modne dzieci - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 19:44   #631
Nelkomama
Rozeznanie

Dot.: modne dzieci

Ja polecam rajstopki z firmy knittex. Mamy model Agatka i Maja, nie kulkują się, nie spierają, cały czas wyglądają świetnie,a moje dzieci ich nie oszczędzają

Jeśli chodzi o buty to Nela (prawie 6lat) nosi buty w rozmiarze 27 a Inga (2lata) w rozmiarze 22. Jesteśmy właśnie na etapie poszukiwania butów wiosennych

Edytowane przez Nelkomama
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:46
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 19:52   #632
karolca
Zakorzenienie

Odnośnie rozmiaru noszonego obuwia to jestem trochę zaskoczona i... przerażona
Rok temu kuzynka córki zostawiła u nas buciki, rozmiar 25 lub 26 (nie pamiętam). Tydzień temu przymierzyłam je młodej i... są o około 1,5 cm za duże. Kuzynka starsza o 2 lata. Czy stopa dziecka w późniejszym wieku rośnie trochę wolniej? j

I ponawiam pytanie - szukam fajnych kaloszy. Macie coś godnego polecenia?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 10:05   #633
iizabelaa
Zakorzenienie

Kupiłam mlodej tuniczkę Next. Może jej w niedzielę na urodziny założę.
http://img17.allegroimg.pl/photos/or.../72/4022767250

karolca
my mielismy w tamtym roku kalosze z Coccodrillo, w promocji za 20zl,
a fajne wzory mają
Stary 2014-03-20, 10:07   #634
MamaKtosia
Zadomowienie

iizabelaa piękna ta tunika!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 10:16   #635
_vixen_
Zakorzenienie

No fajna, a jakie rajstopy do tego?

Bo ja szukam czegoś do tej sukienki, myślałam o kurczakowym żółtym, jak gdzieś dostanę:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p1787522.html
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 10:30   #636
iizabelaa
Zakorzenienie

vixen super ta kiecka
To może takie http://pl.coccodrillo.eu/product/511.../RAJSTOPY.html

gdzieś jeszcze widziałam, ale nie mogę skojarzyć

Moja niestety rajstop nie chce nosić, teraz jej założę granatowe leginsy,
chciałabym tez kupić żółte na wiosnę.
Stary 2014-03-20, 10:42   #637
_vixen_
Zakorzenienie

To pójdę do Coccodrillo, chociaż nie przepadam za tym sklepem, ciuchy drogie i brzydkie.

Iizabela, to Twoja córka jest trendi, że nie lubi rajstop :
http://makoweczki.pl/rajdki/

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Moja niestety rajstop nie chce nosić, teraz jej założę granatowe leginsy,
chciałabym tez kupić żółte na wiosnę.
Co do granatowych legginsów, kupiłam takie:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1759523.html

Zobaczymy jak z jakością.

Świetnie mała w tym wygląda:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...1p1768033.html
Z jakości spodni tego typu byłam bardzo zadowolona, w zeszłym sezonie córka miała granatowe i nie do zdarcia, aż wyrosła (szczęśliwie póki co ma dość długie nogi).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 10:43   #638
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Spodnie za 161zł masakra

Tzn ogólnie z wpisem się zgadzam, w życiu bym dziecka w samych rajtach nie puściła, ale dla dziewczynek rajtki uważam za super sprawę, o wiele ładniej w moich oczach wyglądają do spódniczki/sukienki niż legginsy. Może tak myślę dlatego, że starsza jest chudzielak i 90% legginsów na niej wisi a rajtki nie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 11:02   #639
_vixen_
Zakorzenienie

Oj tam spodnie, zobacz, ile w tym sklepie nununu głupia chustka kosztuje:
http://misslemonade.pl/pl/akcesoria/...f-czarny-.html

134 zł 10 groszy i to po przecenie.
To ja już mam za to 3 apaszki z lamillou, a myślałam, ze tam najtaniej też nie jest, ale jednak ceny w granicach rozsądku mają.
Albo taka bluzeczka z kółkiem, 140 zł:
http://misslemonade.pl/pl/glowna/322...tch-szara.html

Zmieniam zdanie, Zara wcale droga nie jest, ma bluzeczki nawet po 19 zł A w promocji po 12,90 z długim rękawem kilka dorwałam

Chociaż to:
http://misslemonade.pl/pl/dziewczynk...ss-szara-.html
bym chętnie przygarnęła, ale nie za taką cenę, za max 70 zł
Stary 2014-03-20, 11:09   #640
NibyNic
Zakorzenienie

W internecie jakaś wojna rajstopowa wybuchła, na który blog bym nie zajrzała tam o rajstopach

drogie te rzeczy Vixen, tak sobie myślę że mój syn będąc na tym świecie ponad 5 lat jeszcze nie miał ciucha (poza kombinezonem) kosztującego więcej niż 150zł

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 11:10   #641
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Iizabela, to Twoja córka jest trendi, że nie lubi rajstop :
http://makoweczki.pl/rajdki/

Ja się akurat zgodzę z makóweczkami co do tych rajstop.

Nawet mój mały synek jakoś tak głupio wygląda w rajtkach a co dopiero większe dziecko puszczone w samych rajtach. No i ja np. od dziecka nie znoszę rajstop więc argument wygody mi tak średnio podpada bo dla mnie rajstopy były i są koszmarnie niewygodne. Córka i synek na razie nie zgłaszają zastrzeżeń, ale też w samych rajstopach ich nigdzie nie puszczam, korzystamy pod spodnie, po domu mały w gaciach dresowych, córka lubi legginsy albo sukienkę do rajtek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 11:11   #642
_vixen_
Zakorzenienie

Moja córka czasem po domu chodzi w rajstopach, ale jak ją TŻ odstawił parę razy do żłobka i zostawił w rajtach i bluzce, to się trochę wkurzyłam
Stary 2014-03-20, 11:12   #643
iizabelaa
Zakorzenienie

vixen mi się tam nic nie podoba, tylko rajstopy tam kupuje,
i kalosze

Leginsy granatowe mamy z HM, takie za 20zł.

szaja zdecydowanie wole rajstopy do sukienki, a nie leginsy, ale co zrobić, tzn. mam zamiar walczyć, bo nie dość że nie nosi rajstop to jeszcze nie chce nosić spodni hahah
Stary 2014-03-20, 11:14   #644
NibyNic
Zakorzenienie

Mój syn ma uczulenie na rajstopy, ale takie prawdziwe, najprawdziwsze - po tym jak kilka razy miał rajstopy dłużej na nogach pojawiały się krostki, skóra robiła się jak papier ścierny więc ta cześć garderoby była w użyciu sporadycznie, dlatego wojnie rajstopowej przyglądam się z boku i z uśmiechem

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 11:21   #645
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
vixen mi się tam nic nie podoba, tylko rajstopy tam kupuje,
i kalosze
Ja w Coccodrillo nieodmiennie doznaję szoku, jak patrzę na te ciuchy i na to, ile kosztują. Tam jest chyba drożej niż w Zarze, a wygląd nieporównywalny, częsci bym za darmo nie chciała. Chyba że jakość jakąś niesamowitą tam mają.

No sorry, ale te sukienki są zwyczajnie fatalne:
http://pl.coccodrillo.eu/category/66...KA_DZIANA.html

A nie, skarpetki tam kilka razy kupiłam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 12:06   #646
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
No fajna, a jakie rajstopy do tego?
A po co rajstopy, puść młodą bez i odpowiadaj w kółko na pytanie "a gdzie to dziecko ma rajstopki" przypomnisz sobie okres niemowlęcy. Wybaczcie, że nie na temat, ale wróciłam moim dużym dzieckiem ze spaceru, na dworze słońce, 14 stopni i wiosna pełną gębą, a ja dalej słucham o tej czapce, to się nigdy nie skończy chyba.
Stary 2014-03-20, 12:10   #647
_vixen_
Zakorzenienie

Mnie w zeszłym tygodniu starsza pani też zagadała, że gdzie czapka... "Czemu dzidzia bez czapki?".
A jak kuźwa 5letnie dzieci w czapach zasuwały, to już nikogo (poza mną) nie dziwiło.
Stary 2014-03-20, 12:20   #648
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
A po co rajstopy, puść młodą bez i odpowiadaj w kółko na pytanie "a gdzie to dziecko ma rajstopki" przypomnisz sobie okres niemowlęcy. Wybaczcie, że nie na temat, ale wróciłam moim dużym dzieckiem ze spaceru, na dworze słońce, 14 stopni i wiosna pełną gębą, a ja dalej słucham o tej czapce, to się nigdy nie skończy chyba.
Ja właśnie przed chwilą widziałam na spacerze grupę z przedszkola. Na oko jakieś pięciolatki, więc łyse raczej już nie były, a na jakieś 20 osób tylko jeden chłopiec nie miał czapki
Stary 2014-03-20, 12:25   #649
_vixen_
Zakorzenienie

Przedszkolanki boja się nie wkładać dzieciom czapek, i ja się im nie dziwię, rodzice bywają różni. Raz odstawiałam córkę do żłobka, a jeden tatuś powiedział do opiekunki, żeby jego synek na dwór nie wychodził w ogóle...

Bratowa mojego TŻta odsuwała się z rocznym dzieckiem, kiedy ktoś otworzył drzwi wejściowe, żeby dziecka "nie przewiało".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 13:27   #650
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ja mam taki egzemplarz, który bez czapki nie wyjdzie Ona kocha czapki, kapelusze, w sklepie pierwsze co to czapki przymierza, są takie dni, że nawet w domu ma czapke

Ale u nas ja ciągle w czapce chodzę to i młoda też.

Jak nie lubię Makóweczki tak się zgadzam, nie lubie stroju body plus rajty (choć kilka razy za młodu tak chodziła - do raczkowania fajny strój, bo skarpety ściągała, a kiecki się podwijały)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 14:03   #651
passion80
Zakorzenienie

poradźcie jaką sukienkę na chrzciny, impreza w maju biała, przeglądam np zarę ale nic białego nei widzę
Stary 2014-03-20, 14:10   #652
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Mnie w zeszłym tygodniu starsza pani też zagadała, że gdzie czapka... "Czemu dzidzia bez czapki?".
A jak kuźwa 5letnie dzieci w czapach zasuwały, to już nikogo (poza mną) nie dziwiło.
Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Ja właśnie przed chwilą widziałam na spacerze grupę z przedszkola. Na oko jakieś pięciolatki, więc łyse raczej już nie były, a na jakieś 20 osób tylko jeden chłopiec nie miał czapki
Ufff czyli nie tylko ja mieszkam w zagłębiu czapkowym. Nie no generalnie mnie te pytania ciągłe już nie denerwują, ale jakoś im bardziej jestem w ciąży tym bardziej się drażliwa robię i ludzie mnie denerwują
vixen to pewnie macie genialny kontrast wychowawczy w rodzinie Ty kontra bratowa TŻ

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja mam taki egzemplarz, który bez czapki nie wyjdzie Ona kocha czapki, kapelusze, w sklepie pierwsze co to czapki przymierza, są takie dni, że nawet w domu ma czapke
Nie no jasne jak chce się kisić w czapce to nie ma się co kłócić, swoją drogą fajnie, że lubi kapelusze! Ja uwielbiam dzieci w kapeluszach. Choć przyznaję, że większą słabość mam do chłopców w kapelutkach. Albo kaszkietach jeszcze lepiej
Stary 2014-03-20, 16:19   #653
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
poradźcie jaką sukienkę na chrzciny, impreza w maju biała, przeglądam np zarę ale nic białego nei widzę
Jako że ja z asortymentem Zary na bieżąco:

http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p1668165.html

http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...8p1712541.html

Cytat:
vixen to pewnie macie genialny kontrast wychowawczy w rodzinie Ty kontra bratowa TŻ
Bardzo rzadko się widujemy, w zasadzie od święta, mamy ze sobą faktycznie niewiele wspólnego, bo ja rzeczywiście nie mogę odnaleźć wspólnego języka z osobami, które nie pozwalają dziecku choćby popróbować samodzielnego jedzenia "bo nabrudzi".

Dzisiaj na placu zabaw tylko 2 dzieci bez czapek, w tym jedno moje. Najbardziej mnie zastanawia, jakim cudem te starsze dzieci, 5 czy 6 letnie dają sobie czapę założyć i w niej biegać.

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 16:52   #654
Klarissa
Zakorzenienie

U nas 18 stopni i dobrze, że wzięłam na wszelki wypadek czapkę córce, bo jak zawiało to takim lodem, że jakbym miała czapkę dla siebie to też bym ubrała A ja na prawdę nie jestem zwolenniczką stosowania czapek na każdą pogodę No i tak cały spacer zakładałyśmy i ściągałyśmy, bo jak nie wiało to super ciepło

A co do cocodrillo ja tam kupiłam dla syna fajne sztruksy i zimą gacie z polaru i to za grosze więc jestem zadowolona
Stary 2014-03-20, 18:53   #655
traicionera
Zakorzenienie

U nas dziś 14 stopni, corka nosiła nauszniki, ją też.
Denerwuje mnie jedną że zlobkowych cioc, bo gada do córki, że jej za cienkie kurtki daje i teraz trzeba jeszcze w zimowych chodzić Młodej jest akurat ciepło, ale gdy się naslucha, to potem sama nie wie, co myśleć.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 19:21   #656
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Odnośnie rozmiaru noszonego obuwia to jestem trochę zaskoczona i... przerażona
Rok temu kuzynka córki zostawiła u nas buciki, rozmiar 25 lub 26 (nie pamiętam). Tydzień temu przymierzyłam je młodej i... są o około 1,5 cm za duże. Kuzynka starsza o 2 lata. Czy stopa dziecka w późniejszym wieku rośnie trochę wolniej? j

I ponawiam pytanie - szukam fajnych kaloszy. Macie coś godnego polecenia?

e tam, spokojnie
rośnie wolniej, oczywiście, do tego stopnia, że moja córa zeszłą i tę zimę przechodziła w tych samych butach sandałki letnie też dobre będą, no fakt, rok temu z zapasem wzięłam, w sumie nie wiem czemu...

Cytat:

szaja zdecydowanie wole rajstopy do sukienki, a nie leginsy, ale co zrobić, tzn. mam zamiar walczyć, bo nie dość że nie nosi rajstop to jeszcze nie chce nosić spodni hahah
nie, no jasne, nie gadamy o indywidualnych lubieniach

Cytat:
ja dzisiaj 4latkę wypchnęłam na spacer z babcią, pogoda piękna, a sama wyjść nie mogłam, czapę wcisnęłam w kieszeń na wszelki wypadek, no bo różnie może być a akurat szły na takie jedno osiedle, gdzie wieje zawsze i to wieje zimno no i moja córa sama sobie tę czapę ubrała w drodze powrotnej. I tu nie ingeruję, 4latka potrafi ocenić, czy jej zimno czy nie.

A na pytanie, gdzie czapka, to zeszłej wiosny, gdy młodsza miała 4-5 mcy pani jednej wprost odpowiedziałam: a pani gdzie ma czapkę?

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Jak nie lubię Makóweczki tak się zgadzam, nie lubie stroju body plus rajty (choć kilka razy za młodu tak chodziła - do raczkowania fajny strój, bo skarpety ściągała, a kiecki się podwijały)
no ale właśnie, powiedzmy, że w domu dopuszczałam takie połączenie, sama też bywam ubrana co najmniej dziwnie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
U nas dziś 14 stopni, corka nosiła nauszniki, ją też.
Denerwuje mnie jedną że zlobkowych cioc, bo gada do córki, że jej za cienkie kurtki daje i teraz trzeba jeszcze w zimowych chodzić Młodej jest akurat ciepło, ale gdy się naslucha, to potem sama nie wie, co myśleć.
Jak ja się cieszę, że moja trafiła na myślące przedszkolanki!

BTW, jakiś tydzień temu też ciepło było, ze 14 stopni, no wiało chłodem ale nie zima. Rano do pla tata zaprowadza, ja po pracy odberam i cóż widzę? ano, dziecko ma czapkę przejściową (rano 2-3 stopnie), i... nauszniki. Zatkało mnie, co sobie o mężu pomyślałam, to moje, po czym okazało się, że dziecko rano wypatrzyło jeszcze nie schowane po zimie i się uparła, by założyć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 19:59   #657
MamaKtosia
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45680520]I tu nie ingeruję, 4latka potrafi ocenić, czy jej zimno czy nie.

A na pytanie, gdzie czapka, to zeszłej wiosny, gdy młodsza miała 4-5 mcy pani jednej wprost odpowiedziałam: a pani gdzie ma czapkę?
[/QUOTE]

Pewnie, że 4 latka potrafi ocenić. Mnie generalnie cudze dzieci w czapkach nie ruszają, ale czemu innych ruszają moje bez czapki to już jest zagadka.

A to jest moja standardowa odpowiedź

REKLAMA
Stary 2014-03-20, 20:07   #658
Klarissa
Zakorzenienie

Ja to chyba muszę groźnie wyglądać bo mi ludzie nie czynią takich uwag. Raz tylko jak córkę małą niosłam w mei-tai to mi jakaś pani powiedziała, że dziecko mi się udusi w tym.
Stary 2014-03-20, 20:14   #659
Glodomorek
Zakorzenienie

Ale, że jak? Kto puszcza dziecko w samych rajtuzach? Serio, nie spotkałam się.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 20:23   #660
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Oj tam spodnie, zobacz, ile w tym sklepie nununu głupia chustka kosztuje:
http://misslemonade.pl/pl/akcesoria/...f-czarny-.html

134 zł 10 groszy i to po przecenie.
To ja już mam za to 3 apaszki z lamillou, a myślałam, ze tam najtaniej też nie jest, ale jednak ceny w granicach rozsądku mają.
Albo taka bluzeczka z kółkiem, 140 zł:
http://misslemonade.pl/pl/glowna/322...tch-szara.html

Zmieniam zdanie, Zara wcale droga nie jest, ma bluzeczki nawet po 19 zł A w promocji po 12,90 z długim rękawem kilka dorwałam

Chociaż to:
http://misslemonade.pl/pl/dziewczynk...ss-szara-.html
bym chętnie przygarnęła, ale nie za taką cenę, za max 70 zł
Ceny tragiczne Z kosmosu. Ale zawsze ktoś to kupi.

A ja sobie takie same uszyję sama, za max 20 zł

Co do bodziaków i rajtek. Ja lubię takie połączenie. Ale tylko w domu. Młoda przynajmniej nie ściąga skarpet, chociaż w sumie mogłaby i mieć gołą stopę czasem.
A czapki zakładam. Jakoś jestem mało asertywna w tej kwestii. A i nie było aż tak ciepło u nas, żeby jednak nie zakładać.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości