Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 09:36   #4081
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Pokaże Wam jak mój Antonio się już nauczył i przyzwyczaił do inhalacji

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1395390953744.jpg (26,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1395390966085.jpg (55,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1395390981371.jpg (54,7 KB, 17 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:37   #4082
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Marsi zarzucisz fotą, jak już będzie złożony?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-03-21, 09:38   #4083
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam

Bardzo dziekuje za przemile slowa, kochane jestescie nastepne trzymanie kciukow oglaszam za pol roku!

FEWCIU, Blanka na pewno sobie poradzi, dzielna z niej dziewczynka!

Widze, ze piszecie o automatach.
Powiem Wam, ze ostatnio sie nad nim intensywnie zastanawiam.
Prawko mam od jakichs 3 lat, ale nie czuje sie pewnie za kierownica, malo jezdze. Wlasnie przez biegi.
Stresuja mnie strasznie. Zamiast myslec o drodze, swiatlach, znakach to ciagle skupiam sie na tym, zeby dobrze zmienic te paskudne biegi, zeby auto nie zgaslo, nie szarpalo. I nie jezdze, bo boje sie, ze stworze zagrozenie.
I pomyslalam wlasnie, ze czas przekonac sie do auta i automat mialby wlasnie mi w tym pomoc.
"starzy wyjadacze" z mojego otoczenia oczywiscie pomysl krytykuja. Bo auta drozsze, jak sie skrzynia popsuje to wiekszy wydatek, itp.
Ale tak sobie mysle, ze chyba moja pewnosc siebie i bezpieczenstwo na drodze jest wazniejsze nie?
Nie zalezy mi na wiekszej zrywnosci auta.
Przegladalam fora i opinie innych ludzi. I widze, ze automat ma sporo zwolennikow.
Pisali ludzie, ktorzy mieli okazje jezdzic i manualem, i automatem. I twierdza, ze jak juz raz to zrobili to nigdy wiecej manuala.

i tak sobie dumam...

a Wy co myslicie?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:40   #4084
mala_19kw
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jeny jak dziś ślicznie na dworze <3
Po drzemce małego coś zjemy i wybywamy Żal nie skorzystać.

Fewcia-nie martw się Blanuś to dzielna dziewczynka. Zaklimatyzuje się szybko.

Dziękuje Wam za wszystkie słowa wsparcia i zrozumienia
Jesteście kochane

Aaaa Pstryniu-całą noc śniły mi się kosmetyki L'b
Teraz to już w ogóle mam mętlik

Marsi-jak się czujesz?
Na co dziś maMY ochotę?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:42   #4085
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Debrah ja myślę że to chodzi o grupę. Tzn dzieci patrzą na to co robią inne dzieci i powielają te same zachowania. Tak myślę. Nikt nikogo nie trenuje,nie zmusza. Powiedziały mi panie żebym się nie martwiła-jak Blanka będzie śpiąca to położą Ją spać o innej porze.
Tż wspomina jak posłał Młoda do żłobka-pzedszkola, była jeszcze z pieluchą, dwa tygodnie i pieluch już nie potrzebowała, inne dzieci sikały na nocnik i ona nie chciała być "gorsza".
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane
samopoczucie super, z rana mam mega power, nawet sniadanie zjadłam bo o dziwo dziś nie mam mdłości
kurde zastanawaim kiedy sprawa się sypnie przed rodziną i znajomymi w zasadzie to już mnie kusi by powiedzieć ale czekam na wizytę u gina, jak zobaczę serduszko i że wszystko gra to wtedy powiem, planowana wizyta za ok 2 tygodnie

Leosio dostał katarku biedny przez to się budził trylion razy ale i tak szok bo spaliśmy do 7.05 co naprawdę jest cudem bo nawet TZ i S zaspał
chciałam się pochwalić,że wczoraj zaszalałam i kupiłam małemu w tesco domek ogrodowy, zjeżdzalnie i piaskownicę, właśnie teściu składa a mały przez okno looka i się awanturuje

Nafiqa- ja dopiero teraz doczytałam, gratuluję udanej wizyty u lekarza

dobra lecę nadrabiać i za robotę trzeba się brać
Zdróweczka dla Leosia. No to niezłe zakupy poczyniłaś Leoś pewnie wniebowzięty.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:45   #4086
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Marsi-jak się czujesz?
Na co dziś maMY ochotę?
na pieczarki marynowane z biedry
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:45   #4087
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
tez się nad tym zastanawiam. Hania nie była ze mną na sali, karmienie było co 3h. wiadomo chodziłam do Niej częściej, albo siedziałam z Nią do następnego karmienia. ale za każdym razem jak przychodziłyśmy z innymi Mamami to dzieci spały. i każde dziecko było karmione o tej samej porze. w nocy też.

termometr póki co wskazuje 13 stopni, na spacer to już chyba bez rajstop nie?
A ja myślę, że wtedyt to było proste..między karmieniami dopoić glukozą np ;/ lub coś takiego.. Dziecko jak najedzone i ma sucho to za noworodka praktycznie tylko śpi.
TERAZ to sztuka, dlatego mnie żłobek zaintrygował.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

wow, u nas nie ma szans póki co na taką współpracę
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 09:46   #4088
misiaeel
Wtajemniczenie

marsi też czekałam z nowiną, a jak powiedziałam to wszyscy gadali, że wiedzieli
pokażesz plac zabaw dla Leosia?

neti super, że Antoś to polubił

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:49   #4089
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Prawko mam od jakichs 3 lat, ale nie czuje sie pewnie za kierownica, malo jezdze. Wlasnie przez biegi.
Stresuja mnie strasznie. Zamiast myslec o drodze, swiatlach, znakach to ciagle skupiam sie na tym, zeby dobrze zmienic te paskudne biegi, zeby auto nie zgaslo, nie szarpalo. I nie jezdze, bo boje sie, ze stworze zagrozenie.
I pomyslalam wlasnie, ze czas przekonac sie do auta i automat mialby wlasnie mi w tym pomoc.
"starzy wyjadacze" z mojego otoczenia oczywiscie pomysl krytykuja. Bo auta drozsze, jak sie skrzynia popsuje to wiekszy wydatek, itp.
Ale tak sobie mysle, ze chyba moja pewnosc siebie i bezpieczenstwo na drodze jest wazniejsze nie?
Przegladalam fora i opinie innych ludzi. I widze, ze automat ma sporo zwolennikow.
Pisali ludzie, ktorzy mieli okazje jezdzic i manualem, i automatem. I twierdza, ze jak juz raz to zrobili to nigdy wiecej manuala.

i tak sobie dumam...

a Wy co myslicie?

wypisz wymaluj mój problem z jazdą- biegi. I właśnie TŻ mówi że możemy zamienić naszą vectrę na jakiś automat, bo dla niego nie ma różnicy, a ważne żebym jeździć zaczęła.
I nie prawda, że droższe, teraz automaty są w cenach jak manuale tylko fakt skrzynia droższa
Ja mam prawko dłużej niż TŻ (ale on samochodem jeżdzi od gimnazjum ) - mam od ponad 4 lat

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:54   #4090
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

Lenova

Marsi: jak złożycie plac zabaw to pokaż. My mamy taki oddzieloną część ogrodu i jest i piaskownica i zjeżdżalnia i domek drewnainy (mój dziadziu zrobił dla prawnusi). Karinka uwielbia się tam bawić. Maja ostatnio też chciała już się dostać (ale na razie zafoliowane jest).

Lady

Byłam dzis z dziewczynkami do kontroli. Wyzdrowiały K. jeszcze inghalacje przez 3 dni, Maja ostatni zastrzyk wieczorem Oby się nam nic nie przypałętało
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 09:54   #4091
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Witam

Bardzo dziekuje za przemile slowa, kochane jestescie nastepne trzymanie kciukow oglaszam za pol roku!

FEWCIU, Blanka na pewno sobie poradzi, dzielna z niej dziewczynka!

i tak sobie dumam...

a Wy co myslicie?

Nawijko powiem Ci że w kwestii biegow mialam tak samo jak Ty, a jak gorąco mi się robiło ja cza bylo ruszyć...oby mi tylko nie zgasl...

Owszem pod tym względem automat jest super, natomiast powiem Ci jedno, jak zaczelam sama jeździć..powoli ..a to tu a to tam i noga sie wyrabia, wyczuwasz,auto i zmiana biegow zaczyna Ci isc plynnie. Tu chodzi o praktyke.. Nie jeździsz..nie nauczysz sie.moja t. Jeździ od lat...ale tylko do pracy w sulejowku..po sulejowku i do domu rodzinnego drogą na Lublin...do Warszawy pojedzie tylko z pasażerem co by mógł podpowiedziec. A ja wczoraj rzucona na głęboka wodę bo sama i to z dzieckiem jechałam do Warszawy, co prawda nie do Centrum ale było to wyzwanie dla mnie...a dziś wiem ze nie takie straszne. Więc PRAKTYKA ..PRAKTYKA!
A automat super sprawa, ale ja czuje się pewniej gdy wiem ze dam sobie rade z manualem i automatem....bo jak przyzwyczaisz sie do automatu to zawsze będziesz bala się manuala...takie moje zdanie.

A co do skrzyni automatow, wujek mechanik powiedzial ze faktycznie automat w naprawie drozszy....ale 4 razy więcej jest napraw manualnej skrzyni w stosunku do automatu.a znajomi mają 3go automata w ciagu 12 lat...nigdy nie mieli awarii skrzyni.takze ten...nie utrafisz

Jeśli sie masz czuć lepiej i jeździć wogole...kup automat, ale ja najpierw bym sie zawziela na nauke zmiany biegów..pojedz sobis gdzieś sama...kilka razy-zobaczysz ze pomoże

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-03-21 o 09:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 09:56   #4092
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale zdolniacha
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-21, 09:57   #4093
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

jasne,że pokażę, marzył mi się drewniany ale kurde tyle kasy szokens
z drugij strony inwestycja na przyszłość- to wczoraj TZ powiedział
Stary 2014-03-21, 09:57   #4094
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
To Twój Tż by się z moim dogadał też maniak audi niestety teraz musiał ustąpić na większy rodzinny samochód
mojego można dopisać do klubu tylko audi
Cytat:
Witam!
Blanka dzisiaj "awansuje" do starszej grupy w żłobku. Pierwszy raz będzie z innymi paniami. Martwię się troszkę jak to będzie. Niby wszystkie Ciocie zna,bo dzieci się odwiedzają w ciągu dnia,ale tu miała tak kochane te panie. W nowej grupie sporo się zmieni-tu jest czas na naukę. Dzieci uczą się samodzielnie jeść,wszystkie jednocześnie są sadzane na nocnik,są zajęcia logopedyczne i ruchowe. Nawet wszystkie dzieci w jednym momencie idą spać-widziałam na własne oczy,a przy tym wiedzą że jest ustalony czas drzemki i póki Ciocie nie odsłonią rolet,to leżą wszystkie na swoich materacach i czekają,nie hałasują. Wczoraj aż mi się łezka w oku zakręciła jak Ciocie oddały mi wszystkie rzeczy Blanki i powiedziały żebym przejrzała co jest dobre a co za małe i przyniosła świeże do nowej grupy
Blaneczka na pewno sobie poradzi
Cytat:
Leosio dostał katarku biedny przez to się budził trylion razy ale i tak szok bo spaliśmy do 7.05 co naprawdę jest cudem bo nawet TZ i S zaspał
chciałam się pochwalić,że wczoraj zaszalałam i kupiłam małemu w tesco domek ogrodowy, zjeżdzalnie i piaskownicę, właśnie teściu składa a mały przez okno looka i się awanturuje
Biedny Leo, oby mu szybko przeszło
Cytat:
super!! też tak chcę!! moja Zośka nie cierpi inhalacji..
Cytat:

