Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-20, 20:17   #4381
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
oby oby
ja z tego powodu nie kłade Hani na kanapie praktycznie w ogóle od kilku miesiecy, tylko podłoga...
Boja a w jaki sposób wyelimonowałaś te dwa dzienne karmienia? czym zastąpiłaś i w jakiej ilości że Filipowi wystarcza?
a co do wizyty Twojej dziś u pediatry, to oczywiście brawa za wagę ale powiem Ci, że trochę mnie zdziwiła z tym obracaniem się.... no bo kurcze, tzn że raczkować też nie będzie? no bo jak?
chodzisz jeszcze na rehabilitację?

a jakie szczepienie to bedzie? wydawało mi się że teraz szczepisz na wzw i na tym się kończą szczepienia w pierwszy roku życia dziecka

Motyl, dzieci naprawdę już teraz dużo nie przybierają a Tuśka faktycznie bardzo ruchliwa

co do jedzonka, to Hania też zdecydowanie chętniej je moje obiadki niż słoiczkowe, choć nadal nie są to szalone ilości

Kasiuni_a, pytałaś o gondolę? Hania nadal w niej jeździ, a w sobote kończy 7 miesięcy ale ona na spacerze głównie śpi więc jej nie robi różnicy, nigdy jej nie podciągałam oparcia ani nic w tym stylu więc nie kombinuje w wózku z akrobacjami no ale jutro mąż przywozi spacerówkę, musze ja wyprać i zaczniemy jeździć. cieszę się że te zimne miesiace były w gondoli

ale dzis wiosna
byłam z dziewczynami 2 h na spacerze a Hania dospała jeszcze 1,5h w domu brakowało jej powietrza świeżego, to był nasz pierwszy spacer od tygodnia

aaa i zarezerowałam nam wakacje nad morzem jedziemy do Ustki na 10 dni, zaraz po chrzcinach (które będą chyba 6 lipca)
w sierpniu morze jeszcze w góry pojedziemy
super, pozazdrościć wakacji

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:19   #4382
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mój ostatnio razem z leżaczkiem tak leciał. za refleks.
.
ale że z kanapy

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!niebyło mnie dłuzszy czas ale dziś nie będę zanudzała was moimi problemami.Dziewczyny mozecie pomóc mi?mam zamiar kupić tą spacerówkę http://allegro.pl/bebetto-nico-rewel...tml?source=mlt
co o niej myślicie? pozdrawiam
mnei sie bardzo podoba przymierzałam się żeby kupić nico 3w1, ale był trochę za cięzki...

Cytat:
Natalia na żółtaczkę bo my 5w1 i osobno engerix a później dopiero po roczku
aaa, to coś mi się pomerdało, bo wydawało mi się że na żółtaczkę teraz już w marcu jakoś idziecie

my w polu ze szczepieniami

Papuga, świetnie wyglądasz!

Passion, cześć współczuje wizyty w szpitalu ale super że tak szybko malutka wyzdrowiała

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:19   #4383
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
adopcja generalnie to dość kontrowersyjny temat ja osobiście gdybym miała tylko warunki to chciałabym adoptować dziecko. Ludzi często odtrąca to , że rodzicami maluszka była jakaś zapijaczona patologia i ja nie rozumiem takiego podejścia.. przecież biorąc takie dziecko pod swoje skrzydło daje mu się szansę na normalne życie a to przecież piękna sprawa
Też tak uważam
Takie dzieci TYM BARDZIEJ potrzebują miłości

Ale mój tż też ma inne zdanie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:19   #4384
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
adopcja generalnie to dość kontrowersyjny temat ja osobiście gdybym miała tylko warunki to chciałabym adoptować dziecko. Ludzi często odtrąca to , że rodzicami maluszka była jakaś zapijaczona patologia i ja nie rozumiem takiego podejścia.. przecież biorąc takie dziecko pod swoje skrzydło daje mu się szansę na normalne życie a to przecież piękna sprawa
no mój mąż tak ma....

