Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 11:12   #4951
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Filipku, samych słonecznych dni Kochany Roczniaku

Aniczko, bardzo współczuję oby to dziadowstwo już się od O. odczepiło

Kwiatuszku, od Karolka też

Moderna, ja to co opisujesz miałam przy źle wyczyszczonej dziurce:/
Na obiad proponuję naleśniki
No i masz racjęnie ma to jak Mały Pomocnik, albo Pomocnica fakt, że łużej schodzi ale frajda niesamowita

Cathlyn, no tak ale takie ruszającego się nie da:/

Dragusiu
Tak, będę szczepić Zosieńkę przeciwko ospie

Scarlett, zazdroszczę morza

Pani, poproszę przepisy na specjały

Minimum na dziś zrobione, łącznie z przygotowaniem wszystkiego do bogracza zaraz ruszamy na spacejros-kierunek plac zabawpotem obiad, jedzemy na zakupy i odbieram Męża

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Villqa może maść clotrimaloz pomoże?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:26   #4952
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

po godzinie byłabym głodna
y
Yyyy... No jak zjesz dwa talerze, to starczy na dwie godziny :P
Ale ja jestem głodna non stop, teraz zjadłam michę owsianki z brzoskwiniami i jogurtem i już jestem głodna. Mam żołądek bez dna...
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dragusia ja jeszcze nie wiem, czy bede szczepic na ospe - jeszcze nie podjelam decyzji o pierwszych szczepieniach, a to tuz tuz - ale chyba na poczatek polece 5w1 (bez WZW B).
A czemu nie WZW B? to 5w1 to które są?
Cytat:

3 tygodnie temu bylam u dentysty, mialam plamke na zebie, zrobil zaplombowal - zab mnie przed obrobka nie bolal, oprocz tej prochnicowej plamki - tak teraz mnie zab boli przy jedzeniu, przy dotyku to normalne?
Możliwe, że źle wyczyszczone. Raz tak miałam i okazało się, że na wierzchu wszystko ok było, ale w środku źle i kanałowe musiałam mieć. Koniecznie do dentysty niech sprawdzi.
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Dziewczyny, Kini zrobiły sie straszne odparzenia na pupie... :-( dostala od cioci nowe pieluszki z rossmana ultra cienkie i podejrzewam że to po nich bo nigdy czegos takiego nie miala. Co polecacie? Na razie smaruje bepanthenem a co jeszcze można zrobić?
Spróbuj tak jak Demeter pisała mąkę ziemniaczaną - używasz jak talku, na osuszoną pupkę.
I wyrzuć pieluszki...
Stary 2014-03-21, 11:43   #4953
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
i Z śpi w objęciach pluszowego kochanka. Zostało wybaczone.

Cytat:
oby sie polepszylo z rekami - to pamietaj jeszcze o ograniczeniu kontaktu ze srodkami myjacymi -rekawiczki
heh. ja nie mam czuja w rękawiczkach... po tych kilku dni w duchu scarlecienia - i znów zaleczone łapy są masakrejros jutro idę do kosmetyczki, ale mam krótką wizytkę i nie wiem czy mi coś położy na łapy

Cytat:
zimą jeszcze fajniej, bo bywa, że nie ma niemal nikogo.
kocham. zwłaszcza spacery ze Skwerku na Molo (w jednym miejscu czasem musiałam zdjąć buty )

W ogóle, jak kiedyś zabiorą T. do prababci, to musimy się jakoś styknąć

Cytat:
ale takie porzadki w szafach to mozna z dzeickiem - dzieci wszak lubia pomagac
heh. pomagał co sił
ale były też momenty, że siedział jak piesek preriowy i walił łapką w Czereśniową ... a ja z taboretu: "tak, tak synku, zaraz pobudujemy z klocków". przed chwilą patrzę a w kącie pokoju kupka klocków (zniesiona z "salonu")... aż mi się smutno zrobiło...

Cytat:
a to kanalowe to to bardzo bolace? (nigdy nie mialam )
jak dla mnie gorsze niż poród :brzyda l:
(jak ja nienawidzę swojego kanałowego zęba, wciąż mam z tym jednym draniem problemy)

Cytat:
Co polecacie? Na razie smaruje bepanthenem a co jeszcze można zrobić?
wietrzonko

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:58   #4954
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Moderna, ja to co opisujesz miałam przy źle wyczyszczonej dziurce:/
Na obiad proponuję naleśniki
No i masz racjęnie ma to jak Mały Pomocnik, albo Pomocnica fakt, że łużej schodzi ale frajda niesamowita

Minimum na dziś zrobione, łącznie z przygotowaniem wszystkiego do bogracza zaraz ruszamy na spacejros-kierunek plac zabawpotem obiad, jedzemy na zakupy i odbieram Męża
milego spaceru i powrotu meza

straszycie z tymi zebami
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A czemu nie WZW B? to 5w1 to które są?

Możliwe, że źle wyczyszczone. Raz tak miałam i okazało się, że na wierzchu wszystko ok było, ale w środku źle i kanałowe musiałam mieć. Koniecznie do dentysty niech sprawdzi.
a nie pamietam dlaczego, cos tam bylo - zakodowalam i zapisalam sobie w notatniku, ze WZW pozniej - czyli dopiero gdzie w wieku nastoletnim.

a 5 w 1 - to reszta czyli tezec, polio, blonica, krztusiec, HiB (choc ten dla mnie tez kontrowersyjny, ale zaszczepie).
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
heh. ja nie mam czuja w rękawiczkach... po tych kilku dni w duchu scarlecienia - i znów zaleczone łapy są masakrejros jutro idę do kosmetyczki, ale mam krótką wizytkę i nie wiem czy mi coś położy na łapy

heh. pomagał co sił
ale były też momenty, że siedział jak piesek preriowy i walił łapką w Czereśniową ... a ja z taboretu: "tak, tak synku, zaraz pobudujemy z klocków". przed chwilą patrzę a w kącie pokoju kupka klocków (zniesiona z "salonu")... aż mi się smutno zrobiło...
ojejj obwoiazkowo rekawiczki! sa takie w rossmanie cieniutkie przeciez

ohhh biedny T. - juz zobaczylam te oczy kota ze shreka
Stary 2014-03-21, 12:06   #4955
monicca1989
Zakorzenienie

Dziękujemy wszystkim za piękne życzenia

Od rana sprzątam, więc tylko Was na szybko przeleciałam bez cytowania. Jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia a tu już południe.
Do tego doszły inne spawy do załatwienia do jutra, także masakra, mam nadzieję, że damy radę ze wszystkim zdążyć.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:09   #4956
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziękujemy wszystkim za piękne życzenia

Od rana sprzątam, więc tylko Was na szybko przeleciałam bez cytowania. Jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia a tu już południe.
Do tego doszły inne spawy do załatwienia do jutra, także masakra, mam nadzieję, że damy radę ze wszystkim zdążyć.
sesesesese, nie ma jak choroby zakaźne, ja czekam aż Z przyśnie i idę wywalać trupy roślin z balkonu, wróci TŻ jadę do ogrodnictwa po bratki

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:14   #4957
pani22ka
Zakorzenienie

Filipku kochany,
sto lat! zdrówka i radości

Cytat:
straszycie z tymi zebami
może to faktycznie, takie "ruszenie zęba". i lada moment przejdzie

Cytat:
ojejj obwoiazkowo rekawiczki! sa takie w rossmanie cieniutkie przeciez
przeróżne mam. nie umiem i już

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:15   #4958
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
dobrze, ze wytarlas - a najlepsza metoda na zmycie masci ze skory jest olej, namocz wacik, odrobina olejku jakiegos i przetrzyj skore

oby sie polepszylo z rekami - to pamietaj jeszcze o ograniczeniu kontaktu ze srodkami myjacymi -rekawiczki

a ty sama lecisz do PL? (nie wiem, czemu mialam zakodowane ze z mezem )
ja rękawiczki używam tylko w WC.. ale chyba zacznę bo co chwila ręce w wodzie i środkach..
sama lecę nie wiem czemu ale się boje.. z drugiej strony to tylko jakieś 2/3h.. boję się tego stania przy odprawie to zawsze się tak dłuży.. niby pierszeństwo na pokładzie ale i tak bojam oraganizacyjnie później jak wyląduje? zabrać Ewę, walizkę, fotelik.. będę musiała zapakowac to wszystko na wózek (o ile będzie- Kasia? )
muszę wziąć mleko choć będę starała się nakarmić ją przed lotem, ewentualnie później jakieś ciasteczko, paluszki..
no nic jakoś to będzie.. jak się będzie darła cały lot to ja to wytrzymam ale pasażerowie sama nie lubie jak sie drą dzieci i tez nei chcialabym zeby moja komus przeszkadzala.. nie wszyscy wyrozumiali..

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
taka podróz to tez od dziecka zalezy, my z mlodą mielismy ciezkie zycie po 50 minutach jazdy autem, przerabialismy jazdy nocne, dzienne, jazdy na zmeczone dziecko, na wyspane i wypoczete.... zrobiło się spoko po 2urodzinach dopiero. a znajomi jezdzili z rocznymi maluchami nad morze po 10-12h i było spoko.my moglismy pomarzyc o spokojnej jezdize z Kraka do Tarnowa za to mały cud miód i orzeszki, albo spi albo sie bawi, nie ma problemu z nim najmniejszego. zastanwiamy sie włąsnie nad morzem polskim w tym roku
w aucie Ewa lubi jeździć.. do Polski większość drogi spała.. w samolocie tez dosc grzeczna ale lecielismy we trojke i tez inaczej.. jak zaczynala marudzic czy byc glodna to maż pomagal- zagadywal/zabawial/tu podal tam podniosl a teraz sama lece..
no nic.. zobaczymy jak to bedzie

Cytat:
nie strasz mnie

musze czekac na termin, bo sama z dzieckiem nie dam rady isc do dentysty (ja tu nie mam nikogo, oprocz meza - musze czekac na jego urlop).
ałaa ;/
ja tez zalezna od meza ale teraz jest ze mna w domu to zalatwiamy;
zapisal mnie nawet do dentysty- przekochany!!!!

Cytat:
Moderna, mam nadzieje, ze z tym zebem jakoś samo minie.

Dziewczyny, Kini zrobiły sie straszne odparzenia na pupie... :-( dostala od cioci nowe pieluszki z rossmana ultra cienkie i podejrzewam że to po nich bo nigdy czegos takiego nie miala. Co polecacie? Na razie smaruje bepanthenem a co jeszcze można zrobić?

Scarlet, to mrozenie to dobry pomysł, jak mi sie zwolni miejsce w zamrazarce to tak zrobie właśnie.
ja mam Mirfulan- w Pl chyba tez dostepny
u nas zawsze pomaga
no i tak jak dziewczyny pisza wietrzyc pupke, pampka nie zapinac mocno
z maczka nigdy nie probowalam

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ło matko ale Wy trzaskacie tych postów

Wszystkiego najlepszego dla Filipa - niech rośnie zdrowo i radośnie
dołączam się do życzeń
100 lat 100lat Filipku!

u nas się pogoda zepsuła od rana leje, spać się chce

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:19   #4959
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

kocham. zwłaszcza spacery ze Skwerku na Molo (w jednym miejscu czasem musiałam zdjąć buty )

W ogóle, jak kiedyś zabiorą T. do prababci, to musimy się jakoś styknąć

heh. pomagał co sił

jak dla mnie gorsze niż poród :brzyda l:
(jak ja nienawidzę swojego kanałowego zęba, wciąż mam z tym jednym draniem problemy)

wietrzonko
będziesz w okolicy możemy coś kombinować

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

ja też się w rękawiczki nie chrzanię, dla mnie musi to mieć chirurg itp, a reszta, phi.... no ale to ja...

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 12:28   #4960
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja też się w rękawiczki nie chrzanię, dla mnie musi to mieć chirurg itp, a reszta, phi.... no ale to ja...
ja tez dawniej nie nosilam rekawiczek, dopiero od jakiegos czasu - i tez nie lubie - ale to JEDYNY sposob by doprowadzic rece do stanu jakotakiego - nikt mi nie wmowi, ze srodki myjace skory nie draznia - draznia, wysuszaja - a suche rece jeszcze bardziej, bo maja naruszone warstwe lipidowa

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ja rękawiczki używam tylko w WC.. ale chyba zacznę bo co chwila ręce w wodzie i środkach..
sama lecę nie wiem czemu ale się boje.. z drugiej strony to tylko jakieś 2/3h.. boję się tego stania przy odprawie to zawsze się tak dłuży.. niby pierszeństwo na pokładzie ale i tak bojam oraganizacyjnie później jak wyląduje? zabrać Ewę, walizkę, fotelik.. będę musiała zapakowac to wszystko na wózek (o ile będzie- Kasia? )
muszę wziąć mleko choć będę starała się nakarmić ją przed lotem, ewentualnie później jakieś ciasteczko, paluszki..
no nic jakoś to będzie.. jak się będzie darła cały lot to ja to wytrzymam ale pasażerowie sama nie lubie jak sie drą dzieci i tez nei chcialabym zeby moja komus przeszkadzala.. nie wszyscy wyrozumiali..
bardzo rozumiem Twoje obawy - ja bym chyba sama sie bala, bo i dziecko, fotelik, bagaz - niech jeszzce zacznie plakac...
a co z wozkiem, masz w PL jakis do pozyczenia?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:

może to faktycznie, takie "ruszenie zęba". i lada moment przejdzie

tez tak zawsze mowilam, az mnie systuacja przymusila - i dopiero teraz rece dochodza do dobrego stanu, choc idealnie nie jest, to nie ma juz tragedii

mam nadzieje, ze to tylko nerw - zobaczymy co powie lekarz, bo i tam musze zrobic RTG.. moze cos wyjdzie
Stary 2014-03-21, 12:35   #4961
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez dawniej nie nosilam rekawiczek, dopiero od jakiegos czasu - i tez nie lubie - ale to JEDYNY sposob by doprowadzic rece do stanu jakotakiego - nikt mi nie wmowi, ze srodki myjace skory nie draznia - draznia, wysuszaja - a suche rece jeszcze bardziej, bo maja naruszone warstwe lipidowa
Moderna, też mam AZS, niewielki, ale mam, ale przestałam się nim przejmować. Pewnie, że drażnią, ręce od urodzenia Z mam w stanie opłakanym, robię coś z tym jak mnie skóra boli dość mocno, gdy pęka na kostkach. Wolę przesuszenie niż ciągłe smarowanko, idzie się przyzwyczaić, pora niestety trochę je ogarnąć zanim do pracy wrócę. Na szczęście u mnie na dłoniach dość szybko to idzie, mam wypróbowane specyfiki, dają radę. Kremy, maści, bleeeeee........

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
mam nadzieje, ze to tylko nerw - zobaczymy co powie lekarz, bo i tam musze zrobic RTG.. moze cos wyjdzie
mało prawdopodobne, że nerw po tak długim czasie. zapalenie miazgi w rtg nie wychodzi, chyba, że tak zabaganione, że jest już ropień wokół wierzchołka korzenia zęba.

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 13:04   #4962
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mało prawdopodobne, że nerw po tak długim czasie. zapalenie miazgi w rtg nie wychodzi, chyba, że tak zabaganione, że jest już ropień wokół wierzchołka korzenia zęba.
nawet mnie juz nie wkurzaj

bzinka bo jezszce sobie przypomnialam o tej kurce, co sie Hania rozplakala.

U nas po drodze, jak idziemy na dzialke sa owce za plotem - i tak raz idziemy i pokazuje M. owieczki, stanelismy zaraz pod plotem, owce podeszly blisko i tak glosno zaczely beczec beee beee beee - twarza w twarz z M. - kolejne pol drogi musialam malego niesc na rekach i tulic, bo tak sie rozplakal
Stary 2014-03-21, 13:08   #4963
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
nawet mnie juz nie wkurzaj

bzinka bo jezszce sobie przypomnialam o tej kurce, co sie Hania rozplakala.

U nas po drodze, jak idziemy na dzialke sa owce za plotem - i tak raz idziemy i pokazuje M. owieczki, stanelismy zaraz pod plotem, owce podeszly blisko i tak glosno zaczely beczec beee beee beee - twarza w twarz z M. - kolejne pol drogi musialam malego niesc na rekach i tulic, bo tak sie rozplakal
wiem jak to w praniu wychodzi, jeśli by zaczęło Cię boleć bardziej na leżąco to zorganizuj coś i gnaj do dentysty

empatycznego masz stwora, widać myślał, że płaczą

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 13:23   #4964
alliw
Zadomowienie

Pozdrawiam z ławeczki ale gorąc, tylko wieje wciąż

Dziewczyny, z tą butelką to pomysł Despy. Jankowi się spodobało, ale on wodę pije chętnie, nawet z dużej 1,5l butli się napije

Scarlett, leje z tego co napisałaś o Nestelle że trzaska posty na nowy wątek Morza zazdroszcze okrutnie, w ogóle kocham 3Miasto. Musze w końcu przyjaciółke odwiedzić zanim się wyprowadzi. Teraz autostradą do Gda mam tylko 2h.

Moderna, moja dentystka gdy robiła mi wypełnienie mówiła że przez jakiś czas ząb może być bardziej wrażliwy przy jedzeniu np. Ale ja to miałam wielkie dziury w szóstkach.

Villga, z tego co piszesz to chyba coś więcej niż zwykłe odparzenie, może lepiej do lekarza podejdź.

Dragusia, z tym żartem na prima aprilis mi się przypomniało, odważna jestes. Ja chyba bym się bała że tż mogłoby być potem przykro

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Szczerze mówiąc myslałam że już wykończycie ten wątek a tu jeszcze ponad 30 postów
Stary 2014-03-21, 13:32   #4965
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc myslałam że już wykończycie ten wątek a tu jeszcze ponad 30 postów
pozdrawiamy

no nie jest latwo, jak tu tylko ja ze Scarlett produkujemy posty
a nestelle jak nie ma tak nie ma - ale beda baty za te 200 postow, ktore obiecala

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
wiem jak to w praniu wychodzi, jeśli by zaczęło Cię boleć bardziej na leżąco to zorganizuj coś i gnaj do dentysty
zapamietam
na razie tylko przy gryzieniu i dotyku

no taki empatyczny ten moj M. - ale mnie tez te barany zagluszyly, wiec sie mlodemu nie dziwie (przyznam sie, ze je sprowokowalam do rozmowy )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 13:43   #4966
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, z tą butelką to pomysł Despy. Jankowi się spodobało, ale on wodę pije chętnie, nawet z dużej 1,5l butli się napije

Scarlett, leje z tego co napisałaś o Nestelle że trzaska posty na nowy wątek Morza zazdroszcze okrutnie, w ogóle kocham 3Miasto. Musze w końcu przyjaciółke odwiedzić zanim się wyprowadzi. Teraz autostradą do Gda mam tylko 2h.

Moderna, moja dentystka gdy robiła mi wypełnienie mówiła że przez jakiś czas ząb może być bardziej wrażliwy przy jedzeniu np. Ale ja to miałam wielkie dziury w szóstkach.

Villga, z tego co piszesz to chyba coś więcej niż zwykłe odparzenie, może lepiej do lekarza podejdź.

Dragusia, z tym żartem na prima aprilis mi się przypomniało, odważna jestes. Ja chyba bym się bała że tż mogłoby być potem przykro

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

lej, lej śmiech to zdrowie, musimy pomyśleć nad jakąś karą dla topspamerki za takie obiecanki - cacanki, chyba że ma superalibi

Cytat:
pozdrawiamy

no nie jest latwo, jak tu tylko ja ze Scarlett produkujemy posty
a nestelle jak nie ma tak nie ma - ale beda baty za te 200 postow, ktore obiecala

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

zapamietam

no taki empatyczny ten moj M. - ale mnie tez te barany zagluszyly, wiec sie mlodemu nie dziwie (przyznam sie, ze je sprowokowalam do rozmowy )
hehe, teraz ja leję z prowokacji do rozmowy

wyszłam na balkon, trupy roślin w siatach, najgorzej przeze mnie traktowana hortensja, co myślałam, że dawno nie żyje i nawet nie poszłam jej podnieść jak wiatr przewrócił puściła pąki ale wiocha, chyba ją podleję.... polookałam to tam u sąsiadów w klatce obok - 3 piętro, zdechła choinka w donicy, moje drugie - christmasowe lampki, 4 wory ze śmieciami, pierwsze piętro christmasowa girlanda, karmnik, zdechłe doniczki, parter - tu hicior - 2 zdechłe choinki w różnym stopniu rozkładu, jedna sprzed 2 lat.... babka jeszcze klatkę dalej przycinała sobie tuje w ogródku i zobaczyła że sprzątam - nie znam, ale zrobiła super teatralny gest na to wszystko i rechotałyśmy obie

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 13:47   #4967
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

wyszłam na balkon, trupy roślin w siatach, najgorzej przeze mnie traktowana hortensja, co myślałam, że dawno nie żyje i nawet nie poszłam jej podnieść jak wiatr przewrócił puściła pąki ale wiocha, chyba ją podleję.... polookałam to tam u sąsiadów w klatce obok - 3 piętro, zdechła choinka w donicy, moje drugie - christmasowe lampki, 4 wory ze śmieciami, pierwsze piętro christmasowa girlanda, karmnik, zdechłe doniczki, parter - tu hicior - 2 zdechłe choinki w różnym stopniu rozkładu, jedna sprzed 2 lat.... babka jeszcze klatkę dalej przycinała sobie tuje w ogródku i zobaczyła że sprzątam - nie znam, ale zrobiła super teatralny gest na to wszystko i rechotałyśmy obie

toz to jakies cmentarzysko na tym Twoim balkonie
daj szanse hortensji, pooodlej
Stary 2014-03-21, 14:11   #4968
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

toz to jakies cmentarzysko na tym Twoim balkonie
daj szanse hortensji, pooodlej
musi poczekać na swoją kolej póki co wyszorowałam balustradę, somsiad z 3 piętra od choinki wyszedł pofajczyć na balon, lookał na mnie jakbym była niespełna rozumu wróci TŻ jadę kupić bratki, na szczęście z podlewania wystarczy im deszcz

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

a co do cmentarzyska to w ciąży nie miałam siły wyrzucać przekwitniętych roślin, sprzątać wszystkiego itd. zostało po lecie... to teraz robota podwójna....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 14:22   #4969
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Pora na większy sajz?

Lubię morze teraz, nie ma ludzi specjalnie, w tygodniu rano na całym molo może z 50 osób, zimą jeszcze fajniej, bo bywa, że nie ma niemal nikogo. Latem unikam jak mogę monciaka, mola i okolic, jeśli się wybieram to w rejony, gdzie wiem, że piękne plaże, a bardzo mało ludzi. Tak samo starówka w Gdańsku, raz sobie biorę dzień wolnego i idę w tygodniu rano na Jarmark Dominikański, oblecę i kupię co chcę (też przez lata mniej więcej wiem gdzie) i już mnie tam nie ma
jeny,ale zazdroszczę,ze mozesz taik na co dzień

Cytat:
Wariatki jesteście z tym zeskarleceniem wyjdzie na to, że ze mnie jakaś Rozenek jest

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

taaaa, dla mnie najlepsza pomoc to jak nie przeszkadza.......
, perfekcjne są tylko dwie, Rozenkowa i Oliwka

Cytat:
no właśnie, naczelna spamerka wątkowa zdezerterowała jak stwierdziła, że nikt jej palmy pierwszeństwa nie odbierze - pewnie już trzaska posty na nowy wątek, potem tylko wrzucać będzie, żeby zdystansować inne od jednoosobowego peletonu Nestelle łobuziaro rozgryzłam Cię!
e, myślę że bakcyl scarlecenia chaty ją dopadł , niby mówi,ze nie bedzie, zenie ma czasu, a jak szwunga złapala, to pucuje na glanc
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:27   #4970
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
niby mówi,ze nie bedzie, zenie ma czasu, a jak szwunga złapala, to pucuje na glanc
zapachnialo niemieckim
Stary 2014-03-21, 14:31   #4971
nestelle
Zakorzenienie

dla Filipa
......................... ......................... .....
przeczytałam tylko ostatnie posty .....i zgłosze się potulnie po kare później

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
e, myślę że bakcyl scarlecenia chaty ją dopadł , niby mówi,ze nie bedzie, zenie ma czasu, a jak szwunga złapala, to pucuje na glanc
niiiiiiiigdyyyyyyy
Stary 2014-03-21, 14:35   #4972
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Acha. Fajnie. Mowie cisza nic nie piszą, nowy wątek podany, weekend i nikogo nie ma. Wchodzę w drugą zakładkę a te tu piszą
Ale mam doła. . . Drugie podejście do szczepienia i znowu odroczone. Dawno nie biegalam po lekarzach to teraz nadrobie. Eh . . .
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:38   #4973
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Acha. Fajnie. Mowie cisza nic nie piszą, nowy wątek podany, weekend i nikogo nie ma. Wchodzę w drugą zakładkę a te tu piszą
Ale mam doła. . . Drugie podejście do szczepienia i znowu odroczone. Dawno nie biegalam po lekarzach to teraz nadrobie. Eh . . .
czemu?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:43   #4974
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
bardzo rozumiem Twoje obawy - ja bym chyba sama sie bala, bo i dziecko, fotelik, bagaz - niech jeszzce zacznie plakac...
a co z wozkiem, masz w PL jakis do pozyczenia?
no własnie z wozkiem to sama nie wiem.. albo kupię nowy albo zobaczę w komisie albo pożyczę na ten czas (bo koleżanka jakby co mogłaby mi pożyczyć)
juz sama nie wiem.. ale bez wozka to bedzie ciezko ;/

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:59   #4975
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie z wozkiem to sama nie wiem.. albo kupię nowy albo zobaczę w komisie albo pożyczę na ten czas (bo koleżanka jakby co mogłaby mi pożyczyć)
juz sama nie wiem.. ale bez wozka to bedzie ciezko ;/
ale do samolotu przecież można wózek....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 15:05   #4976
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
czemu?
1 ze względu na jego mowe
2 musimy skonsultować się z babka od spraw szczepień/zakaźnych
3 enty raz zrobić usg główki (dla pewności) /znowu chodzi o wielkośc
Poprzedni raz przełożony bo bałam się ze może się rozchorować, miałam w domu szpital a jego jednak ominęło.
W ogóle potraktowano mnie jakbym przyszła z dzieckiem chorym na Downa. No i o szczepionkach też nie wypowiadano się dobrze. Jak coś nie tak -bez spiny, dać sobie czas.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 15:06   #4977
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
1 ze względu na jego mowe
2 musimy skonsultować się z babka od spraw szczepień/zakaźnych
3 enty raz zrobić usg główki (dla pewności) /znowu chodzi o wielkośc
Poprzedni raz przełożony bo bałam się ze może się rozchorować, miałam w domu szpital a jego jednak ominęło.
W ogóle potraktowano mnie jakbym przyszła z dzieckiem chorym na Downa. No i o szczepionkach też nie wypowiadano się dobrze. Jak coś nie tak -bez spiny, dać sobie czas.
czepianie się

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-03-21, 15:52   #4978
achna79
Rozeznanie

Dobryyyy

Cytat:
nie można,bo nadzoruje egzamin Okregowa Komisja egzaminacyjna, egzamin jest taki sam w całej Polsce. Program nauczania jest jasny. To ze pani miala czas zawsze na wszystko to inna brocha, z kazdego roku nieprzerobione cwiczenia, cos zaczęte nie skończone....Kółko miała dla zdolnych,wybranych- tych którzy uzdolnieni matematycznie przeszli do etapów wojewodzkich. Jak przeszli, to przestała sie nimi zajmować- bo ona nagrode juz dostała, dzieci jak prosiły o pomoc usłyszały- "nie chce mi się". Niby mozemy isc na skarge do dyrekci- tylko sytuacji egzaminu to nie zmiani, bo pisac muszą w tym terminie.(Była ostra wojna na zebraniu)

Oni rozwiazują zadania tak ( przykład podam jaki padł na zebraniu-chodzi o zapis bo oczywiscie równan nie zaczęli
x+y=z
x=z-y=...
żadnych danych,zadnych szukanych,nawet zapisy te oceniane nie wpisują,tylko wynik. A niestety testy sa tak durne ze nawet jak masz dobry wynik a zły w jakikolwiek sposob zapis nie ma punktów.
No i oni pisza godzine (Oli półtorej)- w tym tekst, test, forma krótka,wypracowanie plus polowa zadań z majcy.
To jakaś masakra jest

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

- Emilian sie dzis chcial uczesac - SZCZOTKA DO WC - szczescie w nieszczesciu zem kupila tydzien temu nowy zestaw i ani razu jeszcze nie byl uzywany inaczej chyba bym serio na zawal sera padla

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć!

Filipku! Przystojniaku!
Wszystkiego najlepszego! Zdrówka!

jeszcze raz dziękuję za życzenia

Monicca
ja bym ścięła włosy, odrosną

Karol robi mi pierdzioszki w brzuch a jaką ma radochę z tego

wczoraj musialam chcąc nie chcąc zescarlecić łazienkę wpadłam na pomysł, że odbiję K. łapki, wylałam na talerzyk czerwoną farbę, wsadziłam łapkę a potem to już horror cała łazienka czerwona, Karol i ja a odcisku nie mam. Do tego farba z ciuchów nie chciała złazić, więc szorowałam wszystko szczoteczką do zębów.
W ogóle jakiś masakryczny dzień wczoraj- Karolek zużył 6 bodziaków pierwszy- zasr..., drugi -obsikany, trzeci- uwalony farbą, czwarty- mokry bo dorwał się do węża od pralki jak robiłam ręczne pranie i wylał z niego wodę, piąty - zasr..., szósty- czysty założony po kąpieli
Podpinam się i wszystkiego dobrego dla Filipka

Pierdzioszki

A ilość bodziaków do prania przeraża

Cytat:
Przed chwilą zostałam zapytana co chcę dla Z na urodziny, właściwie to TŻ został zapytany, a teraz pyta mnie - nie jest Wam głupio jak ktoś pyta? Bo mnie takie pytania krępują, bo nie wiem za ile to ma być i nie chcę przestrzelić kwotowo.... TŻ wyjechał z garnuszkiem na klocuszek, ja powiedziałam o 2 innych rzeczach jemu, że może taniej, ale w sumie nie wiem co robicie w takiej sytuacji?
Też by mi było głupio i boję się takich pytań

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
U nas nocka ciut lepsza ale bez fajerwerków!
Przerwy między pobudkami trochę dłuższe
ale dziś podczas czyszczenia buzi tak mocno leciała jej krew i dodatkowo od tego strasznego płaczu zachrypła
Zaraz jedziemy do mamy, bo ja juz na pysk padam, a o kręgosłupie to mówić nie chce O. ciągle przytulona i na rękach.
Jak wróce wieczorkiem to już pewnie będziecie szaleć na nowym wątku

Oby było coraz lepiej

Cytat:

Ale wyprawa chyba bym była nieźle posr....

Cytat:

Ojej

Cytat:
zapamietam
Mi ostatnio dentystka plombowała ząb i przez jakiś tydzień go czułam przy gryzieniu, delikatnie bolał ale minęło.

Dziewczyny ma któraś z Was nosidło Bertoni mini star?? Jedziemy w poniedziałek w góry i tak kupiłam to nosidło w komisie w razie WU jak już Mikołaj będzie się mocno darł w wózku (a będzie na pewno ) Nie mogę jednak znaleźć żadnego info o nim w necie czy jest w miarę ok itd. Dogadałam się z babeczką w komisie i w razie czego mogę je jutro zwrócić. I teraz mam zagwozdkę. Poszperam jeszcze w necie i zobacze może coś znajdę.
Stary 2014-03-21, 16:07   #4979
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ale tż nie będę nabierac

przyszły buty dla FLorka z decatlonu i nie ten kolor

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 16:15   #4980
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ma któraś z Was nosidło Bertoni mini star?? Jedziemy w poniedziałek w góry i tak kupiłam to nosidło w komisie w razie WU jak już Mikołaj będzie się mocno darł w wózku (a będzie na pewno ) Nie mogę jednak znaleźć żadnego info o nim w necie czy jest w miarę ok itd. Dogadałam się z babeczką w komisie i w razie czego mogę je jutro zwrócić. I teraz mam zagwozdkę. Poszperam jeszcze w necie i zobacze może coś znajdę.
na szybko znalazlam tylko takie zdjecia - wedlug mnie siedzisko jest za waskie (dla mnie jest to wisiadelko), nozki nie sa odpowiednio uformowane, i jaki to material? wyglada na poliestrowy, dosc gruby - dziecko mysle bedzie sie w nim pocilo
http://tablica.pl/oferta/nosidelko-b...8-ID3rYoD.html

a nie bylo nosidel z firmy Manduca, Bondolino, Boba, Tula, ErgoBaby, a nwet Mei Tai (one nie sa drogie, a odpowiednio uszyte)?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-21 o 16:19
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości