|
|||||||
| Notka |
|
| Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Bimbunia, ciekawa metoda. Ja bym sie chyba nie odwazyla
Balabym sie ze przepiluje plytke. Poza tym to juz chyba zakrawa o grubosc ala tipsyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3752 |
|
Konto usunięte
|
Na wstępie chciałabym się przywitać z miłośniczkami hybryd
.Możecie mi powiedzieć jak to jest z tymi lakierami? Czytałam, że one są inne, niż lakiery zwykłe, to znaczy nie są za gęste, trochę wodniste. ostatnio kupiłam zestaw do manicure hybrydowego, lampa 36 w plus baza, lakiery i takie inne. Lampa działa bez zarzutu, podobnie baza spisuje się dobrze. Tylko, że lakiery bardzo dziwne . Bardzo słabo kryją, nawet dwie warstwy wyglądają brzydko. Zrobiłam wczoraj paznokcie, kolor wyszedł okropnie, jakieś prześwity itp. Musiałam odmoczyć i zdjąć potem pomalowałam i tak samo .Staram się dokładnie nakładać bazę i lakiery- nie przesadzam z ilością, nakładam cienką warstwę, oczywiście 2-3 minuty utwardzam w lampie. Dlaczego tak jest? Lakiery są do niczego? Tak obstawiam, bo były tanie, razem zestaw był nie drogi. Zamierzam potem zainwestować w lepsze lakier. O lampach czytałam, że nie muszą być jakieś wypasione- ważne by lakier był porządny. czy któraś z was też miała takie przeboje? Czy może ja coś źle robię? Edytowane przez 201605021613 Czas edycji: 2014-03-22 o 12:21 |
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
a jakie masz te lakiery (firma) ?
|
|
|
|
#3754 |
|
Rozeznanie
|
z jakiej firmy masz lakiery hybrydowe? co do krycia, różnie z tym bywa, zresztą podobnie jak w przypadku zwykłych lakierów, jedne kryją lepiej drugie gorzej, gęstość też jest różna w zależności od firmy
więc stwierdzenie, że hybrydy są inne niż zwykłe lakiery jest jak najbardziej mylne niektóre są mega gęste inne bardzo lejące, a jeszcze inne prawie niczym się nie różnią od zwyklaków
|
|
|
|
#3755 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niby na Allegro opinie miały dobre.Wiecie co zamalowałam te hybrydy zwykłym lakierem, rewelacyjnie się malowalo i wreszcie jakoś wyglądają . potem je zmyje zmywaczem bez acetonu.dzięki za odpowiedź. Bedę jeszcze ćwiczyć, próbować, zobaczę jak to będzie. Teraz oglądam galerię pzurków hybrydowych- tam dziewczyny piszą, jakich lakierów użyły. Najwyżej potem zainwestuję w inne
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Może któraś z Was ma miętowy i jakiś cielisty lakier (żeby nie było za szybko widać odrostów przy frenchu) z CZ i może mi polecić?
|
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak robicie komuś paznokcie np. hybrydki w tym przypadku to bierzecie się również za wycinanie skórek itd. i tutaj pytanko czy jakoś specjalnie dezynfekujecie swoje narzędzia itd... ?? pytam osób, które nie mają gabinetów kosmetycznych etc... ??
Właśnie zamówiłam kolorki PST13, 004 i 081 z CZ czekam nieubłaganie
|
|
|
|
#3758 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Nawet zanim zrobie sobie, cążki pryskam spirytusem. Poza tym uzywam boskiego s.hansena do skorek i drewnianych patyczkow. Pilniki, bloczki, wszystko czyszcze spirytusem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3759 |
|
z pazurem
|
Dziewczyny, co Wy na to?bo ja bym chętnie zanurkowała
|
|
|
|
#3760 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#3761 |
|
z pazurem
|
u mnie ten kolorek czeka w kolejce
|
|
|
|
#3762 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Jednak malujemy jutro. Obie jestesmy zmeczone dzisiejszymi harcami
W dziennym świetle będzie lepiej. Powiem szczerze ,że zaskoczył mnie jej wybór bo całe życie miała na paznokciach nudziaki i pastele. Na inne nawet nie chciała zerkac ![]() Matrioshka rulez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
czyli ogólnie jak komukolwiek zaczynasz robić wszystko lub prawie wszystko moczysz w spirytusie żadna sterylizacja w szpitalach ani nic podobnego ??
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do was dwa pytania, mianowicie :
1. Zamówiłam sobie folie transferowe, użytkownik również miał klej, który również wzięłam. Czytałam tutaj, że nie wszystkie folie się chcą na hybrydzie bez kleju odbijać. Stąd mam pytanie jeśli chodzi o klej, mam go nałożyć na utwardzony i przemyty kolor czy kolor zabezpieczyć topem -> przemyć -> klej + folia -> top ? 2. Ma może któraś na wzorniku więcej kolorków indigo 5ml, na razie kusi mnie tylko miss uniwerse a wiadomo przecież jednego się nie opłaca zamawiać dlatego skusiłabym się na jeszcze jakiś
|
|
|
|
#3766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
EM NAIL to masakra, też jakiś czas temu kupiłam i okazały się porażką, fatalne krycie, smugi, czy dasz 3 czy 4 warstwy to i tak będzie katastrofa. |
|
|
|
|
#3768 | |||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Zalozmy ze opilowalam swoje paznokcie, a uzywam w tym celu tylko pilnika szklanego, po "robocie" nasaczam wacik bezpylowy spirytusem i go czyszcze. Wysuszony i czysciutki laduje w etui. Przed kolejnym uzyciem tez spirytusuje Czyszcze tak rowniez bloki polerskie, cążki i metalowe radelko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
) to wszystkie indigo wydaja sie byc mniej gumowate.Jutro przetestuje, bo bede robic matrioske mamie i malage albo apricot sobie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() 2. Kilka dni temu wrzucalam tu wzornik z 5 kolorami indigo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=RosesAreRed;4570814 6]Nie biegam po szpitalach z moim kuferkiem
![]() Zalozmy ze opilowalam swoje paznokcie, a uzywam w tym celu tylko pilnika szklanego, po "robocie" nasaczam wacik bezpylowy spirytusem i go czyszcze. Wysuszony i czysciutki laduje w etui. Przed kolejnym uzyciem tez spirytusuje Czyszcze tak rowniez bloki polerskie, cążki i metalowe radelko. oki w takim razie dziękuję, trochę się naczytałam w necie że jak komuś się robi to powinno się cążki itd. poddać sterylizacji itd. ja również w spirycie wszystko robię na dodatek zamówiłam jakiś płyn do dezynfekcji
|
|
|
|
#3770 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj miałam swój pierwszy raz z hybrydami i bolało
Dwa razy w salonie miałam robiony i stwierdziłam, że nie było żadnej tym filozofii, więc skompletowałam własny zestaw. Ale co się nadenerwowałam na początku baza nie chciała się utwardzić, potem kolor też nie i poplamiłam niechcący dłonią obrus. Okazało się, że 3 żarówki przestały świecić i trzeba było poprawić ich ustawienie. Po poprawieniu kolor nadal nie był dobrze utwardzany i przyciągał każdy pyłek ![]() Nie sprawdzałam u manikiurzystki, ale warstwa kolorowa też chyba powinna zastygnąć po wyjęciu z lampy? Baza i lakier kolorowy był Orly, a top Eco. |
|
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wklejcie pazurki wymalowane tymi hybrydami zastanawiałam się nad nimi już jakiś czas temu i niestety nie kupiłam.. jakie krycie mają pastele i ogólnie inne kolory?
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;45709370]Ja dzisiaj miałam swój pierwszy raz z hybrydami i bolało
Dwa razy w salonie miałam robiony i stwierdziłam, że nie było żadnej tym filozofii, więc skompletowałam własny zestaw. Ale co się nadenerwowałam na początku baza nie chciała się utwardzić, potem kolor też nie i poplamiłam niechcący dłonią obrus. Okazało się, że 3 żarówki przestały świecić i trzeba było poprawić ich ustawienie. Po poprawieniu kolor nadal nie był dobrze utwardzany i przyciągał każdy pyłek ![]() Nie sprawdzałam u manikiurzystki, ale warstwa kolorowa też chyba powinna zastygnąć po wyjęciu z lampy? Baza i lakier kolorowy był Orly, a top Eco.[/QUOTE] baza i kolor po wyjęciu z lampy są twarde, ale lepiące, dlatego każdy pyłek łapały. Pomiędzy poszczególnymi warstwami tworzy się warstwa dyspersyjna która utrzymuje kolejne warstwy - tak musi być i koniec. Dopiero jak utwardzisz top i go przemyjesz wszystko jest twarde i gładkie. Grunt to nie dotykać paznokci w trakcie robienia, dopiero na sam koniec. Jeśli coś źle wyjaśniłam to proszę bardziej doświadczone koleżanki o poprawienie mnie
|
|
|
|
#3773 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Bardzo dobrze wyjasnilas
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa widziałam, w sumie mam podobne kolorki poza mathrioshka
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez rossogatto Czas edycji: 2014-03-23 o 09:47 |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3778 |
|
Rozeznanie
|
A co Hybrydami opi? Albo orly? Używałyście na gelishu ? A na własnych bazach? Opi ma taką fajną kolekcje brokacików
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- skinsept. Tani i super do spryskania narzędzi i dłoni. W warunkach domowych idealny. |
|
|
|
#3779 | |
|
z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
mam zamiar robic lakierem hybrydowym pazurki sobie sama w domu,planuje kupic lampe UV, lakiery,cleaner etc... jaki lakier hybrydowy polecacie niedrogi i dobry ?z tego co na poczatku watku przeczttałam ten cosmetics zone polecacie trzyma sie przynamnjie tydzien ? :P wielkie dzięki za odp |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Manicure hybrydowy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Balabym sie ze przepiluje plytke. Poza tym to juz chyba zakrawa o grubosc ala tipsy
.
. Bardzo słabo kryją, nawet dwie warstwy wyglądają brzydko. Zrobiłam wczoraj paznokcie, kolor wyszedł okropnie, jakieś prześwity itp. Musiałam odmoczyć i zdjąć potem pomalowałam i tak samo
Niby na Allegro opinie miały dobre.

W dziennym świetle będzie lepiej.
na początku baza nie chciała się utwardzić, potem kolor też nie i poplamiłam niechcący dłonią obrus. Okazało się, że 3 żarówki przestały świecić i trzeba było poprawić ich ustawienie. Po poprawieniu kolor nadal nie był dobrze utwardzany i przyciągał każdy pyłek