u mnie w rodzinie były 2 adopcję ogólnie moja mama się martwiła czy będziemy mieli dzieci bo od strony taty to 80% miało problemy ale na szczęście nam się udało

a młody Hoffer już miodu w tyłku szuka- pewnie będzie miał romans z tą piczą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:23   #4385
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga, a dlaczego tak bardzo chcesz nie karmić w dzień?
generalnie rzecz biorąc zależy mi na tym, żeby moje dziecko nie jadło bezpośrednio z piersi, tylko np moje mleko odciągnięte z butelki bo do tej pory był z tym ogromny problem przez co od jego urodzenia ani razu nigdzie nie wyszłam z domu na dłużej niż 2,5h a nie ukrywam, że mi tego brakuje.

poza tym jeszcze w ciąży tak rozmyślałam i postanowiłam, że po pół roku będę powoli odstawiać od piersi.

narazie oswajam go z butelką, a robię to dopiero teraz ponieważ w tym momencie zjada już obiadek i deser przez co automatycznie mniej razy domaga się o pierś i jest mi po prostu łatwiej.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
papuga pięknie wyglądasz!
podobny kolor chce otrzymac jak juz w koncu wybiore sie do tego fryca;p

etiaxil jest dobry ale bardzo mocny, mysle ze warto yprobowac cos lzejszego najpierw
bo Ty też masz ciemne?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
o kurde :/
ale już jest ok?

Stary 2014-03-20, 20:23   #4386
kaska87
Zakorzenienie

Natala morze zazdroszczę my w tym roku (jak to było w demotywatorze) zerknęliśmy w swoje oszczędności i uznaliśmy, że nie jesteśmy zmęczeni i nigdzie nie jedziemy
a serio to będziemy chate robić ii zostanie nam chyba tylko kupa na koncie i hippoteczny
ale za rok chyba pognamy do NY

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-20 o 20:24
Stary 2014-03-20, 20:25   #4387
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Też tak uważam
Takie dzieci TYM BARDZIEJ potrzebują miłości

Ale mój tż też ma inne zdanie...
dokładnie!

Stary 2014-03-20, 20:25   #4388
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie rzecz biorąc zależy mi na tym, żeby moje dziecko nie jadło bezpośrednio z piersi, tylko np moje mleko odciągnięte z butelki bo do tej pory był z tym ogromny problem przez co od jego urodzenia ani razu nigdzie nie wyszłam z domu na dłużej niż 2,5h a nie ukrywam, że mi tego brakuje.

poza tym jeszcze w ciąży tak rozmyślałam i postanowiłam, że po pół roku będę powoli odstawiać od piersi.

narazie oswajam go z butelką, a robię to dopiero teraz ponieważ w tym momencie zjada już obiadek i deser przez co automatycznie mniej razy domaga się o pierś i jest mi po prostu łatwiej.[COLOR="Silver"]
rozumiem
tylko zaskoczyło mnie to co napisałaś bodajże wczoraj, że w nocy możesz karmić bez problemu, byle by w dzień nie karmić.... dlatego zapytałam
a Antoś jest już w takim wieku, że karmienie piersią można mu zastąpić nie tylko butelką ale właśnie obiadkiem, deserkiem, kaszką

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 20:26   #4389
papuga_69
Zakorzenienie

Idę pod prysznic, odciągnąć z cyca i spać

do jutra!

Stary 2014-03-20, 20:26   #4390
kaska87
Zakorzenienie

a! na pocenie w okresie nastoletnim używałam antidral w kulce- w aptece ok 20zł

Stary 2014-03-20, 20:26   #4391
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

ale już jest ok?
wszystko gra, ładnie się leczyła i nawet bez antybiotyku wyszliśmy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Natala morze zazdroszczę my w tym roku (jak to było w demotywatorze) zerknęliśmy w swoje oszczędności i uznaliśmy, że nie jesteśmy zmęczeni i nigdzie nie jedziemy
a serio to będziemy chate robić ii zostanie nam chyba tylko kupa na koncie i hippoteczny
ale za rok chyba pognamy do NY
my jesteśmy bardzo wypoczęci, zostało nam jeszcze z przed dwóch lat

co będziecie robić?

dołączam do zazdroszczących morza
Stary 2014-03-20, 20:27   #4392
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

mam dziś dobry humor jednak czuję że po 19 się to zmieni ponieważ planuję zamiast cycka dać Antkowi kaszkę przed zaśnięciem. Skończy się to na 100% awanturą.

