![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Debrah- 1 albo 3 mi się podobają.
Co do ubierania,sugerując się pogodą jaka była u mnie to żadna z Was nie przegięła. No może troszkę mama ![]() Dziś u nas dość chłodno było i straszny wiatr był,na tyle groźny że przewiało mi ucho i teraz boli jak cholera. Mój mąż jeszcze w pracy! W dodatku 120km od domu. Nie czekam na niego bo nie wiem na którą będzie. Uspałam małego i położyłam się jednym półdupkiem na łóżku co by jeszcze chwilę pobyć przy nim(miałam iść myć gary) aż na dobre uśnie... No i ja też,na dobre usnęłam. Obudziłam się po godzinie cała drętwa,bo jedna noga na baczność na poręczy łóżka leżała,druga sobie ładnie stała gotowa do pójścia na podłodze ![]() ![]() Także sen już jako taki zaliczyłam-choć wcale się tego nie spodziewałam ![]()
#4292 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, no ja w sumie calutkie życie na wsi, i to w tej samej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Obstawiam, że sam się hipcio włączył, często jest tak że padnięte baterie dłuuugo nie używane zbierają resztki sił ![]() Cytat:
Patrzcie, co narysowałam :d |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Debrah ta granatowa mi się podoba ![]() fewciu biedna Blaneczka z tą gorączką ![]() szaja brawa dla Dorki za ząbki! nawijko brawo za zaśniecie samodzielne ![]() Ewik nie warto czekać na Piłę ![]() hje ja strasznie ubolewam nad tym, że nie mieszkam gdzieś chociaż pod miastem:/ Byliśmy dzisiaj z Hanią pierwszy raz na spacerku z rowerkiem. Na początku się chyba trochę bała, potem chciała nogi na pedałach trzymać, na szczęście jakoś to wszystko ogarnęła i się spodobało ![]() Potem z tatusiem poszła na plac zabaw pod dom i siedziała przy stoliczku pół godziny i się na dzieci patrzyła ![]() ![]()
#4295 | ||||
Zakorzenienie
|
Mamy gosci
![]() mlody powinien isc spac o 20, zasnal o 22 ![]() padam na pyska ![]() ehhh, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciemna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz po...grejfrutówce rzecz jasna ![]() ![]() A mialo być tak...namiętnie:banghead: hmmm..nawet po pijaku sie nie da go wziąć ![]() ![]() ![]() oglądałam wszytskie..jeśli można oglądać będąc nakrytym kołdrą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-22 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45708260]looo znam to ![]() ![]() Obstawiam, że sam się hipcio włączył, często jest tak że padnięte baterie dłuuugo nie używane zbierają resztki sił ![]() Patrzcie, co narysowałam :d[/QUOTE] Tez tak mysle ![]() Ladne toto!! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45708260]
Patrzcie, co narysowałam :d[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
O tak. Blair witch projekt jest zarąbisty. Bałam się okropniście
![]() Na razie nie śpię, piwkuję ![]() Nawijko ja podobnie - nie mogłabym mieszkać na wsi. Mogę jeździć na wieś na działkę i odpoczywać. Ale mieszkać nieeee. To nie dla mnie. Miastuch ze mnie okropny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Wtajemniczenie
|
właśnie ktoś sobie urządził taką imprezę, że Hania się przestraszyła i Jej uspokoić nie mogłam
![]() ![]() ![]() ![]() nawijko bo wtedy jeszcze nie była przekonana do jazdy na rowerku;p
![]() ![]() 01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-22 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co, polecasz piłę V czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45708260]looo znam to
![]() ![]() Obstawiam, że sam się hipcio włączył, często jest tak że padnięte baterie dłuuugo nie używane zbierają resztki sił ![]() mnie się tak podobały 2: osada, gdzie zakończenie mnie zaskoczyło, i Blair Witch Project 1, też jakby dokument. Patrzcie, co narysowałam :d[/QUOTE] ale ładne! ![]() Ja się boję co będzie jak przyjdzie do "mama narysuj mi" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ------------- Dziewczyny - rady mi trzeba : czy Wasze dzieci zaczynają miec problemy z rozstaniem z Wami? jak wychodzicie? Reagują już jak zaczynacie się krzątać, buty ubierać? Moja Amelcia tak ![]() Ona się denerwuje widzę - jak zauważa, że ktoś przychodzi a ja się szykuję. Znosi mi zabawki, angażuje, łapie za nogę i chce na kolana wchodzić, załącza się przylepa, woła mnie.. jak widzi, że do przedpokoju idę (chociażby po coś) to pędzi za mną, zabawę przerywa. Czasami nawet jak razem mamy iść na spacer - to ja nie mogę butów ubrać - bo ona wtedy panika - najpierw ubieram dziecko - to wtedy wie,że ona też idzie - i czeka sobie, cieszy się. Jak ja pierwsza = lęk. Albo mi przynosi swoje butki w rączkach, siada na podłodze i próbuje ubierać ![]() Kilka razy się popłakała po wyjściu moim, niezależnie czy była z babcią czy z..tatą. Nie zawsze to, ale widzę, że coraz częściej. Jak reagować? Emocjonalnie mi nie pasuje, nie jest w zgodzie ze mną "uciekanie" - więc przytulam dziecko, mówię, że idę tu i tam i że wrócę a teraz pobawi się z babcią/tatą...buziak, idzie na ręce do taty/babci, robią "papa" - i albo się bawi normalnie (ale musi być na rękach, musi być tulona i mieć coś atrakcyjnego. Dziecko na podłodze w momencie mojego wyjścia = łzy jak grochy, wołanie "maaamaaaaa".. ) Wczoraj nie płakała bo akurat dziadek jeszcze był, komórę dał;p - pomachała, i zajęła się dziadkami.. ale coraz częściej płacze. T. ostatnio poszła z małą do łazienki popajacować przed lustrem, żebym sobie mogła buty w spokoju ubrać, i mi proponuje "że może ja z nią w łazience zostanę a ty sobie wyjdziesz, bo będzie płakać.." - ale ja nie chcę "ucieczkowo" ;/ bo wiecie - skoro "i tak będzie płakać" niezależnie od tego czy zniknę czy się pożegnam - to ja jednak wolę, żeby pożegnanie było, żeby być wobec dziecka fair, żeby "nie znikać bez zapowiedzi" bo ona zacznie się tego bać. Niech ma to przytulenie (ale już na rękach osoby opiekującej się, ja się przytulam twarzą - bo jakbym ją wzięła to by nie chciala iść z moich rąk, płacz murowany), pożegnanie. Jak wracam albo ona ze spaceru wraca - cieszy się jak dzika, biegnie że się potyka o własne nogi i jest tylko "maaamaaaaa", ładowanie się na kolana, że buta zdjąć nie mam jak ani kurtki - i nie da się jej ode mnie zabrać, dopóki się nie nacieszy. Siku ostatnio robiłam,a mama z dzieckiem na rękach obok stała ![]() Zauważyłyście to u dzieci już? jakieś rady? Szaja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam..generalnie przey...bane ogladac jak ludzie robią sobie kuku ... Nie na moje nerwy...
Idź spać lepiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
mi się podobała 1 część. Potem - im dalej w las tym gorzej, aż zrobiło się jedynie obrzydliwie, a sam pomysł się "wypalił".
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Wtajemniczenie
|
super, sąsiedzi sobie wojne urządzili bo u jednych i u drugich impreza. kto głośniej disco polo kontra metal. po prostu bajka. Tż zapukał do drzwi to zaczęli krzyczeć j.ebać policję. i go nie wpuścili.poszedł do ciecia z dołu a jak to nic nie da to dzwonimy na policję. ja rozumiem, że sobota i można się pobawić, ale cholera Hania już 3 raz z takim przerażonym płaczem się obudziła
![]()
![]() |
#4306 |
Zakorzenienie
|
Szaja, również uwielbiam Osadę!!
Debrah, tak ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- I robię tak jak Ty przy tym - jest u kogos na rękach, ja mówię, że idę i zaraz wrócę, daję jej buziaka w czółko i wychodze po prostu, bo jakbym się z nią dłużej żegnała, coś kombinowała, to ona tym bardziej by do mnie chciała. A tak to zawsze jest tak, że w końcu zajmą ją czymś innym, najlepiej na polko właśnie, ale z drugiej strony domu i zapomina. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Brej nocki kobitkiiii ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Zakorzenienie
|
witam się..wczoraj podalismy jeednak antybiotyk...wg mnie poprawy u Antonia nie było, więc wolalam byc spokojnieksza..
antonio przespal od 20 do 5.30...bez pobudki!! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Jestem pierwsza? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Co za beznadziejna noc. Zasnelam po polnocy, obudzilam sie o 2 i nie spalam do 5. Jakies gowniary nade mna urzadzaly sobie karaoke i ostro dawaly czadu z muzyka. Stwierdzilam, ze jak Kuba sie obudzi to dzwonie na policje (inaczej ja bym go obudzila telefonem ![]() A Kuba zarzadzil pobudke o 7.... Takze tego, pospalam sobie :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4310 |
Konto usunięte
|
Witam i ja w gronie wyspanych inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Raczkowanie
|
NETI
W sprawie tego nieszczęsnego azs... Jesli Antoś ma już ranki-spróbuj smarowac je maścią na opryszczkę VRATIZOLIN (bez recepty)- u nas zdziałał cuda. Ran i sączeń przy azs nie wolno smarować sterydem ani maścią immunosupresyjną. U nas jak już był bardzo źle to rany najpierw zaleczyliśmy vratizolinem a jak już została tylko czerwona plama-to wtedy smarowaliśmy Elidelem(na receptę). Wg mnie ta maść/krem działa cuda....przynajmniej u nas zdziałała. Ma ona podobne dzialanie do sterydu jednak nie ma takich skutków ubocznych. Problem w tym że malutka tubka kosztuje ok 70-80 zł....ale dla nas to był jedyny ratunek. Poza tym- nam nie pomógł żaden alergolog a DERMATOLOG- nawet ona kierowała nas na testy i dobierała maści. Robione również. Ale one wszystkie były za słabe... Zreszta nasza pani dermatolog mieszka blisko ciebie-w kierunku CZD. tam przyjmuje prywatnie-wizyta jeśli dobrze pamiętam-110zł Co do bepanthenu-my stosowaliśmy i super się sprawdza. Jest bardzo tłusty i to jego plus. Maści typu z serii oilatum-zero popawy, cetaphil md- trochę nawilżył...Także próbuj próbuj i jeszcze raz próbuj... |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
To po co ogladac horrory, jak sie nakrywa kocem glowe?
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny witam się standardowo od t.
Litle bardzo mi przykro z powodu pracy.... ale uważam że jesteś na tyle przebojową osobą że szybko coś znajdziesz ;-) Nawijko moja t. Kiedys zostala z krzysiem sama i w nocy włączyła sie jej biedronkowa wiertarka. Hehe leciała na sygnale do sypialni ;-) No spadam Aha noc nasza też penisowa bo od 4 bajla bajla sama nie wiem czemu ?! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, to fakt.
![]() ![]() Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 8008X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wychodzi mąż, dziadki czy goście to bierze butki , kurtke bo też chce iść na zewnątrz. Jak ja się zacyznam ubierać , a nie ubieram wcześniej jej to wie, że ja wychodzę. Ale niestety Zuzka płacze bardzo bardzo, trzyma się mojej nogi. Więc wygląda to tak, że się ubieram , ktoś ja bierze do okna , do zabawek by odwrócić jej uwagę i wtedy wychodze ![]() Wolałabym wychodzić, daj jej ciumka, ale nie dam rady zostawić jej takiej płaczącej ....więc musi być jak jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wole juz wlasnie sie pozegnac tak jak Ty. Chociaz za kazdym razem mam wyrzuty sumienia i czuje jakbym zle robila, ze go zostawiam. No ale przeciez czasem trzeba. Najgorsze sa wlasnie porady w stylu: "Tym bardziej powinnas go nam czesto oddawac, żeby sie przyzwyczajal". Odpowiadam wtedy, ze nie czuje takiej potrzeby, ze jak bedzie starszy ... Ale wtedy otrzymuje odpowiedzi, ze jak bedzie starszy to wlasnie przez to z teraz go na sile nie zostawiam to nie bedzie chcial zostac z dziadkami. I takie bledne kolo. Najgorsze sa zarzuty, ze te cale "histerie" przy wyjsciu to wszytsko moja wina, bo za duzo z nim spedzam czasu i nie przyzwyczajam go oddajac dziadkom. Ale wg mnie to nie ma sensu. Skoro moge spedzac z moim dzieckiem czas, to chyba to jest najlepsze wyjscie dla niego? (no chyba, ze sie myle). Przyjdzie czas na przedszkole, na oddawanie do dziadkow. Wole kiedy jezdzimy do dziadkow razem. I Borys ma mnie w zasiegu wzroku i czuje sie bezpiecznie. Ale wg moich rodzicow i tesciow, zle robie, bo powinnam dziecko przyzwyczajac do spedzania czasu bez matki.
![]() |
#4318 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do ubrania, bylismy wczoraj w KRK ![]() ![]() Cytat:
![]() tak razem pijecie?? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4319 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
![]() Nasza noc tka sama jak poprzednia, cały czas gorączka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przytulam mocno!! Cytat:
![]() Ile razy ja się tak załatwiłam ze szczeniaczkiem ![]() Cytat:
![]() ![]() Na szczęście TŻ ulepiony z tej samej gliny ![]() Może kiedyś mi się odmieni, ale na razie super mi się mieszka w bloku. Sprzątanie zajmuje chwilkę, nie ma koszenia trawy, odśnieżania, rabatek itp (btw - nie lubię kwiatów, gdyby nie mąż, nie miałabym ani jednego w domu). Każdą wolną chwilkę mogę poświęcić Małej. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Debrah u nas jest tak samo. Wszyscy sa ok dopoki mama jest w zasiegu wzroku ![]() Co do horrorow to ja nie ogladalam juz... prawie 4,5 roku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.