|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Papuga jak dla mnie 3 razy kaszka to za duzo...a jak pije mleko w nocy to chyba styknie mleka
|
|
|
#4742 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
i obawiasz się, że przybiera i waży za mało? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
próbowałam robić jak mówisz i w sumie nie wiem czy to pomaga czy szkodzi bo w momencie kiedy mocno go przytulę to on jeszcze bardziej odwraca się w stronę piersi chcąc się przyssać ![]() najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby ktoś inny spróbował go nakarmić..no ale nie ma kto ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
opłaca się kupić? ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
napisz w K ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
kaszka mleczno ryżowa 2 razy. manny to tylko trochę bo gluten. też się właśnie obawiam że za mało mleka .. no ale dostanie w nocy 2 razy i rano o 6 .. wiec juz sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- tak powoli chce odstawiać. ale narazie chce żeby jadł moje ale z butelki/kubka czegokolwiek
|
|
|
#4743 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
planowaliśmy jechać gdzieś koło Łeby albo do Karwi, ale brat tż będzie robił chrzciny w Ustce więc tam ejdziemy ![]() fotelik taki http://allegro.pl/jane-montecarlo-r1...040327064.html a właśnie - Karwia jest podobno świetna dla rodzin z dziećmi ![]() Cytat:
nie mam spiskowej teorii odnośnie złych i dobrych warzywach, jedynie marketowych unikam. brokuła i kalafiora póki co dawałam ze słoiczka, bo po prostu miałam, ale następnym razem skorzystam z mrożonki. musze jeszcze gdzieś mrożoną dynię dorwać![]() Cytat:
a zamiast mmr można szczepić chyba jeszcze priorixem, podobno jest lepszy ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy deserku tylko łyżeczka żeby podać gluten kurcze to już nie wiem.. chyba bede musiała w takim razie na śniadanie dać mu jakoś moje mleko zamiast kaszki.. chodzi mi o to żeby jak najmniej razy musieć podawać mu tą cholerną butle
|
|
|
#4745 |
|
Wtajemniczenie
|
Tassiu czyli wziełas recepty na dtp,hib,polio i zółtaczke?
czarna jednak udało mi się przekonac Tz ![]() papuzko-to nie jest zadne ,,must have,, a czy się opłaca?powiem Ci ze nie wiem ile kosztują zwykłe kubeczki..
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko na pewno wszystko będzie dobrze,nie martw się
|
|
#4747 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciezki dzien. Poza gastroskopia (mam jakis stan zapalny zoladka i dwunastnicy, ale podobno niegrozne, bede szla z wynikami do konsultacji), bylam jeszcze na drugiej dawce szczepienia przeciwko WZW B, w razie gdyby czekal mnie zabieg w zwiazku z tym woreczkiem.
Adik zostal z dziadkami i jak zwykle byl grzeczny, jak wrocilam, to nawet nie zwrocil na mnie wiekszej uwagi. W sumie chyba dobrze, ze bez problemu znosi opiekę innych osób. Z innych wieści-bylam wczoraj w pracy, wracam z początkiem sierpnia, szef utrzymal swoja korzystna dla mnie zmiane dot. powrotu, więc się bardzo cieszę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
poli super
kurcze,ale to twoje cacko troszkę kosztuje
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a owoc jeszxze moglby byc
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
tez chcialam dawac moje w butli,ale laktaotr nic nie ciagnie,nie ma w dzien czego sciagac,tylko po nocy
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję dolegliwości
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że cieszysz się z powrotu do pracy ja mam nadzieję, że jedna z moich opcji wypali i pożegnam sprzedaż
|
|
#4753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a miałas jakies dolegliwosci związane z tym zapaleniem? no i brawa za powrot do pracy! czarna wiem ze drogie..ale co zrobic jak mi się tak bardzo podoba..zrezygnowałam dla tego wózka z kupna telefonu
|
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzis mam dzien koszmar i wlasnie ide spac Maciej clay dzien sie wydzierał... nie pamietam takiego dnia opcji jest wiele -zeby -gardło -halny -brak kupy albo wszystko na raz i wyobrazcie sobie ze od 8 30 rano do 17 30 (9h) nic nie zjadł.... tzn 3 łyzeczki zupy i 1 lyzeczke deserku ale to sie nie liczy jestem zalamana bo poprzestawialo mu sie jedzenie dlatego wiem ze bedzie sie budzil 10 razy w nocy planuje do przetrzymac troche, kosztem nawet nocnej jazdy samochodem po miescie, bo jak dla mnie to nienormalne zeby dziecko clay dzien nic nie jadlo (wczoraj bylo podobnie ale zjadl zupe) nie wiem cyz dobrze robie, ale musze sprobowac bo nie wyrabiam
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa pora
![]() jak wróciłaz przedszkola to miałam p;rzedszkole w domu i gości a teraz głowa mi pęka. jestem o kajzerce i 3 kawach od rana i właśnie zjadłam pół kajzerki wniosek z 2 godzinnej rozmowy możnaby wyciągnąc taki że jestem beznadziejna matka a tż ojcem i nie radzimy sobie z dzieckiem i nie umiemy mu pomóc bo jest niestabilny emocjonalnie aha i tassia pewnie napisze do ciebie pw i ty mi coś doradzisz w kwestii psychologicznej bo ja za duzo rozmawiam z dzieckiem i za dużo mu tłumacze/wtf / i ma za dużo kar![]() wniosek ogólny ta siostra jest poj.......na nie wiedziałam czy śmiac się czy płakac ze smiechu w trakcie rozmowy ale on aprzez pierwszą godzine miała cały czas rumiencea i tz strasznie ją uraził bo rano poczekał az wszyscy wyjda i powiedział jej z e adrian prosił żeby na niego nie krzyczała gdy płacze.i rzekomo moje dziecko nie zintegrowało się z grupa do tej pory i nie bawi sie z dziecmi w przedszkolu....a jak przyszłam po niego to musiałam mu dac jeszcze 15 min bo się z kolegami bawił i obserwowałam sobie ta zabawe ![]() a i co jeszcze moje dziecko zmyśla ż ema kolegów np adi mi mówi o takim maxiu a siostra na to że adriana marzeniem jest zeby maksiu był jego kolegą i że zmyśla ze sie z kolegami bawi a jak powiedziałam ż einne dzieci tez płacza i wiem to od rodziców no to się dowiedziałam ż e ktoś mnie okłamuje bo tylko moje i siostry dziecko płacza i one jużnie wiedzą jak im pomóc temat rzeka a jeszce propo tego płaczu pzyszął inna matka /taka cieta na zakonnice/ i mówi to córki...maysiu to ile dzisiaj płakałaś ...dużo...oj widzę po buzi że bardzo dużo![]() dobra koncz ebo sie rozpisałam idę usypiać starszaka bo musze mu 3 bajki pzeczytac bo ma 3 latka
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-03-21 o 21:13 |
|
|
|
#4756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas koło 20 i też wiatr, Hania miała cieniutkie rajstopki )nie bawełniane tylko chyba z microfibry), lekkie spodenki, body z długim i bluzę. jak spała przykryłam kocykiem a i tak była lekko spocona na pleckach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a czemu żałujesz? |
|||
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze no to chyba faktycznie za dużo tej kaszki wiem wiem że jest na mmjutro podam mu tylko na kolacje
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mega doła, pisałam to tu milion razy a potem kasowałam.
|
#4759 |
|
czyli Endżi
|
Tassia, fajne zdjęcia
U Was był styl taki "w zgodzie z naturą", fajny pomysł Super było oglądać. Zastanawia mnie podpis o bukieciku dla świadkowej. To pomyłka czy faktycznie świadkowa też miała bukiecik?Kaśka, ja wczoraj parę razy sie zbierałam żeby napisać, że nie sądzę żeby na kimkolwiek ta spódnica wyglądała dobrze, ale nie chciałam być chamska ![]() Dziękuję za każdy post na temat wesela
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
bo mogłam wybrać refundowane- sprawdzone
![]() Angel ![]() MsLullaby co jest?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-21 o 20:38 |
|
|
|
#4761 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga uwaga walczę z moim dzieckiem i pierwszy raz udało mi się otóż dostała butle po czym dostała czkawke wiec na chwilę cyc i do łożeczka był wyk bo smoczka szukałam znalazłam dałam potrzymac za palca włączyłam karuzele i usnela! Fajnie gdyby nie to że obudziła się po pół godzinie i znowu płacz widziałam że aż z wściekłościa gryzla piesc to posmarowalam dentin woxem i wisimy na cycu
ot tak cudownie spędzam wieczór chce zabrać cyca to dalej szuka eh już nie wiem co z tym zrobić
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
co się dzieje kochana?!?!
|
|
#4763 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za powodzenie akcji "butelka". ![]() Napisz, to może kamyk spadnie trochę z serducha.
|
|
#4764 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szymkowi tez poci sie glowka, w trakcie karmienia to juz w ogole i on jest mokry i moja reka. Pediatra mi powiedziała, ze to normalne bo dziecko wklada w to duzy wysilek. A jak jej powiedziałam, ze Szymek pluje wit D z kapsulek to wyszlo, ze potliwosc moze byc zarazem wynikiem niedoboru i przedawkowania witaminy D. Nam zalecila zmiane na cebion multi- 5kropli raz dziennie. Az z ciekawości jutro sprawdze ile to jednostek. Cytat:
super Cytat:
super, ze trafiliscie na takiego dobrego lekarza Cytat:
łuk tiny love lesni przyjaciele, lew Lamaze, hula kula, a od niedawna aktywne klocki smilly play (oczywiście ich jeszcze nie uklada, ale jak lezy na brzuszku to sie nimi bawi, oglada, dotyka i probuje). Cytat:
nie widziałam zdj, bo na tel sie nie wyświetlaja, ale po opisie sie rozmarzylam ![]() Cytat:
W tym roku będziemy pewnie tez, ale juz w trójkęA co do próchnicy, to jak jeszcze bylam w ciazy to polozna mi mówiła, ze najczęściej dzieci łapią ją od rodziców (głównie przez oblizywanie smoczka), ktorzy tez ją mają Dziwne troche, no ale tak opowiadała:/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy bardzo ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
szczerze to przeszło mi przez myśl że może oświadczy się w pl :|
|
|
|
#4767 |
|
czyli Endżi
|
Ja odstawiłam Jula od piersi 2 tygodnie temu a z cyców dalej cieknie w najmniej pożądanych momentach
![]() Od dawien dawna nie ma tam mleka nawet na 3 solidne łyki a głupie cieknie kropelkami ![]() Na szczęście Julo już nawet nie zainteresowany tymi 3 łykami - sprawdziłam Jupi
|
#4768 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zapisałam się do fryzjera przed świetami i się ścinam na krótko bo moje włosy sa dosłownie wszędzie i tż przeciwny krótkim włosom wczoraj stwierdził że ma dość moich kłaków i mam iść do fryzjera (na fb mam foto z krótkimi włosami )
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bo mi tu ciągle odkąd jestem wszyscy gadają o nim "gdzie masz męża, co tam u męża" a jak odpowiadam że to nie moj mąż a nawet nie narzeczony to słyszę "no ale pewnie niedługo ślub będzie?". Nie k.urwa, nie będzie, bo mój super chłopak bierze przykład ze swych cudownych rodziców i woli żyć bez ślubu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

[/RIGHT]

to co ja jej będę dawać jak skończę karmić?nie wiem jak ją przekonać

za porządki, ja jestem leń

Dziwne troche, no ale tak opowiadała:/