![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: modne dzieci
Ja polecam rajstopki z firmy knittex. Mamy model Agatka i Maja, nie kulkują się, nie spierają, cały czas wyglądają świetnie,a moje dzieci ich nie oszczędzają
![]() Jeśli chodzi o buty to Nela (prawie 6lat) nosi buty w rozmiarze 27 a Inga (2lata) w rozmiarze 22. Jesteśmy właśnie na etapie poszukiwania butów wiosennych ![]()
Nelka urodziła się 06.07.2008 Inia urodziła się 29.02.2012 Edytowane przez Nelkomama Czas edycji: 2014-03-19 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie rozmiaru noszonego obuwia to jestem trochę zaskoczona i... przerażona
![]() Rok temu kuzynka córki zostawiła u nas buciki, rozmiar 25 lub 26 (nie pamiętam). Tydzień temu przymierzyłam je młodej i... są o około 1,5 cm za duże. Kuzynka starsza o 2 lata. Czy stopa dziecka w późniejszym wieku rośnie trochę wolniej? ![]() I ponawiam pytanie - szukam fajnych kaloszy. Macie coś godnego polecenia?
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam mlodej tuniczkę Next. Może jej w niedzielę na urodziny założę.
http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../72/4022767250 karolca my mielismy w tamtym roku kalosze z Coccodrillo, w promocji za 20zl, a fajne wzory mają
![]() |
#634 |
Zadomowienie
|
iizabelaa piękna ta tunika!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zakorzenienie
|
No fajna, a jakie rajstopy do tego?
Bo ja szukam czegoś do tej sukienki, myślałam o kurczakowym żółtym, jak gdzieś dostanę: http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p1787522.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
vixen super ta kiecka
To może takie http://pl.coccodrillo.eu/product/511.../RAJSTOPY.html gdzieś jeszcze widziałam, ale nie mogę skojarzyć Moja niestety rajstop nie chce nosić, teraz jej założę granatowe leginsy, chciałabym tez kupić żółte na wiosnę.
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
To pójdę do Coccodrillo, chociaż nie przepadam za tym sklepem, ciuchy drogie i brzydkie.
Iizabela, to Twoja córka jest trendi, że nie lubi rajstop ![]() http://makoweczki.pl/rajdki/ ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1759523.html Zobaczymy jak z jakością. Świetnie mała w tym wygląda: http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1768033.html Z jakości spodni tego typu byłam bardzo zadowolona, w zeszłym sezonie córka miała granatowe i nie do zdarcia, aż wyrosła (szczęśliwie póki co ma dość długie nogi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Konto usunięte
|
Spodnie za 161zł
![]() Tzn ogólnie z wpisem się zgadzam, w życiu bym dziecka w samych rajtach nie puściła, ale dla dziewczynek rajtki uważam za super sprawę, o wiele ładniej w moich oczach wyglądają do spódniczki/sukienki niż legginsy. Może tak myślę dlatego, że starsza jest chudzielak i 90% legginsów na niej wisi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
Oj tam spodnie, zobacz, ile w tym sklepie nununu głupia chustka kosztuje:
http://misslemonade.pl/pl/akcesoria/...f-czarny-.html 134 zł 10 groszy i to po przecenie. To ja już mam za to 3 apaszki z lamillou, a myślałam, ze tam najtaniej też nie jest, ale jednak ceny w granicach rozsądku mają. Albo taka bluzeczka z kółkiem, 140 zł: http://misslemonade.pl/pl/glowna/322...tch-szara.html Zmieniam zdanie, Zara wcale droga nie jest, ma bluzeczki nawet po 19 zł ![]() ![]() Chociaż to: http://misslemonade.pl/pl/dziewczynk...ss-szara-.html bym chętnie przygarnęła, ale nie za taką cenę, za max 70 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
W internecie jakaś wojna rajstopowa wybuchła, na który blog bym nie zajrzała tam o rajstopach
drogie te rzeczy Vixen, tak sobie myślę że mój syn będąc na tym świecie ponad 5 lat jeszcze nie miał ciucha (poza kombinezonem) kosztującego więcej niż 150zł
![]() |
#641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet mój mały synek jakoś tak głupio wygląda w rajtkach a co dopiero większe dziecko puszczone w samych rajtach. No i ja np. od dziecka nie znoszę rajstop więc argument wygody mi tak średnio podpada bo dla mnie rajstopy były i są koszmarnie niewygodne. Córka i synek na razie nie zgłaszają zastrzeżeń, ale też w samych rajstopach ich nigdzie nie puszczam, korzystamy pod spodnie, po domu mały w gaciach dresowych, córka lubi legginsy albo sukienkę do rajtek.
![]() |
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Moja córka czasem po domu chodzi w rajstopach, ale jak ją TŻ odstawił parę razy do żłobka i zostawił w rajtach i bluzce, to się trochę wkurzyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
vixen mi się tam nic nie podoba, tylko rajstopy tam kupuje,
i kalosze ![]() Leginsy granatowe mamy z HM, takie za 20zł. szaja zdecydowanie wole rajstopy do sukienki, a nie leginsy, ale co zrobić, tzn. mam zamiar walczyć, bo nie dość że nie nosi rajstop to jeszcze nie chce nosić spodni hahah
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Mój syn ma uczulenie na rajstopy, ale takie prawdziwe, najprawdziwsze - po tym jak kilka razy miał rajstopy dłużej na nogach pojawiały się krostki, skóra robiła się jak papier ścierny więc ta cześć garderoby była w użyciu sporadycznie, dlatego wojnie rajstopowej przyglądam się z boku i z uśmiechem
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No sorry, ale te sukienki są zwyczajnie fatalne: http://pl.coccodrillo.eu/category/66...KA_DZIANA.html A nie, skarpetki tam kilka razy kupiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
A po co rajstopy, puść młodą bez i odpowiadaj w kółko na pytanie "a gdzie to dziecko ma rajstopki" przypomnisz sobie okres niemowlęcy. Wybaczcie, że nie na temat, ale wróciłam moim dużym dzieckiem ze spaceru, na dworze słońce, 14 stopni i wiosna pełną gębą, a ja dalej słucham o tej czapce, to się nigdy nie skończy chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Mnie w zeszłym tygodniu starsza pani też zagadała, że gdzie czapka... "Czemu dzidzia bez czapki?".
A jak kuźwa 5letnie dzieci w czapach zasuwały, to już nikogo (poza mną) nie dziwiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Przedszkolanki boja się nie wkładać dzieciom czapek, i ja się im nie dziwię, rodzice bywają różni. Raz odstawiałam córkę do żłobka, a jeden tatuś powiedział do opiekunki, żeby jego synek na dwór nie wychodził w ogóle...
Bratowa mojego TŻta odsuwała się z rocznym dzieckiem, kiedy ktoś otworzył drzwi wejściowe, żeby dziecka "nie przewiało". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale u nas ja ciągle w czapce chodzę to i młoda też. Jak nie lubię Makóweczki tak się zgadzam, nie lubie stroju body plus rajty (choć kilka razy za młodu tak chodziła - do raczkowania fajny strój, bo skarpety ściągała, a kiecki się podwijały) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
poradźcie jaką sukienkę na chrzciny, impreza w maju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() vixen to pewnie macie genialny kontrast wychowawczy w rodzinie Ty kontra bratowa TŻ ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p1668165.html http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p1712541.html Cytat:
Dzisiaj na placu zabaw tylko 2 dzieci bez czapek, w tym jedno moje. Najbardziej mnie zastanawia, jakim cudem te starsze dzieci, 5 czy 6 letnie dają sobie czapę założyć i w niej biegać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Zakorzenienie
|
U nas 18 stopni i dobrze, że wzięłam na wszelki wypadek czapkę córce, bo jak zawiało to takim lodem, że jakbym miała czapkę dla siebie to też bym ubrała
![]() ![]() ![]() A co do cocodrillo ja tam kupiłam dla syna fajne sztruksy i zimą gacie z polaru i to za grosze więc jestem zadowolona ![]()
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś 14 stopni, corka nosiła nauszniki, ją też.
Denerwuje mnie jedną że zlobkowych cioc, bo gada do córki, że jej za cienkie kurtki daje i teraz trzeba jeszcze w zimowych chodzić ![]()
![]() |
#656 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
e tam, spokojnie rośnie wolniej, oczywiście, do tego stopnia, że moja córa zeszłą i tę zimę przechodziła w tych samych butach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na pytanie, gdzie czapka, to zeszłej wiosny, gdy młodsza miała 4-5 mcy pani jednej wprost odpowiedziałam: a pani gdzie ma czapkę? Cytat:
![]() Cytat:
![]() BTW, jakiś tydzień temu też ciepło było, ze 14 stopni, no wiało chłodem ale nie zima. Rano do pla tata zaprowadza, ja po pracy odberam i cóż widzę? ano, dziecko ma czapkę przejściową (rano 2-3 stopnie), i... nauszniki. Zatkało mnie, co sobie o mężu pomyślałam, to moje, po czym okazało się, że dziecko rano wypatrzyło jeszcze nie schowane po zimie i się uparła, by założyć ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45680520]I tu nie ingeruję, 4latka potrafi ocenić, czy jej zimno czy nie.
A na pytanie, gdzie czapka, to zeszłej wiosny, gdy młodsza miała 4-5 mcy pani jednej wprost odpowiedziałam: a pani gdzie ma czapkę? [/QUOTE] Pewnie, że 4 latka potrafi ocenić. Mnie generalnie cudze dzieci w czapkach nie ruszają, ale czemu innych ruszają moje bez czapki to już jest zagadka. A to jest moja standardowa odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Ja to chyba muszę groźnie wyglądać
![]()
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Ale, że jak? Kto puszcza dziecko w samych rajtuzach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja sobie takie same uszyję sama, za max 20 zł ![]() Co do bodziaków i rajtek. Ja lubię takie połączenie. Ale tylko w domu. Młoda przynajmniej nie ściąga skarpet, chociaż w sumie mogłaby i mieć gołą stopę czasem. A czapki zakładam. Jakoś jestem mało asertywna w tej kwestii. A i nie było aż tak ciepło u nas, żeby jednak nie zakładać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.