O 16 przed drzemką zrobiłam próbę, odciągnęłam swoje mleko i spróbowałam podać mu butelką. Z wielkim bólem i płaczem wymemlał 60ml, no ale nie zasnął bo przyzwyczajony do cycka, więc odłożyłam go do łóżeczka usiadłam obok i czekałam równe 14 min aż przestanie się zanosić i zaśnie () czułam się podle ale zadziałało. Szczerze myślałam, że będzie gorzej..
Pluje sobie w brodę że wpoiłam mu takie złe nawyki.

Dzisiaj odbyliśmy pierwszy spacer w spacerówce było super przykryłam go kocem i nie zmarzł

Jutro na 95% idziemy pierwszy raz na besen cykam się

tak jak obiecałam, wstawiam fotke
slicznie zmiana na wielki plus!!

Cytat:
oby oby
ja z tego powodu nie kłade Hani na kanapie praktycznie w ogóle od kilku miesiecy, tylko podłoga...
Boja a w jaki sposób wyelimonowałaś te dwa dzienne karmienia? czym zastąpiłaś i w jakiej ilości że Filipowi wystarcza?
a co do wizyty Twojej dziś u pediatry, to oczywiście brawa za wagę ale powiem Ci, że trochę mnie zdziwiła z tym obracaniem się.... no bo kurcze, tzn że raczkować też nie będzie? no bo jak?

a jakie szczepienie to bedzie? wydawało mi się że teraz szczepisz na wzw i na tym się kończą szczepienia w pierwszy roku życia dziecka

Motyl, dzieci naprawdę już teraz dużo nie przybierają a Tuśka faktycznie bardzo ruchliwa

co do jedzonka, to Hania też zdecydowanie chętniej je moje obiadki niż słoiczkowe, choć nadal nie są to szalone ilości

Kasiuni_a, pytałaś o gondolę? Hania nadal w niej jeździ, a w sobote kończy 7 miesięcy ale ona na spacerze głównie śpi więc jej nie robi różnicy, nigdy jej nie podciągałam oparcia ani nic w tym stylu więc nie kombinuje w wózku z akrobacjami no ale jutro mąż przywozi spacerówkę, musze ja wyprać i zaczniemy jeździć. cieszę się że te zimne miesiace były w gondoli

ale dzis wiosna
byłam z dziewczynami 2 h na spacerze a Hania dospała jeszcze 1,5h w domu brakowało jej powietrza świeżego, to był nasz pierwszy spacer od tygodnia

aaa i zarezerowałam nam wakacje nad morzem jedziemy do Ustki na 10 dni, zaraz po chrzcinach (które będą chyba 6 lipca)
widze ze nie tylko my w lipcu chrzcimy

Cytat:
a tak Was podczytuję ostatnio nawet jestem na bieżąco
dziękuję

niestety zaliczyliśmy szpital byliśmy z zapaleniem płuc, tydzień ale łądnie się leczyła i wszystko gra

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ja używałąm blokera z Ziaji, tani a naprawdę skuteczny, choc mówią, żeby jednak na co dzień tego nei używać, przestałam jak zaszłam w ciążę.
o kurcze, biedna niunia kurcze syf jakis w powietrzu lata bo u nas zapalenie oskrzeli i grozba szpitala :/
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:29   #4393
passion80
Zakorzenienie

ruszyłam w końcu tyłek i zaczęłam ćwiczyć, trzeba się wylaszczyć na chrzciny

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

o kurcze, biedna niunia kurcze syf jakis w powietrzu lata bo u nas zapalenie oskrzeli i grozba szpitala :/
w szpitalu mówili, że teraz mnóstwo dzieci choruje, jakby z samolotu spuścili wirusy nad łodzią

tak się starałam, tak dbałam i
Stary 2014-03-20, 20:29   #4394
kaska87
Zakorzenienie

Passion wszystko łącznie z dachem, gładziami na ściany, rurkami, odłogami, wyposażeniem i balkon będziemy wyciągać

Stary 2014-03-20, 20:30   #4395
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej. Witam się wieczorową porą. Powolutku nadrabiam ale najpierw najważniejsze
Elenka, Miłoszek, Julek, Wiki wszystkiego najlepszego z okazji półrocznicy
Szymku za 5 miesięcy

Pisałyście o pampkach z lidla. Z tej promocji jeszcze nie używałam(leżą w szafie i czekają na swoją kolejkę) ale jak miałam z wcześniejszego rzutu to wszystko było ok

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:31   #4396
kaska87
Zakorzenienie

sesese mąż dzisiaj się zrywa z pracy 2h

musimy młodemu wyrobić paszport i wizę

Stary 2014-03-20, 20:31   #4397
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Passion wszystko łącznie z dachem, gładziami na ściany, rurkami, odłogami, wyposażeniem i balkon będziemy wyciągać
kupa roboty Was czeka i kasy

gdzieś mi mignęła promocja w rossmanie na pampersy plus za 1zł chusteczki do tego
Stary 2014-03-20, 20:37   #4398
kaska87
Zakorzenienie

zagotowałam się nosz kurde opłata za dziecko 160$ pogrzało tych hamburgerów

Passion wiem dlatego nie jedziemy nigdzie, poza tym trzeba robotników pilnować

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-20 o 20:38
Stary 2014-03-20, 20:39   #4399
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mam pytanka...
1. czy Wasze dzieci tez sie tak drą przy ubieraniu? u nas jest masakra,jakby go ze skóry obdzierali, wszelkie ubieranie/przebieranie to koszmar..
2. czy dzieciaki tez Was ciągle macają po twarzy?u nas non stop,przy kazdej okazji i bywa to bolesne...
1. Zależy od nastroju i ilości nakładanych ubrań. Ale tragedii nie ma, chyba że książę jest zmęczony
2. Uwielbia drapać, zwłaszcza męża

U nas było dzisiaj tak ślicznie że pół dnia spędziliśmy na dworzu z przerwami na jedzenie. A mały szczęśliwy bo i plac zabaw zaliczył i huśtanie z mamusią

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:41   #4400
kaska87
Zakorzenienie

rozczula mnie ta reklama oilan, która się na górze forum wyświetla- kiedy Mysz był taki malutki

Stary 2014-03-20, 20:43   #4401
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mam pytanka...
1. czy Wasze dzieci tez sie tak drą przy ubieraniu? u nas jest masakra,jakby go ze skóry obdzierali, wszelkie ubieranie/przebieranie to koszmar..
2. czy dzieciaki tez Was ciągle macają po twarzy?u nas non stop,przy kazdej okazji i bywa to bolesne...
Adaś nie wydziera się przy ubieraniu. Czasem przy wyjściu na spacer, bo gorąco mu.
Adaś też nas tak maca, ostatnio bardziej intensywnie, ma dużo siły.
Stary 2014-03-20, 20:46   #4402
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]w szpitalu mówili, że teraz mnóstwo dzieci choruje, jakby z samolotu spuścili wirusy nad łodzią

tak się starałam, tak dbałam i
kurde, chyba najwięcej nad Teofilowem bo u mnie co chwile zapalenie oskrzeli
super że bez antybiotyku, tylko na inhalacjach? pulmicort i berodual

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 20:46   #4403
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
czemu chcesz ściąć? Długie są piękne
Bo wypadają. Ale właśnie lubie mieć długie i ciężko wybrać mi siędo fryzjera
Cytat:
aż muszę się odezwać, Papuga, rewelacyjnie Ci w tym kolorze! Zmiana zdecydowanie na plus
Napisz co tam u Ciebie
Cytat:
oby oby

Zazdroszcze wakacji super, że wszystko zarezerwowane.

W południe daje Filipowi obiadek, sama gotuje, i jest tego około 160 ml, a przed snem daje mm 200 ml (miałam kiedyś mały kryzys laktacyjny, wiedziałam że się nie najada, podałam mm i tak jakoś już zostało). Myślałam, żeby mm zastąpić kaszką, ale nie wiem, muszę zgłębić temat. I chciałabym wprowadzić stały owoc (ale owocem wiem, że nie wyeliminuje jednego karmienia). Mogę dać owoc, a później cyc?

Wiesz, trochę mnie uspokoiły słowa pediatry, bo martwi mnie to strasznie. Dalej będę z nim ćwiczyć. Na rehabilitację już nie chodzę, rehabilitantka powiedziała, że nie wymaga terapii. Że z Filipem, napięciem, symetrią, itp. wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca to nie problem, przyczyną może być jego waga. Filip przewraca się ale z brzucha na plecy. I tak widzę, że robi jakieś postępy
Chciałabym żeby raczkował, ale czy będzie to nie wiem. Teraz czekam na ten obrót na brzuszek, czasami już niedużo mu brakuje, ale nie daje rady : (
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:51   #4404
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Bo wypadają. Ale właśnie lubie mieć długie i ciężko wybrać mi siędo fryzjera

Napisz co tam u Ciebie

Zazdroszcze wakacji super, że wszystko zarezerwowane.

W południe daje Filipowi obiadek, sama gotuje, i jest tego około 160 ml, a przed snem daje mm 200 ml (miałam kiedyś mały kryzys laktacyjny, wiedziałam że się nie najada, podałam mm i tak jakoś już zostało). Myślałam, żeby mm zastąpić kaszką, ale nie wiem, muszę zgłębić temat. I chciałabym wprowadzić stały owoc (ale owocem wiem, że nie wyeliminuje jednego karmienia). Mogę dać owoc, a później cyc?

Wiesz, trochę mnie uspokoiły słowa pediatry, bo martwi mnie to strasznie. Dalej będę z nim ćwiczyć. Na rehabilitację już nie chodzę, rehabilitantka powiedziała, że nie wymaga terapii. Że z Filipem, napięciem, symetrią, itp. wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca to nie problem, przyczyną może być jego waga. Filip przewraca się ale z brzucha na plecy. I tak widzę, że robi jakieś postępy
Chciałabym żeby raczkował, ale czy będzie to nie wiem. Teraz czekam na ten obrót na brzuszek, czasami już niedużo mu brakuje, ale nie daje rady : (
możesz możesz też zrobić kaszkę i dodać owoc do tego
u nas nadal max 100 ml wchodzi no, kaszki z owocem czasami zje 120ml....
a co do obrotów, to pediatra dobrze zrobiła że Cię uspokoiła, bo to żadna tragedia że Filip się jeszcze nie obraca. ale skoro próbuje, tzn że ma taka potrzebę i na pewno niedługo osiągnie cel

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-03-20, 20:53   #4405
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

narazie oswajam go z butelką, a robię to dopiero teraz ponieważ w tym momencie zjada już obiadek i deser przez co automatycznie mniej razy domaga się o pierś i jest mi po prostu łatwiej.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

bo Ty też masz ciemne?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

ale już jest ok?
tak mam ciemny braz
ale kiedys sama nakladalam blond i wyszedl nawet fajnie tak naturalnie

Cytat:
dokładnie!
popieram

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 20:54   #4406
papuga_69
Zakorzenienie

uwaga głupie pytanie do mam które karmia w nocy z butli - co robicie z wściekłym i głodnym dzieckiem w czasie gdy przyrządzacie/podgrzewacie mleko?

Stary 2014-03-20, 20:59   #4407
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ale że z kanapy

niee. na podłodze stał, mamy bujaczek z FP do 18 kg, młody przełożył głowe za pałąk, potem do przodu tak ciągnął, że w końcu poleciał z nim d przodu. Za karę nie siedzi już w bujaczku, a był nawet przypiety.
Cytat:
a! na pocenie w okresie nastoletnim używałam antidral w kulce- w aptece ok 20zł
thx
Cytat:
aż muszę się odezwać, Papuga, rewelacyjnie Ci w tym kolorze! Zmiana zdecydowanie na plus
cześć zdrówka dla Majuni !
Cytat:
uwaga głupie pytanie do mam które karmia w nocy z butli - co robicie z wściekłym i głodnym dzieckiem w czasie gdy przyrządzacie/podgrzewacie mleko?
wkładam smoczka, czasem idę do kuchni z nim, ale buzię pieluszką przykrywam, żeby za bardzo się nie rozbudził.

Łeb mi pęka.

Dobra znalazłam coś na to poecenie, oby pomogło.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:00   #4408
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daje smoka
Poza tym mleko robię minutę, mam zimną wodę, w czajniku zawsze przegotowana mam, wiec tylko podgotowuje, mam wymierzone ile czego

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-20, 21:01   #4409
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No moze nie wszedzie akurat

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

To super, zazdroszcze

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Ale to panstwowy czy prywatny?Bo jak na prywatny to wcale nie duzo

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Mi żadne nie przemakaly...Chyba, ze zle zapielam

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Bo ta ekspozycja jest z zalozenia dla dzieci zagrozonych cekalia.Ale tak sie jakos przyjelo robienie jej prifilaktychnie u wszystkich.

Jaka to jest pelna dawka glutenu?
Hm no u mnie nikt czegoś takiego nie ma w rodzinie.. W ogole moja ciotka twierdzi żeby jeszcze poczekać i zacząć po 6 miesiącu wprowadzać gluten a ja się zastanawiam czy do pediatry się nie wybrać i zapytać co ona sądzi
Stary 2014-03-20, 21:06   #4410
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Inwersja

Biedronka, Biedronka, co nie ma ogonka

buahahah

dzis mam to w głowie....

ahh i ja uwielbiam dżem.... bo w brzuskzu tańczy
wyczaiłam przypadkiem, bo puszczałam "mały miś do lasu bał się iść..."

Cytat:
ja dzisiaj robiłam Myszce:
-kalafior, brokuł, marchew, ziemniak i groszek zjadł pięknie
ja nie wiem czy też tak macie, ale Miki musi mieć większość marchewki (jak w słoiczkach) ok 60% bo inaczej mu nie smakuje
Miłosz to głodomor, połknie wszystko jak głodny, byle dobrze zmielone

tak w ogóle to czy Waszym dzieciom starczają te obiadki/deserki w słoikach 125-130g?
bo Miłoszowi właściwie nigdy, po zjedzeniu dalej głodny i musi dojeść od 100ml nawet do 170ml

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To kladz spac o polnocy hehehehe

Codo ubrania to ja tez wazam ze nie ma co wydziwiac w domu i tak zaraz upaprane.Wczoraj dalam malemu chrupki kukurydziane i oczywiscie ufajdal sie.Kurcze nigdzie tu nie znalazlam jakis wiekszych slupkow tych chrupek, tylko takie male i wogole na polskim stoisku bo na normalnych niemieckich nie ma, dziwne troche
no coś Ty.. czemu tak późno?

Cytat:
tak jak obiecałam, wstawiam fotke
śliczna jesteś

Cytat:
jak kolor?
czekoladowy brąz, ja zawsze tak samo. albo średni brąz albo czekoladowy. nudna jestem

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Byliśmy na szczepieniu, biedna się rozpłakała a nigdy jej się to nie zdarzyło Moja bidulka.
Poza tym przez 2 tygodnie przybrała 140 g, no ale znowu zwalamy na ruchliwość, ciekawe, jak długo 74 cm ma...
Prawdopodobnie Tuśka jest jednym z niewielu dzieci,które uczuliła marchewka. Pediatra kazała nie podawać i spróbować z pietruszką a potem selerem. Z tym selerem to mnie zdziwiła, on podobno uczulający jest?

ooo czworakuje już?Tak jak Miłek od Gorgulka?
No moja nie narzeka jak ją przebieram, jedynie ciągle przewraca mi się z pleców na brzuch i to mnie wnerwia
to chyba pomyliłam pojęcia, chodziło o to, że staje na czworaka po prostu, ale najwidoczniej nie znam się na tej terminologii
a że się przewraca, to swoją drogą. ale to tylko przy zmianie pieluchy, przy ubieraniu za bardzo zajęty jest darciem się

A marchew jest dość częstym alergenem właśnie.
Seler też, tak samo jak i papryka. Jak spojrzysz na skład słoiczków to seler często dają wytłuszczony, właśnie z tego powodu.
A uczulają oba te warzywa, bo mają dużą zawartość histaminy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości