|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dziewczynki idzie weekend a moje postanowienie, że tylko w weekend jem słodycze się nasila
planuje upiec jakieś ciasto (jestem antytalentem do pieczenia) ale ciasto chciałabym trochę "zdrowsze" dietetyczne o ile takie wogóle są, znacie jakieś takie ciasto lub deser?
|
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
A przypadkiem już nie miałaś? Jak masz tp 11 dni wcześniej?
Ja pranie też planuje robić bliżej maja jak też już całkowicie pozbędę się zimowych rzeczy z szafy. Zawsze jakieś grubsze rajstopy, skarpety, swetry wędrują na strych. Przeorganizuje miejsce w szafie i będę myśleć jak to wszystko ułożyć. Ale czuje że będzie ciężko.
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() być może na ktg będzie kazała podejśc do szpitala... ale z tego co pamiętam, jak siostra do niej chodziła 2 lata temu, to miała tylko wizyty u niej, no ale nie mam co porównywac, bo praktycznie 4 tygodnie przed TP siostra trafiła do szpitala i te wizyty ja ominęły na dobrą sprawę, ściągnęli jej szew i urodziła 3 tygodnie przed TP ![]() Gratulacje ![]() no to świętujemy leć po piccolo i lody, humor od razu się poprawi |
|
|
|
|
#3034 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojjj też długo nie wystoję ![]() Cytat:
u mnie najbliższe i tak dopiero w połowie maja, więc zobaczymy czy fizycznie dam radę dojechać Ale do tego czasu uśmiechnę się do Ciebie ładnie i zdasz mi relacje czy warto i co tam mówili ![]() A dziś od samego rana tak cieplutko tak pięknie jest! ![]() A tu sprzątać trzeba bo w niedzielę goście zakupy trzeba zrobić wózek muszę umyć i przygotować do sprzedaży ja muszę być sprawna!!!! ![]() A w ogóle dziś córa jedzie spać do babci, a my z TŻtem jedziemy na nockę do znajomych co prawda średnio mam ochotę, ale już tyle przekładamy, że już wypada ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
robiłam to 2tyg temu i mega Nam smakowało a alternatywnie dość mało tuczące ![]() Tylko ja nie dawałam do niego kwaśnej śmietany i skórki cytryny i wyszedł pycha! będę go robić znowu w sobotę na niedzielnych gości ![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,4...-bez-pieczenia |
|||||
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie jeśli przed terminem dostaje się skierowanie do szpitala i robią za darmo (bez skierowania płaci się 10zł, w Warszawie z tego co pamiętam 15zł), po terminie nawet bez skierowania się nie płaci. I nie ma tu znaczenia czy chodzicie prywatnie czy na fundusz, ktg w szpitalu Wam się należy i koniec. Jak leżałam to dziewczyny po 37tyg z zaświadczeniami do lekarzy normalnie przychodziły w poniedziałki albo czwartki i im robili
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam w planie pójść dziś zrobić wyniki wraz z glukozą i wyszło jak zwykle. Wieczorem przypomniało mi się że mamy zamówionego kuriera no i teraz czekam na niego jak kołek. A że jestem sama w domu z teściówką i ona nie wie o co kaman to muszę siedzieć i czekać no i takim oto sposobem na glukozę pójdę dopiero w poniedziałek |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki bawcie się dobrze u znajomych i oby ból nie dokuczał
|
|
|
|
|
#3038 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj sie wagą, maleństwo teraz będzie przybierało najwięcej no i lekarz powiedział ze wszystko ok Cytat:
Za mną też kiepska noc... Przed 4 mały kopał, po 5 mały kopał, o 7 mały kopał i teraz to samo może on do maratonu mi trenuje? Cytat:
Cytat:
No to poniedziałek będziesz mieć zapełniony a mąż skoro się wymigał od sr to będzie musiał Ciebie uważnie słuchać Cytat:
![]() Cytat:
kojarzysz?Cytat:
Oby ból sobie poszedł ![]() Zobacz w Rossmanie czy Pampersy 1 faktycznie są tańsze ok? |
|||||||
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówisz, ze te sprężynowe nie nadają się do domu? my też taki mamy i zastanawiam się właśnie nad coś z lateksem a właśnie sprężynowym nie, nie kojarzę ale zaraz poszukam, dzięki |
|
|
|
|
#3040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm.. Mój mąż siedzi ze mną w domu . Chyba że jedzie na zakupy. A znajomi przychodzą do nas, żebym nic nie traciła Cytat:
Teraz chodzę co 10dni żeby szyjkę kontrolować czyli wychodzi 450zl co miesiąc... Do tego leki 500zl,badania w laboratorium, i wychodzi 1500zl co miesiąc ![]() No ale tak to jest przy trudnej ciąży. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Ja za same leki ponad 500zl miesięcznie.. (zastrzyki 360zl, duphaston 105zl, magnez 60zl, witaminy, żurawina, acard... To chyba nawet więcej niż 500). Do tego badania w laboratorium (co miesiąc wyniki krzepnięcia, tarczyca itd) to kolejne kilka stów. Teraz tak jak pisałam wizyty co 10dni (150 każda), kardiolog małego 200zl za usg bierze i tych wizyt jeszcze kilka przede mną. Moje oszczędności juz poszły od września. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kakusia współczuje tego bólu
NecroKitty tyle płace za wizyte, a że pod koniec sa co tydzień... a ile za ktg, to nie wiem, jak to będzie ![]() Cytat:
![]() a tak powaznie, to tylko dziś kurtałkę męża zimową, czapkę, rękawiczki i plecak stary mu wyprałam, także to wieszania mało ![]() Cytat:
to mi by wypłaty na chorobowym by nie starczyło
|
||
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak malutki się urodzi to mam nadzieje, że będzie zdrowy jak ryba i trochę odetchniemy . Tylko pieluchy i szczepienia zostaną Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz chce w maju otworzyć firmę znowu, zapłacić jedną - dwie składki zusu i dostać chociaż ten najniższy macierzyński. Kombinować z dużym macierzyńskim nie będę. Bo to za duże ryzyko. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
smacznego
![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Sprawdzę Pampersy, dobrze że mi przypomniałaś! -Ale Wy tracicie kasy co miesiąc na leki i lekarzy szok! ![]() Ja na szczęście płacę tylko co miesiąc 50zł za Prenatal Duo, 20zł za globulki i raz na 3mce 60zł za usg w prywatnym gabinecie. A tak to chodzę na NFZ i wszystko za darmo ![]() -Mnie się umowa skończyła w styczniu, także chociaż tyle, że została mi przedłużona do dnia porodu. Ale po rocznym macierzyńskim znów przyjdzie mi szukać pracy. -Orientujecie się jak to jest w Komisach dziecięcych? ile oni mniej więcej dają za wózek? myślę czy nie popytać w Komisach niż cackać się z prywatną sprzedażą... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-03-21 o 10:15 |
|
|
|
|
#3046 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Pamiętam że było dużo więcej nagród i droższe (witaminy, mleka, kosmetyki, adaptery, poduszki,rożki, laktator, niania) ale i ludzi więcej. Możesz popytać w komisach ale wydaje mi się że od prywatnej osoby więcej weźmiesz |
|||||||
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Obiecane sprawozdanie z SR: Przygotowanie do porodu: napary, oleje, masaże krocza itp. Od 37 tygodnia ciąży pijemy 3 szklanki dziennie naparu z liści malin: 6 łyżek liści +1 l wody zagotować, potem 20 minut na małym ogniu. Siemię lniane: od 38 tyg 2 x dziennie po 1 łyżce stołowej z jogurtem lub popite duża ilością wody Olej z wiesiołka ( nie stosują kobiety z chorą tarczycą!!!) i tu w sumie po ustaleniu i zbadaniu przez położną. od 37 tyg... witamina C dopochwowa po uzyskaniu ujemnego wyniku GBS od 37 tyg co trzeci dzień 1 na noc głęboko, od 38 co drugi dzień Masaż krocza codziennie po 5 minut po prysznicu ( po konsultacji z lekarzem) Co do szpitala: u nas: klapki, przybory toaletowe, jednorazowe majtki siateczkowe wysokie, 2x ciemne ręczniki, woda mineralna ( mała butelka z dzióbkiem) landrynki, chusteczki nawilżone, krem i oliwka dla dziecka, 5 pampersów, 2 koszule do karmienia, rodzi się w szpitalnej, podkłady ginekologiczne. DOKUMENTY: dowód osobisty, karta ciąży, grupa krwi oryginał, karty pobytu w szpitalach, GBS, badania nie wpisane do karty ciąży. Do wywiadu przygotować: pierwsza miesiączka, długość i regularność cykli, choroby przewlekłe, przyjmowane leki, przebyte operacje, uczulenia na leki, przebyte ciąże, powikłania przy ciążach i porodach, zawód męża, numer telefonu męża, wywiad rodzinny (choroby typu nadciśnienie, problemy z krzepliwością) powiedzieć o krwawieniach z nosa i dziąseł wtedy zlecają badania w kierunku krzepliwości. Było też o komórkach macierzystych ale to w sumie pani z banku była i mówiła o kosztach itp. |
|
|
|
#3048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wczoraj byliśmy na zakupach. Kupiliśmy kilka rzeczy drobnych: - termometr bezdotykowy - wkładki laktacyjne - oliwkę - maść pośladkową Ziaja - mydełka - patyczki Wizytę u lekarza zaliczyliśmy we wtorek. Malutka waży już ok 1150g Wszystko w porządku, magnez narazie odstawiamy. Jutro TŻ odbiera ze sklepu zamówioną szafkę i zaczynam myśleć powoli o ciuszkach, bo już będzie gdzie układać więc moge prać stopniowo
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak czytam o Waszych wydatkach w ciąży to się przerażam, kurcze mi szkoda tej 100 co miesiąc na lekarza a na badania w sumie w całej ciąży wydałam też ze 100 no i witaminy 25 zł miesięcznie a już mi się wydawało dużo
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siemie lniane też od 34tc i ono polepsza śluz więc też ma wpłynąć na usprawnienie porodu, ale nie przyśpieszy Pradip to chyba warto iść na takie warsztaty ponownie choćby z ciekawości czy towarzysko niż liczyć na prezenty
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nazwałbym tego "traceniem kasy ". Coś za coś... Gdybym tyle kasy nie wydała, to może bym w ciąży już nie była... Jestem pod dobrą opieką, leki musze brać, badania robić by sprawdzać czy leki działają. Nie wierzę w to że lekarz na NFZ poprowadziłby dobrze moją ciążę ![]() Pradip moja koleżanka miała pakiet wykupiony i lekarz bardzo oszczędny był w częstości ustalania wizyt, w skierowania na badania itp... Ostatnia wizytę w 36 tygodniu miała i dr stwierdził że więcej nie musi przychodzić!!! A do maja chce czekać z otwarciem działalności, bo wystarczy miesiąc firmę prowadzić żeby zasiłek macierzyński dostać Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jaki kupiliście termometr?
|
|||
|
|
|
#3053 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ktg robi położna przyjmująca u niego w gabinecie ![]() Cytat:
Co do wagi, to nie pamiętam Siatkę centylową masz na pierwszej stronie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mojego gina wizyta kosztuje 80zł (w tym jest btadanie i usg), a ktg jego pacjentki mają bezpłatnie Dodatkowo płacę tylko za badania A propos, robiła któraś płatnie hbs i odczyn coombsa?? Bo mam zrobić na następną wizytę.. Wiem tylko, że morfologia i mocz u mnie to cena 13zł... i co to są wgl za badania, tzn. na co??? Dziewczyny, może się orientujecie, widziałam reklamę wczoraj, że mają być w promocji pampersy jumbo pack za 44,39zł i do tego paczka chusteczek pampersa zielonych za 1zł. Tylko nie wiem w jakim to sklepie i od kiedy.. Widziała któraś tą reklamę?? |
||||||
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45688112]
ale 100zł będziesz płacić za wizytę z ktg, czy bez?? U mojego gina wizyta kosztuje 80zł (w tym jest btadanie i usg), a ktg jego pacjentki mają bezpłatnie Dodatkowo płacę tylko za badania A propos, robiła któraś płatnie hbs i odczyn coombsa?? Bo mam zrobić na następną wizytę.. Wiem tylko, że morfologia i mocz u mnie to cena 13zł... i co to są wgl za badania, tzn. na co??? [/QUOTE] chodzi o gbs? jeszcze nie miała chyba żadna tutaj robione, ja będe miała dopiero po nast. wizycie, czyli jakoś na 36-38 tc aile to kosztuje, własnie sama jestem ciekawa, musze podejsć do swojego lab i się zorientować ![]() u mnie morfo 10zł, mocz 9zł ![]() 100zł kosztuje wizyta, a czy robi na niej ktg, czy do szpitala będe musiał podejśc nie mam zielonego pojęcia
|
|
|
|
#3055 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
toż to więcej niż moja wypłata...Cytat:
za wizytęjaki kupiliście termometr?? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- nie, chodzi o HBS, gbs to co innego... O gbs gin nawet nie wspomina póki co, jak się nie odezwie na nast wizycie, to sama zapytam... |
|||
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może się orientujecie, widziałam reklamę wczoraj, że mają być w promocji pampersy jumbo pack za 44,39zł i do tego paczka chusteczek pampersa zielonych za 1zł. Tylko nie wiem w jakim to sklepie i od kiedy.. Widziała któraś tą reklamę??[/QUOTE] http://www.rossnet.pl/pampers o tym piszesz to w rossmanie
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
za samo ktg 50zł? czy z wizytą?? U mojego gina wizyta kosztuje 80zł (w tym jest btadanie i usg), a ktg jego pacjentki mają bezpłatnie Dodatkowo płacę tylko za badania [/QUOTE] samo ktg 50zl, z wizytą 200zl. Cytat:
przy skracaniu szyjki się go robi. Oczywiście przed porodem będę miała drugi raz, coś około 30zl zapłaciłam. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-03-21 o 12:17 |
|
|
|
|
#3058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45688112]Dziewczyny, może się orientujecie, widziałam reklamę wczoraj, że mają być w promocji pampersy jumbo pack za 44,39zł i do tego paczka chusteczek pampersa zielonych za 1zł. Tylko nie wiem w jakim to sklepie i od kiedy.. Widziała któraś tą reklamę??[/QUOTE] W rossmannie |
||||
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
antygen HBS służy do rozpoznawania ostrego i chronicznego zapalenia wątroby typu B, stwierdzenie nosicielstwa u mnie koszt to 25 zł
GBS też 25 zł |
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla zdrowej kobiety z prawidłową ciążą to dość spory koszt ![]() Znalazłam coś dla Ciebie - blog mamuśki która recenzuje Nico+ ![]() http://davidkovamama.wordpress.com/2...tto-nico-plus/ Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45688112]Dziewczyny, może się orientujecie, widziałam reklamę wczoraj, że mają być w promocji pampersy jumbo pack za 44,39zł i do tego paczka chusteczek pampersa zielonych za 1zł. Tylko nie wiem w jakim to sklepie i od kiedy.. Widziała któraś tą reklamę??[/QUOTE] Rossmann i chyba od niedzieli albo poniedziałku
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

planuje upiec jakieś ciasto (jestem antytalentem do pieczenia) ale ciasto chciałabym trochę "zdrowsze" dietetyczne o ile takie wogóle są, znacie jakieś takie ciasto lub deser?

13.07.2013 

zakupy trzeba zrobić 

Mąż znowu pojechał mi się z czegoś szkolić, do wieczora sama zgnije tu z nudów
no ale chciałam zabrać męża na tą pielęgnację noworodka i udało się mu wywinąć, bo jedzie na 14 do pracy
no nic, od kąpieli dziecka i tak się nie wywinie, będe musiała za to pokazać mu wszystko osobiście
to mi by wypłaty na chorobowym by nie starczyło