A nawet jak bym chciała to się boje.
Mąż snuje plany na weekend, jazda na motorze, znajomi itp a ja co- łóżko.
Jeszcze taki wiatr u nas że głowę urywa.

gratuluje studniówki i pewnie nie ostatniej

jakieś przesilenie wiosenne dopadło? oj biedna tulę mocno
pogadaj z mężem, spędźcie weekend razem może na jakieś działce odpoczywając, pogoda ma być fajna, więc pewnie i u Was ten wiatr minie
Stary 2014-03-21, 08:42   #3027
sylvuniaa84
Zadomowienie

Sylwia jeszcze nas czeka studniówka.

Stary 2014-03-21, 08:42   #3028
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
100zl za jedno ktg będziesz płacić? W mojej przychodni 50zl i wydaje mi się dużo...
tyle kosztuje wizyta w ciąży prywatnie

chyba że weźmie mnie na swój dyżur w szpitalu
Stary 2014-03-21, 08:46   #3029
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
tyle kosztuje wizyta w ciąży prywatnie

chyba że weźmie mnie na swój dyżur w szpitalu

no właśnie a oprócz wizyty będziesz mieć jeszcze ktg? bo podobno mój pod koniec przyjmuje tylko co 2 tygodnie ale już w między czasie nie każe chodzić na ktg
Stary 2014-03-21, 08:51   #3030
kamilla123
Rozeznanie

Hej! Dziękuję za miłe komentarze Ja dziś wpadam tylko na chwilę, bo nie posłałam syna do przedszkola i dzisiaj siedzimy razem - coś ma katar i lekki kaszel - a przy nim nie da się spokojnie usiąść do komputera. W ogóle to jeszcze śpi

Sylwia za stódniówkę rzeczywiście chyba ostatnia na wątku

Berenika, Sylvunia za udane wizyty i właśnie, jak lekarz mówi, że wszystko ok to ok, nie ma co się doszukiwać nie wiadomo czego A starsza córka woli braciszka czy siostrzyczkę?

Kakusia ty pytałaś o duże wkładki? Nie widziałam takich, ale może przykleić dwie, jedną bardziej z przodu, drugą z tyłu

morin fajny fotel i łóżeczko w której IKEI będziesz? Do końca marca są materacyki -10% Mam prośbę - jakbyś pamiętała to spojrzysz czy są już jakieś nowe ekspozycje kuchenne czy jeszcze robią?

Co do prania to ja planuję po weekendzie majowym, na razie nie mam komody jeszcze złożonej i wszystko i tak by z powrotem w reklamówach wylądowało A prasowanie też tylko na siedząco przewiduję

Póki Groszek śpi to muszę wypełnienie do poduszki zamówić na all - czas uruchomić mojego banana do spania Tylko tam jest na kg i zupełnie nie mam pojęcia jak to przeliczyć:/
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości