|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cześć
![]() My dzisiaj korzystalismy z pięknej pogody, gdyby nie ten wiatr byłoby idealnie Kamila, gratuluje przetrwanej glukozy i dobrych wyników Wszystkim gratuluje kolejnych tygodni, udanych zakupów i oby tak do końca ) No i zdecydowałam, że jednak kupimy tą komode kąpielowa, bo nie wyobrażam sobie przynoszenia za każdym razem przewijaka z łóżeczka czy też kąpania / przewijania na pralce czy w innym pomieszczeniu niż łazienka Zastanawiam się, czy nie zacząć sobie powoli prac ciuszków dla Małego, bo mama kupiła mi proszki, po 1,5 kg do bialego i koloru ale czy to nie za wcześnie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co widziałam fajny usztywniany w h&m za 59,90 chyba był. Kupię pewnie też jakieś całkiem miękkie, choć nie za bardzo takie lubię ze wzgl na wielkość moich wymion ![]() Cytat:
![]() btw. za glukozę i za świetny wynik 3 trymestr !!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo najzwyczajniej w świecie przeszkadzają mi już te pudła i reklamówki - cała sypialnia jest zawalona a tak to popiorę, poprasuję i siup do komody ![]() Tylko zacznę po weekendzie jak już na dobre wiosna wróci ![]() Mój brat dał mi zdrowe słodycze ![]() Miksujesz banana i 2 jajka. Smażysz na odrobince masła na teflonie na placuszki. Świetny pomysł na słodkie II śniadanie albo kolację! A ja teraz placki ziemniaczane smażę ![]() A ja mam głupie pytanie - czy są dłuuugie wkładki higieniczne? standardowe to dla mnie za mało Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-20 o 18:52 |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przespałam całe popołudnie i jakoś funkcjonuje puki co
Mąż bardzo rozczarowany, że nie pojechaliśmy tych wózków oglądać, aż się zdziwiłam bo jakiś czas temu mówił, że to za wcześnie. Teraz by już wszystko kupował. Może to USG tak na niego podziałało, w końcu dziecko stało się bardziej realne ![]() Już mi się cała jego rodzina zapowiedziała na sierpień. W sumie się cieszę, bo przez ciąże kontakt mieliśmy bardzo marny ![]() Cytat:
zresztą ja też będę prać wcześniej, bo potem stanie i prasowanie tego to będzie koszmar |
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia też miałam robić dzisiaj placki ziemniaczane
Ale mężowi się zachciało kaszanki no więc musiałam zmienić plany ![]() Odnośnie prania, położna mówiła nam na sr, że wcześniejsze pranie ubranek i ułożenie je w komodzie to bdb pomysł, gdyż jak to ona ujęła "ubranka zdążą się wtedy przegryźć z domowym środowiskiem". Także ja jak tylko dorobię się komody to i zacznę prać |
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby mam pochowane ciuchy w komodzie, ale jednak takie czyściutkie poukładać byłoby lepiej
U nas po weekendzie ma znów padać, więc chyba poczekam do końca marca ![]() Necro, ja na stojąco nie dam rady już prasować. Muszę to robić na siedząco, dobrze, że mam regulowaną deskę do prasowania
|
|
|
|
#3009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz poprzeglądam te materace. Cytat:
Cytat:
Ja na razie piorę po kilka sztuk z naszymi rzeczami jak mam niepełną pralkę a w dziecięcym proszku przepiorę koło maja jak już będę mogła wywiesić pranie na podwórku Cytat:
![]() Kakusia jeśli pytasz o warsztaty mamo to ja to w Warszawie będą dopiero chyba 2.04 |
|||||
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja nei kupuje żadnego fotela bo nie mam go ni gdzie dać ani pewnie nie siadałabym w nim do karmienia ale ten jest całkiem fajny jakie łóżeczko planujesz kupić w ikea? |
|||
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
Model Hensvik mam nadzieję że będzie okej.. z tego co pamiętam to fajne stabilne były te łóżeczka a to będzie pasować do szafy i ogólnej wizji pokoju
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a u nas spaghetti carbonara i własnie mi sie przypomniało, że zostało od obiadu i miałam zjeść ale wszamałam juz mase śledzi i nie dam rady juz nic wcisnąć jeszcze jak leżę na lewym boku, to z prawej str coś mi wchodzi pod żebra, nie wiem co to? Co jest po prawej str. żołądka? jutro planuję pancakes z syropem klonowym , to mąż najmniejszy miłośnik placków i naleśników na słodko najwyżej zje to spaghetti
|
|
|
|
|
#3013 | ||||
|
Konto usunięte
|
![]() Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, nic się złego nie dzieje ale usg nie miałam.. jedynie gin nagrał mi na płytę usg z poprzedniej wizyty z 27 tc, bo nie miałam wtedy. I przy okazji dowiedziałam się, że mały ważył wtedy 1116g Na twardnienia mam brać magnez 3 razy dziennie (magnezin) i w razie bólów brzucha no-spę, ale to już w ostateczności. I mam się oszczędzać Miałam też dziś pierwsze ktg i od tej pory mam się na nie zjawiać raz na tydzień Następna wizyta 10 kwietnia...Idę nadrabiać dalej... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i odzywaj się częściej
|
||||
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45681266]
Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, nic się złego nie dzieje ale usg nie miałam.. jedynie gin nagrał mi na płytę usg z poprzedniej wizyty z 27 tc, bo nie miałam wtedy. I przy okazji dowiedziałam się, że mały ważył wtedy 1116g Na twardnienia mam brać magnez 3 razy dziennie (magnezin) i w razie bólów brzucha no-spę, ale to już w ostateczności. I mam się oszczędzać Miałam też dziś pierwsze ktg i od tej pory mam się na nie zjawiać raz na tydzień Następna wizyta 10 kwietnia...[/QUOTE] ![]() ja już nie mogę się doczekać, kiedy będe chodzić na wizyty częściej niż co 4 tygodnie
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45681266]
Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, nic się złego nie dzieje ale usg nie miałam.. jedynie gin nagrał mi na płytę usg z poprzedniej wizyty z 27 tc, bo nie miałam wtedy. I przy okazji dowiedziałam się, że mały ważył wtedy 1116g Na twardnienia mam brać magnez 3 razy dziennie (magnezin) i w razie bólów brzucha no-spę, ale to już w ostateczności. I mam się oszczędzać Miałam też dziś pierwsze ktg i od tej pory mam się na nie zjawiać raz na tydzień Następna wizyta 10 kwietnia...[/QUOTE] to łykaj magnez i oszczędzaj się wcześnie masz chodzić na ktg i strasznie często ![]() Co do materacy to tak na szybkiego te na które zwróciłam większą uwagę: http://www.comfortbe.pl/menu,7,eskle...22,size,120x60 http://www.comfortbe.pl/menu,7,eskle...22,size,120x60 http://www.2o2.pl/materac-kokosowo-l...0-tecomat.html http://www.2o2.pl/materac-lateksowy-...-120-x-60.html |
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Na wizycie ok
Dziec rośnie.Ma 550gram,wydaje mi sie mało jak u Was było z waga w tych tygodniach? Niżej kwiotki od TŻ ImageUploadedByWizaz Forum1395349725.913196.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś gdzies wklejał siatkę centylową chyba
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-03-20 o 22:21 |
|
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja po SR sprawozdanie jutro ![]() Berenika bierz magnez i nie przemeczaj sie ![]() Ja juz ide spac Dobrej nocy Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana.We wtorek ide na usg 4d to wtedy dopytam czy wszystko ok z waga.Wczoraj mi lekarz powiedzial ze mam nie wymyślać i nie szukać problemu jak powiedział ze wszystko jest ok....
Powiedział mi tez ze widac płeć,ale poczekam jeszcze do USG 4d. Miała byc niespodzianka i nie dalam rady,musialam podpytac bo jednak wole kompletować wyprawkę pod płeć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3020 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
taka piękna pogoda a ja w domu muszę siedzieć Mąż znowu pojechał mi się z czegoś szkolić, do wieczora sama zgnije tu z nudów Mała w nocy nie dała mi spać, pierwszy raz obudziła mnie w środku nocy. A już myślałam że to takie grzeczne dziecko będzie A później nie mogłam usnąć bo dopadły mnie skurcze łydek, już myślałam, że usiądę i się rozpłacze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-21 o 07:05 |
|||
|
|
|
#3021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w piątek
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45681266] ![]() Melduję się po wizycie. Wszystko jest w porządku, nic się złego nie dzieje ale usg nie miałam.. jedynie gin nagrał mi na płytę usg z poprzedniej wizyty z 27 tc, bo nie miałam wtedy. I przy okazji dowiedziałam się, że mały ważył wtedy 1116g Na twardnienia mam brać magnez 3 razy dziennie (magnezin) i w razie bólów brzucha no-spę, ale to już w ostateczności. I mam się oszczędzać Miałam też dziś pierwsze ktg i od tej pory mam się na nie zjawiać raz na tydzień Następna wizyta 10 kwietnia...[/QUOTE] super, że na wizycie ok ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś czuję że będzie dziewczynka Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
finansowo to mi się odechce, 4 stówy w miesiąc
dzien dobry ja dziś standardowo dzień od wizażu i wstawionego prania piorę w końcu mężowa bubę, nie będzie już śmigać do pracy w zimówce, no trudno, musi jakoś wytrzymać te temp. wieczorne ![]() miałam dziś iść na SR, ale dzwoniła położna, że spotkamy się w poniedziałek. Nie ukrywam, że mi to na rękę, bo nie muszę jechać specjalnie do miasta, do tego w poniedziałek świeża dostawa towaru w SH no ale chciałam zabrać męża na tą pielęgnację noworodka i udało się mu wywinąć, bo jedzie na 14 do pracy no nic, od kąpieli dziecka i tak się nie wywinie, będe musiała za to pokazać mu wszystko osobiście
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Dziś mamy studniówkę Chyba jako ostatnia wśród wszystkich. Ale samopoczucie kiepskie. Od wczoraj boli mnie głowa, coś słabo się czuje, nawet kawy nie dam rady wypić. Wczoraj tak mnie tż zdrażnił że nie moglam sie uspokoić. I wogóle dołuje mnie to że jestem uwiązana w domu i nigdzie nie moge sie ruszyć. A nawet jak bym chciała to się boje. Mąż snuje plany na weekend, jazda na motorze, znajomi itp a ja co- łóżko. Jeszcze taki wiatr u nas że głowę urywa.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-03-21 o 08:36 |
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje studniówki i pewnie nie ostatniej jakieś przesilenie wiosenne dopadło? oj biedna tulę mocno pogadaj z mężem, spędźcie weekend razem może na jakieś działce odpoczywając, pogoda ma być fajna, więc pewnie i u Was ten wiatr minie
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia jeszcze nas czeka studniówka.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie a oprócz wizyty będziesz mieć jeszcze ktg? bo podobno mój pod koniec przyjmuje tylko co 2 tygodnie ale już w między czasie nie każe chodzić na ktg
|
|
|
|
|
#3030 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Dziękuję za miłe komentarze
Sylwia za stódniówkę rzeczywiście chyba ostatnia na wątkuBerenika, Sylvunia za udane wizyty i właśnie, jak lekarz mówi, że wszystko ok to ok, nie ma co się doszukiwać nie wiadomo czegoKakusia ty pytałaś o duże wkładki? Nie widziałam takich, ale może przykleić dwie, jedną bardziej z przodu, drugą z tyłu ![]() ![]() morin fajny fotel i łóżeczko ![]() Co do prania to ja planuję po weekendzie majowym, na razie nie mam komody jeszcze złożonej i wszystko i tak by z powrotem w reklamówach wylądowało A prasowanie też tylko na siedząco przewiduję![]() Póki Groszek śpi to muszę wypełnienie do poduszki zamówić na all - czas uruchomić mojego banana do spania |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

ale czy to nie za wcześnie? 

za glukozę i za świetny wynik
3 trymestr !!

Dziś Mała mało ruchliwa od rana więc zaczęłam się denerwować bo to do niej nie podobne ale chyba ma dziś dzień śpiocha poprostu. 
ale wszamałam juz mase śledzi i nie dam rady juz nic wcisnąć
, to mąż najmniejszy miłośnik placków i naleśników na słodko najwyżej zje to spaghetti

Mąż znowu pojechał mi się z czegoś szkolić, do wieczora sama zgnije tu z nudów
no ale chciałam zabrać męża na tą pielęgnację noworodka i udało się mu wywinąć, bo jedzie na 14 do pracy
no nic, od kąpieli dziecka i tak się nie wywinie, będe musiała za to pokazać mu wszystko osobiście
13.07.2013