|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VIII
Przykro mi, ale nic
Przypominka: Flakony: * Ch. Lacroix, Rouge (for Avon) edp ok 35/50ml (+kartonik) * Oriflame, Enigma edt ok 35/50ml (bez kartonika) * Paloma Picasso, Mon 30ml (nie wiem ile zostało, nie widać :/, ale nie były za bardzo używane gdyż zapach jest zbyt intensywny) (służę fotkami) Pozbędę się hurtowo : odlewki (głównie rozbiórkowe): Dior, j'adore 9ml Dior, miss dior edt 3-4ml Dior, miss dior cherie edt ok 2,5 ml MMatsushima, suu 1-2 ml Guerlain, aa rosa magnifica 8ml Chloe, see by chloe 3-4ml Van Cleef&Arpels, miss arpels 5ml Shanghai Tang, jade dragon 5ml YSL, parisienne edp 5ml YSL, elle 3-4ml Bvlgari, jasmin noir 4ml Etro, nicolo fiori 5ml Guerlain, mitsouko 3-4ml TMugler, alien essence absolue 2-3ml TFord, tuscan leather 2-3ml Shiseido, ZEN 1-2ml JPG, classique 0,5ml Fragonard, eclat 2-3ml BVeneta, bottega veneta 1-2ml Annayake, ?? ml na 1-2 testy Boss, orange edt 2ml CK, euphoria edt 2ml Versace, bright cristal 1ml (bez atomizera) ACologne, vanille insensee 2-3ml (bez atomizera) Valentino, Valentina 1-2 ml (bez atomizera) CDG, black edt 2-3ml Arabian Oud, woody 1-2ml Firmowe: AGoutal, nuit etoilee edt (quality) chyba ciut mniej niż połowa Il Profvmo, chocolat połowa BSpears, radiance edp LLempicka, LL EDP Guerlain, aa floria nymphea Custo barcelona na 1-2 testy SLutens, la fille de berlin +oryginalne pudełeczko, na test lub dwa Lacoste, eau de lacoste ciut mniej niż połowa Escada, incredible me połowa Mam jeszcze inne odlewki/próbki, więc można pytać. Poza tym mogę się podzielić kilkoma ml z własnych flakonów: Trussardi, donna i delicate Rose DKNY be delicious fresh blossom MMatsushima masaki masaki YRocher rose absolue WISH (oddam więcej za mniej, ale konkretnego zapachu!) Lacroix najchętniej na jakiś ogórkowy, orzeźwiający zapach lub Signorina, Ferragamo. Oriflame/Palomę na delikatny, kwiatowy/owocowy, np Iceberg, Wildrose. Oprócz tego większe ilości: Gucci, flora edp oraz glamorous magnolia, Chloe intense/klasyczna/l'eau/love, ACologne, rose anonyme, DKNY BD city blossom rooftop peony....
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
do oddania:
L de Lolita ok.połowy z 30 ml A La Nuit Lutens 50 ml, z niewielkim ubytkiem szukam Etra Etro, Saphir Jaipur Boucheron SensualSeduction, według umowy za odlewki Shalimar Initial, Narciso edt, Schlesser - Agent Provocateur we flaszce poleciał dzisiaj rano
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam Addicta 2 - flakonika lub większej odlewki
|
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdź proszę oba wątki...
|
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Anusiu podoba mi się również Coco Madcemoiselle EDP
Za MD i Coco cos sobie wybierzesz? Cytat:
Zapachy do wymiany na poprzedniej stronie Zerknij tez do watku w podpisie Edytowane przez smash Czas edycji: 2014-03-20 o 09:31 |
|
|
|
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Odszukam je i wtedy ci powiem bardziej dokładnie, Amouage i Malle mają chyba pierwotnie po 2ml, Lutens - 1ml, pozostałe pewnie 1-1,5.
Jakbyś cos jeszcze znalazła to przygarnęłabym i: Frederic Malle, Dries van Noten 3ml Viktor & Rolf Flowerbomb Rose Explosion 5ml Hermes, Eau des Merveilles 3ml Cdg, Wonderwood 2,5ml Etro, Shaal Nur ok. 1,2ml Micallef, Le ParfumDenis Durand Couture 1,5ml nie wiem czego jeszcze szukasz, mogę zrobić próbkę Interlude Woman, Ninfeo Mio, ID Odori di Anima, Padpę. Cytat:
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Perfume Lover
|
Może ktoś by chciał:
mgiełkę Aquolina - Violet Cream - jest minimum 100ml ze 150, brak zakretki mogę dorzucić coś z poniższej listy Odlewki Britney Spears - Hidden Fantasy - 9,5ml GAP - The Original - 4,5ml Oriflame - Amber Elixir - 2,3ml Próbki Benefit- Laugh with me Lee Lee 1ml (r) Carolina Herrera - 212 Sexy - 1ml Davidoff- Hot Water Man- 1,2ml (f) Fragonard - Etole Tocade -1,8ml Gres - Cabotine Cristalisme 1,5ml (sampler) Gres- Cabotine Moonflower -1ml Gucci by Gucci EDP- 1,7ml (r) Isabell Derroisne - Secrets de Hammam 0,5ml sampler Reminiscence - Ambre 1,7ml Reminiscence - Vanille 1,7ml Możliwe odlewki do atomków bądź samplerów: Bijan Nude Cofinluxe - Cafe Coty- Vanilla Fields Dior - Poison Escada - Cherry in the Air Estee Lauder - Knowing Jacomo - Silences Purple Jovan - Musk for Women Jovan - White Musk for Women Naomi Campbell - Cat Deluxe EDT Nina Ricci - Les Belles Cherry Fantasy Oriflame - Chiffon Salvatore Ferragamo - Attimo L'eau Florale True Religion- True Religion YSL - Opium EDT wersja sprzed reformulacji
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Poszukuję 3-4 oryginalnych atomizerów do flakonów/traveli zapachów Kilian, mogą być nawet używane, aby sprawne
W zamian oferuję zapachowe różności lub inną formę rekompensaty wedle życzeń, nie wykraczających poza moje możliwości sprawcze
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do wymiany olejek perfumowany z linii Premier Figuer L'Artisan (Dry Body Oil) ze 100 ml ubytek mniej niż 5 ml
|
#1422 |
|
miś ufatek
|
Mam wciąż do oddania:
Annick Goutal - Myrrhe Ardente EDP, 50ml bez jednego psika, z kartonikiem, (wersja z "damskim" flakonikiem i złotą wstążeczką) Serge Lutens - Santal Majuscule, 49/50 ml z kartonikiem niekoniecznie za niszę. |
|
|
|
#1423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A butikowe kolekcje jak najbardziej, słodkie też. To czekam na info |
||
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Aeronauto
znalazłam w swoich zasobach trochę ponad mililitr Cafe Rose. Może reflektowałabyś na L'Air du Desesert Marrocaine? Mam 2ml, może kroplę mniej. Mam jeszcze koło mililitra Attar'u Montale, Bonda Copper Square próbkę fabryczną, nową nieotwieraną. Butikowców na zbyciu nie mam ale może skusi Cię Beloved Woman, chyba mam jeszcze próbkę około mililitra.
|
#1426 | |
|
Perfume Lover
|
Dorzucam możliwość zrobienia odlewki Elle EDP - YSL do 10ml
Cytat:
|
|
#1427 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Zadomowienie
|
Aeronauto, a czy interesują cię Molekuły 1 i 2?
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serge Lutens: Fleurs d’Oranger 2,2ml, Comme des Garcons: Rose 0,8ml, Cafe Rose 1ml Beloved Woman 1ml Olfactive Studio Autoportret 2ml Chanel: 1932 0,8ml i jakąś małą próbkę na spróbowanie Habanita l'Espirit Co Ty na to? Może być za Dzongkhę? |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Quelques Fleurs Royale 1ml Amber Mystique Lauder Straight to heaven L'Ambre de Carthage Lumiere Blanche Określ pojemności, bo podejrzewam że teraz to będzie za dużo za te co sobie wybrałaś ode mnie. Z czego Bois Naufrage Parfumerie Generale z mojej listy najprawdopodobniej idzie do Harrisonki. Jeśli coś Ci się u mnie jeszcze podoba to dobierz, a jak nie to skreślaj moją listę od dołu
|
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amber Mystique Lauder 3-3,2 ml Straight to heaven 0,6 ml L'Ambre de Carthage 4 ml Lumiere Blanche 1,2 ml Zaraz patrzę, ile ja wybrałam ![]() 4,5 ml bez Bois Naufrage. Mogłabym jeszcze chcieć: Cdg, Wonderwood 2,5ml Ungaro, Pour L'Homme III 1,6ml Dorin, Un Air d'Arabie Oud 1,5ml Napisz czy wymieniamy wszystko, czy coś odrzucamy.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2014-03-20 o 21:18 |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
oddam Crystal noir edp 34/50
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Aeronauto, obcyganiłam Cię.
Nie mam Beloved Woman tylko Man i niestety nie ma tego 1ml tylko sporo mniej, góra 0,5ml. Habanity zaś nie odpsikam bo nie mam do czego. W zamian proponuję prócz wspominanego Beloved Mon Parfum Cristal ok 1ml Isabey La Route d'Emeraude- trochę na testy Xerjoff Ascot Moon ok 0,6ml Xerjoff Comandante! ok 0,6ml i oczywiście to co wymieniłaś czyli Serge Lutens: Fleurs d’Oranger 2,2ml, Comme des Garcons: Rose 0,8ml, Cafe Rose 1ml Beloved Woman 1ml Olfactive Studio Autoportret 2ml Chanel: 1932 0,8ml może tak być?
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Aeronauto,
do poniedziałku mam nadzieję już się ogarnę i wszystko odnajde. Na pewno chciałabym: Frederic Malle, Portrait of a lady 2ml Parfum d'Empire, Aziyade EDP 2,5ml L'Artisan, Fou D'Absinthe 0,2ml Bois Naufrage Parfumerie Generale 1ml Frederic Malle, Dries van Noten 3ml Micallef, Le ParfumDenis Durand Couture 1,5ml ew. Viktor & Rolf Flowerbomb Rose Explosion 5ml Hermes, Eau des Merveilles 3ml Cdg, Wonderwood 2,5ml Etro, Shaal Nur ok. 1,2ml może jeszcze Rose Explosion i Hermesa uda mi się przewąchać w S. Kilian, Beyond Love - 1,2ml Kilian, Liasons Dangerous - 1,2ml Lutens Laine de Verre, - psik 1ml CDG, 888, nowe - 1,5ml Le Parfum de Therese - 2ml? Amouage Dia Woman, 3/4 fabrycznej 1,5ml Amouage Epic Woman, nowa - 2ml? Penhgalions, Peoneve - 1,5ml Bond no. 9, New York Amber, 1ml Chanel, Cristalle – cała z Sephory - mogę ci dać wiecej - np. 2ml-5ml Interlude Woman - 2m? ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Mam jeszcze Boadicea Divine.
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładam do mojego wątku:
- Pardon Nassomato - ok. 0,3-0,5 ml - Creed Love in Black - próbka firmowa ok. 1/2 - Tokyo Milk French Kiss - ok. ok. 2 ml - Kilian In The Garden Of Good And Evil In The City Of Sin - ok. 0,2 ml - Kilian In The Garden Of Good And Evil Good Girl Gone Bad - ok. 0,2 ml - Gap Washed Cotton - ok. 1,2 ml - Vivienne Westwood Let It Rock - ok. 1,7 ml - Sospiro Capriccio - ok. 4 ml - Calypso Figue - ok. 4,5 ml - Amouage Opus VII - ok. 0,2 ml - L'Artisan Cote d'Amour - ok. 2,5 ml Zapraszam
Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2014-03-21 o 09:52 |
|
|
|
#1439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Quelques Fleurs Royale 1ml Amber Mystique Lauder 3-3,2 ml Straight to heaven 0,6 ml Lumiere Blanche 1,2 ml Za: Pilar&Lucy, The Exact Friction of Stars ok. 0,4ml Micallef, Le ParfumDenis Durand Couture 1,5ml Honore des pres, Chaman's Party 0,7ml Soavissima Profumum Roma perfume 0,7ml Robert Piguet, Visa 0,2ml Perfumerie Generale Bois Blond 0,3ml Etat Libre d'Orange Nombril Immense 0,2ml Kilian, Rose Oud 0,5ml Ungaro, Pour L'Homme III 1,6ml ? Cytat:
. To co PW?Cytat:
. Podsumowując ja bym od Ciebie chciała poniższe w tej kolejności jeśli trzebaby coś skreślać :Kilian, Beyond Love - 1,2ml Kilian, Liasons Dangerous - 1,2ml Lutens Laine de Verre, - psik 1ml Interlude Woman - 2ml CDG, 888, nowe - 1,5ml Le Parfum de Therese - 2ml Amouage Dia Woman, 3/4 fabrycznej 1,5ml Amouage Epic Woman, nowa - 2ml Penhgalions, Peoneve - 1,5ml Boadicea Divine - ?ml Bond no. 9, New York Amber, 1ml Chanel, Cristalle – 2ml Ty ode mnie: Frederic Malle, Portrait of a lady 2ml Parfum d'Empire, Aziyade EDP 2,5ml L'Artisan, Fou D'Absinthe 0,2ml Bois Naufrage Parfumerie Generale 1ml Frederic Malle, Dries van Noten 3ml ew. Viktor & Rolf Flowerbomb Rose Explosion 5ml Hermes, Eau des Merveilles 3ml Cdg, Wonderwood 2,5ml Etro, Shaal Nur ok. 1,2ml To w takim razie czekam na decyzję co Ty byś chciała .
|
|||
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
szukam Boucheron Saphir Jaipur edt
oddam - A La Nuit Lutens 50 ml, z niewielkim gora 2 ml ubytkiem - limitowana wersja z 2013 Aqua Di Gioia Fraiche, 50 ml, nowe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

. A szukam czegoś czego nie znam z niszy (czegoś bez paczuli i oudu). A z większych ilości Addicta i Botrytis, może Frapin 1270.