![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
do IUI trzeba się przygotować ,są leki sprawdzanie nasienia to nie jest tak
![]() ale dobrze że działa ,w końcu jakiś lekarz co sam wychodzi z inicjatywą super trzymam kciuki co do jajek to tak pobierają nie pęknięte ale lek jest po to właśnie ,żeby sobie dojrzały bo pęknąc muszą ![]() no ja tak zestresowana jestem czy wszystko będzie dobrze ,najpierw pobranie , później czy przeżyją no w końcu najważniejsze ,żeby si zapłodniły łajzy jedne ![]()
#1202 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wchodziłaś po mnie to go natknęło na działanie bo mnie przetrzymał bez sensu... Ale dobrze że coś zaproponował ![]() Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-20 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zadomowienie
|
Jestem zalamana!! Dostalam @ pierwszy raz od kilku lat jak w zegarku 28 dni. Mialam termin na histerolaparoskopie na 10 kwietnia i znowu wszystko sie z...lo..
![]()
#1204 |
Przyczajenie
|
Staramy się o dziecko już dość długo. I postanowiliśmy zgłosić się do kliniki leczenia bezpłodności/niepłodności. tylko myk polega na tym że nie wiemy do której. Na razie zastanawiamy się nad Invimed-em, ale wiemy o nich tyle co przeczytaliśmy na ich stronie. http://www.invimed.pl/o-nieplodnosci/wprowadzenie/ Co o nich sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Dziewczyny ja dziś byłam na USG i... tydz temu miałam pęcherzyki do 7mm i endo 5mm dziś niestety pęcherzyki jeden 8mm drugi 9mm endo 5mm ale... do tej pory miałam cykle 35 więc zakładajac że ten cykl też będzie 35 to owu powinnam miec w środę i tego dnia też idę na USG... tak troszkę łudzę się że może do środy nagle coś się stanie i wszystko ruszy z miejsca i będzie owu ... ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
#1206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1207 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki. widzę, że u każdej z nas coś idzie niepomyślnie
![]() ja dziś wcisnęłam się na usg (mimo, że kazał przywędrować dopiero w poniedziałek) i pewnie usłyszę, że już po owulacji. trzymam kciuki za nas wszystkie, no bo ile można walić bezskutecznie głową w mur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jestem po
czuję się ok tylko troszkę obolała wiadomo. rano miałam istną masakrę bo tak jajniki bolały myślałam, że nie dam rady wejść do auta pobrane 12 jajek jutro będę wiedziała czy zapłodnione i pojawił się kolejny problem musze w poniedziałek jechać do lekarza jak będą zapłodnione czy można podać bo mam dosyć duże jajniki cokolwiek to znaczy ![]() Ale najpierw niech się zapłodnią kurcze tyle stresu to wszystko kosztuje
#1209 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Ja też już jestem po USG. 6 dc i jeden mały pęcherzyk 9 mm. Zdołowała mnie ta wizyta bo gin powiedział, że powinnam była zajść w ciąże w ciągu pierwszych czterech cykli z zastrzykami i że jeśli teraz nie wyjdzie to trzeba pomyśleć o IUI a nawet o in vitro... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
W sumie to mu powiedziałam że HSG można było zrobić pół roku temu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
i jestem już po usg. niestety 16,5 mm pęcherzyk gigant z 8 dnia cyklu nie urósł ani trochę
![]() mam się pojawić ponownie za tydzień wpiątek i wtedy wszystko będzie już jasne Edytowane przez malosympatyczna Czas edycji: 2014-03-21 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
mi lekarz też powiedział, że jak się teraz nie uda, to trzeba zacząć myśleć o invitro...
Nanka trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio mam nadzieję że wszystkie uda się zapłodnić i że któreś po wstrzyknięciu w końcu się przytuli do brzuszka od środka i zostanie na 9 m-cy ![]() Dawaj znać jak idą postępy... Cytat:
Cicci miałaś sprawdzaną drożność? ( nie pamiętam czy coś pisałaś na ten temat) ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- może skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem?
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
mam wszystkie wyniki i historię więc podejdę jeszcze do innego... ale wysokie fsh mówi że trzeba się spieszyć... nie wiem czy nie zrezygnuje, bo mam już córę ;-) optymistyczne jest to, że w tym cyklu mimo wysokiego fsh jednak coś rośnie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Rozeznanie
|
Zapłodnione 6 jajek czekamy teraz do jutra ile będzie
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Nanka to chyba bardzo dobry wynik
![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ... a tak serio przy wysokim fsh miałaś robione badanie AMH ??
![]() |
#1218 |
Zadomowienie
|
wrocilam wlasnie od pani doktor. W moim wymazie znaleziono gronkowca zlocistego. Dostalam globulki gynalgin. Dodatkowo 2 opakowania anty novynette. Podobno anty są dwu i trzyskladnikowe. Czy któreś moga bardziej "pomoc" w zajściu w ciaze po odstawieniu. Musze jeszcze isc do endo i dostać skierowanie na tomografie żeby zbadać powod hiperprolaktynemii. Niestety jestem kolejne 2 miesiące w plecy, termin histerolaparoskopii na razie odlozony na 8 maj
![]()
#1219 | |
Raczkowanie
|
Oby wszystkie były A
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Ja czekam na wyniki wyzmazu, mam nadzieję że nic nie wyrośnie, bo też będą nici z operacji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieje że tym razem będzie dobrze
poprzednio też było 6 Tabaska a skąd u ciebie to paskudzctwo? Obys szybko wyleczyła
#1221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nanka trzymam za Ciebie i Twoje jajka mOcnO kciuki!! Wierze ze chociaz Tobie sie uda
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AMH póki co nie robiłam, moja gin uważa, że nie na razie nie było sensu. Notabene mam koleżankę, która zrobiła to badanie, dowiedziała się że wynik jest zły i zaciążyła po miesiącu, więc :niewiem: Jak się zdecyduje na dalsze kroki to będę robić, póki co liczę jeszcze na obecny cykl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
pomylilam sie i źle wyszukalam gronkowca z laciny. Nie jest to gronkowiec zlocisty jak napisalam tylko skornu. Podobno kazdy ma pojedyncze bakterie w swoim ciele, u mnie byl ++wzrost obfity czyli za dużo. Wystarczy zrobić posiew nasienia męża żeby to wykryć?
#1225 |
Rozeznanie
|
powiem szczerze ,że nie słyszałam o takim schorzeniu
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno przeciętnie jest ok 106 różnych bakterii na milimetrze kwadratowym i każde zachwianie równowagi flory w pochwie może spowodować namnażanie bakterii i infekcja gotowa
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Nanka 3mam bardzo mocno kciuki!! Zmieniłam lekarza. Zostałam skierowana na hsg ( laparoskopie mam na lipiec), które mam zrobić oczywiście wcześniej. Do endokrynologa i onkologa, bo mam 3 torbielki na piersiach, aby sprawdzić czy są tylko do obserwowania czy groźniejsze. No i dowiedziałam się czegoś nowego, że mam nieruchomą macice. Małosympatyczna mam pytanie do Ciebie o endokrynologa, jesteś zadowolona ze swojego? Jakie miałaś badania hormonalne jak do niego poszłaś i jakie Ci jeszcze zalecił? pisałaś o glukozie, a inne jakieś?wiem, że to indywidualnie się zleca, ale chciałabym do niego iść już z jakimś zestawem, bo wizyta nie jest tania. Planuje zrobić wszystkie tarczycowe i powtórzyć prolaktyne. Dziewczyny za Was wszystkie 3mam cały czas kciuki ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jestem przerażona transfer już jutro
lekarz mnie poinformował ,że jutro a nie w środę, że niby większa szansa a ja się boje ze coś nie tak skoro w 3 dobie a nie piątej zawsze muszę szukać dziury w całym mam stresa jak nie wiem co ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- dobrze ,że zmieniłaś lekarza może okaże się lepszy ![]() dziękuję za kciuki przydadzą się ![]()
#1229 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1230 |
Raczkowanie
|
dziadzia, info o moim endokrynologu i wszystko co mi zalecił masz w pw
![]() ![]() nanka, trzymam mocno kciuki i za wszystkie pozostałe z Was też ![]() a ja chyba jednak już po owulacji. wczoraj dostałam większego plamienia razem ze śluzem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.