|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
diabli ale przygoda ![]() u nas dzień mija przy karmieniu kaczek i bujaniu sie na huśtawce uwielbiam być na urlopie macierzyńskim ![]() dziecko chyba definitywnie przestawiło mi się na 1 drzemkę (jaka szkoda ) już ktoryś dzień z kolei śpi od 12 do 14 i potem nic, znowu nam się cvały dzień poprzestawiał.Jutro mamy wycieczkę do moich znajomych ze studiów, mam nadzieję że mały da radę w aucie ok 100 km w jedną stronę, odwiedzimy też family park - oby pogoda dopisała ! Mysia fajnie że w pracy ok ![]() ejj ja codziennie piję ciepłą kawę |
|
|
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() fajnie że Ci się podoba, no i Młodemu ![]() Diabli nieźle z kołem, TŻa bym chyba spacyfikowała My też mieliśmy dziś przygodę. Byliśmy w aquaparku z moim tatą i jego żoną. Przemek pierwszy raz widział tak dużo wody, na początku przestraszony był i trochę popłakiwał ale potem się rozkręcił dyżurowaliśmy z nim na zmianę w brodziku żeby nie szaleć. potem się zagapił na jakiegoś chłopczyka, podciągnął się na schodki i stał i się gapił i piszczał do niego myślę że kolejne razy będą już super, musi się oswoić ![]() a mniej przyjemne ... w drodze na basen Młody się zrzygał, i to tak że wszystko było zarzygane - body, koszulka, bluza którą mu tylko narzuciłam, spodenki ... nie mówiąc o wyglądzie fotelika. masakra. i szok bo on w ogóle nie wymiotuje nigdy. musiała mu kaszka Hippa ze słoiczka zaszkodzić bo jadł przed samym wyjściem. albo za dużo zjadł, potem gorący samochód, słońce prosto w oczka .... miałam na zmianę tylko drugie body i spodenki - jak dobrze że wzięłam rozebrałam go na parkingu, szedł tylko w body z krótkim rękawkiem przez parking i w spodenkach. ludzie patrzyli na nas jak na wariatów. a po basenie dostał drugie body, spodenki i okryliśmy suchym ręcznikiem, ale i tak w aucie w samym cienkim body siedział. o czapce już nawet nie myślałam zresztą były 24 stopnie. mam nadzieję że nic mu nie będzie i co najlepsze - pod domem jak wjeżdżaliśmy w bramę zaś zaczął wzięłam do domu, wsadziłam do wanny, wyszorowałam, przebrałam, dostał butlę z mm i był tak zmarnowany że poszedł od razu spać ![]() mam nadzieję że to nie jakaś jelitówka bo mnie też trochę mdli. ale może od śmierdzącego rzygami auta w każdym razie za tydzień znów jedziemy, ale dwa komplety ciuchów na zmianę |
|
|
|
|
#2823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy za wsparcie <3 Cytat:
Diabli kocham Twoje historie <3 ![]() Dzis juz lepiej, mniej ropki ale nadal jest. Niech to sie oczyści i dzis sobie juz daleko od nas. Cytat:
Powodzenia w pracy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli- hahah ale przygoda, weź nie strasz, bo ja tez lubię sie wypuszczac w takie dalekie trasy. Ale ja to bym pewnie klela pod nosem i wracała na dwóch kołach
![]() Pati- super, ze jesteś zadowolona i ze Piotruś tez dzielnie to znosi ![]() Ankaaa- ja tez uwielbiam być ba urlopie macierzyńskim czasem brakuje mi pracy, czasem nawet bardzo.. Ale jak popatrze na tego mojego urwisa to aż mi sie ciepło w środku robi ![]() Tz dzisiaj szybciej skończył i o 13 pojechaliśmy do Leszna. Musieliśmy załatwić pare spraw.. Byliśmy tez mierzyć garnitur, ach Tz pięknie wyglądał ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli no to miałaś akcję
Dobrze, że mąż koleżanki spacerowej poratował ![]() Ale TŻtowi daj serniczka W końcu różnie w pracy bywa. Coś o tym wiem, bo też miał wczoraj z nami TŻ iść na szczepienie a o 10 zadzwonił, że nie da rady Vil też mieliście niezłą przygodę Ale fajnie, że się Przemusiowi na basenie podobało ![]() Ja też uwielbiam być na macierzyńskim Jesteśmy po szepieniu (wczoraj druga dawka pneumo) i coś mi dziś Młoda gorączkowała a po pierwszej dawce nie było takich akcji
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,hej!
Jenny znow wybyla w swiat! Fajnie im! Ktos wie gdzie? Diabli odpadajace kolo?? Doszliscie do tego jak to sie stalo? Ja kiedys mialam podobna akcje z jedo ale okazalo sie, ze po prostu zle zalozylam kolo po wulkanizacji ![]() Vil mam nadzieje, ze to nie jelitowka u Was. Najwazniejsze,ze na basenie sie Przemkowi podobalo oby sie udalo zatrzec wszelkie slady dzisiejszych przygod.Pati! Ale fajnie, ze juz w pracy jestes chodzisz co drugi dzien czy na pol etatu? Bo pamietam, ze chcialas tak wybrac urlop. Czy cos mi sie pomieszalo?Ja ostatnio zaczelam powaznie myslec o przekwalifikowaniu sie na przedszkolanke w Szkocji moglabym miec szkole za darmo (zeby byc w roli pomocy nauczyciela, bo za studia musialabym placic wiec to w dalszej perspektywie) wiec nie obciazyloby to bardzo naszego budzetu, a gdy juz zaczne prace to dawalaby mi ona satysfakcje wieksza niz dziubanie przed kompem. Mam jeszczw troche czasu na przemyslenie sprawy bo dopiero po przeprowadzce do innego miasta bede mogla szukac collage'u ale coraz wiecej mam zapalu ku temu ![]() Xal! A nie moglabys z Paulinka wybrac sie do Krakowa pociagiem? Sofia tez zle znosi fotelik a w pociagu nie bedzie musiala byc w nim uwieziona. Szkoda by bylo, jakby Was nie bylo i jak tam z biegunka? Dalej sie utrzymuje? Widzialam dzis w lidlu wafle ryzowe z hippa z sokiem jablkowym i jagodowym. Moze cos takiego by Paulinka zjadla?U nas jutro dalsza czesc wojazy! Jedziemy do Lublina mam nadzieje,ze dzieciaki sie dogadaja. U niej tez spotkamy sie z reszta naszej paczki. Juz nie moge sie doczekac!Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2827 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po wyjściu od lekarza dostałam smska od mojej mamusi, ze mamy wracac powoli i po plaskim wozek już naprawiony, wiec mogę znow gdzies sobie pojsc ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
dzisiaj go nie wyczarowałam. za to w ramach popołudniowego relaksu usmazylam cale stado plackow ziemniaczanych (Vil kusicielka! ) i w sumie jak już się wypchałam po brzegi to nie miałam sily ciagnac tematu wozek naprawiony, konflik zażegnany Vil - a może Przemus zaczyna cierpieć na chorobę lokomocyjna? bidulek, dobrze, ze zrelaksowal sie na basenie ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
choć tz już szukal spisku, ze ktoś musial mi to odkrecic ![]() ![]() (pewnie pan doktor bioderkowy, bo zaparkowałam na zakazie, pod jego gabinetem hehehe). sama sruba nie miała szans utrzymać kola na miejscu. dobrze, ze calkiem nam to kolo nie odpadlo a mogloby kulac się gdzies srodkiem czteropasmowki ![]() Cytat:
zaciskaj poślady i daz do celu. Cytat:
![]() a jak Sofia znosi czeste zmiany miejsc? niesamowita jest, ze zupełnie jej nie przeszkadza gdzie spi, czy je w swoim foteliku itd. Nela chyba miałaby z tym problem, w tym jej poukładanym systemie, ale może się myle. |
||||||
|
|
|
#2828 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) generalnie dopoki mama jest w tym samym pomieszczeniu dziecko zajmuje sie samo soba. Jak musze wyjsc to pojawiaja sie niepewnosc i czasem protest (blizej wieczoru) ale tak samo bywa w domu.Co ciekawe Sofia spi duuuzo lepiej. Budzi sie na mleko 2-3razy ale tylko tak,ze podlacza sie, pije i zasypia. Za to ja mam problemy ze spaniem.... Najwiekszym bolem jest brak tatusia jak rozmawiamy na skype to mala az piszczy.Generalnie polecam podrozowanie z dzieckiem, da sie to ogarnac i miec frajde rownoczesnie. Oczywiscie idealnie jest gdy podrozuje cala rodzina ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dziewczyny, czy któraś z Was planuje urlop wychowawczy? Diabli- gratulacje!
|
|
|
|
#2832 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a robiłas chlebki z jaglanej? ja jeszcze nie, ale mam chęć ![]() Cytat:
dzielny W. a Wy oooooddddpoczynek?Cytat:
![]() dobrze,ze wybawca był ![]() Cytat:
a co to wogóle jest ? Cytat:
My wczoraj byliśmy 4h na spacerze myślałam,ze mi nogi w tyłek wejdą jeździmy wózkiem i samochodzikiem z barierkami, Kubi autko uwielbia dzisiaj też się wybieramy
|
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Ash- super pomysł z ta przedszkolanka. W sumie to samej mi sie marzy taka praca z dziećmi
trzymam kciukiCo do garnituru , oczywiście o Wiktorku nie zapomnę, teraz muszę pamietac o moich dwóch mężczyznach Modro- nie mieszkam tam, ale mamy jakieś 50km do tego miasta. A Ty pochodzisz z Lsz ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo ale fajnie ![]() A jakie to autko?? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Mężczyzna w garniaku <3 Uwielbiam jak moj tz jest taki elegancki (zdarza się rzadko )Cytat:
Oo ale fajnie macie ![]() Czy Wy cała PL wzdłuż i wszerz przemierzycie? ![]() Udanego spotkania ![]() A za tydzień krk ![]() Ciekawe gdzie tz mysi się ewakuuje ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Chce mi się gdzieś z domu wybyć, taka piękna pogoda jest <3 Ale mam teochę nerwa na TŻta :/ Aaa najlepsze jest to że jak jechaliśmy do Łodzi to moja mama z Bartem została. Ostatni raz jadł cyca o 2 i spał uwaga!!!!!!! Do 8!!!!!!! Czemu to się nie zdarza jak spi ze mną??? Chociaż dzisiaj nocka lepsza niż inne - pobudka o 24,4 i 6 na cyca... Toż to tylko 3 razy?!?!?! Co się dzieje nie wiem ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mm bardziej ciężkie, więc dziecko śpi a organizm dłużej trawi... trzymam kciuki, żeby tym razem udało Ci się karmić piersią tyle ile będziesz chciała U nas pogoda boska, jakieś 22 stopnie w cieniu Byliśmy na mieście, na basenie, trochę odpoczniemy i idziemy na spacerek
|
|
|
|
|
#2838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/super-jezdzik-pcha...076974531.html Co do spania Barta , to i tak super śpi, bo lepiej juz jak sie budzi przy Tobie i wyciągneisz cycka, niż Twoja mama musiałaby się gimnastykowac ![]() Cytat:
22 stopnie w cieniu dziewczyny my dzisiaj łaziliśmy od 13:00 do 18:00 5 h, i w galerii i na placu zabaw, i w rossmanie, po perfumy, bo sa z kuponem -40%, nóg nie czuję ale warto ![]() Jest rewelacyjnie
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Karota oj tak
Ale widzę, ż enie tylko u nas bo cisza dzisiaj niemożliwa Zaliczyliśmy piaskownicę z nowymi zabawkami, Bartuś zachwycony
|
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj taaak cisza jak nie wiem co
![]() Wy to już szalejecie widzę,my do piaskownicy się nie zliżamy ale jak widzi dzieci to Juz macie cały sprzęt grabki, łopatę, foremki, sitko? ja kupiłam takie z wadera na aucie , takiej dużej wywrotce
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lubi burzyć babki z piachu ![]() A najlepiej jak się huśtał - jakaś kobieta przyszła z 7miesięczniakiem i starszą córą, spojrzała na Bartka, na swoją małą, jeszcze raz i zawołała, żeby młoda czapkę zdjęła ).
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2014-03-22 o 19:44 |
|
|
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
ej a u nas dziś deszcz był!
za nami dzień pełen wrażeń, spotkałam sie z moimi dzieczynami ze studiów no i pojechaliśmy do family parku - rewelacja, mały szalal jak dzikus, podchodził do innych dzieci lapać je za nos, gonił je, normalnie jak w swoim żywiole - 2 godziny szalał, przeraczkowal chyba kilka kilometrów, szkoda że nie wzięliśmy aparatu teraz padł jak mucha, mam nadzieje że w obcym miejscu pośpi lepiej niż w domu ![]() jutro dalsze odwiedziny ![]() my też juz kupilismy zestaw malego piaskownika jutro jak będzie pogoda przetestujemy
|
|
|
|
#2845 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne to autko barierki ma to maluch nie wypadnie ![]() Też sie musimy za jakimś rozpatrzeć ![]() Cytat:
A pokaa to autko z foremkami ![]() ------------ My dzisiaj też cały dzień na polku ![]() Bart siedział na kocu i się bawił. Jak tylko chciał zejść z koca i poczuł trawę pod rękami to od razu odwrót i taka mina że szok za nic nie chciał raczkować po trawie. W sumie to i dobrze bo posadzili się na kocu i był spokój ![]() Za to jak przez przypadek dostał się na kostkę to zaiwaniał z taką prędkością że nadążyć nie mogłam i rajty do prania całe ![]() Aaa i dzis pierwszy raz w życiu (mam nadzieje ze ostatni) Bart ugryzł mnie w cyca. Wszystkie gwiazdki zobaczyłam :/ Nieumyślnie to zrobił. Bawił sie rękami (robił apacza ) i wsadził przypadkiem cyc do buzi. No masakra!!!Jutro obiad u kochanej teściowej <3 ![]() Karota a kiedy Ty swoją odwiedzisz?? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Haha my też dzis bez czapy chodziliśmy ![]() Ja sie zastanawiam nad kupnem piaskownicy takiej przykrywanej żeby koty wiadomo co... Oł noł!! ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- sprzedałam chustęm poszła za 140 zł - kupiłam za 120
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to można sprzedawać ![]() A ja się zastanawiam czy dobrze że kupiłam to ergo a nie tulę. Czy mnie się zdaje, czy tula ma wyższy panel? Bo panel w ergo Bartowi sięga za łopatki. Zastanawiam się do jakiego momentu można go będzie nosić w nim. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Zaraz zobaczę na all ile takie piaskownice ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A piaskownicę taką chcemy kupić na ogródek, będziemy mogli grillować a Barti będzie się bawił ale na plac zabaw i tak pójdziemy, niema to jak zabawa z towarzystwie dzieci A środek do dezynfekcji łapek zawsze w torebce
|
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
dzieki za oklaski za powrót do pracy![]() Ash wróciłam na pełny etat już miałam wracać na połowę od lutego, ale została dłużej, bo teściowa nie mogła wcześniej![]() Padam na twarz bo jeszcze szkoła w weekendy 8-18:/ dzisiaj się urwałam o 16 a młody dba żeby mama nię tęskniła za bardzo i bawiliśmy się od 5.30 do 7.30
|
|
#2850 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tak czytam, myślałam,ze tak na nogach smyk biega ![]() Cytat:
coś w tym stylu ![]() http://allegro.pl/wader-multi-truck-...048462648.html mnie Kubi dziabnie czasami przewaznie jak go zęby swędzą, to zje, zje, zje, i na koniec chap ![]() Megusia, dzięki za przypomnienie o teściowej ostatnio ja pojechałam z Kubim na dzień babci, czyli mineło 2 misiące!!! nie widziała go, co moi rodzice nie przeżyją tygodnia,zeby nie widzieć Kubiego, przecież tak sie zmienia teraz, a Ona nie wiem, o co jej chodzi, ostatnio przegieła, zadzwoniła że przyjedzie , oczywiście się nagderałam, a później dzwoni,ze teść wymyślił,ze łądna pogoda,zeby podwórko posprzątać! i od tamtej pory cisza, i mąż jechał na dzień kobiet z kwiatami, to było już późno i ja z Kubą nawet nie wysiadałam z auta, bo niby dlaczego ja mam jej się wpraszać, nei dzwoni, nie pyta, nie przyjezdza, dziwna kobieta Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

) już ktoryś dzień z kolei śpi od 12 do 14 i potem nic, znowu nam się cvały dzień poprzestawiał.

rozebrałam go na parkingu, szedł tylko w body z krótkim rękawkiem przez parking i w spodenkach. ludzie patrzyli na nas jak na wariatów. a po basenie dostał drugie body, spodenki i okryliśmy suchym ręcznikiem, ale i tak w aucie w samym cienkim body siedział. o czapce już nawet nie myślałam zresztą były 24 stopnie. mam nadzieję że nic mu nie będzie
wzięłam do domu, wsadziłam do wanny, wyszorowałam, przebrałam, dostał butlę z mm i był tak zmarnowany że poszedł od razu spać 

07.07.2012 

a co to wogóle jest ?
5 h, i w galerii i na placu zabaw, i w rossmanie, po perfumy, bo sa z kuponem -40%, nóg nie czuję ale warto 
teraz padł jak mucha, mam nadzieje że w obcym miejscu pośpi lepiej niż w domu