|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Rena
|
|
|
|
#1232 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45703816]Rena
[/QUOTE]zapraszam
|
#1234 | ||
|
Konto usunięte
|
Dziękujemy za miłe słowa odnośnie Artka w spacerówce!!!
![]() Na spacerze zachowywał się super, ciekawski, rozgadany, uśmiechnięty. Pospał godzinkę. Myślę, że dzisiaj był idealny dzień na inaugurację jazdy w nowym wozie Do wczoraj było OK, ale wczoraj na spacerze już mi siedział prosto w gondoli, już się bałam za bardzo. A w spacerówce luzik, pięknie siedzi.Cytat:
Cytat:
OMG Anitki historia to normalnie kalka z mojej! Ja też leżałam na porodówce jeden dzień i u nas też KTG wychodziło płaskie... Anitko trzymam mocno kciuki
|
||
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po płaskim ktg zrobili cesarkę
|
#1236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładna biżuteria Cytat:
ja dziś pół dnia spędziłam z siostrzenicami więc wymęczona jestem. ale też bardzo zadowolona. dzień szybciej minął. dobrze, że jutro niedziela, czyli u nas "dzień rodziny" i tż spędzi ze mną cały dzień
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdawaj częściej raport ![]() ![]() ![]() zuch![1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020] A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] jak wydoroślał... nawet na buzi się zmienił! nowa fura, nowy facet ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701235]przejeździł w niej 9 miesięcy[/QUOTE]jesteście dla mnie hardcorami Ty i Artek. Jeszcze na innym wątku przeczytałam, że Ci dziennie w kojcu siedzi godzinę - dwie... LOL! dla mnie to jak opowieści z innego wymiaru....jaki raj!!!! i tego się trzymam ![]() Cytat:
(serio się nie malowałaś?)Rena, odłóż tam kawałek wbiiijjjjaaaammm!
|
|
|
#1238 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak myślę
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45699463] Dziewczyny a czy Wasz pierwszy okres po poronieniu też był "dziwny"? Głównie chodzi mi o te z Was, które poroniły na wczesnym etapie ciąży. Bo ja dostałam @ w środę i wygląda na to, że dzisiaj jest już po... A po 1 dopiero zaczyna boleć mnie brzuch, a po 2 nie było żywej krwi tylko taka brunatna. I co ja mam o tym myśleć? Miałyście tak? [/QUOTE] Ja za każdym razem miałam chyba słabszy @. I z tego co pamiętam to były bardziej skąpe, brunatne plamienia, takie mazanie niż krwawienie. Cytat:
![]() Masz rację, schizolka jesteś Cytat:
siedzę w domu jak kret, ale jak dziś zobaczyłam się w świetle słonecznym Cytat:
![]() przepraszam, taki jakiś mam dzisiaj humor Cytat:
![]() A co to znaczy "płaskie ktg"? Cytat:
![]() Mi mama we wtorek upiecze tort ona robi przepyszne torty właściwie to będzie dla mojego męża na urodziny, ale i tak wiadomo, że ja go zjem ![]() Wiem, że to głupie, ale ostatnio bardzo często myślę o tej Wietnamce, z którą leżałam w szpitalu. Starali się o dziecko 11 lat, w końcu zaszła, ale musieli jej usunąć jajnik... I tak nieraz myślę co u niej, czy starają się o dziecko itd... Anitko cieszę się, że wszystko jest ok.!
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-03-22 o 18:38 |
|||||
|
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020]
A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] Suuuuper! I jaki dorosły Cytat:
Współczuje ![]() "Płaski" zapis "płaskiemu" nierówny. |
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera:
fachowo nazywa się to cichy zapis o ile dobrze pamiętam. W ciągu zapisu powinno być kilka wyraźnych skoków tętna dziecka, a gdy ich nie ma i tętno jest mniej więcej rowne to właśnie te cichy zapis. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- no ja wiem o tym, w moim skoki były za słabe.
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Tak Perse jest hardcorem.
Odciąga z dużym powodzeniem juz. 9 miesięcy! A nie wierzylysmy, ze tak sie da ; ) ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Zapis milczący ![]() Znaczy oscylacja milcząca. Tymon wlasnie zakończył nocne karmienie. Zmykam na przejażdżkę. Posłucham muzy na full Moze sobie cos kupie Zmykam! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-03-22 o 18:45 |
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
dla Ciebie nawet upiekę drugie
![]() wszystko od Ciebie się zaczęło Cytat:
![]() ========================= ======== częstuję ciastem
|
|
#1243 |
|
Konto usunięte
|
Rena wygląda pysznie
|
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie narzekam, choć jak wiadomo - raj, rajowi nierówny ![]() Cytat:
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie jeśli Bozia pozwoli i da...
to II trymestr będę mieć w maju....a im i tak nie przegadam że muszę pofarbować....mam zakaz fabowania całą ciążę i gdyby jeszcze to był sezon zimowy to bym odpuściła ale teraz jak idzie wiosna/lato to sobie tego nie wyobrażam,....mama idzie do fryzjera w pt powiem jej żeby fryzjerki zapytała czy można farbować czy nie i liczę na to że ona jej powie że wolno!! ale ona i tak pewnie nie zapyta bo trzyma język za zębami póki co....to aż dziwne u niej.....Dziś mamusia umyła mi wszystkie okna
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-03-22 o 19:21 |
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Ja pytałam fryzjera o farbowanie i powiedział, że ma dużo klientek w ciąży, farby nie są szkodliwe. Sama chcę się wybrać na jakieś farbowanie. Ale pewno zapisze się na rano kiedy nikogo nie ma i tylko mnie będzie farbować.
Lecę nadrabiać |
|
|
|
#1247 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45699707]Edytko to nie wiem, czy nie jest czasem tak, że wtedy obowiązkowo musi wystawić zwolnienie "ciążowe"...
.[/QUOTE] To już zdurniałam do reszty i wiem, że nic nie wiem. W poniedziałek się okaże ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45701020] A u nas dziś wiekopomna chwila![/QUOTE] Ja nie mogę uwierzyć, że on już taki duży!!! Jeszcze tak niedawno był takim maleństwem. Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzisiaj miałam tyle energii. Zrobiłam zakupy do domu, wyszłam na spacer z dzieckiem później zjedliśmy pierwsze lody w tym sezonie, zrobiłam pranie, ugotowałam obiad: barszcz czerwony z pasztecikami ( miałam chęć na niego od dłuższego czasu), z lekka ogarnęłam w domu i padłam. Chyba trochę przesadziłam, bo brzuch mnie ciągnie
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-03-22 o 20:05 |
||
|
|
|
#1248 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jejku, pewnie po tym wywodzie mi się dzidziusiowe zachowanie popsuje :P Ale no muszę go chwalić, muszę, bo jak nie ja, to kto? Cytat:
Cytat:
A tak, tak, 2 godziny dziennie, jedna rano jedna wieczorem, jeszcze odciągam. Teraz trochę musiałam podkręcić laktację i oczywiście radę dało Karmi Ale już nie mam tak strasznego ciśnienia, chociaż chcę, żeby jeszcze minimum 2 razy dziennie (plus jeszcze jakiś czas raz w nocy) moją butlę dostał. Ale taka przejażdżka musi być odświeżająca.. A mój TŻ kręci nosem, jak go proszę, żebym mogła chociaż 15 minut pobyć sama w pokoju... Widzę, że u Was dzień sprzątaniowo-pieczeniowy ![]() Ja też trochę ogarniam, ale duże porządki planuję dopiero przed Wielkanocą. Piorę jeszcze 2 prania. No i zrobiłam polędwiczki, mniam. Jutro jedziemy do babci, tzn. dla Artka prababci. To nasze pierwsze wielkie wyjście... I pierwsze jedzenie poza domem (nie licząc herbatek latem na spacerach). Zobaczymy, jak będzie. |
|||
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
No masz rację ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
pani- w domu to ja bez makijażu jestem a z Kasią od 8tc siedziałam w domu...
malowałam się na wyjścia- ale wiele razy się zastanawiałam czy kosmetyki mi nie zaszkodzą, pamiętam, że obiekcje miałam z paznokciami, pomalowałam tylko raz albo dwa razy(niestety to "odzwyczajenie" mi zostało) a ja dzisiaj zobaczyłam efekty pracy Tz-eta (normalnie sama bym tak nie umyła pięknie okien jak mam umyte) agatko- w czerwcu na wesele zafarbujesz włosy edytka- pewnie, że dam przepis, ale na razie nadal nie mam oszczędzaj się [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45706560] Jutro jedziemy do babci, tzn. dla Artka prababci. To nasze pierwsze wielkie wyjście... I pierwsze jedzenie poza domem (nie licząc herbatek latem na spacerach). Zobaczymy, jak będzie.[/QUOTE] jej- Wy prawdziwi domatorzy (naprawdę nigdzie nie byliście z nim przez 9 miesięcy, nawet u Rodziców?) trzymam kciuki aby jadł tak ładnie jak w domu
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
tak było
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-24 o 17:23 |
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
a tak jest
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-03-24 o 17:24 |
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie. tylko mi by się nie chciało kurzy z tych ciemnych mebli wycierać
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Super!! Wszystko mi się podoba
Co to za narożnik?---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
super! Bardzo ładnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak czuję, że z tymi ciemnymi meblami średnio się polubię
ale jasne w ogóle mi tam nie pasowałyNarożnik miał być skórzany a w końcu wzięliśmy w tkaninie, dół ma z eko skóry, tkanina ponoć bardzo dobrej jakości,zobaczymy.czas pokaże, zamawialiśmy w eko-meblach tam gdzie stół i ławę, pewnie byłoby praktyczniej gdyby narożnik był cały w takim kolorze jak meble ale zrobiłaby się tam taka ciemna plama boi zasłony będą ciemne więc zaryzkowałam jasny kolor kanapy Zastanawiam się nad niewielkim dywanem pod ławę, mam tutaj taki w kuchni-może gi wyczyszczę i zabiorę ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Dziewczyny-a może podpowiecie mi co fajnego zaaranżować u Kasi w pokoju żeby zrobił się ładny-typowo dziecięcy? Pokój jest bardzo mały, mam ladną firankę dziecięcą-zresztą wisi już w oknie' oprócz tego są tam tylko białe ściany. Przewidziane jest łózczko i komoda-w takich kolorach jak meble w salonie. Ściany zostaną raczej białe i teraz mam dylemat- chciałabym jakieś akcenty na tych ścianach ale przestrzeni niewiele bo tu łóżeczko i komofa, tu drzwi, tu okno Naklejki średnio mi odpowiadają, właściwie to liczyłam znowu na mojego Tatę, ze wymaluje Kasi na ścianach krasnoludki alo jakieś inne ładne coś ale on cciągle nie ma czasu... Z akcentem dziecięcym będzie lampa- tej jednej jedynej jesze nie wybrałam bo nie wiedziałam jaką wziąść gdyż nie mam do końca pomyslu na ten pokój. Myślalam o dywanie daiecięcym ze moze zrobiłby fajny klimat i zdradzał czyj to pokój ale tej podłogi też za wiele nie będzie widać a jak za kilka miesięcy wstawimy łózeczko do sypialni a kasi kupimy rozkładany fotel to już w ogóle mało co podłogi zostanie...---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Podoba mi się taka miarka wzrostu--żyrafka, montowana na ścianę
|
#1257 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I to prawda, my wolimy gościć, niż chodzić ![]() Zeberko pięknie, ja już Ci kiedyś pisałam, że masz świetny gust! Każde pomieszczenie to potwierdza. |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- a przy gościach też ładnie je czy jet zainteresowany towarzystwem?
Dzięki,gust gutem, ale sama nie dałabym rady-oprócz gustu mam też Męża, który akceptuje wszystkie moje pomysły i wspólnie finalizuje no i mam świetnych wykonawców którzy doradzą i nie zepsują roboty
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko podejrzewam, że Kasia sama pięknie zagospodaruje pokój zabawkami
więc nie ma co szalećNa ścianę naklejki a jak nie chcesz to obrazki w ramce albo drewniane literki ułożone w imię.... plus zasłonki i dla mnie must have to dywan (my mamy ulice ofcorse) ![]() znajome kupowały lampki cottonball - ładne ale trochę dla mnie drogie i nie mam gdzie ich dać wiesz, że te składane fotele to średni wygodne i mało zdrowe dla kręgosłupa są ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Miarka tez fajna ale zalezy jaka i jak montowana ![]() Naszą Wiktor oderwał ze ściany i pourywał kawałki (była montowana taśmą dwustronna do ściany, taka z pianki w jednym miejscu grubsza gdzie indziej cieńsza, z Castoramy śliczna) U nas tylko drewno i na wkręty (w paru miejscach) montowane musiało by być, z haczyka też by pewnie zdjął a ze wiercić nam szkoda to odpuscilismy na jakiś czas
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam ciemne meble w salonie i jest masakra. Godzinę po przetarciu widać kurz... Ale u mnie kot po nich łazi, więc to pewnie ma duży wpływ...
Zazdroszczę przestrzeni... ![]() A w pokoiku Kasi może jakiś dziewczęcy kolor jednak na ścianie? Chociaż na jednej? Do tego na tych białych ładne obrazki w ramkach i będzie super. Obudziłam się o 6 i koniec spania... Chyba te dolegliwości ciążowe to specjalnie są, żeby się kobity od spania odzwyczaiły :p Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

właśnie robi się drożdżowe z truskawkami, jabłkami i orzechami
no i chyba jeszcze upiekę chlebek 

Do wczoraj było OK, ale wczoraj na spacerze już mi siedział prosto w gondoli, już się bałam za bardzo. A w spacerówce luzik, pięknie siedzi.
zuch!
(serio się nie malowałaś?)

yhhhh 

Ale już nie mam tak strasznego ciśnienia, chociaż chcę, żeby jeszcze minimum 2 razy dziennie (plus jeszcze jakiś czas raz w nocy) moją butlę dostał.