Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-22, 15:06   #4921
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kupiłam Mai (białą) http://www.ebay.co.uk/itm/1112363064...84.m1439.l2649

Nigdy nie zamawiałam z Chin, więc zobaczymy co to będzie za kiecka

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Nie mogę się doczekać tego wózka,ale też boję się, bo ja to taka perfekcjonistka jestem i pewnie jak gdzieś ujrzę jakies zadrapanie ,to szlag mnie trafi
słodka

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Drugi raz bym nie poszla. Moj tata jest normalnie hardcorem, bo mial juz trzy razy i czeka go czwarty. Oczywiście nasciemnial mi, ze to nic strasznego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

U mnie pajac i sweterek. Czapke zdjelam. Plus kocyk na nogi.

hehe taaa jasne nic strasznego ?? ja bym mu teraz podziekowala

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
tak się chwaliłam, że jestem na bieżąco a teraz jestem dużo do tyłu
nie nadrobię

jest ktoś, kto jeszcze nei wprowadzał glutenu
mi pediatra kazała się wstrzymać do 10 miesiąca i posłucham się Jej tym bardziej, że jednak wcześniak no i miała problemy z brzuchem, to co mówiła, wydało mi się rozsądne
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2014-03-22, 15:10   #4922
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Dziewczyny szukam sukienki na chrzciny dla Helki.Znacie jakieś stronki,albo sklepy stacjonarne?A Wy jak się ubieralyscie?Po mału muszę się zacząć rozglądać,to będzie sierpień,więc mam nadzieję,że ciepło będzie

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-22, 15:12   #4923
passion80
Zakorzenienie

Angelikada, why

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny szukam sukienki na chrzciny dla Helki.Znacie jakieś stronki,albo sklepy stacjonarne?A Wy jak się ubieralyscie?Po mału muszę się zacząć rozglądać,to będzie sierpień,więc mam nadzieję,że ciepło będzie

dołączam się, też czegoś szukam
Stary 2014-03-22, 15:18   #4924
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

tak wczesniej jej nic nie kupuj bo nie wiadomo jaki rozmiar bedzie miala czy duzo jeszcze urosnie czy nie
ja dla Julki pozyczalam sukieneczke i sweterek w komisie a pozniej jeszcze kolezanka mi pozyczyla caly komplet wiec mialam na zmiane

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:

jak ja patrzylam wtedy za ubraniem na chrzest to na allegro bylo duzo ladnych rzeczy

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 15:18   #4925
butterfly20
Zakorzenienie

Ufff wróciłam, teraz chwila odpoczynku i sprzątanko

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
To prawda, widać, że u Was sprawdził się świetnie Na fotkach jesteś taka rozradowana, aż miło popatrzeć
Kurde, a czy taki bukiecik spełnia jakąś rolę?

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Doczytałam jaka, super kawałek

Oj, to tak radośnie - i po polsku

My chcemy to
https://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw&hl=en &fs=1&">https://www.youtube.com/watch?v=GOJk0HW_hJw&hl=en &fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always " allowfullscreen="true" width="425" height="344">

No, to już jasne czemu się tak zdziwiłam

Zaskoczyłaś mnie teraz na maksa, że nie w fiolecie!
Pamiętam film ślubny

Oooo, też super

Dla nas też ważna piosenka Tż na jakichś imprezach bardzo często mi ją zamawia a jak byłam w ciąży, to zaśpiewał na karaoke i dedykował "dla swojej narzeczonej i matki jego dziecka" Dostał największe brawa, chociaż wcale pięknie nie śpiewa
fajny kawałek, a jaki do tego taniec zatańczycie?
byłby fiolet, ale sala weselna miała ściany w zieleni i żółci (pastelowych) to gdzie tam fiolet? no i potem mejkap też miałam w zieleni
Na aucie mieliśmy bardzo delikatną ozdobę z kwiatków, nie chciałam takiego "wieńca" i mój mąż zbierał puszki z Coli,żeby je przyczepić do auta jak będziemy jechać z kościoła
na drugim aucie też była skromna "dekoracja". Bo my po Błogosławieństwie pojechaliśmy osobno do Kościoła. Mój mąż pojechał tym cabrio ze świadkiem do Kościoła, chciał się polansować w ostatnuch chwilach wolności. A ja jechałam takim zakrytym czarnym Mercem świadka, dzięki temu też goście zobaczyli mnie dopiero jak wchodziłam do Kościoła, bo wszyscy czekali już w środku.
Aaa i Tata mnie prowadził do ołtarza, w KEA to norma. I mieliśmy w Kościele kwartet smyczkowy i chór.
To chyba tyle z pomysłów

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Też miałam ochotę na drink bar, ale tż nie chce, bo gada, że ludzie wymieszają alko i będą potem robić borutę i rzygać
nooo faktycznie kilka osób u nas co mieszali się zmatowało. Ale nie było wymiotów i burd, ululali się

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 15:26   #4926
kahunia
Zadomowienie

Hej

Tez szczepilam ta szczepionka wszystkie 3 dawki mam z tej serii ale malej nic nie bylo i mam nadzieje ze tak zostanie. W piatek idziemy na sczzepienie na pneumo i zapytam co i jak. Generalnie staram sie ni schizowac.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dzięki Śniezynko.W tyg umówie się do mojej lekarki..zobaczymy co powie i czy wgl skieruje na to badanie.

ta piosenka jest piękna!często ją sobie spiewam pod prysznicem
U mnie jest tak, ze na gastroskopie i usg brzucha czeka sie dluuugo, ale jak lekarz na skierowaniu napisze ze cito, to tydzien - dwa takze moze trzeba podpowiedziec lekarce

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a! zapomniałam! kupowałyście już jakiś krem do buzi na słonko? chcę coś kupić, ale co? bo nivea to na wiatr i zimno raczej
Poki co mam z babbydream'a. To tak na teraz, a pozniej jak juz bedzie mocniejze slonce to kupie cos innego moze, ale nie wiem jeszcze co.

Cytat:
nie nadrobię

mi pediatra kazała się wstrzymać do 10 miesiąca i posłucham się Jej tym bardziej, że jednak wcześniak no i miała problemy z brzuchem, to co mówiła, wydało mi się rozsądne
Ja zaczynam jutro Ale nam dopiero co 5 miesiecy stuknelo.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 15:31   #4927
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
nie nadrobię

No my jeszcze nie

Stary 2014-03-22, 15:31   #4928
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
tak wczesniej jej nic nie kupuj bo nie wiadomo jaki rozmiar bedzie miala czy duzo jeszcze urosnie czy nie
ja dla Julki pozyczalam sukieneczke i sweterek w komisie a pozniej jeszcze kolezanka mi pozyczyla caly komplet wiec mialam na zmiane

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

jak ja patrzylam wtedy za ubraniem na chrzest to na allegro bylo duzo ladnych rzeczy
Dzięki popatrzę.Nie będę jeszcze kupować,chcę popatrzeć co w ogóle jest dostępne

Stary 2014-03-22, 15:50   #4929
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Kochana biedna Ty wszystko małymi kroczkami ja też nie wiedziałam jak się za to zabrać i próbowałam wszystkiego co tu dziewczyny pisały o kołysaniu śpiewaniu klepaniu trzymaniu ręki na klatce piersiowej, trzymaniu za raczke daniu dwóch smoczkow i naprawdę łatwo nie było nawet chciałam spróbować jak papuga i przetrzymać ale nie byłam w stanie patrzeć jak krzyczy i się rzuca i wczoraj trochę płakała ale poszłam po smoczka dałam rękę i włączyłam karuzele i się udało dzisiaj też wiec może zrozumiała teraz usnela właśnie przy piersi bo głodna była a rano nie chciala już piersi

Moja właśnie 2 minuty temu tak się zakrztusila że oddechu nie mogła złapać ale ma tak od urodzenia zawsze przy jedzeniu tzn ostatnio już rzadziej ale czasem się zdarzy i rozumiem Twoje zdenerwowanie bo ja zawsze jak byłam sama w domu to miałam przed oczami co ja zrobię jak mi się nie uda żeby wzięła oddech ale zawsze się udaje staram się zachować spokój

Moja też nie była smoczkowa ale podawałam od czasu do czasu zwłaszcza jak była zmęczona i jak wracaliśmy samochodem a chciala jeść to dawałam smoczka i załapala i na spacerze też zawsze muszę go mieć i od początku praktycznie mam taka zabawkę przy wózku takie jabłuszkwo moja sióstra kupiła je w biedronce grające i ze światełkiem i zawsze się nim ratuje aha i pielucha na spacerze to podstawą!!nie sądziłam że się u nas przyjmie a jednak jak nie może coś usnac a widzę że padnieta to pielucha nakrywam jej oczka i to jej też pomaga i zasypia trzymam kciuki aby i u Ciebie się poprawiło
Dzięki za odpowiedź, próbowałam już tak jak tu przeczytałam z karuzelką, ręką na brzuchu, głaskania, nawet drapania
Pieluchę mu kładłam, podawałam na okrągło smoczek, chociaż od razu wypluwał, ze mną na łóżku też nie zaśnie bez podania piersi

Co do tego zaksztuszenia, to jak ty nerwowo wyrabiasz? Nam się to zdarzyło drugi raz i normalnie się potem pobeczałam A on nie płakał wtedy tylko pewnie mu się ulało, będę się bała go zostawiać samego choć na chwilę, przecież jakby mnie nie było tu... a on nie mógł też głosu wydać to jakby mnie zawołał niestety przeważnie jestem sama w domu...

Mam we wózku z 15 zabawek tzn w koszu pod nim i daję mu na zmianę po jednej ale chyba wózek mu się nie podoba(mi już trochę też). Czy powinnam kupić nowy? Teraz kupię ten łuk z zawieszkami oby to był strzał w dziesiątkę

Cytat:

Na tablicy jest naprawdę spory wybór używanych, ja tam kupiłam ubranko do chrztu, ale do dupy się tam czegoś szuka, nie lubię obsługiwać tej strony
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:03   #4930
czaszka_
Zakorzenienie

halo halo piszcie cos dziewoje!!chyba nam w lecie wątek upadnie
ja wyslalam dziecko na spacer i nie chce mi sie sprzatac i mi sie nudzi

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

stuknelo mi 2 000 postow

Stary 2014-03-22, 16:13   #4931
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też właśnie jestem w trakcie poszukiwań
Widziałam ładną w Tk Maxx,ale pewnie juz jej nie będzie

Wróciłam z siłowni i nic mi się nie chcę,a czeka mnie jeszcze mycie łazienki i odkurzanie I like it!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:18   #4932
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciłam z siłowni i nic mi się nie chcę,a czeka mnie jeszcze mycie łazienki i odkurzanie I like it!
zazdroszcze
mi sie marzy silownia
w domu sie jakos zmobilizowac do cwiczen nie umiem....a juz utylam 7 kilo

Stary 2014-03-22, 16:32   #4933
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze
mi sie marzy silownia
Ja też nie umiem się zebrać w domu,poza tym jak już mały śpi to patrzę coś zrobić: obiad, sprzątanie, pranie, prasowanie... teraz mi jeszcze ogródek dojdzie
Stary 2014-03-22, 16:35   #4934
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja nie umiem mojego położyć spać bez karmienia piersią, Właśnie wróciłam ze spaceru, żaden to dla mnie relaks, wręcz przeciwnie. Był bardzo śpiący w domu więc postanowiłam go ubrać i wziąć na dwór. Po 10minutach zaczął płakać, zaczęłam go bujać, manewrować z oparciem w końcu wzięłam na ręce i lulałam a ten tylko szukał cyca i płakał. Przygnębia mnie to wróciłam do domu, też się darł aż w końcu dałam mu cyca to zasnął w minutę. Smoczka nie chce w ogóle... Do tego boję się go brać na przetrzymanie, myślę że jakby popłakał chwilę w wózku to by zasnął bo zmęczony był mega. Jednak jak go ubierałam przed spacerem to tak się zaksztusił, no myślałam że go nie odratuję jeszcze nigdy się tak nie bałam w końcu wzięłam go na brzuch tak jak każą przy zadławieniach i klepnęłam po plecach no i zaczął oddychać, to było przerażające

Myślę jak to będzie jak przestanę go kp czy przejdzie na jakiś inny system czy będzie wył do księżyca tygodniami.
a karmiłaś go przed wyjsciem na dwór?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 16:35   #4935
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ewacia miałam Ci pisać, ze jestem wstrząśnięta zachowaniem tej zakonnicy i w ogóle szok, że aż dwie godziny tam zabawiłaś. Właściwie to jaki ona ma problem? że on tam płacze czy co, b0 nie znam tej sprawy od początku... czy tylko chciała ci udzielić wskazówek wychowawczych
Stary 2014-03-22, 16:37   #4936
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Angelikada, why

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

dołączam się, też czegoś szukam
hmmm bo moja pediatra nic nie wspominala a jak pytałam to mowila żeby na razie podac słoiczki marchewka z jabłkiem czy sama marchewke i w ogole o tym glutenie dowiedziałam się z forum jak pytałam kuzynke czy szwagierke siostry to w ogole nie wprowadzaly tego kuzynka to w ogole dziwnie na mnie spojrzała i w ogole nie wiem jak się za to zabrać..
Stary 2014-03-22, 16:39   #4937
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a karmiłaś go przed wyjsciem na dwór?
Karmiłam go 20min przed wyjściem, przy karmieniu jeszcze ie był senny a normalnie o tej godzinie powinien mieć drzemkę 30-minutową, więc uznałam że jak wyjdę to zaśnie, no i tak we wózku wyglądał, przymykał już oczy i popłakiwał. A jak go wzięłam na ręce na dworze to szukał piersi...
Stary 2014-03-22, 16:39   #4938
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
nie rozumiem.to na co Ci dała ten bukiet skoro za moment kazała Ci go zostawic w Kosciele?no chyba ze to jakas tradycja.nie rozumiem tez z tym szampanem i wejściówką-miałas na mysli ze taki prezent podarowałas parze młodej?czy to jakoś dodatkowo w zamian za podarowanie Ci bukietu?boshe ja dzis nic nie ogarniam!normalnie zbudynienia ciązowego ciąg dalszy...

EDIT:doczytałam ze jednak tradycja
!
Szampan i wejście do tego ogrodu to taki dodatkowy prezent, nie kupowałam bukietu. Z tym bukiet uzgodniliśmy wcześniej. W Kościele jej ten bukiet przekazałam pod koniec mszy i para młoda poszła pod ołtarz się pomodlić i tam zostawiła ten bukiecik.
Stary 2014-03-22, 16:50   #4939
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź, próbowałam już tak jak tu przeczytałam z karuzelką, ręką na brzuchu, głaskania, nawet drapania
Pieluchę mu kładłam, podawałam na okrągło smoczek, chociaż od razu wypluwał, ze mną na łóżku też nie zaśnie bez podania piersi

Co do tego zaksztuszenia, to jak ty nerwowo wyrabiasz? Nam się to zdarzyło drugi raz i normalnie się potem pobeczałam A on nie płakał wtedy tylko pewnie mu się ulało, będę się bała go zostawiać samego choć na chwilę, przecież jakby mnie nie było tu... a on nie mógł też głosu wydać to jakby mnie zawołał niestety przeważnie jestem sama w domu...

Mam we wózku z 15 zabawek tzn w koszu pod nim i daję mu na zmianę po jednej ale chyba wózek mu się nie podoba(mi już trochę też). Czy powinnam kupić nowy? Teraz kupię ten łuk z zawieszkami oby to był strzał w dziesiątkę

Na tablicy jest naprawdę spory wybór używanych, ja tam kupiłam ubranko do chrztu, ale do dupy się tam czegoś szuka, nie lubię obsługiwać tej strony
heh no powiem Ci ze za każdym razem się stresuje czy uda jej się oddech zlpac i wykrztusić tym czym się zakrztusiła...czasem nawet slina się potrafi zakrztusić także ten.. no ale dajemy na razie rade strasznie się wystraszulam jak na początku była taka kruszynka ale intuicyjnie zaczelam klepac po pleckach i później pytałam poloznej i mowila żeby na boczek poklepać po pleckach i czasem dmuchnąć w buzke i sprawdzić czy oddycha...no musimy sobie jakos radzic w takich sytuacjach

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Poziomkowa tak w ogole miałam kiedyś taka sytuacje ze poszlam siusiu Lene zostawiłam w lozeczku po wyjściu z wc mowie a pojde zobaczę co robi weszłam do pokoju a ta się zakrztusiła ślinką bądź podeszło jej mleczko i zaczęła kaszleć serce miałam w gardle bo gdyby nie weszla do pokoju i nie poklepala to nie wiem czy by dala rade odkaszlnąć ...
Stary 2014-03-22, 16:55   #4940
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Też widziałam śliczną w tkmaxx jakiś miesiąc tenu i żałuję,że jej wtedy nie wzięłam

Stary 2014-03-22, 16:56   #4941
anutka171
Rozeznanie

Ale tu dzisiaj spokoj
wszystkie na dwor wylegly pewnie

Zdrowka dla Jasia i Zuzi

Cytat:
TASIA piękne zdjęcia
EWACIU ta sióstra to chyba jakaś nawiedzona :| dobrze że się nie przejęłas) moim zdaniem to przecież trzeba rozmawiać z dziećmi jak najwięcej!!!a nie tak jak ona sobie wymyśla przecież to dobrze że Adi jest tak rozwinięty i inteligentny

Ja już dzisiaj zaliczyłam lidla bo sióstra pojechała na giełdę i chciala żebym podskoczyła do lidla po pościel przy okazji kupiłam sobie świeże bułeczki słuchajcie jestem tak dumna z mojego dziecka że aż płakać mi się chce wiem głupia jestem ale moje dziecko wczoraj wieczorem ładnie sama usnela to nic że tylko na pół godziny ale już to jakiś postep to teraz znowu się udało!!!:partytime: może to będzie krótką drzemka ale liczy się że sama usnela z dydem przy karuzeli i musiała trzymać moja rękę ale trwa to tylko 5 minut wiec to dla mnie mega sukces!!!!!

Cytat:
Ja nie umiem mojego położyć spać bez karmienia piersią, Właśnie wróciłam ze spaceru, żaden to dla mnie relaks, wręcz przeciwnie. Był bardzo śpiący w domu więc postanowiłam go ubrać i wziąć na dwór. Po 10minutach zaczął płakać, zaczęłam go bujać, manewrować z oparciem w końcu wzięłam na ręce i lulałam a ten tylko szukał cyca i płakał. Przygnębia mnie to wróciłam do domu, też się darł aż w końcu dałam mu cyca to zasnął w minutę. Smoczka nie chce w ogóle... Do tego boję się go brać na przetrzymanie, myślę że jakby popłakał chwilę w wózku to by zasnął bo zmęczony był mega. Jednak jak go ubierałam przed spacerem to tak się zaksztusił, no myślałam że go nie odratuję jeszcze nigdy się tak nie bałam w końcu wzięłam go na brzuch tak jak każą przy zadławieniach i klepnęłam po plecach no i zaczął oddychać, to było przerażające

Myślę jak to będzie jak przestanę go kp czy przejdzie na jakiś inny system czy będzie wył do księżyca tygodniami.

Co do Tż-a i podania mu czekolady...
Jak go o to zapytałam to miał tak zakłopotaną minę, jeszcze go takiego nie widziałam Było mu bardzo wstyd, chociaż tyle. Powiedział, że rodzice mu truli z 10minut a on mówił nie i nie ale w końcu dał mu ją polizać Wiem, że nie jest zbyt asertywny, powiedział że więcej tak nie zrobi, a ja jak przyłapie T na takich akcjach to wtedy zwrócę im uwagę, że mają mnie pytać, a nie sami decydować. Szczerze mówiąc nadal nie mieści mi się to w głowie, ale teraz mam myśli zajęte kłopotami opisanymi powyżej o spaniu, karmieniu itp.

Joasiek za twoją radą kupię ten łuk do wózka tiny love, ale słoneczny spacer, bo bardziej mi się spodobał. Może to będzie rozwiązanie moich spacerowych problemów Dzięki za podrzucenie pomysłu
Co do usypiania przy piersi i placzu nie pomoge niestety, bo nie mialam z tym problemu. ale za to tule Cie mocno
Ale wiem, ze mozna oduczyc dzieciaczka wielu rzeczy. moj np. uwielbia zasypiac przy mnie lub tz. chocby, zeby reke przy nim polozyc, a on ja lapie i sie przytula ( w ogole to wielkim przytulasem jest ). czasem chce placzem wymusic, zeby przy nim siedziec przy usypianiu. ale jestem konksekwentna i jak nie chce usnac to podchodze, uspokajam go, czasem biore na rece i odchodze, zeby sam jednak usnal. a juz najbardziej na niego dziala moj spiew, to jest moja tajna bron bo zawsze na niego dziala
nie wiem jaki tu objac sposob na twojego maluszka

co do krztuszenia sie to wcale sie nie dziwie, ze sie wystraszylas.
u nas to sie zdarzalo kilka razy dziennie nawet do 5 miesiaca
zawsze mialam dusze na ramieniu czasami tak mocno sie krztusil, ze balam sie, ze go nie odratuje
przede wszystkim pod materac podkladalismy ksiazki, zeby mial wyzej, czesto tez bralam go do lozka, bo balam sie, ze sie nie obudze w nocy.
aha i w trakcie jedzenia robilam przerwy i go odbijalam, zeby unikac tego ulewania.

a ja zaraz bede miala gosci - dwie kolezanki do mnie przychodza i wybywamy gdzies na miasto. bedzie babski woeczor
matko, ciesze sie jak dziecko, bo tak dawno nigdzie nie bylam

takze i wam zycze milego wieczorku i do pozniej
Stary 2014-03-22, 17:03   #4942
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Ale tu dzisiaj spokoj
wszystkie na dwor wylegly pewnie

Zdrowka dla Jasia i Zuzi

Co do usypiania przy piersi i placzu nie pomoge niestety, bo nie mialam z tym problemu. ale za to tule Cie mocno
Ale wiem, ze mozna oduczyc dzieciaczka wielu rzeczy. moj np. uwielbia zasypiac przy mnie lub tz. chocby, zeby reke przy nim polozyc, a on ja lapie i sie przytula ( w ogole to wielkim przytulasem jest ). czasem chce placzem wymusic, zeby przy nim siedziec przy usypianiu. ale jestem konksekwentna i jak nie chce usnac to podchodze, uspokajam go, czasem biore na rece i odchodze, zeby sam jednak usnal. a juz najbardziej na niego dziala moj spiew, to jest moja tajna bron bo zawsze na niego dziala
nie wiem jaki tu objac sposob na twojego maluszka

co do krztuszenia sie to wcale sie nie dziwie, ze sie wystraszylas.
u nas to sie zdarzalo kilka razy dziennie nawet do 5 miesiaca
zawsze mialam dusze na ramieniu czasami tak mocno sie krztusil, ze balam sie, ze go nie odratuje
przede wszystkim pod materac podkladalismy ksiazki, zeby mial wyzej, czesto tez bralam go do lozka, bo balam sie, ze sie nie obudze w nocy.
aha i w trakcie jedzenia robilam przerwy i go odbijalam, zeby unikac tego ulewania.

a ja zaraz bede miala gosci - dwie kolezanki do mnie przychodza i wybywamy gdzies na miasto. bedzie babski woeczor
matko, ciesze sie jak dziecko, bo tak dawno nigdzie nie bylam

takze i wam zycze milego wieczorku i do pozniej
Dzięki za pomysł ze śpiewem
Super masz, że wychodzisz w miasto Udanego wieczoru...
Stary 2014-03-22, 17:03   #4943
butterfly20
Zakorzenienie

Zuzia,Jasiu sto lat!!

Poziomkowa
śliną się zakrztusił?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:05   #4944
MsLullaby
Zakorzenienie

Powiem wam, że w czwartek wracam do UK, a strasznie się stresuję jak ja sobie poradzę sama z małym na lotnisku i podczas lotu, ech..

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:09   #4945
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszcze
mi sie marzy silownia
Wierzę, bo sama mam problem z mobilizacją jak jestem w domu

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Powiem wam, że w czwartek wracam do UK, a strasznie się stresuję jak ja sobie poradzę sama z małym na lotnisku i podczas lotu, ech..
Kiedys jak planowałam sama lecieć z Majką,to też to przezywałam... w efekcie Tż musiał mi towarzyszyć

Dasz radę, źle nie będzie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:10   #4946
kaska87
Zakorzenienie

hej

my już po grillu byłą T., szwagierka, rodzice no i my młodzian pospał na podwórku, a przed chwilą byłam z nim w nosidle jeszcze pochodzić godzinkę i sobie dziecko zasnęło i tak słodko kimał przytulony do mamuni

Passion nie pamiętam kto, ale kilka dziewczyn będę robiło ekspozycję chyba Inewrsja, Tasia?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 17:10   #4947
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Poziomkowa
śliną się zakrztusił?
Myślę, że tak ale wyglądało bardzo poważnie, pomyślałam, że coś chciał połknąć jakiś przedmiot, dlatego go tak na rękę swoją wzięłam i po pleckach klepnęłam... nie życzę nikomu takich zdarzeń
Stary 2014-03-22, 17:33   #4948
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
ja np. miałam 3 druhny moje 2 siostry i kuzynke i one miały sukienki chabrowe kazde taka jaka sobie wybrala tzn szyly u jednej krawcowej i do tego miały bukieciki takie same chabrowe ja miałam większy do tego dziewczynki sypiace kwiatki miały taki wstążki w pasie chabrowe i mojej kuzynki coreczka która miała nieść obrączki miała opaske z kwiatkiem chabrowym ale niestety za bardzo się do mnie obracala i nie chciała zbytnio isc;p faceta zrobiliśmy chabrowe butonierki i ogolnie wystrój na sali i samochod mielismy chabrowe;]
Chabrowy też sliczny

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dla Zuzinki i Jasia Wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy

Ja sobie siedzę na ławce w słoneczku, Emilka śpi i czekam na obiad u mamy ;-) Emilka ma ubrane body z długim rękawem, cienką bluzeczkę i rajstopki. Przykryłam ją kocykiem i ma cienką czapeczkę. Jak jest tak ciepło, to nie wiadomo w co ubrać dziecko

Ale musicie miec ładną pogodę. U nas tylko 8 stopni, chmury i wiaterek.

Cytat:

Co do Tż-a i podania mu czekolady...
Jak go o to zapytałam to miał tak zakłopotaną minę, jeszcze go takiego nie widziałam Było mu bardzo wstyd, chociaż tyle. Powiedział, że rodzice mu truli z 10minut a on mówił nie i nie ale w końcu dał mu ją polizać Wiem, że nie jest zbyt asertywny, powiedział że więcej tak nie zrobi, a ja jak przyłapie T na takich akcjach to wtedy zwrócę im uwagę, że mają mnie pytać, a nie sami decydować. Szczerze mówiąc nadal nie mieści mi się to w głowie, ale teraz mam myśli zajęte kłopotami opisanymi powyżej o spaniu, karmieniu itp.

Joasiek za twoją radą kupię ten łuk do wózka tiny love, ale słoneczny spacer, bo bardziej mi się spodobał. Może to będzie rozwiązanie moich spacerowych problemów Dzięki za podrzucenie pomysłu

współczuję u nas jest mega problem z zasypianiem w ciagu dnia. Działa tylko bujanie na rekach i szum suszarki, a i tak czesto jest krzyk i placz. Chciałabym zeby sam zasypial, tak jak wieczorem, ale mimo wielu prób nie udaje sie

Sloneczny łuk tez bardzo mi sie podobał, sliczny jest ale nie chcialam mężowi odbierać radości z wyboru tego leśnego, który wydał mu się "bardziej męski" jak to okreslil, więc niech mu będzie Oby u Was się sprawdził i pomogl w spacerach

Cytat:
Napisane przez angelikada5702926
JASIU, ZUZINKO brawo za skończone 5 misiecy

RUSALKO ja prawie skakalam do sufitu i w dodatku spala mi 2.5 godziny!!!! przebudzala się ale wystarczyło włączyć karuzele i po kłopocie spala dalej jestem z niej mega dumna
Ale fajnie, oby tak juz jej zostalo U nas karuzela jeszcze bardziej rozbudza Szymka. W ciagu dnia nie potrafi sam zasnąć, strasznie sie meczy i placze i krzyczy. Ehhh... a jeszcze w styczniu wystarczał smok i pieluszka...

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-22, 18:34   #4949
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dasz radę kobito,młodego w nosidło,a na lotnisku poprosisz jakiegoś przystojniaka o pomoc w niesieniu waliz

Stary 2014-03-22, 18:48   #4950
misia332
Zakorzenienie

no jeszcze 50 postówm damy radę >

ja robie własnie kolacje, bagietka z kurczakiem, ananasem, serem zółtym i do piekarnika.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości