|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
nieregularny okres po porodzie?
witam, mam do was pytanie. 1grudnia urodziłam synka przez cc, pierwszy okres dostalam 17stycznia, ponieważ ne karmiłam piersią, byl okropnie obfity, lalo się jak z kranu i zażywałam tabletki przeciwkrwotoczne, drugi okres dostałam 17lutego również brałam te tabletki. Prze ten czas wspolzylam, ale z prezerwatywą, nic nie pękło, była cala, więc raczej w ciąży być nie mogę. Teraz jest 22 marca, a okresu ani widu, ani słychu, według poprzednich miesiączek powinnam dostać 20marca, bo cykl wychodzil 32dni. Czy to mozliwe, że jakimś cudem zaszlam w ciąże? Przecież nic nie pękło... Robiłam test, ale wyszedł negatywny, co prawda stresuje się i ciągle myślę kiedy on się pojawi... Jak myślicie czy po porodzie on może sie spóźnić, mimo ze 2 pierwsze miałam regularne?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nieregularny okres po porodzie?
O ile się nie mylę zaczęłaś współżyć jeszcze w trakcie połogu, podczas którego miałaś zaburzenia miesiączkowania, więc podejrzewam, że różnie może być.
Co do ciąży to już powinnaś wiedzieć, że bardzo wczesną wykrywa test z krwi, a nie testy z apteki.
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podobno te testy są czułe, pierwszą ciąże bardzo szybko wykrył.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
po porodzie jak najbardziej możesz mieć rozregulowane cykle.
Ja zawsze wszystko jak w zegarku, bite 28 dni. A po pierwszym tez miałam bardzo nieregularne miesiączki, co 14 co 30 dni, co 22 różnie. Spokojnie, Idż do gina by dał coś na wyregulowanie. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Ja po porodzie też miałam problemy z okresem. Okres dostałam 2, albo 3 miesiące po porodzie (już nie pamiętam) drugi okres przyszedł równo po 30 dniach, później znowu nie miałam 2 miesiące, później znowu 3 regularne i znowu brak na 2 miesiące i tak w kółko, trwało to chyba ze 2 lata. Mój ginekolog twierdził, że to normalne i że lepiej tego nie ruszać, czekać aż samo się ureguluje, ewentualnie jak bardzo mi to przeszkadza to powiedział, że może luteinę przepisać, ale ja przeczekałam.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Co to w ogóle za spóźnienie 2 dni. To jest nic. Nie stresuj się, bo tylko Ci się jeszcze bardziej przesunie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.