Koty - część VIII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 11:03   #4411
ZakkAtak
Rozeznanie

Dot.: Koty - część VIII

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu nie bawiłabym się w polowanie na rękę pod kołdrą. Ręka to ręka, nie ważne czy pod kołdrą. Ona doskonale o tym wie co jest pod spodem. I jeśli wolną atakować i gryźć to nie ważne gdzie i jak. Wyeliminuj wszystkie takie zabawy, które prowadza do agresji. Wiem, że jest ciężko. Mój mąż też ma takie pomysły i ciągle muszę mu tłumaczyć, że kot nie zna słowa "czasem". Czasem mogę gryźć a czasem nie mogę.
Nie wiem czy to zauważyłaś, ale dla zwierząt patrzenie lub brak patrzenia jest formą nagrody i kary. W takim samym stopniu jak pogłaskanie. Podam Ci przykład. Kot coś zbroił, krzyknęłam na niego i w tym momencie już na niego nie patrzę. Ignoruję go, a on się łasi, przeprasza, wchodzi na kolana, wystawia brzuch. Robi wszystko żebym na niego chociaż spojrzała.
Gdy robię to samo, czyli krzyknę i patrzę dalej na kota, on odchodzi jakby nigdy nic, z ogonem do góry. Uważa, że ok, czepiam się, więc zajmie się czyms innym. Ale nie czuje się ukarany, ani winny.
Spojrzenie może też być karcące: fukam na kota i patrzę mu w oczy - to już jest ostateczność. Ale moje koty wiedzą, że jestem już na granicy. I kłada się oba grzecznie na boku i zaczynaja się myć na znak, że zrozumiały, poddaja się i będą grzeczne.
o rany ona kocha tę zabawę, nim rano wyjdę z domu, robi wszystko, bym choć 2 minuty dała rękę pod kołdrę... Ona na mnie poluje??? Na mnie?
O rany, ale ja głupia...

Bo, jak ona mnie na żywo ugryzie jest zmieszana, bo ja drę papę, ale nie wiedziałam, ze ja potęguję to..

dziś robiła pierwsze w życiu podchody, by wejść na moje kolana, zignorowałam to, starałam się nie jarać Ciężko było, ale to takie fajne jak taki mały biały łobuz wdrapuje się na kolanka, wooow.

Edytowane przez ZakkAtak
Czas edycji: 2014-03-21 o 11:05
ZakkAtak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:10   #4412
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZakkAtak Pokaż wiadomość
o rany ona kocha tę zabawę, nim rano wyjdę z domu, robi wszystko, bym choć 2 minuty dała rękę pod kołdrę... Ona na mnie poluje??? Na mnie?
O rany, ale ja głupia...
No a na kogo? Sprytne te koty, nie?
Mój mąż też tak robił. Jak się czasem kotom udało wpaść do sypialni to ruszał czym się da pod kołdrą żeby polowały. Ja się wkurzałam, bo nie dość, że kot będzie po mnie skakał i mnie gryzł to jeszcze pościel mi szarpie Akurat ta była haftowana i pozaciągał ją w kilku miejscach.
Stary 2014-03-21, 11:21   #4413
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Cham będzie miał brata?
Już jednego ma
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:21   #4414
ZakkAtak
Rozeznanie

Cytat:
Mój mąż też tak robił. Jak się czasem kotom udało wpaść do sypialni to ruszał czym się da pod kołdrą żeby polowały. Ja się wkurzałam, bo nie dość, że kot będzie po mnie skakał i mnie gryzł to jeszcze pościel mi szarpie Akurat ta była haftowana i pozaciągał ją w kilku miejscach.
ok, spróbuję tego zaprzestac, ale w zyciu bym nie powiedziała, ze to jest powód dla którego ona nas gryzie przy zwykłym pieszczeniu jej, drapaniu etc.. bo ona naprawde pozwala na to i nagle je^s, i mam ugryzienie. Czasami bezbolesne, ale czasami do krwi

Mam ją niecałe 4 miesiące i muszę się jeszcze sporo nauczyć.

Mąż przyniósł dla niej /przeciwnik kota, wcale jej nei chciał i nieźle się naprosiłam o nią/ drabinkę, żeby biedactwo mogło się po niej wspinać na szafę.
Pierwszy dzień unikała jej, ale na drugi dzień czekała aż wrócę ze szkoły i hop hyc na drabinkę. Zaczęła chodzić po niej, kłaść się na szczeblach, oj jaka pokazówka była, ale się uśmiałam.

Widzę jaka to mądra i bystra bestia.
A no i mąz ma już całkowite przyzwolenie na dotykanie jej, a początki były takie, ze wydawała odgłosy niezadowolenia jak ją dotykał.
Wrzucam fotkę drabinki. Co nie, że słodka?

To spory szok dla mnie, że mąż mi ją przyniósł, nawet nie wiem skąd ! hahah
Oczywiście ma bardzo ułatwione granie na medalach, co robi nagminnie DD
Süß
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0600.jpg (81,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0599.jpg (80,3 KB, 20 załadowań)

Stary 2014-03-21, 11:23   #4415
ZakkAtak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Już jednego ma
wrrr, zapomniałaś o siostrze????

https://lh6.googleusercontent.com/-7...-no/k+v+ch.jpg

Edytowane przez ZakkAtak
Czas edycji: 2014-03-21 o 11:25
Stary 2014-03-21, 11:31   #4416
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
No tak, siostrę też ma Liczna ta rodzina się robi

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
ok, spróbuję tego zaprzestac, ale w zyciu bym nie powiedziała, ze to jest powód dla którego ona nas gryzie przy zwykłym pieszczeniu jej, drapaniu etc.. bo ona naprawde pozwala na to i nagle je^s, i mam ugryzienie. Czasami bezbolesne, ale czasami do krwi

Mam ją niecałe 4 miesiące i muszę się jeszcze sporo nauczyć.

Mąż przyniósł dla niej /przeciwnik kota, wcale jej nei chciał i nieźle się naprosiłam o nią/ drabinkę, żeby biedactwo mogło się po niej wspinać na szafę.
Pierwszy dzień unikała jej, ale na drugi dzień czekała aż wrócę ze szkoły i hop hyc na drabinkę. Zaczęła chodzić po niej, kłaść się na szczeblach, oj jaka pokazówka była, ale się uśmiałam.

Widzę jaka to mądra i bystra bestia.
A no i mąz ma już całkowite przyzwolenie na dotykanie jej, a początki były takie, ze wydawała odgłosy niezadowolenia jak ją dotykał.
Wrzucam fotkę drabinki. Co nie, że słodka?

To spory szok dla mnie, że mąż mi ją przyniósł, nawet nie wiem skąd ! hahah
Süß
Na pierwszym zdjęciu widać, że ma słaby dostęp do lampy
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 11:54   #4417
ZakkAtak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
No tak, siostrę też ma Liczna ta rodzina się robi

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Na pierwszym zdjęciu widać, że ma słaby dostęp do lampy

nie strasz!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 12:07   #4418
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Witam Zostałam szczęśliwą posiadaczką kotka Jego historia jest taka... Razem z tż marzylismy o króliku.Pewnego dnia,po srogiej imprezie pojechaliśmy na targ bo tydzień wcześniej widziałam tam sporo tanich klatek. Niestety pogoda była kiepska, lał deszcz, było późno i na targu nikogo nie było. Poszliśmy wiec do zoologicznego zobaczyć po ile są nowe. Tam zobaczyłam okropny obrazek. W małej,ciasnej klatce leżał bidny kociak. Z dopiskiem "jestem ze schroniska,jak nie mozesz mnie wziać,to kup mi karme".Ja się popłakałam ,mówię do tżta- bierzemy go. Tż nie był przekonany, ale wymusiłam podjechanie do schroniska- bo a nuż będą króliki. Pojechaliśmy. Królików nie było,ale przeszliśmy przez dział z kotkami. Wszystkie biedne, smutne, w klatkach Znów się popłakałam, mówię do tżta - bierzemy staruszka. On na to,że nie,że jak już tomłodego,bo starszy wymaga dużo nakładów,a my z kasą licho,bo studenciaki. No i tak chodzimy oglądamy i nagle tż staje przed jedną klatką i mówi " ten będzie nasz". Siedziałtam nasz burasek i migdalił się do niego (a mojego tż żaden kot nie lubił nigdy ). Ja mówię - okej,bierzemy. Dosłownie biegiem (bo było 15 min do zamkniecia) poszliśmy do biura adopcji i móimy "chcemy kota!".Pani mówi "za późno". Okazało się,że nasz kociak będzie do wydania dopiero w czwartek i bez rezerwacji. Okej,poczekamy. W czwartek tż całą noc nie spał,przejęty,że ktoś nam kota zabierze. Ale pojechaliśmy,szczęśliwie był i teraz skacze u nas w domu . Dzisiejsza noc nieprzespana,bo lizał nas po głowach non stop Właściwie - lizała, bo dziewuszka nazywa się Kluska, Klusia,Lusia i jest przesłodka Ma 10 msc.
Ale super
Witamy i proszę wygłaskać, koniecznie!

Co do bawienia się chowając rękę pod kołdrę, to ja się tak bawię z Małą, i to jeszcze nieraz tak, że łapię ją całą i tak się siłujemy
Ale ona wie kiedy jest zabawa, a kiedy pańcia śpi i pod kołdrą rusza stopami i wtedy nie wolno atakować. Jakoś potrafi to odróżnić. Sama nie wiem jak ją nauczyłam, jak była mała to uwielbiała polowanie na stopy, na szczęście w miarę szybko załapała, że nie wolno. Wszystkie moje koty bawiły się ze mną na polowania na kołdrę, jednocześnie nie polując na mnie poza czasem zabawy. Ale jak to zrobiłam, to konkretnie nie potrafię powiedzieć. Reagowałam na niepożądane działania, nagradzałam, chwaliłam dobre i podziałało.
Mała raz czy dwa, gdy już odróżniała co wolno, a co nie, złapała mnie niechcący zębami, ale zorientowawszy się co złapała od razu puściła i zaczęła mnie lizać po ręce.
Nauczona jest, że podczas zabawy nie wystawia pazurków (dzięki czemu w ogóle mnie nie drapie) oraz, że jak łapie zębami zabawkę to lekko. Tak samo jak się bawi z Grubciem.
Natomiast jak męczy zabawki to zęby i pazury idą w ruch pełną parą.
Z tym, że tak, jak Malla pisze. Miałam tę przewagę, że wszystkiego uczyłam od małego.
Ale w przypadku, gdy kot nie odróżnia, w ogóle wykluczyłabym ręce z zabawy.

Mała mnie rozwala. Za każdym razem jak Grubcio zrobi coś niezwyczajnego jak dla niego, to myśli, że mamy obcego w domu. Dzisiaj po raz pierwszy położył się w legowisku na szafce z kuwetami (zawsze tylko je przeskakiwał w drodze na parapet, a dzisiaj się położył, bo słońce tam padało). I ten mały głupol skrada się na "płasko" od drzwi, z napuszonym ogonem w celu sprawdzenia co to za nowy się pojawił i leży w JEJ legowisku
Coś czuję, że moje planowane w przyszłości dokocenia będą z przebojami (Mała się boi obcych kotów, Grubcia akceptowała 2 tyg.)

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2014-03-21 o 12:12
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:08   #4419
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez tak robi z dziewczynami... Nie moze zrozumiec, ze to zle.. jara sie, ze koty chca sie z nim bawic.. no, jak dziecko...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 12:08   #4420
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Przecież dziewczyny wałkują w tym wątku, że jak się nauczy kota, że ręka jest zabawką, to będą ją traktować jak zabawki, czyli gryźć i drapać, kiedy im się zechce.

W trakcie pieszczot można się raczej zorientować, kiedy ugryzie, trzeba obserwować ogon, oczy i uszy.
Stary 2014-03-21, 12:17   #4421
ZakkAtak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Przecież dziewczyny wałkują w tym wątku, że jak się nauczy kota, że ręka jest zabawką, to będą ją traktować jak zabawki, czyli gryźć i drapać, kiedy im się zechce.

W trakcie pieszczot można się raczej zorientować, kiedy ugryzie, trzeba obserwować ogon, oczy i uszy.

rozumiem i wciąż się uczę mojej Katyi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 12:19   #4422
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Moj tez tak robi z dziewczynami... Nie moze zrozumiec, ze to zle.. jara sie, ze koty chca sie z nim bawic.. no, jak dziecko...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mój mąż bierze kota na ręcę jak bobasa, do góry łapkami. Miętosi jego brzuch drugą ręką. Kot w tym czasie warczy, miauczy ze złością i gryzie rękę. I moge mu tlumaczyć do woli i tak to robi. Bo on tak lubi... a potem sie dziwi, ze jego kot gryzie. Faceci są gorsi od dzieci...

Cytat:

mozna mówić i mówić... i zawsze jest zdziwienie. A wystaczy odrobina zdrowego rozsądku i dystansu. To kot, nie pluszowa zabawka. Udomowione, ale jednak dzikie zwierze.

Czasem nie można. Są koty, które gryza bez orientu.
Stary 2014-03-21, 12:25   #4423
Malla
Nie depcze krokusów

Kusum - wczoraj Kici się zachciało spać mi na rękach w pozycji niemowlęcia. Jak tylko się ruszyłam, to słyszałam pełne wyrzutu "mmm rr mmm". Łapki rozłożyła do miziania brzuszka, owinęła ogonek wokół mojej ręki... i była taka słodka, że poszłam spać po 2, bo nie chciałam jej budzić
Stary 2014-03-21, 12:29   #4424
daktylek1987
Wtajemniczenie

A jeszcze w temacie drapania:

Moi znajomi mają kotkę.
Kotka jak coś chce (najczęściej jeść lub wyjść na zewnątrz) to staje przy człowieku na dwóch łapakach i drapie po udzie.
Wielokrotnie słyszałam już piski (nawet podczas rozmowy tel.), bo akurat otworzyli lodówkę i kicia stwierdza, że też by coś przekąsiła.

Mówiłam, piśnijcie wtedy, odwróćcie się od niej i ją ignorujcie.
Ale nie bo: "ona chce jeść" "chce wyjść" itd. więc idą i spełniają życzenie. I nie dociera, że w ten sposób dają sygnał kotu "ok, chcę to i to, to drapię, bo wtedy dostaję".
Mówię, tłumaczę, że kot może inaczej zasygnalizować co chce np. ocierając się o nogi, czy też miaucząc pod drzwiami. Że cała mowa ciała kota potrafi powiedzieć co chce, jeżeli, tylko go się dobrze pozna i poobserwuje. Ale jak grochem o ścianę, piski i wieczne skarżenie się na zachowanie kotki.
To samo z zabawą. Złapie cię pazurami/zębami: kończysz zabawę, ignorujesz przez chwilę i tak, aż się nauczy.
Teraz bawią się z nią z niechęcią, bo ich drapie.

Przestałam się już przejmować, bo jak przez 2 lata nie dotarło (kotkę mają od małego i od małego dawałam wskazówki) to już chyba nic nie pomoże.
A szkoda, bo kotka sympatyczna. Nie raz się nią opiekowałam, bywała też u mnie na kilka dni (w osobnym pokoju oczywiście) i kilka godzin i już łapie jak się kulturalnie bawić. A potem i tak wraca do "pańciów" i znowu to samo

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Kusum - wczoraj Kici się zachciało spać mi na rękach w pozycji niemowlęcia. Jak tylko się ruszyłam, to słyszałam pełne wyrzutu "mmm rr mmm". Łapki rozłożyła do miziania brzuszka, owinęła ogonek wokół mojej ręki... i była taka słodka, że poszłam spać po 2, bo nie chciałam jej budzić

Miałam to samo z Małą kilka nocy temu. Siedziałam tak 2 godziny, aż sama zeszła, położyłam się po 3 w nocy.
Jeszcze pyszczek miała niedomknięty, to już w ogóle przezabawnie wyglądała. Szkoda, że nie miałam się jak ruszyć, żeby zrobić zdjęcie.

Czas edycji: 2014-03-21 o 12:32
Stary 2014-03-21, 12:42   #4425
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:

Co ja mam powiedziec, jak koty tylko czekaja az sie poloze albo usiade na kanapie. I od razu sie na mnie ładuja. Nie mam życia.

Daktylku, moje koty też tak stają na łapkach i sie ocierają. Ale nie drapią. Jak mam dzinsy (a przewaznie mam) to kicia wbija lekko pazurki zeby sie lepiej otrzec. Ale mi to nie przeszkadza. Kot tez tak robi jak chce na rece. Albo łapia się za uchwyty w szufladach w kuchni i tak fajnie pyszczkami ocierają. Uwielbiam to

A ci znajomi obcinaja pazury?
Stary 2014-03-21, 12:48   #4426
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:

Co ja mam powiedziec, jak koty tylko czekaja az sie poloze albo usiade na kanapie. I od razu sie na mnie ładuja. Nie mam życia.

Daktylku, moje koty też tak stają na łapkach i sie ocierają. Ale nie drapią. Jak mam dzinsy (a przewaznie mam) to kicia wbija lekko pazurki zeby sie lepiej otrzec. Ale mi to nie przeszkadza. Kot tez tak robi jak chce na rece. Albo łapia się za uchwyty w szufladach w kuchni i tak fajnie pyszczkami ocierają. Uwielbiam to

A ci znajomi obcinaja pazury?
Moje lubią mi się wpakowywać na kolana jak siedzę po turecku, wtedy mają taki jakby "koszyczek". A najbardziej to lubią leżeć ze mną. Jak maja ochotę, a akurat nie leżę, to chodzą za mną i jak popatrzę na nie, to biegną w stronę sypialni albo włażą na łóżko i mnie nawołują.
Grubcio na poduszce lub na moim brzuchu z przednimi łapakami opartymi o biust (lubi je i główkę mieć wyżej), a Mała albo między łydkami albo wyciągnięta wzdłuż mojego ciała.

To nie jest tylko takie zahaczenie pazurkami jak przy rozciąganiu, tylko regularne drapanie jak słupka drapaka, będzie im jeszcze bardziej wesoło jak zrobi się gorąco i zmienią dżinsy na coś lżejszego

Pazurów nie obcinają, bo kotka jest wychodząca, w razie czego musi mieć się czym bronić. Jak była u mnie raz 2 tyg. to jej przycięłam, bo haczyła o wszystkie tkaniny.

Czas edycji: 2014-03-21 o 12:50
Stary 2014-03-21, 12:55   #4427
syyyyyylwia
cat lady

prezentuje zrzut z telefonu.

i dumam, jak zabezpieczyc przed skokami okno dachowe.
ma z lozka metr drogi w gore do jego dolu, mysle, ze kilka tych kijkow rozporowych do wieszania zaslonek itp wystarczy, jakby go bardzo wzielo na zwiedzanie?
bede tu mieszkac tylko do czerwca, to nie mysle o niczym stalym. i pryskam woda jak zaczyna sie patrzec na otwarte okno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0309.jpg (291,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0310.jpg (235,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0299.jpg (106,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0302.jpg (144,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0293.jpg (78,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0283.jpg (104,7 KB, 19 załadowań)
syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:08   #4428
music_junkie
Raczkowanie

Cześć! Melduje się w kocim wątku. Od niedawna miłośniczka tych pięknych stworzeń
Nigdy za nimi jakoś nie przepadałam, ale odkąd przybłąkała się do nas mała czarnulka zakochałam się w tych zwierzętach Wszystkich chwyciła za serca, nawet tych najbardziej opornych na kocie względy
Reaguje na Kocię i chodź ale nazywamy ją rożnie Słodycz, Piękna, natomiast w książeczce widnieje Czajka
Księżniczka z niej mała, jeśli che miziania nie wskoczy na kolana, tylko padnie na środku pokoju plackiem i głośnym miauczeniem i turlaniem, domaga się głaskania Spokojny kotek , nie mamy z nią problemów, pazury pokazuje tylko wtedy jak zapomnimy, że zostawiliśmy ją na balkonie nie może przestać "krzyczeć" z pretensjami, a potrafi do każdego podejść i 10 min wylewać żale Miło nas wita (o dziwo!) jak wracamy do domu, zawsze czeka przy drzwiach jak slyszy piknięcie domofonu, rzuca się pod nogi, natomiast jak wychodzimy żegna nas z okna Teraz jest na diecie, gdyż robi się z niej już kulka. Je wszytko co wpadnie jej w łapy.

Zdjęć nie mam za dużo, ponieważ siostra wzięła aparat ze sobą do Włoch,a posiadam ten jeden

Już ma ok 9 miesięcy, a z nami jest 6

http://i1359.photobucket.com/albums/...ps31203c51.jpg
http://i1359.photobucket.com/albums/...ps1fda8c6d.jpg
http://i1359.photobucket.com/albums/...ps7fc1745f.jpg tutaj w kubraczku po sterylizacji, cały tydzień w wielkiej depresji była nawet odmawiała zjedzenia przysmaczka na poprawę humoru. Pod koniec udało jej się uwolnić z więzów, to aż przyszła nas obudzić i pokazała dumnie, że kubraczek już lezy na podłodze
http://i1359.photobucket.com/albums/...ps13afcdf4.jpg

Świetnie, że powstał taki wątek, czasami mam sporo pytań i zagwozdek a tu mogę sięczegoś nauczyć. No i pooglądać i poczytać chwytające za serce historie i zdjęcia niektórzy z moich znajomych już mają niestety dosyć słuchania co to ta kotka wyrabia i czego ona nie potrafi

Wszystkie kotki macie piękne!
music_junkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:22   #4429
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Witam Zostałam szczęśliwą posiadaczką kotka
Fajna historia Kicia śliczna, widać, ze od razu dobrze jej u was, bez okresu przejściowego. Przytulaski w pierwszą noc, ho ho

Cytat:
Süß
patrzę na to zdjęcie i ogarnia mnie strach o losy lampy i telewizora

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Mała mnie rozwala. Za każdym razem jak Grubcio zrobi coś niezwyczajnego jak dla niego, to myśli, że mamy obcego w domu. Dzisiaj po raz pierwszy położył się w legowisku na szafce z kuwetami (zawsze tylko je przeskakiwał w drodze na parapet, a dzisiaj się położył, bo słońce tam padało). I ten mały głupol skrada się na "płasko" od drzwi, z napuszonym ogonem w celu sprawdzenia co to za nowy się pojawił i leży w JEJ legowisku
Coś czuję, że moje planowane w przyszłości dokocenia będą z przebojami (Mała się boi obcych kotów, Grubcia akceptowała 2 tyg.)
Koty to czubki jednak u siostry Rude uszkodzilo sobie łapencję, miał przez chwilę jakiś taki opatrunek usztywniający i chodził dziwnie. Siostry na niego syczały, Grubas atakował Krotko to na szczęście potrwało i jak zacząl chodzić normalnie, to reszta bandy go w końcu poznała

Cytat:
o jak cudownie

Zgadnijcie kto jest już w domu i zgadnijcie kto nawet głowy nie podniósł z deski do prasowania Mam kocie przysmaki, chyba je zaraz sama zjem

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
śliczny Rudas ogon cudny

A on jest teraz wychodzącym kotem, tak? (zdjęcia z drzewem)

Wypuszczacie go tak żeby sobie pohasał? Nie boicie się?

Cytat:
Napisane przez music_junkie Pokaż wiadomość
Cześć! (...)

Reaguje na Kocię i chodź (...)

spokojny kotek , nie mamy z nią problemów, pazury pokazuje tylko wtedy jak zapomnimy, że zostawiliśmy ją na balkonie

śliczna czarnulka

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 13:29   #4430
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Koty to czubki jednak u siostry Rude uszkodzilo sobie łapencję, miał przez chwilę jakiś taki opatrunek usztywniający i chodził dziwnie. Siostry na niego syczały, Grubas atakował Krotko to na szczęście potrwało i jak zacząl chodzić normalnie, to reszta bandy go w końcu poznała
Małej tez się już zdarzało wcześniej nie poznać Grubcia.
Nie po wizycie w lecznicy, ale jak zobaczyła koty znajomych. Zapachy się pomieszały i Grubcia atakowała. Musiałam jej nos pod jego ogon wsadzić (a nie było to łatwe ) to wtedy zajarzyła, że to swój i zaczęła się tulić i chować za nim
I za każdym razem jak coś odbiega od rutyny, to się czai co to za nowy

Cytat:
Zgadnijcie kto jest już w domu i zgadnijcie kto nawet głowy nie podniósł z deski do prasowania Mam kocie przysmaki, chyba je zaraz sama zjem
Smacznego

Też by mi się takie żelazko przydało. Ale moje od kilku dni już zrzucają futro pełną parą. A, że wiosna idzie, to na razie dodatkowe ocieplenie mi nie potrzebne

Czas edycji: 2014-03-21 o 13:30
Stary 2014-03-21, 13:35   #4431
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Rude koty są niesamowite, a najlepsze od tyłu
Cytat:
Cytat:
Małej tez się już zdarzało wcześniej nie poznać Grubcia.
Nie po wizycie w lecznicy, ale jak zobaczyła koty znajomych. Zapachy się pomieszały i Grubcia atakowała. Musiałam jej nos pod jego ogon wsadzić (a nie było to łatwe ) to wtedy zajarzyła, że to swój i zaczęła się tulić i chować za nim
I za każdym razem jak coś odbiega od rutyny, to się czai co to za nowy
Ciekawe rzeczy piszecie
Cytat:
To co dzisiaj w menu, suszona wołowina?
Cytat:
Cześć! Melduje się w kocim wątku. Od niedawna miłośniczka tych pięknych stworzeń
Cześć, czarnulko
Stary 2014-03-21, 13:40   #4432
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:

A on jest teraz wychodzącym kotem, tak? (zdjęcia z drzewem)

Wypuszczacie go tak żeby sobie pohasał? Nie boicie się?
nie jest - wychodzimy na smyczy.
ale, poniewaz ogrod jest ogrodzony, nie ma obok zadnej ruchliwej drogi, a sa fajne drzewa w ogrodzie, spuszczam go ze smyczy ostatnio na jakis czas w trakcie spaceru. zna teren, nigdy poza ogrodzony ogrod nie wychodzilismy spacerujac.
oczywiscie zostaje w szelkach, ma na nich adresowke.
tu lepiej widac, tam sie ukryly w futrze szelki zreszta musze nowe kupic, te sa jeszcze 'kociakowe'.

nigdy nie bedzie wolnowychodzacym kotem, jak sie przeprowadze 'na swoje', dostanie 'woliere' przy scianie domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0303.jpg (200,7 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-03-21, 13:43   #4433
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Kot tez tak robi jak chce na rece.
Mój też

Cytat:
Rude jest piękne [musi być jakaś przeciwwaga dla burego]

Cytat:
Cześć!
Już ma ok 9 miesięcy, a z nami jest 6

http://i1359.photobucket.com/albums/...ps31203c51.jpg
http://i1359.photobucket.com/albums/...ps1fda8c6d.jpg
http://i1359.photobucket.com/albums/...ps7fc1745f.jpg tutaj w kubraczku po sterylizacji, cały tydzień w wielkiej depresji była nawet odmawiała zjedzenia przysmaczka na poprawę humoru. Pod koniec udało jej się uwolnić z więzów, to aż przyszła nas obudzić i pokazała dumnie, że kubraczek już lezy na podłodze
http://i1359.photobucket.com/albums/...ps13afcdf4.jpg
Safirka Boże, muszę pędzić do domu sprawdzić, gdzie jest, bo mam wrażenie, że ktoś mi ja ukradł! [i odmłodził i odchudził odrobinkę ]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 313733_419373774825747_1600680428_n.jpg (51,2 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2014-03-21 o 13:44
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:45   #4434
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
kocham ten jego jasny koniec ogona przechodzacy w ciemnorude plecy
Stary 2014-03-21, 13:46   #4435
music_junkie
Raczkowanie

Cytat:

i dumam, jak zabezpieczyc przed skokami okno dachowe.
ma z lozka metr drogi w gore do jego dolu, mysle, ze kilka tych kijkow rozporowych do wieszania zaslonek itp wystarczy, jakby go bardzo wzielo na zwiedzanie?
bede tu mieszkac tylko do czerwca, to nie mysle o niczym stalym. i pryskam woda jak zaczyna sie patrzec na otwarte okno
Aaa! Rudzielec, śliczny/-a? Szukam właśnie kompana dla mojej i marzy mi się rudy kot

Też muszę zastanowić się nad zabezpieczeniem balkonu, bo strasznie się stresuję jak widzę ją przechadzającą się bo barierce, brrrr!
A lubi, bo sobie zawsze pogada z sąsiadem
music_junkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:46   #4436
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
Napisane przez ziazik Pokaż wiadomość
M
Rude jest piękne [musi być jakaś przeciwwaga dla burego]
rude to takie wyplowiale bure, albo bure to brudne rude
Stary 2014-03-21, 13:48   #4437
ziazik
Rozeznanie

Cytat:
Aaa! Rudzielec, śliczny/-a? Szukam właśnie kompana dla mojej i marzy mi się rudy kot
Polecam czarnorude duety

Cytat:
bure to brudne rude
o to to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1201_370191619743963_326376169_n.jpg (39,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1982213_567869506642839_1619890778_n.jpg (52,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez ziazik
Czas edycji: 2014-03-21 o 13:51
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 13:55   #4438
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:

Też muszę zastanowić się nad zabezpieczeniem balkonu, bo strasznie się stresuję jak widzę ją przechadzającą się bo barierce, brrrr!
A lubi, bo sobie zawsze pogada z sąsiadem
zalezy jaki masz balkon, ale w wiekszosci przypadkow siatka, pare wkretow,katownikow i godzina roboty, o ile masz wlasne mieszkanie i mozesz wiercic
w domu rodzicow okno zalatwilam 12 wkretami i siatka ogrodnicza, w pol godziny, malo ozdobnie wyszlo, ale skutecznie.

on piekny i charakterny, ale pieszczoch niebywaly.
bylaby ladna parka
Cytat:
Polecam czarnorude duety

o to to
no wlasnie, piekny kontrast

...ja bede brac, co mnei za serce zlapie jak czas przyjdzie na kompana dla Tyrionka, ale po cichu wzdycham do zdjec z rudymi i szarymi w trybie przytulania
Stary 2014-03-21, 13:57   #4439
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Też by mi się takie żelazko przydało. Ale moje od kilku dni już zrzucają futro pełną parą. A, że wiosna idzie, to na razie dodatkowe ocieplenie mi nie potrzebne
Felut miał falstart jakiś czas temu, cale zbędne futro już poszło oby się nie ochłodziło teraz, bo u nas właściwie przestali grzać, a kot już nie ma płaszczyka

Cytat:
Smacznego
Cytat:
To co dzisiaj w menu, suszona wołowina?

wstało łaskawie, wywalilo brzucho, nawet pogruchało i nie musiałam sama jeść

Cytat:
i od dołu! te różowe poduszeczki z rudym futerkiem naokoło, mrr

Cytat:
nie jest - (...)
a no tak, teraz widzę futerko obfite i szelki "się zniknęły" w nim

Cytat:
Safirka Boże, muszę pędzić do domu sprawdzić, gdzie jest, bo mam wrażenie, że ktoś mi ja ukradł! [i odmłodził i odchudził odrobinkę ]
to by był w końcu pierwszy w tym wątku prawdziwy przypadek kradzieży kota innej wizażanki

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 14:00   #4440
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Polecam czarnorude duety

o to to
U nas był jeden maluch cały czarny. I wzieli go ludzie, którzy mieli juz rudaska

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości