|
|
#1051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Psychiatra
Witajcie wrocilam w niedziele bylo super ekipa ktora byla ze mna nad morzem wspaniala czulam sie tak dobrze ze nie wzielam przez trzy dni tabletek po prostu zapomnialam ale od wczoraj zaczelam wymiotowac i kreci mi sie w glowie wczoraj dzwonilam do mojej pani psycholog i przyznalam sie ze nie wzielam tabletek powiedziala ze wymysli dla mnie kare ale zartowala podejrzewamy obydwie ze to sa nerwy z powodu szkoly i podjelysmy decyzje ze w czwartek pojde do doktora chociaz przed wyjazdem to nie bylo w planie powiem wam ze boje sie twej wizyty bo nie wiem co mnie czeka pewnie znowu zmiana tabletek a dzisiaj mam egzamin z polskiego jak pani laskawie bedzie miala mnie czas przepytac jestem jednym klebkiem nerwow
Edytowane przez bini6 Czas edycji: 2007-06-12 o 09:15 |
|
|
|
#1052 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki czy któras z Was brała Asentrę?
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie "dzis nie chce zyc"- i mowie tu powaznie- tak bardzo boli mnie to ze mam puste zycie ,ludzie sa podli a faceci sie chca tylko bawic a na powazniej nic nie wychodzi,wspomnienia sa przykre
tak sobie mysle ze i wiem ze to glupie co pomysla dziecwzyny ktore maj adepresje prawdziwa,ale gdybym miala depresje to moze byloby to pocieszajace z jednej strony bo z tego da sie wyjsc ,wyleczycz ,sa leki, a jak mozna wyleczyc nieszczesliwe zycie i brak juz nadziei na lepsza przyszlosc
Edytowane przez Brook Czas edycji: 2007-06-15 o 14:16 |
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Brook moze to nieodpowiedni faceci.Bo wiesz sa faceci i faceci
ja nie rozgladam sie za takimi co chodza na dicho i ci sa przewaznie powazni.Aczkolwiek jest to stereotyp ,no ale jest jak jest. Ja biore Asentre Wizazanko kochajaca Michasia.Od wczoraj czuje sie podle,super nie ma co
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym rzecz ze mowa o moim koledze dobrym ktory zaprosil mnie na to dicho a od tamtej pory cisza.... a reszte facetow nie mam gdzie poznawac - ciezko mi jest zaufac ludziom dzis noc bez tabsa ciekawe o ktorej usne
|
|
|
|
|
#1056 |
|
BAN stały
|
Brook,a Ty nie masz depresji?
Ja od półtora tygodnia biore Efectin i czuje się dużo lepiej.Mam doły i smutki,ale to już nie jest to co było.Tzn to sa takie zwykłe doły jakie miewa kazdy i jakie miewałam kiedyś nim wpadłam w depreche.Od około tygodnia nie czułam tego specyficznego depresyjnego doła,tego wysysającego dusze stanu.Mam nadzieje,że to nie wróci... |
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Magda nie wiem czy mam depresje ,odkad pamietam zawsze mialam puste zycie i nie mialam nikogo przy sobie -wiec nie moge powiedziec czy jest gorzej ,moze przyszedl poprosrtu kres moich sil ,nadziei jakiejs ,ja nawet nie umiem plakac nie wylewm nigdy z siebie jak mi zle,bo przeciez po placzu nawet mi lepiej nie jest
jak jestem z kims jesli mi wspaniale wlasnie ,smieje sie ,zapomiam ,jestem sama to odrazu sie zaczynaja rozmyslania o tym jaki moj zywot beznadziejny,ze nikomu na mnie nie zalezy |
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Źle.To nie na moje nerwy,coś mi się w środku od tego dzieje.Chcę się czuć tak jak kiedyś bez tabletek.Wtedy było dobrze,chociaż wiedziałam ,że to jak sie czuję to jest prawdziwe.Teraz już nie przygniata mnie worek cementu na duszy.Ale i tak jest źle,bo tak samo myślę i mówię jak wtedy.I nerwy mam te same,i złość taka straszną.
I póki świat będzie istniał to nigdy nie będę się normalnie czuć.Bo ściągnęłam głupie różowe okulary i przejrzałam na oczy jak jest.Już ponad rok temu i nie ma dnia,żebym nie myślała o tym. ![]() Magda,ile kosztuje Efectin?
Edytowane przez Nemezja Czas edycji: 2007-06-12 o 19:57 |
|
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zdalam najciezszy egzamin co prawda usty na dopuszczajacy a pisemny na troje ale ciesze sie ze wogole zdalam kosztowalo mnie to duzo nerwow jeszcze zostaly mi trzy egzaminy w tej chwili czuje sie dobrze nie wymiotuje i nie mam mdlosci przepraszam ze sie ostatnio nie wpisuje tyllko gadam o sobie obiecuje ze nadrobie to jak zdam egzaminy pozdrawiam was cieplutko
|
|
#1060 |
|
BAN stały
|
Nemezja,ja mam Efectin dawkę 75 i na miesiąc kosztuje 60zł
![]() Kolega z farmacji mi powiedział,ze jest tańszy,polski odpowiednik i że to identycznie to samo tylko polskie...Więc spytam lekarza jak będę. |
|
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
no niezle,a ja narzekalam na cene, a za wszystkie leki dalam 75 zl.
Działanie Asentry:spalam z przerwami do poludnia,pozniej po poludniu o malo co nie usnelam ,a w miedzyczasie myslałam,ze zwariuje i popadam w obłęd.Teraz zbliza sie noc i ja oczywiscie czuje sie dobrze ,a powinnam isc spac jak NORMALNY czlowiek. Ps brak apetytu i w ogole nie chce mi sie gotowac Czy przy tym Efectinie sa jakies skutki uboczne?? |
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Asentra jest na uspokojenie czy depresje? uzaleznia? bo jest ta godzina a ja i spac nie chce mi sie dalej
bini nie przepraszaj ja tez mam takie dziewne wrazenie ze ja tylko o sobie- wychodzi natura ludzka- egoizm a przeciez pamietam o Was i gratuluje zdania mnie wazne na co wazne ze masz juz za soba to chyba wiem z czego mam brak snu- z tej pustki calej zagubienia tego ,braku nadzii ,jak to nie zmieni sie kurde jak ja spac dalej bede do tego dziwne zawroty glowyczy ja nie wyolbrzymiam tego wszystkiego poprosrtu nie musicie odpisywac ,tylko sobie tak wyrzucam z siebie
|
|
|
|
#1063 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
Byłam niedawno u psychiatry i z Rispoleptu zmienił mi na Sulpiryd i Depakine.
Zobaczymy,ale po skutkach ubocznych na opakowaniu spodziewam się najgorszego.. Ale nie chce się zamartwiać:będzie co ma być.
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bylam dzisiaj u psychiatry.Mama mnie wyslala do tego samego,u którego leczy się mój brat.Pan profesor na wrocławskiej AM.Muszę przyznać,że jestem zadowolona,bo opukał mnie i ostukał,sprawdził tarczycę i wogóle wziął pod uwagę bardzo wiele rzeczy
Mam dytymie (czy inaczej F34).Dostałam jakiś lek,ale nie wiem co to Muszę przyznać,że już sam fakt wizyty daje bardzo dużo,bo naprawdę wstępuje w człowieka wiara,że ciężkie chwile mogą się skończyć Także naprawdę,jeśli ktoś czuje się nie tak,to nie ma co się wahać,tylko odrazu uderzać do lekarza.Ja się męczyłam kilka lat.A teraz wiem,że może być lepiej Tyle ode mnie
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
To ja za swój 100 zł płacę
Szkoda,żem nie zapytała o tańszy odpowiednik
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Ja biorę Asentrę od dwóch tygodni i jest jeszcze gorze,za sobą mam próbe samobójczą, chlasty i coraz to bardziej nasilajace sie zmienne nastroje...
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Na ulotce mojego preparatu jest napisane,że na początku leczenia może wystąpić nasilone pragnienie popełnienia samobójstwa (no po prostu mogą wystąpić próby samobójcze).Podejżewam,że po prostu na początku leczenia tak jest
Wogóle,to przeraziłam się,ile to koże mieć skutków ubocznych i działań nieporządanych
|
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
powiedzieć Wam na jakies zasadzie są pisane skutki uboczne na ulotkach?
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest jeszcze jakaś inna teoria?
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie robia testy komu jak pomogly i jakie byly skutki uboczne u leczonych osob- badania robia
a ja jakas dziwna chyba jestem hehe wzielam lek antydepresyjny glownie ze wzgeldu na to ze ma dzialanie usypiajace tak mi lekar zprzepisal i podobno przy pierwszym razie powala jak dziecko sie spi ( czytalam w necie tak o nim jak ludzie reagowali), a mnie nie powalil moze 2 tabletka zadziala ,a moze to nie sa silne leki ,dziwne... ale grunt ze spalam- moze to efekt placebo ,moze ja juz psychicznie sie uzaleznilam ze jak cos wezme to spie ...a jak nie to ...
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jejku.. mam nadzieje z emi psychiatra tego nie przepisze
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
a tak z ciekawosci dziewczyny- okaleczylascie sie przed zazywaniem tego leku ,probowalyscie polenic samobojstwo? czy tylko po tych lekach?
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Antydepresanty tak mają,kryzys taki nachodzi.Chociaż u mnie nie było to zbyt nasilone,taka zwykła depresja (identyczne myślenie i postępowanie),tyle że krótsza i lżejsza w sensie,że miałam fizycznie więcej siły.
A ostatnia "depresja"trwała tylko 2 dni Brook,przed lekami byłam strasznie lękliwa jeśli chodzi o jakieś kaleczenie,od małego bałam się że przy skaleczeniu,uderzeniu coś mi będzie,bałam sie jeść czegoś co do czego miałam obawy,że jest nieświeże,gdy brzuch mnie zabolał to była tragedia,od razu miałam wizje szpitala,że to wyrostek,głowa to że zapalenie opon mózgowych itp.I z tego względu okaleczanie odpadało. Ostatnio zaczęło mi to wisieć i tak jest lepiej.Co ma być to i tak będzie,a na takie zamartwianie się bez sensu straciłam dość życia.Jak miała 6 lat to się zamartwiałam że mi serce nie bije Samobójstwa nie próbowałam popełnić ze strachu i dlatego,że chciałam zaoszczędzić zdrowia najkochańszym osobom,które bardzo się mną przejmują.Po lekach w czasie kiedy depresja wracała pierwszy raz wzięłam coś trochę ostrego(ale nie nóż,nożyczki ani żyletka)
|
#1076 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ogólnie zawsze czytam wszystkie ulotki i jakbym miała się bardzo przejmować,to chyba bym niczego nie zażywała
Tabletki antykoncepcyjne też mają na ulotce długą litaniję ![]() Nie wiem,jak wasze leki,ale mój ma podwyższać stężenie serotoniny w mózgu.Podejżewam więc,że nie jest bardzo ciężkim lekiem o sporej ingerenci w organizm.Ale tylko mi się tak wydaje
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos tam sobie troche ciełam ,ale nie tak zeby byly blizny.Po leku nic takiego mi sie nie objawia,bo ja nie mialam juz od czasu liceum czyli dawo mysli o samobojstwie.Mam cos innego,o nieistnieniu,zniknieciu,w ylaczeniu sie,dosyc abstrakcyjne. |
|
|
|
|
#1078 |
|
Rozeznanie
|
Brook przed i po, ale po więcej.
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
wiec jesli macie takie proby przed braniem lekow to nie dziwie sie i ze i po lekach anty moga sie nasilac
musicie walczyc z tymja nie mam prob i nigdy nie cielam sie nawet- szkoa by mi bylo mojego cialka,poza tym chce zyc,ale nie chce cierpiec niech mi ktos powie czy dlugo bede wracac myslami do tego zdarzenia z przeszlosci(mija 3 miechy) ,zamiast zostawic ja i zamknac raz na zawsze- to wracam i analizuje co bym powiedziala ,jak by sie to potoczylo,co mnie boli itp, a bylo juz 3-4 dni dobrze nawet wogole prawie o tym nie myslalam a ,tu dzis znow nie wiem czego i to znow analizuje ,nie chce by to wracalao do mnie w przylosci i znow anlizowac
|
|
|
|
#1080 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez zawszwe czytam ulotki u mnie tez pisze ze podczas przyjmowania lekow moga wystapic checi popelnienia samobojstwa i byl taki moment ze caly czas o tym myslalam ale z biegiem czasu to mijalo rowniez pisze mi na ulotce ze przez te tabletki moze sie obnizyc moj poped seksualny i rzeczywiscie tak jest wogole nie mam ochoty na seks bylam w czwartek u lekarza bo znowu wrocily u mnie wymioty i zawroty glowy powiedzialam mu ze mysle ze to moze p-rzez to ze juz za duzo tych tabletek a on mi powiedzial ze raczej to jest przez nerwy kazal mi brac pol tabletki rano a jesli to nie przejdzie bedziemy myslec nad innym rozwiazaniem i chyba mial racje ze to nerwy bo w tej chwili juz mam luzniej w szkole i te zawroty glowy i wymoty ustapily
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

ja nie rozgladam sie za takimi co chodza na dicho i ci sa przewaznie powazni.

),pierwszego dnia mdłości i otępienie.Potem wszystko minęło jak ręką odjął.

Tabletki antykoncepcyjne też mają na ulotce długą litaniję