i tak sobie dumam...
Nawijko, ja tylko automatowy kierowca jestem w manualną siądę tylko jak nie ma już innego wyjścia i powiem Ci, że mam podobnie jak Ty, całe to zmienianie biegów mnie stresuje (być może dla tego, że od razy po zrobieniu prawka się w automat przesiadłam).
My kupe lat jeżdziliśmy Audi 100 C4 - z 1993 roku chyba w automacie i powiem Ci, że nigdy nie było problemów ze skrzynią a samochód wiekowy przecież i gdyby nam go tir nie skasował ze dwa lata temu to do tej pory byśmy im pewnie jeździli..
Stary 2014-03-21, 09:58   #4095
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Z tym polubil to hmmmmm...to trwa kilka minut....pierwsze dwie...trzy sa ok..potem już kombinujemy, alw nie ma już tych wrzasków

Stary 2014-03-21, 10:00   #4096
e_vel
Wtajemniczenie

a ja jeżdżę już 8 lat i chętnie sobie biegi zmieniam i w ogóle nie wyobrażam sobie życia bez kółka
Stary 2014-03-21, 10:01   #4097
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Byłam dzis z dziewczynkami do kontroli. Wyzdrowiały K. jeszcze inghalacje przez 3 dni, Maja ostatni zastrzyk wieczorem Oby się nam nic nie przypałętało

Cytat:
Nawijko powiem Ci że w kwestii biegow mialam tak samo jak Ty, a jak gorąco mi się robiło ja cza bylo ruszyć...oby mi tylko nie zgasl...

Owszem pod tym względem automat jest super, natomiast powiem Ci jedno, jak zaczelam sama jeździć..powoli ..a to tu a to tam i noga sie wyrabia, wyczuwasz,auto i zmiana biegow zaczyna Ci isc plynnie. Tu chodzi o praktyke.. Nie jeździsz..nie nauczysz sie.moja t. Jeździ od lat...ale tylko do pracy w sulejowku..po sulejowku i do domu rodzinnego drogą na Lublin...do Warszawy pojedzie tylko z pasażerem co by mógł podpowiedziec. A ja wczoraj rzucona na głęboka wodę bo sama i to z dzieckiem jechałam do Warszawy, co prawda nie do Centrum ale było to wyzwanie dla mnie...a dziś wiem ze nie takie straszne. Więc PRAKTYKA ..PRAKTYKA!
A automat super sprawa, ale ja czuje się pewniej gdy wiem ze dam sobie rade z manualem i automatem....bo jak przyzwyczaisz sie do automatu to zawsze będziesz bala się manuala...takie moje zdanie.

A co do skrzyni automatow, wujek mechanik powiedzial ze faktycznie automat w naprawie drozszy....ale 4 razy więcej jest napraw manualnej skrzyni w stosunku do automatu.a znajomi mają 3go automata w ciagu 12 lat...nigdy nie mieli awarii skrzyni.takze ten...nie utrafisz

Jeśli sie masz czuć lepiej i jeździć wogole...kup automat, ale ja najpierw bym sie zawziela na nauke zmiany biegów..pojedz sobis gdzieś sama...kilka razy-zobaczysz ze pomoże

Zgadzam się w 100%, ja tez panicznie bałam się biegów, a teraz to jeżdżę jak pirat
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-03-21, 10:02   #4098
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jeżdżę już 8 lat i chętnie sobie biegi zmieniam i w ogóle nie wyobrażam sobie życia bez kółka
ooo to tak jak ja, kocham jeździć, najchętniej sama kidy nie biorę za nikogo odpowiedzialności
jazda samochodem to dla mnie totalna wolnosc
Stary 2014-03-21, 10:02   #4099
e_vel
Wtajemniczenie

Fewciu, Blanka na pewno sobie poradzie w starszej grupie i zobaczysz jak fajnie się będzie rozwijała

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
ooo to tak jak ja, kocham jeździć, najchętniej sama kidy nie biorę za nikogo odpowiedzialności
dokładnie
Stary 2014-03-21, 10:26   #4100
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Blogerko, znam chłopca, który nawet na restrykcyjnej diecie ma szorstkie poliki a badania nic nie dają. AZS bez tła alergicznego/

A może woda?

Fewciu, kciuki za Blankę!

Deli bo cię nie mogę znaleźć, przydaly się linki?

Miod daję, nic się nie dzieje. A pomidory pyszniutkie polecam czekoladowe
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:27   #4101
szklanka19
Zadomowienie

Hello

Nawijko świetne nowiny!

Marsi ja też bym nie wytrzymała i powiedziała Mamie Jejku, to na Boże Narodzenie w tym roku będziesz miała w domu takie dwa małe krasnalki

Fewciu powodzenia dla Blanki!

Evel dobrze, że już ze zdrówkiem dziewczynek lepiej

Byłyśmy wczoraj z Ewą na rehabilitacji i u logopedy. Siedziałyśmy na materacu w otoczeniu stada zabawek i mojej Maliźnie strasznie przypadła do gustu słuchawka telefoniczna i takie fajne dzwoneczki. No i spakowała sobie to do torby ja jej mówię, że nie wolno, odkładam na miejsce, dalej rozmawiam z panią i za chwilę patrzę, a Ewa ubiera buciki i chce wychodzić, oczywiście zaś schowała dzwoneczki do torby. To ja znowu odkładam i zajmuję Ewę inną zabawką. No i moje dziecko dało spokój. Wracamy do domu, chcę wypakować torbę, patrzę...a tam dzwoneczki ja serio nie wiem kiedy ona je zakosiła Zadzwoniłam do naszej pani logopedy od razu, bo mi się głupio zrobiło, ale się tylko śmiała z tego. No to takiego mam ananasa w domu
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:32   #4102
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hello

Nawijko świetne nowiny!

Marsi ja też bym nie wytrzymała i powiedziała Mamie Jejku, to na Boże Narodzenie w tym roku będziesz miała w domu takie dwa małe krasnalki

Byłyśmy wczoraj z Ewą na rehabilitacji i u logopedy. Siedziałyśmy na materacu w otoczeniu stada zabawek i mojej Maliźnie strasznie przypadła do gustu słuchawka telefoniczna i takie fajne dzwoneczki. No i spakowała sobie to do torby ja jej mówię, że nie wolno, odkładam na miejsce, dalej rozmawiam z panią i za chwilę patrzę, a Ewa ubiera buciki i chce wychodzić, oczywiście zaś schowała dzwoneczki do torby. To ja znowu odkładam i zajmuję Ewę inną zabawką. No i moje dziecko dało spokój. Wracamy do domu, chcę wypakować torbę, patrzę...a tam dzwoneczki ja serio nie wiem kiedy ona je zakosiła Zadzwoniłam do naszej pani logopedy od razu, bo mi się głupio zrobiło, ale się tylko śmiała z tego. No to takiego mam ananasa w domu
: hahaha: cudowna!
Stary 2014-03-21, 10:36   #4103
jakajakaja5
Raczkowanie

Witajcie!!!
Nie mam nic na swoją obronę no ale cóż czytałam prawie wszystko.

Marsi serdeczne gratulacje!!!!! Jak ja Ciebie rozumiem pod dosłownie każdym względem. Sądzę że mamy dużo wspólnego. Swoją drogą ciekawa jestem czy już przypadkiem gdzieś się nie spotkałyśmy. Wyślij mi troszkę pozytywnych fluidków bo wczoraj miałam owulkę potwierdzoną testami i coś działaliśmy co prawda przerywanie ale licze że tz się nie udało bo to pierwszy raz od bardzo dawna kiedy tak działaliśmy :p. Ja bym już chciała ale mocno ograniczają mnie terminy i najlepiej to jakbym zaszła przy następnej owulacji albo tej majowej. Jakie to wszystko skomplikowane.
Cieszę się Twoim szczęściem i czekam na każdy post od Ciebie !!!!!!
Black gratulacje dla tz!!!! A z tym zwierzątkiem to smiesznie hehehe
Fefciu nie bojaj z tym automatem. My z tz też mocno zakręceni motoryzacyjnie. Mamy pod tym względem ogromnego fioła. Auta raczej ze średnio wyższej półki ale jak sie uda to teraz kupimy od kumpla Audi A6 3 albo 4 letnią już z łopatkami zmiany biegów sasasa . Im więcej koni tym lepiej :p Mój tz uwielbia prędkość ale i jeździ przy tym bardzo logicznie. No ma dryg. Malo znam ludzi o takich umiejętnościach jak on. Ale żeby jeździł jeszcze lepiej bo wiadomo licho nie śpi zaprezentowałam mu kilka kursów z doszkalania jazdy. Super sprawa. Sam przyznał że kiedyś prawie panikował jak wpadal w poślizg a teraz z zimną krwią potrafi wyjść z każdej opresji. polecam nawet jako prezent !!!!

Urodzinki udane. Krzyś dostał mnóstwo zabawek , kosmetyków i huśtawkę
Zdjęć nie będzie bo zapomnieliśmy aparatu i są u kuzyna na aparacie
Dla nie fejsbukowiczek wstawiam zdjęcie tortu. Sama wykonałam. robiłam go 3 dni ale opłacało się jak szlag!!!!! cały poszedł a nas było tylko 17 osób. Dajecie wiare po 3 dokładki goście chcieli. Smakował wyśmienicie. Masy smietanowe i łamane czekoladą bialą, czarną, malinami i powidlami sliwkowymi momomomomom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10003432_743464639019361_787127206_n.jpg (34,4 KB, 16 załadowań)
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 10:38   #4104
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kciuki są! Rozwiniesz ocb?
Hmmm... byłoby to prowadzenie warsztatów dla rodzin zastępczych i zajęć z socjoterapii dla dzieciaków ze świetlicy środowiskowej.
Ogólnie to jest tam potrzebny psycholog, ale że w moim mieście mało takich którzy mają czas na to więc byc może nawet i studentką nie pogardzą...I tu właśnie potrzebne mi kciuki by się żaden psycholog nie pojawił i oby zechcieli mnie wziąć do tego
Ale jak się nie uda to tak czy siak pójde tam na wolontariat.

Cytat:
Witam!

Przeczytałam wszystko-cierpię ostatnio na bezsenność.

Blanka dzisiaj "awansuje" do starszej grupy w żłobku. Pierwszy raz będzie z innymi paniami. Martwię się troszkę jak to będzie. Niby wszystkie Ciocie zna,bo dzieci się odwiedzają w ciągu dnia,ale tu miała tak kochane te panie. W nowej grupie sporo się zmieni-tu jest czas na naukę. Dzieci uczą się samodzielnie jeść,wszystkie jednocześnie są sadzane na nocnik,są zajęcia logopedyczne i ruchowe. Nawet wszystkie dzieci w jednym momencie idą spać-widziałam na własne oczy,a przy tym wiedzą że jest ustalony czas drzemki i póki Ciocie nie odsłonią rolet,to leżą wszystkie na swoich materacach i czekają,nie hałasują. Wczoraj aż mi się łezka w oku zakręciła jak Ciocie oddały mi wszystkie rzeczy Blanki i powiedziały żebym przejrzała co jest dobre a co za małe i przyniosła świeże do nowej grupy

Poza tym Blanka ma ostatnio dni świra. Normalnie non stóp się śmieje,wszystko jest śmieszne A już jak się położę na podłodze,to takie zabawne jest kotłowanie się po mamie Wrzuciłam Jej do wanny dwie piłki takie jak do suchego basenu,to rzuca się na nie jak szczerbaty na chleb. No istne szaleństwo.
Trzymam kciuki by Blance było dobrze w nowej grupie !
A jak się Blanuś czuje?

Cytat:

Wooow pięknie !

U nas nocna tugeza, płacz przez godzine nie umiałam jej w żaden sposób uspokoić, ogólnie teraz jest taka nerwowa ciągle , jak coś jej nie wyjdzie albo czegoś nie dostanie to rzuca się na podłoge z płaczem, już nie wiem o co chodzi czy to zęby czy może taki etap.... no ale męczące to już ciut ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 10:45   #4105
badziabadzia
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45686828]
Miod daję, nic się nie dzieje. A pomidory pyszniutkie polecam czekoladowe [/QUOTE]
takich jeszcze nie jadłam
Cytat:
hahah! Jaki mały cwaniaczek
Stary 2014-03-21, 10:47   #4106
marsi11
Zakorzenienie

jakajakaja kochana poza pozytywnymi fluidkami wysyłam Ci złotą radą działaj jeszcze dziś i jutro i nie przerywany myśmy też 3 dni pod rząd ale owulkę potwierdziłam u gina i na podstawie obserwacji śluzu
mocno trzymam kciuki żeby si,ę udało

a cała reszta jakoś będzie, nie spinam już dupy, nie martwię się na zapas, Boże jakbym miała brać pod uwagę zdanie mojego szefa, teściowej, znajomych to pewnie wogóle bym dzieci nie miała
niech się dzieje co chce, przy TZ czuje się bezpiecznie
Stary 2014-03-21, 10:53   #4107
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
jakajakaja kochana poza pozytywnymi fluidkami wysyłam Ci złotą radą działaj jeszcze dziś i jutro i nie przerywany myśmy też 3 dni pod rząd ale owulkę potwierdziłam u gina i na podstawie obserwacji śluzu
mocno trzymam kciuki żeby si,ę udało

a cała reszta jakoś będzie, nie spinam już dupy, nie martwię się na zapas, Boże jakbym miała brać pod uwagę zdanie mojego szefa, teściowej, znajomych to pewnie wogóle bym dzieci nie miała
niech się dzieje co chce, przy TZ czuje się bezpiecznie
Bardzo dobre podejście.

-------
Kurdę, znowu coś nie tak u tżta w pracy, znowu jakbyśmy tracili grunt pod nogami;/ Cholera, no - i ciągle ta myśl, że nie mamy i długo nie będziemy pewnie mieć własnego m... jak cię całkiem z pracą schrzani to nie wiem co będzie...
A tam taka sinusoida ciągle, że..;/
Stary 2014-03-21, 10:57   #4108
hje
Zakorzenienie

Cytat:
termometr póki co wskazuje 13 stopni, na spacer to już chyba bez rajstop nie?
Pola od jakiegoś miesiąca smiga bez rajtek pod spodniami

Cytat:
Witam
Otóż to! W nosie ich miej, TY masz się dobrze czuć za kierownica, bo Ty prowadzisz

Cytat:
Cytat:
Taaaa.... To Wy jak mój tż. A jeszcze, że autko sportowe mamy, to oczywiście testowanie prędkości na każdej możliwej trasie Zawsze mi powtarza, że on uwielbia jeździć, bo to mu daje frajdę, adrenalinę itp., ale przez to jego szybkie jeżdżenie właśnie mi się to nie podoba
Cytat:
Ja pierdziu

Fewciu, Blana już duża dziewczynka - na pewno szybko się przyzwyczai

-------------------

Gwiazda zarządziła pobudkę o 5.20, ale już o 10.40 padła na drzemkę. Od 9 byłyśmy na polku, dobre 30 minut tylko się huśtała A potem bawiłyśmy się kamykami na drodze
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:00   #4109
jakajakaja5
Raczkowanie

hehehehe Ja wiem o tym Marsi ale właśnie dlatego tak zrobiliśmy żeby a nuż widelec może wpadka byla bo i cuda przy przerywanym się dzieją. Zupełnie mi tp na grudzień nie pasuje ale pragnienie wielkie więc tonący brzytwy się chwyta. Jakoś tak ani ja ani mój tz nie umiemy sobie wyobrazić mnie latającą po osobowicach z brzuchem wielkości pilki do koszykowki i koordynującą całe te przedsięwzięcie z 1 listopada. Ostatnim razem byłam już ciekawostką i uszczelili mnie w gazecie "jak to ciężarna pani bizneswoomen lata z wózkami duńskimi i kupuje z parkingu doniczkę a na głwnej bramie goni po dwa razy tyle " Śmiechu bylo co nie miara bo ja w 5 miesiącu a do pomocy bylo 3 pracowników ale ich na zdjeciu nie było :p No także ten 8 miesiąc to lekka przesada hehehehe
Od kolejnego cyklu to już jak Pan Bóg przykazał czyli monitoring itp. No ja mam PCO i sama się dziwię że miesiąc po odstawieniu coś się ruszyło samo.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:06   #4110
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
jasne,że pokażę, marzył mi się drewniany ale kurde tyle kasy szokens
z drugij strony inwestycja na przyszłość- to wczoraj TZ powiedział
no ma rację
Cytat:
Hello

Nawijko świetne nowiny!

ale agentka
Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!
Nie mam nic na swoją obronę no ale cóż czytałam prawie wszystko.

Marsi serdeczne gratulacje!!!!! Jak ja Ciebie rozumiem pod dosłownie każdym względem. Sądzę że mamy dużo wspólnego. Swoją drogą ciekawa jestem czy już przypadkiem gdzieś się nie spotkałyśmy. Wyślij mi troszkę pozytywnych fluidków bo wczoraj miałam owulkę potwierdzoną testami i coś działaliśmy co prawda przerywanie ale licze że tz się nie udało bo to pierwszy raz od bardzo dawna kiedy tak działaliśmy :p. Ja bym już chciała ale mocno ograniczają mnie terminy i najlepiej to jakbym zaszła przy następnej owulacji albo tej majowej. Jakie to wszystko skomplikowane.
Cieszę się Twoim szczęściem i czekam na każdy post od Ciebie !!!!!!
Black gratulacje dla tz!!!! A z tym zwierzątkiem to smiesznie hehehe
Fefciu nie bojaj z tym automatem. My z tz też mocno zakręceni motoryzacyjnie. Mamy pod tym względem ogromnego fioła. Auta raczej ze średnio wyższej półki ale jak sie uda to teraz kupimy od kumpla Audi A6 3 albo 4 letnią już z łopatkami zmiany biegów sasasa . Im więcej koni tym lepiej :p Mój tz uwielbia prędkość ale i jeździ przy tym bardzo logicznie. No ma dryg. Malo znam ludzi o takich umiejętnościach jak on. Ale żeby jeździł jeszcze lepiej bo wiadomo licho nie śpi zaprezentowałam mu kilka kursów z doszkalania jazdy. Super sprawa. Sam przyznał że kiedyś prawie panikował jak wpadal w poślizg a teraz z zimną krwią potrafi wyjść z każdej opresji. polecam nawet jako prezent !!!!

Urodzinki udane. Krzyś dostał mnóstwo zabawek , kosmetyków i huśtawkę
Zdjęć nie będzie bo zapomnieliśmy aparatu i są u kuzyna na aparacie
Dla nie fejsbukowiczek wstawiam zdjęcie tortu. Sama wykonałam. robiłam go 3 dni ale opłacało się jak szlag!!!!! cały poszedł a nas było tylko 17 osób. Dajecie wiare po 3 dokładki goście chcieli. Smakował wyśmienicie. Masy smietanowe i łamane czekoladą bialą, czarną, malinami i powidlami sliwkowymi momomomomom
Kochana trzymam kciuki oby się udało!
a tort
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola od jakiegoś miesiąca smiga bez rajtek pod spodniami

Gwiazda zarządziła pobudkę o 5.20, ale już o 10.40 padła na drzemkę. Od 9 byłyśmy na polku, dobre 30 minut tylko się huśtała A potem bawiłyśmy się kamykami na drodze
dziękuję
widzę kamyki robią furorę, u nas też

czy jako jedyne tu nie mam prawa jazdy?
4 razy zdawałam, i za ostatnim trzasnęłam drzwiami i powiedziałam, nigdy więcej. na głupotach oblewałam. i taki mnie stres brał, że całe nogi mi się trzęsły i sprzęgła utrzymać nie mogłam nie do opanowania:/
ale kurde jednak przydałoby się mieć, chyba pomyślę nad jakimś nowym kursem. ale przeraża mnie to, że tu w Łodzi bym musiała robić. a wcześniej zdawałam we W. a to znacznie mniejsze miasto, bez tramwajów i takich tam

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości