![]() |
#4411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
O rany, ale ja głupia... Bo, jak ona mnie na żywo ugryzie jest zmieszana, bo ja drę papę, ale nie wiedziałam, ze ja potęguję to.. dziś robiła pierwsze w życiu podchody, by wejść na moje kolana, zignorowałam to, starałam się nie jarać ![]() Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2014-03-21 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż też tak robił. Jak się czasem kotom udało wpaść do sypialni to ruszał czym się da pod kołdrą żeby polowały. Ja się wkurzałam, bo nie dość, że kot będzie po mnie skakał i mnie gryzł to jeszcze pościel mi szarpie ![]()
![]() |
#4413 |
Elwirka-Elmirka :D
|
#4414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam ją niecałe 4 miesiące i muszę się jeszcze sporo nauczyć. Mąż przyniósł dla niej /przeciwnik kota, wcale jej nei chciał i nieźle się naprosiłam o nią/ drabinkę, żeby biedactwo mogło się po niej wspinać na szafę. Pierwszy dzień unikała jej, ale na drugi dzień czekała aż wrócę ze szkoły i hop hyc na drabinkę. Zaczęła chodzić po niej, kłaść się na szczeblach, oj jaka pokazówka była, ale się uśmiałam. Widzę jaka to mądra i bystra bestia. A no i mąz ma już całkowite przyzwolenie na dotykanie jej, a początki były takie, ze wydawała odgłosy niezadowolenia jak ją dotykał. Wrzucam fotkę drabinki. Co nie, że słodka? To spory szok dla mnie, że mąż mi ją przyniósł, nawet nie wiem skąd ! hahah Oczywiście ma bardzo ułatwione granie na medalach, co robi nagminnie ![]() Süß |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Rozeznanie
|
wrrr, zapomniałaś o siostrze????
https://lh6.googleusercontent.com/-7...-no/k+v+ch.jpg Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2014-03-21 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie strasz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witamy i proszę wygłaskać, koniecznie! ![]() Co do bawienia się chowając rękę pod kołdrę, to ja się tak bawię z Małą, i to jeszcze nieraz tak, że łapię ją całą i tak się siłujemy ![]() Ale ona wie kiedy jest zabawa, a kiedy pańcia śpi i pod kołdrą rusza stopami i wtedy nie wolno atakować. Jakoś potrafi to odróżnić. Sama nie wiem jak ją nauczyłam, jak była mała to uwielbiała polowanie na stopy, na szczęście w miarę szybko załapała, że nie wolno. Wszystkie moje koty bawiły się ze mną na polowania na kołdrę, jednocześnie nie polując na mnie poza czasem zabawy. Ale jak to zrobiłam, to konkretnie nie potrafię powiedzieć. Reagowałam na niepożądane działania, nagradzałam, chwaliłam dobre i podziałało. Mała raz czy dwa, gdy już odróżniała co wolno, a co nie, złapała mnie niechcący zębami, ale zorientowawszy się co złapała od razu puściła i zaczęła mnie lizać po ręce. Nauczona jest, że podczas zabawy nie wystawia pazurków (dzięki czemu w ogóle mnie nie drapie) oraz, że jak łapie zębami zabawkę to lekko. Tak samo jak się bawi z Grubciem. Natomiast jak męczy zabawki to zęby i pazury idą w ruch pełną parą. Z tym, że tak, jak Malla pisze. Miałam tę przewagę, że wszystkiego uczyłam od małego. Ale w przypadku, gdy kot nie odróżnia, w ogóle wykluczyłabym ręce z zabawy. Mała mnie rozwala. Za każdym razem jak Grubcio zrobi coś niezwyczajnego jak dla niego, to myśli, że mamy obcego w domu. Dzisiaj po raz pierwszy położył się w legowisku na szafce z kuwetami (zawsze tylko je przeskakiwał w drodze na parapet, a dzisiaj się położył, bo słońce tam padało). I ten mały głupol skrada się na "płasko" od drzwi, z napuszonym ogonem w celu sprawdzenia co to za nowy się pojawił i leży w JEJ legowisku ![]() Coś czuję, że moje planowane w przyszłości dokocenia będą z przebojami (Mała się boi obcych kotów, Grubcia akceptowała 2 tyg.) ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-21 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4420 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
W trakcie pieszczot można się raczej zorientować, kiedy ugryzie, trzeba obserwować ogon, oczy i uszy.
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
rozumiem i wciąż się uczę mojej Katyi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasem nie można. Są koty, które gryza bez orientu.
![]() |
#4423 |
Nie depcze krokusów
|
Kusum - wczoraj Kici się zachciało spać mi na rękach w pozycji niemowlęcia. Jak tylko się ruszyłam, to słyszałam pełne wyrzutu "mmm rr mmm". Łapki rozłożyła do miziania brzuszka, owinęła ogonek wokół mojej ręki... i była taka słodka, że poszłam spać po 2, bo nie chciałam jej budzić
![]()
![]() |
#4424 | |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze w temacie drapania:
Moi znajomi mają kotkę. Kotka jak coś chce (najczęściej jeść lub wyjść na zewnątrz) to staje przy człowieku na dwóch łapakach i drapie po udzie. Wielokrotnie słyszałam już piski (nawet podczas rozmowy tel.), bo akurat otworzyli lodówkę i kicia stwierdza, że też by coś przekąsiła. Mówiłam, piśnijcie wtedy, odwróćcie się od niej i ją ignorujcie. Ale nie bo: "ona chce jeść" "chce wyjść" itd. więc idą i spełniają życzenie. I nie dociera, że w ten sposób dają sygnał kotu "ok, chcę to i to, to drapię, bo wtedy dostaję". Mówię, tłumaczę, że kot może inaczej zasygnalizować co chce np. ocierając się o nogi, czy też miaucząc pod drzwiami. Że cała mowa ciała kota potrafi powiedzieć co chce, jeżeli, tylko go się dobrze pozna i poobserwuje. Ale jak grochem o ścianę, piski i wieczne skarżenie się na zachowanie kotki. To samo z zabawą. Złapie cię pazurami/zębami: kończysz zabawę, ignorujesz przez chwilę i tak, aż się nauczy. Teraz bawią się z nią z niechęcią, bo ich drapie. Przestałam się już przejmować, bo jak przez 2 lata nie dotarło (kotkę mają od małego i od małego dawałam wskazówki) to już chyba nic nie pomoże. A szkoda, bo kotka sympatyczna. Nie raz się nią opiekowałam, bywała też u mnie na kilka dni (w osobnym pokoju oczywiście) i kilka godzin i już łapie jak się kulturalnie bawić. A potem i tak wraca do "pańciów" i znowu to samo ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Miałam to samo z Małą kilka nocy temu. Siedziałam tak 2 godziny, aż sama zeszła, położyłam się po 3 w nocy. Jeszcze pyszczek miała niedomknięty, to już w ogóle przezabawnie wyglądała. Szkoda, że nie miałam się jak ruszyć, żeby zrobić zdjęcie.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-21 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ja mam powiedziec, jak koty tylko czekaja az sie poloze albo usiade na kanapie. I od razu sie na mnie ładuja. Nie mam życia. ![]() Daktylku, moje koty też tak stają na łapkach i sie ocierają. Ale nie drapią. Jak mam dzinsy (a przewaznie mam) to kicia wbija lekko pazurki zeby sie lepiej otrzec. Ale mi to nie przeszkadza. Kot tez tak robi jak chce na rece. Albo łapia się za uchwyty w szufladach w kuchni i tak fajnie pyszczkami ocierają. Uwielbiam to ![]() A ci znajomi obcinaja pazury? ![]()
![]() |
#4426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grubcio na poduszce lub na moim brzuchu z przednimi łapakami opartymi o biust (lubi je i główkę mieć wyżej), a Mała albo między łydkami albo wyciągnięta wzdłuż mojego ciała. To nie jest tylko takie zahaczenie pazurkami jak przy rozciąganiu, tylko regularne drapanie jak słupka drapaka, będzie im jeszcze bardziej wesoło jak zrobi się gorąco i zmienią dżinsy na coś lżejszego ![]() Pazurów nie obcinają, bo kotka jest wychodząca, w razie czego musi mieć się czym bronić. Jak była u mnie raz 2 tyg. to jej przycięłam, bo haczyła o wszystkie tkaniny.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-21 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
cat lady
|
prezentuje zrzut z telefonu.
![]() i dumam, jak zabezpieczyc przed skokami okno dachowe. ma z lozka metr drogi w gore do jego dolu, mysle, ze kilka tych kijkow rozporowych do wieszania zaslonek itp wystarczy, jakby go bardzo wzielo na zwiedzanie? bede tu mieszkac tylko do czerwca, to nie mysle o niczym stalym. i pryskam woda jak zaczyna sie patrzec na otwarte okno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Raczkowanie
|
Cześć! Melduje się w kocim wątku. Od niedawna miłośniczka tych pięknych stworzeń
![]() Nigdy za nimi jakoś nie przepadałam, ale odkąd przybłąkała się do nas mała czarnulka zakochałam się w tych zwierzętach ![]() ![]() Reaguje na Kocię i chodź ![]() ![]() Księżniczka z niej mała, jeśli che miziania nie wskoczy na kolana, tylko padnie na środku pokoju plackiem i głośnym miauczeniem i turlaniem, domaga się głaskania ![]() ![]() ![]() ![]() Zdjęć nie mam za dużo, ponieważ siostra wzięła aparat ze sobą do Włoch,a posiadam ten jeden ![]() Już ma ok 9 miesięcy, a z nami jest 6 ![]() http://i1359.photobucket.com/albums/...ps31203c51.jpg http://i1359.photobucket.com/albums/...ps1fda8c6d.jpg http://i1359.photobucket.com/albums/...ps7fc1745f.jpg tutaj w kubraczku po sterylizacji, cały tydzień w wielkiej depresji była ![]() ![]() http://i1359.photobucket.com/albums/...ps13afcdf4.jpg Świetnie, że powstał taki wątek, czasami mam sporo pytań i zagwozdek a tu mogę sięczegoś nauczyć. No i pooglądać i poczytać chwytające za serce historie i zdjęcia ![]() ![]() Wszystkie kotki macie piękne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | ||||
Zakorzenienie
|
Fajna historia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zgadnijcie kto jest już w domu i zgadnijcie kto nawet głowy nie podniósł z deski do prasowania ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- śliczny Rudas ![]() A on jest teraz wychodzącym kotem, tak? (zdjęcia z drzewem) Wypuszczacie go tak żeby sobie pohasał? Nie boicie się? Cytat:
![]() śliczna czarnulka ![]()
![]() |
#4430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie po wizycie w lecznicy, ale jak zobaczyła koty znajomych. Zapachy się pomieszały i Grubcia atakowała. Musiałam jej nos pod jego ogon wsadzić (a nie było to łatwe ![]() ![]() I za każdym razem jak coś odbiega od rutyny, to się czai co to za nowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Też by mi się takie żelazko przydało. Ale moje od kilku dni już zrzucają futro pełną parą. A, że wiosna idzie, to na razie dodatkowe ocieplenie mi nie potrzebne ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-03-21 o 13:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Rude koty są niesamowite, a najlepsze od tyłu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
cat lady
|
Cytat:
ale, poniewaz ogrod jest ogrodzony, nie ma obok zadnej ruchliwej drogi, a sa fajne drzewa w ogrodzie, spuszczam go ze smyczy ostatnio na jakis czas w trakcie spaceru. zna teren, nigdy poza ogrodzony ogrod nie wychodzilismy spacerujac. oczywiscie zostaje w szelkach, ma na nich adresowke. tu lepiej widac, tam sie ukryly w futrze szelki ![]() nigdy nie bedzie wolnowychodzacym kotem, jak sie przeprowadze 'na swoje', dostanie 'woliere' przy scianie domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Rozeznanie
|
Mój też
![]() Rude jest piękne ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2014-03-21 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
cat lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też muszę zastanowić się nad zabezpieczeniem balkonu, bo strasznie się stresuję jak widzę ją przechadzającą się bo barierce, brrrr! A lubi, bo sobie zawsze pogada z sąsiadem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
cat lady
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o to to ![]() Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2014-03-21 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
cat lady
|
Cytat:
![]() w domu rodzicow okno zalatwilam 12 wkretami i siatka ogrodnicza, w pol godziny, malo ozdobnie wyszlo, ale skutecznie. on ![]() bylaby ladna parka ![]() no wlasnie, piekny kontrast ![]() ...ja bede brac, co mnei za serce zlapie jak czas przyjdzie na kompana dla Tyrionka, ale po cichu wzdycham do zdjec z rudymi i szarymi w trybie przytulania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstało łaskawie, wywalilo brzucho, nawet pogruchało i nie musiałam sama jeść ![]() i od dołu! te różowe poduszeczki z rudym futerkiem naokoło, mrr ![]() a no tak, teraz widzę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.