|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
KTG zrobili skurczy nie mam ufff malutka widzialam otwierala buzie lekarz powiedział ze juz pyskuje ;-) po mamusi waży juz 404 gramy hii.
Kolacja straszna trzy kromki chleba trzy plasterki szynki i maska tyle ze nie wiedziałam czy smarowac srodek czy brzegi chleba. TZ ma zaraz jedzonko przywieźć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#152 |
Rozeznanie
|
Ja dopiero wróciłam z kliniki jestem wykończona a wy tyle znowu naskrobalyscie ze pózniej poczytam bo teraz padam poprostu...chyba chcecie lipcówki dogonić :p
W klinice cały dzien spędziłam i niczego w sumie nowego sie nie dowiedziałam ![]() Pół dnia miałam usg robione przez 4 różnych lekarzy aż mnie brzuch cały boli tak uciskali....pomiary, przepływy krwi itp potwierdzili plec ze dziewczynka napewno i w 3d malutka poogladalam ślicznotka ![]() na koniec po wielkiej naradzie stwierdzili ze pierwszy raz sie z czymś takim spotkali i ze ten doktor co robił mi rezonans przedstawił im mniej wiecej co o tym myśli i te przypadki 9 kobiet ale to nie zmienia faktu ze i tak nie bardzo wiedza co bedzie dalej.....żyły i zatoki w mozgu są poszerzone a z tylu główki jest skrzep dość duży i zatrzymany jakiś płyn prawdopodobnie krew ktory tworzy ciśnienie i uciska na mozg dziecka i oni nie maja pojęcia jak to słynie na rozwój mozgu i czy zator sie powiększy zniknie czy zostanie taki jaki jest i oni bedą mogli dopiero ocenić sytuacje jak dziecko sie urodzi i dziecko dokładnie przepadają....a teraz bede musiała jeździć co 2 tygodnie na usg na kontrole co sie z tym dzieje a ok 30 tygodnia powtórzą rezonans magnetyczny bo wtedy mozg juz powinien byc na tyle rozwinięty zeby ocenić w jakim jest stanie.....oczywiscie moge przerwać ciaze do 24 tygodnia lub nawet pózniej jeśli zator w mozgu wzrośnie i zacznie go poważnie uszkadzać ze bedzie ryzyko ze dziecko nie przeżyje lub bedzie cieżko upośledzone...... Był tez neurochirurg dziecięcy ktory miał podobny przypadek ale wykryty u małego dziecka wiec nie wiadomo czy to powstało jeszcze w życiu płodowym czy nie ale to dziecko miało operacje zeby zmniejszyć ciśnienie srodczaszkowe i ucisk na mozg ale i tak było niepełnosprawne (nie wiem w jakim stopniu) Nie wiem co o tym wszystkim myślec jestem zmęczona i mam mętlik w głowie.....odezwę sie pózniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-21 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Mamuska11 - trzymaj się kochana. Nie wiem co napisać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#154 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Już tłumaczę dlaczego kocica. Jak tylko przyłożył mi głowicę do brzuszka dziecko było ułożone w pozycji KOCIEGO GRZBIETU i lekarz pyta się Nas czy znamy płeć i czy chcemy wiedzieć czy kocur czy kocica.... Na co TŻ " Chcemy chcemy bo nic nie wiemy" gin pokazał nam idealnie ułożone nóżki do badania i mówi "No to mamy KOCICĘ a tu o tuuutaj ma szparkę" Jak mierzył kość udową to podsumował moją córeczkę jako DŁUGONOGA KOCICA bo faktycznie nóżki ma długie ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Was jutro ! ![]() Koniecznie daj znać! Dziękuję ![]() Kornelia lub Matylda. Tż woli zdecydowanie Kornelia a mnie ostatnio tak bardzo podoba się Matylda ![]() Nasze wybory oczywiście nie obeszły się bez komentarzy.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Napisz coś o sobie, jak się czuesz? Dobrze, że napisałaś w grupie zawsze raźniej. Cytat:
Hahah pyskata malutka ;p to dobrze. Bo wiadomo koniec języka za przewodnika. Dzisiaj tak trzeba! 404 gramy! huhuhuhu Rośnie na potęgę ! Opiszę Wam jeszcze moje badanie dzisiejsze. II prenatalne i połówkowe. Moja księżniczka waży 410 gram. Wszystkie badania wyszły prawidłowe prócz jednego. Otóż jedna nerka (lewa) jest mniejsza niż prawa. Chodzi o to, że w nerce tętnice przepływowe są mniejsze i w przyszłości malutka może mieć problemy z kamieniami nerkowymi. Dostałam zalecenie kontroli nerek między 28-30 tc i jeżeli okaże się, że dalej jest różnica w ich wielkości to po porodzie mamy się udać na konsultację do urologa dziecięcego i on przeprowadzi udrażnianie światłowodami tych tętnic i będzie ok. Mam się tym w ogóle nie przejmować tylko monitorować. Powiedział, że jest to często genetyczne uwarunkowanie. . . No i co się okazuje ma rację. W ciąży dostałam kolki nerkowej, nerka boli i często daje o sobie znać a gdyby brakowało dowodów, że to z mojej winy córeczka może odziedziczyć tą przypadłość to kolkę nerkową mam na lewej nerce a Kornelka też ma problem z lewą ![]() Cała reszta jest ok! Badanie super. Mnóstwo zdjęć i płytka, którą już znam na pamięć. Mamuśka....czekamy na wieści od Ciebie!
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#156 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kochana moze nie bedzie z mala tak zle. Wazne, ze bedziesz ood stala opieka. Ja bylam dzis na polowkowym. Dzidzia wazy 240 gr wzzystko ok, ale nie ujawnila co ma miedzy nozkami ![]() ![]()
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Mamuśka dużo wiary i siły ... tego teraz potrzebujesz najbardziej! Chciała bym jakoś Ci pomóc.
#158 | ||||
Raczkowanie
|
hej dziewczyny. to i ja się melduję
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Piekłam z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-tiramisu. Zjadłam kawałek w ramach degustacji i dla mnie za słodki ale dzieciakom chyba smakowało bo w brzuchu prawdziwa rewolucja ![]() ![]() ![]() Z tego co wiem stara pierworódka to po 25 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Przyczajenie
|
No wiec tak, od miesiaca prawie nie ruszam sie z łóżka , zgłosiłam sie do szpitala z bólem brzucha ale jak to w naszych szpitalach zrobili tylko morfologie i mocz i po 2 dniach wypuscili mnie do domu. pozniej dalej mnie bolal i wieczorem pojechalam prywatnie na usg i wyszlo ze musze lezec bardzo duzo i tak sobie leze ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mamuska11 ![]() angelika__2014 historia z kocicą super ![]() o imieniu dopiero doczytałam. Trzymam kciuki żeby druga nerka wzięła się w garść i urosła jak należy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Kornelia lub Matylda ![]()
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
matylda bardzo ladnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Rozeznanie
|
Angelika gratuje upragnionej córeczki i śliczne imiona wybraliście mi osobiście Kornelia sie bardziej podoba tez chciałam tak dać na imie córci ale Tż kręci nosem :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Mnie też mega się podoba ale mąż nie jest przekonany... Matylda pięknie brzmi
![]() Mój znowu jest zakochany w tym imieniu i powiedział, że nie pasuje mu żadne inne do jego córeczki tylko Kornela ! I mogę sobie wymyślać Laury, Matyldy, Patrycje i on mi przytaknie bo nie ma nic absolutnie do tych imion ale w urzędzie i tak on dziecko będzie zapisywać.
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też za Matyldą ![]() Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2014-03-21 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=cwe8CL-IH0g od 3 minuty sobie włącz. Ona użyła akurat pędzla ... ale moze być też łyżka spokojnie.
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Pędzicie, jak szalone... 6 stron od wczoraj?!
pentuerka dieta i pomiary po każdym posilku i rano na czczo. Tak naprawdę akurat u mnie było to zachowanie bardzo na wyrost, bo przekroczylam normę o 7 pkt i mówiłam, żeby mi dali jeszcze raz skierowanie, bo w nocy durna wypiłam sok (stał przy łóżku) i stąd pewnie wynik, potem przy mierzeniu ani razu wynik nie odbiegl od normy. Zobaczymy teraz co wyjdzie ;/
#168 |
Raczkowanie
|
ja tez powaznie zastanawiam sie nad Kornelia ale maz nie bardzo... Mi sie jeszcze podoba Kalina... Rozwazalismy jeszcze Maje ale jak wyczytałam w jakims rankingu ze jest na 3 czy 4 miejsu to chyba odpadnie, chociaz moje chłopaki mowia ze w brzuszku jest Majeczka...i jesxcze Jagoda mi sie podoba...ogolnie to bedzie ciezko sie zdecydwac...
Wrocilismy z urodzin, dzieciaki poszalały bo sie dawno nie widxiały a Kajtek zakochał sie w Furbym( nie wiem jak sie to pisze)lezal na fotelu i przytulał to cos i nie chciał go zostswic..slodko to wygladało ![]() wczesna pobudka dała o sobie znac, jestem wykonczona...zaczełam myc twarz nie zdejmujac okularow a teraz sie kapnełam ze nie umyłam zebow a leze juz w łozku i nie chce mi sie wstac no ale ide ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Usciski dla Was dziewczyny. Jesteście dzielne. Cytat:
I wam tez ślę buziaki. Przykro mi ze malutka tez ma problemy z nerkami, ale cale szczęście ze można to wyleczyć. Matylda śliczne imię♡ A z biegunkami mam to samo. Najpierw zatwardzonko teraz begunki. Jak nie to to :-( Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
Papryczka160 dobrze ze cie zostawili w szpitalu bo takie bole mogą byc niebezpieczne moze sie szyjka macicy skracać jednak w Polsce dmuchana na zimne Tu w UK jak miałam bole to mi tylko ciagle paracetamol kazali brać ale u mnie to była tylko rozciągającej sie macica panikara jestem
![]() kasiuulad u mnie nieoficjalnie jest Maja, te co mi sie podobały to Tż odrzucał a te co jemu to znowu ja nie bardzo akceptowalam, w ostatniej ciazy było prościej bo jak poznałam Tż to mówił ze marzy o córeczce imieniem Zuzia i jak skan pokazał ze bedzie dziewczynka to nawet nie przyszło nam do głowy żeby dać inaczej na imie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Asix86 Ja zmieniłam lekarza w 18 tygodniu i jestem zadowolona z decyzji
![]() ![]() ![]() Maria trzymam kciuki, żeby się okazało, że wszystko jest dobrze ![]() Mamuska dużo siły dla Ciebie i malutkiej ![]() Angelika gratuluję córeczki ![]() ![]() ![]() iwka20 wpisałam Cię na listę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Rozeznanie
|
M_aria myślałam własne o tobie ostatnio bo sie długo nie odzywalas ale pamietam ze pisalas i przeprowadzce i remoncie......tym co ci dzis lekarz powiedział wogole sie nie przejmuj szczególnie jak ma kiepski sprzęt, na szczęście jutro polowkowe i wszystko sie wyjaśni nie musisz długo czekać, oczywiscie bede trzymała kciuki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ogólnie to przez to wszystko straciłam radość z bycia w ciazy, nie potrafię juz planować jak ma wyglądać pokoik i myślec o wyprawce i co bedzie jak mała sie urodzi....chyba juz wolałabym nic nie wiedziec i żyć w beztroskiej nieświadomości skoro i tak nic nie mogą zrobic do porodu.....to jest straszne uczucie nie wiedziec co dalej bedzie i co nas czeka i ta bezsilność chyba zwariuje do porodu ![]() idę spać bo jestem wykończona mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej bo dzis paskudnie sie czuje..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się tam i najważniejsze, że z Małą wszystko ok! ![]() Co do szpitalnego żarcia, to jakiś żart mało śmieszny ![]() A pamiętam, jak mój tata kiedyś leżał i podczas śniadania spytał salową, co będzie do tego chleba, to go zrypała, że jest bezczelny i czy nie ma rodziny, żeby mu coś przynieśli do jedzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() No co Ty piszesz z tą winą! żadna wina, przykry przypadek, ale jak lekarz mówi, żeby się nie martwić, to nie martw się ![]() ![]() Cytat:
![]() No tak, szpitale ![]() Mi w szpitalu nawet nie powiedzieli od czego ten ból brzucha, z którym się zgłosiłam. A jak powiedziałam ordynatorowi, że kłuje mnie nerka i czy to może być od długiego leżenia, bo nie wiem, to mi powiedział 'ja też nie wiem' i wyszedł ![]() Mamuśka, kurcze, nie wiem, co napisać. Trzymaj się mocno ![]() A ja o 18:30 położyłam się na 15 minut i obudziłam się o 22 ![]() Wiem, co jeszcze chciałam napisać. Wy tak piszecie o tych ruchach, a ja się stresuję, bo nic nie czuję. Czasem mam wrażenie, że coś zasmyra, ale nie wiem, czy to dzidziuś, czy kromka zjedzona buszuje w jelitach. I się oczywiście martwię, że coś nie tak, że nic nie czuję i że już powinnam ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-21 o 21:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ja na szybko , pisze tylko ze żyje i mam sie dobrze , wlasnie jade do szkoly :/ Ciesze sie,ze mamy nowy watek!! ![]() pozdrawiam i milego dnia dla Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że musisz czekać i tak do porodu. Trzymaj się pozytywnych myśli. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też ostatnio panowała grypa żołądkowa , ale na szczęście jakoś udało mi się uchronić ![]() Cytat:
Co do jedzenia spitalnego to ja na mój nie mogę chyba narzekać ,bo nie było takich sytuacji jak u ciebie , a jedzenie zazwyczaj było dobre , na śniadanie czy kolacje często był serek biały ale również i szynka ,ser żółty ,dżem ![]() Co do ruchów to ja ostatnio przez dwa dni czułam chyba kopniaki ale były to jednorazowe incydenty ![]() Mamuśka - trzymam za was kciuki ![]() M_aria - kciuki zaciśnięte ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-22 o 06:01 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony, z tego co słyszałam to on taki po prostu jest (specyficzny) ale jak ma dobry humor to nawet zażartuję ![]() ![]() Jejku dziewczyny ja od 5 już dziś na nogach, mój rekord, do tej pory była to 6 rano ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- papryczka dobrze że z malutką wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() Angelika Matylda średnio mi sie podoba, bardziej Kornelia ![]() ![]() ![]() ![]() mamuśka zazdroszczę i podziwiam twoją siłę, jesteś wielka ![]() ![]() Maria główka do góry! ![]() ![]() Jadę dziś na wieś właśnie do teściowe, a co tam powdycham trochę świeższego powietrza niż to tu w miescie ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-22 o 06:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tz u mnie było tak, że ja wiedziałam o tych pierwszych badaniach prenatalnych, ale lekarz mi ich nie zaproponował ponieważ ciąża rozwijała się prawidłowo, a ja nie jestem w tej "grupie ryzyka" 35+. Stwierdziłam, że gdyby wyszło coś nie tak to nie byłabym w stanie pożegnać się z tym maluchem więc ich nie zrobiłam nawet na własną rękę. Teraz gin dał mi namiary do specjalisty na drugie badanie prenatalne, które robi się do 24 tc i na nie się wybiorę. Jestem jakoś spokojna o to dziecko, na początku panikowałam i się denerwowałam, zwłaszcza tym czy ciąża się utrzyma, a teraz mam przeczucie, że jest dobrze. ![]() Ja też głupieje u lekarza, zapisywałam sobie na kartce co chcę wiedzieć, a potem kartka i tak w torbie leżała he he. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I również miłego weekendu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Prawie w ogóle nie spalam dzisiaj w nocy. I jestem zmęczona. Zaraz obchod i idę spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.