|
|
#61 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
![]() Cytat:
Jankowi nie schną szybko, suszymy suszarką ![]() Cytat:
Cytat:
dzis dwie godziny spał ja widziałam tylko zywca i polaris w biedrze ale na pojemnosc nie patrzyłam (biore co małe z dziobkiem a wode i tak leje z czajnika )z "mniam mniam" padłam Cytat:
Cytat:
![]() szalona jesteś z tym sprzataniem aaaaaaa Cytat:
dla Miszelinka i dla Ciebie ![]() Cytat:
Bzinka, dla Hani ![]() Ewkaa, dzielna babka z Ciebie, a Tomek ma szczęście ze ma taką mamę Moderna, moze taki czas Marcel ma. Ja Janka od trzech dni nie moge ogarnąc, popada ze skrajnosci w skrajnosc. Ryk jest kilka razy dziennie, az mnie serce boli, nigdy tyle nie płakał, ale wypatrzyłam cos w dziąśle, to chyba jakies nowe dziady sie klują. Wymyłam dzis 4 z 12 okien, bo zamarudzilismy z tz po obiedzie i słonce zaszlo . Ale powiem wam, maszyna-rakieta, myk myk i okno lśni. Takze Oliwka dla Ciebie ode mnie wielki ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No i zapomniałam ![]() Megi, brawo dla Igorka Corka, hej Klementyna, watek styczniowy powiadasz |
||||||||
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patole, no patole ![]() )chorował?? kto wtedy z nim jest? ![]() ![]() co jest?????? ![]() to się ubawiłam. a które Twoje dziecko to te rozdarte??? Jednak uważam, że dzieci są różne. Różniaste. I czasem nastawienie nic nie zmienia (nastawiona byłam doskonale do spacerów i co z tego? choć dziś sukces - 2'15 bez ryku!!!)Wiem, że dla nie których z Was to kosmos, ale naprawdę istnieją haj nid bejbi
|
|
|
#63 | ||||
|
Zakorzenienie
|
i dalej nadrabiam stary watek
Cytat:
![]() wcale nie pomyślałam o zebach Cytat:
![]() Cytat:
mam alibi - poprawiałam sobie moony , a potem tz miał niespodzianke dla mnie i tak z nim przepadłam sobie ![]() Cytat:
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Pani ja jakwychodzi kwaśny dorzucam słodszego owoca. Moze się przekona powoli.
U nas spacery to 15-30 minut, potem ryk i wyciagnięcie z wózka. I musi chodzic, zwykle w przeciwną stronę niż matka. Dziś mówię Miluś chodz idziemy, a ona mi papapa No i przy okazji pozbiera patyki, liscie, powyrywa trawę....
|
#65 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nadrobiłam a nie chwaliłam się i ja że od soboty zeszłej Florek też chodzi, tak z dwa metry sam ujdzie
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry w nowym watku!!!
![]() Od wczoraj odgruzowujemy kuchnie - ale nie w przenosni, tylko naprawde. Poszla rura i wymieniali piony - wczoraj wieczorem i dzis rano. Syf nieziemski, smrod nadal wietrzymy; normalnie gownem za przeproszeniem walilo... Jestem umordowana, nie mam czasu na nic, ale juz to jakos zaczyna wygladac ![]() Krzys dzis zachwycil pan ochroniarza w biurowcu, a potem pania ekspedientke od bizuterii (obraczki nowe zamawialismy), moj slodziak
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa, widzisz i niepotrzebnie się dziwię ze mi tyle czasu pewne rzeczy zajmują, jak od złej strony zaczynam
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
T. bardzo szybko. zanim wyjmiemy z wanny juz suche ![]() ![]() no jak Janek daje radę z 1,5 l, to wcale się nie dziwię ![]() booooshhhheee, jakie to cudowne ustrojstwoooo... ile kosztuje i czy jest wersja kieszonkowa? aaa! ile? T. cały czas jedzie na tym dopalaczu. Najpierw 3 krople, potem 5, teraz 4... ![]() ![]() Despa, Emilka charakterna ![]() Pochlapałam (tja... ja...) cebionem kafelki w łazience ktoś ma pomysł jak to zmyć??? Która Rozenkowa ma patent na czyszczenie kaczuszek kąpielowych w środku??????
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#70 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() (co tu się dzieje ? cathlyn nie stoi . BYou miała zatkana dziurke,a Ja ...trzepie (nowe) . )Cytat:
Moderna-mam nadzieje ze z zebem przejdzie Vilga- oby pupa Kini się zagoiła JalanT- będzie dobrze .dasz rade.a dzieci w samolocie rzadko płaczą . Ja sobie nie wyobrażam prac domowych bez rękawiczek . Leje z tego Waszego Scarlecenia Scarlett- już kiedyś piasałam .bardzo zazdraszczam morza . bajka tam mieszkac .spałabym na plazy najchętniej . u nas R ubranka ma czyste .jedynie czasem od kłaków psów .ale gdyby nie to to mógłby chodzic w nich przez tydzień ![]() U nas dziś 21 stopni nadrobiłam stary watek .teraz nowy
|
|
#71 |
|
Rozeznanie
|
moderna tak tylko pomyślałam, że skoro temperatura na dworze się zmieniła, to może woda teraz za ciepła - mimo, że taka sama temperaturowo jak wcześniej. Ale może po prostu jakiś dzien brudaska ma ? :P
pani, alliw, o jakich butelkach mówicie? pani a próbowałaś wody z butelki? Czy dajesz z czajnika? Bo moja czajnikowej w ogóle nie chce, więc daje nieprzegotowaną z butli. (na początku się cykałam, ale jak zobaczyłam, że ona dzień w dzień w kąpieli pije z kubeczków do zabawy tyle, co przez cały dzień, to zwątpiłam ) achna widziałam na all pięknego mei tai używkę.. szyty ręcznie przez dziewczynę , która robi naprawdę śliczne nosidełka (mam od niej mt) . Odbiór na Śląsku. I zaraz pocytuję resztę.
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Villga - Krzys tez mial okropne odparzenie po tych pieluchach BD
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
NESTELLE - twoimi postami cytatowymi zakoncze jednak ten dzien - Leze i Kwicze ze
Smiechu ...!!!! ALLIW - nio fryzjerka doslownie 5 razy uciachalam za uszami - na szyji i 3 razy na z tylu bo Koltun mu sie zrobil. Mialam to juz wczesniej porobic ale zawsze zapominalam naszykowac nozyczek - a przeca nie polece po nie zostawiajac go samego w wanience ![]() MEGI - Cdn jutro. Aaaaaa i jeszcze tylko 44 godziny i Mamusia bedzie z nami Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#74 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. oczywiście licze na foty .Cytat:
Cytat:
jejkus jak ja czekam na Wasze foty ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Uwielbiam Igora Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moderna - ciekawe o co chodzi z tą kąpielą ??
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - bylismy na kontroli z J. i nie da sobie rady sam z motoryka.. Jeszcze cos tam poznajdowala u niego. Szkoda ze nie widziala tego jak poprzednio bylismy, bylibysmy kilka m-cy do przodu a tak kicha.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#76 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak ale tu nie tylko o egzamin chodzi...dzieci powinny umiec bo dalej będzie trudniej .bo to podstawy . bo to wymagane jest.bo naczycielka spaprała sprawe i powinna odpowedziec za to . no ale pewnie to i tak by było trudne do udowodnienia . nieogarniam i boje się ..... Cytat:
![]() :brzyda l: tysz masz racje ..... (z Kubą i Ninką byłam nastawiona na czeste wizyty w przebieralni jak kupowałam sobie ciuchy . z R tez jestem nastawiona. On NIE Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a po co kaczuszki czyscic od srodka ![]() ufff nadrobiłam . i uwaga od 20 -sprztałam odkurzaczem ,szorowałam podłogi -nie! nie dopadło mnie scarlecenie!!! .potem kazałam im sprzątac -myc- to jak zmieszały wode z tym piachem to wyszedł gruz ...gruz na krzesłach ,podłodze ,na piżamach i roznosiły to chodząc ...(na końcu Kuba odciął niechcąco dinusiowi głowe i skończyło się to na wielkim płaczu i wyrzuceniem reszty do kosza) także sprztałam (a jednak ), 3 razy od 20 do 23 R miałczał o cyca, obejzałam film ,przeczytałam Was ,prałam ,no i sexu tez mam dosyć na dziś . ide spac ,dobranoc ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-22 o 00:10 |
|||||||
|
|
|
#77 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety jest tak, że sa n-le którym się nie chce - cierpią dzieci. Są też n-le którym się chce, a niektórym dzieciom nie - i dzieci i ich rodzice zwalają winę na n-le, bo nie uczył, nie tłumaczył itd. Niestet nie jest to takie proste. Sytuacja ciężka, bo nawet jak złożą skargę do kuratorium, to będzie kontrola, może konsekwencje, ale egzamin dzieciaki i tak muszą napisać. Wiem, że teraz to musztarda po obiedzie, ale myślę, że rozmowa rodziców z dyrektorem zawszze dużo daje - dyrektor porozmawia z n-lem, a jak to nic nie zmini, to można dotąd rozmawiać z dyrektorem dopóki coś się nie zmieni (albo zmienią n-la na innego). Dopiero potem kuratorium. Już bardzo ogólnie - żyjemy w takich czasach, że wszystkiego trzeba pilnować.Tak jak Ewka pisała o lekarzach - jak nie dopytasz, nie dopilnujesz, nie przeczytasz to nie wiesz. Trzeba przypominać ginekologowi żby dał skierowanie na TSH w ciąży. Trzeba patrzeć czy n-l przygotowuje do egzaminu i reagować jak najwcześniej, jesli coś jest nie tak. Trzeba pilnować urzędników jak przekazują Ci dokumenty, czy nie zrobili błędu w nr PESEL, dacie urodzenia czy czymś takim, bo później trzeba odkręcać. I nikt nie bierze odpowiedzialności za to co robi.... Cytat:
Chyba brokuła CI trzeba EDIT: Już doczytałam, że był
Edytowane przez cathlyn Czas edycji: 2014-03-22 o 00:25 Powód: Brokuł |
||||
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Dragusia my tez Cebion 4 krople.
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Leonku wszystkiego najlepszego! wczoraj tylko 3 bodziaki- 1 zasr..., drugi bez wypadku dotrwał do kąpieli, trzeci- czysty założony po kąpieli odwołuję to co wczoraj pisałam o ubieraniu, wczoraj u nas było gorąco więc K. miał na sobie body z krótkim, cienką bluzkę z długim, sweter z polarkową podszewką z lidla, rajstopki, skarpety, spodnie, cienką czapę i eta wsio scarlett smoczek wiatrołap mi też głupio jak ktoś pyta co kupić a nie określi kwoty, zazwyczaj staram się powiedzieć coś maksymalnie do 50zł na moim balkonie też leży szkielet choinki, bo tż czekał aż igły opadną żeby nie śmiecić ![]() Moderna tak się domyslałam z tym uu ale skąd się wziął ten skrót, bo nie mogę rozgryźć czy może chodzi tu o kształt ![]() a Marsssel może dorasta, ja podobno uciekałam z wanny jak tylko mama się odwróciła, no ale od małego był ryk w wanience więc to co innego bmma nie mam pomysłu na odciski, może któraś robiła i coś podpowie? bzinka ale czemu Cię załamujemy? zdrówka dla Hani my tamtum verde psikamy na dziąsełka. Karolowi smakuje, sam otwiera buzię a potem komentuje: dobde dobde ![]() anika dobrze, że wczoraj nocka lepsza. jak dziś? chociaż Ty biedulko nie choruj jolant kciuki za podróż, dacie radę Vilga może sudocremem posmaruj pupę? achna spokojnego wyjazdu w góry co zrobił teść na weselu? Malpka udanego wypadu na s;uki nie szalejcie za bardzoKasia u nas wolno schną włosy ja chodzę z małego nożyczkami w kieszeni i jak nadarzy się okazja to tu podetnę jakiś kosmyk, tu paznokietek ![]() Pani za dzień bez bobofrutamniam mniam Klementyna za pierwsze kroczkiMegi ale to superaśne, że Igorek tak kocha Kalinkę Dragusia dla Florka za chodzeniemy mamy dawać 6 kropli cebionu piszecie o kwiatkach i przypomniało mi się, że chyba czas znowu podlać storczyki Byliśmy wczoraj z K. u lekarza. zrehabilitował się, bo powiedział, że fajni jesteśmy, bo na spokojnie podchodzimy do wizyty, uśmiechnięci, nie stresujemy dziecka itd bo miał jakichś rodziców co zepsuli mu humor bo dygotali aż się dziecku udzieliło i wpadł w panikę K. jest lekko przeziębionyale mnie rozłożyło konkretnie, jeszcze okres dostałam... i co jeszcze się pytam
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
NajLepsiejszego dla LEONKA z okazji 1wszych urodzinkow ....
....!!!ANIKA i jak dzis nocka ... Oby byo lepiej SCARLETT - snilas mi sie ( wszak twarzy nie widzialam ) ale to bylas TY zostalas mi z Milusiem a ja skoczylam po zakupy Noc - chyba wrocila na swoje tory 3pobudki - ost o 7 ale dalej siedzi w lozeczku i prowadzi konwersacje ze samym soba w jego znanym tylko jezyku - poki nie placze, nowy papus jest a mamusia tyz musi dojsc do siebie ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziwne przecież na opakowaniu też piszę że więcej ![]() Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LEONKA! DUZO ZDROWIA, SZCZESCIA, MIŁOSĆI PEŁNO PREZENTÓW I SPEŁNIENIA MARZEŃ!!!
|
|
#82 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
dla taty!Ja też będe sie stresować, bo nie robiłam takich imprez, tylko na luzie dla znajomych. A tu trzeba bedzie wszystko naszykować, obskakiwać gości. aby się urodziny udały!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uuuu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj się - ja też tak zrobiłam ![]() wlazłam na jakiś stary wątek ale coś mi nie pasowało Cytat:
Oby szybko udało się to opanować ![]() Cytat:
Klementyna za kroczki!
|
|||||||||
|
|
|
#83 | |
|
Wtajemniczenie
|
uuuu
![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- chyba pomału widze jakieś światełko w tunelu ale jeszcze przez duuużą mgłę. W każdym razie O. spała nawet względnie do2.00 może 3.00 a później zaczął się płacz i tak co ok godzinę- o 5.00 już na nogach.Teraz zasnęła tż poszedł sobie coś podłubać w garażu . Jak wróci to umyję okna w sypialni - chociaż tyle na dobry początek. Zmotywowałyście mnie a szczególnie scarlett (ale to jest kobita nie do zdarcia )---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- LEONKU
ZDRÓWKA PRZEDE WSZYSTKIM I MOOC BUZIACZKÓW!!! ![]()
|
|
#84 | |||
|
Zakorzenienie
|
dla Leonka ......................... ........................ może z tej okazji Mokka się pojawi ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
ja chociaż widze szanse w dyrekcji ...aby rozliczala nauczycieli z wyników .... choć jeśli wszyscy będą trzymać sztame to nic się nie zmieni . ![]() tak tak brokuł ,dużo brokułów .... Cytat:
Cytat:
R dziś wymiotował o 6 baaardzo duza ilość mleka - łozko,ja ,on,podłoga mokra ... myślałam ze przypadek . ale od tego czasu 2 razy powtorka -raz woda jakby poleciała (mało) ,drugi raz znowu duza ilość mleka ..... U Niny w przedszkolu panuje grypa zoładkowa .... starszaki moje nie chwyciły . ale R chyba tak... zobaczymy co dalej . ![]() Nie ma u nas słonca ...buuu...
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby przeszło
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Klementynka, Dragusia brawa za kroczki Waszych dzieciaczkow!
Megi, kochany Igorek. Ciesze sie ze robi postępy ![]() Nestelle, oby Roszek sie nie pochorowal... Tasiu, nie zazdroszcze odgruzowywania :-/ U nas nie najlepsza noc. Kinusia taka biedna z gorączką. . Ze tez na weekend musiało paść bo tak to bym dzis poszla do lekarza z nią. .. :-(:-( |
|
|
|
#87 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jeden dzień mnie nie było a tu nowy wątek i już 3 strony![]() Cytat:
![]() Kciuku za imprezkę ![]() Cytat:
![]() Przypomniało mi się a propos 'mniam mniam'. Ostatnio psikałam małemu wodą morską i wyskoczyła mu kozucha, niestety Tż nie zdążył jej złapać, mały pożarł ją, po czym z rozbrajającym uśmiechem powiedział 'am am ama' ![]() Moje dziecko to obżartuch Dałam mu na śniadanie dwie kanapki. Pożarł. Doprawił biszkoptem. Pobawił się parę minut i dalej krzyczy i rzuca się na mnie z zębami, a to oznacza, że głodny. Zrobiłam kaszę. Pożarł i dopiero się elegancko bawił. Ja nie wiem po kim on taki żarłoczny![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#88 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bo mój to niejadek ostatnio... ------------- Jeny tak czytam o tym proteście rodziców osób niepełnosprawnych. Straszne to jest, jak mają za takie pieniądze wyżyć i jeszcze dziecko chore utrzymać ![]() http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...w_Sejmie_.html |
|||
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
hej u nas od 6 rano przygotowywania
![]() właśnie jem więc mam 5 miniut. Kamil od rana dwa razy zwymiotował.. więc boje się że coś mu zaszkodziło, do tego ma wysypkę... ![]() buziaki |
|
|
|
#90 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. i nasze problemy przy takich znikają ....Cytat:
czyzbyscie chceli się wpasować w "cudowne" roczki ![]() -oby NIE! zdrówka u nas kiepsko..... R jak tylko cos zje -nawet cyca to wymiotuje .dużo .ale tak poza tym ma humor ....bawi się smieje ...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

kochany jest, bo wiem że nie może sobie na to pozwolić a mimo to przyjechał.. 
ja widziałam tylko zywca i polaris w biedrze ale na pojemnosc nie patrzyłam (biore co małe z dziobkiem a wode i tak leje z czajnika
)

....!!!
aby się urodziny udały!

. i nasze problemy przy takich znikają ....