|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XIII
rano byl Un jardin sur le Nil, teraz Flowerbomb, a juz mialam sie z nim rozstawac..
![]() E, ja rowniez lekko pokochalam Rousse (a tak sie zarzekalam, ze serże nie dla mnie.. )
|
#812 |
|
Zadomowienie
|
Dzis Truth
Pieeekny klasyk
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chciałabyś pogadać o Classique JPG, zachęcam do założenia wątku - bo widzę, że na Perfumach jest tylko wątek o zapachach podobnych do JPG C. ![]() Z tego co wiem, Kattarina ma wersję EdP i EdT, może coś więcej powie.
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Nadgarstkowo testuję Ambre Sultan ( Mariolasl
Narazie powstrzymuję się od komentarzy - potem umieszczę w odpowiednim watku - ale ogólnie gooooodddd Natomiast w kwestii Classique JPG mogę powiedzieć, że zapach jest przecudny. Mam ekstrakcik i używam go w zasadzie na specjalne okazje - w ramach oszczędzania. Zapach jest ciepły, sexy. |
|
|
|
#815 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Pewnie już nie czuję "obiektywnie", ale:
Mauboussin edt - niestety kadzidło, typ The Parfum, nie mój zapach. Napewno ładniejszy i delikatniejszy od innych kadzideł, ale mimo wszystko. Ciepły. Madness - ciekawy, intrygujący, coś jakby cytrus przełamany delikatną różą. Dla mnie jest bardziej cytrusowy, niż drzewny. Dla mnie cytrusy nie są pociągające ani seksowne (wyjątek: Euphoria, ale to inna bajka), mimo to, ten zapach jest ładny. Piękny Initial - ledwo go już czuć, ale (może to kwestia złudnego węchu po kilku testach) został "obłoczek" delikatnego palonego kadzidełka (nie kadzidła). Co to jest "immortele"??? Czy chodzi o "nieśmiertelnik" czy coś w tym stylu? PS. Ja tu opisuję, a wątek jest "czy pachniesz"? Więc pachnę wszystkim po trochu. Madness, Mauboussin, Initial, Feminite du Bois (cały czas drewno).
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Feminite to drewno (najpiękniejsze jakie znam) - tu się z Tobą zgadzam
|
|
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
Innocent, wczoraj poznany. I już wiem, co MUSZĘ mieć
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fenris, w Mauboussin kadzidło?
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Avignon CdG i Bois d'Encens dla porównania.
No i nie są takie same . BdE surowe, strzeliste, wymagające, uduchowione, Avignon zaś łasi się do mnie, zaciągając korzenną herbatką z Messe
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś globalnie był Eau de Star a teraz testuję Eternity Purple Orchid
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Pleasures, w mylnym przekonaniu, ze przeciez takie lekkie sa, swietnie nadadza sie na upal (po czym okazalo sie, ze z ta lekkoscia w Pleasures to roznie bywa ;-) ).
|
|
|
|
#822 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Szczerze mówiąc to taka "moja" nazwa na ten typ zapachu. Taki orientalny obłoczek nazywam kadzidłem - The Parfum, Lolita Lempicka EDP, Mauboussin.
Choć przyznam, że teraz się zmienił. Pachnie jakimś fioletowym kwiatem + pieprzem (czyżby mój nos wymyślał nuty? )...Natomiast z Madnessu zrobił się olejek różany i chyba już mi się nie podoba. Chciałam przynajmniej pobieżnie przetestować wszystkie zapachy, choć pewnie mój nos nie rozróżniłby już czosnku od truskawki... Ale ![]() Mania - delikatny, kwiatowy, trochę orzeźwiający, niesamowicie lekki. Ładny, ale ja lubię cięższe nuty. Bardzo mi się z czymś kojarzy, ale nie mogę sobie przypomnieć z czym - ale to męczące Wizualnie to zapach delikatnych fiołków przy błękitnym niebie (a niby taka czarna i NIBY nie fiołkowa ). Ostrości nie wyczuwam, może maleńką ilość ciepła (piżmo?).Miracle Forever - mocny. Na początku kwiatowo-owocowy, teraz owocowo-waniliowy + 100% paczula. Delikatnie przypomina mi Code, ma jedną taką samą nutę (ale nie znajduję wspólnej po opisach, jedynie po zapachu). Podoba mi się. Jak tak dalej będzie się pięknie rozwijał to może przebić Initial w dzisiejszych testach ![]() Czy można przedawkować z zapachami? Zostały mi jeszcze 2 ![]() Homyk - masz rację z FdB. Na początku dość dziwnie drewniany, ale teraz wyczuwam (ja czuję jeszcze???) coś ładnego. Narazie tylko tak to określę ![]() Edit: Także wykończywszy swój nos narażając go na różnorakie niebezpieczeństwa (czyt. Tumulte), dam mu pół dnia odpoczynku. Ostatnie testy: Tumulte - bardzo słodki czerwony sok. Tonka o dziwo niewyczuwalny, paczula za to bardzo. Niesamowicie orientalny zapach, ale dla mnie za mocny. Może delikatną chmurkę bym zniosła (na kimś lub obok mnie, ale na sobie nie sądzę). Choć nie jest powiedziane, że nie wypróbuję (dusząc ludzi w autobusie ).Kenzo Amour - cudo stworzenia!!! I ja zostawiłam to na koniec! Pierwsza nuta - wanilia, kolejna - wanilia... Boska, ciepła wanilia. I to w dodatku delikatna i świeża, a nie syntetyczna (choć i taką lubię). Idealna na dzień, a na wieczór HP. Czyste piękno. Dzisiaj wygrał bezkonkurencyjnie Kenzo Amour. I teraz muszę go mieć (flakoniki trochę bajeczne, ale ładne). Na drugim miejscu Initial, a na trzecim (jednak) Miracle Forever. Idę z siebie zmyć to wszystko
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2007-06-15 o 18:55 |
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zawsze ostatnia i niedoinformowana
![]() pachnę Amouge Ciel po za tym moja dotychczasowa zapachowa przygoda zaczyna mnie męczyć... a zaczynają mnie fascynować niszowce ![]()
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jest ![]() Czy Wy też tak macie z Wizażem dzisiaj? Dziwne rzeczy na monitorze widzę
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też Nevado ostatnio jestem znudzona zapachami Sephorowymi. Wchodzę do perfumerii i kieruję się w stronę męskich pachnideł bo na damskim dziale wszystko już wąchałam.
Ostatnio szperam w wątkach o niszowcach ale nie wiem czy to dobry pomysł Ta przygoda może mnie to dużo kosztować E, co Ty tam widzisz
|
|
|
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
Roma - w skąpych ilościach zaaplikowana skoro świt, bo zapomniałam miniaturkę do torebki. Potem w południe Little Black Dress spray (użyczony z torebki koleżanki), co nie było dobrym pomysłem.
|
|
|
|
#827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Też tak mam. Choć zakończenie powinno brzmieć - bo na damskim dziale wszystko dla mnie zbyt kwiatowe. Ciągnie mnie do drzewa i wetiweru - w Encre Noir mogłabym się kąpać .
[...]podążam za moim nosem ufam tej czarnej mokrej kropce na końcu pyska jestem pies na zapachy[...] M. Peszek Edytowane przez nuxi Czas edycji: 2007-06-15 o 20:24 |
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje mi drzew, kadzideł. Same kwiatki z którymi mi nie po drodze. A EN z nut brzmi bosko |
|
|
|
|
#829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znasz jakieś fajne źródełka?
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Ano wielgachne litery, na które "wpadają" emoty
Ale teraz jest ok
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to widziałam u Cię piękną rzecz ( i nie perfumy!) - a ja akurat bez kasy
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Uprzejmie donoszę, że na mnie rozwija się bosko
Znajduję w nim to, co najbardziej mnie urzekło w Le Baiser du Dragon - właśnie wetiwer i cedr/cyprys. Jest przy tym minimalistyczny, a dziś mniej znaczy dla mnie więcej . No i ten flakon
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ale mam ambitny plan - kolekcja różanych i waniliowych zapachów to jest to! )Hmm konkretnie co wypatrzyłaś? może coś wymyślimy
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
Na wieczór zaaplikowałam sobie Angela i zaowocowało to skreśleniem do listy życzeń. Jednak po niedługim czasie wyłazi z niego na mnie jakaś metakiczność, króra się kłóci ze słodyczą... Jeśli już, to wybrałabym Lily, ale póki co Innocent mnie zadawala, innych członków rodzinki nie chce
|
|
|
|
#835 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Wróciłam zdechła z Łazienek, zaraz sie udam do łazienki (tym razem własnej, w celu wzięcia prysznica
) a po prysznicu będzie testowanie Ange au Demon.Encre Noir testowałam, faktycznie są boskie
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym waniliowy lutek, marzy mi się Aoud waniliowy Różyczkę Penhaligons mam miniaturkę - jeśli chcesz... PW
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Migrenę, która mi towarzyszy dziesiątą godzinę (ponieważ trzy tabletki Aleve nie pomogły, a ja wpadłam w kolejny z rzędu, uroczy dołek pełen debilnych kompleksów) - zapijam winem...
Lidia. Komuś lampkę?
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Patou Nacre Collection z limitowanej wersji( czy ktoś ją zna?),którą mocno zuzytą i sfatygowaną
dostałam dzisiaj w prezencie. Pierwsz reakcja na zapach to No5 bez aldehydów a pózniej...mydło bobas,mydelniczka i cytrynka. Do letniej jasnej i kwiecistej sukienki, espadrylów z kokardką i rozpuszczonych włosów. A ja tam dalej tęsknie za Angelem, moze w lipcu Rachelo, z tą migreną mam to samo, rozrywajacy ból głowy i oczu towarzyszy mi od samego rana, a latałam dzisiaj po miescie kiedy słońce było w zenicie, zadne proszki nie pomagają. Jakies tam krople do oczu i zimne okłady. Piszę sie na lampkę przysłowiową
|
|
|
|
#839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Różyczkę Penhaligons znam ,oczywiście jeśli chodzi o Elizabethan Rose czy jakoś tak miałam prawie miniaturkę, prawie ,bo rozlała się w przesyłce i została dosłownie kropelka ![]() Jutro coś skrobnę, dzisiaj już jestem nieco senna
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się piszę ![]() Też mnie głowę rozsadza. Nie wiem, może to ciśnienie dzisiaj spadło ?? Jeśli tak to lampeczka winka dobrze Nam zrobi |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

) 
Pieeekny klasyk

. 

Ta przygoda może mnie to dużo kosztować