|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc X
Cytat:
non stop takie miny robili jak ona gadała
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Polewkę mieli z laski
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja znowu o sobie, kumpela laborantka pocieszyła mnie, że to białko przy stanach zapalnych rośnie bardzo szybko i nie wiadomo ile wynosiło zanim antybiotyk zaczął działać. Nie będę wariować, bo czuję się bardzo dobrze, powtórzę badanie w poniedziałek i wtedy w razie czego pojadę do szpitala. Lekarze mówili, że wszystko powinno się unormować po 2-3 dniach, a antybiotyk jest na 10 dni. Dzisiaj jest 2 dzień, więc spokojnie poczekam. Kurde, gdyby nie moja nadgorliwość, to nie musiałabym się martwić. Z tego wszystkiego zmierzyłam Jaśminie temperaturę, ale na szczęście ma w normie.
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz Kochanie-nie ma się czym martwić,to dopiero 2dzień więc do poniedziałku będzie spoko Migotka no ta Luxuria ma19lat a ja myślałam że ze30 Zapomniałam się Wam pochwalić że na zdjęciach z roczku będziecie miały okazję zobaczyć jakiego siniaka dzisiaj Kostello sobie nabił-przytulił się do krzesła w pokoju i płakał okropnie
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam do świata żywych.. tęskniłam za Wami
|
|
#2076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ruda, ale Kryspin zaj*ebisty!!! crp spada dopiero po 72 godzinach po usunięciu bodźca stanu zapalnego. To nawet w poniedziałek może być jeszcze wysokie. Przerwałam cycolenie, bo się bałam że coś jej sprzedam. Dzisiaj trochę było, ale to tylko tak bardziej przytulanki. Tż załatwił mi młodą z kupkami, to nie wina mleka a przygotowanie. Jak on czasami nie myśli...no dekiel, zwyczajnie dekiel. Tak sobie ekstra wykombinował z miarką na butelce, że mniej wody a więcej proszku i normalnie mi się dziecko zakitowało.
25.12.2012 - zaręczyny 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko 07.03.2014 wreszcie jesteś http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2014-03-21 o 22:25 |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Ty byłaś co? cześć
Cytat:
No siedział sobie i chciał się do zabawkowego telefonu nachylić i jak przywalił w to krzesło to aż mi się Bidulek posmarkał tak płakał-tak mi go żal było,od razu rączki do mnie wyciągał a ja do niego "Daj mamunia pocałuje" a on taki zasmarkany się nachylił żeby mu buziaczka dać... no kocham go najmocniej na świecie ,siostry córka go bije (ma prawie 2lata) a mi tak go żal że czasem na nią wrzasnę
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
a Kubuś co robi? moja to udaje że śpi, normalnie wydaje mi się czasem, że ona tylko w nocy śpi. W dzień co chwilę słyszę nawoływania butelki.
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy on przypadkiem nie ma włosów blond no kurde musisz przeszkolenie zrobić jak we wojsku
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- jeszcze jej u nas nie było. On jest taki mądry, że mu nie wytłumaczysz!!! wkurza mnie czasem z tym dzieckiem, bo on ataka zdyscyplinowana była z jedzeniem w szpitalu, że szok. Teraz je 1,5h śpi 1,5h i wstaje, no ale w sumie je co 3 godziny. Wydaje mi się, że to jego robota, bo od czasu jak wróciłam ze szpitala i ściągałam albo dawalismy mm to pchał się do karmienia.
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia w delegacji dwudniowej..jestem wypluta :P
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
Agabi Kubuś śpi
kąpiel o 19:30 ,ostatnio z biedą wytrzymuje i zaraz pada przy cycu. Jak dobrze,.że wyjaśniło się z tym crp, tak mnie zestresowałaś. A Dżasmina czemu mamie spać nie daje? ![]() Ewcia biedny Kostello, ucałuj go od cioci ja to na Kubę patrzę jak śpi i aż się wzruszam, a ostatnio jak mu źle wieczorem ze zmęczenia to tak smutno zawodzi i jak mamunia weźmie na rączki to tak się wtula i uspokaja. Zawsze wtedy na niego mówię Mój Przytulasek i tulimy się Migotka masz focie, fiufiu , a najlepsze są interakcje z publicznością, tego w tv już nie doświadczysz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
O biedny Kostuś
Buziaczki od ciociJa też myślałam, że ona gdzieś po 30, a ona dopiero ma 19 lat Ciekawe jak tam Mysia się bawi
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no ja widzę że mój Łobuz już ją nie raz za kłaki i do ziemi
no to jeszcze wizyta przed Tobą-oby Cię nie wkurzyła niczymMigocia no czarownica straszna-i te głupie teksty ale do Kuby przynajmniej pasowała Ziajka no już nie jedna mama która ma chłopca mi powiedziała że do Synka się jakoś tak obsesyjnie podchodzi ale ja wychodzę z załozenia że wychowuję go dla innej kobiety i chce żeby był grzeczny(chociaż czasem nie wychodzi) ,czasem jak patrzę na moje siostry co mają córki to mam wrażenie że jakoś tak je trochę olewają a ja bym chciała żeby Kostusiowi zawsze było ciepło,wygodnie itd.
|
#2085 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O której będziesz miała pobudkę? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spadam do wyra,dokończę "Sekrety chirurgii i chciałam jeszcze poczytać
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
PannaMagda
Yss, kurde mam nadzieję, że jednak coś urośnie do poniedziałku ![]() Agabi, to może jednak działa ten lek i tak jak piszesz, Dżasmin też trzeba zbadać. Martwię się o Was ![]() u mnie wieczór do dupy. jestem zła, że jeszcze nie wrócił. i jak zwykle sobie już wkręcam, że jakby powiedział wcześniej, że tak długo się zejdzie to bym zaprosiła jakąś koleżankę żeby tak solo nie siedzieć. w sumie pewnie i tak bym tego nie zrobiła, ale wiecie, fajnie gdyby się wcześniej określił 1/ że idzie na piwo, 2/ że na długo. a wczoraj jeszcze gadał, że nie idzie na to spotkanie bo mu się nie chce, dziś po pracy (o 16.30) powiedział, że dooobra to pójdzie na jedno bo wszyscy idą. a o 19, że 'będzie później". baran ![]() edit: właśnie dzwonił, że wraca. super, że nici z mojej kąpieli. ba! w ogóle się nie umyłam bo gdybym wiedziała, że będzie tak późno to bym Hanię w leżaczku postawiła w łazience i wzięła prysznic. a tak ciągle myślałam, że wróci przed 22 a nie wyprowadził nie z błędu muszę opracować sobie plan na weekend, żeby dostał po
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2014-03-21 o 23:38 |
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcia po prostu chcesz jak najlepiej dla Kostusia. A z wychowaniem to popieram, same możemy ukształtować nowe pokolecie normalnuch facetów
Mam nadzieję, że jestesteście już z Tżtem i cieszycie się Waszą trójką! Agabi Kubuś budzi się ok 1-2 i 5. Rano jak się pośmieje i poszaleje to go jeszcze przekonam na dospanie w moim łożku do 8. Ale za to w dzień mało śpi. Dżasminka jest jeszcza mała i słabiutka,.więc takie ssanie pewnie ją wykańcza, dlatego zasypia. A jeszcze u mamusi to już wogóle. Też tak miałam, to minie. Staraj się ją rozbudzać, mów do niej, nam pomagało robienie kólek we wnętrzu dłoni to pobudza odruch ssania i smeranie stópki, poza tym głaskanie po pleckach, pod bródką. Odstawienie od piersi jak zaczyna przysypiać i zaraz dostawienie jak się rozbudzi, odbijanie w trakcie jedzenia przu przsypianiu. Kluska to się Tż popisał. Też mnie takie zachowanie wkurzało, jakby nie mógł pomyśleć , żebyś sobie fajnie wieczór zorganizować. Wystarczy poinformować. Egoiści ![]() Dzień dobry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
Kluska no to fajny miałaś wieczór mężulkowi się należy Ziajka jak piszesz o pobudkach to początki z Kostusiem mi się przypominają jak budził się o1szej,dałam na leżąco cyca,zasnęłam,obudziłam się 3ej z gołym "pseudo biustem",plamą mleka na prześcieradle i śpiącym obok dzieckiem Aga mi jak przy cycu zasypiał to łaskotałam go po policzku lub próbowałam wyjąć mu brodawkę z buzi i ssał jak ta lala ![]() U nas dzisiaj impreza-ciekawe czy Kostello będzie grzeczny,uszykowałam mu koszulę w kratę
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewcia udanej imprezki! Świętuj, naciesz się Tżtem , a my poczekamy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2091 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja tak na szybko,bede miała wiecej czasu to pocutuje.
klusiu Lenka bardzo grzeczna (tfu tfu) bardzo ładnie śpi,je, robi kupcie i tak w kółko. czasem nie mam chwili zeby z nią pogadac bo zasypia. tz kiedy moze to sie opiekuje, zakochany po uszy ale w nocy ani razu nie wstał bo spi, zreszta ona jak się budzi to nie płacze tylko tak marudzi wiec i tak by nie usłyszał. miał druga zmiane wiec widział ja rano i potem po 20 dopiero. raz pomagał kapac. przewijac nie próbował ale ciuszki sciagał,próbował zakładac, widac ze chce. wszystko co moze to robi. a przed wczoraj sama kapałam i nawet fajnie mi poszło, mała lubi wode bo dupcie wsadze i juz jest cicho ![]() no ide bo juz kwili "mamo,daj cyca" ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- aga czyli z tym crp jeszcze nie wiadomo, no nic czekaj,a my trzymamy kciuki zeby szybko spadło. moja tez różnie je,czasem pół godziny i spi czasem godzine,zalezy.tez próbuje ja wybudzac, przewijam w trakcie karmienia, biore na odbijanie,zaczepiam. a wogóle w szpitalu nie kazali mi jej brac na odbijanie tylko kłasc na boczku,ale czasem odbijam,znaczy biore i nosze ale rzadko kiedy jej sie odbije,ale na szczescie nie ulewa. ruda znowu ruda!!! jak super ze tz wrócił, wyobrazam sobie jak Kostek musiał być szczesliwy jak zobaczył tatusia!
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie mialam czasu wejsc bo mala od dwoch dni ma kolke; ( placze prezy sie no szkoda mi jej bardzo.w koncu dostala bobitic bo juz wszystko probowalismy a ona dalej sie meczyla.Mnie z kolei dopadla 8 znow zaczela wychodzic i boli jak cholera.A dzis wstalsm z jakims skyrczem brzucha, zoladek i tsk promieniuje na caly brxuchole , jak nie urok to sraczka! Kluska piekny sobie prezent zrobilas i Hani ja jestem aniolkowa maniaczka a pytalas kiedys o przychodnie to ja do tego elle med zapisalsm bo najblizej.Basiu dla malej na uczulenie sprobuj emolium albo z ziaji z serii med do kupienia w aptece sa bardzo dobre kuracja azs z tego jest jest emulsja do kapieli , olejek i balsam albo seria lipidowa ma balsam i zel do mycia dobre kosmetyki i cena ok dla mojego azs sie sprawdzaja Ziajka ile mial Kubus jak sie kolka pojawila?masz opracowany jakis niezawodny sposob? Ewciu impreza Kostusia ;D super. Fajnie ze macie tzta ze soba korzystaj i udanej zabawy Rossa no niezle zamieszanie ale juz nuedlugo bedziecie u siebie ![]() Aga dobrze ze pojechalas do szpitala i masz antybiotyk a wiadomo w koncu od czego ten stan zapalny? Tz dobry no faceci to maja pomysly:/ dobrze ze znalazlas przyczyne tych problemow z kupka Yss ja bym sie jeszcze nie poddawala i myslala pozytywnie bo nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec co sie stanie, trzymam kciuki! Iza jak Domis juz calkiem puscils choroba? Mysiu wiesz jaka mi ochote narobilas kiedys na ta truskawkowa margerite a jak tz juz zdrowy?Dziewczyny jak dlugo wasze dzieciaki ssa cyca?i czy karmicie z obu cycow na karmuenie? Moja cos ostatnio zje 20 min jeden cyc i drugiegi juz nie chce a jak pociagnie to ulewa:/troche mnie to martwi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś w końcu idziemy na spacer bo przez tą chorobe 2 tygodnie nie byliśmy.Ja karmie jedno karmienie-1 cyc.Piersi zmieniam co karmienie.Domiś ostatnio ssie 10-15 minut.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Gianna Ja daje jednego cyca na jedno karmienie. Nie domaga się więcej.
Co do kolki to od drugiej doby w szpitalu, najpierw przez dokarmianie mm, a potem pierwszy tydzien byl najgorszy. Z czasem coraz lepiej choć zdarzają się gorsze dni. A prubowałaś delicol ale to tylko przy nietolerancji laktozy, u mnie się nie sprawdził. Nie mam jednego spisobu. Pomagał espumisan, teraz mam bobotic forte i jest lepszy tylko większe dawki dr kazała, rano jak jest teraz najgorzej to 10 kropelek, a w ciągu dnia 5kropli jeśli jest potrzeba. Najbardziej pomaga odbijanie po każdym jedzeniu, nawet jak zaśnie i pionizowanie po jedzeniu. Masaż brzuszka antykolkowy 10 razy w serii ruchy w dół brzuszka, przyciąganie nózek do brzuszka na kilka sekund, złapanie za łydki i ruchy nóżkami jak przesiewanie mąki, okrężne masowanie brzuszka i odwróconej litery C i wszystko razem powtarzam trzy razy. Wieczorem ciepła kąpiel też rozluźnia, dużo leżenia na brzuszku, u mnie na klatce, noszenie w pozycji jak pokazała Kluska na tzw misia koala. Wyeliminowanie z diety surowej marchewki, mleka. Jak był atak to tulenie robienie szsz, ciepły okład na brzuszek, suszarka pomagały. Jeśli objawy nasiliły się od dwoch dni to może coś jej zaszkodziło? Zjadlaś coś innego? Albo jakiś stres ? Ale Wam Natka daje popalić, jeszcze Ciebie ząb i brzuch dopadł. Kochana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
i pozdrow Tz-a---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
kochana moja Wanessa je 10 minut i tak zawsze jadla (tylko jednego cyca ) ostatnio domaga sie czasem drugiego i tez ulewala to jak plakala to dawalam jej z drugiego i wystarczalo ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- kochane to teraz tak napisze mojej ksiezniczce przechodzi z twarzy (prawie juz nie ma ) wieczorem sie to nasila(czerwienieje ) ale juz jest lepiej balsam krem pomaga . ale to z ziajki tez wyprubuje bo mam dwie dziewczyny z AZS a sama nie wiem czy nie mamz Tz jest lepiej - dzwoni pisze smski czule sie zwraca do mnie musze nadrac mala ( tylko telefon mi Tz oddal do naprawy ) i wstawic na youtuba to zobaczycie jak wywija
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Gianna ja wyszłam z założenia, że jak ulewa to znaczy, że za dużo. Moim zdaniem jedna pierś wystarcza - większość mam tak karmi i na sr tak mówili. Co do kolek to Ziajka już dała dużo rad i chyba nic więcej nie dodam, no może poza windi. Mysia odsypia? ![]() Iza a jak oczko? Co w ogóle powiedział okulista, bo chyba przegapilam? Tż odsypia a ja z Hanią na spacerze jesteśmy. Wściekłam się na niego potężnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
gianka ojej tylko nie kolka,nie ma chyba nic gorszego.
ja tez karmie z jednego cyca.tyle ze moja to ssie ponad pół godz czasem do godziny dochodzi,na brzuszku kłąde ze 2 minuty dziennie wytrzymuje.ale nie chce zeby płakała zeby sie nie zraziła wiec jak jej niewygodnie to przekładam na plecki. bylismy chwilke na dworze bo pogoda piekna, pozniej moze tez wyjdziemy na chwilke.
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
U mnie leniwy dzień, prawie cały czas leżę, bo nie czuję się najlepiej, brzuch mi cały czas twardnieje... strasznie martwię się o małego, bo naczytałam się o tej hipotrofii... W ogóle przez te 2 tyg Tż tak zapuścił kuchnię i łazienkę, że szok.. wczoraj tylko lodówkę sprawdziłam - połowa rzeczy zepsutych... ze stołu zebrałam całą torbę starego pieczywa.. masakra myślałam, że lepiej sobie radził..... Dzisiaj pomogłam mu z obiadem, pieczemy kurczaka na 2 dni, bo nie mam siły na gotowanie... byłam chwilę na dworze, ale nie czułam się naklepiej... słabo mi było i jakoś ciężko.. Nadrabiam zaległości w serialach właśnie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

dosłownie kocham Igora 

kąpiel o 19:30 ,ostatnio z biedą wytrzymuje i zaraz pada przy cycu. Jak dobrze,.że wyjaśniło się z tym crp, tak mnie zestresowałaś. A Dżasmina czemu mamie spać nie daje?
ja to na Kubę patrzę jak śpi i aż się wzruszam, a ostatnio jak mu źle wieczorem ze zmęczenia to tak smutno zawodzi i jak mamunia weźmie na rączki to tak się wtula i uspokaja. Zawsze wtedy na niego mówię Mój Przytulasek
i tulimy się
Buziaczki od cioci
no to jeszcze wizyta przed Tobą-oby Cię nie wkurzyła niczym
mam nadzieję, że jednak coś urośnie do poniedziałku 

mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze