Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-21, 14:46   #4561
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
witam sie po wizycie
no więc tak wszystko w porządku - to najważniejsze.
Bakterie w moczu pojedyncze, jedynie glukoza podwższona ale to w ciąży norma tak mi pani powiedziała.
mierzymy 10,5 cm, niestety płci nie pokazał dzieciaczek bo miedzy nogami ma pępowinę
ale kochana dzidzia machała rączkami i wogóle, kolejna wizyta 24 kwiecień, tylko badania muszę zrobic morfologię i mocz powtórzyć
zdjecia pewnie wrzucę pozniej
jaki wielki maluszek który to tydzień ?

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 16:17   #4562
nmartyna
Zadomowienie

Hejo Mamuśki
Czy u Was też jest tak pięknie jak u mnie? cały dzień przesiedziałam na dworze, wstałam o 7 patrzę na termometr a tam 12 st w cieniu, normalnie szok! Około południa w słońcu było 25 st Jako że wielmożny małż jest w pracy do jutra rana, cały dzień przesiedziałam u rodziców, a to na spacer z pieskiem poszłam, albo na huśtawce książkę czytałam, no po prostu bosko było dzisiaj
Co do mojego tż, to wciąż się nie odzywamy... Ale myślę, że jutrzejsze pierogi na obiad załagodzą trochę sprawę, bo nienawidzę się z nim kłócić... Oby tylko zmądrzał, bo jak nie to
Piątkowy wieczór, a ja sama w domku i tylko książka mi zostaje i internet, bo małżonek złota rączka zepsuł dekoder i od trzech dni TV ozdabia ścianę swoim czarnym ekranem
Co do wózka, to my będziemy mieć taki https://img0.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/540x405...ts-2867070.jpg wózek sprawdzony, bo od siostry, gondola dość głęboka, więc na zimę będzie odpowiednia
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 16:23   #4563
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Co do wózków i kół: http://pierwszabryka.pl/kola-skretne-czy-nie/

Doświadczone mamusie a a jakie koła się u Was sprawdziły lub też nie? i przy jakim wózku
My mamy tako jumpera. Kupilismy używany jestem zadowolona.
Szukałam wózka który ma przednie koła skretne, tylne pompowane i dobra amortyzację. Wozek kapitalnie prowadzi się po wertepach, w lesie, po śniegu w zimie. Co do spacerowki niewiele powiem bo uzywalam może dwa miesiące. Potem przerzuciłan się na lekką spacerowke.
Tako zostawilam z myślą że będę używać w zimie. W tym roku nie wyjelam bo nie było zimy

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
My tez szukamy auta

Obecnie mamy Renualt Megan Scenic i moge Wam go polecić, auto nazywane już tutaj w de jako rodzinne, wysoko sie siedzi, dużo miejsca, my mamy automatyczną skrzynie biegow, duzy bagażnik, tylnie siedzenia mozna złożyć dodatkowo, jest jeszcze kilka bajerów no ale to można doczytać
Mamy go dwa lata i jestesmy zadowoleni, w przyjazdach do polski sie sprawdził, jednaże szukamy czegoś ciut większego, bo my do tej polski to jak wielbłądy jeździmy A to wozek potem trzeba bedzie zabrac, a to łóżeczko turystyczne dla małego i inne rzeczy...
Także teraz czekamy aż pojawi sie w ofertach VW Touran też w automacie, ma nieco większy bagażnik, wogule nieco większy od Scenica jest
Oczywiście uzywaki szukamy takiej do 5 lat nie więcej i do 70-80 tys.km przejechanych.

Mam nadzieję, że trochę pomogłam
Też mamy z tym, że granda. Uwielbiam ten samochód. Jeśli kiedys go wymienimy to na młodszy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 16:55   #4564
88Ekaterina88
Zakorzenienie

padam na pyszczek

Sernik gotowy, andruty gotowe, poodkurzane, podłogi umyte, stół przygotowany - jeszcze tylko nakryć i na dziś koniec A kręgodłup juz wysiada
Jakby ktoś preferował to zapraszam jutro na urodzinki Miesięczny poslizg , ale co tam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-21, 17:20   #4565
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
to jak wszytskie o TZtach to i ja...nie wiem moze dlatego ze tego brzucha tak nie widac albo po prostu ze jest facetem to mam wrazenie ze jakos malo przezywa ta ciąże. Wiem że sie cieszy ale jakos rzadko to okazuje, albo to ja jestem taka nakrecona. chciałam poogladac wozki, wiadomo one nie kosztuja 100 zł, wiec dla mnie to istsota sprawa ze trzeba znalezc dobry a w rozsadnej cenie, ale moj TZ jakos nie wyraza zaiteresowania, twierdzi ze przeciez wizielismy jakis w smyku, to bedzie, co za problem wózek jak wózek kurcze chcialabym żeby sie zaangazowal bardziej....a moze za wczesnie tego wymagam???
w pierwszej ciąży juz to zauwazyłam, że mój TŻ ucieszyl się z ciąży, ale zero zainteresowania zakupami dla dziecka. Tak po prostu faceci mają z resztą on sporo pracował, a ja byłam już na L-4, wiec ja miałąm czas by pomyśleć, a on nie miał czasu i sil, wieć to uszanowałam. A większosć zakupów przez net zrobilam, on jedynie składał meble

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

Masakra dziewczyny,jak mi sie poci cipa no zaraz lece kupic tonę chusteczek nawilzajacych bo juz nie wiem co mam robic a juz widze siebie w 30 stopniowym upale
nie pozostaje nic innego, tylko chodzić latem bez majtek

Cytat:
raaaaaaaaaaaaaaaaaatunku
dziewczyny pisalam wam ze przytylam w ciagu 1,5miesca ponad 5kg a nie wiem ile wazylam przed sama ciążą wiec mozliwe ze bedzie z jakies 7kg...
i dzis sie zmierzylam nie wiem po co... fakt urosl mi troche biust,w pasie to juz mi przybylo okolo 14cm...ale biodra? przed zajsciem w ciaze mialam 93cm potem 96cm i juz w zadne spodnie nie wchodzilam... teraz sie mierze...100cm
no jasna cholera!!!!!!!!!! od polowy lutego cwicze codziennie,wiadomo ze nie tak jak wczesniej bo trzeba uwazac,ale robie co moge,jem tak samo jak przed ciążą,wiecej jadlam tylko w I trymestrze i taka niespodzianka? dlaaaaaaczegooooooooooo? zaraz sie rozbecze
i zaraz kogos zabije
nie łam się, ciesz się, że biodra Ci sie poszerzają, w czasie porodu to docenisz wrócisz do normy, moja jdna kuzynka, też szczupla przez ciażą, w ciaży przytyła 30 kg!! a po ciąży zrzuciła i wygląda swietnie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Co do wózków i kół: http://pierwszabryka.pl/kola-skretne-czy-nie/

Doświadczone mamusie a a jakie koła się u Was sprawdziły lub też nie? i przy jakim wózku
ja nie miałam skrętnych. Głęboki wózek mialam Roan, cieżki, ale rodzilam zimą i zależało mi, by gondola byłą duża, głeboka, by chroniła maluszka przez zimnem. Poza tym moja młoda dość dlugo w gondoli jeździła, więc długa gondola mi sie przydała. Koła ma pompowane, też mi zależało na takich, ja mam 5 minut do lasu, tam często na spacery jeździłam wózkiem, a po takim terenie duże pompowane koła plus amortyzacja się przydały. Dlatego teraz tez bedę jeździć tym wózkiem.
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
POMIDOROWA !!!! Uuuuuuu u
Pomidorowa aA A a
jadłam dziś u mamy pomidorową
Cytat:
witam sie po wizycie
Bakterie w moczu pojedyncze, jedynie glukoza podwższona ale to w ciąży norma tak mi pani powiedziała.
mierzymy 10,5 cm, niestety płci nie pokazał dzieciaczek bo miedzy nogami ma pępowinę
ale kochana dzidzia machała rączkami i wogóle, kolejna wizyta 24 kwiecień, tylko badania muszę zrobic morfologię i mocz powtórzyć
ja byłam dziś na badaniach, mialąm już nawet glukozę ale 50 g, no i na czczo piękny wynik 78, ale niestety po godzinie 160 także wprowadzam dietę cukrzycową. Dobrze, że powoli żoładek mi odpuszcza,bo może będę mogła teraz ciemne pieczywo jeść.

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Co do naleśników to od lat byłam na nie obrażona! Nie chciałam ich robić! Wzięło się to stąd, że ilekroć przyjeżdżałam w odwiedziny do tż jak poszedł na studia to chciał mnie jak najlepiej ugościć i robił naleśniki. Ale że nie wypada, żeby gość stał we wspólnej kuchni w akademiku, to kazał mi wracać do pokoju a sam smażył - z litra mleka na jednej patelni... Grr... dla mnie trwało to wieki!!! Ja przyjechałam do niego 200 km, a on spędzał czas w kuchni z naleśnikami!!!
chłop się starał, trzeba było docenić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:52   #4566
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość

Ja juz nie wiem, brzuch bez zmian, ruchów jeszcze nie czuje....tez chce
to jak wszytskie o TZtach to i ja...nie wiem moze dlatego ze tego brzucha tak nie widac albo po prostu ze jest facetem to mam wrazenie ze jakos malo przezywa ta ciąże. Wiem że sie cieszy ale jakos rzadko to okazuje, albo to ja jestem taka nakrecona. chciałam poogladac wozki, wiadomo one nie kosztuja 100 zł, wiec dla mnie to istsota sprawa ze trzeba znalezc dobry a w rozsadnej cenie, ale moj TZ jakos nie wyraza zaiteresowania, twierdzi ze przeciez wizielismy jakis w smyku, to bedzie, co za problem wózek jak wózek kurcze chcialabym żeby sie zaangazowal bardziej....a moze za wczesnie tego wymagam???
Do mojego męża chyba nie dotarło jeszcze że powiększy się nam rodzina. Ale to może dlatego że też brzuszek jeszcze nie za duży, a przez 3 pierwsze miesiące był poza domem więc ominęły go największe atrakcje ciążowe typu wymioty, marudzenie, totalne osłabienie itp. Teraz czuję się już dobrze i funkcjonuję normalnie i często łapie go na tym że oczekuje ode mnie takiej sprawności jak przed ciążą. O zakupach dla dziecka jeszcze w ogóle nie myślimy, jakoś boję się jeszcze żeby nie zapeszyć.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 17:53   #4567
Latte88
Zakorzenienie

Dobry Wieczór Kochane
u mnie już lepiej. W życiu nie dostałam takich kwiatów...Nie miałam na nie nawet wazonu, stoją w dzbanku Brita :p. Zryczałam się jak pajac, mąż też. Powiedział, ze nie wie co mu się stało, pomijam fakt, że wrócił mocno pod wpływem i to ok 24. Spał w innym pokoju i to była najlepsza nauczka bo dziś tak go bolą plecy, że mu się odechce żoneczkę wkur... :p

Co do zakupów, ja póki co zamówiłam wczoraj kocyk, i domówię dziś poduszki, a mój mąż? Zgadza się na wszystko i chyba tak jest najlepiej, nie wyobrażam sobie, żeby mi się wtrącał w moje sprawy . Jak mu pokazuje wózki, czy kocyki, czy tak jak dziś karuzelki z FP to wszystko ogląda i komentuje, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Tak samo było z naszym weselem, wszystko ja wybierałam, a jemu się podobało. Nawet mi się to podoba, tym bardziej, że w domu miałam przykład jak już pisałam, jak facet potrafi się kobiecie wpier we wszystko. Dosłownie nei dość, że w gary to jeszcze w wyposażenie a nawet w ubrania... Brrr okropne.

Wózek oglądałam w smyku, wpadł mi w oko bebetto, w domu moja siostra miała Roan Marita i do dziś jest bardzo sprawny po dwójce chłopców, a młodszy dopiero niedawno skończył jeździć a ma prawie 4 lata :p
Ale jednak chciałabym, żeby miało trochę nowych rzeczy moje maleństwo.

Paulinka- po prostu Cię uwielbiam za Twoje wpisy, zawsze wywołują u mnie dziki śmiech a jednocześnie pochylam się nad problemem o którym piszesz nasz Wesołku Kochany

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-21 o 18:02
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 18:02   #4568
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór Kochane
u mnie już lepiej. W życiu nie dostałam takich kwiatów...Nie miałam na nie nawet wazonu, stoją w dzbanku Brita :p. Zryczałam się jak pajac, mąż też. Powiedział, ze nie wie co mu się stało, pomijam fakt, że wrócił mocno pod wpływem i to ok 24. Spał w innym pokoju i to była najlepsza nauczka bo dziś tak go bolą plecy, że mu się odechce żoneczkę wkur... :p

Co do zakupów, ja póki co zamówiłam wczoraj kocyk, i domówię dziś poduszki, a mój mąż? Zgadza się na wszystko i chyba tak jest najlepiej, nie wyobrażam sobie, żeby mi się wtrącał w moje sprawy . Jak mu pokazuje wózki, czy kocyki, czy tak jak dziś karuzelki z FP to wszystko ogląda i komentuje, ale ostateczna decyzja należy do mnie. Tak samo było z naszym weselem, wszystko ja wybierałam, a jemu się podobało. Nawet mi się to podoba, tym bardziej, że w domu miałam przykład jak już pisałam, jak facet potrafi się kobiecie wpier we wszystko. Dosłownie nei dość, że w gary to jeszcze w wyposażenie a nawet w ubrania... Brrr okropne.

Wózek oglądałam w smyku, wpadł mi w oko bebetto, w domu moja siostra miała Roan Marita i do dziś jest bardzo sprawny po dwójce chłopców, a młodszy dopiero niedawno skończył jeździć a ma prawie 4 lata :p
Ale jednak chciałabym, żeby miało trochę nowych rzeczy moje maleństwo.

Paulinka- po prostu Cię uwielbiam za Twoje wpisy, zawsze wywołują u mnie dziki śmiech a jednocześnie pochylam się nad problemem o którym piszesz nasz Wesołku Kochany
to dobrze, że do męża coś dotarło

Roan Marita, dokładnie, mam ten wózek, dla mnie świetny, zwłszcza na trudne tereny. Tylko dość ciężki. Ale cena ok. Spacerówka mniej mi się podobała.

Stary 2014-03-21, 18:06   #4569
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Blondi Banana w jakich sklepach udaje ci sie dostac 70D? chodzi mi o to ze jest maly obwod a ja gdzie nie pojde to jest najnizszy 75...
Kupiłam w jakimś zwykłym sklepiku z bielizną. Mieli m.in. bieliznę Triumpha, ale tej nie mierzyłam. No i mierzyłam tylko przeceny (a i tak zapłaciłam 50 zł - normalna cena 79 zł). Zawsze lubiłam kupować w Esotiq - tam mają nawet 65 cm (i to dość ciasne 65, jak miałam 68 cm pod biustem to się dusiłam w niektórych). Ceny mają niższe niż w takich sklepach brafittingowych (tam to jest kosmos, ale też mają czasem przeceny). H&M nie ma chyba staników powyżej 70C... Szukałam 70D i nie było ani jednego.
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 18:17   #4570
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
to dobrze, że do męża coś dotarło

Roan Marita, dokładnie, mam ten wózek, dla mnie świetny, zwłszcza na trudne tereny. Tylko dość ciężki. Ale cena ok. Spacerówka mniej mi się podobała.
Właśnie zastanawiam się czy nie wybrać podobnego, ale nie wiem jeszcze gdzie będziemy we wrześniu, jeśli w bloku np na 2 piętrze? trochę mi się nie widzi go znosić samej, bo tż często nie będzie... jeśli byłaby winda to ok.. bo faktycznie jest ciężki. ale przeżywa wszystko, pamiętam jak mój chrześniak miał kolki, 5 lat temu, a my jeszcze nie wiedzieliśmy co mu jest, to bujanie a raczej trzepanie wózkiem było i wszystko z nim ok. Mnie coś ciągnie do skrętnych kółek i aluminiowego stelaża :P
Stary 2014-03-21, 18:32   #4571
małaPaulina
Wtajemniczenie

Aliszcze i Blondi Banana dzięki za pocieszenie,moze faktycznie mi dziecko wyleci i nawet nie zauwaze tak sobie głupia tlumacze

Blondi Banana w H&M to w ogole nie ma 70,tylko 75

kachna21 dzieki, chociaz nie mam za bardzo Cubusa kolo siebie

etusiaaa za wizyte

Latte88 nie wiem czy ci chodzi o problem wielkiego tylka czy pocącej sie cipy ale jak cos to kupilam dzis 2 paczki chusteczek do higieny intymnej,moze troche to pomoze a co do tyłka to mi chyba nic nie pomoze zreszta "po duzym kuta*ie dupa sie pasie"

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-21 o 18:34
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 18:56   #4572
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Też miałam problemy nie tyle z poceniem ale jak to capiło!!!! Bez majtek chodziłam jeden dzień to jeszcze gorzej... I od 3 dni myje cipsko zwykłym zelem pod prysznic. Dove dla suchej skóry...nie czuję już ze śmierdzi i też nie mam ciągle majtek spoconych czytałam ze często trzeba mydło w ciąży zmieniać a do pipki najlepiej mydło biały jeleń czy jakoś tak
Dzisiaj w sklepie kobieta też w ciąży zapytała który miesiąc także mój brzusio jest widoczny

A w sklepie duże zakupy w new yorkerze kupiłam fajne luźne hmmm sweterki? Takie nietoperze ale jak na drutach robione z dużymi oczkami. Super na cieplejsze dni stanik z 75B zmienilam na 85D i to z miekkimi miseczkami bez drutów do tego koszula nocna, kolejne majty, buty, i 2 tuniki ;D teraz mogę rosnąć a i tak będę miała w czym chodzić
I chyba polubiłam dresy nawet na ulice w nich wyszłam dzisiaj

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:03   #4573
Latte88
Zakorzenienie

Paulinko każdy problem poruszony przez Ciebie jest ważny nawet kupy podczas porodu
Ja póki co polecam płyn biały jeleń, bardzo delikatnie myje nie podrażnia lactacyd czy jakoś tam niestety odpada

"po duzym kuta*ie dupa sie pasie" -hahahah wspaniały tekst

Co do bioder, nie chciałabyś widzieć moich mam ponad 100 od zawsze miałam szerokie biodra a teraz to już nawet się nie mierzę
Stary 2014-03-21, 19:09   #4574
basia_83
Raczkowanie

ja tez dzis padam mialam faze na pranie i prasowanie, wlasnie pierze sie ostatnie pranie dzis (7), a jutro czeka mnie prasowanie, coraz bardziej tego nie lubie.

ja rowniez mam scenica i za nic w swiecie nie zamienie no chyba ze na nowszy model i kolor pistacjowy, tylko zastanawiam sie jaki fotelik bedzie pasowal do tylnej kanapy, i czy zmieszcze z tylu fotelik i 2 podstawki, jesli nie to musze z przodu wylaczyc poduszke.

myslalyscie moze juz nad imionami?

ja to sie nawet nie mierze i nie waze bo moja waga od zawsze byla zepsuta i zawsze mi dodawala 20kg.

Edytowane przez basia_83
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:11
basia_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:11   #4575
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
witam sie po wizycie
Gratuluję udanej wizyty
Wrzucam zdjęcia mojego maleństwa z 12 t i 0 dni ( bardzoo dawnoo termu) trochę się wiercił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mikołaj 1.jpg (68,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikołaj 2.jpg (46,7 KB, 28 załadowań)

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 19:15   #4576
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty
Wrzucam zdjęcia mojego maleństwa z 12 t i 0 dni ( bardzoo dawnoo termu) trochę się wiercił
Ale piękny Wiercipiętek

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość
ja tez dzis padam mialam faze na pranie i prasowanie, wlasnie pierze sie ostatnie pranie dzis (7), a jutro czeka mnie prasowanie, coraz bardziej tego nie lubie.

ja rowniez mam scenica i za nic w swiecie nie zamienie no chyba ze na nowszy model i kolor pistacjowy, tylko zastanawiam sie jaki fotelik bedzie pasowal do tylnej kanapy, i czy zmieszcze z tylu fotelik i 2 podstawki, jesli nie to musze z przodu wylaczyc poduszke.

myslalyscie moze juz nad imionami?

ja to sie nawet nie mierze i nie waze bo moja waga od zawsze byla zepsuta i zawsze mi dodawala 20kg.
Basiu ja dla chłopca od zawsze Mateusz dlaczego nie wiem
A dla dziewczynki zawsze chciałam Anię, ale troszkę mi sie odmieniło, Antonina, Liliana, Joanna.

<rzuciłam prasowanie miesiąc po ślubie prasuję tylko to co naprawdę muszę ale wielkie ukłony za tak pracowity dzień >

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-03-21 o 19:17
Stary 2014-03-21, 19:18   #4577
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Latteooo niemiecka wersja to Antonia tatuś mój by sie ucieszył, bo Antonina to była jego mama, hm... muszę pomyslec przez ciebie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-21, 19:18   #4578
ania9106
Zadomowienie

Ja imiona też mam wybrane
Chłopiec Mikołaj dziewczynka Julia

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-03-21, 19:22   #4579
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Ja imiona też mam wybrane
Chłopiec Mikołaj dziewczynka Julia
My też chyba będziemy mieć MikołajkaNo chyba że pan doktor się pomylił to będzie Izabela.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-21, 19:24   #4580
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Latte
ooo niemiecka wersja to Antonia tatuś mój by sie ucieszył, bo Antonina to była jego mama, hm... muszę pomyslec przez ciebie
Mój Dziadziuś ukochany był Antoni Ale jakoś bardziej do dziewczynki mi przemawia, u nas wszystkie imiona damskie kończą się na -sia, więc pasowałaby nam Antosia.
Stary 2014-03-21, 19:24   #4581
basia_83
Raczkowanie

moje lasecyki jak sie dowiedyialy ze beda mialy rodzenstwo to odrazu zucilz serie imion
dla dziewcyznki Jagoda, Alicja, Karolina, Antoninie niestetz mamz w rodzinie
dla chlopca Kacper, Jas i Antek

cos mi sie litery na klawiaturze poprzwstawialy i nie wiem jak to zmienic.

a
Stary 2014-03-21, 19:24   #4582
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki wielki maluszek który to tydzień ?
jutro zaczynam 17 tydzień

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 19:29   #4583
ania9106
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basia_83 Pokaż wiadomość
moje lasecyki jak sie dowiedyialy ze beda mialy rodzenstwo to odrazu zucilz serie imion
dla dziewcyznki Jagoda, Alicja, Karolina, Antoninie niestetz mamz w rodzinie
dla chlopca Kacper, Jas i Antek

cos mi sie litery na klawiaturze poprzwstawialy i nie wiem jak to zmienic.

a
wiciśnij kilka razy ctrl+shift powinno pomóc

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
SUPER ale czas szybko leci

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-03-21, 19:30   #4584
basia_83
Raczkowanie

o juz zmienilam,

zazdroszcze tych tygodni ale i coraz bardziej boawiam sie nadejscia 20 tyg i testu z glukoza, w pierwszej ciazy 3 dni po nim

ale maluch sie dzisiaj wierci a juz myslalam ze cos jest nie tak.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

[QUOTE=ania9106;45695704]wiciśnij kilka razy ctrl+shift powinno pomóc [COLOR="Silver"]

dzieki
Stary 2014-03-21, 19:32   #4585
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość

Co do bioder, nie chciałabyś widzieć moich mam ponad 100 od zawsze miałam szerokie biodra a teraz to już nawet się nie mierzę
to tak, jak ja, w najlepszych latach miałam ciut poniżej 100 w biodrach, ale to było lata świetlne temu

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
super fotki, fajny maluszek

Cytat:
super, ale ten czas leci

dla chłopca imię Daniel, dla dziewczynki nie wiem, będzie problem, bo w poprzedniej ciąży chcialam Joannę lub Natalię, mężowi Natalia się nie podoba, wiec została Joanna teraz jak bedzie dziewczynka, to albo będę urabiać męża na Natalię albo bedzie mega burza mózgów

Stary 2014-03-21, 19:38   #4586
ania9106
Zadomowienie

Natalka bardzo ładnie Podoba mi się również Aleksandra, Antosia i Lilianna
Dla chłopców (oprócz Mikołaja) Dawid, Leon, Filip, Jakub

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2014-03-21, 19:56   #4587
Misstic
Wtajemniczenie

Hej babeczki

dzisiaj chciałam się tylko przywitać z wami Jakoś brak weny na pisanie mam. Chciałam się też pochwalić, że własnie zaczęłam 15 tydzień

Etusia kochana gratuluje udanej wizyty i sporego bąbelka

o imionach już nie raz pisałam ale napisze jeszcze hehe
Dla dziewuszki bedzie Roksana Lena, natomiast nad chłopakiem jeszcze myślimy. Ja chciałam Leona ale mój mąż mówi kategoryczne nie, a on chciał Krzysia na co ja mówie NIE zastanawiamy się jeszcze nad imieniem Maks (Maksymilian). I coś czuję, że to będzie najbardziej prawdopodobne imię jeżeli wyjdzie chłopiec.

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:03   #4588
Niestabilna
Wtajemniczenie

PAULINA to juz wiem dlaczego moj lubi od tylu
Mojego góral uwielbia przeciskac sie miedzy karpatami i lubi zagladac w dwie jaskinie od tylnego wejscia.

Ja chyba dzisiaj poczulam dzidzie... nie wiem jak to opisac... jakby mi cos skakalo w srodku ale delikatnie a z rana takie trzy pukniecia. Juz kilka razy zdawalo mi sie wcześnie ze czuje ale dalej nie jestem pewna. Możliwe ze chce tak poczuc ruchy ze sobie je w mówiłam.

Stary 2014-03-21, 20:08   #4589
Misstic
Wtajemniczenie

Ja lubie jak mój zwiedza co nieco

My chyba jesteśmy niereformowalne
zaraz niektóre dziewczyny się zgorszą i nas opuszczą

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-21, 20:23   #4590
carolciuska
Zadomowienie

[QUOTE=88Ekaterina88;45690 544]hahaha

Dobrze, że my w tej kwestii jesteśmy zgodni
My właśnie lubimy takie wyższe autka, mielismy i golfa 3 drzwiowego, mielismy i polo, ja miałam punto - także już mamy dosyć wpadania w siedzenie hihi
Ale typy macie ładne Takie eleganckie [/QU

U nas bylo kilka klotni o auta, byly nawet lzy i krzyki - wszystko moje oczywiscie. Doszlismy wreszcie do porozumienia, po 2 miesiacach............
Bylismy dzis ogladac x3.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości